Агенцията по заетостта ще посредничи за работа в чужбина на над 1000 българи

През 2012 г. се очаква броят на лицата, започнали работа в чужбина с посредничеството на Агенцията по заетостта да надхвърли 1000 души, съобщиха за БТА от Агенцията по заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Агенцията по заетостта ще посредничи за работа в чужбина на над 1000 българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо ново в тази "новина"!

Ненормално ми се вижда това държавата да търси работа на гражданите си навън, вместо да създава условия за развиване на икономиката, та тези хора да не са принудени да оставят домовете си. Замисляли ли сте се кой плаща пенсиите на родителите на всички, които се трудят зад граница? Всички ние с малките заплати. Т.нар. преуспели наши сънародници не отделят и лев за пенсиите на родителите си. Как да върви и пенсионната реформа, като младите, които сега и с помощта на държавата ще работят в чужбина, няма да правят отчисления за пенсии тук, а нейде по света?!

Не трябва ли парите за пенсии да са заделени вече от миналите заплати на пенсионерите??? И другия въпрос, който имам. Тъй като имам само 10 години трудов стаж, а съм на 40 (дълго незавършено студенство и малко години зад граница) какъв е смисъла да стоя в България и да се надявам, че ще бачкам до 70 непрекъснато, за да получа пенсия? :) И то само, ако има достатъчно хора да плащат за моята пенсия, защото моите отчисления са отишли за някой друг... Ами, благодаря, но не, ще пропусна.

Ти май не си разбрал какво пише човекът? Упрекът не е към търсещите работа, а към държавата, която ги принуждава да работят навън. Отчисленията за пенсии се правят ежемесечно и настоящите пенсионери получават пенсии от работещите сега. Ние ще получаваме пенсии от отчисленията на тези, които ще работят когато се пенсионираме. За съжаление това е моделът на пенсионно осигуряване почти навсякъде. Истината е, че работещите навън изкарват пенсиите на хората в съответната държава. А ти добре си си поживял, на 40 с 10 г. трудов стаж ;). Аз на 46 имам 27 с 5-те години от следването.

И това ако не е престъпление. Правителството всячески унищожава работните места в България и гони българите да работят за други. Докъде може да стигне некадърността на тия клоуни.

Даааа. Сега вече официално си признаха, че досега се води държавна политика да се принуждават хората да работят в чужбина. Явно е намалял броят заминаващи и сега им помагат та по бързо да обезлюдим територията вместо да се създават работни места тук.

Не само бягащите зад граница са ПЕДАТЕЛИ, но и им се помага. Боже прости на загиналите за независимостта и суверенитета на България.

Знаеш ли Гад, точно такива като тебе карат много хора да искат да напуснат. Писна ми от хора с псевдо патриотичен и революционен плам в очите. 1917 отдавна отмина. Освен това 1000 души са нищо. Тая агенция не върши никаква работа. Ако хората чаках на тях още щяхме да се тъпчем в градски транспорт с тебе гад или да ни отнемаш предимството на улицата... Чудя се само, като остането само Патриотите какво ще произвеждате и какво ще ядете... Да не говорим в каква кочина ще живеете, щото от вас чистачи и миячи не стават, нали? Мизерийка ще е малко, а? ;)