Двойно повече българи работят в Европа

Почти двойно са се увеличили за година българите, които намират работа в Европа по официален път, показва статистиката на Агенцията по заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Двойно повече българи работят в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да тъка е 10 г. съм била навън. Там се работи и спи всички мързеливци не издържаха и година.Живееш за да работиш,а тук какво е работиш малко и живееш като за последно

На 30-40 метра има достатъчно място за спиране и паркиране. Мястото е слабо натоварено с трафик - през 5 минути я мине кола я не. Въпросният тротоар се намира пред детска градина и понеже сме големи но насрани паркираме точно там. Липсата на паркинги не е оправдание когато положението е заварено такова и е невъзможно да има паркинг. Ако не им отърва да вървят пеш. Така както вървят пеш в стара част на Виена така както вървят в старата част на Лисабон ще вървят пеш иначе една хубава глоба от 200-300 лева ще е доста възпираща. За паркинги може да се говори там където тепърва ще се разраства града. Там да ги правя. Но и това няма да сработи пак поради скопеното българско мислене - кола на синът, на дъщерята на жената и т.н.

Детето ми завърши и остана в Германия в световно-известна фирма. Първо се яви на конкурс за стаж и после на конкурс за постоянен договор. А тук - в клон на същата фирма, не съм сигурна дори, че щяха да я приемат без "връзки"!

Ай какво е това вундеркиндче, което си огледала?! Браво на теб.

в булгаря по комунистически нискоквалифицираните взимат повече от спецялистите. докато това е така, хората ще бягат навун. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това време отмина. Хората не са толкова глупави. В началото се лъжеха и изпращаха пари, като си мислеха, че след време ще се установят трайно в България. Вече почти всеки си мисли как да се установи за постоянно, за да може децата му да израстат в нормална среда при нормални условия.

Вън е само за кадърни и работливи наивници.За тях има работа и тук, но защо трябва да плащат данъци тук, осигуровки с които се плащат пенсиите на родителите им, а издържат френски, немски и испански бабички ?Като ги заболи зъб или апандесит търчат тук, а що не се лекуват там, а нали нашите доктори офейкаха ТАМ ? А КАТО ГИ ИЗЛЪЖАТ ИДВАТ ТУК ДА СЕ ЖАЛВАТ. Що не излизат на митинги срещу Меркел или Съркози ?

Много просто-тук се работи за жълти стотинки, ако въобще можеш да си намериш работа!!!

Но ти понеже си един "гад" не можеш да разбереш тези неща. В България изплащаш пенсиите не на своите родители а на полковници и милиционери, които се пенсионират рано, получават по-високи пенсии, продължават да работят, като заемат работното място на някои млад специалист, който е принуден да емигрира и да ( издържа френски, немски и испански бабички), но и своите родители в България. И всичко това със заплатата си която е различна от подаянията които се плащат в България.

Ами те насила ги пенсионират с тая пределна възраст, те не са виновни горките ченгета , че ги гонят, а после пенсиите - жълти стотинки !

Ами СЪЗДАЙТЕ УСЛОВИЯТА КОИТО СА В ЧУЖБИНА, И ПОЧТИ НИКОЙ НЯМА ДА ХОДИ ТАМ!

само с максимум основно образование сме балгарите в чужбина.основно се занимаваме с хигиенизиране на тоалетни, а по умните и с кухненска работа. у нас явно никои не чисти тоалетни и не само, затова видут на страната ни е, че живеем в такава, огромна отпадучна яма.

Ти определено си с основно образование макс, да. Така че нямаш никва база да говориш за другите.

Ника ти много ти отива - Коч. Мнението ти така вони, че не е истина. За сметка на теб, има и хора, които работят на места, за които ти можеш само да мечтаеш драги ми кочо!

Като цяло ситуацията в БГ е трагична. Младите хора масово се изнасят. Сестра ми, мъжът и и брат му се изнесоха миналата година. Аз съм още в БГ, но само офиса ми е тук. Работата ми е свързана с други държави и няма нищо общо с БГ. Само ДДС - то ми вземате. 4 човека по - малко като данъкоплатци.

В Европа ходят тези, който не могат да си намерят работа в България. Тези които нямат квалификация, образование и могат да вършат само ниско квалифицирана работа. Има и друга група българи, които са поканени да работят, защото имат нужда, потребност от тях там. За тях не става въпрос

Не е точно така- в Бг има тотална дискриминация по възраст и пол и то при висококвалифицирани кадри! В нормалните европейски страни това почти го няма и затова ще продължава емиграцията от тази загубена държавица!

Пич, нека ти обясня, че нещо не зацепваш. Моята цена е 2000 Евро, минимум. Ако ми предложат такава заплата в Бг, можех и да се замисля. Във всяка друга западна държава това е минималната ми стартова заплата. Сега чатна ли? В Бг остават само прошляците, които не си ценят труда и времето и нямат нищо против да слугуват без пари на комунисти и тарикати.

Или тези, които са на далавера из държавната администрация, по разни места из здравеопазването, където се отклоняват особено големи пари към партиите, също и тези, които са навързани да изпълняват държавни поръчки на раздуту цени, като изпълнението не струва и пукната стотинка (особено софтуер и строителство). Останалите, ако са кадърни, отиват в Европа. Или затъват, затъват... и отново отиват в европа.

Хубаво би било и да се направи анализ какви точно са професиите на заминалите официално с договори 4500 българи, със сигурност са добре образовани.

Една част са отлично образовани и ги привличат на места, на които да позлват знанията и таланта им, което в БГ не се цени все още. Друга част имат някакво образование, но работят черна работа. Най-страшно е с лекарите - заминават най-талантливите. Там се работи около 5-10 пъти повече от тук, но пък се получава 20-40 пъти повече. И колегиалната среда обикновено е по-приемлива. Системата на здравеопазването в БГ няма интерес да остават кадърни лекари, защото с глупави и непретенциозни (респективно зависими) лекари се краде по-лесно от истемата. Крадат се милиарди годишно. Скоро няма да е възможно да се краде, но самото крадене не е толквоа страшно, колкото факта, че няма да имаме лекари. Това е наистина страшничко.

А каква да е целта? Да работиш в БГ и да плащаш проститутки и банкети( от данъците си)

Още 1 год. управление на Б.Б. и петорно повече българи ще забегнат в чужбина на работа. Какво ви подсказва това, скъпи тъпи герберчета, защитничета, застъпничета на най-некадърното управление. А след още 1 год.???

Само за 2008 г. 91 000 българи са се преместили да живеят в друга държава от ЕС и по този показател страната ни се нарежда трета в съюза след Румъния и Полша. Кой беше тогава?Май комунистите с турски фесове

Никой не иска да живее в страна, в която плащаш данъци и пак ходиш в кал и мръсотия.

Правилно!!!Тук има закони само за бедните,а богатите си гледат живота и тъпчат бедните.Аз също искам по-добър живот за дъщеря си и ще се махна от тази скапана държава.Всичко се качва нагоре,а мизерните ни заплатки си стоят и не мърдат.ЖЕСТОКА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!!!!!!

Прав си но за ходенето в кал сме си виновни всичките ние. Например скоро до нас направиха нов тротоар. Наистина го направиха много добре. За 6 месеца вече успяха да разбият страничните фиксиращи бордюр. Говедата, които паркираха на тротоара така и не разбраха, че това е тротоар а не паркинг!!! За това кой сега е виновен - държавата или олигофрените, който имат проблем с елементарното възпитание и придържане към елементарен ред. Аз лично се чудя защо спи полицията и не налагат поголовни глоби за тези олита. оправданието, че няма нужните паркинги не важи. Тук става дума за елементарен ред!!!

Наивници !"фалшиви оферти за работа от мними частни посредници или фирми с отнети лицензи." Е, за това ни приеха в ЕС ! Хем ни лъжат, хем ни исползват, хем ни плюят. А правителството мълчи, май са за смянааааа ! Ама на тях ко им пука - нали си земат комисионните от европроекти, че станали за резил - мноо важно, утре с пълни гушки беш в щатите при щерката и синчето - тук тия, червеи ги яли !

Без мен обаче, аз нито работя, нито съм в чужбина, така, че пак цаках всички.