КНСБ обвини турска фирма, че не плаща празничните

КНСБ обвини изпълнителя на автомагистрала "Люлин" - турската фирма "Мапа Дженгиз", в неспазване на българското законодателство. Това обяви регионалният лидер на КНСБ в Перник Наташа Ангелова, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ обвини турска фирма, че не плаща празничните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

друже, всеки който приема България за своя родина (явно вкл. и ти) се нарича БЪЛГАРИН. цигани са тия, дето са родени тука, никъде не ги искат, и се наричат РОМИ, цигани, малцинства и др. важното при тях е че от държавата само смучат, данъци не плащат и НЕ ПРИЗНАВАТ ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА. та се налага после АЗ да им плащам тока например. няма абсолютно никакво значение каква е кръвта ти, има значение какво е сърцето ти. и както питат по-долу - къв циганин си тогава?

Кво сте ревнали, бе?! Не знаете ли как работят нашите фирми?!?! Нали Цариградските бабуни бълХари го правиха?! Ами забелязали ли сте НОВИТЕ тротоари, ШАХТИТЕ, които стърчат две педи, да не изброявам - ясно ни е, нали? Това по повод защо ЧУЖДИ фирми ни отнемали работата. Да не говорим, че и НАШИТЕ ПЪРШИВИ РАБОТОДАТЕЛИ не изплащат празнични, нещо повече, се държат като РОБОВЛАДЕЛЦИ! С благословията на държавата и законите, създадени в тяхна угода. Казах.

Ще излязат пари от фирмата, само дали ще за работниците или за бизнесдамата Наташа

в такива случаи сами сме си виновни, в такива моменти се звъни на инспекцията на труда, и те си вършат работата, но в българия още няма доверие на тях, и на комисията за защитат на потребителите

Единствения смислен коментар тук е на КТ (06.09.2009 г. 15:40ч.) - ако са на сумирано раб. време няма нужда от никаква заповед.

za izvunreden trud v BG vzemat samo durjavnite 4inovnici nikoi drug.

По-полека, г-жо Ангелова! И по-грамотно, ако обичате - 6-ти септември е ОФИЦИАЛЕН празник, а не НАЦИОНАЛЕН. Доколкото знам националният празник не е нито на 6-ти септември, нито на 9-ти септември, а е на 3-ти март. И вие, господа журналисти, ограмотете се малко. Вчера цял ден повтяряха че корабчето от Охрид било от Първата световна война. Ако не знаете тя е приключила 1919г. , пет години преди корабчето Илинден да е построено. Та и сега с националния празник. Добре е да бъдем коректни. За да не ни се смеят че не знаем кога ни е националния празник. Но сега на въпроса. Само заради изавлението на този служител, че няма да се съобразява с българските закони, а с турските трябва да бъде изгонен. Ако трябва и цялата им измислена фирма да бъде наказана. Доколкото знам освен че се правят страховити нарушения, фирмата не спазва и сроковете - вече са закъснели с близо година. В целия цивилизован свят за такива работи гонят. Има и един по-генерален въпрос? Дащо, аджеба всички по-важни строителни проекти са възложени на турски фирми? Защо, например вместо японската фирма да строи Софийското метро, някаква измислена турска фирма ще се учи тук как се строи метро. Защо толкова важно съоръжение като магистрала е поверено отново на турска фитрма? Дали пък защото ДПС 8 години беше на власт? В трагедията със злополучната екскурзия пак има замесено турско име. И дали не е крайно време да се преразгледат всчики сделки и проекти с участието на турски фирми? Защото, както се вижда където и да разровиш в делата с намеса на ДПС смърди, тра не се трае. Пътят за Европа не минава през Истанбул. През Анкара още по-малко. Е, ние се убедихме в това - ние сме в ЕС, а Турция не. Въпреки всичко. И още доста време няма да бъде. Защото в Европа са им сърбали попарата. Бизнес - да. Но бизнес, а не далавера. И е крайно време да се спре с покровителственото отношение към турците. Който става - ОК. Който спазва българските закони, ще работи. Който не - вън! И повече няма да помирише не само България, а целия ЕС.

Аз също съм работила на празници - официални, като 3 март без каквато и да е Заповед. За допълнително заплащане да не говорим. Пълен абсурд, но дакато Закона може да се заобиколи от работо- дателя винаги ще бъде така. В случая и по-малко данъци за Държавата.

Че какъв циганин си ти тогава? :)

А прословутите ни синдикати вече 20 години служат за украшение...Няма приет закон за минималното ПОЧАСОВО заплащане. Винаги и на всичко са били готови въпросните мумии, за да им капят в паничките парички. Къде е средноевропейското възнаграждение в нашите фирми ? Кога най-накрая българинът ще живее като нормален човек ?! Споменатите мумии се занимават единствено с рекет над неправилните фирми, разшумяват се около някой пролем колкото да им снесат и после работата се потулва...

Ако в България има и 10 фирми които да плащат извънреден труд и да не карат служителите си да седят извън работно време аз съм трамвай номер 5.

Тази фирма изпълнителка на магистрала Люлин е получила обществената поръчка под масата и в чекмеджето благодарение на връзките си чичо Доган .Абсолютно корупционно!!!! Турските фирми са се вместели във всички големи проекти в България най-много в пътното строителство ,което убива нашите фирми и ги оставят без работа. По какво КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛЕНЕНИЕ на турската фирми е по-добро от българските? Трябва да имаме законодателство във вид на ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ и ПРОИЗХОДА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ специално за тези от Турция, каквато имат развитите европейски страни. Не може да приемаме всякакви инвестиции от Турция, тя не е нормална и демократична страна и под инвестиции крие заробващи политически условия. ТРЯБВА ДА СЕ ВЗИМАТ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ С ПРЕДИМСТВО - такава национална политика ни трябва за икономиката и трудовия ни пазар. От Турция трябва да се допускат инвестиции само при доказано съревнование в открит публичен конкурс и ПЪРВО нашите фирми с предимство от нашия трудов пазар. Всички чужди фирми и да се следят под лупа как действат на територията на страната и дали спазват трудовото законодателство. Стига вече властта на Доганя и корупция в джоба за да получи обществената поръчка!!!!Нова законодателство за обществените поръчки и нови действия. БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ С ПРЕДИМСТВО! ! Борисов продължава по инерция всички старо, ако запази това законодателство и действа по старите методи няма да построи един метър пътища. БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ И БЪЛГАРСКОТО С ПРЕДИМСТВО- НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА

като ви 4ета тези неща ими става смешно хора вие сте в кома кога ще се събудите хора на запад са будни от хиляди светлинни години вси4ки в тази държава са предатели това са не политици а те имат друго име политиците ЛАЙНАРИ и БСП>ГЕРБ АТАКА>РЗС>ДСБ>ДПС>И МНОГО ДРУГИ ЛАЙНАРИ ПРЕДЛАГАМ да напуснем държавата и да видим как те ще се оправят като няма да има нито данаци нито далавери с партия нито нито нито то се знае тази статия е написана от група журналисти работещти в централата на cnn.tv

тази магистрала, а и другите, нямаше да мръднат, независимо кой е изпълнителят, ако не бешеБойко Борисов! благодарен на него ще имаме вече пътища!

Мацке мила, иди при турците, с радост ще ти платят!

защо КНСБ се размърда точно сега? Те не са проверяващи , а само искат към момента да отчетат малко дейност, за да си оправдаят заплатите, които получават. Какво от това, че фирмата е турска- нали работят добре и качествено. Нека работят, те са се доказали, че строят качествено. Къде са нашите български фирми, или можем само да оплюваме. Пътуваме и в Турция и Гърция, и всички виждаме какви пътища имат и можем да сравним какви са нашите. Стига сме се заяждали и оплюваме тези, които работят

гова не е единствената пътно строителна фирма която не праща почити всички на всички инфраструктурни обекти е така че даже и по зле пускат заповеди за удължено работно време но не ги изплащат

Ще ти дам и малко статистика нямаме съдени хора във фамилията и по Живково и в сегашно време . От 20 племенници и племеннички 18 са вишисти повечето защитиха и магистратура и записаха по 2-ро више и двама със средно образование всички работят . 2-ма са МЕДАЛИСТИ в различни години в СВИЩОВ икономика и международно право имаме завършили и в под. 17600 -специализирана школа Симеоново .Похвали се и ти бе ХРЕМАВА защото АЗ има за какво да се похваля и то много защото и НИЕ работим и плащаме данъци в тази държава .

Хремава ТИ е оная РАБОТА !!! да изгоният циганите да оставят турците пишеш - забрави под кое робство сте били забравила си гаврите с народа... Мислиш се,че си по -бразована , по- бяла или честна от МЕН нещо си се объркала . На моят пра дядо гният костите в Унгария по време на Отечествената война ,моят дядо не е убит като българите а е бил изгорен през 43 година защото е циганин , но името му е изсечено на паметника наравно другите имена . Никога не съм ползвал името дете или внук на активни борци никога не съм и няма да гласувам за червена партия и децата ми също . С какво право ще ме гониш ТИ... Мислиш ли,че всички цигани крадат ... колко българи в управлението през годините на незавършеният ни преход изкраднаха държавата . Тук са се родили дедите ми тук съ се родил и АЗ ,тук са се родили и децата ми тук ще ни погребат някога ТОВА Е МОЯТА РОДИНА .

BG FIRMITE NE SAMO PRAZNI4NITE NE PLA6TAT ,AMA I ZAPLATITE NA HORATA.GLEDAT DOBROVOLNO DA NAPUSNAT ,TA DA IM PRIBERAT PARITE.NEKA DA POGLEDNEM NE6TATA TAKIVA KAKVITO SA.TURSKITE FIRMI SA MN PO KOREKTNI OT NA6ITE.TOVA ZA KOETO SI SE DOGOVORIL TOLKOVA POLU4AVA6

Вън турците, които ни наричат рая. Вън крадливите фирми, които ядат български и европейски пари. Техния лобист - Доган - да взема лопатата и да ходи да строи пътища.

Ох - като ви чета ми е смешно 7-) Ами къде отиде сега това Дупесе - депесе, де :-) А Сопола :-) още ли е дупетат, депутат:-)? ИИИ да знаете, че турците са работливи, не са като циганите. Ако можеха да се затрият циганите някак си, а да останат турците - така само ще е добре за България, а Сопола нали е българин :-)

Не ми дреме ич - важното е магистрала да има. Ма щом турци я правят значи ше побалканщиме работата.

Истината, е че КНСБ ако иска да си гледа работа ще установи, че това не е единствената фирма, която не плаща празнични. Аз незнам въобще някой в нашата сива икономика да плаща извънреден труд или празнични. Ама нали синдикатите ни са едни к..и, а Инпекцията по труда е една паразитна структура без правомощия и никаква файда от нея в този й вид, така че горкоти ти български работнико- било то грамотен или не!

а те българските щото плащат,,,,,,,,,,,,

То сега се почва...:(

а знаете ли те какви премии дават на техните си празници 5заплати на веднъж и като се пенсионират им дават 50%от това дето са работил за целия период или 2000лвпо20г40000лв на топтан затова че се епенсинирал а нас

сигурно не плащат на кнсб а те са чужда фирма и не знат да дават рушвети

До коментара от бившата служителка на ОМВ; В Бг НЕ плащат извънреден труд,защото само името носи табелата на ОМВ;Те в БГ са дадени тия вериги на принципа на съвместната работа/франчайзинг/ и ги държат разни алчни и честни бг работодатели.Я пишете едно писмо до ОМВ Австрия и опишете нарушенията ,като упоменете как така се уронва престижа на известна световна фирма...Реакция мисля,че ще има;А за нарушенията в разни турски фирми в БГ,то е ясно - доскоро бяха под защитата на ДПС и Сопола,но и техния ред ще дойде;Търсете си правата,четете Кодексите и пускайте жалби ;Ако не съд до дупка,не е толкоз сложно и трудно,делата от трудов характер са освободени от такси;Аз самия съм осъдил един от последните си бг работодатели заради неправилно уволнение,като силен стимул ми даде за това познат,който пък е осъдил ТРИМА свои работодатели за неправилни уволнения или други нарушения !!!

Как да се оплачат, при положение, че повечето работници в подобни и други фирми, експлоатиращи нискоквалифицирания труд, не могат сами да си напишат автобоиграфиите и започват със заглавието Авто биография... и то след като някой им помага (виждал съм го това много пъти). Колко от тях могат да напишат оплакване до Инспекция по труда и т.н. Трябва според мен от соц. министтерство периодично да се раздават листовки с основните права и задължения на работниците, защото много голяма част от тях и идея си нямат за правата си.

Циганска работа.

Ами аз работя в българска фирма и занм поне още 100 мои познати които са с работодатели -българи и на мен както и на тях ,а предполагам и още на милиони ,не се плащат празнични ,не се дават отпуски ,за жалост обаче, аз след като не съм ползвала 2 год. отпуска няма да получа 20 000 лв. ,като тия които са писали законите и май излиза ,че те са само за тях.

А инспекцията на труда сигурна ли е,чеизобщо в България се заплаща извънреден труд.Ако проблема е само тази турска фирма ще я изгоним,а какво ще правим и българските фирми,които не извънреден труд,а заплатите не плащат.Инспекцията да си ръзмърда задника и да провери масо всички фирми как се спазват трудовите закони в страната.

АС СКОРПИО СЪЩО НЕ ПЛАЩА ПРАЗНИЧНИ , НО ВСЕКИ СИ ТРАЕ НАЛИ Е НА БИВШИЯ ЗАМ . МИНИСТЪР КАМЕН ПЕНКОВ .ТЕ СА ПО - ЛОШИ И ОТ ТУРЦИТЕ ЩОТО СА КОМУНИСТИ .ОХРАНИТЕЛИТЕ СЕ ВОДЯТ НА 2 ЧАСА НА ДЕН РАБОТА А РАБОТИАТ 12 РАЗСЛЕДВАИТЕ ТОВА , УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА ГИТ

Не искам да защитавам фирмата, но написаното е много неграмотно. Работата на официален празник не е непременно извънреден труд. Ако се работи по някакъв сменен график и общия брой работни дни в месеца е като при другите няма извънреден труд. Пак се плаща двойно на официален празник но няма изискване за заповеди по стените.

Ами турците си мислят, че тук могат да си правят каквото искат.

И аз бях чувал, че само една фирма в България не плаща празничните! Е, сега мога да си отдъхна - хванаха я! Други със сигурност няма.

Ей, събудете се бре.. Като има фирми, дето са като тоя резняк, който прокарва турско- ориенталщината си тук, що си траете? Има си служби.. Оплаквайте се... пишете жалби.. Търсете си правата.. Не мърморете под мустак, а ясно и категорично заявявайте проблемите.. Иначе сами се превръщате в РОБИ. При това в собствената си родина. Търци, Македонци, Гърци и всякакви... Тея трябва да работят както си е нашето законодателство. Работниците, които са мачкани, трябва да запознават службите.. Тези фирми трябва да бъдат здраво глобявани.. За да уважават труда на хората.. Не си мълчете.. Говорете за проблемите. Защо тея бизнесмени не си позволяват това в Германия, или Испания, например?Кой германец ще работи в турска фирма, и няма да се оплаче, ако не му се плати?

До кога българите ще сме роби в собствената си държава бе хора!

Интересно е, че проверките започнаха след като ДПС се разкара от властта! Действително много от чуждестранните инвеститори пестят от бачкачите яко!

абе, хора вие не разбрахте ли, че много малко са тези, които плащат извънредни, независимо за празнични дни, за извънработно време и т.н. пък и всички са на основна заплата 240 лв. Като се приспаднат осигуровките остават средно по 160-170 лв. за получаване. До кога.....!?

я проверяващите да се размърдат и по други фирми за да видят, че въобще не се плаща извъреден труд

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАПРАВИ ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ФИРМИ И КОЙТО НЕ СПАЗВА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ НА ДОДЪР ЧАС И МАРШ ОТ BG. А ЗА НАШИТЕ ФИРМИ ЖЕСТОКИ ГЛОБИ И ЗАКРИВАНЕ НА ФИРМАТА.ДЪРЖАВАТА Т ДА СИ ВЛЕЗЕ В РОЛЯТА ДА ЗАЩИТАВА СВАЯ НАРОД.

За да се почувства, че Аамед Доан вече не дърпа конците и не е органът определящ посоката на инвестициите, следва НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ОТ ЕФИРА НА БНТ. А с това ще покаже и завръщането на българската държавност в Булгаристан. Днес все пак е 6 СЕПТЕМВРИ, драги сънародници!

ми аз съм на работа, имам си заповед за това и си ми плащат както си е по закон. който не спазва закона трябва да си понесе заслуженото без значение амриканец , арменец или българин!

Абе вие ....! Не просто нямам думи. Какво сте се сетили за това в тази турска фирма. Ами има една австрийска фирма ито не някаква фирмичка а фирма голяма европейска верига бензиностанции, която не само че не плаща за работа на празничните сни, като коледа нова година и др. Ами не плаща и извънридни за нощни смени. Работила съм там и знам. Но ако не вярвате проверете!!!!!!

Е така Бъгарите като не можем да стройм магистрали ще идват турци и македонци.Е какво е като е криза.Нека другите да печелят ние сме баровци

Еее, кво искате? Ефенди Доган и аркадашлар им дадоха парсата? Ся кво очаквате? Европейско поведение? Джендем му е майката1