Продължава изтичането на радиоактивна вода от ”Фукушима”

Служителите в авариралата атомна електроцентрала „Фукушима-1” бетонираха откритата днес пукнатина във фундамента на втори енергоблок, обаче изтичането на радиоактивна вода през сточния канал продължава без промяна.

Обратно в новината

Коментари - Продължава изтичането на радиоактивна вода от ”Фукушима” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължава медийната лъжа на японската държава. 1 000 милисиверта за час е около 8 760 000 милисиверта за година. Нормата за човешкото здраве е 1 милисиверт за година. Получаваме около 9 милиона (!!!) пъти радиационен фон над нормата. Просто нямам думи!!!

Тая тема си я чета редовно,от публикациите си формирах следното мнение-може и да се тревожат за околната среда и хората,но повече са загрижени да спасят централата

Аз отдавна споделям това мнение.За тях хората са просто...живи роботи.Явно и жертвоготовността им се изпари, след като започнаха да предлагат възнаграждание от 3 500 евро...не че здравето има финансови параметри.

.... Хирошима .... Нагазаки ..... Бикини (острова с ядрените опити) ..... ядрените взривове на Франция на поленизииските острови в Тихия Океан .... тези не се ли научиха най-после , че вече "знаят" как да "оцеляват" в ядренна обстановка, а ......

Йода щял да се размие в океана и нямало проблем ... Не знаех, че океана е собственост на япония и могат да го използват за изхвърляне на радиоактивни остатъци в него и даже няма никакъв проблем от това ... Жалка картинка - ако същото нещо се беше случило в Русия или Източноевропейска държава щяха да ляат денонощно колко са некадърни да допуснат подобна авария. А в случаят японците крият авария по-голяма от Чернобил, замърсяват безотговорно околната среда и унищожават природата, но нямат смелостта и силите да си го признаят, гадна работа ... Съчувствие към жертвите и страданията на хората, но презрение към онези, които го допуснаха - защо не им търси никой отговорност ?

Не виждам какво се палиш, радиацията не е чак толкова опасна, за колкото я представят. Организмите в т.ч. и хората имат механизми с които да се справят с нея стига да не е в огромни дози за кратък период. Радиоактивност има дори във въглищата - да не искаш да се върнем в каменната ера !?

Уф, писна ми да чета безмозъчни коментари!Все ми е тая, че не ти се живее в каменната ера, на много от нас не ни се живее сред отрова, болести, увредени деца, бавна и мъчителна смърт, този чудовищен бум на ракови заболявания...Ама като има и такива празни тикви дето ни препоръчват радиацията като здравословна...хич не съм оптимист за бъдещето на децата ни...

Е, какво разбират "тъпите" руснаци, друго си е "великите" японци да ни докажат способностите си.Цял свят видя обратното.

ДАНО ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА...ВИЖ ЛИНК... link/wallpaper/218237/

При аварии от такъв тип помощ не се отказва. Сега имат нужда от едни строги санкции, не че това нещо ще промени, но поне може би ще ги научи на нещо. Вече цял месец продължава радиационното замърсяване на околната среда, но това тях не ги притеснява, те продължават да се опитват да спасят АЕЦ-а с надеждата, че отново ще могат да го експлоатират. Разбирам трагедията от цунамито и хилядите жертви, но радиационната трагедия засяга целият свят и е доста по-сериозна, дългосрочните последици са смъртоносни и неизмерими.

А най-лошото е, че Японците би трябвало да са най-добре запознати с последиците от радиацията, все пак имат Хирошима и Нагасаки зад гърба си.

И аз съм на същото мнение, благодаря.

Който си мисли, че няма страшно за нас , е голям наивник!Всичко е заразено- вода, почви, въздух...и радиацията се разпространива с огромна скорост по целия свят, а не си " стои" в 20-30км зона в Япония!Ядрената катастрофа в Чернобил, е нищо в сравнение с тази!Но се чудя дали ще оцелеят много хора за да продължат да се чудят за наште АЕЦ-и!Лощото и парадоксалното е,че всички чакат японците да се справят сами, просто защото са японци...Досега трябваше целия свят да има първостепенна задача да се намеси и помогне , а не да се бият в Либия!Все едно американци, французи , араби и т.н. , не ги засяга и са безсмъртни!

предлагаха им помощ, но те отказха! Забавянето и туткането в началото на аварията се оказа фатално. Сега целия свят ще им сърба попарата:(

Туткането продължава, а не е само първоначално!А радиацията се разпространява.При това положение не е вече адекватно да се действа дипломатично ,а да се предприемат твърди мерки, та ако ще и военни!Американците не се притесняват от намеса в чужди държави и чужди интереси, така че нарушаване на дипломатически отношения( АКО Е НЕОБХОДИМО ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ НА СВЕТА) не е особено важно в случая.

Е какво като изтича... нали "няма опасност" според господа Японците..

Тези японци са луди! Заспалият им премиер чак сега благоволи да види с очите си какво се случва! Наш БОЙКО ако беше, щеше да поеме операцията на терен минути след инцидента! Сега, като са такива родолюбци, да си трайкат. Предлагат им да дойдат в нашия земен Рай България, те не и не! Не мога да ги разбера! Ще умрат от глупостта си, в буквален смисъл, за съжаление!

Добро утро! Аз това го разправях още преди две седмици, ама нямаше кой да чуе, все разбирачи.

Е, то бетонирани мозъци колкото искаш.Пищяха като ощипани момета как всичко се преувеличава, как е излишна паника, как сме малоумни, че мислим напред и сме в състояние да допуснем тези последици, че г-н Касчиев е луд и др. подобни бисери.Къде са сега тези с налуднавия си оптимизъм да ни разяснят как пък взе, че стана така извън светлото бъдеще?Аман от зомбирани комунистически безмозъчни оптимисти, дето по-далеч от носа си не могат да видят.

Да, прав си. И 61 и той/тя.

не идва от океана??? кой си играе с подводни ядрениоптии а?? малко снимчици отвисочко друго казват ))))) а със здраве балъци ...

японЦИ=маниаЦИ+малоумниЦИ Светът да им решава ПРОБЛЕМИТЕ, а те да си гледат гейшите, плазмите и возилата! Всички сметки се плащат на Бакалина!

ТУТКОВЦИТЕ СЪС ЗАДРЪСТЕНИТЕ МОЗЪЦИ НАПРАВИХА ЯДРЕНА ЕКОКАТАСТРОФА НА ЗЕМЯТА, НО НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ ЗАПАЗВАТ БУДА-СТИЧНО СПОКОЙСТВИЕ И НИ ИЗПРАЩАТ ДЪЛБОК ПОКЛОН....

Прелюдия за 2012г -ВСЕМИРНА КАТАСТРОФА-АРМАГЕДОН!!!!!!!!!

Веднага от ГЕРБ да тичат да я събират, че ще им трябва за изборите.

Японците са предвидили цунамито и за това е построена защитна стена!Никой не е могъл да предвиди обаче,че вълната може да е с такава големина!Съобщенията варират за височина на вълната от 15-20 до 30 м.Природата винаги може да предизвика изненади,особено на такива като нас!При 7.2 сила на труса през 1977г.у нас загинаха над 150 души,а там на това не се обръща внимание!Когато се строи АЕЦ очевидно и ние трябва да се поучим от японския прецедент и да предвидим всички възможни изненади!И не само земетръси!

Атомните централи никнат една след друга, дано да си вземат поука. В съвременния бесен капитализъм където парите са над човешките животи, това е много опасно.

хайде ,бе!Не ми се вярва толкова време да не могат да вземат адекватно решение.Всичко това ми прилича все едно хора, които хал хабер си нямат от тази работа се мотат.Всичко е за пари.Ако ги бетонират си бетонират милиардите.Атомните централи трябва да са държавни , а не частни! Това е безумие!/меко казано/

От САЩ със самолет АН225 изпращат най-голямата немска бетонова помпа за да запушват реакторите: link/2011/WORLD/asiapcf/04/02/japan.nuclear.cement.pumper/

Не знам на онзи със секса и кобура, но на мен направо ми счупи главата с тази новина.

Тия направиха екологична катастрофа заради индустриалната си комплексарщина - произвеждат дефектни и нискокачествени стоки, като черпят енергия за това от дефектните си АЕЦ-ове, построени на брега на най-земетръсната зона в света - пълна безотговорност и мърлящина ! Съчувствам на невинните жертви на тези катастрофи, но изпитвам презрение от малоумните политици и индустриалци, които причиниха това на планетата ! Истината за японската икономика лъсва !

Поне едно харакири да има от цялата работа да видим поемане на вина. Ама май е останало в историята.

тез "готини " реактори са на "много " грамотните GE обаче...))))

Да се замислят още веднаж тези,които са привърженици на строеж на " Белене ".

Не казвам, че трябва да има Белене. НО това, което ще се прави в Белене, няма НИЩО общо с японската централа! Онези там са по-старо поколение дори от козлодуйските реактори, самите реактори са добре, но проблемът е от жизнено важната охладителна система, която не е проектирана за цунами! А цунами там е имало многократно, от 13 век насам има точни хроники за земетресенията и цунамитата в района! Обаче някой е направил просто престъпление, като не е отчел тази опасност! И ето го резултатът. Но, това няма нищо общо с нашите централи! И техниката е друга, и цунами нямаме.

Белене е сеизмично активен район. Въпрос на време е кога ще се случи най-лошото. Само че енергетици и атомици си мислят само за пари а не за бъдещите поколения, които зможе да са триглави.

С какво да се замислят, като главата е празна?А иначе нашите управници са взели тлъстите комисионни, с които и на Луната могат да се заселят, ако стане тегаво.За някои може и да е пълна глупост, но аз си мисля, че не може така безотговорно да се действа спрямо планетата ни, ако вече няма алтернативно място за живеене на избраните.Затова не им пука ни за радиации, ни за замърсявания, бомби, войни, екологични катастрофи, ни за ГМО, абе пълно безразсъдство и експерименти.Ох, очаквам сега отново "слънчевия оптимизъм" даме обяви за луда.

Сега цацата ще стане по метър парчето.

на какво кълве

На уран.

сега по крайбрежието им и рибата ще измре...