Туроператори: Чужденците не искат да се пуши в заведенията

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) се обяви категорично против отмяна на забраната за пушене. За разлика от ресторантьорите, от АБТТА заявиха, че след въвеждането на ограниченията чуждите туристи през зимния сезон са се увеличили с 5-6%.

Обратно в новината

Коментари - Туроператори: Чужденците не искат да се пуши в заведенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Да не се пуши! Съчетанието пушене, мръсен въздух, Чернобил, обеднен уран-Сърбия и стрес, а познайте, колко на месец се разболяват от рак и други подобни. Включително все по млади, нас старите вече...., а и между другото, и аз съм пушач над 30г., но твърдо съм против.

Никой нормален човек, па бил той и пушач, не би искал да му се пуши в заведението където се храни !!! Откъде ги измъдряте тия простотии за връщане на пушенето в закрити заведения !!! Аз съм пушач и не искам да ми смърди там където се храня !!!

а където не се предлага храна..какъв е проблемът

Увеличението на туристите тази година се дължи не на туроператорите или забраната за тютюнопушене, а на т.нар. "Арабска пролет", която блокира много дестинации в Египет и други арабски държави. Голяма част от чуждестранните туристи идват именно заради евтиния алкохол, евтиния секс и възможността да пушат където си пожелаят - въпреки забраната в повечето заведения се сервират вазички за чаени свещи или подобни в които да тръскаш цигарата и да хвърляш угарките. По този начин отговорността е персонала, а не на заведението. Съвсем друг е въпроса, че нашите туроператори такива туристи намират. Че за тях грижата за туриста приключва с плащането на съответната оферта, без да се заинтересоват колко пари могат допълнитело да изкарат от този турист, ако му правят ежедневна програма за посещения на места и природни забележителности... Г-н Байков, първо си оправете кочинката и тогава гледайте в чуждите.

В едно заведение, след вьведеното разделения на помещения за пушачи и непушачи, бяха обособени две помещения- с обща врата между тях, която всъщност беше просто арка, а за да се стигне до помещението за непушачите, се налагаше да минем през залата, където се пушеше- един път на отиване и един- на връщане. Мерси, разбира се, ама няма нужда! Дано поне оставят прозрачните палатки- затоплянки, където ги наслага в грижата си за пушачи, защото навремето като не исках да гълтам цигареният дим, с децата сядахме на студа, на открито- на мокри и ледени столове пред заведенията.

А какво правиш с децата си на заведение? Това да не ти е сладкарница? Стига сте се оплаквали от пушачите, а потърсете вината в себе си, че не знаете къде и как да изкарвате времето с децата си. Идете с тях на кино, сред природата, в игрална зала, в парка или на някое друго от многото места, на които не се пуши и най-вече: на децата ще им бъде забавно. Отишъл си с тях на заведение, защото ти си искал да отидеш, а не те. Тогава кого обвиняваш? Вини себе си.

tino1904@abv.bg

Така ли?! А в сладкарница "Неделя" влизал/а/ ли сте преди забраната?

Ти за какво отиваш на заведение / ресторант ??? За да ядеш или за да пушиш ??? Защо родители с деца да не ходят на ресторант ??? Децата нямат ли право да ядат в ресторанти ???

Този напън да се забранява цигареният дим дойде в Европа от Големият брат - САЩ. От там нищо добро не е идвало насам. Дано тези скандали с подслушванията направят Брюксел малко по независим и да се откаже да следва сляпо всичко идващо от САЩ. Дано това да смекчи и тази истерия с цигарите. Защото си е буквално истерия и се зароди изведнъж, около 2002-ра, 2003-та.

Ти не признаваш ли, че е по-приятно да ядеш в ресторант, в който не се пуши, отколкото в миризлив димилник ???

mdatkova@gmail.com

скрита лимонка, пушач бил...пфу....непушач, представящ се за пушач

Обичамда ходя и ходя по заведения. Непушач съм и дима не ми пречи.(поне не го усещам)! И въпреки неистовите вопли на някои, които искат да се налагат над хората и обществото не съм видял затворени заради дима заведения!

Стрес, нерви, притеснения, болести, проблеми и накрая като искаш да изпиеш едно кафе в някое заведение на спокойствие- и те опушат хубавичко- защо?! Да, трябва да има заведения за пушачи и непушачи, но мисля, че 99 % ще са за пушачи, а там, където ще има разделение ще се разбира , че има такова само по масите, където има и където няма пепелници- въздухът ще е отново чист само за пушачите. както и да е- за мен решението е ясно- аз в пушилня не влизам, който иска- да се трови със здраве.

Отново ще има стол за пушачи и стол за непушачи. Впрочем едва ли и мърлявия , нечист и немит Слабаков пуши в присъствието на собствените си деца или внуци- просто не му разрешават!

Обособени места за пушене в заведенията е като обособени места за пикаене в басейна.

Ако са два басейна в кой влизаш избери си сам

Единия за пикане, другия за сране.

Не е точно така. При правилно разчетена и работеща аспирация, не би трябвало да има проблем с миризмата и задимяването!

пуши, не пуши яж не яж ай ся да напишат закон и да не се яде свинско всеки собственик трябва да може сам да си реши при него какви клиенти иска да има, да сложи табелка забранено или разрешено и готово, стига размивахте истинските проблеми с това

Мръсни лицемери европейски . Няма те да ми диктуват живота . Стига глобализацияяяяяяяя . Искам си БЪЛГАРИЯ ...

искаш си България, в която всеки си прави каквото си иска и тоя, дето му е слаба ракията да се свива в черупката си. Браво!

Алчност или грижа за здравето - кое си избирате?!

ако държавата ни има сто проблема то този за пушенето е деведесет и деветия, защо все с това размивате главите на хората бре я земете да си намалите първо субсидиите и да дадете на болниците пари

Заведения с пушене и заведения с забрана за пушене!На края на сезона кой пичели?Който не играе или който играе!?Сравняват се данните и готово!Порокът носи пари!

Аз като съм на гости се съобразявам с порядките на стопанина. В България като туземци правим каквото гостите искат. Видяхме видеото на BBC какви туристи идват тук.

jizast

Те не са гости бе охльо, те са купувачи. Плащат си за продукта "почивка". Ако не им харесва просто отиват в Гърция или Испания.

Ма тия чак сега ли се светнаха??! Чужденците не били като наште Ганьовци - да пушат и серат където завърнат??!

абе я си гледай работат, ако не - ходи лятото в Слъчнев бряг да видиш милите ти чужденци кви ги вършат.

на Слънчев бряг ходят такива като тебе!

Аз съм пушач и съм против пушенето(ако присъстват непушачи)поради здравословни причини!!!! Това което не мога да разбера обаче,е двойният стандарт на Европа.... О.К.,нека се забрани.Защо в същото време не се предприемат мерки срещу Холандия?Там е забранено да се пуши дори под чъдър,ама има заведения за пушене на хашиш!И не само това,а е и забранено(ако се приложи законът)в тези заведения да се пуши``нормална``цигара! Искат да забранят-и тук и в Гърция-чевермета,ракии,дреболии(защото са преносители на болести)а в същото време котките са атракция(пък в Холандия)и се разхождат по масите и по кухните на заведенията.С тяхното ХЕИ няма проблем,въпреки че в повечето случаи не са ваксинирани,а и ръсят косми навсякъде.Немците правят домашна бира и вуршчета и никой не се занимава с тях.А и в техните традиционни бирарии,нали знаете как се облекчават по каналчето под плота............ И в Амстердам,като видиш ламаринените плоскости по ъглите на сградите(направени така че да не може човек да се изпикае там)ще разбереш кои са Ганьовците.......

и ние искаме -без дим!!!