Путин шокира историците с тезите си за Втората световна война

Наскоро в списание "The National Interest" излезе статия на руския президент. "Там има неща, от които ти се изправя косата", казва известният германски историк Карл Шльогел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почнах да чета и си казах: Подобен боклук може да публикува само Парцал Веке. Върнах се в началото и видях, че статията е именно на Парцал (Ционист) Веле.

Естествено, че всички държави са виновни за случилото се. Всеки е заел своята позиция и си знае защо.

на жужето краката му са къси, но затова пък носът му е дълъг

Без съмнение, трябва да слушаме Карл Шльогел, а не да четем оригинални документи, да гледаме фотографии от онова време или не дай Боже, да четем какво пише Путин. Такива статийки даже не са смешни, жалки са...

Партията така ли ви нарежда, другари???

Джуджака Путьо е поредния руснак с болни фантазии.Такива като него ни отнеха Македония,създадоха Югославия,Чехо Словакия а на всичко отгоре замалко да им станем 16 република.

и карл маркс е германец фантазьор на които миларди хора бяха наказвани и преследвани някъде по света все още страдат от фантазиите му сега пък този карл се пише за историк

ако го плюят значи прави нещо както трябва

Лъже както трябва, а?

Може да се съгласим с К. Шльогел, че е доста странно, когато един президент се изявява в ролята на историк и се позовава на архивни документи. Това е работа на професионалните историци, като тия от европарламента, които миналата година гласуваха резолюция, осъждаща действията на СССР. Точно англичаните си затварят очите, когато Райхът започва възстановяване на Вермахта въпреки международните съглашения. Едни могат да харизват Австрия и Чехия, Полша има право да се защити от преминаване на съв. войски, само руснаците нямат право на защита. Да, Украйна губи много народ от издевателствата на нацизма, но когато жертвите са причинени от местните националисти, защо сега престъпниците ги обявяват за национални герои и им вдигат паметници? Явно двойният аршин е характерен за политиците, но една уважавана доскоро институция като ДВ напоследък е станала злобна и необективна за съжаление.

И кой по-точно е харизал Австрия и Чехия? СССР що не се противопостави на Германия в онзи момент като Англия си е замълчала, а като и тя е участник в договорите след първата световна и не се е водила от победените, а от тези, които определят правилата. Айде стига кривихте историята.

По отношение на произхода на руския език: На така наречения древноруски, който самите руски учени лингвисти познават добре, някои местоимения са като на български. Например, местоимението "аз" на древноруски е "азъ", тоест същото. А на съвременен руски същото местоимение е "я". На село баба ми викаше "я" вместо "аз". Кой друг славянски език има местоимение "аз"? Май само македонския. Но всички знаем неговия произход нали? На сръбски, хърватски, словенски, словашки, чешки, полски, изобщо всички съвременни славянски езици имат местоимение "я". Само у нас (и в древноруския език) то е "аз"!!!

Руснаците бяха много изненадани, че на български ползваме АЗъ. Така е могъл да се произнася само царят император в грамотите и указите си, спазвайки старата писмена традиция. Между другото Аз го има в осетинският език, ако търсим някакво старо родство на прабългарите с северо-иранците от Кавказ като ясите и аланите.

Древниот македонски нема ништо заедничко со бугарскиот татарски jазик. На македонски се зове jас, не аз.

Древниот македонски нема ништо заjедничко со современиот Скопjански. Капиш античко губре?

САЩ и Великобритания развиваха военната индустрия на Хитлер, за да нападне на Изток и да унищожи Съветския съюз. До последно се надяваха Хитлер да успее, юни 1944а се включиха във войната, от страх, че Стслин ще превземе цяла Европа. А междувременно печелеха като продваха на Съюза въоръжение и боеприпаси, от което половина потъна на дъното на Атлантика, но СССР си плати и за него

Айде покажи ги тея снимки , как САЩ и Великобритания развиваха военната индустрия на Хитлер. Покажи снимки на тренировъчни полигони на Вермахта във Франция ( като КАМА в град Казан, където Гудериан се е учил на танкове) Покажи ги как САЩ подаряват на Хитлер хиляди камиони , самолети , милиони снаряди , милиарди патрони , тонове метали и заготовки за танкове , които СССР не може произвежда. Покажи ни снимки , как САЩ хранят над 2 години ВЕРМАХТА за да окупира първо източна , после и западна Европа. Покажи ни снимки как Великобритания, която е в ИРАН, снабдява с гориво танковете на Гудериан , които окупират западна Европа със руски нефт от Баку. Доставената ( не потопената ) помощ по ЛЕНДЛИЙЗА е за 100 милиарда долара сегашни цени. От тях , подлежат на плащане само оцелялата техника след войната , което е около 10% , другите 90% са безвъзмездна военна помощ. От тези 10 миларда , СССР отказва да ги плаща и се споразумяват да изплатят 700 милиона долара, до 1935 година. т.е. за 90 ГОДИНИ след ВСВ , ще са изплатили малко над ПОЛОВИН ПРОЦЕНТ от това , което САЩ са им доставили за 4 години. ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОС !!!!! Като се раздели на 90 години , се получава , че изплащат ОКОЛО ШИШЕ ВОДКА НА ГОДИНА. АЙДЕ БЕ , Б Л Я Д , 80 години минаха , за толкова не успяхте да ги намерите тея доказателства как ЗАПАДА е развивал ВЕРМАХТА.

В подкрепа на горното, малко факти и от историята на Луфтвафе: Немцы не бомбили Липецк Во время войны фашистским самолетам было запрещено бомбить советский город Липецк. А все дело в том, что там находилась секретная авиашкола, в которой в конце 20-х годов обучались немецкие летчики. У многих из них родились внебрачные дети от местных жительниц. Зная об этом, Гитлер отдал приказ не сбрасывать на город бомбы… https://russian7.ru/post/pochemu-nemcy-ne-bombili-lipeck-i-drugi/ Както се казва, без коментар.

А да си чувал нещо за решенията на Нюренбергския трибунал срещу индустриалците, създали хитлеровата военна машина и какво са говорили на трибунала? В чатност, откъде са взели кредитите...или вече каквото и да ти казват, ти ще си пееш своето?

Доста странно е, когато един президент се изявява в ролята на историк и се позовава на архивни документи?????Вас дъ фак ист дас курва матч ТОЧНО ПУТИН Е ПРОФЕСИОНАЛЕН РАЗУЗНАВАЧ И ДОСТЪПЪТ МУ ДО ПОДОБНИ АРХИВИ КОИТО СА 100% НАДЕЖЕН ИЗТОЧНИК НА ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ КАТО ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СРЕЩИ НА ВИСОКО РАВНИЩЕ. Това е работа на професионалните историци(КОИТО СА НА ЗАПЛАТА ПРИ ОНИЯ МУМИФИЦИРАН РЕПТИЛ СОРОС-НАЦИСТА. Польские солдаты трахнули до смерти в бункере Гитлер как шлюха.

СПОРЕД ПУТЛЕР И КИРИЛИЦАТА Е МАКЕДОНСКА. ТОЯ СЕ ЗАНИМАВА С ИСТОРИЧЕСКА ФАНТАСТИКА

ПАКТА РИБЕТНРОП-МОЛОТОВ Е СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ПОДЯЛБА И ПОРОБВАНЕ НА ЕВРОПА МЕЖДУ НАЦИСТИ И КОМУНИСТИ СССР ДО 1941, 22 ЮНИ СА СЪЮЗНИЦИ. ЗАЕДНО НАПАДАТ ПОЛША, ДОРИ ОРГАНИЗИРАТ СЪВМЕСТЕН ПАРАД В БРЕСТ. СССР ВЗИМА ПОЛОВИНАТА ПОЛША, СЪЮЗНИЦИТЕ НАЦИСТИ ДРУГАТА ПОЛОВИНА. С ЦЕЛ ДА СЕ ПОДЧИНИ ПОЛША, КОМУНИСТИТЕ ИЗБИВАТ ПОЛСКИЯ ЕЛИТ В КАТИНСКАТА ГОРА.

за да знаят истината. така ще е. Я си представете, че някой прочете книгата, написана за българската следа за убийство на Папата през 1981 г., колко ще е шокиран, ако някой му каже истината, че няма българска следа.

След Първата световна и договора за мир с Германия от Версай се слагат основите на реваншизма на победените нации. Англия и Франция наказват жестоко и късогледо Германия и съюзниците й. Америка е против подобен колониален рефлекс и жестокост. Реваншизмът е генетично заложен в този "мир", а отделно хиперинфлацията и източването на Германия веднага след ПСВ води до растеж на леви и комунистически движения, което пък като реакция води до фашизма и нацизма. Няма никаква Русия в корените на ВСВ. Мюнхен 1938-а е връх на цинизма с омиротворяването на агресора, а всичко след него е технически подробности и вече част от войната...

Централно-източно европейските държави трябва много да внимават, как подхождат с тази тема и да не влизат в машата, в която се опитват да ги вкарат и западните държави и Руския. И едните и другите изкривяват историята в своя полза и накрая обективните и безпристрастни историци ще пишат, че евреите са вкарвали нацисти в концлагери, Сталин е обявил война на САЩ и Великобритания, за да освободи нацистите от концлагерите, а Франция и другите западни европейски държави са стояли 45 години под източноевропейски диктат и лошите източноеврпейци са окупирали и държат и до ден днешен ягодовите им полета и кладници за свине под свий контрол! На там вървят нещата с 30-годишния труд на историците.

Западните джендърчета се разкудкудякаха. Признавали че полша е окупирала чехословакия ама то не се считало щото те били от нешете . Лайна на търкалета

Путин е едно лудо човече, харесвано от луди хора. Путин няма да завърши добре - живот и здраве само и сами ще се убедите.

Ха, ха , ха! Дойче веле!?

PEYTSCH

Пуските интерпретации на историята са САМО за вътрешна употреба. Като за тоалетната им хартия...

PEYTSCH

Същите нелепици като „руската азбука“ (?) от „македонските земи“ (?)...Идиот.

PEYTSCH

Защо ви натириха нетърпеливо от 7-те източноевропейски страни и защо се отцепиха от Москва останалите от СССР ? От любов към такива „истини“ ? Защо ви събарят „паметниците“ и ви зачеркват имената на разни самозвани маршали ? И ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НАХЛИХТЕ В БЪЛГАРИЯ ?

Виж как цъкат минуси комундетата, дето нямаше да ги има, ако гадните руснаци не ни бяха окупирали 1944г.

спред твоята окупация за толкова годин имахме добър живот (лятото на море зимата на планина) и хората имаха спокойстве песионерите нашите родители добре гледани селско стопанства атомни централи нямаше наркотици и злосторни политици(изруди) а сега виж ги начело с брисов, пеевски и една камара такива като тях

Целта на лакомите за плячка Англия и Франция е била да се унищожат взаимно Германия и СССР в една изтощителна война. Такива са били правилата на времето- разделяй и владей. Сега западняците да не се пишат на новоизлюпени демократи, а да си спомнят как управляваха ( жестоко) половината свят-Индия, Азия, Африка преди 1939. Сега Путин, такъв инакъв, а иначе, "защо бият негри и индианци в САЩ"? Отгоре на всичко, някакъв германски историк ще се произнася за ВСВ. Каквото и да приказват, има го в документите и за непредубедения човек фактите са ясни- Хитлер беше подтикнат и му беше дадена свободата да нападне СССР и без успехите на СССР войната щеше да продължи още дълги години като най- вероятно, освен Франция, също и Англия щеше да бъде окупирана от Германия.

на само те, бъдещия президент труман, убиецът на десетки хиляди мирни жители, го е казал най-безочливо

Путин се изживява като Другаря Сталин - солидно образован и ерудиран във всички области на познанието, вкл. и историята. Затова и се произнася така вещо.

Полша има вина, така е, за това че напъва да прилапа Чехословакия. Франция и Англия за това че дават Чехословакия на чичко Адолф и на Полша. Но, основната вина е на чичко Сталин. СССР над 20 години се въоръжава и готви за тази война, а СССР за това съществува, за да победи лошия капитализъм. Хитлер първо помогнал, а после оплескал работата и СССР завладял само половин Европа и само 1/3 от Германия, а трябвало цяла Европа.

Зацапаха свещите западно-германските псевдо историци, тип "холерици".......отново на някои им платиха добре, за да напишат поредните небивалици и тъпотии.....НО тези, които са учили добре и знаят историята ПОМНЯТ!!! The NORTH remembers!......Ако не беше Червената Армия...и само тя-не някой друг, сега щеше немският да е основен език от Урал /да забележим географското обозначение/ до.....Лондон, без изключение! МОже би след някоя и друга година, можеше и в т.нар. Американистан...да е основен този език.

Немския си е основен език в по-голямата част от тези територии! Ако не знаеш, английският език е от семейството на германските езици, англо-сасксите са германско племе. Макар на Британските острови да е смесица от германци, викинги, келти, галий и всякакви други, фактът, че английският език е официален показва,,коя група е доминираща. Саксите и викингите се обединяват срещу келтите и ги доминират във Великобритания, а във Франция, франките, които са също немско племе доминират над гали, келти и други стари местни народи. Сходно е положението и в много скандинавска страни и централно и западноевропейски държави, дори такива като Испания, които езиково принадлежат към латинската група, но в които германския фактор е там от много векове и определя до голяма степен политиката на страната. С Русия също не е розаво положението. И там германския фактор играе много важна роля и никак не е за подценяване и до ден днешен. И германците го докарават вече до там, всички да вярват, че те са жертва на своите жертви, независимо дали това са евреи, славяни, келти, китайци, турци, сирийци или негри!

Тия тук русофилистици не са излизали по-далеч от окръния град ти искаш да знаят за англо-сасксите,когато са били в училище само за борбата на комунистите са учили а след това и томовете на ТАТО та това зомби поколение за нищо не става и не трябва да го броим за живи

Англите и саксите са две различни племена, мойто момче.

Някой си Карл Шльокел бил дрънкал нещо-си. Що не иде да пита кога американците ще освободят Германия от окупационните си войски? Ама че глупости.

Гочо мамин,що си не пасеш овцете на село ами се излагаш като кифладжия(може и да си) та селски,вземи и чети малко повече кой кой е а не само да храчиш защото гнома ти е любимец

дойче пърдевеле може само да си мечтаете за неговия рейтинг Всъщност Путин казва истината, вероятно на тъпаците не им харесва :)

ПУТИН ПРЕНАПИСВАЛ ИСТОРИЯТА И БИЛ РЕВИЗИОНИСТ - хаххаа Този "историк" явно не знае значението на думата ревизионист! Ревизионисти за западните политици, които сега пренаписват историята с днешна дата. Нито през 1939, нито през 1940, или 1941 г. западните страни са считали СССР за агресор, наред с Германия. Никой не е казвал тогава това и не обявява война на Сталин, както правят на 2 и 3 септември спрямо Адолф. Напротив, водят преговори със Сталин. И след 17 септември политиците в Англия твърдят, че СССР си е върнал от Полша свои исторически територии. Казва го и Лойд Джордж и Чърчил. Чърчил пише, че Полша е хиената на Европа, НЕ СССР, А ПОЛША. Е, кой сега ревизира миналото? Тогава не е имало такава интерпретация за СССР, каквато вадят сега западняците. Някой помни ли, че на 1 септември две страни нападат Полша? не е само Германия, а и Словакия!!! Защо Словакия не фигурира в списъка с агресорите? А-а-а, щото сега е член на ЕС явно и не е враг като Русия на Путин!

И този "историк" ни взема за канарчета: Западът усмирявал Хитлер. Как точно се усмирява военнолюбец? Като му позволяваш да милитаризира Рейнската област, да присъедини Австрия и нейния икономически и демографски ресурс? Като я въоръжаваш, продаваш му нефт, даваш му кредити, после му подаряваш Чехословакия (с нейния икономически и промишлен ресурс), вместо да наложиш санкции или да го обезсилиш икономически, или да го нападнеш с войски? Да казвам ли че Англия подарява чешкото злато в своите банки на Германия? Защо сега не умиротворяват така Путин? Защо не му подарят цяла Украйна? Защо не махнат санкциите и не му дадат финансова помощ? Всички западни държави сключват договори с Адолф между 1934 и 1939 г. Това не е ли подтикване към война с СССР? Това не е ли вина за ВСВ? Според този "историк" това била глупава грешка. хахаха... Както и на Полша, която превзема Тешин, щото "не искала да пусне съветската армия да мине през нейна територия"??! Това е най-тъпото оправдание на политиката на Полша! Самата Полша е предлагала на Румъния и Германия война срещу СССР и да отцепи за себе си всичко от Киев до Балтика! Дори сама превзема Вилнюс и областта около него. Това е преди 23 август 1939 г., преди Сталин са сключи договор с Германия! Обаче западняците и поляците са невинни, само Сталин е виновен!?!

Паисий Х

да, наистина Путин шокира историците на Запад, като разкри позорните действия на техните държави преди 23 август 1939 г. Тези факти отпреди 23 август доказват, че Западът и Полша са помагали на Хитлер, за да го насъскат да нападне СССР. Това, което Путин не каза, е за САЩ. Че например "Стандарт Ойл" доставя на Германия нефт до 1944 г. Войната в Европа върви, дори американци вече се бият тук и умират, а корпорациите продават на Адолф гориво за танковете му! А Заводите на Опел, които произвеждат военна техника за армията, например камиони, са собственост на американци...

По-леко, по-лекичко. Първо СССР напада Полша с две седмици закъснение, за да е Хитлер лошия, а Сталин добрия (спасява поляците). В ОК има доста историци, които критикуват собствените си държави, за малодушието към Хитлер, за подарената Чехословакия, за псевдо подкрепата на Полша и прочее. Поляците са виновни, бързали да прилапат от Чехословакия земи. Но, има съгласие - СССР е големия агресор, само да си спомним 22 юни 1941 година. На границата немците имали 3600 танка, а СССР 15 хиляди. При самолетите и оръдията е още по-страшно.

Моньо баби, частта от Полша взета от СССР е точно до фронтовата линия от края на Първата Световна Война и същата тази част болшевиките отстъпват на немския кайзер без бой за да си правят революцията на спокойствие

Като видиш DW и спираш да четеш. За германците, начело с фюрера на 3ят райх, какво друго да направиш. Гнусни са отвсякъде.

Путин разполага с огромни архиви и аналитици, които да ги тълкуват. Но да слушаш глупостите на ДВ за ВСВ е като да слушаш как педофил разказва детски приказки.

Втората световна война започва, когато Германия и СССР нападат Полша през 1939г. Германия напада Полша на 1 септември, а СССР напада Полша на 17 септември.

започва доста преди - още с присъединяването на Австрия и подялбата на Чехословакия. И за това вина имат и Франция , и Англия.

Немският историк на 100% знау,че от СССР подканя цяла пролет и лято то на 1939г. Британия , Франция и СССР да подпишат пакт срещу Хитлер. Проваля се пактът за защита на Чехословакия заради нежеланието на Румъния и Полша да пропуснат съветски войски до Чехословакия. От 12 август до 21 август в Москва е британо-френска делегация пак за пакт срещу Германия. Постигат съгласие,ноооо...Полша категорично отказва да допусне съветски войски на своя територия,а накрая се оказва ,че англо-френците нямат и пълномощия да подпишат какъвто и да е договор. На Сталин не му остава друга опция,освен да подпише пакт за ненападение с Германия. При това тези михлюзи ги е чакал до последния момент.

Автор: Роман Гончаренко, Дойче Веле Редакторите на Дир, БЛАГОДАРЯ ВИ, че не сте екзактни и точни в отношението си към читателите. Аз спазвам информационна хигиена и няма да чета този материал. Още веднъж, БЛАГОДАРЯ ВИ, че се отнасяте с такт и честност към своите читатели.

хахаха.. бандеровец в Дойче зеле.

Русия винаги е живяла в друга вселена, където Буратино е написан преди Пинокио...

Сега с нетърпение очакваме Пупик да напише ценни мисли за езикознанието, генетиката, физиката, математиката, химията... Да. Твърдо по стъпките на Вожда и Учителя, Бащата на народите!... Апропо... а кога ще започнат преселенията на народите?

"И в случая не става дума за исторически възпоменания по повод юбилея, а за това, че Русия, като наследничка на СССР, иска да участва във взимането на решения в световната политика." А коя държава не иска да има роля в определянето на световната политика?

Ти да видиш, а има ли значение дали го правиш с бомби и окупация или със сътрудничество, търговия и взаимопомощ?

Ти да видиш! Запада го прави със сътрудничество, търговия и взаимопомощ, а не с бомби и окупация! Искам и аз да пуша от същото!

На хипофизното джудже от Кремлин много му се иска да е така, НО...си остават Горна Волта с пищови! :) И само те и Ким Чен Ун си вярват.

Външните границите на Европейския съюз вероятно ще останат затворени за идващите от Русия и след първи юли. Ватенките да си останат в Азия да си правят паради колкото си иска..ха.ха.

Половината истина си е чиста лъжа, но е добра стратегия на заболелите от "западната болест". Истината е границите са затворени и за Русия и за сащ. .

Урааа...!

....ха...ха...

Ми, вземайте решенията без Русия, бе! Ама пак ще вземете решение за война!? ... То , кой ли не се вря в Русия - и от Запад и от Изток?!

Който се е врял, все са му го навряли. Не четат собственият си Бисмарк. Ама пусти сърбеж.

РАШУНИТЕ МНОГО ОБИЧАТ ДА ПРЕНАПИСВАТ ИСТОРИЯТА, ЛОШОТОЕ Е, ЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА. ВТОРАТА СВЕТОВНА ЗАОЧВА С РУСКО-НАЦИСТКТОТО НАПАДЕНИЕ НА ПОЛША. ДАЖЕ ПРАВЯТ СЪВМЕСТЕН ПАРАД. НИКОГО НЕ СА ОСВОБОЖДАВАЛИ, НАПРОТИВ ПОРОБИХА ПОЛОВИН ЕВРОПА И СЪВЕТСКТЕ ТАНКОВЕ Я ГАЗИХА 45 ГОДИНИ.

Европа е била разпределена предварително от великите държави. Да не хвърляме вината само върху СССР!

Като ги чета, тези така наречени историци, оставям с впечатлението че земята им гори под нозете или направо задника им е в пламъци. Да не би това да се дължи на факта, че Путин е обещал да расекрети архивите нещо, говоря не само руските военни архиви..А което е по важно, архивите на Третия райх които Червената армия е взела в леговището на нациския звяр в Берлин. Сто на сто в тези архиви има доста неща, които може да накарат наглосаксонците включая, британци, франсета, янки и дори полските шляхти доста да се оакат от това че ще им лъснат всички мръсни непрани гащи, всичките тези мръснички тайнички и сключени договори за това как да предадат най-долно цяла Европа на милоста на Третия райх! Всичките тези секретни документи , за това как са финансирали, спонорирали, подкрепяли и въоръжавали Хитлер и нациска Германия! Сигурно и затова всичките тези така наречени историци изглеждат така все едно са изяли говно. Е да, но хората по света не са глупави, с изключение на простофилите в Америка де, и хората по света много добре знаят кой е виновен за разпалването на ВСВ, а това са бившите колониални империи Британия, Франция, и техните съюзници като Полша и САЩ от една страна и нациска Германия и имперска Япония от друга страна. Всеки интересуващ се от история може да го прочете и спокойно да каже.

Ако Русия имаше такива архиви, които уличават цитираните държави, със сигурност щяха да ги ползват още по времето на СССР. По времето на Студената война нямаше да е нужно да се прави измислена агитация и анти-западна пропаганда. Така че няма логика в твърдението, че като разсекрети Путин не знам си какво, щяло да стане лошо. Плаши гаргите, типично руски номера.

То говното им е още в устата,подходящо изсъхнало, стърчи си там от 45та, но в последно време го представят за пура и един друг си го показват, като елемент на "съпричастност". Страх ги е да го извадят, с него са затъпкали личният си неофашизъм.

Е добре, щом плаши гаргите Путин...Защо кочини като тоя измислин историк тогава квичат на умряло, а?

"Да не би това да се дължи на факта, че Путин е обещал да расекрети архивите нещо, говоря не само руските военни архиви." Що обаче Путин З А С Е К Р Е Т И архивите за още 30 години , вместо да ги отвори , и това преди една година ? Иначе са факти ( вместо измислените ти МРЪСНИ ТАЙНИЧКИ ) , как : 1. Вермахта се възстановява с помощта на СССР , танковите войски на Германия се изграждат на полигони в СССР. Гудериан прекарва 2 години в секретната танкова школа на вермахта „Кама“ в град Казан , познай къде се намира. 2. Германия окупира западна Европа използвайки руския нефт и над 2 години ( от 1939 до 21 юни 1941 година , последния влак преминава след като вече е факт нападението ), Вермахта се изхранва с руска храна. Германия е най-големия търговски партньор на България, голям земеделски производител , и въпреки това , българските доставки са 10% от руските. Дори през зимата под Москва , германците още ядат руска храна складирана от преди нападението. 3. "Всеки бил сключвал договори със Хитлер за НЕНАПАДЕНИЕ не били само руснаците." Само че , Рибентроп-Молотов със секретния си протокол е договор за НАПАДЕНИЕ и ОКУПАЦИЯ над половин Европа и е ДОГОВОР ЗА НАЧАЛО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. 4. Американските камиони за КАТЮШИТЕ са на хиляди снимки , СССР и Русия до 2035 година ще изплаща на САЩ 1% от ЛЕНДЛИЙЗ-а , благодарение на който продължиха войната след 1941 година. Никой досега не е публикувал снимки на Английска и Френска техника и помощ , дадена на Хитлер ( да има френски и чешки танкове , но те са трофейни а не подарени) Само П У Т К И Н , бащицата на народите , разполага с такива снимки и доказателства , ама вместо да ги изкара , той ги засекрети до 2045 година. 5. И последно , никой историк във Англия и САЩ не е отрекъл, че СССР са допринесли най-много за разгрома на Хитлер. Само в Русия от 15 години , откакто е на власт П У Т К И Н , отричат въобще важността на ЛЕНДЛИЙЗ-а и въобще приноса на другите , които воюват с Хитлер.

Написал си такъв буламач, че няма никакъв смисъл да ти се отговаря....

Дир с огромно празно пространство в статиите си

арл Шльогел: Доста странно е, когато един президент се изявява в ролята на историк и се позовава на архивни документи. Това е работа на професионалните историци, които работят независимо от политическите си окраски. В статията му не видях нищо ново по същество. Не е ново това, че европейските държави не са успели да спрат възхода на националсоциализма, че политиката, с която са се опитвали да усмирят Хитлер, е била фатална и не само не го е спряла, но е проправила и пътя към войната. Но едно е да провеждаш политика на умиротворяване, както са правили Великобритания и Франция, и съвсем друго - да подпишеш договор, целящ подялбата на Полша, определянето на сфери на интереси, съпроводено от окупацията на съветската сфера на влияние. (Това са неща, уредени в секретния протокол към Пакта Молотов-Рибентроп - б.ред). ПОЛИТИКА НА УМИРОТВОРЯВАНЕ ЛИ ВЕ ПЕДИК?! НА УМИРОТВОРЯВАНЕ?! ФРАНЦИЯ И БРИТАНИЯ СА ДАЛИ НА ХИТЛЕР ЧЕХОСЛОВАКИЯ, КАТО И ПОЛША Е ОКУПИРАЛА ЧАСТ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ!! И ТОВА БИЛО ПОЛИТИКА НА УМИРОТВОРЯВАНЕ!! ЕБАСИ ДЕБИЛНИЯ ФЕКАЛ! НИМА СИ МИСЛИ ЧЕ ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ ИМ Е ЯСНО , КОЙ Е НАСОЧВАЛ ХИТЛЕР НА ИЗТОК А?! ИЛИ КАК ПОЛСКАТА БОКЛУЧАВА ПАПЛАЧ НЕ Е ДАЛА НА ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗСТИНСКИ СЪЮЗНИК НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ -СССР ДА ИМ ПОМОГНЕ?! ИЛИ КАК ФРЕНСКИТЕ И БРИТАНСКИТЕ БОКЛУЦИ КОИТО УЖ СА ГАРАНТИРАЛИ СИГУРНОСТА НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ С ДОГОВОРИ, СА ПОЗВОЛИЛИ НА ХИТЛЕР ДА Я ОКУПИРА?! ИЛИ КАК НИКОЙ НЕ ГОВОРЕШЕ И НИКЪДЕ НЕ СЕ ПИШЕШЕ ЧЕ ПОЛСКАТА ПАПЛАЧ Е ОКУПИРАЛА ЧЕХОСЛОВАКИЯ А, ГОВНОФЕКАЛСИ ПЕДИК ИМАЩ СЕ ЗА ИСТОРИК?! ИЛИ КАК БОКЛУЦИТЕ ОТ ФРАНЦИЯ И БЕРИТАНИЯ МЪЛЧАТ КАТО ПРАДНИ У ГАЩИ ЗА МЮНХЕНСКИЯ СГОВОР, КЪДЕТО ПОДНАСЯТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ НА ТЕПСИЯ НА ХИТЛЕР И НАЦИСКА ГЕРМАНИЯ А?! ЕБАСИ ЛЪЖЛИВИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ БОКЛУЦИ, СЪВСЕМ КАТО НАШИТЕ ПРОДАЖНИ БГ КОЗЯЦКИ ФЕКАЛОИДИДЕТО СЕ ДУПЯТ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ГОВЕДАРСКИТЕ БОКЛУЦИ ОТ ОБОРА АМЕРИКА, КОИТО 1944-1945 ГОДИНА БОМБАРДИРАХА БЪЛГАРИЯ И СРИНАХА СОФИЯ УБИВАЙКИ И РАНЯВАЙКИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ, ЖЕНИ, ДЕЦА И СТАРЦИ! БАСИ НЕИСТОРИЧЕСКИТЕ ФЕКАЛИ!

СТИГА СЕ НАПЪВАЛ ДА НЕ ПОКАФЕНЕЯТ ГАЩИТЕ.

Споко, ако ми се ходи до тоалетна ще използвам твойта педалска уста за кенеф :) нали така:)

Който иска да прочете статията на Путин (на английски), може да я намери тук: http://en.kremlin.ru/events/president/news/63527

след като слезе от сцената бабата от острова!

След като идва от Дойче Веле няма никакъв смисъл да се чете!

Да, в ДИР-а има някакъв зазохист, дето им пуска от време на време статиите. Или провеждат тест, до къде е стигнала на глупостта на хората на запад и дали можем да го видим. Обикновено се закача и дежурен трол от американското посолство, който развива бясна скорост, че се чудиш другиран ли е или си е луд.

иска да използва историята за манипулации, хич не го е еня за истината.

Лично аз гледах и слушах изявлението. Не каза нищо "шокиращо". Това, което каза, е че 75% от тежеста на войната е била изнесена на плещите на гражданите на Съветския Съюз и че ако не е бил Съветския Съюз, срещу когото са били насочени 80% от фашистките сили, нямало да има пълна победа над фашизма. В това няма нищо "шокирващо", а е само факти. ЩОКИРВАЩОТО, е че се опитват да изопачават фактите и Историята и то от хора, които защитават фашистката идеология и сега.

ДА БЕ 75%. САМО, ЧЕ С АМЕРИКАНСКИ СУРОВИНИ И ПАРИ. ПЛЮС ТОВА САЩ ВОДЯТ ВОЙНА И В ЕВРОПА И СРЕЩУ ЯПОНИЯ. АКО САЩ И АНГЛИЯ НЕ БЯХА СРИНАЛИ ИКОНОМИКАТА НА РАЙХА, НЕМЦИТЕ ЩЯХА ДА СМАЧКАТ СССР-ЕТО ЗА ПОЛВИН ГОДИНА. РАШУНИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ Е СРАМ С ТОЛКОВА ЖЕРТВИ И ТАКОВА НЕКАДЪРНО РЪКОВОДСТВО

Наистина си любител. Фирми на САЩ и Британия снабдяват Хитлер със суровини, инвестиции и технологии почти до края на войната. Ако можеше да четеш, щеше да знаеш.

че всеки си тълкува историята, както му изняся и в зависимост от това какво чете. Но фактите са си факти, колкото и да не ни е неприятно.