Ирландия и Великобритания продължават ограниченията за българи

Ирландия и Великобритания са поискали официално от Европейската комисия продължаването до максималния допустим срок - 1 януари 2014 г., на ограниченията за наемането на граждани на България и на Румъния на местния трудов пазар.

Обратно в новината

Коментари - Ирландия и Великобритания продължават ограниченията за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от родината по хубаво нещо няма. човек си я обича не защото е наи-наи-наи....какво? а защото е с в о я!!! навсякъде по света има и хубаво и лосчо. медала има 3!!! страни.ами размислете се де... тревата при комшията винаги била "по-зелена"! не е верно!до нас "засяха" от пластмаса... :) хаве а гоод даъ!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

прави са! не искат да свири манго жери!!!а вие искатели България да се пални с африканци, турци, араби и др.????

Искам да чистим английски кенефи, били по-хубави от българските

Прави са хората.Цигани и проститутки дават облика на България.

Ти пък какво си мислиш, че те си нямат проститутки и асоциални граждани които само живеят на помощи и не си и помислят да работят? Това, което видях в Англия не е кой знае колко различно от България. Ниска култура и там - храчки по 100 на квадрат, да се чудиш къде да стъпнеш, боклуци навсякъде. Престанете да се подценявате и самобичувате вече не е интересно.

Както отбеляза ББ по друг повод:"постепенно хората за два-три месеца ще свикнат". Ние отдавна свикнахме с диктата на Запада. Защото въпросните ограничения НЕ пречат на потока от евтин обслужващ персонал. Те са само основание за налагане на бюрократични спънки за работа по професията и за равни трудови възнаграждения с местните.

Ей, хора не им мислете лошото на англичаните и те са хора. Положението им обаче наистина се влошава драматично - нарастваща безработица, емигрантска вълна от пакистанци, индийци , черни и ниско ниво източноевропейци. Много затлъстяло, разглезено и мързеливо местно население, огромен дълг , нисък до нулев икономически растеж. Заплатите им дори, вече не са атрактивни и не стигат за нищо. Като се върнат в Б-я за ваканция и се огледат тук, виждат че за усилията, които хвърлят в Англия, май в Б-я ще постигнат повече. Не споменавам най-отвратителния климат, който съществува. Нека първо поизлязат от кризата и след 2 години ще ги преценим отново.

Преди няколко години един шотландец инженер беше командирован при нас на един обект и си говорихме с него. Та, той ми разказа какви били първите емисии на радио BBC. Емисиите започвали със: "This is BBC, calling the World!". Тоест - Това е радио BBC, което вика Света!. Правете си сметка, бившата колониална империя все още разделя Земята на Великобритания и всички останали. Не случайно самите те поставят членството си под въпрос в ЕС. А германците макар че са си нацисти склониха все пак да премахнат ограниченията.

Мдаа, като чета писаниците тук си давам сметка, че англичаните са взели правилното решение!

Я да си работим в България! Кой ще ни иска с ТАКЪВ манталитет?

Англичанин да не припари на Слънчев Бряг!

И къде ще се освинва?

А да сме се засилили на там?! Поне аз, нееееееееееееееееее!

обединена европа !не на ислямизацията/не вклучвам бг мусулмани/ на европа!не зелая моите внуци да се молят в дзамиите!фередзетата превзеха европа без воини и тази е целта!еу господа,докога ще позволявате да се рамнозават на нашите раце?????еу-господата,стига с вашата толерантност=глупост!европа за европеиците!!!!!!!!!!!!!!!!

какво е ес - свободно двигение на пари и хора..... защо всасност сме в Ъвропата. за балгарските грагдани защо това не ваги...е. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хора,пазете си черния дроб!

Ям го пържен, с хубава бира за мезе! :))

Все едно някой се е засилил натам. Възможно най-гадното място за живеене е Англия, супер гаден климат, хора-изроди и никаква природа. И за квартирка в Лондон 1500 паунда. Не, мерси. В Швиц ми е по-добре.

абе говеда като тебе какво правят в Швиц...ШПРИЦ ли?? хаха..седиш у панелката ама Швиц било!! че и махна намира на Англия,климат,дъжд,ала бала...голям чистофайник си,Ганьо пръдливи..

коко, дека живееш у швица, дай се видим у цюрих на по бира, все пак си единствения нещата, дето ги разбира нещата и единствения, дето живее у швица, нале?

всеки отива в англия не заради времето, а защото там има всякакъв вид работа.много малко са тези,които отиват на екскурзия - много е скъпо и тъпо там.жените им са дебели,поради обилното ядене на шоколад и недостатъчен секс

Англичанките хубави ли са поне?

Когато се обръснат!

Да, ама трябва на отиване добре да се запасиш с Уиски от безмитния

не съпер гадни са съпер мизерия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък досега не съм чул някой да иска да работи в Англия и да не е успял. Толкова са прости тия хомота!

така си мислят много хора ако направим статистика 70 на сто си харчат парите с които са дошли и се пребират *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама и ние да им забраним няма да е честно иначе

изгонете англетата от ямболския край

аз от тук не мърдам-на място де има 20 слънчеви дена у годината ние мерси

Тъпа селска тиква стой си у Бургазе

И освен това морето не им мирише на сяра! Много кофти, ама мнооо!

И аз не ща там. Хем няма слънце, хем пълно с араби и негри.

Спрете да пиете уиски!Забранете рекламите на уиски по телевизията! Спрете да се интересувате от мачовете на висшата английска лига!Учете не английски, а американски, френски, немски и испански!.. И когато поне един английски лекар успее да ни докаже с научни медицински доводи, че английската им кралица не е най-обикновена одъртяла бабичка, тогава да ни се правят на по-велики и от господ.

Само така

ами да *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Норвегия и Швейцария? Какво общо имат те с нас, не мога да разбера. Исторически, културно, икономически? Ние имаме стратегическото положение, но няма как да се облагодетелстваме, докато се плюем един друг.

Кое му е стратегическото на положенето ни? Било е стратегическо, по времето на Ориент експрес и когато масовия транспорт в България е бил муле.

С какво са ви виновни циганите, като са част от вашата държава,т.е. от обществото, което представлявате вие?Аз съм виждал най-циганските изпълнения от бели българи в чужбина...

Ми те сродните души се надушват...

Както е известно, всяка жаба си знае гьола: където ходиш, такива хора срещаш и изпълнения виждаш ... Но от това не бива да се правят изводи за целия народ, нали ?

А вие всъщност на кой остров живеете:)

По долу в коментарите прочетох на един господин че англичаните са консуматори и откачалки.И е абсолютно вярно.Тук съм по стечение на обстоятелствата в Англия имам предвид и мога да ви кажа че по долни от англичаните едва ли има.Лицемерни и нагли , тъпи, използвачи , мръсни капиталисти това са ТЕ!

А забравих и това че са депресирани и алкохолици

добре че сме ние, умните, учтивите, трудолюбивите да им идем на гости, да ни видят как просим...

Първо не просим.Всички черни маймуни тука са на бенефити.Второ дойдох и видях и казвам това което видях.Ако искате вярвайте ако ли не поне не се заяждайте

Заяждаш ли се или наистина не осъзнаваш, колко е вярно това, което си написал? Или споделяш личното си битие на уличен просяк?

Точно така eng !

извинете, вие да не искате да са соцялисти.това е капиталистическят свят, не ориента.

Шемети, проблемът не сме ние, а това, че вървим в пакет с румънските цигани. Ние почти се затрихме като нация 4-5 милиона, от тях над 2 милиона пенсионери, като махнете и децата остават към 2 милиона, които могат да работят. От тях половината са си добре в България и в чужбина няма да прокопсат. Ама румънците са все цигани - 20 милиона. А кой ни натресе да сме в пакет с румънците, НДСВ, Герб и бат Станишко. Няма безплатен обяд. Рано или късно всеки си плаща за простотиите.

Оставете човека, бре! Че имам слабост към Варна ;)

защото смачкваме дwата най-елитни лондонски полка и им изгаряме знамената при Червената стена(битка,която още я изучават във воените академии в Англия) и думите на Чърчил:"Какво е това племе дето ни победи,та те като излизат от банята си викат"Честито" :D

Ето това е ИСТИНАТА...Съвсем честно го казвам и аз...то е втълпено...не ни понасят..Историята говори и препредава...:-))))

Това говори добри за българите, те поне са се къпали... Да не говорим, че половината англичани нямат навик изобщо да се къпят. Най-процъфтяващия бизнес в ЮК е да правиш мокри кърпички. Имат си мокри кърпи за всяка част на тялото: дупе, лице, ръце,..и т.н. Нищо не се мие. Къщите им са потънали в мухъл мръсотия и боклуци.

Без британски "експерти" у нас!

Всички изказвания са много интересни, случайно някога да ви е хрумнало всички вие да се обедините в името на нещо - каквото и да е? Прекрасно е човек да има критично и индивидуално мнение, но това не работи, ако искате да се постигне нещо съществено. Без опласквания от властта, ЕС и др. Не че нещата не са кофти, но като не сме единни няма как да стане нещо по-добро

мисля,че е време да напуснем евросаюза както норвегия и швеицария

Норвегия и Швейцария НИКОГА не са напускали евросъюза! Просто защото НИКОГА не са влизали в него. Но се ползват с всички права задължения на държавите, подписали еврорегулациите. По-точно не всички, а само тези, които не засягат пряко суверенитета и националното им достойнство. Явно най-умните държави и политици са в тези две държави!

Айде стига сте плещили глупости. Аз съм живял и работил и в двете държави, натрупах някой лев и се върнах. Наистина съм много доволен о т 5-год. си престой, но сега нещата са други. Ирландия е фалирала неофициално. В Англия се наводни с поляци, латвийци, естонци и литовци (над 1 милион по неофициални данни). Е, за какво са им още от крадливите племена бугари и румънци?

ти 5 години краде ли бугарино, та да натрупаш някой лев? BUTCHER... ХА ХА ХА

добре му го каза,ясно и точно,че и на английски точно му го каза..браво!!

Защо Лондон ,няма такива работи аз там работя няколко години ти се пазят от манго,ние си бачкаме спокойно,е сега ако имат съмнение че си друг а не БЪЛГАРИН това е друго.

Толкова са се опарили от нашенци, че ако можеха никога не ни биха допуснали. Щото сме мноого велики:))

Ах - как е възможно - не знаят ли, че герб е на власт ? Как смеят да ни откажат Шенген, как смеят да ни обяват за най-корумпираната и бедна държава и как смеят сега да не допуснат толкова добре живеещите Българи ? Не ги е срам - вероятно са лоши комунисти !!!

голям прас

дреме ми на фара ,вазможно наи-грозната страна пфффф и всичко смарди на мухал и сяра *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ние бихме ли си отворили трудовия пазар за по-бедна от нас страна...например Армения или Бангладеш?

АБЕ ,ПАДНАЛ ОТ НЕБЕТО- ТОВА Е ОБЩ ПАЗАР НА ЕС,ОБЩ ТРУДОВ ПАЗАР..ЧУВАЛ ЛИ СИ?? ОТВОРЕН ЗА ПОЛЯЦИ,ЧЕХИ,СЛОВЕНЦИ,КИПЪРЦИ(ХА,ТЕ СА ЕДНИ РАБОТЯГИ!) И ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ "СТАРИ" ЕВРОДЕБЕЛОСЕРОКВЦИ!! КАКВИ БАНГАЛДЕШИ МИ ТИКАШ ТУКА?? НАПРОТИВ-И БАНГЛАДЕШЦИТЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА ИМАТ ОТ НАС В АНГЛИЯ!Я БЕЖАНЦИ,Я ДРУГО..А НИЕ СМЕ И СИТИ,И ПРЕЯЛИ,НЕ БЯГАМЕ ОТ НИЩО(АМА 2 МЛН. СА НАВЪН,НАЛИ!)..НАЛИ?? ТУКА СТАВА ВЪПРОС ЗА ТРУДОВ ПАЗАР,ЗА РАБОТА..ДА СЕ РАБОТИ,БЕ ,ЛЬОЛЬО-НЕ КОЙ КЪДЕ КОЛКО Е БОГАТ!!! АМАН ОТ ТИКВИ..А ЕМАНАЦИЯТА ТИКВАРСКА Е НАЙ-ГОРЕ В СОФИЯТА ГРАДА!!

Аман от прости провинциалисти - човека ти обяснява, че разликата между Англия и България е като България и Бангладеш ! Така ,както България не иска бедняци от Бангладеш, така и Англия не иска крадливи бедняци от Бълхария ! Какъв ЕС те гони - имат право да не ни допуснат и го използват - защото сме най-бедната и корумпирана държава в ЕС ! Ама при вас на село мисленето не е популярно - нали ?

хаха,ний пък сме едни по-богати от Арменията,хааха...смешкооо

не вярвам някой,който и да е да издържи в Булгаристан

сте видим като потунат под вода куде ще отидат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"За да може комисията да удовлетвори подобни претенции, тя трябва да получи аргументирани искания, които да докажат, че трудовият пазар в съответните държави ще бъде ощетен от отмяната на ограниченията. " Ако по някакво чудо комисията не удовлетвори претенциите им какво правят тогава англичаните и ирландците и всички които искат да запазят още две години ограниченията за да спасят икомониките си от "опустошителната българска напаст" която ще им съсипе работния пазар?

АБЕ НЕ СТЕ НАЯСНО,БЕ,БЪЛГАРИ!! ОХ,ДОКОГА ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ЧЕ ТОВА Е ИГРИЧКА САМО-МЕЖДУ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИТЕ ОТ ЕК И СЪОТВ.ПРАВИТЕЛСТВО ЗАПАДНО!!ТОВА КОЕТО ПИШАТ Е АЛАБАЛИЗЪМ,РЕАЛНОСТТА Е ТАЯ ЧЕ ВИНАГИ НЕЩО МОГАТ-И СИ ИЗМИСЛЯТ-СЪОТВ. ВЛАСТИ(ТАКА Е ОТ ГОДИНИ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ!) И ЕК НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИМ НАПРАВИ И ПАЗАРЪТ СИ СЕДИ ЗАТОВРЕН!! САМО СИ РАЗМЕНЯТ ПИСЪМЦА ТЪРТЕИТЕ ЗА ПРАХ В ОЧИ!!

Не става въпрос за нас, пази Боже, но знае ли някой, някога тази разбойническа държава да е помогнала на когото и да било в света? Само войни, кражби и комплоти. Същата тази Англия, която ген. Дьо Гол не пускаше да препари до ЕИО. Генерала много добре познаваше тези шарлатани и им биеше дузпите. Чюдя се що щат наши хора да отидат на гъ.а на географията, за да търсят препитание там. А бе свят широк какво правиш у най - изоглавените. Те започнаха да показват магарешкия си инат и сега в ЕС. Искат превилегии. Айде марш. А ония от изомрудения остров хептен. Видяхме ги що за икономически тигри са. Айде шут в... мокри тигри и лъвове.

Хора, научете се да пишете грамотноя

Да се пълнят с чернилки, арабески и индийци... кво ми дреме за тези бледолики лицемерни убитаци!

"нейно величество" по навик здраво ни клати ...но тук доста има дет не се усещат...

приятел на ирландците дето купиха имоти в бг само една цикия мозез да им направши

гледам ги тук по едно предаване как реват на умряло че били излъгани с имотите, така че ти чекиите си ги прави сам

И от нашта тъмна "Загорка", и от техния "Гинес" се уринира еднакво здраво и продължително. През незнам къде си ни е, че още се опитват да се правят на грандомани, но 19-те /техният/ век отдавна отмина, а и Виктория вече се е разтворила в най-обикновен хумус. За тяхно сведение - нито един българин не е отишъл там да си купува къща на село /не че не може/, както правят някои поданици на нейното величество. Тогава какво ни се големеят, да си стоят там да ги видим колко ще изкарат.

Англичаните са абсолютни консуматори и откачалки. И през вековете са живели на чужд гръб и ползвайки чужди блага както и сега. Лошото е че и аз както много други късно го осъзнах след като вече пропилях 10000лв в борба да им се доказвам и да си приравнявам и легализирам документи да откривам тъпи фирми и да им работя без пари.

нашите хора са в пъти по-добри работници от некви черни маймуни и тъпи индийци - къде оная черна печка е виждала примерно как се прави къща, като цял живот е бил в колиба от папрат .....

Еми като гледам те двете държави казват същото - че ние сме заплаха за трудовия им пазар, т.е. представи си какъв им е трудовият пазар тогава :-)

Да бе...ти за индийците се замисли пак дали са тъпи...имам други лични професионални впечатления. Ама ти сигурно не си имал директен конкакт.

аз също имам професионални впечатления от индийци и не съм особено вчепатлен :)

ти си уцелил изключението брато. сигурно около 5% са такива каквито твърдиш, останалите са самозванци идиоти. аз лично съм срещнал само 1 през цялата ми практика. и един въпрос, теб индиец упътвал ли те е на улицата и ако да - къде те прати? или някаква услуга да ти развали десетачка?