Путин, Дьо Гол и националното величие

Както Франция през 60-те години на миналия век се отказа от Алжир, така и Русия трябва да прекрати катастрофалната си колониална война в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Путин, Дьо Гол и националното величие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

путин се учи от Хитлер, не от Де Гол. Само че не може като Хитлер, щото е шубе :)

Търсете "Пълно ръководство за оцеляване по време на война" в Интернет и по книжарниците. Не се знае до къде ще стигне тази работа...

Абе, путки, не ми сравнявайте Алжир с Украйна, случаите нямат нищо общо. В Украйна не може да става никакъв въпрос за колониализъм, тъй като болшинството от хората в южната и източната част се чувстват етнически руснаци!

Руснаците са етническа група в Украйна и според преброяването на населението през 2001 г. те са 8 334 141 души, или 17,27 % от населението на страната. През годините... ---------------------------------------------- Година Дял Численост (в %) ---------------------------------------------- 1926 9.233 2 677 166 1939 13.492 4 175 299 1959 16.935 7 090 813 1970 19.365 9 126 331 1979 21.108 10 471 602 1989 22.070 11 355 582 2001 17.276 8 334 141 --------------------------------------------- Може да видите и по области на картата: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0 Но сега, след тази брутална война на путьо, чиито рашисти по негов указ упражняват терор и убиват всеки ден цивилни украинци, преидмно през нощта, когато децата са си в леглата, то омразата и към оркостанци ще бъде съхранена поколения напред и ще се търси кръвен данък поколения напред от рашистите и наследниците им, които са участвали в този геноцид! Всичко се записва, никой убиец няма къде да се скрие и всеки убит от рашист украинец ще бъде обезвъзмезден.

Научете историята и тогава вижте разликата между генерал Де гол и Путин. Франция завладя Алжир през 1830 г. от Османската империя а през 1959 г. след продължителната борба на алжирците е принудена да му даде независимост и тогава от него се изселват доста френски колониалисти. Украина никога не е била самостоятелна държава и части от нейната територия са били под полска, унгарская и руска власт. Когото се създава Киевска Русь нейната територия обхваща области които днес се намират в Русия, Украина, Белорусия и народа който се е намирал там се е наричал великоруски. В последствие след феодалната раздробеност, монголското робство, завладяване на част от територията от Речпосполита, Русия, Унгария се появява местни диалекти и се оформят руския, белоруския и украинския езици като разновидност на руския. Самата държава Украйна е образувана след 1917 г. с състава на СССР от болшевиките, Ленин, Сталин, бащата на народите. След това към територията на Украйна са включени и рускоговорящи области като Новорусия, Крим, и области от Полша Унгария и Украйна и държавата става многонационална. За сегашното състояние на Украйна и СВО на Русия са виновни бандеировците в Киев които въведоха които официалин език само украинския диалект който се говори в Западна Украйна, близко до Полша, и забраниха изучаване и ползване на другите езици, включително и руския.

Напротив, Украйна плаща за издаване на учебници на родните езици за основният образователен курс, напр. вижте учебниците на български език, по които учат бесарабските българи в Украйна. >>> https://factcheck.bg/politicheck-ne-e-vyarno-che-v-darzhavnite-uchilishta-v-ukrajna-ne-se-prepodava-balgarski-ezik/

А защо няма учебници и не се изучава руски език в Украйна и всички руски книги са събрани и изгорени на клади както е било по времето на Хитлер в Германия, въпреки че част от населението и в историческите области Новорусия и Крим.са рускоговорящи. Същото както в Украйна се получава и с българите в Северна Македония. На тях им е забранено официално в училищата да изучават и пишат на български език и се признава само македонския език.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31723101.html

Със столицата Киев, която е и столицата на днешна Украйна, започва историята на християнството в Източна Европа, когато преди 1033 г. киевският княз Владимир покръства народа си. А племенниците от второ коляно далечните родственици не бива да посягат на нейното наследство и да се опитват да доказват, че имат нещо общо с история отпреди хиляда години и с хиляди събития, намирайки се на хиляди километри от местата, на които те са станали. Когато киевския княз Владимир приема християнството през 988 г. в Москва царува цар Жаба. Просто тогава на мястото на днешна Москва е имало само и единствено блата, над които се чувало само крякането на жабите. Първото споменаване на Москва в исторически документи е около 140 години след покръстването на Киев. Московитите НЕ са славяни, а угро-фини. Цялата топонимика на Москва и Подмосковието е угро-финска. Народите моксел, мокша, ерзя, мордва... това са угро-фински народи, не славянски. Пръв Петър 1 се обявява за "руски " император и се започва пренаписването на историята от московитите. При Екатерина 2 кампанията придобива гигантски мащаби- пращат се агенти и емисари в чужбина, които се ровят по манастирските библиотеки. Една от причините Паисий да напише своята "История Славно-българска " е именно гледката как гръцки монаси хилейки се си палят печката с български ръкописи и книги. Екатерина 2 тогава започва своя "Гръцки проект ". Всичко в руската история е кражба,лъжа и резил!

Киевската държава е създадена средата на 7 век. Там отиват и християнските свещеници от България и разпространяват и азбуката, и християнството. Московското княжество се пръква в блатата около река Москва едва 12 век, от сбирщина престъпници, криещи се от закона. Няколко пъти нападат и кервани, пътуващи за Скандинавия. Тогавашната Волжка България решава да унищожи това пиратско сборище напълно и изпраща дори главната войска да срине напълно Московията. Но точно тогава нападат монголите и на два дни път главната войска е призована да се върне да брани държавата. Както е известно, тогава българите побеждават монголите в прочута битка, единственото мащабно поражение на Чингиз хан. Но това спасява московската банда, която продължава да граби и плячкосва. След време се обявяват за велико московско княжество. И като първа велика работа, като монголски васали е да нападнат съседното най-богато княжество Новгород. И продължават да нападат и да грабят, заедно с месни разбойници и бандити. Едва в 17 век се сещат, че им трябва и някаква по-прилична история и тогава крадат името Рус, по времето на Петър Първи, а после Екатерина Велика нарежда да се пренапишат всички исторически книги, а вредните да се унищожат. Това става доста след унищожаването на Волжка България, но тук става дума за лъжливите московци. И така цялата история на Московия е една голяма лъжа. Много лесно може да се съпоставят тези факти дори с четене в Уикипедия, може дори и в руската. Или както се казва - историята на Московията е кратка, но много срамна. Само лъжи, фалшификации и грабежи. Които продължават и днес. Нищо не се е променило. Според мен ще се интегрират в цивилизацията много по-трудно от циганите.

Руският език е български от Х век с монголски чуждици. За азбуката им да не говорим. Руснаците са крадци на всичко - история, азбука, територии - всичко! И са шовинисти империалисти до мозъка на костите си. Колко народи са съсипали, подтиснали и претопили?! Ами, няма народи, които се борят за свободата и независимостта си, които да обичат и да вЕрват на руснаците.

Какво величие на Путьо пред Дьо Гол? И на малкия пръст не може да му стъпи!

Добра статия.

Този пасквил откъде го измъкнахте?! по времето на Елцин Русия изглеждаше жалка и това устройваше Запада. Дойде обаче Путин и Русия отново си възвърна позицията на световна сила с която всички се съобразяват. Путин бил диктатор, Путин бил сатрап,Путин бил тиранин и какви ли не още глупости. В Русия има многопартийна система и на власт се идва чрез избори. Путин ги печели винаги с внушителен резултат и никой от политическите му опоненти не оспорва този резултата. Оставете клишетата и дайте да говорим за реални неща. Путин спечели последните избори с над 75% от подадените гласове, а в момента има одобрение от около 80% и то от всички политически сили. Дали ни харесва или не няма никакво значение. Такива са фактите!

Сега рубладжийския твоята Русия е още по-жалка.

Не величая Русия - но я да си видим първо нашата кочина! Къде сме ние и къде са те-въпреки, че водят война. Я отиди там и виж цените и заплатите. Или белким си отвори ютубата и виж видеа от тамошни магазини. Ми ние сме бедните в случая. Да, и там не са цвете-с наследството на СССР-комуналки, панелки-хрушчовки...кални пътища, занемарена инфраструктура, корупция, безхаберие, но средния руснак живее по-добре от средния българин-член на ЕС! Влез в един техен хипермаркет и Кауфланд ще ти се види като селка лафка. За цените и за разнообразието от стоки и марки няма да говорим-пак сме под тях.

Ама то е съвсем различна бира. Даже и по едно твърдо за отскок. За Франция, като почнем от фразата : "„А, ама и тези ли са ни победили!" /търсете си го/. И стигнем до това, че въпросния французин нарита НАТО. После какво стана е друг въпрос. Доста атентати преживя /не знам дали е вярно - не съм от френските спец. служби, но все нещо е истина/. Та различни хора и времена. не защитавам Путин, а ни четох статията. Просто е несравнимо.

Какъв ДьоГол, тоя Вагиналния си е прост и жесток кагебист по манталитет. Чиновник с комплекс, че му е плитък женския орган...:-))

Курица - не птица и Украйна не заграница!

Плоска и едностранчива пропаганда, лишена от елементарна историчност. Ама , тя западната пропаганда си е такава.

какво мисли за Путин и защо САЩ провокираха войната в Украйна

Вероятно я провокираха, но кой се поддаде на провокацията? Достойнство ли е да се оставиш да те провокират? Провокатори винаги ще се намерят, но те не виреят сред мъдрите

Аха, значи Дю Гол може, а Путин не. Интересно.

Точно така е дьо Гол можа да спре войната, Путин не може. Това е разликата между тях

Ти Специална операция ли я наричаш?

:))) Само да го светна, този Гидеон Рахман, който явно няма много общо с европейците, че не друг, точно де Гол е казал една знаменита фраза: Европейците винаги трябва да помнят, че Америка не е Европа, а Обединеното кралство е остров. Който разбрал - разбрал.

Още един тъпанар се мъчи да обясни каквое параноя и величие. Русич , Франция са велик, защото носят висока цивилизоване култура в цялият свят, в това число и в САЩ. И двете държави приемат хората такива каквито са. Без значение от раса и вероизповедание. Далиса на свата без да вземат. Спомнете си поражението на Напалеон и четери годишното стоене на руската армиа в Париж, без да разрушават нищо. Сега се върнете при САЩ и Англия.и техните войски.

Стояли 4години руските войски в Париж?! Влезли са там 1813 година. Ако са били там 4 години, то защо върналият се на власт Наполеон се бие в 1815 при Ватерлоо? Порови се поне малко из Интернет де, какви дивотии четеш? А и кой ти пише плюсове?

Браво на военните в Нигер. Истински патриоти и мъже с топки. Наритаха краварското мекере и се борят против западните хиени, които от десетилетия крадът богатствата на страната им. Сравнение между тези мъже и лайняната маса в МО, не може да има. Да не говорим че самолетите във ВВС са по малко от генералите. Всички до един продажни нагаждачи и плашипутарници, до вчера се кълняха във вечна дружба със СССР, сега лапнали черния кур на новия си ментор. И тоя урод ще ми говори че руската пропаганда му пречела. Кой ще трагне след доносници и подлогари до вчера пляскащи с ръчички КПСС БКП а сега първи натовци. Не струват и плюнката да си хабиш да ги заплюеш боклуците долни.

Колкото си приличат външно, толкова и политически и исторически Де Гол и Путин. В единия случай военен и човек на честта, в другия професионален подлец от съветските служби. Несравнимо е.

Нерде Франция, нерде Русия.

Такива малоумници като Путлер и Гитлер рядко се раждат.

Особено като тяб!!!!!!!!!!!!!!

Менкат си педерастки "новинки" медиите!!!

петър велики прави от русия европейска страна ... и да един дълъг период тя беше такава. днес джуджето обявява курс на конфронтация и подменя тази идентичност. естествено украинците избират европа ... това е

Всеки ден ли ще ни заливате с такива смехории? Истинската картинка з аДьо Гол се състои в простия факт, че за него от съюзник, САЩ се превърн във враг и когато е бил на власт във Франция, той е изискал САЩ да върнат златото на страната му, където то е било на съхранение заради ВСВ. САЩ естествено, не искат да връщат златото и затова са му бесни и правят така, че той "изпада от влака". По време на Дьо Гол Франция отказва да използва американския долар за международни разплащания и излиза от НАТО. Дьо Гол не прекратява войната в Алжир, а е принуден да го направи, защото освен силната съпротива в колонията, той среща и силна съпротива във собствената си държава срещу тази война и няма накъде да ходи. Войната е прекратена, но Алжир не получава независимост, а е тясно "обвързан" политически, финансово и икономически с Франция. Дьо Гол гледа интереса на страната си и е бил непримирим за това. Относно жаждата за власт... Не Русия им чужди войски и бази из целия свят. Не Русия налага санкции за щяло и нещяло. Не Русия съсипа толкова държави политически, икономически, а ако това не успееше, с войски. Не Русия обявяваше партньорите си за терористи и диктатори, които после убиваше. Я погледнте картата на света и вижте, къде ЦРУ са извършвали преврати и убийства на лидери на държави. Преврати в цяла Южна Америка. Убийства на лидери на държави в поливан Африка. Санкции, които осъдиха стотици хиляди деца на гладна смърт и в момента стотици хиляди са на път да си идат от този свят по същата причина. Ако ще описвате злото, сравнете го с нещо по-добро. Къде е това нещо? Къде? Отатък Атлантическия океан, на север от екватора? Знаете, че не можете да го направите, защото знаете, че няма да се вържем. Опитвате се да опишете някаква картинка, но половината от нея липсва има празнини и това се усеща. Усеща се опита да ни втълпите някакви представи. Но знаете ли какво? Човек се научава да ги разпознава тези неща още в детска възраст. кога се опитват да го преметнат. Вие сте идиоти, ако мислите, че става толкова лесно. Професионалистите с години провеждат PR акции за да наложат продукт на пазара или политическа фигура, партия или позиция. С години. Вие мислите, че с няколко десетки публикации на откровени глупости, от които са изтървани една камара важни подробности, ще постигнете същото ли? Толкова ли сте тъпи? Да питам ли изобщо?

Аз по - повърхностен и абсурден анализ не съм чел никога! Как можеш да правиш паралели между Алжир - Украйна и Франция - Русия?! Авторът Гидеон Рахман, явно подпомогнат финансово от някое НПО, чете историята, както дяволът Евангелието. Разликата между Русия и Франция е очевидна, просто трябва да се погледнледне картата на света. Също така разликата между Украйна и Алжир е ясна и на първолак - Алжир се намира в пустинята и е населен с ...алжирци. А Украйна е ясно с какво раполага като ресурси и индустрия. Да не говорим, че украино- руската граница е само на 500 км от Москва. В този смисъл - тази война няма да има край, докато една от страните не изчезне от политическата карта на света. Коя ще е тази страна, всеки си има фаворит... но реално накрая ако съществува, Украйна ще бъде една опустошена територия с избито или емигрирало население, в която ще трябва да се наливат огромни ресурси, за да се възстанови. Ако мислите, че Евро съюзът ще дава парите и ние нямаме нищо общо с това, се замислете, че ние сме най-бедната страна в Евро съюзът ...

Путин е до кръста на дьо Гол. И двамата са военни. Единият се е бил срещу нацисти, а путьо се бие срещу невъоръжени. Дьо Гол е умрял вече, а путя ще го последва до края на годината. На путаран ще построят паметник защото ще унищожи Русия. Дьо Гол има множество паметници, къдото се полагат венци.

Франция се е отказала от Алжир?!? Ама вие сериозно ли?!? Полвината Свеверна Африка все още са колониални владения на Франция, въпреки че уж се водят самостоятелни държави. Вие съвсем за канарчета ни взехте. Изобщо не съм чел бозата! Още от загалвието си личи, че е пропаганда от началото до края. Предполагам пасквил на ДВ.

Къде е дьо Гол, къде е Путьо. Както казват у нас, нерде Ямбол, нерде Стамбул. Дьо Гол е аристократ. Военен от кариерата. Висикообразован в няколко области. Преминал различни нива в армията и адмунистрацията. Основен идеолог инвдъхновител на Съпротиватс във Франция. И което е много важно. На два пъти отхвърляб от сънсродниците си. Въпреки всичко, като човек, като личност дьо Гол е доста над средното ниво. Както във Франция, така и в световен мащаб. Путьо е едно следвоенно недоносче. С ограничен кръгозор, моделиран по болшевишки модел. И затова най голямата ценности за него е да стане милиционер. После бавно се катери по йерсхията на принципа, който е основен в СССР. Я начальник тьi дурак. Което ще тече, че всеки с една звездичка по малко от него е най долен червей , а всеки с една звездичка повече е самият Господ Бог. Ако не беше Елцин да го издигне Путьо щеше да си остане един прост милиционер. Но стъпил веднъж на върха, по стар съветски обичай той се чувства Бог. И последно Путьо бе едно дребничко момченце с Мъничко пишленце. Което стига до малко над кръста на Дьо Гол Дьо Гол остава в истирията като национален герой на Франция. Като Наполеон и Луи Четирнайсти. Путьо ще остане в историята като унищожителя на Русия, беше като полуидиота Брежнев, унищожителя на СССР.

това ми стига-)

украинците правят цивилизационен избор ... дали са слезли от един клон с руснаците като човекоподобни маймуни или не няма толкова голямо значение.

А не да се карат с тях и да ги плашат с НАТО. Сега виждаме на какъв хал са. Просят пари и оръжия и ги бомбардират всеки ден и уикендните също

Гидеон Рахман, Файненшъл Таймс.Абе Гидеоне, абе Рахмане, ти не си със всичкия си. Абе Файненшъл , абе Таймс защо го държите този .......... да ви излага.

ако се следва примерът даден в статията... то Украйна трябва да се прости с населението което е въстанало срещу нея, така както Франция се прости с въстаналия срещу нея Алжир, и което Русия просто подкрепи. А да, да не забравяме че така любимият на Запада Пол Пот е получил идеологическата си закалка точно във Франция, което донякъде обяснава обърканите му политически идеи довели до идеята му за геноцид над виетнамското население в Камбоджа, идея финансирана с 2.5 милиарда долара от... САЩ, които заедно с Китай и нарицателният вече Запад продължиха да го подкрепят военно, финансово и политически след като Виетнам окупира Кампучия и прекрати извършвания от Червените кхмери геноцид... Е, на мен пък точно историята на Зеленски, и укранските националисти, независимо от декларираните различия в идеологията повече ми приличат на тази на Пол Пот и Червените кхмери, а Русия играе ролята на Виетнам;)

Нямат нищо общо ! Да не говорим , че след 1940г Франция вече не са водеща сила ! Те и ОК вече не са водещи в нищо !

Пиша ти плюс,ама в кулинарията са ненадминати, а до 70г.и в киното.

Типично за Файнаншъл таймс!

Дай нещо типично от севернокорейската преса да разведрим.

Имам подозрения че в Северна Корея са по-наясно с географията, в САЩ мнозинството не знае за съществуването на повечето европейски държави!

Северна Корея знаят само,че на света са няколко държави,които обаче живеят много по-зле от тях.

човек, който цял живот изучава света от CNN няма как да прави анализ на съвременни гео-политически конфликти

Ман Дьо Гал

Няма нищо общо между връзките Алжир-Франция и Украйна-Русия. Сравнението е подвеждащо и всичката логика изведена от него е грешна.

100+

14:42 | 15 август 2023 | Автор: Гидеон Рахман, Файненшъл Таймс Гнусна соросоидно-глобалистка пропаганда !!!

истината която не можеш да преглътнеш , боли нали пут;ерастче

И да попитам в какво се изразява днешното величие на Франция? С позицията която заеха в конфликта Бурунди и Руанда където 2 млн. бяха избити, защото това била тяхна сфера на влияние, в ролята им в Мали, Нигер, Сиера Леоне или в отритнатите 10 млн. в самата Франция. А може би в постоянно променящите се възгледи на Макрон?

А може би в постоянно променящите се възгледи на Макрон? Каквото му кажат клана Ротшилд - това става ...

Да добавя Виетнам и Френска Гвиана. Геноцит страшен.

Путин е до кръста на дьо Гол. И двамата са военни. Единият се е бил срещу нацисти, а путьо се бие срещу невъоръжени. Дьо Гол е умрял вече, а путя ще го последва до края на годината. На путаран ще построят паметник защото ще унищожи Русия. Дьо Гол има множество паметници, къдото се полагат венци.

Соросоиден автор, статия напечатана в соросоидна медия.... Украйна не е колония на Русия, лъжливи соросопии ! Населението на украйна е такова, каквото е в Русия - предимно славянско руски етнос, татари, малко българи, евреи, малко гърци (покрай морето). И така е от 1000 години. На тези места е възникнала и се е формирала, както руската нация като такава, така и руската държава. Какво общо има Франция и френската нация с алжирции, тунзийци, нигерци и т.н.? Нищо ! Просто францизите са колонизирали за 200-250 г. тези държави. Не са им донесли нищо хубаво и затова, развиващия се свят след ВСВ гие изритал заедно с англичани, белгийци, датчани и други кървави колонизатори от страните си. Колко примитивно и видимо лъжливо и користно твърдение - Украйна - нещо като колония на Русия ?! Не фърфите либерастни соросопии ! Не !

Ще изрита светът. От лицето на земята.

Унизително е да си подлога на други интереси,и да пренебрегваме нашите. А провокирания конфликт в Украйна, няма нищо общо с Алжир!

Да се сравнява велик политик и държавник като Де Гол с треторазряден кгб агент и издирван военнопрестъпник като путьо е просто смешно !!!

И в пряк и в преносен смисъл.

Френски арабин, пишещ за англичаните срещу Русия. Чак смешно, ако не тъжно, да ти стане. Те англичаните ги управлява индиец, а кмет на Лондан пакистанец. Да им завидиш.

Е, а твоя началник като е циганьор, какво да те правим сега......?

Роден в семейство на евреи от Южна Африка. Не вземай отношение като не ти е ясно за какво говориш.

Де Гол е велик А Путьо е П¥тка

Тоя е заместник некадърника след Галемен. Да бяха концентрирали войски в Париж и да ги пратят към Седан за да прекъснат комуникационната линия на Гудериан?. Или поне да бяха базирали авиацията в Париж? Начи глейте ся, един танк Тигър пие по 10 литра бензин на километър, тогава танковете са били два пъти по малки, начи харчат пет на километър. 200 километра до морето са по един кубик гориво на танк. 400 танка значи поне 200 цистерни да се влачат подире им. И понеже цистерните и те искат гориво значи са 300. Освен това е нужна пехота, за да ги пази, противотанкови оръдия, да пазят пехотата, ПВО, да пази откъм въздуха, станаха 500 камиона плюс оръдията и пехотата, което няма как да се скрие. Танковете имат по 80 снаряда и ако влязат в битка, значи и със снаряди ще трябва да презареждат. Значи след 400 танка трябва да вървят поне 1000 камиона, уязвими откъм удари откъм въздух и суша. Така че този жалък некадърник хич не го и пласирайте, добре поне че шефът му Галемен е по-некадърен

Само да уточня. Дьо Гол е командвал рота. Изобщо не е бил фактор в началото на войната. Впоследствие става паркетен герой. А е трябвало да го съдят защото без поддръжка от артилерия хвърля хората си срещу картечни точки. Всички загиват. Без героя.

Путин и Дьо Гол ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА На кой му хрумна да ги сравняват? Путин ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

"колониална война в Украйна"? ахаха тея сега вече имат нова опорка ли? по-добре е да кажем както Дьо Гол извади Франция от НАТО така и НАТО трябва да изчезне от Източна Европа, а най-добре е да се разпусне, това е една морално остаряла, агресивна организация от Студената война, която няма почва в Европа

Хаха, фамилията на единият е мъжка, а на другият не.. В преносен смисъл естественно конечно разумеется ....!

Тез приказки ги знайм.Кажете какво стана с контраофанзивата на Украйна и има ли още живи украинци на фронта.

Още няма отговор какво стана с 3 дневното превземане на Киев и едноседмичното на цяла Укайна

Контраофанзивата си върви.Освобидени са 540 кв километра.Руската свинска мърша която гние из полето отдавна надмина 250 000 глиста.Московската кочина гори вече всеки ден .Та така !

Ко каза?

кои монархии ви бяха членове