Коментари - Путин призова жителите на засегнатите от потопа райони в Сибир да се евакуират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало, дир-а, защо като пиша анониомно, ми давате по-къси кепчи? Това ли ви е привилегията за регистрирани потребители? Защо ми триете въпроса вече шест пъти, изглежда и повече ще станат? Да не ви е срам нещо, а?

Наистина прави впечатление че под тази статия свързана с русия липсват руски ватенки ..... Това се е случвало само когато тръгна похода към Москва 3 дена нито един русофилски коментар нямаше дори ей така на някой ентусиаст.

Руска ватенка.Та да видиш че сме живи и здрави.Чудно смятате ли тези сантиметри в метри?Хайде да си представим че нивото на реките в България се е покачило с 2 метра.Провителството (ако има такова) ще обяви бедствено полужение.Една година след това ще се рине кал от мазетата а някой райони ще живеят на фургони 4-5 години.

Г–н Добре аз съм. Защо си мислиш, че в Русия е различно. Вярно че дървените постройки се възстановяват по-лесно, но все пак не забравяй, у нас има медии, които не слугуват на властта под угрозата собстеникът им да апопадне в затвор. Дори държавните на го правят и дават гласност на проблеми. Руските са все едно слушаш Бойко колко много е помогнал и колко е построил. А имаш ли предположение защо рейтингите на коментарите така сериозно се различават под политическите и неполитическите статии? С огхлед дупчавата система на дир, позволяваща един човек да гласува много пъти, стига ИП адресът да му е различен... Не е много трудно да се манипулира при наличен финансов ресурс (интернет за всеки служител с лесно променлив адрес, например мобилен) и времеви (да обикаля човек да цъка или да подава съотвертните коментари на софтуер, който го прави атоматично), На мен лично ми прилича на системна манипулация.

ма как мародерство бе?? високодуховните и скрепни рассияни не са способни на такава низост! вероятно там хмародерстват някакви пиндоси и укри! тъй де!!

Путин направо да подписва указ за забрана на наводненията и да се прибират хората по домовете си.

ГОСПОД Си знае работата

Заповед от Путлер: Всички жители от наводнените райони да заминават на фронта да се бият с Украйна и ако се върнат живи от фронта ще им построим нови жилища.

Абе да заминават на фронта, за къщите... ще видим... Като се върнат ще видим.

Пак цитираш ройтерс или този път е ,, анонимен секретен източник " ?

Изоставени от властите, жителите на село Пахомова решават да спасят себе си и домовете си от наводнение, като построят язовир от торби с глина. Още на следващия ден обаче местните общинари им нареждат всичко да бъде демонтирано. "Майор Бадамшин от Министерството на извънредните ситуации пристигна и каза: 'Разглобете го веднага', тъй като допуснахме "небрежността" да поръсим с глина в къщата на един от неговите подчинени. Хората трябвало да наемат багер, за да извадят глината от къщата и да разтурят така посторения язовир. На 8 април в региона беше въведено бедствено положение поради заплаха от наводнения от прилив на река Ишим - жителите на десет населени места били длъжни сами да се евакуират заради липсата на моторни лодки и служители за евакуация. Жителите на друго село Перовски край Оренбург наскоро се оказаха в подобна ситуация. Хората там събраха три милиона рубли и сами построиха язовира, а властите ги заплашиха с наказание за тяхната инициатива. Но техният язовир спаси къщите им и тях самите от потпяване.

Достатъчно са викали неволята и накрая сами са си свършили работа. В подобни милитаризирани системи едно от най-лошите неща е самоинициативата! Сега са събрали пари за язовир, утре ще искат сами да се управляват, а не някой от мацква да ги командва..

Забелеязвате ли как почти цялото руско тролско войнство отсъства в коментарите под тази статия? В нея не пише за санкции, не пише за война или военна помощ... Т.е. не е нещо, от което руските управляващи могат да спечелят чрез влияние върху общественото мнение в ЕС. Изглежда коментари за нещо различно не се заплащат.

Това не са руски, а пропутински тролове, т.е. защитаващи интересите на кремльовският режим днес, който е против руснаците. Наш'те пропутинисти са русофоби - против това обикновените руснаци да не се подчиняват на порочните интереси на кремльовския режим, т.е. против руснацитя да бъдат свободни и да имат добър стандарт на живот, та да не бъдат принуждавани да избират да умират за този режим, за да си платят за комуналката и режийните за оцеляване.

А как сега ще серат в кенефа на двора?

Това е най-малкият и проблем. Вече втора седмица в наводнените райони не се доставя вода за всички оцеляли, редят се на 4-5 часови опашки за техническа вода. Масово оцелелите събират дъждовна вода в кофи, когато небето се смили над тях за разлика от товарища путина. Тепърва ще тръгнат болести и и нфекции от изплувалите трупове от човешки гробища и животински екарисажи. А вчера путьо обяви, че обявява програма за борба с инфекциозните заболявания в побратимите (разбирай тези, чиито репресивни режими и военни хунти дойдоха на влас с помощта на Кремъл) африкански държави.

Проблем си е - ще останеш гладен .

Все повече се убеждавам че за тази нация най ценно е тоалетната чиния . Нападат съседни страни заради тоалетни чинии а у дома ше умрат само зада не им откраднат тоалетната чиния. Добре пе се изнасят от черноморското ни че ще останат без тоалетни чинии

Байдън пикае в реката. Нивото се покачва.

Че какво пък? В Дубай да не би да искат да се евакуират?

Путя се прави на голям спасител като го снимат камерите, а оня ден имаше интервю с една рускиня в Оренбург - каза че няма да напусне къщата си защото същите хора които идват с лодки да ги евакуират, после се връщат в празните къщи и мародерстват. Това са спасителните служби в Русия.

Дошли са с държавния самолет, местата са ограничение, затова сигурно е имало бой кой да се качи и да спасява.

С новият "елит" от престъпни рецедивисти, наградени като герои убийци от СВО, как няма да се страхуват от мародери?! Същите тези "герои" изнесоха тонове крадено имущество от Украйна.

Изглежда в Русия мародерството плаши хората повече от наводненията.

Нема се пуашите, товарищи! След месец, два, като спаднат реките, ще почнат пожарищата! Тамън земята ще изсъхне бърже!

Забравил е да добви и Донбас в евакуационния план. Иначе, трагедия с наводненията в Русия. Дано няма жертви и разрушения.

Знак от съдбата или да.

В Дубай пак ли е знак от съдбата?

3евзек

Или да?

Ми да! Да им напомня за вкъщи на орките. Да не забравят откъде са се спасили!

Ккак само е написана тази статия...колко сърцераздирателно - Путин с гърдите си спира водата и радостното население си взима багажа и под звуците на марш се евакуира. И никой, ама никои, няма да смее да открадне тоалетната чиния от домовете им....Боже, тия хора дали смятат, че така ще стане???

Щом пудинг е рекъл, тъй ще е !

тая година и в бг ще има потопи . вече почнаха всяка година . нашите ще раздадат по 300 лв на къща

И 300 лева са много за хора които пушат по две кутии цигари на ден и не заделят годишно едни 100-150 лева за застраховка.

Не се евакуират, защото като се върнат, няма да имат тоалетни, перални, телевизори, както видяхме, че става в Украйна!

ти в уКрайна ли беше? тва бунаристаеската мърша щатва сте ритани отсекаде шрт квичите много и всичко"знаете"... ББААХАХАХА

Бах Маа...у ! 14 минуса и ни един плюс! Сигурно дежурните тролове са ги пратили в Курган и Орск, да претворят в дела заветите на Бледната Моль

Харашо, очень харашо. Така им се полага за това че са фашисти.

Да се евакуират и на фронта в месомелачката да ги изтумбят украинците с немските панцери. Слава Украйна !

Може би Господ започва да връща.

Махайте се от Русия. Може на фронта.

И по-тегаво ще става в педерацията!

Путкин първо им счупи дигата, сега ще ги прати в Украйна. Хитряга. Мисли за народа.

В действие. Класика. Докога ще ги търпи тоя не е ясно. Достатъчно е да се подкарат едни блек опс операцийки в Кравария и с тяхната умряла инфраструктура са чао. А пък и ако Китай им прасне едно забавяне на контейнерите за Уолмарт ще има гражданска война. За това всичко си личи, че е нагласено глобално. Гонят се нови системни цели. Кървавите ритуали са любими на ционистките мърши.

Тегаво ти е, а вата?

Чувал съм че водата има памет. Ако руснаците успеят да я прочетат, в нея сигурно ще пише "слава за Украина". На чист руски, разбира се.

Ко е туй "блек опс" бе, гопник? Товариш Баскетболистов не ви ли е забранил да ползвате вражески езици? Нямате ли си някой нечленоразделен израз във вашето миеко блиеене? Например: СВО - Спецалньая Военная Обосрация!

Ку-ку. Ходи си прегледай болния ватнишки. На главната страница има статия как китайските производители са в криза защото няма къде да си продават боклуците. Контейнерите към Уолмарт вече американците започнаха да ги отказват. И към Русия няма как да ги пренасочат, защото блядовете нямат пари да си позволят стоки, които се считат за евтини болкуци в Америка.

Явно хората се притесняват да не им откраднат тоалетните чинии. Което е логично все пак една тоалетна чиния е по.ценна от живота на един обикновен руснак.

Кво са некви умиращи Булгаристанци за западната демонокрация. Мърша за зануляване. Ма първо ще бъде драна до кокал.

3евзек

Ало, Сорос, троле руски, С вашето дране до кокал все по-дебели ставаме. Простата линейна математическа екстраполация показва, че Сорос ще ни одере до кокал някъде след около -(минус) 400 години, някъде през 1628-а година. Също така показва, че ти си трол.

Путин може да бъде много убедителен. Остава призованите да му повярват

той мисли за тях... такъв виц...

Нали искаш само на български!? ДА ТИ ЕБА ПУТКАТА МАЙНА!!!

Много засягащо заглавие.

Не виждаш ли, че Чалева е писала статията. Потресаваща неграмотност в тоя дир от "журналистите"!

Четирите минуса са от засегнатите "журналисти". ;-)