Коментари - Путин: Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а в НАТО произвеждат едва по 14-15 000 месечно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами, Мунчо, това е доста притеснително!!! Щом като НАТО произвежда 1500 , а украинците изстрелват по 5000, тогава някой друг освен НАТО им продава такива снаряди - следователно целият нормален свят поддържа една държава, която се опитва да запази териториалната си цялост от нагъл атресор и това е единственото достойно поведение н този случай! Това, че никой не иска да породава на Русия снаряди е проблем на самата Русия - значи прави нещо, което нормалната човешка психика отхвърля. Яловите призиви за неутралитет на някои наши политици са просташко неразбиране на проблема - то е все едно да виждаш на улицата стероидна горила да пребива дете и да гледаш безучастно отстрани опивайки се от собствения си неутралитет. Това е постъпка на добитък, а не на човек. В такъв един случай това е подкрепа за насилника и е долна постъпка.

Вярвай ти на Путлер. Тоз ако бе като Пинокио носа му щеше да стръже в луната

Споко ще се поправим ще започнем да произвеждаме повече

украинците могат да правят каквото си искат в украина! аялкашите да си се приберат в кочината и никой няма да ги стреля!

_stankow

>>>украинците могат да правят каквото си искат Точно така беше - пълен произвол. 8 години подред. Е, вече му се слага край. Има неща, които не могат да правят - да забраняват езика, вярата, училищата, книгите, църквите, паметниците, историята на хората с руско самосъзнание, да ги преследват, бомбардират и горят.

Станков, ти знаеш ли нещо за така наречения "възродителен процес"? Одобряваш ли действията в този период на българската държава и ако да, тогава защо не можеш да приемеш, че Украйна не може да се опита да предотврати отцепническите райони да се присъединат към друга държава? Нима някой е променял насила имената на рускоговорящите, както в България? Нима някой е забранявал на рускоговорящите да общуват на руски език, както това беше забранено в България на публични места? Нима някой е забранявал да се продава хляб на хората говорещи руски език, както в България? Нима някой е забранявал на рускоговорящите да ползват обществения транспорт,както в България? Нима някой е забранявал на децата на рускоговорящите да посещават училище, както в България? Нима някой е забранявал на рускоговорящите да кандидатстват за работа, както в България? Как според теб биха постъпили българските власти, ако някой от турскоговорящите райони беше решил да обяви независимост? Даже далеч по-безопасни митинги срещу смятана на имената им завършиха със жертви от страна на протестиращите в това число и пеленачета. Какво толкова се случи в Украйна което да накърнява правата на рускоговорящите преди 2014 година, когато Донбас обяви , че става независима република? Застани в къщи пред огледалото и си отговори на тези въпроси, честно, ако можеш и ще разбереш колко неоснователни са претенциите ти към тези, които се мъчат да запазят целосттаа на държавата си.

в Б-я се произвеждат на 10 000 на месец 152мм

_stankow

Произвеждат се и 155 мм снаряди. Но колко - не може да се каже. Пък и много зависи от поръчките, не се произвеждат без да има поръчка, че да задръстват складовете ...

Гномът пак се прави на компетентен. И на него като колегата му Хитлер никой не смее да му каже истината в очите. Нека си вярва. Скоро като го запукат на негова територия ще се изказва от бункера. Слава Украiнi.

А Русия колко снаряда произвежда? ... и колко й е капацитета? И да не се окаже, че като форсира производството зоводите им започнат да гърмят, че пияните руснаци не са много надеждни работници ...

Абе, няма ли кой да осъди тоя соросид путин? Трябваше отдавна да отреже руската икономика от гнилия Запад и руснаците щях да са вече галактическа сила номер едно. А тоя чака ЕС малко по-малко да им засилва икономиката със санкции.

Демек по 500 на ден... Ай стига бе да не бърка Путин сметката нещо?! Сам ВМЗ-то ще направи 5000 на ден без да се напъва...

Всичките му сметки на троя лилипут са такива, недоклатени, като него! И после ние искахме, ама англосаксонците ни НАКАРАХА. Егати и глупака.

В русия са в движение 208млн превозни средства. От тях 90% са произведени в Европа и Америка. Голям майтап.

А сега като ги отрежат с какво ще се предвижват? С Лади и Камази? Колко произвеждат на година и колко им трябват? ... а какво е качеството им и колко са надеждни ...?

Русия "жъне" победи - втори завод превзема от началото на войната...

Още не са го превзели втория завод. Трета седмица са на портала и си пробиват път към стола.

Само руснаците имат право да стрелят снаряди, 60 хиляди само за първия час на войната. Има чувството , че става дума за някакви инфантили , които стрелят, но смятат, че другите нямат такова право и трябва да им подарят победа

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Гадна сороска марионетка.

Краварска подлога

Разполагането на тактически ядрени оръжия в държави съюзници на Русия ще балансира световния ред.

Путин произвежда само по два пацула в денонощие. А Русия превръща Украйна в усрайна.

А това което не каза Путин и за което сами трябва да се сещате е че, освен това военната промишленост на Русия си бълва по план нови танкове, самолети, кораби, вертолети и подвобници

Абдолютно си прав, така е, иначе нямаше да успяват да завладяват Бахмут през ден

Ти явно черпиш инфо от вечерните проповеди на фюрера-клоун палячо плачо, понеже никой дриг не е съобщавал за това

путин е велик ще го докаже а сащ и ес деградират събудете се

А ти се прибирай веднага обратно в леглото , че иде визитацията .

Е то явно и ти си се взел за доктора в отделението но не се притеснявай, ще ти вдигнем дозата и ще се оправиш. Педал вмирисан.

====абе киров, това ли можа да се пръкне от едноклетъчното ти мозъче на путлериска гнида,....ма не се напъвай толкова,....ака де може да дадеш фира......

ТОС1А, солнцепек, Русия в момента разполага с 2 милиона термобарични заряда. Ако не беше Путин, който да забрани употребата им срещу живите щитове от рускоговорящо украинско населени, щеше да мирише на украинско пърлено по цял свят.

Киров много си слънчасал от този сонцепек

Яка сороска дезинформация, че защо си мислиш че така се бави всичко на фронта, а не са в Киев руснаците? От военна гледна точка това е грешка на Путин, така се дават доста жертви, но поне непредобедените виждат причината.

Украинците убиха 10000 руснаци още в първата седмица на войната, и преди “Колективния” Запад да започне да им помага с оръжия. Дажи и виетнамците са били впечатлени от тези цифри.

Ако Русия губи по 300 солдати дневно се пита за колко време ги ражда една девачка, ако я ши....ат едновременно трима негърски питона

Губи ги в болната ти русофобска европедерастка глава.

И това ли само можа да ти роди мозъка след дълго и продължително тормозене на мозъчните ти клетки.?

Споко бе Путинка, така ще им свършат снарядите! Ти тебе си гледай, НАТО не го мисли :)

Да, за сметка на това България произвежда и ги продава.

“Кремъл губи битката за духовното поробване на народа ни", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.“ Да се чете: Майната му на Православието ! Ние си направихме “църква” ! Скоро ще я предадем в обятията на римския папа и неговия слуга от Фенер бахча Въртозмей !

Еееее друго си е при руската кагебейска православна църква - там всички са офицери!

Абе млъквай бе педал отивай си в Украйна

до 3 дни войната свършва, Украйна свърши снарядите. Така каза Путин.

"САЩ не вярват, че Русия се готви да използва ядрено оръжие". Ами да опитат. Проста работа. Да оставят Великобритания да достави на Украйна снаряди с обеднен уран и да гледат какво ще стане.

а, те щото три флота не са в оперативна близост до русия и няколко ударни, клас Охайо също. Ще ги опърлят като гугутки - хич не им дреме. Само да ги застрашат и ще видиш заревото.

Путя- дните са ти преброени.

Иначе много убедително, но фактите говорят друго. Комунизмът аха-аха да победи, но СССР се разпадна.

сигурно ги е страх от снарядите с обеднен уран

Значи по 50 000 снаряда на ден се изсипват върху главите на блядовете. Дори и само един на всеки десет да попада в целта, е съвсем достатъчно. А тези които не попадат в целта, също имат значение. Те създават страх, паника, стрес, дезориентация и безредие.

Да поправя грешката. 5000, а не 50000. Има голяма разлика с една нула отгоре.

Един от малкото случаи при които Путин всъщност не е излъгал. До сега Украйна през различните месеци на войната е използвала от 60000 до 210000 снаряда на месец, което означава средно около над 130000 снаряда. Или разделено на 30 дни, това е около 43 000 на денонощие. Капацитета на производство на НАТО е около 20 000 снаряда на месец. Той обаче пропуска наличните натупани количества които държавите от НАТО са имали преди да започне войната.

Сега дайте да помислим малко. За кои снаряди става дума? По съветския стандарт или по НАТОвския? Щото по първия снаряди се произведат в ТРИ държави в ЕС (а в НАТО има и държави извън ЕС). За НАТОвския стандарт сте прав - имат запаси, а линии за производство ще се пуснат бързо. Това не са чипове, производството е елементарно и отдавна автоматизирано (за разлика от това в България). Второ, снаряди по съветския стандарт се произвеждат и в държави ИЗВЪН НАТО. Виетнам например. А той не е фен на Китай, съответно на Русия, така че снабдяване може да се организира и оттам.

_stankow

Gost Не оспорвам вашия пост, но само да уточня: при 130,000 снаряда на месец, изстреляни от ВСУ, за един ден се падат не 43 хиляди, а 4,300 снаряда. Което съвпада с това, което каза Путин, което казват и американските и украинските източници. Което никак не е много за такава "пълноразмерна" война ...

Да. Просто грешка. Извинявам се.

В селището, в което израснах имаше един с прякор "Хикса", беше изключително прост човек, точно, като пишещият тук. Затова смятам, че е редно да напомня в негова чест: Не всички дебили са русофили и вГЪЗрожденци, но всички русофили, вГЪЗрожденци, Хиксау, поета с китарата, XA XA XA, az #СВО, Вафен СС, GPU, Sm3hurk0 и прочие мухонасранци, са дебили! ФАКТ!

Товарищи, Бахмут уже взяли? А в Джанкой поезд приехал?

Коментарите за българските рибари в румъния са двайсетина,а коментарите за словата на кремълския стопанин стотици...странно,но факт...

Е какво, да плачем за бракониерите ли?

И? кво ся? Длъжни ли сме нещо???

Кремълския запъртък тръгнал да коментира 'какво можел да произвежда Запада' при положение че стана ясно че той самия няма никаква идея за жалките възможности на собствения му ВПК.

"Нямам идея" е буквален превод от английски. На български се казва "нямам представа" или "нямам понятие".

Е, и?

Въпрос с повишена трудност_колко снаряда произвеждат дневно "Арсенал",ВМЗ,"Дунарит" и отново отвовилият врати завод в Костенец?!Никой друг вече не произвежда голямокалибрени боеприпаси по "Варшавски стандарт"!

Нямам идея за дневното производство, но в ЕС такива снаряди освен България се произвеждат и в Румъния и Чехия. На места се пазят също така линии които могат да се пуснат в сравнително кратки срокове - там проблемите са с намирането на работна ръка. И трето - има недостиг на химически компоненти за зарядите, но и това ще се преодолее. И последно - списъкът на заводите произвеждащи тия снаряди в България е малко по-дълъг, но едва ли това е толкова важно

Няма да позволим Путин да бъде победен! С войната в Украйна Байдън си решава тясно партийни ЗЕЛЕНИ проблеми. Излезе, преди дни, решение на РЕПУБЛИКАНЦИТЕ да се доставят оръжия на възмездието(далекобойни ракети), абрамси, самолети. Стане ли Тръмп отново президент, войната ще свърши за няколко месеца чрез смазваща помощ на САЩ за Украйна.

Володимир Зеленски поднови молбата си за повече военна подкрепа от неговите западни съюзници... ми то той няма съюзници бе; има само господари... квото му дадат тва ше е; а те си гонят техния интерес и хич не им пука за него

Днес съобщиха, че Путин смятал да прати 1600 танка на фронта, а в Русия се произвеждат едва 20 месечно

имат към 25000 готови на слад

Да имат, 70 годишни Т55 и Т54, от втората световна война! Има кадри на влакови композиции натоварени а Т54 и Т55. Жалка работа!

Эти "танки" есть ТРАКТОРЫ с ПУШКАМИ.

на български!

_stankow

Доста повече от 20 танка месечно се произвеждат в Русия. В момента танковите им заводи работят на 3 смени. А и запасите им са огромни. Според "Джейнс дифенс ревю": Танкове, Русия. Само танкове, без друга бронирана техника - БТР, БМП, БМПТ, САУ Т-62 100 на фронта, още 2000 в резерв Т-72 2030 на въоръжение, 8000 в резерв Т-80 480 на въоръжение,, 3000 в резерв Т-90 517 на въоръжение, в производство, 200 в резерв Т-14 20 на въоръжение, в производство Общо 16347 шестнайсет хиляди ! В това време западните съюзници обещаха цели 150 танка на Украйна. От различни модели при това ...

Бе то и Русия губи по 500 руснака на ден, а производството им за войници трае 18 години, пък и скоро няма да има кой да ги произвежда

Ами европутките ще преброим на 2април !Приятно гълтане американски подлоги...

От толкова фантазии загубих представа за реалноста,сега Путин загубил ли е войната или я спечелил вече,ще го арестувате ли или ще го замервате с писалки,ще харчите пари за оръжие къде ги немате,инфлацията в Европа ли спира напредъка на натовските войски,Възраждане ли спре нато на границата.....Объркахте ме,НЕ ФАНТАзирайте.

Досега ангажиментите на Беларус във военните действия на Русия в Украйна с нищо не надминаваха ангажиментите на България в бомбардировките на градове и села в Югославия, осъществявани от НАТО в продължение на два и половина месеца. Въпреки това, всички санкции на САЩ, Великобритания и ЕС срещу Русия автоматично се разпространяваха и върху Беларус. Сега жителите на тази страна поне ще знаят защо ги санкционират. Освен, разбира се, за това, че не са забравили онези над три милиона свои сънародници, погубени от еврохитлеристите по време на Втората световна война, при което, някои от най-големите военни престъпления на Третия райх (изгарянето на Хатин) става с дейното съучастие на хора на Степан Бандера.

Бандера е хвърлен в нацистки затвор през 1939г за опит за образуване на украинска държава в окупирана от Германия Полша, блядь. Бяндера излиза от нацисткия затвор през септември 1944г. Никога не е бил на територията на днешна Украйна, блядь. Винаги е действал НА ПОЛСКА ТЕРИТОРИЯ, където украинците са малцинство от порядъка до 10%. Където украинците са имали права повече, отколкото в СССР. Нямаш на представа за какво са се борили Бандера и съратниците му.

Бандера е фашист, въпреки твоите руски псувни тук, и ти май си украински лъжец. Редно е да ти изтрият коментара, поне се научи да пишеш на български.

Блядь? Какъв е този афинитет към руската лексика, келеш?

Ей кога ще свършите войната на литературният фронт,че Путин се пренада да ви чака вас Европутки.

Вчера имаше 18 нападения на целия Бахмутски фронт, днес бяха 17. А доскоро бяха по 45 - 50 атаки в денонощие!

западът взе да фалира от тия санкции и вече нема паре

Русофилиии, отидете в Донбас, майка Русия има нужда от вас! Там има нужда от жива плът! В Бахмут положението е тревожно, атаките на нашите стават все по-редки!

А пинокио и сватбения генерал къде да отидат? Хайде, кажи си го, чий го клатиш тук?

Абе модератора що не ме махнеш,че само пречим на европутките да философстват и фантазират.

Напротив, забавляваш ни!

А ти кога, бе дюнер

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Има си лакеи - Медведев, Лавров... Разруши всичко сторено от Горбачов. Демокрацията оплю, прогреса, мира. За нов ред бълнува, разделящ света. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

тва е само за селска вечеринка

И как загина президентЪТ Качински?

Путин си пие водката,а европутките водят война с писалките.И пишат санкции.Заплашват с танкове,ракети и ПАРИ-КЪДЕ ГИ НЕМАТ.Буаааа-ха-ха-ха.

Някой трябва да напомни на Зеленски старата всеизвестна истина: “Който снаряд вади - от снаряд умира!” В крайна сметка! И точно така ще стане! И Хитлер, и Бандера на времето не вярваха, че ще свършат така, дори се подиграваха, когато ги предупреждаваха! Бандера и шайката му дори се подиграваха и иронизираха, когато ги обявиха за престъпници за военните им престъпления! Но всички видяхме как свършиха! Самите украинци си предадоха нацисткия престъпник на съветското правосъдие!…

Грешна информация!

Ами те руснаците започнаха първи да убиват, те да му мислят.

Загубите на руските нашественици в Украйна надхвърлиха 170 000 войници по време на пълномащабната инвазия. Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Отбелязва се, че само през последния ден, 25 март , са ликвидирани 660 нашественици . Общите бойни загуби на противника от 24 февруари 22 до 26 март 23 г. са: личен състав - около 170 550 (+660) души; танкове - 3595 (+15); бойни бронирани машини - 6947 (+15); артилерийски системи - 2631 (+8); MLRS - 522 (+2); системи за ПВО - 277 (+1); самолети - 305; хеликоптери - 291; БЛА от оперативно-тактическо ниво - 2216 (+2); крилати ракети - 911 ; кораби / лодки - 18 бр .; автомобилна техника и цистерни - 5486 (+3); спец. техник - 282 ( +3 ) .

Лъжа.

Но от нея боли! Руската армия я демилитаризират, при това най-вече личният й състав! Има нужда от вас, в Донбас, и тогава Путин ще има шанс!

Дам Китай и Иран мож да подаряват на Рф по 100000 снаряда 152 ПОДАРЯВАТ.

Не мож!

Шубето на европутките се превърна в страх и паника.Пролет пукна,за война уж се стегали,ама май само философстват и фантазират по медиите.