Радиация във Фукушима 10 млн. пъти над нормата

Хората, работещи в сграда на реактор от атомната електроцентрала "Фукушима-1" бяха евакуирани, след като бе регистрирани високи дози радиация, съобщи компанията оператор, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Радиация във Фукушима 10 млн. пъти над нормата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В страната, в която министърът на траснпорта подава оставка заради 5 минути закъснение на влаковете в цялата страна за една година.В най-високотехнологичната страна на света.Викате там има лъжци и ви лъжат, защото се мислят за велики?Защо Русия, която има опит с това, и САЩ, които най-много мрънкят за всичко не натискат да им покажат как се прави?Защото 1.Не е толкова страшно, колкото го изкарват журналисти - лаици, които си нямат представа за какво пишат.2.Знаят че ако японците не могат да се справят, значи и те не могат да помогнат.

21 декември 2012 г. наближава

ТИ НАЛИ СИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ. КАКВО ТИ ПУКА, ЧЕ ТУК ЛАПАМЕ РАДИАЦИЯ БИЛО ТО ЯПОНСКА ИЛИ ОТ АВАРИРАЛИЯ БЕЛГИЙСКИ АТОМЕН РЕАКТОР НА АЕЦ - ДОЕЛ ??? Междувпрочев завишената радиация в България за която се мълчи , е по вероятно да е от Белгия отколкото от Япония, но какво да се прави - ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН.

Сега е момента да подарите на тъщата 15 дневна екскурзия до Япония.Да разгледа всички забележителности на Фукушима и да се плацика малко в морето.

не на беле-не!руската мафия-вън от българия.

Марш оттук ма,досадо!Аман от гьонсурати,като теб!Колко пъти да ти се казва да не си даваш "професионалното"мнение в български форум???

no...no...no to morrons around please

В този случай представянето на радиоактивността в мерна единица "БЕКЕРЕЛ" не е никак коректно! Това е като да ви представят цената на нещо, но НЕ в левове, а в СТОТИНКИ. Тогава виждайки цифрата всеки се стряска! А какво ли остава да представим цената на нещото в десети или стотни от стотинката?? Цифрата става мноооого голяма! А реално нещото си е същото, разликата е в представената МЕРНА ЕДИНИЦА!!! "Бекерел" е мерна единица за брой разпади за единица време. Не се отчита обаче йонизационната способност на тези разпади. Не се отчита биологичното им въздействие. Дори естествения радиоактивен фон да се представи в "бекерели" ще е стряскаща цифра!

Ако целта е да ни изтровят , то те вървят в правилната посока. Нещата отдавна са извън контрол и аварията е в пъти по-голяма от тази в Чернобил. Работата е доста смръдлива както тази в мексиканския залив с БП. И там какво ли не правиха , то не смучеха нефт , то не чакаха да се самозатвори и накрая бетонираха отвора и уж засега е приключило всичко. Японците гасят, охлаждат, включват към мрежата и какво, едно огромно нищо. Накрая и там ще бетонират и даже няма да се извинят. Света стана едно отвратително място за живеене.

ВСЕ ПАК НЯМА ЛИ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЕ АНГАЖИРА ОФИЦИАЛНО С ТОВА,ДАЛИ НАД БЪЛГАРИЯ И КОГА ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ РАДИАЦИОНЕН ДЪЖД/АКО ПРАВИЛНО СЕ ИЗРАЗЯВАМ/.ЗАЩО ДА СТАВА КАТО С ЧЕРНОБИЛ.ВСЕ ПАК И ТЕ ИМАТ ДЕЦА.

Да се говори за тези неща не е полит-коректно.

Мила Роси, децата на богопомазаните никога не са в България. Те имат милиони и им дреме за обикновените българи. Ние да му мислим.

Дреме ми, аз си имам бункер под къщата.

Как 10 мил. бе? То от толкова хората ще се изпарят, нали?

Теоретично, а и не само те.

Кого лъжат японците, че всичко е под контрол? Ще отровят целия свят, мамка им!!! Не само въздуха, ами и океана ще заразят. Кой знае какви мутации при рибите ще се появят.

Годзила :)

Истината е , че тоталитарният режим на Съветския съюз има повече властови ресурс и лостове с които да действа при криза и съответно успя да се справи по-ефективно в Чернобил. Демокрацията пречи в такива ситуации и води до лъжлива и опасна информация , която поддържа кризата , вместо да я реши. Тя дори е по-опасна от липсата на информация , както беше в Чернобил, защото подлъгва освен обречените около централата , така и тези , които трябва да решат с един замах проблема.Бетонният саркофаг е единственото вярно решение и колкото повече го бавят , толкова по -страшно ще става.

За да се справят с аварията в Чернобил е била мобилизирана армията. Засипвали са реактора на групи, след което всяка група е била отстранявана от операцията. В периода 1986-1987 в бетонирането на реактора са участвали около 260000 човека. Иска ми се да видя сега как японците ще пратят 200000 човека в радиоактивния ад. Сега няма механизъм който да ги задължи. Централата ще бълва радиация докато не обхване цялата планета...

Японците да стягат бетонарките.От това не става ядрена централа вече.Повечко бетон да си спасят народа и океана.

В повечето случай ефектите от радиацията се проявяват след години, дори десетилетия от радиоактивното замърсяване. Тоест, многото деца с увреждания, които се раждат и до ден днешен, високите нива на ракови заболявания, всички тези и други неща се отдават до голяма степен на радиоактивното замърсяване, причинено от Чернобил. Има и други фактори като стрес, лоши храни, индустриално замърсяване и др. Радиоактивното замърсяване е невидимо, дълготрайно и смъртоносно, а много от неговите ефекти са непознати. В зависимост от частиците, периодите на замърсяване могат да бъдат от години до милиони години.

Втори реактор. Радиоактивните материали включват: 2.9 милиарда Bq/sm3 йод-134, 13 милиона Bq/sm3 йод-131 и по 2.3 милиона Bq/sm3 цезий-134 и цезий-137. Съдържанието на йод-134 показва че преди 1 час е протичал процес на делене на урана, я концентрацията му показва че е било в голямо количество. При реакцията на делене на ядрото на уран се получава приблизително еднакво количество йод-131 (с период на полуразпад 8 дни) и йод-134 (с период на полуразпад 56 мин). Т.е. непосредсвено след началото на реакцията нивото на йод-131 трябва да е 824 пъти по-голямо от това на йод-134. Като умножим 13 милиона 8*24 се получава 2.5 милиарда Bq/sm3. Т.е. налице е самоподдържаща се верижна реакция.

абе защо никой не казва че в черноб. гръмна един реактор а в япония поне 3????

не се караите...това,което става е ужасно....все си мислех,че ще се справят...жалко...спред мен също трябваше да я "погребат" колкото може по-бързо...но вероятно наистина не са могли да деистват бързо...което пък изкара на яве какви стари технолгии използува "наи-високо технолпгичнята нация на света"....и пак лъсват двоините стандарти....малки държави като нас бяха заставени да си затворят по-нов беозпасен аец....а,богатите държави използуват стари и опасни технологии.....къде са атомно-енергетичните органзизации....и разните му организации....дето все не виждат достатъчно..аиде сега ....да ги почнат 1 по 1 всички богати държави.....и да им се ровят в аеците.......така както на нас...така както "не разрешават" на иран да има аеци.....

Точно така!Ужасната несправедливост и алчност водят до ужаси!

Доста притеснителните радиоизотопи са йод-129 (16 милиона години), цезий-135 (2.3 милиона години), цезий-137 (30 години), цезий-134 (2 години) и др. Радиоактивното замърсяване съвсем не е толкова безобидно, колкото се опитват да го изкарат някои хора.

Истината скоро ще излезе наяве. Дано сме живи, за да я разберем :)

В момента японците се правят на много велики.Гониги ги някаква мания за величие.Като започнат да капят като мухи ще разберат за какво става дума,ама ще е твърде късно.Жалко за хората.

И ние покрай тях.

ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ ВМЕСТО ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ С НАЛУДНИЧАВИ ИДЕИ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА НАПРАВЯТ БЕТОНЕН СЪРКОФАГ. След като радиацията стигна и до България няма какво да коментираме цифрите !!!! Имформационното затъмнение е пълно като медиите мълчат не само за Фукушима , но и за АВАРИЯТА В БЕЛГИЙСКАТА АЕЦ - Деел !!!!! НЯМА КАК ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИ ДА КРИЕТЕ ДЪЛГО ТОВА КОЕТО СТАВА В БЕЛГИЯ !!! Затворихте нашите реактори за да работят вашите. Ето го резултата - "Авария в белгийска АЕЦ, няма пострадали и опасност за хората" !!!!!!!! И това е с дата 19.03.2011 година. АЛО !!! КАКВО СТАВА В БЕЛГИЯ БЕ КРЕТЕНИ ОТ "ЕС" ???? Защо мълчите бе г-да европейски комисари ?? Ако това се беше случило в Българска АЕЦ щяхте да осмърдите света с бивалици и небивалици. Сега защото АЕЦ е белгийски мълчите. Може бе защото от година нямат правителство и няма кой да ви съобщи новината ???

Еми аз не разбирам много но виж как е около Белгия - EURDEP ArcIMS

Никой не го крие крас. Централата се казва Доел (Doel 1 : 392 MWe Doel 2 : 433 MWe Doel 3 : 1006 MWe Doel 4 : 1008 MWe) и инцидента вероятно е бил под 3 степен. Да скриеш инцидент в АЕЦ е малко като жена да скрие, че е бременна (теоритично става, ама никой не го е виждал...)

Ааааа, имаше такъв случай в една агенция - Калина се казваше. Тя и тапия за висше имаше, но не свъсем..

Не им вярвам на японците - лъжат като за световно, защото се мислят за много велики и безгрешни, а от това страда и народа им и съседните държави, да не говорим за съсипаната екосистема ! Сега цял свят трябва да плаща за тяхната мания за индустриализация ! Жалко за онези, които платиха със живота и семействата си за тази фанатична японска глупост да не си признаваш грешките !

Очевидно простотията може да заема невероятни измерения...

Не. Явно работата е същата като със СССР. Обвиняваха ги как прикривали нещата и не поискали помощ навреме (както и за Курск), а сега се вижда, че и другите така постъпват.

тез числа за нищо ги нямат , щом от 10 милиона пъти над нормата не се мре направо , не знам кога би станало , такива от 10 или 100-200 пъти над нормата не виждам за какво ни ги съобщават изобщо

Мре се и още как. Защо не отидеш да пробваш. Просто ще умреш след 10 дни или след 2 години след поредица от ужасни преживявания.

Дира, имате ужасно много правописни грешки в публикациите си.....Обърнете сериозно внимание, все пак трябва да възпитавате и правопис и правоговор.......Така човек започва да се съмнява и в съдържанието...

Глупости! Реакторът е пробит, напишаете го като си е. Хората четат и др. източници моля ви се

Помогнете на виртуална България - link/en/referrer/JaddF

Няма руски , няма американски ,няма френски....за съжаление всичките убиват ужасно мъчително.Масово. Фукушима ше надмине Чернобил , но засега акциите и перите спират информацията.Жалко за хората....

Как 10 МИЛИОНА пъти бе!?!?

За толкова пишат руските медии, като се позовават на Ройтерс...

И на мен ми се вижда невъзможно. 10 млн. е направо космическо число, когато говорим за радиация. Дано да има някаква техническа грешка в цифрите - при първоизточника или превода.

ДРУГО СА СИ АМЕРИКАНСКИТЕ БЕЗОПАСНИ РЕАКТОРИ, САМО 10 МИЛИОНА ПЪТИ РАДИАЦИЯ НАД НОРМАТА

Абе многознайко, охладителните системи на реакторите дето се скапаха са били изцяло японски дизайн и изпълнение. Сърди се на японците, че са сътворили такава върховна глупост като са проектирали къде да си държат дизеловите генератори на ток ...

Това да не ти е пернишки голф....реакторите американски, охладителните системи японски, пък сигурно урана е филипинско. Това си е технология на САЩ, както в Козлодуй всичко е руско, поръчва се от Русия, тръбите и цялата техника, така и реакторите във Фукушима и охладителните системи и всичко е АМЕРИКАНСКО! Затова е пратиха специалисти веднага там да работят с японците.Най обичам американски подлоги като теб, които отричат дори елементарни истини само и само да не се навреди на любимите им САЩ

Даже и атома е американски - руските атоми не убиват! Друго си е руския атом - можеш да си го държиш вкъщи!

разби :Д