Австрия и Германия отварят трудовите си пазари от 1 май

Австрия и Германия ще отворят на 1 май своите трудови пазари за граждани на осем държави от Централна Европа, присъединили се към ЕС през май 2004 г.

Обратно в новината

Коментари - Австрия и Германия отварят трудовите си пазари от 1 май | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

селянино остави парите,остави квартирите,разбери селенино че в германия го няма наи важното,което убива хората в бг-хяма стрес !!!!

Хубаво си отварят те ... пазара де, ама дали стоката им е читава ?! Че с тоз основен работодател Сименс -- поставящ условия за непълно-заплатено работно време ( И то дори след като стана корейска собственост ! ) ... с вече-често-срещащото-се евро-и-половина на час ... с каскадно-`реструктуриращите`-се банки ...

глупости, незаети раб.места, пулни глупости, даже за чистачки местата са заети... а безработните( главно германци и турци) лежат на гърба на арбаитамт...успех на всички , желаещи да опитат късмета си в турска германя.

Най-хубавото нещо, което може да се случи на България е всички млади хора с що-годе здрави родители да напуснат страната! Това е единствения начин българските работодатели (бивши доносници, номенклатура на БКП и мутри) да увеличат заплатите на останалите хора, защото просто няма да има кой да им работи. Ще останат само циганите и пенсионерите, и може би тогава ще станем най-чистата държава на света, защото всички ще работятя в Чистотата:) Най-много да останат и някои модерни мурафети, като мениджъри, Пи Ар-и и "шоумени", защото никой не иска да бъде обикновен бачкатор вече. Аз лично мисля също да си бия камшика в скоро време, само да си оправя някои лични и имотни дела. Човек има само един живот и какъвто и националист да е, не може докато е жив да работи за по-тъпи хора от него за смешни пари и крачейки по мръсните ни улици да си мърмори под носа стихотворението "Аз съм българче"!

за мен тези ограничения не важат.10 год.си мием немски кенефи и слушам симфонична музика(в кенефите).сега вече имам цела верига и си джиткам с ..маибаха,, като го паркирам пред вц-то и се подготвям са работа,немците се кокорят,ама tut mi ser lait!!!anadanmo

Браво пич, ама наистина. Тука в България са се навъдили едни комунистически лекенца, направо ти завиждам че си навън и не даваш дори плюнката си за тях.

Много е добре всичко, само си оправи немския правопис.

Как край с ограниченията, а за България това не важи?

Ами заглавието е подвеждащо.Под "край на ограниченията" се има предвид край за ограниченията за страните, приети 2004г. На тях не могат да им слагат повече ограничения (2г+3г+2г). При нас краят е началото на 2014г. Но все си мисля, че ще измислят до тогава нещо, както с Шенген да не ни приемат!

Не важи за България, но и сега има легални начини да работиш там.

вземам унгарски паспорт ;)

А какво ли ще се случи на първи януари 2014? Западноевропейските страни ще отворят пазарите си за труда и за българите (няма да могат да отлагат повече). На фона на очакваното увеличение на заплатите в България от 6-7% през 2013 наистина не знам кой ще остане да работи в България за 250 евро, ако заплатата му в Германия, Франция, Англия, Испания, Гърция, Италия, Люксембърг, Белгия, Холандия... ще бъде 600-700% по-висока. Т.е. квалифицирания български работник ще трябва да избира 6-7% увеличение в България или 600-700% увеличение в чужбина!

Даа, само любовта към родния град (София за мен) може да върне хората. Иначе си прав, да избираш между 7 и 700% е трудно!

Да де, ама само с любов не става-трябват работа, пари и нормална обстановка за живот, чистота и ред, което в бг няма да стане поне още 30-40 години!

Ти да не мислиш че в цитираните страни ще цъфнеш и вържеш с тия 1500-1700евро... в някой селски район там може да живееш тия пари, ама в големите градове си умрял прав. С тях ще си почти същия мизерник като с 500лв у нас, ама тука имаш добрия шанс да не живееш под наем. Не може цял живот да живееш по студентски със съквартиранти, това изключва да имаш семейство, пък после било застарявало населението.... Учете не заради ученето, а се учете да вършите някаква работа, дипломата не намира работа и не храни, това е просто лист тоалетна хартия когато главата е пълна с безполезни глупости. Вие не разбрахте ли че неграмотния бачкатор е зле навсякъде. Ама като поработиш назапад може и да го разбереш... Айде успех с ученето в Германия, ако учиш там де изобщо...

jizast

То пък един град...село

И един мърмот завива шоколад :):):):)

Повечето от страните-членки, включително Австрия и Германия, ще запазят ограниченията за най-новите държави в съюза България и Румъния, присъединили се през 2007 г. с население в трудоспособна възраст от около 20 млн. души.