Путин подписа поправки в НК: 10 г. затвор за отказ от бойни действия и 15 г. за дезертьорство

Руският президент парафира и документ, който позволява на чужденци - военнослужещи в руската армия да кандидатстват за гражданство без разрешение за пребиваване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нищо няма да попречи на путето да загуби войната.

Путкин, върви в окопите, изрод проклет!

жените ще мобилизира ли? Да има за цвят нещо сред войскарите, то не може само мъже, ще почнат пак да се таковат един друг.

Жени мобилизират само в Украйна, президента Зеленски който е евреин взема пример от Израел, където мобилизират и жените.

Хуйльо в окопите!

На зануления бункерен педераст

УКРАИНЕЦ : АЗ ДА ДУХНА ОТ путенъовия , ПА АКО ЩЕ И 150 год. ДА МИ ДАДЕ ! ВЕЧЕ НАД 100 000 МОБИЛИЗИРАНИ СА ИЗБЯГАЛИ ЗА СЕДМИЦА !

Въя всеки случай на снимката прилича на "препикано мушкато".

Украйнски бахур И не смее да мръдне

10 години затвор за Путин за отказ от участие в бойни действия .

Триста милиона китайци поискали да се включат в руската армия, за да се възползват от улеснената процедура за руско гражданство. Носели си оръжие и само искали да им отворят руснаците границата, на собствен марш щели да идат на фронта.

да си много оригинален с твоят плосък хумор за 2 пари.

Китайците се включиха като доброволци в Корейската война където противник бяха и САЩ. Ако отношенията между САЩ и Китай се изострят по повод Тайван е възможно в Русия да дойдат и китайски доброволци, каквито дойдоха от Сирия.

тук некви пормосковски мекеренца плашат БГ с мен , че беZ московия ще нападна комшиите ! ще го кажа много бавно : нас не ни интересува БГ , zащото сте малки , немате полеZни иZкопаеми и сте добронамерени към нашите братя българските турци ! нас ни интересува Голям ГюZзel Туран , какво е Туран : това са нахичеван „ Азербайджан , Туркменистан , Киргистан , Каzaхстан , таджукистан та чак и Афганистан , там повечето са туркоеZични сунити , има много полеZни иZкопаеми газ , нефт , уран и др. те сами ни искат , Zащото сме братя по еZик и вяра ! КавкаZ и Поволжието също скоро ще пристанат при нас !

който не се яви на повиквателната е смятан за предател на родината си и, се наказват със затвор и в западните държави. В Италия присъдата е от 6м до 2г затвор, информирайте се в Бг колко е преди да избягате.

И за Алину Акбаеву! Остава само да върне кагебистките комисари с пистолетите зад биещите се в окопите войници, и който посмее да хвърли винтовката, айдеее, куршум в тила. После - "загинал геройски". Мамицата му дребосъшка, направи народа си пушечно месо и за срам на целия свят.

Загубили сме 6000 човека досега. Всичкио върви по план и затова сега ни трябват още 300 000 човека... :)))))))) Да, добре.

Варварина е имал предвид 306000 ,за това му трябват 300000

Сега е момента останалия свят да приеме международно споразумение за отказ от наборна военна служба. Всеки дезертирал да се приема за политически репресиран и за бежанец. Никой нормален човек не е длъжен да мре за инресите на рептилите.

Ами то е ясно че всеки би предпочел 10 години затвор отколкото смърт на фронта. А и тия 10 години едва ли ще ги изкара в затвора , когато Путим умре като куче. Така че това са максимум 1-2 години.

Сладдуууур, с тези наказания Е ПО–ДОБРЕ да откажеш бойни действия, отколкото да дезертираш.

путанин е умен мъж! предварително знае, че 35% няма да идат,35% ще избягат после! затова е променил наказателния кодекс! лошото е, че няма да доживее ония да си излежат присъдите!

Медведев, Лавров, Песков и Захарова откажат ли да се бият на първа линия, директно в затвора.

захарова би отишла! тя си е палавница!!

дърта и космата

Само чрез репресии, бункерният старец, може да си набере армия. Всяко село си заслужава кмета! Все още не е късно за руския народ, да се вдигне и да вземе главите на тази шайка престъпници, а не да бягат в чужди страни.

И в Украйна е така.

Може, но Украйна е нападната, а не РФ

ся Зеленото джудже напълни гащите и вика Дайти ,Дайти тоалетна хартия/оръжия/ към ФАЩ и Запада.

В кой бункер се крие вашето недъгаво кремълско джудже, щото имам желание да се разпиша на задника му с Leather pencil

От почна войната единственото ново нещо което рашка говняшка успя да сътвори е един москвич на китайска база само че без abs и въздушни възглавници и новата уазка която е евро 0!!! За руските тролчета педерастчета да поясня ,че стандартът евро 0 е някъде от 70 години...

Тоя е пътник и Русия е пътник като федерация. Тия няма да могат да си вдигнат главата следващите 50години. А нашите рускопитеци ще са както до сега ще си седят в БГ в ЕС и ще обясняват ква голяма работа е РУСИЯ ама няма да идат дори на екскурзия до там.

Най малко 100 години ще плащат репарации и контрибуции на Украйна за щетите които нанесоха, а Запада ще се къпе в безплатни петрол и газ ...

Къпе се той запада, по веднъж на високосна година ! Такава е директивата, че безплатните руски ресурси приключиха :)

Тая мишка безподобна, да пукне в бункерчето.

Ама той Путин през ден подписва укази, толкова компетентно водят специалната си одрисвация...

Урсула, не би оставила, нито един европейски добитък да умре от глад. И би му осигурила фураж за цял живот, стига да е достатъчно добре скупен

„Ако САЩ не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната. Един срещу друг с нацистка Германия на Хитлер нямаше да можем да издържим на кръвопролитията и щяхме да загубим войната. Никой не говори открито за това нещо, а мисля, че Сталин никога не остави писмена следа за собственото си мнение. Мога все пак да кажа, че той няколко пъти е изразявал подобно мнение пред мен“, пише Хрушчов в мемоарите си. Законът, с който е дадено началото на програмата "Заем-Наем", влиза в сила през март 1941 г. и дава възможност на САЩ да предоставя оръжия, провизии и суровини на стратегически важни държави, които воюват с Германия и Япония. Това основно са Великобритания, СССР и Китай. САЩ изпраща помощ на стойност близо 50 млрд. долара (равняващи се на 608 млрд. долара към 2020 г.), а помощта за СССР се равнява на 11.3 млрд.(~180 към 2018) долара. В допълнение голяма част от помощта на стойност 31 млрд. долара, изпратена на Великобритания, също е предадена на Съветския съюз с конвои през Баренцово море до Мурманск. Най-видимата част от помощта е предоставянето на 400 000 джипа и камиони, 14 000 самолета, 8 000 трактора и строителни машини, както и 13 000 танка. Всъщност най-значимата помощ, която СССР получава през "Заем-Наем", е за покриването на „чувствителните точки“ в съветското производство – бензин, експлозиви, алуминий, цветни метали, радио-комуникация и др., казва историкът Борис Соколов. „В хипотетична борба един срещу друг между СССР и Германия, без подкрепата от "Заем-Наем" и без изпращането на значителни части от Луфтвафе, немския флот и една четвърт от наземните сили на нацистите срещу Великобритания и САЩ, Сталин много трудно е щял да победи Хитлер“ пише Соколов.

Ще му предам :)

Пак се почнаха приказките за Ленд-лиза... Въщност става въпрос за доставките утвърдени с "An Act to Promote the Defense of the United States", така че каквото и да са правили американците ТЕ СА БИЛИ НА ДАЛАВЕРА. От друга страна същите стоки които САЩ продава на "съюзниците" си до десанта в Нормандия САЩ продава и на... Германия, айретен че през 1956, с Лондонското споразумение, САЩ опрощават кредитите които са дали на Германия по време на войните, и едновременно с това принуждават още 70 държави да опростят голяма част от военните дългове на Германия, а остатъка да получат в стоки произведени в Германия. За сравнение всички автомобили които СССР използва по ленд-лиза са 409 500 а само Форд продава на Вермахта 380 000 бройки, общата сума “помощи” за СССР от Канада, Великобритания и САЩ е 13 милиарда долара... а над 5000 американски компании продават на воюващата Германия стоки за почти 14 милиарда долара, ако не вярвате питайте за семейство Буш, дало двама американски президенти, и техните германски контрагенти. А защо са помагали на Германия... най-точно го е обяснил Хари Труман, чиито думи са публикувани от вестник „Ню Йорк Таймс” на 24 Юни, 1941 г.: „Ако видим, че Германия побеждава ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия.” А Майлоу Майндърбайндър е измислен персонаж;)

Сега всичко се повтаря! Но никой не иска да види Еленски победител

СССР е крайно зависима от железопътния транспорт, но тази практика буквално спира железопътното производство: само около 92 локомотива са произведени в СССР, а 2000 локомотива и 11 000 вагона са доставени посредством законопроекта. По същия път Съветският съюз се сдобива и с 18 700 самолета, само 14% от които са от собствено производство. Въпреки че много танкове на Червената армия са съветско производство, тяхното транспортно оборудване от САЩ възлиза на стотици хиляди моторни средства. Близо 2/3 от камионите на Червената армия са американско производство. Превозни средства като Dodge ¾ тона и Studebaker 2½ тона са най-добрите за този клас и за двете страни на Източния фронт. Доставките от Америка на телефонни кабели, алуминий, облекла и консервни провизии също преобладават.

Като цифри всичко е вярно... само дето без руския живак американците не могат и един патрон да сглобят, а с наличният в началото на войната железопътен състав руснаците успяват да евакуират повечето от военните си заводи зад Урал и да предислоцират сибирските дивизии под Москва. Айретен че самите американци си признават че единствено валенките са правени по руски образец, всичко останало е приемано от комисия прочута със своята корупция. Само дето Сталин упорито е хвалил американците за тази "помощ", защото се е надявал че така ще ги подлъже реално да му помогнат във военните действия там където на него му е било нужно... то и затова на ленд-лиза руснаците иронично са му викали Втория фронт, и дълго време са се чудили от къде немците имат същите конерви като тях

През "Заем-Наем" САЩ доставят повече от една трета от всички експлозиви, използвани от Съветския съюз по време на войната. САЩ и Британската империя предоставят 55 % от алуминия, който СССР използва по време на войната и повече от 80 % от медта. По "Заем-Наем" е изпратено и гориво за самолети, равняващо се на 57 % от това, което самостоятелно произвежда СССР. Голяма част от американското гориво е добавено към по-некачественото съветско, за да се произведе високо-октаново гориво за самолетите. В края на войната 33 % от всички машини, с които разполага Червената армия, са предоставени от САЩ по "Заем-Наем". Повече от 20 000 реактивни системи "Катюша" са монтирани върху американските камиони "Студебейкър". Общата стойност на доставките по „Заем-наем“ възлиза на около 50,1 милиарда тогавашни долара, от които 31,4 – на Великобритания, 11,3 – в Съветския съюз, 3,2 получава Франция и 1,6 – Китай. Обратно са върнати общо 7,8 млрд. долара, от които 6,8 от Великобритания.

Юруш русофобчете. Отивайте в свинската армия и ако оцелеете след година отивате да грухтите щастливо в кочината Русия. Вашата мечта се сбъдна ...да станете руски свине. Хе..хе.

Но идеята е ясна :)

Нека си представим за момент, че раша превзема Европа. Няма автомобили, само основни битови уреди - отпадък, беднотия до шия. Да не продължавам. Идилия.

Нямам търпение да коментирам колко е прост тоя

изгрухтя слугата от мащата у германската кланица.. ббаахаха

Руска мършо, каза ли нещо, или само си изпусна газовете ….

Ако "западния" свят, знаеше какво всъщност е Русия, в никакъв случай нямаше да се превърне в лъскава, и напарфюмирана кочина

И какво каза сега?

Едва ли биха предпочели кална и смрадлива кочина...

Европа е кочина, не заради прасета, които едва изхранва, а заради боята, с която им боядисва опашките

Ако Европа е кочина, какво е раша.

Я кажи какво е Русия. Сега можеш да станеш гражданин след година в мелачката, ако оцелееш. Хайде отивай тъпако нещастен.

Се е по-добре от усраина!

по добре 10-15 г в затвора, отколкото 3 000 000 000 години примесен с украинския чернозем!

Наборът е пич, та дрънка ! Съвсем скоро целият свят ще разбере, че слънцето не се върти около налудничевите теории на САЩ и ЕС ! Светът е променен и който не го вижда, значи е или слепец , или е напълно зомбиран !

Ти си като изрезка от Работническо дело бе,, палячо нещастен.

Работническо дело !? Не съм го чел, а ти , щом го цитираш, сигурно си го чел сутрин, обяд и вечер !

Грухало, деменцията яко те е ударила преди да си навършил 70

А се кланяш на Бай Дън!

Приятел , изкушаваш ме да кажа много неща, но няма да ги кажа ! Бедна ти е фантазията къде съм аз, а къде си ти !

Ясно ми е "къде си ти", щом си тръгнал руската кочина да защитаваш, щом те устройва руската имитация на бизнес и демокрация, но много ми е чудно защо си мислиш, че знаеш "къде съм аз" ….

„Тази нация даде 20 милиона живота по време на Втората световна война, за да ви спаси от нацистите. Все още ли се опитвате да вмените нещо на тях? Легендарният рок музикант и основател на Pink Floyd Роджър Уотърс смята, че на Запад повечето не разбират какво се случва. Музикантът е сигурен, че силите на Русия силно се подценяват и упрекват страната, забравяйки нейния принос в борбата срещу нацистите.

Глупако, колко отнесоха. А колко им помогнаха англичани и американци. Нагъл си като путинофил.

Още един дето само филми от Холивуд е гледал!!! Аре отвори някоя книга ТЪПАКО!!

Колко??

Островитяните бяха сдали багажа, а краварите се включиха на края за да грабят технологии! Това са фактите! И уй за усрайна!

Баси наглите лъжливи говеда. Логистиката и разузнаването съответно от САЩ и Англия. Живата сила от рашка. И сега оодобно с пушечното месо.

„Ако САЩ не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната. Един срещу друг с нацистка Германия на Хитлер нямаше да можем да издържим на кръвопролитията и щяхме да загубим войната. Никой не говори открито за това нещо, а мисля, че Сталин никога не остави писмена следа за собственото си мнение. Мога все пак да кажа, че той няколко пъти е изразявал подобно мнение пред мен“, пише Хрушчов в мемоарите си.

Така е, травеститът вкара Мужикистан във война, сега ще бере плодовете, хахха! Никоя западна сила не може така да срине азиатската кочина, както го направи Путлер!

Всички укросвине в екарисажа! https://mobile.twitter.com/SrbskyRus/status/1573425917346603022

Леко, леко, че ще вземеш да се насе... уффф, насра се... :)))

Понаведи се още малко :)

А според Путкин какво наказание се предвижда за геноцид, срещу много народи и държави ?!

За американците ли питаш

Е супер ето сега всички сирийци могат да станат руснаци , а руснаците затворници в Сибир

Второто не :)

От фашизма! Баба Ванга го е казала на Нешка

Баба ванга е била ясна! Русия ще победи и това още не е свършека! Втората част на пророчестеото ме притеснява!

Кретен!

Вие наред ли сте?¿ На страна с 6600 бойни глави се зъбят амеби!!

И да го взриви ;))

Една да излети и от раша остава пустиня. Къде са останалите, а? Все около рашка.

Както се вижда , рашката армия и рашките оръжия, изглеждар добре, само теоритично, отдалече, на паради Тия ракети, дет требва да носят бойните глави си имат срок на годност Искат си подръжка, и пак не може да са вечни до 2014, украински компании им подържаха на путлерастите ядрения арсенал, щото те са си произведени в Украйна От 2014 тоя ядрен арсенал не се подържа хич Въобще По най-оптимистични прогнози, годни за употреба са не повече от 30%, не че е малко, и все пак СССР имаше далеч по сериозна армия и ядрени оръжия Къде го днес СССР, копейко?

Що е то? Отговор: Кашата в главата на зануления бункерен педераст

Ще се прегрупират около масква Да бранят столицата до последен дъх!

Абе, Путинофили, вие акъл имате ли бе?! Тоя е абсолютен фашист. Все едно присъствам на пира на Сатаната. Толкова ли не можете да прогледнете отвъд копейките, които ви плащат бе?! Каква е тая любов и преданост към руснаците бе! Ако след 20-30 години руснаците у нас, които са си накупили цели квартали по морето решат, че се отнасят лошо с тях щото например не им говорят на руски език в местния магазин или щото преподаването на руския език и история не е задължително в местните училища и решат дa си спретнат един референдум за отцепване, какво правиме ние?! Почваме съпротива и идват едни зелени мужици, които да проведат операция по денацификация на БГ....и тогава каква е разликата с това, което се случва днес в Украйна?! Няма разлика, въпросът е некой диктатор да си намери повод, а поводи бол. Украйна, нацисти ли са, националисти ли са, патриоти ли са....квито и да са, в момента се бори да не създаде тоя прецедент, защото ако бъде победена ще почне едно лудо прекрояване на границите и тогава това охолство и свобода в което живеете и на сън няма да ви се яви. Пука им на САЩ, те са далече, ама ние сме близо, и до Турция и до Русия.

Ми нив това искаме бе. Руснаците да ни обладаят заднешком.

Страна в която се палят живи хора, където си избиват 1/3 от народа, защото бил с руско самосъзнание, където фашисти и главорези се приравняват на военни и чифута им вика - нашите хора! Такава страна не бива да съществува!

Тъп червен боклук!!!

Това кой ти го каза. Ислам да знам.

Разликата е,че у нас руснаците купуваха имоти, у нас няма фашисти, и далаверата вървеше с пълна сила с руснаците. Най-вече , ние не избивахме руски граждани като съседите им.. Та у нас руснаци преди нямаше за какво да влизат. Сега като се увеличи натовското присъствие без нужда вече не се знае, но въпреки това няма да се случи! Та смени си памперса и си сипи едно. Виж тия 100 000 мигранта по границата ни, както и откачения мустакат съсед са си повод за притеснение ама нали татовските ни дружки казаха руснаците са проблема...

Горкото джудже... съвсем забрави, че война няма *според собствената му реторика)... яко сдава вече багажа...

На зануленият бункерен педераст Мдаа

Тука някво педалче постоянно поства, че Кадиров бил отказал да праща войници на фронта, ето го колко е отказал: https://mobile.twitter.com/Blackrussiantv/status/1573692679300456450

В прав текст каза на путкин да се ебе в гъза Доста козоеби наториха украинската пшеница

Откакто брадатият козоеб го навряха в миши гъз, предпочита да не се разхожда до Украйна, някакси, което е разбираемо... :)))

Ми вече я намери И може да я джвака На воля

Какво да кажем освен жалко, жалко за руснаците, жалко за украинците и за всички нормални хора по света, че трябва да бъдат свидетели на абсурдните действия на един комплексаран ненормалник, който в 21 век се мъчи да ни убеди, че сме в 19-ти, а всъщност той самият е в 15- ти... жалко!

Еленски или Бай ти Дън?

Да всички знаем, че наркомана трябва да умре заедно с всички боклуци, които го подкрепят

Си еавай капаците. Реването и оплакванията насочи към Кравария. Особено към Хилъри Клинтън, Джо Байдън и най-вече Виктория Нюланд. Толкова да не следите събитията по света, просте сте скандално кухи консуматори. Папата каза още 2013 та че ТСВ е започнала. Донбас ги бомбардират от 2014 та. Украинското правителство е чиста форма на нацизъм. И това са факти, неща, които масата олигофрени не ви засягат. Важно е там да скачате за квото ви свирнат Фараончетата.

Контранастъплението на украинската армия в района на Харков се оказа доста скромно. Заради него обаче въоръжените сили на Украйна претърпяха огромни загуби. До този извод стигна пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър. Бивш старши съветник на министъра на отбраната на САЩ нарече операцията на украинските въоръжени сили край Харков „пропагандна илюзия“. Така Киев убеждава Запада, че Украйна „все още се държи“, пише InoTV . Според Макгрегър Украйна е организирала контраатака в района, където руските въоръжени сили са имали не повече от 2000 леко въоръжени бойци. Въоръжените сили на Украйна са научили за това от спътниковото разузнаване. Въпреки това, дори и при такъв дисбаланс, срещу украинските военни формирования беше открит силен огън от ракетни установки, артилерия с подкрепа от въздуха. В резултат на това бяха ранени и убити между пет и десет хиляди украински войници. Военните са убедени, че това контранастъпление ще послужи на Киев само в краткосрочен план и то за пропагандни цели.

То цяла усраина си е една фашистка пропаганда на ФАЩ!

Лично ли ти го каза този фейк полковник,или го прошепнал на жена ти,докато и вкарва хемороидите обратно?

Бедни ми путиноиде. Каква я мислехте-каква стана. Вместо за 3 дни в Киев и за седмица в Берлин....бой,ебан и унижение на Украинската граница. Последни напъни са мобилизацията и ядрените заплахи преди да изтечете в клоаката на историята вие и психясалия бункерен плъх путин.