Путин и Зеленски разговаряха по телефона след убийството на украински войници в Донбас

Разговорът е проведен след съвещание на украинския президент със силовите структури

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украйна можеше да бъде една нормална федерална държава, но те решиха да правят чиста нация там, където никога не е имало, и то насила. Ако в Белгия/Швейцария/Канада,... решат да забранят френския език и почнат да сменят имената на всички насила, ще стане същото както и в Украйна. Когато фашистки батальони говорят как ще превземат Донецк и ще направят " зачистка" , това мобилизира всички нормални хора да не ги допуснат.

Всички новини които идват от Украйна са мълна лъжа и измислица. Единственото вярно в тази новина е че Зеленски е говорил с Путин по телефона. Всичко останало са пълни глупости Ако ноистина има убити украински войници, значи са ги убили докато са се опитвали да направят поредната диверсия

Всички руснаци ли са идиоти или само половината?

в Анкара е заявил днес (след разговора), че Крим ще бъде на Украйна. Макар че сто пъти беше казано от днешния му събеседник, че въпросът не се дискутира. така както гледам - хич да не се хаби да звъни. има си други начини - групи за минските споразумения и прочее. нека те си говорят помежду си.

Недей така. Нищо се не знае. Преди време след първият мегдан Ющенко пророкуваше,че след 2018 руският флот няма да се базира на украинка земя и се оказа абсолютно прав. Сучаят може да се окаже подобен

Украйна първо ще си плати за убийствата на Майдана, в Одеса, по Луганск и Донецк. Едив по-долу лъже, че Янукович наредил да се стреля. Тролче, питай поляците. Те се хвалят, че са обучили на кратък лагер-сбор грузинските снайперисти, дали са им коридор и са ги извели от Крайната. А щом те знаят, и други знаят, така, че по-яваш с изцепките. После властта в Украйна ще трябва сама да се разправи с нацитата, та и прах да не остане. Трето - ще предаде на международен трибунал тези, които извършиха убийството на пасажерите на малайзийския самолет от полет МН17. И чак тогава ще моли за снизхождение. Не да се изживяват сега на големи миротворци:) Но защо ли имам чуството, че до няколко години укри ще има само в Киев и околия, а 5 от съседите ще черпят за териториалното си разширение?!?!?

Заграбиха кирливия Крим (шлюхи, казина и ракети), а мизерстващото тероризирано население на Дъмб–АСС - кучета го яли. Толкова за 'последователната' политика на късокракия пишман-стретег.

Руснаците така освободиха прадядо ми, че го направиха румънец

чий го търсиш в български форум?

По-скоро РОМ са го направоли... И как се прави румънец от българин, и то набързо?

Теористи ли са от ЛНР

САЩ поробва другите народи, Русия ги освобождава. Та така ще бъде освободена и Украйна ... и други народи ...

Те затова съседите и влизат в Нато - за да избегнат въпросното 'освобождаване'. Проблемът на руснаците е че тях няма кой да освободи -щото са безхарактерни, стадни животни свикнали да ги тъпчат и експлоатират.

Путин на кръв!

Кълчищата в които се е оплела кремълската пропаганда: украинците били 'измислена нация', т.е. са чисти руснаци, едновременно с това са хохли, укри, простаци, идиоти. Ами..щом това виждат руснаците в огледалото..

Cezarbg

Преди 80дни написах че цирка ще е пълен с нови номера!! Така и стана !!! Нищо няма да спре хората които са избивани за това че са руски никои дори Путин!!!

Абе Вася, пий си водката, хапвай си зелевата супичка и не се обаждай. Убивали били руснаци - то дето е стъпал руснак трева не никне, сума народ изтрепахте и от свойте и от чуждите.. не се напъвай, защото истината вече е очевидна и не можете вече я потули...

Украинците почнаха нещо като нашия възродителен процес и решиха да правят етнически чиста Украина без други народи насила. Само че 30-35% разбират мова, а 90% говорят и четат на руски. Та какво се получи-малцинството иска да асимилира наси мнозинството. само че по тези земи с фашистите не се церемонят и това не се харесва на част от европейците

Първо си объркал цифрите: 80% украинци на 20% руснаци. Второ бъркаш фактите: Украинците излязоха масово по улиците с искане на европейска ориентация на страната. След това Янукович нареди да се стреля на месо. Тогава започнаха безредиците в Киев. След това руската подлога Янукович се изниза в Русия и тогава Путин анексира Крим и започна войнатата в източна Украйна. И трето, малко факти от близкото и далечно минало, за да си формираш представа за "истинските" братски действия на рус: 1. Гладоморът от 1928г. - насочен специално срещу украинците, реюултат - между 3 и 5 милиона жертви почти изцяло в Украйна. 2. Систематичната русификация в Украйна - до 1991 година руският е задължителен в цяла Украйна макар за огромната част от населението да не е майчин. Има и много други такива "приятелски" действия от "братска" Русия към украинците в историята... Мдаааа

Украйна е измислена държава? Киев се върна където му е мястото! За подробности можеш да попиташ приятеля ти тръмп! Значи Крим не може, дори и с референдум, а Косове може по волята на господарите на света! Краварите още не са разбрали, че САЩ и ОК не са сами в света!

Ти па разбираш история колкото попадия от трипер. И да те светвам и да не те файда няма да има... Въри си паси патките..

Незнам как може да има нормални хора, които да са срещу България и Украйна и в защита на руския убиец от кремъл. Хубавото в случая е, че намаляват прогресивно от '89г. насам.

Бармане, клиентите чакат, не се занимавай с анализи - не са ти силата.

А на теб като са ти силата що не ги споделиш с назе? Е тука сме се събрале пущиняци от цела България, сподели ни какви космически размисли се въртят у главъта ти..

На тебе силати ти сигурно е в анализите - като се знаеш к'ъв си инженер...

от Украйна!

И американските от България

не убиват българи!

Наблюдателя

Нас янките ни цакат по друг начин, тояга без морков.

къде видя руски войски в Украйна ве олигофрен, та те даже самите украинци не са виждали хахах

даааа, няма кьорав руснак...и никакви установки Град и прочие, и танкове и БТР-и и оръдия.... Те сепаратистите си ги произведоха сами. А у нас ако се случи така ко ши праиш? Ши аплодираш ли кърджалийска народна република? Или ши ривеш кат магарица, че хамериканците ти виновни?

В Украйна няма руски военни колкото в България има честни политици, братче... Редом с дезертирали гарнизони, престъпници, наемници, свободно-пласиращи се наемници са се озовали руски военни още като са летяли само обиди и закани, а не куршуми, снаряди и ракети. Я в съветническа роля, я в роля за разпалване на ситуацията, я снабдители. От ден едно на кризата в Крим се виждат на безброй екрани и снимки руски униформи, товарни системи, ботуши, каски, палатки, аксесоари и прочие. Паралелно на инцидента с Крим, в Донбас започват работа агенти и агитатори от Русия, които групират, организират и задвижват всичко. Раздават се горки, сумраци, партизани, смершове... залага се, че е необходимо единствено да се премахнат отличителните знаци на тия униформи, както направиха в Крим. Едно нещо не могат да премахнат е, че всички тия хора дойдоха от изток. На изток, Украйна граничи с една държава и тя е Русия. Ще го кажа най-просто, ако нямаше руски въоръжени сили в Украйна, защо му е на Зеленски да звъни на Путин и да говорят за това? Смисъл... въобще не би тряяло да се коментира това. Виждал съм и всякакви снимки - примерно един БТР с руски номера влиза в хангар, след около два часа излиза без тях, нова боя едва ли не... виждал съм и такива с просто боя сложена върху номера и други обозначителни знаци. И се вижда как боята е съвсем друга шарка зелено или просто е черна... това не подбужда ли съмнение? Вижте ги тия снимки, в интернет са, не са някаква тайна... Не казвам, че украинската армия е за хвалене, не не е, доста далеч е даже, ама... нека гледаме малко обективно.

Зеленски е разказвал хуморески и Путин е обещал да му прати една парашутна дивизия на представлението в Киев.

Прибери си войниците, престанете да обстрелвате руснаците в Донбас, Путин каквото можа направи, дори сметките на "сепаратистите" блокира, за да са доволни украинските приятели, но не може да спре руснаците да се бранят. Всъщност руснак ли е Путин.

Украинските войници са на украинска територия, призната и от Русия. Путин е евроид, монголоид - затова е такъв алчен!

евроид, монголоид? хаха досега не бях чувал такова нещо, тва сигурно е нещо като комунист-демократ, а?

Белград, Ниш, Пирот, Македония са били български, откакто съществува България. Руският император ги дава тия земи на някакви сръбски хайдути, с притенции за крале, които систематично унищожават българщината и българите в тези земи и сега са чисто сръбски или населени с население анти-българско самосъзнание. 500 години по турско са си били български, идват руснаците - и българите биват унищжени от Българските Западни Покрайнини (Българската Украйна демек) там включително и Северна Добружда, Източна и Южна Тракия. Единственото намерение на Руската империя спрямо българите е, анексиране на земите им и завладяване на Цариград. Дори сега вероятно Путин се е разбрал с Ердоган, как да си поделят България.

Нема страшно У НАТО сем, Че ни вардат.... хахахаха

от мен + 100000

Русия влиза в България по време на Втората световна война, защото Чърчил е искал България да бъде окупирана от турски войски. Народ, който воюва с поробителя си срещу освободителката си, няма право на държава, казва той. Затова руснаците извършили най-напред десант на турската граница. А ти си мисли, че в Батак хората с радост са загивали на дръвника.

Какви турски войски, бе цървул? Турция не е във войната! Турция е клоняла към Германия.

На Укрите Донбас им е все по-малък проблем.Да си гелдат Руйната, че скоро съвсем ще се рападне на отделни региони.

за зеленски ясно какво е казал - я сега кажете какво е казал събеседникът му.

Попадна ми едно филмче в тубата, където един руски историк обяснява, че в Украйна след Гражданската война се е провеждала политика на украинизация, и то силово. Има и такова конкретно постановление на комунистите от центъра / все евреи, Сталин бил против/. След като се създава Украйна масово хората в източната й част са писани украинци и им е даван украински паспорт. Никой не ги е питал, а те не са се смятали за такива. Заложените от комунистите исторически бомби се взривяват и носят жертви и до днес. Да не говорим колко чисто руски земи й е дал чичко Ленин, само и само да използва националистическите настроения в полза на болшевиките. После Сталин след войната им е дал западните покрайнини, накрая Хрушчов, също за да си укрепи собственото положение по върховете, им харизал Крим. Та името на партията на Слави Трифонов най-би вървяло в Украйна - "Няма такава държава".

на руските "историци" по поръчка 99% не вярвам и 1 % я вярвам я не вярвам.. Според руските историци сме писали на македонска азбука. Ти как мислиш...

Хахахаха от къде го измисли таз македонска азбука???? Гот е да интерпретираш Охридското школо???? Да не би да твърдиш че е македонско???

земи се скрий някъде ве тъпанар, такива измислици може само някой идиот соросоид да напише

Това не са КОМУНИСТИЧЕСКИ, а еврейски бомби. Целта е била същата като и сега, да се унищожи Русия.

та русията сама се унищожава..ха.ха.ха гърмят складове с боеприпаси, гори от единия край , падат блокове от добрия руски газ, потъват кораби, падат самолети.....

Ако евреите искаха да унищожат Русия, нямаше 1917-22 да водят войни да заграбят отново Полша, Финландия, Прибалтика, Украйна и другите райони, които бяха обявили независимост след паденето на Руската империя.

Това че някъде гърми нещо, нищо не значи. и тук гърмяха погреби. А таво че Ленин и почти всички около него са били евреи, е факт. това че Сталин полека до 40-те години успява да се справи с болшнството, също е факту. Но не е успял да се изкорени проблема. Факт

Това разбира се са лъжи! В Украйна ако се е провеждала политика е била на русификация и пополячване - от страната, която е била по-силна в момента. Украинците доколкото са могли са се борили и срещу едните и срещу другите - и срещу поляци, руснаци и дори румънци за самоопределяне.

това с паспортите напомня на нещо случвало се в Благоевградско

българските патриоти подкрепяме украинската армия за освобождение на окупираните земи. Рано или късно руските терористи ще си платят за зверствата над украинското население...жени и деца заровени в масови гробове .

искаш да кажеш българските идиоти подкрепяте украинските управляващи продажници терористи, които избиват собственият си народ?

напрани промивка на мозъка с препарат за вана че май си го мариновал във водка.

Че кой ти каза че си патриот?!!! ти си САШКО, а СОШКОО е много ПР.ОСТ. Се едно чета СОЦ плакати колко са велики.... САШКООО мама много си ...хахахаха

от промивка се нуждае единствено пилешкия ти мозък, или може би не можеш да мислиш добре от дълбоко вкарания соросоидски йй отзад?

А отказаха да има двустранно примирие преди няколко седмици, нали?

не се сещам кога - напомни, моля.

Schilo

Ами затова ядат бой където седнат и където станат.

Има 140 народа под руско иго .Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!Из заветите на Васил Левски: “Когато се освободи България, аз ще да отида в Русия да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”!!! русофобията е резултат на провежданата от Русия и СССР политика на репресии, насилие и кражби !!!18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души. За шистов газ ли е битката в Славянск? Градчето е в центъра на гигантско находище, чиито залежи ще помогнат на Украйна да се избави от газовото иго на Кремъл. Журналисти са провели свое разследване за тайната на така наречения „Юзовски проект“, който с неохота се обсъжда дори в самата Украйна, тъй като той засяга значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света.Обстоятелствата сочат, че в Донбас няма никаква борба за хуманизъм, федерализация, защита на рускоезичното население, славянските патриоти и срещу митичните бандеровци и хунтата в Киев. Това са измислени образи, създадени в кабинетите в Кремъл и вкарани в главите на обикновените хора от Донбас, за да бъде скрита истинската цел на спецоперацията на Русия.В градчето Славянск няма никакви важни предприятия, мини, военни части или научни институти. Той обаче се намира в самия център на територията на „Юзовския проект“, където са съсредоточени залежи от енергийния ресурс на 21 век – шистов газ.

Schilo

Малиии, ба си глупостите накуп.

Това не са глупости а факти и история. И ти не си никой за да ти тежи твоята дума срещу историческите факти. Руснаци не е имало на Крим-те са нашественици и окупатори.

А защо беше нужен мост за милиарди (освен на Ротенберг да напълни гушата), по суша до Крим не може ли?

Schilo

Кои са фактите? Пълни простотии. Още с цитирането на Левски. А, поне го пропроучи малко повече, па тогава. Какво е искал, как го е искал и как е виждал България след като се освободи от османците.

Schilo

Ъхъ, може, що да не може. Но повече се обикаля.

а къде тогава изчезнаха кримските татари ? Според твоята аксиома тогава в османската империя да не са живеели там руски мюсюлмани та са били васали в Османската империя.

Schilo

При фейковете, проучете повече този, когото цитирате.

Абе Крим не е руски а е на татарите добре, почти по същото историческо време можеш ли да ни кажеш в Сев.Америка кои са коренните жители,без политика само отговори.

че няма да стане база на САЩ и НАТО - иначе е бил част от СССР, чийто правоприемник е Руската федерация.

Как го откриха този шистов газ, като никога там не е проучвано?

наблегни на членуването.

Ххахахаха, СМЕШНИКО, на Левски ли интерпретираш думите?!!!! И в камички ги сложил, хахахахха ВЕРВАЙ кО ти рЕЧим хахахахха

аве олигофрен кво ми цитираш избирателно някакви си непроверени "факти" и статии, Крим винаги е бил славянски

ЛНР и ДНР са си копие на ИД!!! Свалят пътнически самолети и избиват мирно население.

Schilo

Интересно, що Малайзия не приема заключенията на холандците?

късничко изгряваш на хоризонта - може би в почивката между обяда и вечерята в някой хотел, където сервитьорстваш.

Се приближаваш до 100 пъти, защото никой не ти вярва. Следи нпвините.

ТОЯ ЛОЛЮ ЗЕЛЕНСКИ (УКРАИНСКИЯ СЛАВУН), КАКВИ ВОЙНИ ЩЕ ПРЕКРАТЯВА? ТЕ СА МУ ОКУПИРАЛИ ПОЛОВИНАТА ДЪРЖАВА, ТОЯ БЯЛО ЗНАМЕ ВДИГА. КЛОУН, АМА ПЪЛЕН!

Нови подробности около разговора: Зеленски е поел ангажимент, до края на декември да бъдат възстановени паметниците на създателя на украинската държава - Владимир Илич Ленин.

макар че е глуповат.

Schilo

А бе така е, ама напомня, благодарение на кого има Украйна.

Глупова, ама ФАКТ!

украинските военни са загинали заради непредпазливо боравене с боеприпасите. след разследване, направено от представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима за прекратяване на огъня. непричастност поради несъответствието на отдалечеността на позициите на ДНР от мястото на произшествието на тактико-техническите характеристики на посоченото от украинската страна въобъжение.

Къде са това ЛНР и ДНР. Няма ги на нито една карта , а на картите Крим е Украйна! ЛНР и ДНР са си копие на ИД!!!

Schilo

Ами актуалиозирай си ги. Щото аз гледам една карта отпреди 130 години. Там Украйна няма.

на старите карти Крим е към османската империя. Пак никога не е бил руски.

Точно Русия е една от държавите, която спира Османската империя и спасява Европа.

Schilo

Дали така е мислила Екатерина Велика? Нещо любопитно искаш ли? Пазят се всички подаръци, които е правил султана на Екатерина след загубена от Османската империя войни. Много, ама много богата колекция е. Та, по написаното- къде е Османската империя? Че нещо нея хич я няма.

тоя се прави на ампе - каквото е.

Си нова карта. Трябва хептен да си наивен, че да мислиш, че някой доброволно ще си хариже военно-морските база. Това и за хатъра на мис свят няма кой да го направи.

По последни информации това е нещастен случай. Хохлите са се самовзривили.

Сигурно пак са се научили. Горилата е единственото хубаво нещо в Украйна

с какъв герб е? нито на Луганск, нито на Донецк - проверих. ще да е някое ВСУ камионче.

Dj-1

Украинските войници в Донбас са окупатори. Нямат никаква работа там!

Оказва се, че украинците са се самовзривили по некадърност. Често им се случва ...

с руските терористи трябва да се действа твърдо и без милост.

Schilo

Ами действаха. И се получи Ивайловс и Дебалцево. Миньорите начукаха кратуните на нацитата.

кви миньори бре... само ти ли не разбра че това са руски войски? под командата на комплексираното и алчно джудже. Една армия може ли да съществува от 2014 г без финансиране и снабдяване?

Schilo

Щерев, а престани с глупостите. За резил станахте вече. И подигравки. Местните им начукаха шушоните. Всичко друго е оправдание за демотивираната, деморализирана, за нищо не ставаща украинска армия.

от кога окупационните руски разбойници се наричат "местни"

Schilo

Както казах, "руското" участие е оправдание на некадърността. Толкова.

Не им е лесно на Украинците. От единия край са ги натискали поляците, а от другия край Москово-Татарите. В коя държава има республика наречена Татарстан?

защо зе не реагира на разкритията на германския детектив Йозев Реш относно злополучния полет MH17, когато порошенко не затвори въздушното пространство.

Не се притеснявай, американците скоро ще му видят сметката на този журналист ...

дано се опази сам. мъж на години е и е наясно с какво се е захванал.

Колкото и да не им харесва на козяшките тролове, в Украина се води гражданска война с пълното съдействие на едни задокеански служби. Ако Зеленски е поне малко патриот (а подозирам, че не ), трябва веднага да спре огъня и да покани за преговори ръководителите на ДНР и ЛНР, а не да търси виновници там където ги няма...

Версията на украинците е, че мината е била ЗАВИНТЕНА към артилерийски СНАРЯД (тъй като разстоянието от позициите на опълченците е много голямо и мината НЕ МОЖЕ да го прелети), е АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ!!! На всеки който е ходил в казармата му е пределно ясно това. Изглежда, че украинците сами са се гръмнали, като са си играли с мината 82 мм, но това е пореден повод Зеленката да се направи на миротворец. Срамота ....

Schilo

Чакай, чакай, мина, монтирана към снаряд?

Ами такава е ОФИЦИАЛНАТА версия на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) ...

Рашитски путкин трябва да се ликвидира и света ще стане едно по-добро място!

ко каза?

Украйна направи всичко възможно и невъзможно да няма в границите си донбаския район ! След всички тези обстрели , убийства на мирни граждани на своята страна , на деца, на църкви.... какво искат да получат... Значи наследниците на Бандера и продължителите на делото му иогат да обстрелват и убиват , а на тях не може да им се отвърне ?! Ако тези украински войници не са нарушили демаркационната линия , не биха получили това което им се полага .... Примирие в Донбас няма да има ..! И връщане в Украйна също....

А Путин знае ли?

Украйна от 1000 години стои като буфен на границата между Западната цивилизация (включваща и християнска България) - и Дивия езическо-ислямски татарски изток! От 10 века поема ударите на Азиатските пълчища върху себе си.

дрън, дрън !

Бре! Какво имаш в главата си, че да дрънка?

Държава Украина има за кратко след Първата световна и след това последните 27-28 години. Както и да го смяташ, не излиза 1000...

Руснаците по произход са викинги, а българите от дълбока Азия , не се излагай с глупостите си!

Цуце, ти ако си от Азия - си отивай там!

Schilo

Ко речи? Хахахахахаха.

за да има очи да опъва жиците. за какво говорим, след като в западна украйна са поглебали с воински почести останките на тяхната есесовска дивизия Галичина. И нито дума, нито вопъл, ни стон от страна на върховния главнокомандващ зеленски, който се направи на ударен.

До като съществува САЩ ще се гърчиме от кризи и войни , целта им е да завземат целия свят и единствените които им се опълчват са РУСИЯ,СИРИЯ,КИТАЙ,ИРАН и СЪРБИЯ

Виновниците да изгубим Македония и да промият мозъка на местните българи да се мислят за нещо друго са Кремъл и слугите им сърбия и българските комунисти !

Абе, наивник войни е имало от 4000 години, кризи също!!! САЩ съществуват от 200 години - а преди това? Дали не трябва да се търси не държавата , а причините за войните. Защото всички други държави които си написал с големи букви са водили войни стотици години преди изобщо да има САЩ - и граждани на САЩ са представители на същите тези страни, които си написал - Сащ е нация, създадена от емигранти от останалия свят!

единствения който може да спре войната е путев. Само трябв да си изтегли нашествениците. Украинците няма как да я спрат. Трябва да напуснат домовете си.

само за един ден ВСУ ще търти да бяга в Киев. ако ги подпукат. но няма да стане - макар че те точно на това се надяват, защото са провокатори до мозъка на костите.

имаше интервю с Кондолиза Р. - сещате се коя е. Доста ги попари относно членството. те май са единствената държава, вкарала в конституцията си членството в нато и ЕС като задължителни цели.

Каквото и да си говорите, фактите са, че руснаците са тези които нахлуват в земите на съседна държава. Те са агресора и справедливостта е на страната на Украйна.

интересно. откога?

Значи, башибозука на Зеленски може да избива, но хората на Донбас не могат да отвърнат ?

Башибозук са Донбаските главорези. Украйна има редовна, правителствена войска. Башибозук са събрани самозванци от околните села, които са се организирали във въоръжени банди и не отговарят пред правителство, цар и народ.

Башибозук в превод означава хора, които са увредени и не ги слушат главите!

Пиши ги белаги ЛУганска и Донецка репоблика, както и още от територията на т.н покрайнина! Те никога няма да се върнат при фашистите, които управляват! Виж само колко е двуличен този клоун дето им е президент- жалва са че убиват наемниоците им, а когато те убиват деца, старци и жени в донбжас и луганск е нищо?! Ще си платят за зверствата !

му е обещал кратко президентство, ако не спрат войната :D

каква ли песен ще запее грийни като започнат студовете? ще почва всеки ден да опъва жицата на ВВП - но дали ще има отговор, ако не прекрати конфликта? защото това зависи от него. пп. апропо в Ростов са задържани 40 членове на АТО, които са ръшнали да се присъединят към протестърите за общинските избори в Москва.

зависи от върховния главнокомандващ на Украйна. за да бъде разбрано правилно от кого зависи. пп. сигурно пак е врънкал за украинските моряци. и за терориста Сенцов. а нещо за Вишински, журналиста, да е споменал?

Един умник предлага да сме приемели Украйна и Грузия в НАТО. Ама по тоя сценарий - приемаме Украйна и щото Радата е приела закон, че са във война с Русия и я е обявил за страна окупатор, автоматически влизаме във война с Русия. Или пък не влизаме във война, с което де факто признаваме, че няма война и окупация, следователно признаваме ЛНР и ДНР. Ситуацията с Грузия и с Молдова е същата. Абе не разбрахте ли бе? След толкова пролята кръв няма как в близките десетилетия Донбас да се върне в Украйна. Ми вижте бивша Югославия - толкова години бяха заедно, а накрая всички стари вражди се върнаха и се изпоизклаха взаимно. Десетилетия мирно съществунае трябват и тогава, може би, но по-вероятно - не. Вижте Приднестровието - войната беше кратка. През 1992 г. 27 години по-късно - няма връщане. Изолация, блокада - нищо. Същото ще е и с Донбас. По-скоро Украйна ще се разпадне, отколкото Донбас да се върне. Точно колкото Косово ще се върне в Сърбия, толкова и Донбас в Украйна. А за Крим и дума да не става.

че ако Украйна е във война и ти си във война?!?

Ами вземи да прочетеш Чл.5-ти на Атлантическия договор! Може и да вденеш, защо ако Украйна влезе в НАТО ие ще сме във война с Русия.

че не съм го чел този прословут член, и защо реши ,че ти си го разбрал?!? Няма такова нещо, че ако една страна от НАТО е във война, автоматично всички да са във война! За пореден път спелкулирате с незнанието на масите.

Чел си го викаш? Спекулирам с незнанието на масите, а? Ми ОК! Ето извадката от Договора (Чл.Чл. 5 и 6), а масите да преценяват сами, дали аз манипулирам или ти лъжеш. ".... Член 5 Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу една или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение всяка от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона. Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност. Член 6 За целите на член 5 за въоръжено нападение срещу една или повече от страните по Договора ще се смята въоръжено нападение: срещу територията на някоя от страните по Договора в Европа или Северна Америка, срещу Алжирските департаменти на Франция, срещу територията на Турция или срещу островите в Северноатлантическата зона на север от Тропика на рака, намиращи се под юрисдикцията на някоя от страните по Договора; срещу въоръжените сили, кораби или самолети на някоя от страните по Договора, когато те се намират върху или над тези територии или друг район на Европа, в който от датата на влизането на Договора в сила са били разположени окупационни сили на някоя от страните по Договора, в Средиземно море или в Северноатлантическата зона на север от Тропика на рака. ...."

до "Що реши" ми не го беше чел, или само сричаш а не разбираш думите.

Добре го читира,а сега го прочети и го осмисли !!! И ми кажи кога е прилаган този член както на теб ти се иска??? И на чия страна трябваше да застане НАТО като се сбиха Гърция и Турция за Кипър?!? Нали уж автоматично всички това онова,а?“!?

Ами ако беше попрочел малко от историята щеше да видиш, че Гърция и Турция ОФИЦИАЛНО никога не са били във война по времето на войната в Кипър. Освен това, там войната беше много кратка. Ситуацията с Украйна и Грузия е точно обратната. И двете страни ОФИЦИАЛНО с решения на парламентите са обявили, че са във война с Русия, която е окупирала техни територии...

сам го напис а: За целите на член 5 за въоръжено нападение срещу една или повече от страните по Договора ще се смята въоръжено нападение: срещу територията на някоя от страните по Договора в Европа или Северна Америка, срещу Алжирските департаменти на Франция, срещу територията на Турция.... Никъде не става въпярос за това дали официално страната се води във състрояние на война , НАЛИ? Според написаното тук и твоята логика на тълкуване, НАТо трябваше да размаже Гърция! НО не би! Казах ти,че не си го осмислил , но ти пак напъваш . Мога и други моменти от самия член 5 да дискутирам с теб, но не виждам смисъл. Ти така и не каза КОГА е ползван този член, както на теб ти се иска, за да докажеш ,че си прав.

Глупако недоучен, 1. По време на Кипърската криза Турция нхлува в Кипър - независима страна, която не е член на НАТО. Гърция никога не е нападала турски територии след създаването на НАТО. Турция никога не е нападала гръцки територии след създаването на НАТО. Гърция не е участвала във войната в Кипър - нито официално, нито неофициално. 2. Член 5 на Северноатлантическият договор е бил задействан от НАТО на 12 септември 2001 г. във връзка с терористичните атаки в САЩ на 11 септември. Толкова по тъпатата ти неграмотност.