Путин: Смяната на името е ревизия на македонската национална идентичност

Под натиск се извършват дестабилизиращи промени на "сложните" Балкани, заяви руският президент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спосибо большое для Македонии.

Какви ги говоря и аз само. Много съм долен.

но можеш ли да оправиш кашата която забърка Горби?! Такава каша забърка, че и вашите народи имат с години да сърбат и да попържат и него и това което натвори, а колко десетилетия още ще си носите негативните последици от всичко това само един господ знае, защото и при вас, също като при вашите опоненти и противници парите и личното богатство е определящи и в политиката и в живота и във всичко! .

Хазарска свиньо, за национална идентичност можеш да говориш само в Украйна, не и в Българското землище, боклук недоносен!

ДАЛИ СЕ ХАРЕСВА НА НЯКОЙ ИЛИ НЕ,НО ПУТИН,ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ ПОЛИТИЦИ,КАЗВА САМАТА ИСТИНА!!!ГРЕШКАТА СЕ КОРЕНИ В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ОТКЪСНАТИТЕ И ТЕРИТОРИИ,С ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЕЩО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ВЪРХУ ТЯХ!!!

истината е че македония била част от българия докато твоите руснаци не я дариха на югославия

Май е имало и някакво сръбско малцинство което не е било много голямо. Обаче Югославия има много по добра икономика от БГ след това, и това е оче една причина македонците да се отдалечат от България. Показателно е как от време на време ни наричат "татари" като един начин да се разграничат от нас..... :) От време н

СТАЛИН я ПОДАРИ НА ТИТО А ПУТИН ЧЕ СИ В ГЕПИ КАТО КРИМ

благодарим na dira русофилската статията от днес ша ям само борш..

тоя хитрец иска името да е русска македония

Ох, русофилските българи в коментарите удрят ново дъно.

Путин има едно много положително качество - говори директно. Ето - казва ни го в прав текст: Русия твърдо подкрепя създадената от Коминтерна "македонска" идентичност, която защитава интересите на Сърбия и е насочена към унищожаване на българщината във Вардарския край. Как по-ясно искате да Ви каже, че защитава Сърбия и е против България?!!

Русия що не се загрижи , когато насила се подменяше българската идентичност , с македонска ? Бой , затвор , без работа .

Румен Грипена не ги ли знае тези неща? Обаче се подмазва на Путкин повече дори и от неговия васал Лукашенко

никой не споменава до сега за насилственото преименуване в България на българи да се пишат македонци в паспортите едно време, а после и обратно 1968 г. Македонците в Македония още са хипнотизирани от сърбите и вярват искрено, е повечето, че не са българи от старо време, противно на историческите факти. Лошо е, че самите македонци не виждат как скоро ще се окажат в нашето положение с циганите.

Сърбите са народ с достойнство! Има още много да се учим от тях на патриотизъм и отстояване на националния интерес...

винаги са ни забивали нож в гърба и доста територии са ни отнети от тях, включително македония, сега почти северна. Достойнството им е, че са заставали на печелившата страна, а ние на грешната в две световни войни. Колкото до класацията кои на балканите са кофти хора, май ги бием по този показател. Дано не съм прав, ама надали.

Точно така. Смяната на името Западна България на Македония е промяна на националната идентичност. Бляд - Сука.

Балканите винаги са били вкусна геополитическа и геостратегическа хапка, товариш Путин, особено за бившите европейски империи, които се изживяват като днешни такива. Между другото, още ли продавате зеленчуци на Люблянка, не е ли дошло времето да преминете на зелен хайвер?

Ех, Русийо, Русийоо.... Земьо македонска. Какво ще правим, когато те загубим?

Ши.Бай се грозно Жуже!!!

Това което казва Путин са факти. Все неща които ставаха пред очите ни и на които сме свидетели. Прав е във всичко. А това, че на балканските народи им изкомандваха "Марш в кошарата!" без да ги питат за нищо, също е факт. Някой от вас да не е ходил на референдум за НАТО? Кога? Нали по важните въпроси се правят референдуми? Защо не го направиха? Защото шубето е голям страх! Защото знаеха какъв ще е резултатът. Затова! А гледам кадрите на чичко Сорос всички са на барикадата и заработват надниците си. Дерзайте! Само не си въобразявайте, че някой ще ви повярва!

ти бе грездей ходил ли си на референдум за членство във Варшавския договор?

Боклук!

Истина е! Западът извърши военна агресия срещу Югославия и насилствено откъсна територията на Косово. След това призна "независимостта" му, която сама по себе си няма правна легитимация! Западът свали македонското правителство и постави на поста албанеца Заев и чрез него грубо се меси във вътрешните работи на Скопие и упражнява диктат. Нещата трябва да се казват директно! Браво на Путин!

А това, че и ние като българи имаме национални интереси нещо означава ли за теб??? Или те интересува само процъфтяването на руската империя?

И какво диктува българският интерес според теб? Може би впрягане на целия ни мизерен ресурс в обслужване на богатия запад?????

Путин според теб трябва да се интересува от интереса на България???

Да се зачитали интересите на балканските народи и да се пазела "македонската" идентичност. Не си правете илюзии - на Путин не му пука - той гледа руските имперски интереси както руските царе и комунистическите водачи. Утре , ако му е изгодно - ще даде на своето приятелче Ердоган Кърджали и Разград. Уважаеми русофили - съмнявате се че ще стане ли?

"....за чем нам,поручик,чужоя земля".За чем вам,товарищ Путя, македонская земля.Тьi думаеш что македонска.Ето болгарская земля.Коминтерн,товарищи Сталин,Георги Димитров - Тарабата,Тито... уже неть.

И щом г-н Путин е толкова загрижен за нашето Балканско битие, нека бъде така добър да върне, (ДА ВЪРНЕ!) ВСИЧКИ ОТКРАДНАТИ БЪЛГАРСКИ АРХИВИ! Тогава ще видим кой кум, кой сват, кой на булката брат! На нас, българите, азиатския Мордор най-нагло и безсрамно ни пренаписва историята, изличавайки ни като народ, крадейки нашата култура, нашата цивилизация, пренаписвайки ни дори акта за раждане!

Македонската национална идентичност е създадена в Москва от Коминтерна, за да се откъснат тези хора от българската им идентичност. И сега товарищ Путин кръв плюе, като вижда как отива по дяволите македонистичната идея, налагана от Москва в продължение на почти цял век.

petrovito

и къде са нашите действия от момента в който скъсахме с Москва? -всъщност точно СДС, признаха Македония за държава

mirosllaw

За съжаление ние още не сме скъсали с Москва. В България управляват едни и същи от 1944-та насам.

Така е, проблемът е, че дори тези промени не правят македонците по-българи... Тотално е заличена Българската родова памет на мнозинството от македонците, т.е. злото е сторено и вероятно е непоправимо, в момента наблюдавам титанични опити на македонските "историци" да шикалкавят и тупкат топката, за да няма реален резултат договора за добросъседство с България. Ще станат част от НАТО и ЕС и ще ни покажат среден пръст. Това постигнаха сърбите там и никой не може да ни помогне в момента. А Путин да замълчи, защото Русия има най-голяма вина наравно със Сърбия хората там да са с "македонска идентичност", а да не са Българи, както са били дедите им.

От всичко най-обезпокоително е създаването на Велика Албания. След прилапването им на Косово, ще последва и това на половината "Северна" Македония. Тоест наличен е отново явния двоен аршин на САЩ и Сие. Не, че сърби и македонци са по-стока от албанци, но двуличието е факт. Факт е и, че Русия си прокарва интересите, което е напълно логично, но поне изказват позиция по-близка до реалните факти.

Ако се замислиш ние с албанците сме имали доста по-конструктивни контакти, отколкото със сърбите и те за разлика от сърбите нямат исторически комплекси спрямо нас. Та така че страшилището Велика Албания е повече такова спрямо Сърбия, а да жалим за Тетово, което така или иначе не е Българско, а полулацията му към момента е 90% албанци си е направо смешен плач. Ние НЯМАМЕ общ враг със сърбите и македонците в лицето на албанците, а и те цивилизационно напредват и вече са наше ниво, т.е. приказките за диваците албанци малко по-малко стихват и ще стихват.

Насра се, Македония да не влезе в НАТо и ЕС, затгова и тук разни КараКвичанов, Радевци и Решетниковци му подгласят.

И каква е македонската национална идентичност и кога българската национална идентичност стана македонска по тези земи? Г-н Путин трябва да отговори на този неудобен въпрос, а също така защо помагаха на сърбите в течение на век да се създаде такава идентичност за сметка на българската, отгоре на всичко сега се е затъжил за точно тази ИЗКУСТВЕНО създадена идентичност... Не че сега македонците изведнъж се почувстваха българи... За жалост е сторено непоправимо зло в душите, в родовата памет на тези хора и отново казвам - основно в следствие на великосръбската доктрина за асимилация на тези хора, с подкрепата на Русия. Това е историческата истина и тя тотално смачква Българските национални интереси и Българската родова памет в Македония.

petrovito

той си гледа имперските интереси. това, че никой не се грижи за нашите си е лично наш проблем. не е зле и да се съобразим и с мнението на местното "македонско" население, за което претендират, че е тяхно Сърбия, Гърция, Албания и България, за какви се възприемат

Г-н "Аз", написали сте един куп глупости, при това не от незнание, а от позицията на Москва и нейните имперски интереси на Балканите! Не знам с какви българи сте имали опит по темата, но явно са били с червени партийни книжки :). Българските съвременни историци вече са отговорили на въпроса "ЗАЩО?". Това, че на ВАС не ви изнася такъв отговор е друга бира. По въпроса за Българското Опълчение също така има достатъчно материали. Руската Империя НЕ Е искала да има български доброволци по съвсем елементарни причини - щели са да бъдат проблем, защото т.нар. освобождение на братята-православни е било само с пропагандна цел, а истинската цел е била съвсем друга. С големи уговорки първоначално са били взети 5000 българи, в качеството си на обозна прислуга, а не на бойни части. Едва по-късно, по настояване на родолюбци, на тях им се дава старо и почти негодно оръжие. Освен това, безспорно доказан факт е, че именно Българското Опълчение, с героичната си саможертва на прохода Шипка, решава войната в полза на Россия! Това е ФАКТ!!! А колкото до участието на България в двете световни войни против Россия, отново дълбоко грешиш! Пречка за участието на България на страната на Антантата е била Россия, защото на Сърбия и Румъния, като награда за участие, били обещани БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ - Добруджа и Тимошко, както и Македония! България е претендирала за същите земи, населени с БЪЛГАРИ! България изчаква до септември 1915 година, но така и не бива приета в Антантата! Поради вето на Россия! ПП: Гаспада мадераторЪЙ, пачему ми криете коментара-отговор на ватенката "Аз"? Значи той може да обижда БЪЛГАРИЯ, а аз нямам право да я защитя?! Бе кви хора сте ВИЕ, бе?!...

Доста "родолюбци", "патерЕоти", "рубладжий", "традиционни християни", "не-соросоиди" и прочие паплач, са ти нацъкали минуси, защото са верни на Путин, не на България.

Така е никой не го интересува какво казват гласоподавателите, всички управници са роби на чужди сили, требе да вземем тоягите

От’ си толкоз кух? Руската политика на разделяне и всяване на раздори и напрежение се провали отново!Никой не иска към Русия защото Русия освен кухи фрази и многобройни лъжи няма какво да предложи!

Леле колко си тъп

Доколкото съм чел Даме, Гоце, Гьорче, всичките са за самостоятелна социалистическа/безбожна/ Македония.На всичко отгоре залагат на странен тероризъм.Те са републикански настроени и нямат подкрепа даже и от България, която е монархия.Техните последователи също продължават пътя на утопията , та до ден днешен.

Ми сигурно не можеш да четеш, моето момче. И тримата навсякъде се определят за БЪЛГАРИ. Това първо. Второ желаят да създадат ВТОРА БЪЛГАРСКА държава на Балканите с оглед на това, че не вярват Великите сили да позволят Македония да стане част от България и затова работят в тази насока, т.е. опитват се да са гъвкави и ако е дал Господ да обединят двете Българии, както се е случило със Съединението, просто не са вярвали, че Великите сили ще проспят това отново. Защото реално НИТО ЕДНА Велика сила, вкл. Русия, не е искала Велика България. А има и купища документи, в които Русия официално е заявявала, че трябва да работи СРЕЩУ подобно нещо и да подкрепя Сърбия и Гърция, за да има паритет на Балканите. Точно и ясно.

Що се хабите бре хора? До 10 години Велика Албания ще граничи с нас. Северна Македония ще остане само в историческите летописи.

Каква смяна на името ? Област Македония си остава, прибавя се само Северна. Отново халюцинации с руски пред вкус - хахахах

тея докато не си научат историята никъде няма да влезят. бате бойко ги излъга.

което не съществува не може да се смени. Албанците защо не искат да си сменят иденитчността. Защото Коминтерна ги подцени. Този да попита албанците в Македония, какви са и тогава да говори за македонска идентичност.

Путин може да се опитва да прецаква и руши, може да се оплаква, може да трови хора, но не може да спре света, в движението му напред! Няма нищо велико в едно посредствено кагебейче. Се едно Берия е бил велик! Един педофил и сериен изнасилвач!

Я се гръмни! За Косово си прав. А проблема с Македония е резултат от действията и политиката на твоите идеологически предшественици и кумири.

не знаех че съм кумир на Путин-)

Каква идентичност има държава на 27 години бе комунисте руски ?

или Филип Димитров... или Ванче Михайлов който искаше да отцепи Петричко за да си прави своя държава-)

Какво да ги пита - признаването на Македония за държава беше единствения начин да я подкрепим поне да не е част от Сърбия/Югославия.

Смятам Путин за добър политик и човек готов на всичко в отстояването на руските интереси! И за това, браво! Дал Господ и нами такъв човек!!! НО....това не означава че одобрявам на 100% външната му политика относно Балканите. Да говори за каквато и да е македонска нация е нелепо, и или го прави защото така диктува руският интерес (тяхно право е да имат интереси, НО е и нашо право ние да имаме собствени интереси) или се е объркал. Готов съм обаче да заложа на първото! Много българи отбелязват факта че Русия винаги била подържала Сърбия. Това не винаги е било вярно, но съм съгласен че е имало достатъчно исторически моменти които да създадат това мнение в много българи. Дотуък добре. Но колко българи си задават въпроса ЗАЩО е така?! От моят опит с други българи по темата.....НИТО ЕДИН не си задава въпроса защо!!! Тука не е мястото за дълги и обширни дебати по темата, но само ще намекна така: За освобождението на Сърбия, са се вдигнали над 100 хиляди сърби (руснаците са помагали с пари и оръжия), за българското освобождение са се вдигнали към 10,000 опълченеца, над 200 хилядна руска армия е решила резултата. Във всички конфликти България е била на страната на Германия, макар това да и е носило само поражания, Сърбия винаги е била от другата страна. България си остана в границите. Сърбите построиха Империя в лицето на Югославия (която се разпадна, но все пак е постижение). Сърбите държат на своето по външен натиск, а за нас българите всички знаем как стоят нещата..кой не е щракнал с пръсти, само на него не сме угодили! Питам...ако сте вие и трябва да избирате...Кой ви изглежда по стабилен, достоен и перспективен като съюзник? Разбира нещата не са чак толкова прости, но се движат в рамките на това което съм написал.

С някои неща от твърденията ти съм съгласен! Само мога да ти обърна внимание на няколко факта: 1. Българската държава е създала кирилицата като азбука - това е трудно да се признае от Велика Русия 2. България е с много по-стара и богата история от Русия. 3. Българската народност след освобождението ни от турско робство е доминантна на Балканите. В този смисъл историята пише, че западните сили нямат интерес от създаване на голяма и силна славянска държава. Това е така, но удобно се пропуска, че и Русия няма интерес от това! Голяма и силна България не е била, не е и няма да бъде в интерес на Русия, защото я конкурира като лидер в славянския свят! И ако добавим и първата и втората точка България има и културна основа да бъде конкурент на Русия, поради своята история. Извод: Не съм съгласен, че руската политика към България е последствие от нашето отношение към тях, а си има основа в техния национален интерес!

Както казах вече, тука не е мястото за обширни дебати, за това ще отговоря само веднъж. Русия няма проблеми да признава външно влияние...с готовност признават гръцкото влияние за православието. Историята с Кирилицата не е толкова ясно колкото ни учеха преди 89г в училищата....не е толкова българска колкото ни се иска. Сам на нас ни изглежда така. Поръчана от чужд Цар, напревана от чужди хора. Нашият принос е в финансирането на втората версия и разпространяването й. Относно голямата славянкса държава. Сърбия беше голяма славянска държава (по славяни са от нас, поне генетически) и Югославия беше напрева с одобрението на великите сили. Така че това дето си написал че нямали сметка, не е така. А колкото до по богата и стара история...това не виждам как фактор играе тука. Ако отношенията между народите се решаваха на базата на това, тогава всички трябваше да работ в тясно сътрудничество с Ирак и Египет, щот там нещата за значително по стари и по богати като история. България никога не е била в позиция да бъде лидер в Славянският свят (може бе преди 10-11 век е имало някакъв прозорец).

и молдовците са със сменена идентичност, но на теб не ти пука.

ЕЛАЙ, ЕЛАЙ ПУТИНЕ ВЛАДИМИРЕ ДА НИ ОСЛОБОДИШ ОТ АМЕРИКАНСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ХАЙДУЦИ.....

Колко ли трябва да си тъп, прост и глупав, за да напишеш това? Ама то от рублофил... При тях всичко е най! Простотията - също. :))

да живее Коминтерна, който проповядва руската външна политика и пролетариите от всички страни които се съеш.. съединяват.

Матис мръсното куче като военен министър ходи в Македония. Меркел и пр . и пр. комисари вкл. Станишев и си е. Кога военен министърна Русия или външен или който и да е ходи в Черна гора и Макдония

ще ги изгонят, ако отидат.

нас българите ни изгониха от Македония защото я признахме за държава и език

ми бкп направи от българите македонци. Това са предателите на България- бкп

БКП не е признвавала Македонска държава и език бе пътнико към Вечния демокенеф.Признаха ги твоите чорбаджии тиквата и цвъки.

бкп роди идеята за македонизация, а ти ми говориш, че не е признала...

За което съдът на негово величество Борис III го осъжда на смърт-)

доминация чрез сталинизма,Гошо Тарабата със тяхната македонска нация ни разделиха народа и настроиха българи вече десетки години да плюят и ругаят другите българи в майчината им Родина не трябва и да помирисваме нищо руско.Нагли руски азиатски изроди.

тъпако мръсен мозъкът ти е гноясал от козяшка сперма

КОЙ стои зад създаването на Македония?

САЩ и ЕС

За началото не знам. Но иначе Тито. След някакъв референдум 1945г. на който от Македония 1.2 милона са се определили за българи и по 300 хиляди за сърби и албанци. Затова и измислят македонският език, като хващат диалектните думи от неофициалният български език.

Според опозицията в Македония, купиха 3 техни депутати на първото гласуване и така то мина. Един да не бе гласувал и щеше да пропадне. Явно в евроатлантическите ценостти е корупцията, с цел промяна името на държава, за да ги присламчат към себе си. С дейната намеса на САЩ. Които иначе се оплакват от намеса в техните избори. Македония иначе в бъдеще може да стане източна Албания. Същото като тук за Ф-16. Нашите "йес-мен"-ове, пак казаха, да сър, да, на вашите заповеди. И така ограбиха България с някой милиард лева. Просто предатели, но се намират навсякъде. При импийчмънта на Дилма Русев в Бразилия, на власт застана вицето, дето бил агент на САЩ според Сноудън и пратил там поне 2 доклада. Или в Сърбия с обратната премиерка, работела за USAID (държавна институция на САЩ уж за развитие в чужбина). Мешат се навсякъде. Сега Тръмп не го е срам да иска 4% за въоражение, че да плащат на американски фирми за оръжие, както са решили и нашите. От по-старите намеси, само за 10 години са направили 20 преврата в Латинска Америка. ЦРУ признава за 638 опита за покушение на Кастро и така нататък. Как биха определили опит за покушение срещу американски президент? Тероризъм ли е? А тяхното какво е?

81 македонски депутати, срещу 39... е как да повярваш на руска мърша, който ти говори за 3 гласа

Това е второто гласуване, не първото. На първото за гласуваха 80, а се изискваше 2/3. Ако бяха гласували 79 нямаше да мине.

ето ти сам го каза - 2/3 от законно избраните представители на македонците гласуват ЗА новото име. Е как да вярваме на руски мърши, че македонците не искали новото име, както путеф им нарежда.

Да, от които 3 бяха купени. За второто може да са 4. Опозицията извади какви пари са им давани, поне твърдяха така. Освен това имаше референдум, на който тези против бе призовано да не ходят. Референдума май не събра 40%. Тоест мнозинството не бе гласувало за това преименуване. Да не говорим какъв процент са албанци там. Но дори да пренебрегнеш това, там има изключителна намеса на САЩ, с разни срещи и убеждавания. Както тук дойде Маккейн и спряха Южен Поток, от което също може би захубихме милиарди. Както сега казаха на Бойко какъв изтребител да вземе и той после каза, че Ф-16 е най-добрият избор. Което си бе прикрита заповед, какво да изберат. После се скри от срам, като Стелт самолет. ;) Хайде да преименуваме САЩ! Да се прекръстят на Централни северноамерикански щати. ;)

Това само соосоидни изгнили мозъци могат да го родят. България е окпирана с 4 бази от САЩ и от Европа. Само за 30 г. тези колониални хайдуци ликвидираха България и българите

България е била окупирана 45г. от ватенките и базите им тук бяха поне десетина ама ти явно си бил трудовак та не знаеш подлого мръсна

Тук само се спекулира, дали е имало руснаци за ракетите на СС-23, ако са били със стандартните ядрени глави АА-60. Но това е само спекулация. Реално не съм чувал за руски войски тук.

приятел си е отделен въпрос.. Но русофилите в България имате слабостта да обвинявате всеки критикуващ политиката на Русия в поклонничество към другиго. А хрумвало ли е на недоносения ти мозък, че може да има и хора, които просто искат силна и независима България? И как може да станем силни като лижем задниците ту на едни ту на други? България е страдала исторически от слаби политици и чуждопоклонници - и в двете посоки! Българофилите са ни малко и затова сме в такова положение! И не, рецептата за оправяне не е още лизане, а започва с казване на истината: в очите! Русия ИСКА ДА ПРЕЦАКА БЪЛГАРИЯ!!!

++++++++++++++++++++++

приятел си е отделен въпрос.. Но русофобите в България имате слабостта да обвинявате всеки критикуващ политиката на САЩ в поклонничество към другиго. А хрумвало ли е на недоносения ти мозък, че може да има и хора, които просто искат силна и независима България? И как може да станем силни като лижем задниците ту на едни ту на други? България е страдала исторически от слаби политици и чуждопоклонници - и в двете посоки! Българофилите са ни малко и затова сме в такова положение! И не, рецептата за оправяне не е още лизане, а започва с казване на истината: в очите! САЩ ИСКАТ ДА ПРЕЦАКАТ БЪЛГАРИЯ!!! Между другото, много успешно го правят.

И ся как да споря с теб? С копи -пейст ли?

съветската доминация цели 70 год.Ами сега искаме да видим и доминацията на най-развитите световни държави.Е,няма да е цветя и рози,ама няма да е сдъветско,крепостно,блатно,застояло,миризливо на руски чизми.Това е истината.Пък вече и в Сърбия май товарищ Путя не го приема голяма част от сръбския народ.

Сега си абсолютен роб бе простако. Бяхме на 27 место по общочовешкия показател на ООН т.е. в първите държави на света при комунизма. Сега при скапаната демокрация сме на 174 място

Кога това бе ватна гнидо? Я кажи къде да го прочетем и ние? В някой от броевете на в-к "Работническо дело" ли?

там сте вие ватенките,ние сме добре и ще ви погребем и забравим!

проф.Иво 80% Дебило.По време на социализЪМА при бай Тошо има данни,че социалистическа България три пъти е фалирала.Какво 27 място ти е в червената чутура,а бай Тошо в прав текст каза,че "СоциализЪМА е Н Е Д О Н О С Ч Е,бре умния"

както казва другарят путеф - конструктивно сътрудничество. 45 години им близахме конструкторското сътрудничество на полуприматите от тайгата и единодушно избягахме в ЕС и НАТО.

От къде на къде един азиатски селянин ще се меси и ще протяга ръка към Балканите. НИщо сложно няма на балканите. Просто такива азиатски селяндури от тундрата всяват паника и разединение.

азиатци сме ние бе монголоиден татарино....Руснаците са варяги, викинги

:))))))))))))))))сега чувам,че нашите комуноиди се имат и те за викинги-КЪДЕ Е ВЪЗНИКНАЛА РУСИЯ БЕ ИДИОТ ТАКЪВ,НА СЕВЕР ИЛИ В КИЕВСКА ОБЛАСТ?

Русия е основана от Рюрик в Московията, а не в Киев

Вие може и да сте азиатци, не знам... Каква ли не паплач е минала по нашите земи?... Но ние, местните, сме си българи още от римско време. Има документи.

Сталин, Тито, Димитров - авторите на македонската нация, на път към Балканска федерация. Така са скандирали комундета по митинги. После Тито изпада в немилост и скандират: "Сталин, Дупка, Димитров!" И сега остана "Дупка,дупка,дупка!" и западните покрайнини на България като друга държава.

И да ми слагате минуси това е изстинатата. Тези са бащите на македонската нация. А колко бой са изяли българите в областта предвидена от "бащиците" за македонска, докато започнат да се назовават македонци, не ви е работа. Слагайте минусЕ, Дебил от минуси не се бои!

Яд го е, че губи контрол над макетата.