Путин: Остарелите стереотипи на НАТО не могат да служат за сътрудничество

Разширяването на Алианса е потенциална опасност за сигурността на нашата страна, казва той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Senator1

Не варшавският е отговор на НАТо, а точно обратното. И Путин като Горби премълчава истината и това няма да доведе до добър край.Защо толкова много защитавам подлата постъпка на снталин да създаде ВД преди да влезе в сила член 102 от Устава на ООН, чийто текст е познат на всички съветски юристи от онова време защото заедно са го подготвяли. казва се в член 102, че при Секретарияаа на ООН се регистрират всички договори между страните. По стария устав на ОН, подобна клауза е нямало; поради този дефект сталин се е възползвал да изпревари САЩ. ВД е бил ТАЕН договор, но договор.

Senator1

Не знам, но ми се струва, че все пак има някоя страна, която подблужда руските управници да твърдят обратното, че ето на ВД бе като отговор на НАТО. Та това води само до ново озлобление от страна на САЩ и ще се решат да разтурят НАТо когато цъфнат налъмите. А през това време, Россия ще бъде изцеждана както е угодно на съветниците им. Ако им отстъпят малко територия, НАТО ще се разпусне. Така виждам ситуацията.Според мен е достатъчно Биробиджан да се отстъпи и да запомне нова ктонсолидация на автономните форммирования, които не може да смитам като стабилизиращ фактор а тъкмо обратното-дестпуктивен фактор както в СССР, а така също и в Россия!! Един народ, една територия и едно ръководство-какво сложно има в това.

Движещата сила е страх, шубе, бъзе и други такива от вечния им враг - преди Съветския съюз и Варшавския договор, сега Русия. Преди им пречеше комунизма /космите/, сега са диктаторите /Космоса/, утре аллах знае какво ще измудрят отвъдокеанските песоглавци и техните западни беквокалисти. Смърделниците нямат самостоятелни военни успехи и само се увеличават като членКи, та ега некой се уплаши от тех. И технически и тактически отстъпват на Изтока и това го знаят и малките непалчета. Ако беше обратното или ако збутаните им анализатори можеха да ги заблудят, че имат минимално превъзходство, щеха незабавно да последват примера на напольон или адольф арийски и да свършат като тях. А сега слагайте минусчета и реплики, мърши краварски...

Интересно колко пъти трябва да каже този човек елементарни азбучни истини , за да бъде чут??? Вярно мозъчна смърт, ама и ние сме в нея. Нищо от неговите думи не може да бъде оспорено. И какво от това?

Вова, давай! Подпиши себя указ маршала. Как и Брежнев. Они любят тебя. Ничего, что они безмозглые.

Единствено русия води войни в Европа след ВСВ. Нападна Унгария,Чехословакия„Украйна, Грузия, Молдова.Постоянно ръчка балтийските републики. Явно това на новите стереотипи на расия.

"Америкън джърнъл ъф пъблик хийлт" (American Journal of Public Health) публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес. Докладът обхваща и разглежда периода от 1945 до 2001 година. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период, като общият брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването, е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни. Шепа чужди медии и издания все пак споменаха за изследването, водено от Дейвид Суансън. Докладът е сбор от исторически събития, които убягват на широката публика, въпреки че са всеизвестни. Броят на въоръжение конфликти, разпалени от САЩ ясно показва кой е най-големия световен агресор.

Чудесно че ватните кратуни сте превъзмогнали омразата си към НПО-тата, особено пък американските. Ако може сега за обективност да цитираш руска НПО със съответен материал по темата за СССР и РФ. Хм?

Типично в неговия стил - лъжи, лицемерие и цинизъм.

Няма как държави като Литва ,Латвия, Етония Полша и други да се защитават от Русия без военен съюз. Дори и да го няма НАТО ще има друг- другия избор е да станат сателити на Путин като Беларус казакстан, туркемнистан и прочее/ Украинците се оптитват да излиязат мъртвата хватка макар и със загубва на територии ще успеят. За съжаление Путин разработва все повече оръжия и европейските държави ще са принудени да отделят повече пари от бюджеите си за въоръжаване което кофти за икономиката им.

На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: • – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна; • – да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации; • – да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество; • – да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия; • – да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници; • – да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.

кои правила са нарушени?? или срещу вожда в кремъл не трябва да се пише???

Да му припомня ли на Путин коя беше точката на разрива с Русия. Олимпиадата в Сочи, звездния час на олимпиеца Путин. По време на олимпиадата той заповяда нахлуване в Крим, организиране на пунта мара референдуми в Крим и Донбас, а после и продължаване на настъплението към Донецк, Луганск, Харков и главно Одеса.

- Нещо ново? - Ами Украйна воюва против Русия ! - И как е положението? - Ами до тук Украйна е загубила Крим, около 2 милиона жители, няколко десетки самолета, няколко хеликоптера, няколко стотин танка, хиляди машини техника, единици оръжие и около 10 000 войника, навярно ще загуби Донецк и Луганск... - А Русия? - Русия още не се включила във войната.

Ма разбира се, те зелените човечета бяха марсианци. Алооо тролчето, да беше се информирал че лично Путин призна, че зеление человечки са били руснаци. Ама откъде толкова интелект в руски трол...

Тези, които ти и някои други наричате "зелени човечета" бяха невъоръжени руски войници от руския черноморски флот, които са там от 1997 г., съгласно договор, подписан от украинския президент на 31.05.1997 г. Съгласно този договор Украйна получи над 1.8 милиарда долара от Русия, за разлика от американските войски в България

"...разширяването на НАТО, развитието на нейната военна инфраструктура близо до руските граници, е една от потенциалните опасности за сигурността на нашата страна", заключи руският президент." Де да беше заплахата само за Русия... А България, ФРОНТОВАТА държава на НАТО, какво ли я очаква?! И, ако НАТО-то не съществуваше, 3.1% от БВП вместо за отбрана можеше да отидат за образование и България можеше да не подобрява всяка година АНТИрекордите в образованието...

Алооо тролчето, кого манипулираш? Ако бяхме неутрални като Швейцарич трябваше да отделяме 2 пъти повече за отбрана, а най-вероятно руските танкове вече щяха да са тука.

Руските танкове са в главата ти, разбрах.

Прав е Путин, с агресорите и терористи от НАТО, не може да се преговаря.

Право е НАТО, Путин разбира само от тояга.

Влизай си в поцинкования ковчег бе, гном хазарски!

оф колко си жалък...

Балкански

Офф, да ти еба майката проста, не знам дали ме разбираш...?

Ееех Ганьо, Ганьооо.

Смешен Ганю ...

Ганьо, пак си ползвал калпакя за цукало и си го нахлупил на главата си

СССР може и да го няма, СИВ може и да го няма, но руската диктатура си стои... още си спомняме как диктаторът Елцин посочи за свои заместник ПуИн

А помниш ли, как по телевизии като Дискавъри, американците се хвалеха, че са се намесили в Русия да изберат Елцин?

Е хайде поне се напрегни и измисли нещо а не копирай само.

Измиването на очите и ушите понякога може да помогне или свалянето на ръцете от тях.

Аз съм русофил - в смисъл харесвам руската литература, култура и изкуство. Но не съм идиот и ясно съзнавам, че ако Русия не бъде контролирана със сила като НАТО, ще последва нов социализъм за доста страни, нов "лагер" и нова "вечна дружба" под дулото на Калашника.

Ако в САЩ победи Демократическата партия, то социализмът 100% ще дойде, но не от Русия, а от САЩ.

Глупости, ама мноооого големи.

Хубаво оправдание. Все едно да ти взема парите под предлог че ти с тях би си купил наркотици. Няма значение че аз съм наркоман. Същото е.

Cezarbg

Сравняване между щраус и НАТО !¡ Две ГОЛЕМИ но при опасност главата в пясъка!!!! От мечка всички бягат!!!!

Ъхъ, дори и децата на руските политици и олигарси. Всички са на Запад.

Cezarbg

Не е важно какво е казал Путин!!!! Важното е че Русия сие Русия а нато е едно голямо НИЩО а лапачка са компаниите в Америка!!!ш!

Забравя да каже, че през 2008 НАТО е пректратил отношенията си с Русия, защото Русия е окупирала грузинските територии Абхазия и Южна Осетия.

Абхазия и Южна Осетия са независими държави, благодарение на шизофреника Саакашвили

ЯЯвно НАТО много се страхува от Русия, щом продължава да се стреми да се уголемява и да харчи безумно много пари......

Путин е прав. Макрон каза, че НАТО е умряло. Ердоган се кани да напуска тази сбъркана организация ... А ББ купува стари таратайки Ф 16, КОИТО МОЖЕ И ДА НЕ ПОЛУЧИМ ...

Явно Н

Ние, българите, сме на страната на Русия

Най обичам да слушам скимтенето на насрано от страх, яд и безпомощност джудже и хорът от едва мърдащи, скапани русороби от запаса да му пригласят. Жалки сте бе, шепа некадърници, не свършили работа и за 5 € през безсмисления си живот на вечно губещи. Бетер джуджето. Ха честит ви 30-ти член на НАТО - братска Македония!!!!

Братската ти Македония не може жив да те гледа. А ти като си толкова голям защо търсиш още и още съюзници? Всъщност Щатите търсят "съюзници" за пушечно месо а ти си мислиш че те уважават. Галят те преди да ти го вкарат. Кой знае какъв нещастник си в живота ама тук си избиваш комплексите асоциирайки се с големите държави.

Явно си голям специалист цял живот да ти го вкарват. Нормално за непрокопсаник. Онова спаруженото джудже в Кремъл и то ридае, че НАТО търсело. съюзници. Истината е, че щом някой народ се почувства малко свободен от Кочината на Злото и Лъжата, първата му работа е да се скрие от нея под чадъра на НАТО. Що така бе, плесен жалка, червена? Що не тичат към московията жалка и нещастна? Щото са с акъла си, за разлика от гнойната ви злобна омраза.

Путя се е наакал от страх

Намирисва ли ти?

Позицията на Путин е перфектна. Затова вече 30 години не се нуждае от промяна.

От НАТО няма никаква полза. Дори и при една война, не дай си боже, никой американец или германец, няма да умира за България, Естония, Гърция или Полша, а камо ли за Турция. НАТО е полулегална организация за източване на пари от държавните бюджети на страните членки, които да се се наливат във военните заводи на САЩ. Нищо лично, само бизнес ...

Значи НАТО харчи 70% от световните пари за отбрана, а Русия - само 5% ... обаче НАТО се страхува от Русия. Къде е грешката? Нещо не си връзва логиката. Или Западът е страхлив по природа, или лъжат нещо...

Ефективността! Едно и също нещо да правят в САЩ и Русия, в САЩ ще струва пъти по-скъпо. И харчат сумати пари само за подръжки. Освен това стратегиите са им различни. Русия все есно се готви за ядрена трета световна война и за това е най-готова от всички. САЩ пък се готви за нападателни конвенционални войни. Да бомбят от безопасно разтояние. Да пращат войски по света и самолетоносачи. Имат различни силни страни.

И 90% да харчи, това не променя факта че Русия има ядрено оръжие, да унищожи земята няколко пъти. Ако не се страхуваха, щяха да са глупаци. Също както и Путин се страхува от САЩ...

Тоя какво се занимава с НАТО? Той като няма стереотипи, какви бяха тия кадри на частните му армии дето режеха човек на парчета и го палеха? Страшни лицемери.

Да ти е казвал някой че си кретен?

Като човек няма смислен отговор, единственото нещо което може да направи е да обиди. Това, за мен е кретенското.

Не надо грустить товарищ подполковник. Будеть хуже!

Cezarbg

И аз си мисля така само че искандерите мислят друго яче!!!!

Този хитър и коварен кагебист ли не знае кой е реалната заплаха за Русия следващите десетилетия - Китай е разбира се. Амбициите на все по-могъщия Китай да прилапа огромни територии от Русия могат да бъдат парирани единствено в съюз с НАТО но джуджето е страхливо.

не съм чувал китайската армия да е влизала в Москва.. Виж, руската е влизала в Пекин...

Нашите Ф-16 вече служат само за учебни цели на турската противовъздушна система С-400.

имаш още много да учиш....

Поне някаква полза от тези тенекии.

Очевидно Турция скоро ще напусне Нато. След санкциите на ЕС и на Сащ. Което означава, че турците ще си купят от Русия още по-модерните самолети СУ-57, вместо неуспешния Ф-35. Турците ще бъдат в състояние да свалят нашите Ф-16, още преди да са излетели, бързо и изгодно със системата С-400. А на Запад от нас, сърбите ще свалят нашите Ф-16, още на земята, с френски ракети Мистрал, бързо и изгодно. Сащ ще напусне Инджирлик и ще премести атомните си бомби в Девеселу, на 35 км северно от България. Инджирлик ще стане руска военна база. И ние отново, както винаги, ще бъдем прецаканите.

Този склеротизирал дъртак Нато продължава ката сутрин да сере до дуваро ми.

Нато има един измислен враг, и това е Русия. Нато съществува заради измислената заплаха от Русия. След 1990 Нато изпадна в безтегловност, търсеха си алиби за съществуването им. Щяха да пазят кораби от пирати, щяха да охраняват хуманитарни мисии, след което убиха над 3000 мирни граждани на бивша Югославия. Ей така, от скука. А някой, като Локхийд Мартин, трябва да произвежда оръжие и да го продава. И някой трябва да бъде насъскан срещу Русия. И ето, намериха се тъпи и подкупни български политици, които срещу комисионни купиха самолети и ще пратят някой глупак да се бие срещу Русия. Макар, че се знае, кой ще победи. Ние, както винаги, няма да сме сред победителите.

Бе, за сега само ги поебават тук-там , ..за тонус, бе.