Путин, Ердоган, Меркел и Помпейо се срещат за мир в Либия

На конференцията в Берлин днес са поканени също Файез Сарадж и Халифа Хафтар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много баби - хилаво дете. Има много страни с интереси в Либия, Катар, Саудитска Арабия, Египет, Франция, Италия и т.н., но само три страни, които имат силата да спрат конфликта - САЩ, Русия и Турция. Защо на тези трите им е нужна останалата "масовка", не ми е ясно.

Северна Корея имаше години време за да наблюдава как богати и преуспяващи държави , като Либия и Сирия бяха изравнени със земята , само заради това че се оказаха с природни богатства.За тяхно съжаление те не разполагаха с ядрено оръжие , което би стопирало в заропдиш опитите да бъдат нападнати , най-малкото защото това би причинило неприемливи загуби за потенциялния агресор. Ким Чен Ун разбра , че неговото и на Сев. Корея оцеляване минава през създаването на ядрено оръжие. Времето показа , че е бил прав. Днес никой не смее да нападне тази държава ( която между другото не е нападнала никого ) Същото се отнася за Русия , Китай и в не малка степен - за Израел , въпреки че официално не си признават.

НАТО бомбардираха Либия и я върнаха в каменния век, а сега искат да я възстановяват? За да я бомбардират отново ли?

АКО ИМА,ПРАТЕТЕ КАРАКАЧАНЧЕТО! ЕГИПЕТ - ЛИБИЯ - ЕДИН Х.. МЯСТО!

Ако си определят сферите на влияние, ще се разберат, но силно се съмнявам. Става въпрос за много пари, а не мисля, че някой ще се откаже заради либийския народ.

за провалена държава , но богата при това,много богата.И поела по пътя на преврата на Кодафи с конфронтация с целия цивилизован свят.Когато за пръв път бях Триполи през 1969г. един грам злато беше 35 пиастра (стотинки ) а един либиски динар е = 100 пиастра.После Кадафи откачи на темата социализъм ,ръчкан от СССР и СОЦ- лагера,почна с безумното си въоръжаване и през 1979 един грам злато скочи на 7 динара.Сега има ли държава Либия ? Има ,но само на кнйга.

Пак ни пропуснаха. Само с куриерски услуги не става вече. А можем много повече /когато искаме/.

Да попитам ,дали генерал Хафтар не е легитимна цел за САЩ ,много трябва да внимава.

що Помпейо!? ша му бие чомбери де уби Сулейманито ли!? и да му нашока канчето на тоя шишкав американо италянски емигрант да не се прави на мъж

А Баце? Каква е тази манджа без мерудия?

еве камили в Египет, щото не му се разправя с пернишката вода и с електората от Галиче...

нито за Каракачанов има камила в Египет , която ,ако я яхнат да може да се изправи!...шкембелиите му!

в берлин, асоциалният град на третополовите психопати, които ограбиха парите поне за три летища и още нямат летище не може да бъде решено нищо...

а не Кадафито? При него и мир си имаше, и просперитет на нацията, и евтин петрол за запада, и просто всичко си беше на 6!

Да, ама краварите не можеха да крадат безконтролно нефт. А се носеха слухове, че Кадафито е открил много вода под Сахара и се готви да създаде общо арабска валута, която да игнорира долара.

Да не би да си разделиха баницата?

Много писания само не разбрах кой от 1 от двамата е про управлението на Кадафи и джамахирията.Помпейо къде се пъха пак между шамарите като преди това сащ и британците организираха преврата и "революцията. През деня либийците ходиха на тълпи из Триполи и стреляха във въздуха а през ноща англоамериканските самолетчета хвърляха бомби и прострелваха мирните граждани.Нефт,злато и т.н. изчезнаха, а и Съркози преди това намаза няколко милиарда долара. А джамахирията/народна република! с техният ТЖ беше най-богатат д-ва в Африка и там за разлика от Б-я либиеца беше винаги прав а чужденеца виновен. К искаше да пхрави африкански евросъюз с обща валута - еФро и бръкна отзад на западняците.

да бе , умрели от страх западняците от разни там еФро,афро или златен динар......направо щяха да се двалвират долара и еврото,как не....... или пък дето кадафи направил Великата Ръкотворна Река и затова го били убили , ей такива глупости се тиражират. Убиха си го бунтовниците , както той ги е убивал дълго време. Края на диктаторите обикновенно е един и същ.....и е доста жалък ( Саддам , Кадафи , Асад беше напът да ги последва,но го отърваха руснаците)

Путин и Ердоган без Бойко нищо няма да направят, един кран не можаха да завъртят без този титан на международното поле. Хак им е като не го помолиха да отиде...Той губи таланта си в грижата да остави и София без вода.

Саркози едно време забърка кашата, с подкрепата на Хилари и онзи негър от Кения, краварския президент. хе-хе

Срещата ще бъде един провал, защото там го няма международника и велик вожд Боко.Ако го бяха поканили да ги напрегръща и нацелува, щяха да се разтопят от умиление и бързо-бързо да вземат решение.

И очиларката нашта секси министърка я няма

Меркел я надроби тая попара и Меркел ще я сърба докрай!

В Либия имаше мир по времето на Кадафи. А сега що ли няма?

са диваци! Много години ще минат докато станат хора!

Кадафи да беше се сдобил с ядрено оръжие и' мирът' щеше да е гарантиран ! Ку-куууу

Природата не прави скокове. Човешкото съзнание също. Нивото на океана не може да се промени инверсно, освен ако няма катаклизми, което е пагубно. И Кадафи и Басад, и Хюсеин са еманация на средностатистическата народопсихология. Принудителното индуктиране на демокрация, неотчитащата топологията на народностния манталитет, довежда до този резултат. За едни те са изверги, "а кому инАче". Ето една друга гледна точка: https://www.youtube.com/watch?v=6qzeepfj7ys

В германия по времето на Хитлер също имаше много мир , ред и дисциплина. Но всеки прави грешки - Хитлер реши, че може да воюва на три фронта, Кадафи изпрати терористи на Хийтроу да взривяват граждански самолет. После мира и дисциплината бавно се превърнаха в хаос.

Краварите убиха Кадафито, съсипаха страната а сега Европа да бере ядовете... Геноцид над Ирак Сирия Югославия и т. Н Няма ли съд за тези изроди? Само Ким се усети навреме инаправи бомбата..

Защо не са поканили големия Международник от Банкя, който не знае дори български?

Ама знае танц със саби

Милко Калайджиев президент Българистан шампийон!

Бойко Борисов няма ли да присъства?

Можеш да сисигурен че няма как да да не се включим към възстановяването на Либия Поне 100 милиона няма как да не харижем

Ще присъства като посрещач-целувач-прегръщач.

Западът отново се опитва да сложи своя марионетка начело на държава. За кой ли път вече?