Коментари - Борисов: Още не мога да оценя работата на Кунева | Днес.dir.bg

Борисов: Още не мога да оценя работата на Кунева

Още не мога да оценя работата на Меглена Кунева като еврокомисар, към момента има само заявено желание да се направят много неща. Като се направят, тогава мога да дам оценка.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Още не мога да оценя работата на Кунева | Днес.dir.bg

Коментари

Този човек взе, че сам си повярва!

Абе, хора - тук става въпрос за елементарно познаване на функциите и задачите на европейските институции. Има 5 ограна с ранг на институции в Европейските общности (по сега действащия Договор от Ница, който скоро може да бъде заменен от Договора от Лисабон, който предвижда някои промени): Евр. парламент,Евр.комиси Съвет, Евр. сметна палата и Съд на Европейските общности. Тези 5 институции имат много точно разписани от Договора правомощия. Струва ми се НЕДОПУСТОМО един премиер, пък бил той и ББ да не е прочел основния документ за функционирането на ЕО!!! Оттам ще се да разбере, че Комисията, респ. комисарите, имат наднационални функции, т.е. за тях дори е противопоказно да защитават национален интерес, тъй като са натоварени със защита на общоевропейските интереси. Точните думи от Договора са: членовете на Комисията не са обвързани с никакъв национален мандат... От друга страна, институцията, която по Договора за ЕО е натоварена със защита на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ е СЪВЕТЪТ, който има 9 формата, в който заседават съответните представители на националните правителства и там всъщност става сблъсъкът на национални интереси! Така че тези, които могат да направят действително нещо за БГ - по пряк и недвусмислен начин, са министрите от действащото правителство, които всеки месец летят до Брюксел за участие в някоя от формациите на Съвета. Освен всичко останало, Съветът е и главната институция, която взема решения в законодателния процес на ЕО - по някои от темите наравно с Евр. парламент, а по други - напълно самостоятелно, тъй като там Евр.парламент има само консултативна функция. За да се знаят обаче тези неща, трябва да се четат договорите, трябва да се вниква в нещата, ето защо считам изказвания като това на ББ за ширпотреба може и да минава пред определена категория хора, но те са недопустими за един министър-председател Ако действително иска да направи нещо за БГ в ЕО, трябва много добре да се запознае с механизмите на действие на евр. институции. Там е истината, другото, както казах, е ШИРПОТРЕБА..

Abe, hora - tuk stava vypros za elementarno poznavane na funkciite i zada4ite na evropejskite institucii. Ima 5 ograna s rang na institucii v Evropejskite obstnosti (po sega dejstvastia Dogovor ot Nica, kojto skoro mozhe da byde zamenen ot Dogovora ot Lisabon, kojto predvizda njakoi promeni): Evr. parlament,Evr.komisi Syvet, Evr. smetna palata i Syd na Evropejskite obstnosti. Tezi 5 institucii imat mnogo to4no razpisani ot Dogovora pravomostia. Struva mi se NEDOPUSTOMO edin premier, pyk bil toj i BB da ne e pro4el osnovnia dokument za funkcioniraneto na EO!!! Ottam stese da razbere, che Komisiata, resp. komisarite, imat nadnacionalni funkcii, t.e. za tjah dori e protivopokazno da zastitavat nacionalen interes, tyj kato sa natovareni sys zastita na obstoevropejskite interesi. To4nite dumi ot Dogovora sa ¨4lenovete na Komisiata ne sa obvyrzani s nikakyv nacionalen mandat¨... Ot druga strana, instituciata,kojato po Dogovora za EO e natovarena sys zastita na NACIONALNITE INTERESI e SYVETYT, kojto ima 9 formata,v kojto zasedavat syotvetnite predstaviteli na nacionalnite pravitelstva i tam vsystnost stava sblysykyt na nacionalni interesi! Taka che tezi, koito mogat da napravjat dejstvitelno nesto za BG - po pryak i nedvusmislen na4in, sa ministrite ot dejstvastoto pravitelstvo, koito vseki mesec letyat do Bruksel za u4astie v njakoja ot formaciite na Syveta. Osven vsi4ko ostanalo, Syvetyt e i glvnata institucia, kojato vzema reshenia v zakonodatelnia proces na EO - po njakoi ot temite naravno s Evr. parlament, a po drugi - napylno samostojatelno, tyj kato tam Evr.parlament ima samo konsultativna funkcia. Za da se znajat obache tezi nesta, tryabva da se chetat dogovorite, tryabva da se vnikva v nestata, eto zasto s4itam izkazvania kato tova na BB za ´shirpotreba mozhe i da minava pred opredelena kategoria hora, no te sa nedopustimi za edin ministyr-predsedatel Ako dejstvitelno iska da napravi nesto za BG v EO, tryabva mnogo dobre da se zapoznae s mehanizmite na dejstvie na evr. institucii. Tam e istinata, drugoto, kakto kazah, e SHIRPOTREBA..

Имаше един кравар, Цаковски, който стана гербер. Неговите проблеми се решиха, като си ликвидира стадото от крави. Там където управлява банковият капитал, остава само едно и единствено нещо, пущинак. Погледнете статистиката за обработваемата земя и ще се уверите в тази истина (бетонна пустиня по морския бряг, и фалити). Какъв е изходът? Кога ще се вземе решение, за да се случи излизането от катастрофата в която вече 20 години живеем? Това са въпроси, колкото и нелепо да звучи, са ИНДИВИДУАЛНИ. От решението на всеки един от нас, да каже: БАСТА/СТИГА. Но за такова изявление се иска яко дупе или затъване да носа в лайната. Едва когато геноцидът докара измирането и на олигархичната класа, тогава България ще се реши на смяната на банковия си модел, с позитивен/градивен, устойчив модел на развитие. Що са още 20 години за напред, когато и последните следи в робската ни психика ще са преодолени... Дай Боже, още живот и здраве на българите и тяхната държава България, за да могат да изживеят идните 20 години. А дали след 20.12.2012 година ще има живот, ... от ТЕБЕ зависи?!

НЕ НА КУНЕВА. БЯХ В БРЮКСЕЛ НЯМАТ ХУБАВО МНЕНИЕ ЗА НЕЯ. МНОГО СЛАБ ЕВРОКОМИСАР Е БИЛА. МНОГО НИ Е ЛЪГАЛА.

онзи от керемидите (16.08.2009 г. 01:47ч.) Откровено казано Кунева твореше словореди в голямо количество.Внимателн следя дейноста още от времето на преговарящ и мога да кажа,че освен да закопае 4 ядрени реактора,българското земеделие и преработвателна промишленост нищо друго не е направила.Целта на политическата върхушка която ни натика в Европейския съюз беше само и единствено една-да се докопат до фондовете и да ги прелеят в касите на партиите фирмите и личните си сметки и то с цената на всичко.Трябва да кажем с ръка на сърцето,че почти постигнаха целта си.Кунева се справи блестящо със задачата си като преговарящ,а като комисар сътвори едно огромно нищо в защита на потребителите.Така ги защити,че вече едва ли има нужда от друг комисар за в бъдеще.Това е положението с ББ или без него,а тези които не са съгласни вместо да дрънкат празни приказки като Кунева по добре да мълчат.

Голяма работа сме това българите има-няма месец след встъпването си в длъжност, нашият нов премиер и допреди този момент истински любимец на народа отнася хули и за международните си действия (за разлика от предходния) . ....дано само не се окаже, че всичко това, което витае в ежедневните раговори като недоказани истини, е повече от вярно (включая еврокомисаршата) ....

КАК ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ПРИЛОЖЕНИЕТО НА П М С 66/28.03.1996год ЗА КАДРОВО ОСИГУРЯВАНЕ НЯКОЙ ДЕЙНОСТИ В БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ,ОБН.Д.В. с Д.В. БР.14/2008 год.След като са блокирани всички незаети бройки,не могат да се назначават хора на освобождаващите се,КАК ТАКА ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПРИКРИТИ И РАЗДУТИ ЩАТОВЕ /СКРИТИ ЗАД ПМС66.зА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ ПОВЕЧЕТО ЛИЦА СА СЕ ПЕНСИОНИРАНИ И ЗАЕМАТ БРОЙКИТЕ.тЕЗИ БРОЙКИ ТРЯБВА МИГНОВЕННО ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ С ОТМЯНА ДЕЙСТВИЕТО НА ПМС 66/96Г ИЗМЕНЕНО С Д.В.БР14/2008ГОД. ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА ИКОНОМИИ В БЮДЖЕТА ,А БРОЙКИТЕ ПО ПМС66/96Г И 2008 Г ОСТАВАТ СКРИТИ Т.Е. ИЗВЪНЩАТНИ, А ПАРИТЕ НАЛИ СА ОТ СКЪСАНИЯТ Б Ю Д Ж Е Т.ЗАЩО НЕ СЕ ДЕЙСТВА.дЕЙСТВАЙТЕ ВЕДНАГА С ТВЪРДА РЪКА.

Абе не знам кво е свършила тая ама знам какво не е. Дори за миг не се опита да защити казаните за ракия. Дори се опитваше да обясни че много сме се били излагали пред европейците с тая нашта домашнярка и затова по-добре да не си варим ракия повече. Това ми е достатъчно да я окачествя като НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА! Ако забранят казаните ще си направя мой собствен в мазето и пак ще си правя ракия и не ми пука кво мислят ония тъпанари в Брюксел! Ако няма домашна ракия е*бал съм ти тъпия евросъюз! Аз лично не се интересувам от интересите на западните държави от ЕС. ИНТЕРЕСУВА МЕ МОЯТ ИНТЕРЕС КАТО БЪЛГАРИН!

От всички които Бойко е направил министри, може би само Дянков ще върши работа. Румяна Желева освен, че е много грозна е вредна, защото като политик и представител на България се занимаваше само да резили страната ни. Така, че да не ни я натрапва.

Е как да оцени. Не се е запознал все още с хората, които работят за него и не знае кой точно ще я оценява. Като разбере и ние ще разберем. Ще видите как ще ни изкара 2 млрд.от задниците

Кунева е класа, за разлика от нази новозагорска селянка Румяна Желева. Тя няма и пукнат ден като дипломат, а я сложи Бойко за ръководител на българската дипломация. Какво е направила като евро депутат, освен да ходи по разни семинари и да получава заплата.

Велик е нашият войник. Батман форевър!

Всички сте оценени. Не забравяйте . Кофти материал и му дали право да избира.

Прав е!!!Как да дадеш оценка на нещо,дето го няма?!!Не ви ли се струва,че сте на комсомолско събрание като я слушате-и на външен,и на вътрешен вид.Не е достатъчно да си имал шестици в училище и да знаеш езици само

Neshto ne si najasno. Pone v EU izborite za EU parlamenta bijaha svobodni- vseki mojeshe da se kandidatira, nijmashe nujda ty da si ot nijakava partija. I ima takiva sluchaji v Sweden. Taka che BB po princip ne tozi kojto shte precenijava rabotata na komisarija.

вие май искате ДОГАН А?!?!?

Няма и да можеш да я оцениш - по-прост си и от некачествения материал, който те е избрал!

Споделям мнението, че Кунева много говори, а нищо не върши !! Нали е снаха на комунисти- все е прихванала нещо !! Къде е ползата, че все пак е българка - е-Европа така или иначе, ни спира парите !! А и вече се е окопала- стига толкова, глезла !!

Плюйте колкото искате. Но тези хора доказват, че ги е грижа за вас въпреки че ги плюйте. Вярно е, че винаги има недоволни, но немога да разбера тези от вас който се жалват и клеветят в момента ББ толкова ли бяха доволни от СТанишев и Доган? За бога вашия доган не е влязъл 1 път в парламента. Нали знаете, че тои е твърде зает да преразпределя порционите на неговите си хорица.

Бойко Борисов не може да трае М.Кунева! Но, тя е от НДСВ, а на Бойко политическата му пъпна връв е свързана с НДСВ и по специално с Царя! Царя го подготви и издигна в небесата като политик, за да му пази интересите, когато не е Царя във властта. М.Кунева е трън в очите на Б.Борисов с своята почтеност към родината си! Направете сравненбие само с фаворитката на Борисов Румяна Желева, която сега стана министър на Външните работи. Желева сипеше донос, след донос срещу родината си слугувайки ма Европейските господари, под благовидният предлог, че се бори против някакъв комунизъм властвал в България! В карайна сметка не пострадаха имагинерните комунисти, а страда целият български народ от доносите на Герберските евродепутати! За Б.Борисов е добре да заличи Кунева, за да не се сети някой да сравни делата на Румяна Желева с тези на Миглена Кунева! И това ще стане!

Kakvo tolkova otceniavase 4ovek koito raboti a ne koito ne raboti M. Kuneva

Не знам какво толкова е свършила Кунева или не, но видяхме всички какво свърши още с встъпването си Бойко. Още не започнали както трябва работа в парламента се изнесоха на морето, а един работник като почне нова работа има да чака за да вземе някой ден отпуск когато му е необходим, много се изморяват там в тоя парламент, да им се намали работния ден на хората, не бива така.

Ами като не можеш-недей.Не си мъчи мозъка.

Пожарникар, това е най престижната и най уважаваната професия в САЩ.Най презирани са брокерите.

прочетох повечето от коментарите и искам да кажа няколко неща: парво..ББ е ПРАВ.. лошото е че заради медиина пропаганда в БГ не се знае какво точно е това европейски съюз, ев. комисия и другите бюрократични формирования на Брюксел... И така за разлика от другите комисионери който работят предимно за интересите на своите държави, М.К. не си спомням да е направила нищо за БГ. А това че обикновените хора на запад - въобще не харесват институциите и знаят за какав обир става на вапрос -- това е друга тема ,(спомнете си холандците и французите когато гласуваха против европеиската конституция) а за ирландците да не говорим ( само да знаете колко ползи спечелиха с това че бяха против конституцията --нямате си на представа) и така темата е много обширна, обира на обикновените граждани на ев.съюз е много голям...а ние седим в форуми и повечето се заяждат кой крив кои прав....

КАТО НЕ ГО ХАРЕСВАТЕ БОЙКО СИ ХОДЕТЕ НА ЛУНАТА . АМАН ОТ МНОГОЗНАЙКОВЦИ.

Абе хора, що ви трябва да ги пишете всичките тези глупости!? Болшинството от пишещите тук се възмущават как ББ смее да оценява Кунева /при това пишейки изключително неграмотно/. Ами има право да я оценява- той е премиер министър на България, неговата партия спечели изборите и от него зависи дали тя ще продължи да бъде еврокомисар. А и как смеят някои от вас да оценяват ББ, при положение,че дори едно изречение не могат да напишат грамотно. Стойте си в галошите бе хора и се опитайте поне своята работа да свършите. Аман от пишман специалисти.. :(

...Плеснаха с ръце, та се прегърнаха... Абе, трошляци, защо не си стегнете бохчите и не се разкарате оттук?! Тази държава няма нужда и място от такива черни гарги и гарвани-мършоеди! Като не ви изнася - айде, чупката...!И двама да останат, но поне няма да са крадливи и смръдливи родоотстъпници...

Г-н Премиер,ние избрахме за добро,или зло ,да ни управлява партия ГЕРБ!Меглена Кунева избра царя!А ние искаме еврокомисарят да бъде от ГЕРБ!Защото вие поехте лично отговорността в много труден за България момент.Казахте не на коалициите!Това означава не и на г-жаКунева,въпреки достойнствата и.

Премиерът възлага задачи на еврокомисаря?! Мислех, че не може да има по-смешен министър-председател от Симеон, но Бойко ме опровергава. Някои форумци го съветват да прочетял повече книги. Сигурно не са го видели в Голямото четене, където се разбра, че той е чел само в детските си години.

Хайвани,с хайваните!!!Интереси на държавата ни стоят най-високо от всичко!И за всеки българин,на какъвто и да е пост,още повече изборен основен дълг са българските интереси.Всеки истински държавник трябва да знае поне това-всичко да прави в интерес на държавата и народа си и да изисква същото от всеки български гражданин.Продажници и разни други твари колкото искаш-търсят се достойни българи,не помияри!

Откровено казано Кунева твореше словореди в голямо количество.Внимателн следя дейноста още от времето на преговарящ и мога да кажа,че освен да закопае 4 ядрени реактора,българското земеделие и преработвателна промишленост нищо друго не е направила.Целта на политическата върхушка която ни натика в Европейския съюз беше само и единствено една-да се докопат до фондовете и да ги прелеят в касите на партиите фирмите и личните си сметки и то с цената на всичко.Трябва да кажем с ръка на сърцето,че почти постигнаха целта си.Кунева се справи блестящо със задачата си като преговарящ,а като комисар сътвори едно огромно нищо в защита на потребителите.Така ги защити,че вече едва ли има нужда от друг комисар за в бъдеще.Това е положението с ББ или без него,а тези които не са съгласни вместо да дрънкат празни приказки като Кунева по добре да мълчат.

Оффф само глупости говори този човек!!Каква политика си имат и какво следват!?засега правят само ревизии!!дано не правят това 4 години,че май само това се очертава!!

Тази Кунева не знам с какво толкова е допринесла за страната си, та толкова народ я защитавате...нищо чудно оставането и за еврокомисар да е политическо споразумение и ББ да е поставил условия ,на които тя трябва да отговаря-така ще има основание да се отърве от нея, когато тя не ги изпълни:-)

Не е важно Борисов да разбира Кунева, важно е да ни втълпи, че е по добре на нейно място да е протежето му Румяна Желева. Кунева се харесва и от ЕС и най- вече от нас. А какво е направила Р.Желева като евродепутат някой може ли да каже?

Няма нужда да я оценява Борисов, Европа я оцени, като я избра за Еврокомисар на годината

ББ бил много прост, ама така ограничен и нищо не разбира човека, това е! Направо да си ходи. Аз пък викам да поостане още малко. СС като беше много умен защо не можа да разбере как разграбиха България? Пък ББ глупав, пък нещо много ги разбира и независимо от мнението на някои тук 68% от хората го поддържат в тези му действия. Народът иска да види справедливост за открадното, защото всичко беше от гърба му. И по-интелигентните, тук изявяващи се, също са плащали за свояволията. Или те не са били от страната на плащащите сметката? Може би стила на изказване на ББ дразни. Еми директно, по-просто/на достъпен език/ се изказва. Трябва да развие висотата на изказ на СС, щото така го правеше, че никой нищо не разбра и въпреки, че наред поемаше отговорност, една оставка накрая не подаде.

Кунева е там за да помага на БСП,но не ина България.Кунева е безполезна като Станишев-галени розови балони,ненужни никому,но поглъщащи много средства на данакоплатците.Подоб на Кунева ,червени пердета ,трябва да бъдат заменени с почтенни личности.

айде недей да ставаш смешен, че много хора ще съжалят от сега че са гласували за теб... и аз включително... тя е единственият политик от това ниво, който е успешен и на запад го ценят... няма за къде тепърва да й правиш оценки...

Много сте злобни бе! Я по-кротко! 20 години комунистите разграбваха вие мълчахте....Сега сте сетили да искате от човек, който едва е встъпил в длъжността си да оправи всички бакии на вашите комуняги..... Тъпо племе сме това българите, ама мноооого тъпо. Ясни сте ни-тръшката се сърцераздирателно щото нема вече лапачка. Нема-и нема и да има! Още по-зле ще става-трябва да връщате откраднатото. Шебут е голем страх! Вие се страхувайте-има от какво....и за какво.!!!

да идва пак БСП-то и доган,щом толкова искате!

БРАВО на г-н БОЙКО БОРИСОВ!!! И аз не мога! По едно време чак бях забравил коя е тя - всеки ден се връткаше по телевизията - като сцена от латиносериал. Редно е всеки СЕБЕУВАЖАВАЩ се политик да дава отчет за СВЪРШЕНАТА работа - пред народа, който я е избрал. И на мен ми харесват БОЙКО и ВОЛЕН - един твърде УСПЕШЕН тандем!!!

Възмутително е изявлението на Борисов. Как си позволява да си мисли,че с просташкото си поведение ще бъде оценен в ЕС.Кой е той,че да дава оценка на Кунева. Тя е член на Европейската комисия,а не на смешния му кабинет, където всички му се подмазват. Тя е един от най-достоините политици въобще е Европа, а сега един пожарникар,охранител на Тодор Живков ще и дава оценка.

До: Meн (15.08.2009 г. 21:07ч.) Ето един човек, който е схванал вярно нещата. Какво нещо е хорската простотия, щом възхваляват тази, дето дозатвори централите. Не мога да разбера българина, въпреки че съм чист българин!

Верно е. Не е правилно да кажеш , че Кунева не работи за България. Обаче е и вярно , че потрбителите в българия страдат най-много от всички в ЕС , а това е в нейния ресор. Кажете ми има ли друга държава където контрола над хранителните продукти да е толкова нищожен. Етикетите масово не отговарят на това което има в продукта , в ресторантите и кафетата хигиената е под всякаква критика , а за монополния терор въобще да не споменаваме даже мисля. Еврокомисар като нея , дето ще защитава потребителите на Германия (които отдавна са защитени) мога и аз да стана. Така че в основни линии Бойко е почти прав.

Срам ме е, че този човек е премиер на страната ми. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ УСПЕХА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАЩОТО ТОЗИ УСПЕХ ЩЕ БЪДЕ САМО ВИРТУАЛЕН - В МЕДИИТЕ И В НЕЧИИ КУХИ ТИКВИ. Това правителство трябва да си ходи възможно най-бързо, защото губи времето на страната ми...

Аве Бойко не пълней ли? Или на мен тъй ми са види.Да заяви килограмите си при встъпването в премиерския мандат и кога го напуска.

Намирам за много странно,че никой от участниците във форума не обърна внимание на факта,че основно на Кунева дължим затварянето на 4-те реактора на АЕЦ Козлодуй .Навярно не сте забравили как тя,в качеството си на преговарящ за встъпването ни в ЕС,повреме на разглеждането на глава Енергетика не слизаше от екраните на телевизорите и ни убеждаваше,че за да затворим главата и да не се бавим вървим напред,ще трябва да подпишем затварянето на реакторите, а в последствие винаги ще можем да поискаме преразглеждане на въпроса,защото всъщност затварянето на реакторите не било задължително условие за встъпването ни в ЕС.Това се оказа една огромна и цинична лъжа и заблуда,за което никой не й потърси сметка. Лобирайки фактически за френските енергийни интереси на Балканите,тя беше добре възнаградена със званието Еврокомисар на годината, а разбира се и с подходяща заплата от 19000 евро месечно /без останалите бонуси/. Така,че пред Б.Б. не трябва да стои въпроса за продължаване на мандата й,а за това да й бъде потърсена отговорност за нанесените щети на българската икономика,в което обаче се съмнявам.

Бат Бойко, Кунева си е много наред....ама тези дето те съветват не са в час и немогат да ти подсказват....Кунева е член на европейското правителство а не на българското....подго се бе човек....като се изказваш...ти си държавен мъж а не пожарникар....

Коментари - Борисов: Още не мога да оценя работата на Кунева | Днес.dir.bg

Борисов: Още не мога да оценя работата на Кунева

Още не мога да оценя работата на Меглена Кунева като еврокомисар, към момента има само заявено желание да се направят много неща. Като се направят, тогава мога да дам оценка.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Още не мога да оценя работата на Кунева | Днес.dir.bg

Коментари

Този човек взе, че сам си повярва!

Абе, хора - тук става въпрос за елементарно познаване на функциите и задачите на европейските институции. Има 5 ограна с ранг на институции в Европейските общности (по сега действащия Договор от Ница, който скоро може да бъде заменен от Договора от Лисабон, който предвижда някои промени): Евр. парламент,Евр.комиси Съвет, Евр. сметна палата и Съд на Европейските общности. Тези 5 институции имат много точно разписани от Договора правомощия. Струва ми се НЕДОПУСТОМО един премиер, пък бил той и ББ да не е прочел основния документ за функционирането на ЕО!!! Оттам ще се да разбере, че Комисията, респ. комисарите, имат наднационални функции, т.е. за тях дори е противопоказно да защитават национален интерес, тъй като са натоварени със защита на общоевропейските интереси. Точните думи от Договора са: членовете на Комисията не са обвързани с никакъв национален мандат... От друга страна, институцията, която по Договора за ЕО е натоварена със защита на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ е СЪВЕТЪТ, който има 9 формата, в който заседават съответните представители на националните правителства и там всъщност става сблъсъкът на национални интереси! Така че тези, които могат да направят действително нещо за БГ - по пряк и недвусмислен начин, са министрите от действащото правителство, които всеки месец летят до Брюксел за участие в някоя от формациите на Съвета. Освен всичко останало, Съветът е и главната институция, която взема решения в законодателния процес на ЕО - по някои от темите наравно с Евр. парламент, а по други - напълно самостоятелно, тъй като там Евр.парламент има само консултативна функция. За да се знаят обаче тези неща, трябва да се четат договорите, трябва да се вниква в нещата, ето защо считам изказвания като това на ББ за ширпотреба може и да минава пред определена категория хора, но те са недопустими за един министър-председател Ако действително иска да направи нещо за БГ в ЕО, трябва много добре да се запознае с механизмите на действие на евр. институции. Там е истината, другото, както казах, е ШИРПОТРЕБА..

Abe, hora - tuk stava vypros za elementarno poznavane na funkciite i zada4ite na evropejskite institucii. Ima 5 ograna s rang na institucii v Evropejskite obstnosti (po sega dejstvastia Dogovor ot Nica, kojto skoro mozhe da byde zamenen ot Dogovora ot Lisabon, kojto predvizda njakoi promeni): Evr. parlament,Evr.komisi Syvet, Evr. smetna palata i Syd na Evropejskite obstnosti. Tezi 5 institucii imat mnogo to4no razpisani ot Dogovora pravomostia. Struva mi se NEDOPUSTOMO edin premier, pyk bil toj i BB da ne e pro4el osnovnia dokument za funkcioniraneto na EO!!! Ottam stese da razbere, che Komisiata, resp. komisarite, imat nadnacionalni funkcii, t.e. za tjah dori e protivopokazno da zastitavat nacionalen interes, tyj kato sa natovareni sys zastita na obstoevropejskite interesi. To4nite dumi ot Dogovora sa ¨4lenovete na Komisiata ne sa obvyrzani s nikakyv nacionalen mandat¨... Ot druga strana, instituciata,kojato po Dogovora za EO e natovarena sys zastita na NACIONALNITE INTERESI e SYVETYT, kojto ima 9 formata,v kojto zasedavat syotvetnite predstaviteli na nacionalnite pravitelstva i tam vsystnost stava sblysykyt na nacionalni interesi! Taka che tezi, koito mogat da napravjat dejstvitelno nesto za BG - po pryak i nedvusmislen na4in, sa ministrite ot dejstvastoto pravitelstvo, koito vseki mesec letyat do Bruksel za u4astie v njakoja ot formaciite na Syveta. Osven vsi4ko ostanalo, Syvetyt e i glvnata institucia, kojato vzema reshenia v zakonodatelnia proces na EO - po njakoi ot temite naravno s Evr. parlament, a po drugi - napylno samostojatelno, tyj kato tam Evr.parlament ima samo konsultativna funkcia. Za da se znajat obache tezi nesta, tryabva da se chetat dogovorite, tryabva da se vnikva v nestata, eto zasto s4itam izkazvania kato tova na BB za ´shirpotreba mozhe i da minava pred opredelena kategoria hora, no te sa nedopustimi za edin ministyr-predsedatel Ako dejstvitelno iska da napravi nesto za BG v EO, tryabva mnogo dobre da se zapoznae s mehanizmite na dejstvie na evr. institucii. Tam e istinata, drugoto, kakto kazah, e SHIRPOTREBA..

Имаше един кравар, Цаковски, който стана гербер. Неговите проблеми се решиха, като си ликвидира стадото от крави. Там където управлява банковият капитал, остава само едно и единствено нещо, пущинак. Погледнете статистиката за обработваемата земя и ще се уверите в тази истина (бетонна пустиня по морския бряг, и фалити). Какъв е изходът? Кога ще се вземе решение, за да се случи излизането от катастрофата в която вече 20 години живеем? Това са въпроси, колкото и нелепо да звучи, са ИНДИВИДУАЛНИ. От решението на всеки един от нас, да каже: БАСТА/СТИГА. Но за такова изявление се иска яко дупе или затъване да носа в лайната. Едва когато геноцидът докара измирането и на олигархичната класа, тогава България ще се реши на смяната на банковия си модел, с позитивен/градивен, устойчив модел на развитие. Що са още 20 години за напред, когато и последните следи в робската ни психика ще са преодолени... Дай Боже, още живот и здраве на българите и тяхната държава България, за да могат да изживеят идните 20 години. А дали след 20.12.2012 година ще има живот, ... от ТЕБЕ зависи?!

НЕ НА КУНЕВА. БЯХ В БРЮКСЕЛ НЯМАТ ХУБАВО МНЕНИЕ ЗА НЕЯ. МНОГО СЛАБ ЕВРОКОМИСАР Е БИЛА. МНОГО НИ Е ЛЪГАЛА.

онзи от керемидите (16.08.2009 г. 01:47ч.) Откровено казано Кунева твореше словореди в голямо количество.Внимателн следя дейноста още от времето на преговарящ и мога да кажа,че освен да закопае 4 ядрени реактора,българското земеделие и преработвателна промишленост нищо друго не е направила.Целта на политическата върхушка която ни натика в Европейския съюз беше само и единствено една-да се докопат до фондовете и да ги прелеят в касите на партиите фирмите и личните си сметки и то с цената на всичко.Трябва да кажем с ръка на сърцето,че почти постигнаха целта си.Кунева се справи блестящо със задачата си като преговарящ,а като комисар сътвори едно огромно нищо в защита на потребителите.Така ги защити,че вече едва ли има нужда от друг комисар за в бъдеще.Това е положението с ББ или без него,а тези които не са съгласни вместо да дрънкат празни приказки като Кунева по добре да мълчат.

Голяма работа сме това българите има-няма месец след встъпването си в длъжност, нашият нов премиер и допреди този момент истински любимец на народа отнася хули и за международните си действия (за разлика от предходния) . ....дано само не се окаже, че всичко това, което витае в ежедневните раговори като недоказани истини, е повече от вярно (включая еврокомисаршата) ....

КАК ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ПРИЛОЖЕНИЕТО НА П М С 66/28.03.1996год ЗА КАДРОВО ОСИГУРЯВАНЕ НЯКОЙ ДЕЙНОСТИ В БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ,ОБН.Д.В. с Д.В. БР.14/2008 год.След като са блокирани всички незаети бройки,не могат да се назначават хора на освобождаващите се,КАК ТАКА ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПРИКРИТИ И РАЗДУТИ ЩАТОВЕ /СКРИТИ ЗАД ПМС66.зА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ ПОВЕЧЕТО ЛИЦА СА СЕ ПЕНСИОНИРАНИ И ЗАЕМАТ БРОЙКИТЕ.тЕЗИ БРОЙКИ ТРЯБВА МИГНОВЕННО ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ С ОТМЯНА ДЕЙСТВИЕТО НА ПМС 66/96Г ИЗМЕНЕНО С Д.В.БР14/2008ГОД. ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА ИКОНОМИИ В БЮДЖЕТА ,А БРОЙКИТЕ ПО ПМС66/96Г И 2008 Г ОСТАВАТ СКРИТИ Т.Е. ИЗВЪНЩАТНИ, А ПАРИТЕ НАЛИ СА ОТ СКЪСАНИЯТ Б Ю Д Ж Е Т.ЗАЩО НЕ СЕ ДЕЙСТВА.дЕЙСТВАЙТЕ ВЕДНАГА С ТВЪРДА РЪКА.

Абе не знам кво е свършила тая ама знам какво не е. Дори за миг не се опита да защити казаните за ракия. Дори се опитваше да обясни че много сме се били излагали пред европейците с тая нашта домашнярка и затова по-добре да не си варим ракия повече. Това ми е достатъчно да я окачествя като НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА! Ако забранят казаните ще си направя мой собствен в мазето и пак ще си правя ракия и не ми пука кво мислят ония тъпанари в Брюксел! Ако няма домашна ракия е*бал съм ти тъпия евросъюз! Аз лично не се интересувам от интересите на западните държави от ЕС. ИНТЕРЕСУВА МЕ МОЯТ ИНТЕРЕС КАТО БЪЛГАРИН!

От всички които Бойко е направил министри, може би само Дянков ще върши работа. Румяна Желева освен, че е много грозна е вредна, защото като политик и представител на България се занимаваше само да резили страната ни. Така, че да не ни я натрапва.

Е как да оцени. Не се е запознал все още с хората, които работят за него и не знае кой точно ще я оценява. Като разбере и ние ще разберем. Ще видите как ще ни изкара 2 млрд.от задниците

Кунева е класа, за разлика от нази новозагорска селянка Румяна Желева. Тя няма и пукнат ден като дипломат, а я сложи Бойко за ръководител на българската дипломация. Какво е направила като евро депутат, освен да ходи по разни семинари и да получава заплата.

Велик е нашият войник. Батман форевър!

Всички сте оценени. Не забравяйте . Кофти материал и му дали право да избира.

Прав е!!!Как да дадеш оценка на нещо,дето го няма?!!Не ви ли се струва,че сте на комсомолско събрание като я слушате-и на външен,и на вътрешен вид.Не е достатъчно да си имал шестици в училище и да знаеш езици само

Neshto ne si najasno. Pone v EU izborite za EU parlamenta bijaha svobodni- vseki mojeshe da se kandidatira, nijmashe nujda ty da si ot nijakava partija. I ima takiva sluchaji v Sweden. Taka che BB po princip ne tozi kojto shte precenijava rabotata na komisarija.

вие май искате ДОГАН А?!?!?

Няма и да можеш да я оцениш - по-прост си и от некачествения материал, който те е избрал!

Споделям мнението, че Кунева много говори, а нищо не върши !! Нали е снаха на комунисти- все е прихванала нещо !! Къде е ползата, че все пак е българка - е-Европа така или иначе, ни спира парите !! А и вече се е окопала- стига толкова, глезла !!

Плюйте колкото искате. Но тези хора доказват, че ги е грижа за вас въпреки че ги плюйте. Вярно е, че винаги има недоволни, но немога да разбера тези от вас който се жалват и клеветят в момента ББ толкова ли бяха доволни от СТанишев и Доган? За бога вашия доган не е влязъл 1 път в парламента. Нали знаете, че тои е твърде зает да преразпределя порционите на неговите си хорица.

Бойко Борисов не може да трае М.Кунева! Но, тя е от НДСВ, а на Бойко политическата му пъпна връв е свързана с НДСВ и по специално с Царя! Царя го подготви и издигна в небесата като политик, за да му пази интересите, когато не е Царя във властта. М.Кунева е трън в очите на Б.Борисов с своята почтеност към родината си! Направете сравненбие само с фаворитката на Борисов Румяна Желева, която сега стана министър на Външните работи. Желева сипеше донос, след донос срещу родината си слугувайки ма Европейските господари, под благовидният предлог, че се бори против някакъв комунизъм властвал в България! В карайна сметка не пострадаха имагинерните комунисти, а страда целият български народ от доносите на Герберските евродепутати! За Б.Борисов е добре да заличи Кунева, за да не се сети някой да сравни делата на Румяна Желева с тези на Миглена Кунева! И това ще стане!

Kakvo tolkova otceniavase 4ovek koito raboti a ne koito ne raboti M. Kuneva

Не знам какво толкова е свършила Кунева или не, но видяхме всички какво свърши още с встъпването си Бойко. Още не започнали както трябва работа в парламента се изнесоха на морето, а един работник като почне нова работа има да чака за да вземе някой ден отпуск когато му е необходим, много се изморяват там в тоя парламент, да им се намали работния ден на хората, не бива така.

Ами като не можеш-недей.Не си мъчи мозъка.

Пожарникар, това е най престижната и най уважаваната професия в САЩ.Най презирани са брокерите.

прочетох повечето от коментарите и искам да кажа няколко неща: парво..ББ е ПРАВ.. лошото е че заради медиина пропаганда в БГ не се знае какво точно е това европейски съюз, ев. комисия и другите бюрократични формирования на Брюксел... И така за разлика от другите комисионери който работят предимно за интересите на своите държави, М.К. не си спомням да е направила нищо за БГ. А това че обикновените хора на запад - въобще не харесват институциите и знаят за какав обир става на вапрос -- това е друга тема ,(спомнете си холандците и французите когато гласуваха против европеиската конституция) а за ирландците да не говорим ( само да знаете колко ползи спечелиха с това че бяха против конституцията --нямате си на представа) и така темата е много обширна, обира на обикновените граждани на ев.съюз е много голям...а ние седим в форуми и повечето се заяждат кой крив кои прав....

КАТО НЕ ГО ХАРЕСВАТЕ БОЙКО СИ ХОДЕТЕ НА ЛУНАТА . АМАН ОТ МНОГОЗНАЙКОВЦИ.

Абе хора, що ви трябва да ги пишете всичките тези глупости!? Болшинството от пишещите тук се възмущават как ББ смее да оценява Кунева /при това пишейки изключително неграмотно/. Ами има право да я оценява- той е премиер министър на България, неговата партия спечели изборите и от него зависи дали тя ще продължи да бъде еврокомисар. А и как смеят някои от вас да оценяват ББ, при положение,че дори едно изречение не могат да напишат грамотно. Стойте си в галошите бе хора и се опитайте поне своята работа да свършите. Аман от пишман специалисти.. :(

...Плеснаха с ръце, та се прегърнаха... Абе, трошляци, защо не си стегнете бохчите и не се разкарате оттук?! Тази държава няма нужда и място от такива черни гарги и гарвани-мършоеди! Като не ви изнася - айде, чупката...!И двама да останат, но поне няма да са крадливи и смръдливи родоотстъпници...

Г-н Премиер,ние избрахме за добро,или зло ,да ни управлява партия ГЕРБ!Меглена Кунева избра царя!А ние искаме еврокомисарят да бъде от ГЕРБ!Защото вие поехте лично отговорността в много труден за България момент.Казахте не на коалициите!Това означава не и на г-жаКунева,въпреки достойнствата и.

Премиерът възлага задачи на еврокомисаря?! Мислех, че не може да има по-смешен министър-председател от Симеон, но Бойко ме опровергава. Някои форумци го съветват да прочетял повече книги. Сигурно не са го видели в Голямото четене, където се разбра, че той е чел само в детските си години.

Хайвани,с хайваните!!!Интереси на държавата ни стоят най-високо от всичко!И за всеки българин,на какъвто и да е пост,още повече изборен основен дълг са българските интереси.Всеки истински държавник трябва да знае поне това-всичко да прави в интерес на държавата и народа си и да изисква същото от всеки български гражданин.Продажници и разни други твари колкото искаш-търсят се достойни българи,не помияри!

Откровено казано Кунева твореше словореди в голямо количество.Внимателн следя дейноста още от времето на преговарящ и мога да кажа,че освен да закопае 4 ядрени реактора,българското земеделие и преработвателна промишленост нищо друго не е направила.Целта на политическата върхушка която ни натика в Европейския съюз беше само и единствено една-да се докопат до фондовете и да ги прелеят в касите на партиите фирмите и личните си сметки и то с цената на всичко.Трябва да кажем с ръка на сърцето,че почти постигнаха целта си.Кунева се справи блестящо със задачата си като преговарящ,а като комисар сътвори едно огромно нищо в защита на потребителите.Така ги защити,че вече едва ли има нужда от друг комисар за в бъдеще.Това е положението с ББ или без него,а тези които не са съгласни вместо да дрънкат празни приказки като Кунева по добре да мълчат.

Оффф само глупости говори този човек!!Каква политика си имат и какво следват!?засега правят само ревизии!!дано не правят това 4 години,че май само това се очертава!!

Тази Кунева не знам с какво толкова е допринесла за страната си, та толкова народ я защитавате...нищо чудно оставането и за еврокомисар да е политическо споразумение и ББ да е поставил условия ,на които тя трябва да отговаря-така ще има основание да се отърве от нея, когато тя не ги изпълни:-)

Не е важно Борисов да разбира Кунева, важно е да ни втълпи, че е по добре на нейно място да е протежето му Румяна Желева. Кунева се харесва и от ЕС и най- вече от нас. А какво е направила Р.Желева като евродепутат някой може ли да каже?

Няма нужда да я оценява Борисов, Европа я оцени, като я избра за Еврокомисар на годината

ББ бил много прост, ама така ограничен и нищо не разбира човека, това е! Направо да си ходи. Аз пък викам да поостане още малко. СС като беше много умен защо не можа да разбере как разграбиха България? Пък ББ глупав, пък нещо много ги разбира и независимо от мнението на някои тук 68% от хората го поддържат в тези му действия. Народът иска да види справедливост за открадното, защото всичко беше от гърба му. И по-интелигентните, тук изявяващи се, също са плащали за свояволията. Или те не са били от страната на плащащите сметката? Може би стила на изказване на ББ дразни. Еми директно, по-просто/на достъпен език/ се изказва. Трябва да развие висотата на изказ на СС, щото така го правеше, че никой нищо не разбра и въпреки, че наред поемаше отговорност, една оставка накрая не подаде.

Кунева е там за да помага на БСП,но не ина България.Кунева е безполезна като Станишев-галени розови балони,ненужни никому,но поглъщащи много средства на данакоплатците.Подоб на Кунева ,червени пердета ,трябва да бъдат заменени с почтенни личности.

айде недей да ставаш смешен, че много хора ще съжалят от сега че са гласували за теб... и аз включително... тя е единственият политик от това ниво, който е успешен и на запад го ценят... няма за къде тепърва да й правиш оценки...

Много сте злобни бе! Я по-кротко! 20 години комунистите разграбваха вие мълчахте....Сега сте сетили да искате от човек, който едва е встъпил в длъжността си да оправи всички бакии на вашите комуняги..... Тъпо племе сме това българите, ама мноооого тъпо. Ясни сте ни-тръшката се сърцераздирателно щото нема вече лапачка. Нема-и нема и да има! Още по-зле ще става-трябва да връщате откраднатото. Шебут е голем страх! Вие се страхувайте-има от какво....и за какво.!!!

да идва пак БСП-то и доган,щом толкова искате!

БРАВО на г-н БОЙКО БОРИСОВ!!! И аз не мога! По едно време чак бях забравил коя е тя - всеки ден се връткаше по телевизията - като сцена от латиносериал. Редно е всеки СЕБЕУВАЖАВАЩ се политик да дава отчет за СВЪРШЕНАТА работа - пред народа, който я е избрал. И на мен ми харесват БОЙКО и ВОЛЕН - един твърде УСПЕШЕН тандем!!!

Възмутително е изявлението на Борисов. Как си позволява да си мисли,че с просташкото си поведение ще бъде оценен в ЕС.Кой е той,че да дава оценка на Кунева. Тя е член на Европейската комисия,а не на смешния му кабинет, където всички му се подмазват. Тя е един от най-достоините политици въобще е Европа, а сега един пожарникар,охранител на Тодор Живков ще и дава оценка.

До: Meн (15.08.2009 г. 21:07ч.) Ето един човек, който е схванал вярно нещата. Какво нещо е хорската простотия, щом възхваляват тази, дето дозатвори централите. Не мога да разбера българина, въпреки че съм чист българин!

Верно е. Не е правилно да кажеш , че Кунева не работи за България. Обаче е и вярно , че потрбителите в българия страдат най-много от всички в ЕС , а това е в нейния ресор. Кажете ми има ли друга държава където контрола над хранителните продукти да е толкова нищожен. Етикетите масово не отговарят на това което има в продукта , в ресторантите и кафетата хигиената е под всякаква критика , а за монополния терор въобще да не споменаваме даже мисля. Еврокомисар като нея , дето ще защитава потребителите на Германия (които отдавна са защитени) мога и аз да стана. Така че в основни линии Бойко е почти прав.

Срам ме е, че този човек е премиер на страната ми. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ УСПЕХА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАЩОТО ТОЗИ УСПЕХ ЩЕ БЪДЕ САМО ВИРТУАЛЕН - В МЕДИИТЕ И В НЕЧИИ КУХИ ТИКВИ. Това правителство трябва да си ходи възможно най-бързо, защото губи времето на страната ми...

Аве Бойко не пълней ли? Или на мен тъй ми са види.Да заяви килограмите си при встъпването в премиерския мандат и кога го напуска.

Намирам за много странно,че никой от участниците във форума не обърна внимание на факта,че основно на Кунева дължим затварянето на 4-те реактора на АЕЦ Козлодуй .Навярно не сте забравили как тя,в качеството си на преговарящ за встъпването ни в ЕС,повреме на разглеждането на глава Енергетика не слизаше от екраните на телевизорите и ни убеждаваше,че за да затворим главата и да не се бавим вървим напред,ще трябва да подпишем затварянето на реакторите, а в последствие винаги ще можем да поискаме преразглеждане на въпроса,защото всъщност затварянето на реакторите не било задължително условие за встъпването ни в ЕС.Това се оказа една огромна и цинична лъжа и заблуда,за което никой не й потърси сметка. Лобирайки фактически за френските енергийни интереси на Балканите,тя беше добре възнаградена със званието Еврокомисар на годината, а разбира се и с подходяща заплата от 19000 евро месечно /без останалите бонуси/. Така,че пред Б.Б. не трябва да стои въпроса за продължаване на мандата й,а за това да й бъде потърсена отговорност за нанесените щети на българската икономика,в което обаче се съмнявам.

Бат Бойко, Кунева си е много наред....ама тези дето те съветват не са в час и немогат да ти подсказват....Кунева е член на европейското правителство а не на българското....подго се бе човек....като се изказваш...ти си държавен мъж а не пожарникар....