НЦИОМ: 55% от младите се готвят да напуснат България временно или завинаги

45% от младите хора в България при никакви обстоятелства не биха напуснали България, 43% - имат намерение временно да напуснат, а 12% - за постоянно.

Обратно в новината

Коментари - НЦИОМ: 55% от младите се готвят да напуснат България временно или завинаги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Противоречията раждат прогреса!". не зная кого цитирам, но това изявление е олицетворение на противоречието. "оставам да се боря тук за просперитета на Майка България ,доколкото ми позволяват силите". Може би твоят апел за обезлюдяване на "Майка България" е именно твоята борба за просперитета й?

Кои са НЦИОМ? Май нещо беше - Бойко Борисов е номер1... или: Наш Централен Институт за Орален Морал.

ако има гаранция,че на вън ще успееш,напусналите ще са 100 процента,само че навън е по трудно отколкото тука.

са на мамина и татина издръжка... Видях го по-надолу в коментарите и напълно го споделям. Предполагам, че по-голяма част от тях ще бъдат уредени на удобни места от родителите си на топла държавна службичка. По-амбициозните и по-умните учат в чужбина и най вероятно ще си останат там. Това е жалката картинка в БГ-то. Останалите са сервитьори, продавачки...-обслужващ персонал. След като закрихме работещите отрасли и предприятия, та се налага да внасяме картофи, ябълки и домати от жужбина какво очаквате. По-умните децата да стоят тук и да работят за 300-1000 лв. -ми няма да стане....демокрацията фалира държавата, сега се очаква да изчезне населението

Престъпният и комунистически дирижиран преход е причината за реалността в момента! Вижте от 89 год. насам колко години са ни управлявали червени или пък пребоядисани кадри на ДС. Потърсете малко информация за това , колко от олигарсите в БГ са свързани с партията "кърмилница" или ДС. Някой от олигарсите са се пребоядисали - създали алтернативни политически кръгове , но от миналото не могат да избягат. За това така старателно от всички политици до сега се е отбягвал въпроса за лустрацията. (Въпреки че много от най-уличаващите архиви и документи са унищожени безвъзвратно)

Като чета част от коментарите как емигрантите са масово нещастници,страхливци и материалисти,а останалите в бг умни,смели и кадърни се чудя защо и аз искам да замина.Може би,защото работя квалифициран труд и 17 години си плащам съвестно данъците в пълен размер,докато друг полуидиот неговорещ български,с купена диплома и с милиони направени за 1година от партията- майка ти се хили насреща.Аз и тук съм добре заплатен,но не съм идиот и не искам децата ми да се чувстват като мен.Омръзна ми от шуробаджанащина,простотия и осмиване на всеки ,който спазва правилата.

живеем на запад от 5 години и какво си признават кореняците:-правилата на запад са направени за арабите, за да не могат арабите да виреят, но за арабите е много изгодно, затова молбата ми е такава кам бг политиците: -моля ви направете правила за булгарите в бг, за да се запазят булгарите и чиста булгария, без мусулмани, защото с тях е страшно, африканци и азяци сащо като се пенсионират се завращат по родните места, но мусулманите са много, много и са много лоши

Откога ви казвам... дайте да си ги оставим тук - полицаите, олигарсите и циганите ( а сега добавям - и политиците). Да си стоят тук и да си усвояват еврофондовете. Не искам аз да съм от тези, които после ще плащаме масрафа на някой.

циганите в париж на север имат гето и циганките всяка сутрин си водят децата на училище, защото само така получава циганката социални помощи

Ще напускат младите,докато управляват кгб и дс и техните сателити бсп и дпс.

герб

Да напускат, но дано да се изнесат само онези 47% от населението, които определят чалгата за свой култ и които искат само пари и висок жизнен стандарт, но не искат да учат и да работят, за да го постигнат. Само така за останалите 53 % от младите хора унас ще има някакво нормално бъдеще и шанс да живеят в прилична държава.

Са нормалните останали в България? Не са много

Ние ходим на гурбет не от 20 години,а от повече от 200-проблема е в нас самите Винаги сме протестирали по този начин срещу турци,фашисти,комунисти и т.н. БЪЛГАРИЯ е чужда дума........

За това я уволни жената (шевката на НЦИОМ), 'подлизуркото' миков... Защото му каза истината!! Тъпи 'комуняги', като си заравяте главата в пясъка и уволнявате тези които ви казват истината,.... правите само едно: надупвате се по-яко на местан/доган и психодиспансера...... , но това явно ви харесва... Есента е близо, миков..... лично аз ще ти разбия главата...

45% са още ма мама и татина издръжка, за това няма да напускат бг. останалите вече са на собствена издръжка

Хич не вярвайте на тея статистики... аз като бях младеж преди 15г казах, че ама никога няма да напусна! .... и сега съм навън :) :) :)

И при мен се случи същото. Когато създадох семейство си казах - край! Обаче алчните и некадърни политици така ни подредиха, че отново съм ненужен тук. И отново гурбети. Но вече съм с мисълта за постоянно изселване от България. Не искам живота ми да минава в полети от и до. Щом държавата няма нужда от мен, аз също нямам нужда от нея.

т.е. ти си бил от тези "45% от младите хора при никакви обстоятелства не биха напуснали" ... и си напуснал... че то кой остава тогава

НЦИОМ, не само младите, не само младите! И по -старите искаме да живеем като нормални хора.

Младежите напускат... Политиците остават! Бог да пази България.

А защо искат всички да заминат в Западна Европа-много ясно, там ПРИРОДАТАе създала прекрасни условия за растеж на икономиката, даваща богата реколта от евро и майката-природа е оформила чисти градове и хубави пътища. Цяла Азия и Африка искат там да се пренасят.

Е, какво да чакат - да влезе Бареков във властта, че да ги "оправи "!? Б.хти държавата!

Големите империи са привлекателни, докато тук живеем само сред киселяци със запек!

По- важното е, че няма да правят деца,които да работят като роби на тия киселяци! Защо да не бягат? За да гледат Румен Овчаров,който протежира Вальо Топлото и дузина подобни или комсомолците,които взеха народните пари,обърнаха ги в долари и после казаха:"Инфлацията ви изяде парите" Има ли една причина младите хора да се държат като идиоти?

Това е целта на големите.Нациите им са пълни със обратни и мъже и жени.Тия дето не са обратни са наркомани.Требват им черно работници.Нема да чистят я.Един пирон не знаят да забият.Имат приети процедури и това ги спасява да не загубят всичко.не е верно това на тази агенция.

да работи за 800-1000 лв. на месец, като разходите му само за сметки са между 200-350 лева. Ма нали искахте капитализъм....ето ви го..

Приятел, това не е капитализъм. Това е ФЕОДАЛИЗЪМ.

Навярно 90% от Нашенците в Чужбина Живеят МНОГО по Добре и ПО СНОСНО от колкото биха Живяли в България!!!

вярвай ми - по-добре живеят само ония които са подготвени психически.... и обичат труда ... всичките останали-които са мнозинството...не са никак добре... аз къде работя- има страшно текучество... българи не се задържат... не са свикнали на труд.. те са свикнали да философстват по форумите ...

А замисляли ли сте се за Ваш-Собствен бизнес ?

Гурбет - каква дума само. Раница с два броя гащи, малко Евро и други докопани банкноти.

Щастлив Емигрант. Ако е такъв, той НЕ Е БЪЛГАРИН.

Едно си знае баба,едно си бае.

Никак не е зле хората да поработят извън България,когато се върнат ще бъдат по критични и взискателни.Трябва да има база за сравнение-"за " и "против" и към работодатели и към управляващи,а и към себе си.По стриктно ще спазват законите,защото там където са били вече са добили навици.

значи - за законите си прав ... ама ако трябва да се върна и да работя - за 200- 300 евро- така както съм свикнла да работя и да си живея живота .. няма да стане .. предпочитам да съм немил-недраг "емигрант" .. отколкото - "бедняк" у дома ...

Определено ! ... А всъщност - дали-не Именно като Работодатели и/или Управляващи ?!

Надявам се че поне 55% от нас от Евро Еничарси съюз ще дадат принос за България. Не зная дали 55% от нас искат и могат да се върнат за временно или постоянно но за благотворителност нямаме извинение. Пожелавам на всички членове на е-ЕС скоро и пълно излекуване на психотравмите от свои и чужди и физически болести ако има такива от стрес и преработване.

Всеки да лети там където иска. Всеки е в правото да търси късмета си. Както в БГ така и навън малко ще успеят. Обещството е било и ще бъде пирамида. Връхчето й винаги е малко!

ТЪПАКО - нито си живял ..нито си видял ...- в България ми даваха като подаяние - 300 евро .и ги чаках с по две -три седмици закъснения ... - а сега вземам окло 4-5 пъти в повече...и на деня ..и имам спокойствие ..ред ... чиста и екологична храна ... имам си всичко ... май си от неуспелите .. АЗ БИХ КАЗАЛ- КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ .. СМЯТА ЧЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ПО ЗАПАДЕН МОДЕЛ И ОБРАЗЕЦ..- ТРЯБВА ДА СИ НАЛОЖИ ВОЛЯТА ДА НАУЧИ ЕЗИК И ЗАНАЯТ -И ДА СИ ИЗЖИВЕЕ ЖИВОТА КАТО БЯЛ ЧОВЕК !!! В БЪЛГАРИЯ -БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ИМАТ ТОЯ ШАНС В БЛИЗКИТЕ 20 - 30 ГОДИНИ ...

Интересно какво трябва да реши един млад човек, нагледал се през последните 3.5 години на подигравките с пенсионерите в България? Дали ако му е писано да живее дълго колкото родителите си и "техните старци", няма да потърси реализация там, където ще може да разчита да изживее достойни старини? Дали, ако вярва, че науката е Слънце и ако желае да и се посвети, младият човек няма да потърси реализация там, където думата "учен" се произнася с уважение, а не с омраза и презрение? Където, за разлика от бойкоборисова и симеондянкова България, е немислимо "учен" да се употребява като обидна дума?

маааааааааалко по-отдалече,от Живково време и окрадените Пенсионен и Здравен фондове,те ,младите да не те питат къде са ,де?

Точно ако се върнеш по-назад ще видиш, че България имаше едни от най-стабилните Пенсионен и Здравен фондове! Разграбването им стана след 10.11.1989 г. Разграбването стана от синьо-червената мъгла от която се родиха червени, но и сини милионери. Това са фактите! После за да прикрият кражбата и едните и другите хвърляха вината на Живковия режим защото така беше най-удобно и лесно да се прикрие грабежа и грабителите. Така че тия басни дето "комунистите" ограбили фондовете нека ги разправят на старата ми шапка!

Работя вече 30 години. В България оценяват квалификацията и труда ми за 500-600 лева на месец. На Запад получавам за същата квалификация 400 евро на седмица чисто. Какъв е според вас извода???

ти си ниско кволифициран зидаро-мазач. Прощавай!

Не съм зидаро-мазач / макар да не виждам нищо срамно в тази професия. Говоря ти за 400 евра с платена квартира, транспорт, храна, ток, вода, газ, интернет, медецински прегледи. Аз ти пощавам за невежеството и зависта. Запомни от мен : Няма срамен труд. Има срамно заплащане!

И въпреки това ти едва ли си щастлив. Може би изпитваш утеха,когато се върнеш за малко и видиш колко зле са твоите познати тук,но това е сама за малко-докато се върнеш обратно там.За съжалени няма изход,не те съдя.Знам.

Не идвам тук за да видя колко са зле другите. Идвам при семейството си. Колкото до другите, те не ме интересуват - всеки сам си гради живота. Но на всеки не му се лишава от всичко, нали? Някой от тях дали мисли колко ми е "леко" далече от семейството! Разочарован съм от България, от българите, от глупави драсканици в нет-а, от политици, от пропаганда, от масовото промиване на мозъци, от опростачването на нацията. България няма бъдеще, за мен. Щом трима-четирима идиота успяха да ни разделят и противопоставят, нямаме бъдеще!

Това което говориш мирише силно! 30 годишен стаж, с неизвестна квалификация (ако изобщо има такава) и 500-600 лева заплата??? Простата сметка показва, че трябва да си над 55 годишен. Трябва да си сериозен и голям специалист с търсена специалност за да те вземат на Запад с 400 евро на седмица заплата, което прави 1600 евро на месец, което е една ниска заплата за квалифициран специалист на Запад! Мирише! Силно вони баснята дето я раздухваш!

На теб може и да мирише, защото ти е толкова пипето. Кой ти е казал, че "квалифициран" означава човек завършил ВУЗ? Няма ли квалифицирани заварчици, монтажници, строители, кранисти и др. професии! Нека ти "мирише" за мен е добре. Живей си в невежеството.

мед сестрите получават по 2000-3000€, а лекарите над 7000€ на месец чисто

Мой близък човек, живеещ на Запад от 14 години ,се върна след 20 месечно отсъствие и първите му думи бяха-Такава мизерия не съм очаквал да заваря.Така е през всичките години и управници,без значение на партийна принадлежност.Колкото и да си чешем езиците,това е истината.Калпав матрал сме и туй то.Тук сме бедни нещастници,там средно заможни емигранти.

Там сме средно заможни имигранти (вече няма емигранти) ако имаме малко повече шанс! В най-общия случай сме по-добре от тук платени слуги живеещи и работещи в слугински условия за чужденци!

рибарските дружества ще пуснат нарочните копюри. И каквото се хване - ама няма да е малко, та ще трябва и казармите в Сливница да преустроим в нарочни заведения :-)

Не e странно. Ама никак. Да вървят. И всичко след време си идва на мястото. На времето имаше в ГДР приказка - Последния да загаси лампите в ГДР. Така и лампите не угаснаха и до сега. Ще отидат и ще им го таковат и .. ще се върнат.Малцина се тези които остават "Като хората". Останалото е Посрана Гордост.

ти маи не си ходил скоро в гдр, и сега след толкова години има разлика с западната част,която скоро няма да се преодолее. какво да говорим за бг .

Явно ти не си ходил скоро в Германия, защото ГДР няма отдавна! В началото на обединението имаше видима разлика мужду бившите ГДР и ГФР. Но вече отдавна такава разлика няма. Канцлерката на Германия е от бившата ГДР и се смята от германците за най-успешния канцлер след времето на Хелмут Кол, който извърши обединението.

Промяната посрещнах 40 годишна и с надежда за по-добро. Имах основи за добра реализация-висше образование по много специфична материя, познания по 2 езика, любима работа и много високи изисквания и отговорност за самата мен. Работих при приватизатори от тези с подарената собственост. Изживях много горчилка от безхаберни към работниците си псевдостопани, лакоми за печалби и неуважителни към тези, които им изкарват парите. За съжаление новоизлюпените чорбаджии години вече ограбват държавата с врътки и далавери, които не са тайна за никого отдавна. Подкрепям младите и работливи хора в желанието да намерят начин да продадат труда си достойно. У нас не ценят добрите, няма и шанс за добри старини.

Минах Стената 1983-та. Квартал Тииргартен. След няколко часа исках просто да се върна и то бързо обратно. Нищо не си загубила . Останала си Българка завинаги.И това е хубаво.

Да се чуди човек,да се смее ли,да плаче ли,да псува ли.Източна Европа имаше-Берлинската стена, 1956 год.Унгария с Имре Наги,Пражката пролет-1968 с Дупчек,Свобода,Черних,,Солидарност 1981 с Лех Валенса,а нашите комунисти искаха да бъдем 16 съветска република,да продадат българите и страната ни на Русия.Единствената страна, в която плана на КГБ успя,трансформирането на политическата власт в икономическа, е България.Водачът на Германската комунистическа партия-Ерик Хоникер избяга от Германия и умря в Латинска Америка ,избягал,от народната любов ,румънския Чаушеску не успя да избяга.Полша,Чехия,Унгария днес просперират,България е на колене от некадърното управление на крадливи посредствени типове и межатурки, готови на всичко за пари и власт.Разбира се ,че младите българи напускат Родината ,превърната в ,,кенеф'',защото те са най-чувствителни на промените,които в България така и не се състояха.И днес,с носталгия към робското комунистическо минало,чрез обработване на общественото мнение и липса на чувство за МОРАЛ се прави опит за реставрация на комунизма.,,Където има комунизъм и трева не расте'',бе казал някой.Колко е бил прав.

Ти си един объркан човек с елементарно и повърхностно мислене! Ти бъркаш понятията като говориш за "16-та съветска република продадена на Русия"! Елементарно, злобарско, объркано и първично мислене! Типично за герберастко седерастки соросоиден промит мозък на боклук!

ivo10

Ти си вероятно 17 годишен келеш, защото това, което говори той е реална история, която ти не си чел.

Разбира се,комунистите четат Библията,както Дявола Евангилието,безбожниците-неверници перафразирали,,Който не е с нас,е против нас''и го направили своя максима.И днес сте толкова жалки и малки,,като камилчета''.,,Да споря с глупак,спорят двама глупаци'',та спори си със Сергей,Михо и компания от парясници.Те са вашето верую и огледало.

Извадки от протокола на пленума на ЦК на БКП проведен на 04.12.1963 г.: Предс. Митко Григоров: Другари, откривам заседанието на пленума на ЦК на партията. За дневен ред се предлага една-единствена точка: Обсъждане на въпроса за по-нататъшното най-тясно сближение и в перспектива за сливане на Народна република България със Съветския съюз. Доклад ще направи др. Тодор Живков. Друго предложение има ли? - Няма. Има думата др. Тодор Живков. Тодор Живков: Другари, Политбюро внася за обсъждане в пленума на Централния комитет на партията въпроса за по-нататъшното свързване и най-тясно всестранно сближение, а след това, в перспектива, и за обединение на НРБ със Съветския съюз (к.м.). За България и българския народ това е акт с историческо значение, който ще постави началото на нова глава в българската история, ще открие нов етап в развитието на страната по пътя на социализма и комунизма. Курсът на партията за най-тясно сближение, а в перспектива и за сливане на НРБ със Съветския съюз (к.м.) поставя не само големи икономически проблеми, но и други изключително важни въпроси, каквито са въпросите за по-нататъшната съдба на българската нация и за суверенитета на българската държава. (На един от предишните пленуми през юли 1963-та Живков дефинира до пределна яснота разбирането си за държавния суверенитет:Суверенитета народът го разбира да има ядене, да живее. Ето това е суверенитетът!) Ние сме убедени - продължава Живков, - че партията и българският народ ще посрещнат с голяма радост и въодушевление по-нататъшното най-тясно сближение и свързване на НРБ със Съветския съюз, че перспективата за обединяване на НРБ със Съветския съюз в бъдеще ще предизвика в подавляващата част от българския народ небивало висок политически и трудов ентусиазъм. (Ръкопляскания.)

За да работиш на "запад" се иска яко дупе/ да си по-добър от местните/,няма мама,няма тате.Питате се защо доста хора казват -аз искам да си седя тук?Една от основните причини е не че тук им е добре,а че ги е страх ,че там е много трудно.Има и други които са се намърдали с връзки в държавната администрация,разни агенции и ако отидат на свободния пазар са гола вода.На тия също им е добре,и чакат частният бизнес да изкара парите и те да лапат.Те били "средната" класа.Да ама не.Много скоро ще го разберат,всеки на свой гръб.

Не продуктивната средна класа , т.н. Калинки искат да живеят като крезове ,за сметка на обществото! Другата продуктивната средна класа , я няма въобще!

Това е истината.Трябва да си по-добър от тях,за да успееш.Добре казано.

Да! Трябва да бъдеш по-добър от тях за да постигнеш нещо като успех, но никога няма да си равен на тях! Винаги ще си чужденец! А ако не си по-добър от тях ще останеш най-много техен слуга и презрян чужденец натрапник!

Истината е ясна като цифрова телевизия! Вопиющо нужен е Закон за немедленно излавяне и неутрализиране на комунистите. Където и те да се появят, в пенсионерски клуб или Народното съброние, нужно е околийския управител на съответната околия да организира нарочни потери за излавянето им. За целта ще бъдат мобилизирани рибарските дружества, и тъй като знайно е, че комунист кълве на долар или евро, специални копюри с мирис на пресно отпечатани банкноти щеъ да се раздадат на рибарските дружества. Когато комунистът "отнесе плувката" му се поставя кепче на главата за да не хапе и се въдворява в специализирано заведение. Там, от хуманна гледна точка му се осигурява пълен достъп до трудовете на др. Живков, тезисите на последните 30-40 конгреса, Капиталът на Маркс и снимки от атентата в св. Неделя. На тези с кръвно под 190 се полагат и снимки на бригадирки с бригадирски колички, потни тъкачки и морни звеноводки. Всичко под строг лекарски контрол и само и ако си поемат редовно медикаментите. Мислим, оти това да е демократично и хуманно, чак до степен, незаслужена от тях.

Ти трябва да бъдеш под строг лекарски контрол на психиатър!!!

"... нужно е околийския управител на съответната околия да организира нарочни потери за излавянето им." Яко! :)

кой да е - да не е чистачът в съответното околийско управление :-)

Какво жалко герберунгелче! Вика "яко" на една огромна глупост написана от ненормалник с агресивни шизоидни пристъпи! Типичен човекоподобен урунгел от вида на герберунгелите!

Прав си с едно уточнение! Проблемът не е в излавянето на комунистите защото в България комунисти няма отдавна! Намират се екземпляри от прикрити и боядисани комунисти като например Боко тиквоча, Цецо ухото, Фидоска сламката, Плевнелиев комсомолския и още редица подобни. Значи трябва закон за дълбока лустлация на всякакъв вид и разновидност на гербаджийските мафиотски олигархични мутри! Само това ще осигури спокойствие и просперитет на страната!

Прав си с едно уточнение! Проблемът не е в излавянето на комунистите защото в България комунисти няма отдавна! Намират се екземпляри от прикрити и боядисани комунисти като например Боко тиквоча, Цецо ухото, Фидоска сламката, Плевнелиев комсомолския и още редица подобни. Значи трябва закон за дълбока лустрация, залавяне и неутрализиране на всякакъв вид и разновидност на гербаджийските мафиотски олигархични мутри! Само това ще осигури спокойствие и просперитет на страната!

РАЗСМЯ МЕ наистина:)

беше целта. Светът се разделя с миналото си, смеейки се. Не помня кой умник го е изрекъл

Аз съм почти на 50 и от повече от десет години съм навън. Работа и хляб има за всеки, стига да не те мързи.

като са готови - да напускат. и да са тук от тях нма никаква полза. и без това повечето от тях само свирят и се търкалят пред парламента...

вие тролове, кога ще напуснете? :)

ivo10

За твое съжаление аз няма да напусна и ще продължа да ви тровя в любимите ви теми за ББ и Президента.

....ами щом според КАЛЪП ако днес имало избори бсп щели да са първа политическа сила що да се чудиш ...аз не съм първа младост ама май и мен дим да ме няма

И по-добре! Хайде омитай се и дим да те няма!

...а ти може да се опиташ да отидеш там откъдето си излязъл ....успех

да нпуснат България?- а дано ама надали...!

никога нашата страна не е била толкова клета и жалка,благодарение на магариите на "мръсната Мара "и още по-мръсният от нея Гей!От сутрин до вечер в продажната телевизия се сипят лъжи и измами!Неграмотни цигани се стоварват с едничката цел катунарите да пребият с първобитната си сила и омраза някой самотен протестиращ!Фашизоиди като Сер-Гея,Цветлин и Волния Болен кроят планове как да окървят софииските улици,подпомагани от алчния хитрес Место и видинския милиционер-награден за подмолността си да управлява българския парламент!Гадно,долно,мръсно ,продажно!Родината е в долнопробните лапи на шепа извратени умове,които се гаврят денонощно с народа и тъкмят убииствени пъклени планове за изкормване на демократичните основи и полагането на основите на кървав режим!

Е най-голяма част, която иска да напуска България са "ниско образованите и безработните" сочи НЦИОМ. Ниско образованият трудно ще намери достойна и високоплатена работа където и да е по-света! Сега е 21-ви век, ерата на IT технологиите, на тоталната електронизация и ниско образованият има изключително малък шанс да се реализира! При безработните е по-сложно защото сред тях има не само некадърници, които не са се реализирали тук и които няма да се реализират никъде на съответната на образоваността им работа! Трагедията е за онези безработни специалисти, които нашата държава е изучила без да се мисли за реалните нужди на държавата и сега за тях няма работа защото са свръхпроизводство на образователната система! Да!Проблем е всичко това! Всеки българин е ценен за страната си!

пич, всичко това са номерата на Соросовите НПО-та, които доизсмукват кръвчицата на България, подкрепени от собствениците на зелена енергия и чуждите монополи, на които властта иска да бръкне в канчето.

"Опознай родината за да я обикнеш"Не се подавай на страха!Учи се от предците ни на които не си достоен слуга да бъдеш!.Изучавай всичко за родината си.Всеки ден ти вървиш по земя смесена с кръв пот и сълзи и победа.Длъжен си на дедите си защото те има.КАКВО БЪДЕЩЕ БЛЕСТИ В ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА.Зависи сега от теб.Имаш шанс.Един ден ще платиш за всичко!

Нека са сигурни,че навсякъде ги чакат с хляб и сол... на повечето места и мед... :-) Това че необуздани селяни идват в софето и живеят в боксониера в люлин, но карат новата петица, също не е форма на стандарт! Да не бъркаме обаче образован с дипломии кадърен :-)

като са готови - да напускат. и да са тук от тях нма никаква полза. и без това повечето от тях само свирят и се търкалят пред парламента...

НПО-тата, на СОРОС и Американските корпорации нахлули в България след 1989 под закрилата на петата ни колона, ликвидираха индустрията, аграрния сектор и осигуриха евтина и квалифицирана работна ръка на капиталистическия запад. "Демократите" от СДС, БСП, ГЕРБ и десектите пръкнали се партийки превърнаха цветущата ни Родина в ОПОЖАРЕНА ЗЕМЯ

Това е самата истина,за жалост.

ivo10

Държавата я ликвидираха продажните ни политици, които продадоха и майка си за долари. Не са ни виновни другите, а ние дето не излязохме с тоягите да ги претрепем.

Трябва да почнеш първо от себе си герберасто седераст соросоиден! Не се прикривай зад такива гръмки фрази! Всички предатели сте такива! Най-върлите антикомунисти в СДС бяха именно агентите на ДС! Подобна сволоч са и най-радикалните "протестиращи" и най-яростните привърженици на тоягата, на претрепването, на изселването и др.такива!

dimitrez79@yahoo.com

Времето на тоягите мина. Време е да покажем че можем да боравим със словото и истината които са най силните оръжия.

Всички неправителствени организации на Сорос в България (а те са над 92) са пиявици, които изсмукват жизнените сокове на страната ни! И всичките тия дето бяха точно посоченив сайта на Тръста, които са получили стотици хиляди долари за антибългарската си дейност и за поддържане на протестите са чуждоземски слуги на антибългарските сили!

Ама нека си приберат дъртелите и отрочетата, а не ние да ги храним, а те с някой долар от чужбина да се правят на гъзари и да ми обясняват колко било лошо у нас!

Ivan

ГЕРБ Е РАВНО НА: Заменки. Източване на ДДС. Нагласени обществени поръчки. Контрабанда. Политическа проституция. Криминална приватизация. Енергийна мафия. Олигарси. Поръчкови убийства. Недосегаеми. Грабежи. Безработица. Мизерия. Цигански терор. Скапано здравеопазване и образование. Разбити пътища. Бетонирани курорти. Недостиг на детски градини. Топлофикационен рекет. Алчни монополи. Кредити. Високи лихви. Финикийско правосъдие. Гей-паради. Порно. Чалга. Мутри. Проститутки. Наркомани. Клошари...тотална деградация и масова лумпенизация.

ivo10

Браво бе Станишев, пак ГЕРБ са ти срали в гащите. Стига де, признай си поне един път белите, които си сътворил.

Няма в света нормална държава , която се управлува от социалисти. БКП=БСП=НА ГЕНОЦИД.

Ivan

Благодарение на ГЕРБ=СМЪРТ!!!

ivo10

Не бе педал. Когато БСП-ДПС са на власт винаги има наплив към чужбина. Младите, работливите и умните бягат. Тук остават само мързеливите, пенсионерите и мангустите.

Здравейте!Да информирам заблудения български народ , че мин. 50% от абитурентите от елитните гимназии на цяла България - отиват д а учат в чужбина и не се връщат в БГ.

Езикова гимназия "Ромен Ролан" гр. Стара Загора. 90% от завършилите отиват да учат в Германия, Австрия, Холандия, Англия. Това са млади и умни българи, които едва ли ще се върнат за 700 лева заплата в България.

Не виждам трагедията в това?! Нормално е можещите да искат да учат в чужбина, тъй като нашата висша образователна система е на ниво 1980 година. Отивайки там, се адаптират, натурализират, попадат в свои среди и води и съвсем нормално е да не върнат. Какво им предлагаме ние - да съжителстват с мангали и лумпени и да ги управляват илитерати прочели първата страница на Остров Тамбукту?!

Основния проблем, е че заминават млади хора, както високо образовани така и по-малко образовани. В България остават само циганите, пенсионерите и държавните служители, т.е. все групи хора, които не плащат и лев данъци и осигуровки. Накратко тези, които плащат данъци и издържат цялата държава ще намаляват все повече. Въпросът е защо има все още хора, които искат да останат в тая скапана държава - държава разбита и окрадена от политици и мафия.

ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ХОРАТА НЕ ПРАВЯТ НИЩО, ЗА ДА СПРАТ КРАДЛИВИТЕ И ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ДА РАЗБИВАТ СТРАНАТА!!!

Защото можещите и нехленчещи хора в България, живеят много по-добре от полицейската държавица която си избрал!

Казват - IRS бил неумолим. И с НадМилиардери. Публично и с белезници. - та ако Това имате предвид за полицейщина - ДА !, у Нас е пппарадайсъ, т.е. Gangster Paradise.

Мили ми от САЩ! Работил съм 40 години и от моите данъци са плащани всичките ти разходи -уж от държавата, докато си порастнал. И помни- бъдещето ти е на пенсионер. Да си жив и здрав!