Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си във Варна, цитиран от  Фокус.
Премиерът допълни, че при срещата си с Кунева й е възложил много задачи, свързани най-вече с европейската солидарност. Борисов уточни, че в условията на криза, например, компенсациите за затварянето на блокове в АЕЦ „Козлодуй” биха могли да бъдат в размери от 300 до 800 млн. евро, така че в тази насока може още много да се работи.
Той каза още, че отговорност за действията на Кунева носи политическата сила, която я е издигнала. „Виждате, че ние си имаме своя политика и си я спазваме”, подчерта той.
Борисов допълни, че ако в следващите 1-2 месеца бъдат постигнати някакви успехи в отношенията на страната ни в Европейския съюз, тогава би могъл да коментира и работата на Кунева като еврокомисар.
Министър-председателят съобщи също, че предстои да се провери каква част от полагащите им се държавни субсидии са получили отделните общини в България до момента, за да се прецени дали ще може да се изплатят останалите суми. Той уточни, че първоначално ще трябва поне да се изравни степента на изплащането на сумите по местата, защото се оказва, че общини като Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора още не са получили нищо.