Путин: Нашите противници целят разпадане на Русия. Още смятам украинския народ за братски

Военният потенциал на НАТО се използва активно срещу Русия. Армията ни ще става все по-силна, ограничения във финансирането няма, заяви руският президент

Обратно в новината

Коментари - Путин: Нашите противници целят разпадане на Русия. Още смятам украинския народ за братски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога НАТО ще започне "специална военна операция" в просташка пРоссия, с цел да гарантира световния мир ?!

На Луково лято жендерче!

Расия свърши танковете, свърши самалъотите, за хеликоптери, от 4-5 месеца нищо не се споменава, атрилерията й дава фира. Ако в тези условия хвърлиш 300.000 солдати -запасняци, чудя се дали няма да настане едно голямо клане...

Аз не помня какво е ставало по време на втората световна война, но помня периода след нея (та чак до края на шестдесетте). Тогава хлябът беше с купони, ако ги "загубиш" - оди си събирай коренчета. Месо, плодове - мъ това си бяха буржоазни прищевки. За да тръгнеш на училище, най-арно беше вашите да добарат някой бракуван войнишки шинел или дрехи, та да ти ушият палтенце. За бельо - каквото е останало от пра- пра- просто го закърпват и носиш... Това беше в България, а вероятно до голяма степен дори и на запад...В СССР - чак до към 90-те години - мъжете критично не достигаха. Ако на компания, особено в провинцията им изпадне мъж, си го предаваха с наслада без всякаква ревност, просто да видят и приятелките какво е това... Деветдесетте години, отприщиха пътуванията зад граница и положението започна да се поизглажда. Какво беше направила войната с психиката на участващите в нея? - По добре не питайте.

Требе да оди на психиатър. Не са му добре нещата...

Брест – Литовска руска капитулация 1918: Съветска Русия губи полските земи, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Украйна, части от Беларус, а също така и областите югоизточно от Кавказ – Карс, Ардахан и Батуми, които са върнати на Турция четиридесет години след като са ѝ отнети с Берлинския договор. Загубени са общо площи от 1 милион км2[5], а заедно с тях около ⅓ от населението (над 60 милиона души), 80 – 90 % от въгледобива, 73 – 80 % от находищата на желязна руда, хиляди заводи и ⅓ от обработваемите земи[17]. Специални анекси гарантират германските икономически интереси в Русия.[18] Договорът постановява пълна демобилизация на руските въоръжени сили и връщане на флота в пристанищата (член 5). Преди това Съветска Русия трябва да изведе войските си от Финландия, Аландските острови, югоизточната част на Прибалтика и Украйна, да сключи мир с Украинската народна република и да признае договора ѝ с Четворния съюз (член 6)[19]. С финансово съглашение през август болшевишкото правителство се задължава да плати на Германия 6 милиарда златни марки[5]

Забравихте да споменете че след Брест-.литовския мирен договор през 1918 г. следва Парижкия мирен договор през 1947 г.след ВСВ при който СССР/Русия/ си връща загубените територии през 1918 г и освен това си връща от Япония Курилските острови и Южен Сахалин. Тези териториални придобивки са признати от съюзниците от антихитлеристката коалициа САЩ, Великобритания, Франция.

Кукуригу

Нямаше как до границата на Могучая да има държава, където хората живеят нормално и рашистите да я оставят. Робите им като гледат как живеят украинците и се демотивират. Това не е добре за джуджето вожд на джамахирията. И за това е цялата война.

Писна ми от идиоти от каде знаеш щак живеят хората?8

Абсолютно никой не цели разпадане на русия! На никой не му е притрябвала руската беднотия,като си навлича само проблеми с нея. Виж, малките мъже от кремъл целят да присламчат съседните на русия държави към територията си. Да ги питаш защо им е такава огромна територия. Те и с тази не могат да се оправят, та хеле с още държави? Чисти измислици - поредните на путин!

Ресурсите бе... Хамериканците са като мароканските скакалци, ама ще вдянеш бякой ден

За руската беднотия не дей да мислиш помисли за нашата

Естествено, че ще искат разпад на Русия! Това е най-доброто нещо, което може да се случи на света!!! В тоя ред на мисли и ти, Путин, започвай да мислиш по въпроса, та да направиш едно добро дело за света.

Защо винаги си мислим как да управим чуждите държави ?нашата да я управител ало

А пък аз още не мога да разбера как и кого спасява Путин и срещу какво се бори. И каква е тази специална операция, която е уж срещу нацистите в Донбас, но в същото време е война срещу Запада?!? Или по - скоро казва, че се защитава от Запада?!?! Но дефакто окупира и присъединява чужди територии… Мисля, че ако е искал да спаси тормозеното и подтискано руско население на териториите на Украйна, по- лесно, мирно, и евтино щеще да излезе за всички просто да ги изсели от там и да ги настани на руска територия. А той унищожожава и руси и украинци, изселва милиони на Запад, и влива толкова пари за разрушение.. И честно казано не виждам как ще се разреши конфликта, защото не е ясно какво точно иска Путин и какво точно прави.

Само на тъпаците не им е ясно! Ако можеш да четеш понапъни се малко може пък да разбереш!

Ти за мен си идиот

Какъв братски народ бе, изрод?! Болен, изкуфял мизерник, разказа играта на обикновените хорица в Украйна и после - братя му били. Урод побъркан!

Мразя копър

Евала на самочуствието му .Той се мисли още за фактор.

Басси и лицемерното копеленце Разбиха Украйна , изтрепаха сумати цивилни и вика те са ни братя И кой пък тръгнал да разединява Федерална Руспия ?,тя сама като СССР ще си се разпадне Гладът е по силен и от токът КаПутин КаПутин , мислех те за умен чиляк до преди да завземеш Крим , ама от тогава на насам показваш , че алчноста ти те погубва бавно …

Тъпанар, пося омраза за 200 години напред!

И преди това се мразеха

Сега ще мобилизира още 350 хиляди пияни блядки. Явно първата порция е успешно могилизирана. Абе глупави, но за сметка на това много нагли, са руснаците. Тъпо и упорито към пропастта.

Ако незнаещ зеленски вече 9 пъти мобилизира то не останаха вече! Но Америка каза: ще се биете до последният усраинец!!!

Ти пак никак не си пиян?никак не се трепим по пътищата а рашките са ти виновни скапаняк

ЕПМ на мръсните укри и кравари. И не взимайте никакви пленници. Бой по фашистките репи, докато омекнат.

Ама ти още ли вярваш за “специялна операция” , фашисти , лаборатория за химическо оръжия и тей бодобни руZки пропаганди ? Явно си прост(о) русофилко. Ако се срещнеш с КаПутин ще му играеш ли една целувка като Брежнев и Тодор Живков ;0)

А ти на какво вярваш тъпако ? На европейските ценности като 68 пола,жендерство, секс със деца и животни !

То всеки нормален човек вече смята володята за братоубиец, но вече си има и официално признание.

пък смятам руснаците за диваци и варвари, а Путин за див селянин.

тъпак е Путин или просто умел манипулатор. Никой не е искал разпад нито на СССР, нито на Русия, но всички са безсилни да го спрат.

ТАЗИ ТЕМА НЕ Е ЗА ТЕБ МАМИН СЛАДЪК . ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ТИ ПОТЕНЦИАЛ Е МЕКО КАЗАНО СЛАБИЧЪК . ИДИ СИ ИГРАЙ С КАМИОНЧЕТО ИЛИ ТЪРКАЛЯЙ АСПИРИНИ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ .

Психопат - Путлер по дефиниция покрива напълно всички характеристики. Наближава времето да го изкарват пред бункера и джуджака е малко притиснен. Не успя да направи IV райх.

Ще видиш какво ще направи нов световен ред пак те си духай супата нещасник

...явно е зле със смятането,...колко народ погина и от двете братски страни....заради кремълския обитател...жалко!!!

Тогава бандеровците издигнаха пречупения кръст и започнаха да горят рускоговорящите. А САЩ ги финансира и насърчава оттогава с трилиони долари. Мислеха си че войната ще свърши за месец. Не помнят кой кога подгони Хитлер и го гони до Берлин.

Заради САЩ и ес ужас искам да ги напиша със малки букви и те сами изскачат САЩ пак ес седят малки и тук се налагат краварите

Вече не са братски

като го изтрепахте ще го обявите за вражески.

За сегашния Батак е виновен най-вече Путин! Отдавна трябваше да смачка Украйна!

всички народи, които все още смятат за братски трябва да бъдат завоювани и натикани в Русия. Това е доктрината на Путин.

Президентът Путин е настъпил англосаксонската змия по опашката, президентът Си ще ѝ размаже главата.

Да не дава Бог такива братя.

Цинизъм и двуличие лъха от всяка дума на орките ... И си въобразяват, че някой им вярва още ... Но идва страшния съд - за едни трубунал за военопрестъпници, за някои по едно бързо чайче у дома ( да си спестят транспортните разходи до Хага)

Господи полилей от идшоти

Русия е толкова славянска, колкото аз съм китаец. В Москва до началото на 18 век се е говорило само на угро-фински език, и е имало само трийсет славянски думи в него. Чак след декрет на Петър първи чрез заплахи, той заповядва и принуждава всички в Москва и подмосковието да говорят на славянски език. Славянския става задължителен език. По този начин оправдава агресията и завладяването на славянски държави на запад и тяхното анексиране към разрастващата се тогава Руска империя!

Абе, някой знае ли какво се случва с безродника предател Малинов, който Путин лично го награди за родоотстъпничество срещу България. Малинов още ли е на свобода, а не до живот в затвора!

Ами то целия политически елит са му братя :) 90% иде от БКП останалите 10% от ДС. Най вероятно е на сладък държавен пост. 2-3комисии и служебна кола

Където и да се обърнеш в Украйна, във всеки разговор се чува пълно отхвърляне не само на руския диктатор, не само на Руската федерация като държава, но и на всичко и почти всички руснаци. Проучване на Киевския международен институт по социология показва, че през 2013 г. около 80% от украинците са имали положително отношение към Русия; към май 2022 г. този процент е едва 2%. Един университетски преподавател каза, че студентите му вече пишат "русия" с малка начална буква. "Не ги поправям".

Путин е прав !За съжаление и ние усещаме колко са коректни нашите партньори .Да игнорират държави и народ ,само поради факта ,че те се развиват ....това е фашизъм !

Много ниско,соросоидно ниво.От това,което Путин казва,не може да се отмести и една буква.Това го разбира даже и онзи келеш от новата, кламера от Разград.

На бас се хващам, че не знаеш какво означава думата соросоид, защото си изключително глупав и ниско интелигентен. Такива сте всички путьовци-путинисти!

Въпрос на време е военните действия да се пренесат на руска територия, а когато руснаците започнат да се колят и бесят един-друг, голямо клане ще падне.

Има ли нормален човек,не платен съветски трол, който да вярва на това!?!?Народът му мизерства,той се оправдава с другите!!!

Трябва да се разработват дронове и да се използват в армията - те трябва да са навсякъде. Военнослужещите трябва да разполагат с всичко от най-висок клас, включително оръжия, комплекти за първа помощ, униформи, пакети с хранителни продукти и оборудване за нощно виждане. Бойните действия откроиха проблеми, по които трябва да се работи, включително комуникациите; Сега разбирате ли защо руснаците искат преговори и прекратяване на бойните дейстия? ЗА ДА СЕ ОКОПАЯТ И ПРЕВЪОРЪЖАТ!!! Но украинците не са прости. Бой, бой и бой, докато и последният руснак напусне украинските земи!!!!

е сега разбрахте ли Минските споразумения са били само и само ,както каза Меркел ,Украйна да се въоръжи ...Успех ,Русия !

РУСИЯ ЗАТОВА Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЗАЩОТО ВИНАГИ Е ИМАЛА НЕКАДЪРНИЦИ ЗА РЪКОВОДИТЕЛИ

Всичките вкупом събрани евро "лидери " не са на нивото на Путин !

Мръсно Джудже, продукт на КГБ!!!

Защо не воюват с враговете си А воюват с братята си

Воюват с режима, тъп ли си...

Единият от вас е тъп, но не е той!

От страх!?!??

Братоубиец скапан...

Алиенацията от реалността, нулевата историческа култура и религиозната вяра в митологеми са характерни черти на класическия русофил. Това създание най-сериозно ти сервира примерно: „Руската армия е непобедима, защото е...непобедима“. Как да обориш религиозна вяра с факти, особено при пълен отказ от мисловна дейност? За да се открои паталогията обаче, трябва да се види реалността. Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 3.7 срещу 194 милиона! Ето това е непобедимата и безаналоговата. Подобно на русофилското е и „мисленето“ на средния руснак. Продукт е на колективно бягство от истината и свободата, плюс доброволна лоботомия. Пораженията се представят и честват като победи. Победите (доколкото ги има) се превръщат в триумфи: 23.02 е денят на руската армия. На тази дата през 1918 немците разбиват руснаците при Псков. После следва Брест-Литовската руска капитулация, подписана на 3-ти март по настояване на българите. Руските поражения при Бородино 1812 (след битката французите влизат в Москва) и Севастопол 1855 (Севастопол пада и руснаците губят Кримската война 1853-1856) се честват като победи. Тоталната пропаганда позволява бягство от реалността в един имагинерен свят на величие. Водката също помага. 90-те години руската държава на два пъти официално призна, че подвигът на легендарните памфиловци е измислица. Последваха бунтове на населението. Искаха си лъжата. Огромното мнозинство от руснаците (подобно на северномакедонците) не търсят истината, а намират убежише в познатата лъжа, с която са свикнали. Тя ги успокоява и им дава фалшиво чувство за величие. Путин не допусна тази грешка, напротив – финансира филм за Лъжата. Така стигаме до агресията от 24.02.22, но за това в главата руски поражения през 21-ви век.

....пишеш исторически правилни неща,но..не е за това място,първо рядко някой като мен ги чете,и второ истината...не е удобна на платените русофили...

Грешиш. Именно заради такива бисери се ровя в това русофилистично блато. А когато нямеря се радвам, че не съм само аз, който мисли така... Радвам се, че ви има и ДА - ИМА СМИСЪЛ!!!

Не споменавате нищо за Парижкия мирен договор след ВСВ през 1947 г. където СССР/Русия/ си възстановява загубените територии, със съгласието на САЩ, Великобритания,Франция а именно Западна граница реките Одер-Ниса, Калининградска област/бивша немска Крьониксберг/, прибалтийските републики Бесарабия, Молдова, Задкарпатска Украйна областа Печенгана на север и от Япония Курилските острови и Южен Сахалин.

А за долнопробната тирания, прехранваща се с природни ресурси, какво да кажем? „Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин“ – ревва русофилистикът. Нима? Босненците турци ли са (османски до 1908), а албанци и севермаци (1913), а иракчани, сирийци, палестинци и т.н. (1918)? А кюрдите? „Руснаците ни освободиха.“ Както във всяка уважаваща себе си тирания и в Русия решенията се вземат еднолично, в случая от Александър II – етнически немец, както и всички руски царе (титлата е българска) след Петър I. Никой не е питал нито мужика, нито обозните коне какво мислят. Мнозинството от руската интелигенция съчувства на българите, но нима не е така и на Запад: Гладстон, Виктор Юго, Макгахан...? Защо тогава западняците не ни освободиха ли? А кой изобщо е тръгнал да ни освобождава? Защото Русия отива да завладява Проливите и Цариград. Нашето освобождение е нежелано за Русия следствие от този й мираж, продължил до 1945. Ние сме само повод, а не причина. Да се подчертае: това е десетата (10-та) Руско-Турска война! И другите ли войни са заради нас? При това не е последната! Явно не сме били достатъчно освободени, та пак... Не от добро чувство, а от интерес. След това Русия винаги е била срещу нас (1885, 1913, 1916 и т.н. и т.н.)– ние сме й препречвали пътя, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес. Любопитно е, че българинът – винаги подозрителен и готов да търси користни мотиви и далавера, по отношение на освобождението е идеалист. Единственият български идеализъм. Набързо: Ако са ни освободили, то трябва да сме свободни, а не зависими от тях. Другото е по думите на Левски „Стани, куме, да седна.“ Ако са ни освободили 1878, то са ни окупирали 1944. Пито - платено. Един човек трябва да е благодарен на друг. Една нация на друга – никога. Това я прави зависима и ограничава суверенитета й. Американците спасяват Франция през Първата световна и я освобождават през Втората. Благодарни ли са французите? През 2015 юбилейното издание на Фигаро, посветено на освобождението на Франция, споменава американците на...18-та страница.

Това вече го четох. И аз имам материали за копи-пейст, но ми доставя удоволствие да натъртя пръсти в клавиатурата. А ги натъртвам, защото обикновено трия поне една трета от написаното. Да не бъдем вулгарни, все пак! Пък и иронията ми много често преминава в сарказъм. А сарказмът трябва да се цеди с капкомер - иначе нагарча...

Не споменавате нищо за факта че на Берлинския конгрес през 1878 г. тогаващният обединен запад, с цел да пресече опита на Русия да завладее Проливите в наша вреда разпокъсва Санстефанска България обединила всички земи населени с българи, като не се съобразява с султанския ферман за създаване на Българската Екзархия в Цариград с граници съвпадащи с тези на Санстефанска България.

на империята на злото, и на Поткин да му спретнат един Нюрнбергски процес :)

стига бе

Силно желая разпадането на Русия. Най-добре на 100 държави. От Москва стават 10 държави.

всгички козяцета с тая мисъл си лягате, с тая ставате, хи-хи...

Руснаците, украинците и белорусите са братски народи тъй като имат един общ прародител това е Киевская Русь в която е живял един народ великоруския. В последствие поради феодална раздробеност, монголско нашествие и завладяването от монголците включително и Киев център на борбата срещу монголците става Москва около която се обединяват съседните руски земи и тя побеждава монголците и става нов център и столица на руската държава.

Никой , абсолютно никой в Европа не обича руснаците. Дори сърбите не ги обичат, а сано си гледат интереса. Единствено се страхуват от руснаците, не ги обичат, нито поляци, които са между другото единствената държава създадена от славяни, нито арменци, нито който и да било друг народ. Самочувствието им, че са имперски народ е разбито на пух и прах от същия тоя Путин и това се очакваше от 30 години. Време е страните от Кавказа да получат някаква форма на самоуправление , време е Сибир да бъде деокупиран и няма как един човек, колкото и да се е подготвял за удържането на Империята да предотврати неминуемото. Срещу историята не се върви и всяка Империя рано или късно пада. Най-много е издържала Източната римска Империя, няма да има кой да я надмине, след няколко века Русия може пак да се възроди като империя, но сега е дощло време да залезе. В тоя няма нещо лошо или неестествено. Империите си отиват с кръв, с много кръв, спомнете си клането при превземането на Константинопол, палежът на Рим. Винаги така се случва.

Украйна е руска земя, но фашизмът трябва да бъде унищожен! Всички, които съдействат на фашистите, ще бъдат наказани сурово, ако се налага, и чрез ядрени атаки!

За римските легиони унищожителите на Рим са били варвари, сега за руските радиостанции унищожителите на войската им са фашисти. Това са само думи, всъщност срещу русия воюват обикновени хора защитаващи територията на друга държава - Украйна. Руската пропаганда обаче се опитва да ни внуши, че нормалните хора никога не биха вдигнали оръжие срещу руската армия. Всяка чужда армия не е добре дошла и посрещането и с оръжие, а не с бели знамена може да получава само адмирации. Останалото е позор. Също като позорът при превземането на Крим през 2014та година. Украинските войски се предадоха без пушка да пукне. Явно урокът е научен.

Снощи бяха мръсни нацисти, които трябва да бъдат разстреляни. Днес са нещастни, гладни бойци. Катарзис ли преживяваш или ти се обади долният кремълски манталитет? Престанете с тази мръсотия! Разсмърдя се половината свят. Не си играйте с държави и народи, сякаш са ви детски играчки. Не гледайте надменно, вижте си скапаното съществуване и какво ви държи- лъжи, интриги, насаждане на страх, подтисничество, терор. Написахте ни фалшива история. Грабихте ни и продължавате да грабите! Лъгахте ни и продължавате да лъжете! Вижте какви съседи имаме, благодарение на вас. Не си говорим, не се познаваме, не искаме да се знаем. Написахте фалшива история и на македонците. Скарахте ни с тях. Тук сме ви братя, там сме мръсни фашисти. Като се замисля, погрижихте се всеки православен християнин, който не е в империята ви, да намрази брата си. Вижте се! Купили сте орди от чалми и ги пращате срещу собствената си кръв. Те ли са ви новите "братушки"? Двуличници недни! Прокълнати хора сте! Кофти нация! Лоша карма! Тумор!

...да така направи кремълския ехиден звяр, жалко че тук му пригласят разни платени олигофрени,но ...с руснята всичко е....началото на края...свършени са....

Русия-Империята на лъжата и пропагандата, усетили сме го на собствен гръб 45г, усещаме го и сега, западната демокрация у нас бе подменена от див, фалшив, руски капитализъм с елементи на чалга и борци. Дивите безбожници, чеда на Октомвпийската революция, патологични лъжци без ценности, диви, жестоки, зли, завиждащи и плюещи по работливите, упорити и знаещи западняци. Русите монголци са с най-голяма територия от над 200г и с най-много ресурси, Русия и уродливата и пластична операция наречена СССР, управлавала половин век народите на най-цивилизования континент, завлече към пропастта зависимите от нея държави, сега дърпа надолу към пропастта на унищожението цялото човечество, от безсилна злоба и жестокост. Безидейни и зли , Империя на злото и лъжата! Като чума съсипват всичко, до което се докоснат! Не могат да създадат нищо полезно, красиво и съзидателно, само груби, жестоки оръжия за унищожение!

Е много си интелигентен ....хайде сега в Украйна като си толкова смел

Именно понеже украинският народ е братски, систематично го избиваме и сриваме градовете му със земята - водени от братска любов. Изр*д!

"Още смятам украинския народ за братски" - нагъл, по-нагъл, най-нагъл!

,,Брадски,,затова ли има бум,бум.А ,че им разруши къщите,прогони ги от родината им.Украйна от векове си е самостоятелна държава

Този съвсем се е побъркал.

Погледни правителствата в EU и дори тези от Африканските страни - дори напълно различни култури, социални и класови, традиции, и т.н. спазват някакви норми ка комуникация. Такъв тип терористичен подход в Европа е неприемлив - много меко казано. Зеленски с групировката му ако не му харесва цивлизацията - да хваща гората и да емигрира в Афганистан. Там ще се интегрират без проблем.

Аз не знам за Зеленски, но доколкото знам е на посещение в САЩ. А не в Афганистан. А Путьо и путьовците около него не ги канят даже в Афганистан.

Аз на коя страна съм - се вижда. Досега пропуск нямам в преценката си. Да висим. Да не се налага да го бомбардират Зеленски. После пак ще кажете: Ама те първо дават - а после бомбардират.

Стратегията е добра (за военно развитие на РФ,) но трябва да следва посоката на общото Европейско пространство. Производството на оръжие не пречи. Затова трябва да се съчетава с високи стандарти и в други области. Особено екология и опазване на околна среда; здравеопазване, фармация и хранителна промишленост. Те са най-уязвими при производство на ядрени технологии. Пиша, защото много наблягате на физик. Дори и сътрудничеството на РФ с Германия (това го следя) е главно в тази област. Но, посочените сфери изискват сериозни аналитични методи. Има последна генерация методи, които са стандартизирани в Директивите на Запад. От Беларус наскоро казаха,.че ги нямат. При вас не зная как е - затова ги споменавам. Трябва да се синхронизират стандартите за качество на храни, лекарства, и екология между вас и нас (ЕU.) Грешката на изолация като тази от IIWW не трябва да се повтаря. Ако не бяхте толкова изолирани нямаше и да се появи този фебомен - терорист в Европа. Моделът ви трябва да наподобява този на Щатите, а не този на Китай и С. Корея. На никой не му праве впечетление, когато се проиведе в Щатите нова военна технология. Ориентирани са към света. В EU произвеждат дори съвместно. ....И Каин и Авел са били братя. Много са случаите на братоубийства по сметка.

Стратегията е тотално пробита. Историята го е доказала. Много е глупаво да настъпваш една и съща мотика на едно и също място два пъти подред. Много е глупаво да воюваш с целия свят. Ще загубиш. Със сигурност. А да те вкарат едновременно в надпревара във въоръжаването, война, санкции и без съвременни технологии ти гарантира пълен провал. През 80 те години на миналия век в почти същата ситуация СССР се провали. С гръм и трясък. Фалира. Разпадна се. Като лайно на дъжд. Русия нито е по силна, нито по велика от СССР. И затова я чака същото. Фалит и разпад. Плюс съд за военни престъпления над Путьо и путьовците около него.