Туроператорите против премахване на забраната за пушене

Асоциацията на туроператорите обяви, че се противопоставя на предложението на НФСБ за отпадане на режима, забраняващ тюнопушенето в заведенията за хранене.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно само на мишоците коментарите се транслитерирай боклуци?!?!!

Пушенето е въпрос на личен избор.........А от това че всички коментари няма едно име всички мишки в дупките.

Който иска да си трови дробовете и да си осмърдява душата, да го прави в собствената си кочина. Никой не трябва да му дава правото да върши това в чуждата, каквато и да е тя.

Защо му пречи пълната забрана, не ми е ясно.

На мен ми пречи!!!

Чувствам се щастливка затова,че не посещавам заведения. Донесоха ми току що една голяма пица у дома,вечерях и с кеф си запалих цигара . Постигнала съм житейска свобода - правя каквото си поискам!Дядо ми умря на 96 с цигара в устата,надявам се да стигна поне неговата възраст.Пък и да не я достигна какво от това - правила съм в живота това,което си поискам.

Г-н Симеонов, поздравих Ви за отношението Ви към рекламата на хазартни игри, но не разбирам защо искате да въведете отново пушенето в закрити помещения.Нима не знаете, че ЗДРАВЕТО Е БЕЗЦЕННО!?Както за непушачите,така и за пушачите!Не бъдете управляващ с две лица!

кой иска да се трови и смърди на въшлясъл ром да пуши на вън!

А който иска чист въздух, да ходи на в.Мусала.

Някакъв си го обгазила молекула от цигарен дим.А от твоята кола колко изгорели газове обгазяват околните.Абе, вие имате ли акъл?В най - замърсеният въздух живеем, а взели да ми говорят за "вредата от цигарения дим".Пък, който толкова държи да си живее на чист въздух да си ходи на село.Все на много културни и претенциозни се правите, а после другите били гейове....Когато мъж заговори с "парфюмирани"претенции никак не му е читава работата..

Какво се бутате при пушачите , като ви пречат -отделни кръчми и толкова? Та на някого му е изтрябвало да зяпа здравословни язваджии...

На кръчми не ходя. Примерна случка: На първи етаж в сграда съм обърнат с гръб и гледам нещо на компютър. Надушвам молекула тютюнев дим. Обръщам се и гледам, че навън до отворена врата някой пуши - това на примерно 15 метра. Но явно вятъра го духаше навътре. Това се усеща на над 10-15 метра. И яко дразни. Все едно да те обгазяват с хлор или зарин в Сирия или Новичок. ;) Може би е почти като алергична реакция. Би трябвало да се дават на ОЗХО, за химическа атака! ;)

"Ракът на белия дроб за нашата страна бавно, но прогресивно напредва като честота.

Жертвите от катастрофи причинени от наркомани и пияни са многократно повече, и в тях загиват и невинни.Стига с тая тъпа пропаганда.Всичко в името на някое лоби се прави в тая държава, а не от загриженост. Никой не вярва в такива "грижи".

ще рекламираш?

Че то мигар и сега не се пуши в много заведения? Елате в Ботевград и се снабдете с противогаз, преди да посетите някои кафенета и ресторанти!

Варели се опитва да пикае срещу вятъра, но какъв ще е ефекта е известно от множеството проведени преди него експерименти.

Вървя по улиците,минавам покрай магазин ,на вратата му се подпряла наконтена продавачка с цигара в уста,магазина празен.От 10 м. мирише на цигани от издишания от продавачката пушек.Как да вляза в този магазин-вътре вони още повече! Лъхне ли на цигарена воня -далече бегай!

Този няма ли да подава оставка вече? Нищо градивно не е предложил до момента.

ТИЯ от АБТТА сигурно ръководителите са олигофрени - все измислят някой възражения глупави и винаги против техния бизнес. Колко групи има където пътуват в Сърбия например и отбелязват че в расторантите се пуши и хората ходят да се веселят свободно . нека си има места за пушене и не пушачи. ТИЯ олигофрени са и против изграждане на нови лифтове. Те в страната и без това са 10 бр а те чакат хора да идват в хотелите.

Мими, май олигофрена си ти :)

Аз съм за ЗАБРАНА на Тютюнопушенето в закрити помещения и барове ! Отказах ги преди две години за да дишам чист въздух в закрити заведения ! Който не иска ,да пуши на Улицата !

Пушач съм но вкъщи пуша по 1 цигара сутрин и то на аспиратора

А аз събота и неделя по 20+ , полеглал на дивана :)

защо сте изтрили това което написах за дрогираните ученици в бг? ако на някого му пука за здравето трябва да се бори с този проблем.

Трябва да се мисли за сервитьорите - все млади момчета и момичета. Посетителите ходят на ресторант, колко, един път в седмицата. А те са там всеки ден, по 8 часа !

До кога ще ни управляват прости хора, които се съобразяват с волята на няколко, а пренебрегват здравето на милиони? На някого му се пушело- ами да излиза и да пуши, не сме длъжни да търпим вонята на цигарен дим всички в заведението и децата включително. Не съм против това да пушат, но да си е в обособени части от заведението, а не в целите заведения, защото е вредно за всички. А ако отпадне закона, точно това ще стане- пушене на воля и навсякъде и трябва всеки да се бие с другия, за да не пушат, т.е. искат да тормозят народа- правителството като се прави на много либерално, ще страдаме всички.

Валери Симеонов удря някои бизнес интереси, но подпира други. Много съмнително се държи. Тук сигурно самият той е пушач. От пушенето няма никаква полза! Безмислена работа и производство, че да отидат част от парите в други хора. Но общо е на загуба. Плюс вредите за здравето. Това че нервират непушачите и им тровят живота. Плюс изключителната мърсотия от фасове. На места до тротоарите на тревата, на квадратен метър има по 20. Създават необходимост от чистачки, но те не чистят навсякъде. Може да предизвикат и пожари. Сещам се една дето съдеше държавата за лечение за рак за 80 000лв., как пред съда пушеше цигара - предавано по телевизията. Като иска да се самоубива, да не иска парите от нас! Би трябвало да им увеличат здравните вноски, за сметка на намаляване за непушачите. Само че това трудно се проверява. Тютюнът е наркотик, заедно с алкохола! От наркотици полза не съм вижда никога. Преда май давали цигари на психично болните. Но на запад са давали и амфетамини, така че това не е критерий.

Няма по- противно нещо от това - да идеш някъде и да ти овонят въздуха. А пушачите са просто наркомани - изобщо не се съобразяват ни с околните, ни с последствията.

И пушачите, и пиячите, и наркоманите едни и същи! Миришат, а най ме е гнус да го гледам подпрял се до вратата пуши и влиза да ми даде ядене.... Да не говорим на работното място че 1/3 от работния ден е навън с цигара.........

Въобще не ме е грижа дали ще премахнат забраната или не. На всякъде по кръчмите си се пуши свободно. По долу написах как става.

Пич, не си прав. Нарушения има и е нормално като няма санкции. Но хората свикнаха и на много места не се пуши. Дори когато на масата има вазичка с вода, клиенти излизат на терасата за по цигара

Тръгнали са да издават властта. Ако си спомняте Орешарски започна с подобна идея и всички скочиха съвсем спонтанно. Тамън заглъхнаха нещата, но страстите не се бяха успокоили и измислиха простотията с Пеевски. Оттеглиха го, но късно и се появиха красивите платени глупаци и върнаха проклятието ГЕРБ и Бойко. А ако някой прегледа отново действията на правителството на Орешарски може би с очудване ще трябва да признае, че те съвсем не бяха толкова лоши в сравнение с простотиите на ГЕРБ и Борисов.

Каква е разликата между пушенето, оригването и пръднята? Никаква. И при трите случая мръсен и миризлив въздух излиза през някакъв отвор на тялото. Защо трябва това да се търпи.

тъп ама прав

В кварталната кръчма си пушим на воля. Просто кръчмаря знае в кой ден ще е проверката и тогава не ходим в кръчмата. Разбира се тази "услуга" не е безплатна.

С премахването на забраната ще се премахнат и рушветите за "проверяващите". То и сега се пуши навсякъде стига кръчмаря да киха на проверяващия достатъчно кинти. Казва му се в кой ден ще е проверката и в този ден не се пуши в кръчмата. После пей сърце. Ако премахнат забраната доста чиновници ще обеднеят.

точно! тук е заровено кучето!

отделни кръчми за хора и непушачи

вярно си тъп

съгласен! и в Германия е така!

къде точно в Германия е така, защото аз не съм виждал заведение където да се пуши, а ужким живея там, но да ти би трябвало да знаеш по-добре, все пак от телевизора си се образовал :)

Защо в заведенията да може да се пуши, а в киното и театъра не? Аз най обичам като отида на опера да си изуя обувките, да си люсна една студена мастичка, да люпя семки, и да си запаля цигарка. В градския транспорт требе да се обособят помещения за пушачи. Асансьорите също. Ся щото асансьорите са тесни и не може да се делят на отделни помещения може преди обед да работят за непушачи, а след обяд за пушачи.

Като дългогодишен, но отказал се пушач мога да кажа - забраната за тютюнопушене беше едно от най-добрите неща, които се случиха. Ако не беше то, сигурно никога нямаше да спра цигарите.

трябва твърдо НФСБ с този, който влачи възрастни български граждани по земята, да падне от власт!!! ГЕРБ ако искат да паднат нека подкрепят партньора си... Орлов мост ще се блокира веднага!!!!!

Абе те са против ама WC-то вече взел една комисионна за тая работа с отпадането

Заприличахме на нормална държава по отношение на пушенето и веднага се явява пореднеия шопар да развали нещата! Това с отделните помещения го помним. За непушачите места до кенефа, другото дими та се насира. Аре с този навик дори у Анадола не върви!

Kenn1111

Що Австрия в Анадола ли се намира???

да те срешна с Коста Костов да ти обясни кво става с дроба ти, или не ти пука?

Що? Австрия ненормална държава ли е? В Ирландия всички пъбове имат полуотворени места за пушачи, с естествена вентилация и газови отоплители когато е студено. Ако смяташ че САЩ и Русия с техните ограничения са нормални държави, аз не смятам така

Стига сте плакали бе мекерета. И без туй пушете. Да не би да сте спрели да ходите по заведения.

Тази забрана и сега се спазва само от ....непушачите.

Цял вицепремиер признава, че по Витошка забраната не се спазва. Нито един орган не си е мръднал пръста след това изказване. Докато не е отменена на практика имаме нарушение на закона, което вицепремиер констатира и пак нищо не се случва. Ми за кво да я отменят тогава като никой не я спазва?!

Няма нищо не ефективно в тази държава. Просто дебелогъзата администрация е сраснала със столовете и не си гледа задълженията. Това са едни мързеливи създания,които много добре знаят , че в частния сектор не могат да се реализират а и няма кой да ги търпи.

Като гледам гърците,от тази забрана за пушене,много им намаля туризмът!тези нашитее да вземат акъл от тях!Близко са!

Kenn1111

Не съм видял място в Гърция и вътре и вън където да не се пуши.Да забрана на хартия има но никой не я спазва така че примера ти е от тъп по тъп.

Туроператорите против премахване на забраната за пушене Който иска да пуши,да пуши, но да не трови другите