Стотици българи продължават да емигрират

Стотици българи продължават да емигрират и да търсят спасение от кризата навън. Истински хит в момента е селскостопанската работа. Набират се и строители, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Стотици българи продължават да емигрират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И както Гената спомена от хубаво никой не бега,защо политиците ни за нищо на света не искат да се махнат от власта а.

Не ни оставят друг избор да живеем нормално,тука ни експлоатират както в робовладелския строй.

Колкото и магистрали да направят, всички научни студии в тази област показват, че е възможен ръст в инвестициите до 1,5%, т.е. почти никакъв. Само че няма кой да чете. Едно е да си караш голфа и да се кефиш на магитралата със 140 (както никъде другаде в Европа), съвсем друго е да привличаш инвестиции. И спрете с това усвояване, звучи гадно, казвайте си направо присвояване...

едно време преди и аз да замина за чужбина- виках- няма, напук ще остана, все някога нещата ако не по-добри ще станат като преди мутризацията....да ама завърших, почнах работа и ме сложиха на фалшив договор( заплата пъти по-ниска от договорената, че да си спестят здравни и пенсионни вноски), без заплащане на овъртайм и няма на кой да се оплачеш... просветна ми, билета и в чужбина. не съжалявам. а сега наблюдавам и един друг феномен- приятели в САЩ и Англия издърпват родителите си при тях и продават имоти. жалко. накрая само циганите и мутрите ще останат. макар че и циганите ни бягат към Норвегия като чета новините.

Едно приятелче се гърби по 150 часа седмично и пак е в дупка служител,ако някой смята че може повече да заповяда,спасението е навън или да се чакат по добри времена.

Няма смисъл тук и сега да се опитва човек да направи нещо,опитайте другаде или по друго време.

То тези дето отиват да берат портокали и ягоди, тях не ги мисля. Те ще отидат, ще поработят за четири месеца, ще спестят между 2000 и 3000 евро, които ще им осигуряг някакъв живот в Блъгария за една година и догодина отново на портокалите и ягодите. Да се замислят работодателите какви пари трябва да плащат на работниците си да не ходят да работят в Европа за четири месеца с което да изкарат почти две годишни минималнти български заплати. Тези сезонните работници не са проблема на страната ни! Проблем са онези млади и образовани хора, които не желаят да работят за огромните заплати от 400 лева, давани в държавната администрация, здравеопазването и навсякъде, а отиват на запад, защото там най малкото което е - работейки само един от семейството е възможно да се живее нормално, дори след като се плати наем и други плащания. Това е същността на понятието, "емиграция", застъпено в горната статия.

Eто това наистина е жалкото за тази държава.На никой няма да му светне,защото няма интерес-личен.

нали в Испания голяма безработица??? Къде са тръгнали наште??? Защо не дойдат испанци да работят тук, да се спасят от безработицата в родината си?

Колко пъти съм слушал думите: "Аз! Градина няма да кОпам". Хайде сега, отивайте да кОпате чужди градини!

Грешите, каквито и магистрали да се построят (ако считате 60 км път за голямо постижение), управляват ли КРАДЦИ като ГРОБАРИТЕ от герб не е възможно никакво развитие, напротив, страната върви назад, хората обедняват с всеки изминал ден, и след като фискалния резерв беше опукан, се прибегна и до теглене на нови заеми. ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ/ГРОБ. Вижте, за да има развитие в една държава е необходима много, ама много по задълбочена стратегия, от това да се направят 60км път. За съжаление управляващите са далече от необходимия потенциал, за да могат да посочат подходяща такава !!!