Русия забрани пушенето в заведения, хотели, влакове

В Русия от 1 юни пушенето е забранено в ресторантите, баровете, хотелите, жп гарите и влаковете. 44 милиона са пушачите в страната.

Обратно в новината

Коментари - Русия забрани пушенето в заведения, хотели, влакове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С 90% подкрепа може да си го позволи. Гениален стратег.

някои да е протестирал ?не,всички са били пияни.да забрани водката!

Негрсмотни юроде , кaкво ще кaжеш зa aмерикaнския империaлизъм ,-Виетнaм,Корея,Пaнaмa,Гренaдa,Ирaк,Либия,Сърбия и т н.В Русия отдaвнa нaмa комунизъм-тaм КПСС,беше зaбрaненa със зaкон,a сегсшнaтa ком.пaртия нa Зюгaнов нa последните пaрлaментaрни избори имa под 4% от глaдовете и дори не е е в пaрлaментa a у нaс кaто сме уж европейци и големи терикaти коя пaртия е нa влaст в моментa-БСП тоест БКП.Огрaмоти се бе човек,нa училище не си ли ходил?

БСП и БКП са две отделни партии, глупако. Българинът е много, много прост човечец. Повече четене и търсене на информация - тоест разузнаване, по малко бръщолевене на глупости.

Браво турцизирани булгаристанци! Под статията за пушенето в БГ от вчера има 114 комента, а под тази за пушенето в Русия - 119. Какъв як комплекс ви създаде Русия, цифрите говорят за това. Факт. Защо спряха протестите пред парламента? Пъзльовци сте вие, злобеещи пред монитора, а в реалния живот за нищо не ставате.

Серьожа, от радио Москва наредиха да не пипате забраната за пушене. Сега каква тактика ще предприемете? Данък секс или данък въздух?

ЧУЛА ЖАБАТА ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ТЯ ВДИГНАЛА КРАКА.ПЪРВО ДА СИ ОПРАВЯТ АЛКОХОЛИЗИРАНИЯ НАРОД ТОГАВА ДА ТРЪГНАТ СЛЕД ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ.

Путин - министър-предстедател на България!!!! Щи ни оправи просташкия манталитет за нула време.

ТВОЯТ СЪС СИГУРНОСТ НИКОЙ НЕ МОЖ ОПРАВИ, ЙОЩ ПО-МАЛКО КАГЕБИШКОТО ДЖУДЖЕНЦЕ.

Путин може да възпре намаляването на руското население, започнало след разпадането на СССР, когато си изпълни поне едно от стоте хиляди обещания! Лошото е, че той, като съветски възпитаник е свекнал само да обещава, а не да изпълнява! От 1980-та нататък щяхме да живеем при комунизма! Сега русския империализъм се мъчат да го пребойдисат в червен цвят! Мъ боята е лоша и не фаща! А крахът на империализма (крахът на империалистическа Русия) е неизбежен! Казал го е, с извинение, др. Ленин, а др. Сталин твърдо го е яко потвърдил! Жалко за братята славяни!

Ликвидирането на демографската криза в Русия е факт; покрай икономическия подем, инфраструктурните подобрения и държавната насърчителна политика /програмата "матерински капитал" + още няколко други/ руснаците вече се стабилизират след депопулацията през 90-те. Относно крахът им- dream on,както пееха едни рокдинозаври. Бърка ви в здравето този Путин яко,а не осъзнавате,че той просто е един човек /забележителен,но все пак просто човек/ и зад него има много други,които ще следват правилният курс без значение кое е лицето с представителните функции.

Мноооооооооого се увличате туземните мужикоидчета, ама мноооооого, направо се уливате и не се усещате ? Чети маааааааалко официозната москалистански медии, та да видиш тревогите за демографския срив, намаляващата репродуктивност на рашкинчетата, за липсата на кфалифицирана работна ръка, попълват се само със слабо образовани азиатчета от бифшите сальфецки рипублики, а ти фалиш та фалиш, сущо кат европейските "ентелектуальци" от 30-те, фъзфъляващи феликия джугашфисилистически режим, на тех поне яко им е плащано, издават "тфорбите" им в милионен тираж, а ти за една баничка с боза дращиш системно небивалици. Е па земи пообиколи малько из лябимите ти сальфети, та да видиж за що иде реч.

кутия цигари в България трябва да струва 50 лева,който има пари да си пуши.

ДА СПАСИМ ДЕТРОЙТА ОТ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПОСЕГАТЕЛСТВА НА ВСИ ВСЕЛЕНСКИ ШПИОНСКИ ЦЕНТРАЛИ, КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ СТОЛИПИНОВО, ПРЕЗ ОБЕЛЯ-2 И СЕ СТИГНЕ ДО ФИЛИПОФЦИ И ФАКУЛТЕТУ. СВОБОДА ЗА МИКИС И ДЕТРОЙТА.

Гадни хамериканци и еврогейове, успяха да си пробутат идеите си и в най-напредничавата страна в света - Русия. ;)

Най-напредничева мъ на опашката от 100 страни отпред! При СССР беше на 55-то място! Бавно и сигурно напредва, по-точно назадва към 150-то!

Дори и руснаците поумняха, но не и нашите комунисти, които продължават да поддържат отпадането на тази забрана. Това още веднъж доказва, че те са тотално увредени! Което народът по достойнство оцени и ще продължава да оценява в същия дух.

ГУСИН МОДЕРАТОР , ЯСНО МОЖЕШ ДА МИ ВИДИШ ОТКЪДЕ В СЕВЕРНА АМЕРИКА МИ Е АЙ-ПИ-ТО АДРЕСА .... ТРИЕШ МИ КОМЕНТАРИТЕ , А НА ТИЯ ДЕТО МИ ЛАПАТ НИК-А НИЩО НЕ ПРАВИШ ?????

СТАВА ВЪПРОС ЗА НИК ДЕТРОЙТА :))

АМА ТО МОЖЕЛО ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ ЛИ?

ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ И СЕТНЕ ОВЧИТЕ ГЛАВИЧКИ ОТ БГ-ТО ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА МИ ХАКНАТ Е-МЕЙЛИТЕ, БАНКОВАТА СМЕТКА И ДА СИ МИЯТ ЗЪБИТЕ С ЧЕТКАТА МИ ЗА ЗЪБИ :))

Lalina

Здравейте, ако искате да не Ви крадат ника, можете да се регистрирате в сайта.

ОСВЕН ТУЙ КЪТА МНОГО СЕКРЕТИ, ПАРИ, ДОКУМЕНТИ,..., ТА Е ОПАСНО ЗА ВСЕЛЕНСКАТА СИГУРНОСТ И РЕД.

Това ли е заповядал "императора" в клетата крепостническа Русия? хаха, сега ако им спре и водката ще го линчуват на площада в Кремъл :))

Аз Съм Пушач, но Никога Не съм Бил против тази забрана. Като ми се пуши, пуша там където не е забранено. Не ми пречи нито на яденето, нито на пиенето, нито на компанията. Не преча и на Непушачите. Това, че Русия въвежда това Ограничение е само за Адмирации. Останалите работи, дето ги пишете тук са само "Заработване на Банички."

Путин лиже гъза на запада отново. Всичко е само парлама при него. Уж е велик, а не може да позволи на съотечествениците си да разпускат качествено.

Вела Гълф или Вела Блъф?

В много европейски държави вече отпаднаха ограниченията. В Германия, Швейцария и др. В свободните общества няма фашистко-болшевишки забрани. Във всяка държава има национални особености и традиции. Тиквата и гейберастката му банда са забрана за пушене, защото са наркотрафиканти и искат да продават наркотици на българското население.

На София за 25 години и се случиха две хубави неща - метрото и забраната за пушене!

Глупости говориш момче, скрий се някъде.

Скрих се!

Мисля, че и за двете държави само си чувал по телевизията и говориш пълни глупости. Дано някой ден да се убедиш на живо, че забраната си важи.

Такива тоталитарни методи за контрол на навиците на населението обикновено се оказват неуспешни. Примери: - сухият закон в щатите през 30-те години не отказа никого от чашката; - Хитлер и нацистите са обявили, че пушенето е еврейска работа и никой уважаващ себе си ариец не трябва да пуши. Де факто пушенето в нацистка Гепмания е било почти забранено. Веднага след 9-ти май 1945-та обаче немците си наваксват, пушат американски цигари, та се късат. Почти всички отново стават пушачи, повече от преди нацизма. Това е положението.

Разликата е, че тогава напълно са били забранени търговията с тези продукти. Сега не ти го забраняват, но те ограничават като места и да не ти се навира навсякъде като реклама пред очите.

А пиенето КОГА?

аа там дори и Путлер няма да посмее да пипне, че руснаците пръстчето ще му счупят..от лакътя ...

Защо ли Русия възприема еврогейските ценности?

А нашите депутати искат всеобщо пушене. Производителите на тютюн в България въпреки проблемите пак засяха тютюн за реколта 2015. Ще поизгорят малко тютюн, ще блокират някое шосе, и ДЕПЕСЕ-то пак ще им го изкупи

Може би преобладават тъпотатите.

Тъкмо Обама да отнесе лулата на мира в Кремъл и Путлер забрани пушенето.В Русия е само за руски шпиони.Там догодина ще забранят и яденето.

По подобие на Путлер ,Сталин забранява яденето в Украйна.Резултата през1932г е 7 милиона умрели от глад...цялото събитие е известно като украинския геноцит.Може да видите снимки на каква жестокост е способен руснака.

Та ако говорим за жестокост, дали да не споменем Виетнам.

ЛЮБОВТА НА БОЛЕН КЪМ РУСИЯ ЩЕ ГО НАКАРА ДА ОТКАЖЕ ДА ПУШИ. АМА ЩЕ ПИЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ. КАТО КАЗАК.

МОЖЕШ ДА ГЛЕДАШ АМЕРИКАНСКИЯ ПАСПОРТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН .... В ДЕТРОЙТА ЕВРО-КОНЧИТИ И ТАКИВА ДЕТО МИ ЛАПАТ НИК-А НЕ ВЗИМАМЕ :)))

Подкрепям забраната, както я подкрепям и у нас. Пушачите - повечето от нас НЕ пушат. Малцинството се съобразява с мнозинството! Всичко друго е пълна плява.

и аз подкрепян инициативата да не се пуши, но за съжаление в България мнозинството се съобразява с малцинството във всяко отношение и си го отглеждаме и си го хрантутиям и някой ден сигурно ще стане мнозинство, а не трябва да е така

ВСИЧКИ ВНОСИТЕЛИ НА ПАДАНЕТО НА ЗАБРАНАТА НА ПУШЕНЕТО ОТТЕГЛЯМЕ ИСКАНЕТО. КАКВОТО КАЖЕ ПУТИН ТОВА Е ПРАВИЛНО.

ДА ДА АМА НЕ! БЕСЕПЕ иска тотално пушене и падане на всякакви забрани за пушене. Ето, могат да стимулират руснаци да идват у нас да си пафкат на воля на морето

Сега спас панчев ще преживее катарзис и ще започне да си скубе косите, че не предвиди посоката на руския ятър:)))))

НЯКАКЪВ ГЕРБЕРАСТ ОТ МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ МИ КРАДЕ НИКСА. ПУТИН Е ВЕЛИК ВСИЧКО КОЕТО ИЗМИСЛИ Е ВЕЛИКО.

За да си против младежкото ГЕРБ, сега е момента да събереш старческото бсп и най-вече лобиста Панчев, и да му кажеш да спре да напъва за възстановяване на пушенето в заведения, щото Путин /който уважавам без да съм комунист, социалист или др. подобен мазохизъм/ е показал недвусмислено, че пушенето в заведенията е вредно.

Кражбите на американофилите - гербери, "реформатори" и прочие сволъч, са ежедневна практика, подплатена със зелени гущерти от усата.

недей да лъжеш бе, наглец. Винаги този ник си е бил на същия човек, който в момента го използва !!!

ТИЯ ДЕТО МИ ЛАПАТ НИКА . ДА ЗАПОВЯДАТ ДА МИ ОБЛИЖАТ КИРТА МЕЖДУ ПРУСТИТЕ НА КРАКАТА :))

8901

Сега очакваме промяна на позицията на нашите комундета за пушенето в кръчмите точно на 180 градуса. Те така си правят от едно време - русите пръцват, а нашите се насират. Обеднелите ресторантьори паднаха в канала.

и аз подкрепян инициативата да не се пуши, но за съжаление в България мнозинството се съобразява с малцинството във всяко отношение и си го отглеждаме и си го хрантутиям и някой ден сигурно ще стане мнозинство, а не трябва да е така

В нашия аматьорски клуб за колоездене пушачите са един на 10 по обясними причини свързани със спорта и това са най-слабите спортисти.

С репликата си не целя да споря с вас,колега, а просто да дам пример как може да има и куриозни изключения от правилото. Както казах по-долу,самият аз не съм пушач и вярвам,че цигарите вредят. Пушенето при системни тренировъчни натоварвания на организма обаче може и да не вреди на белодробния капацитет.Навремето един голям атлет /лекар и алпинист,пушеше като комините на Кремиковци през социализма ;-)/ ми обясняваше,че ефекта е подобен на разликата в дозирането на упойката за сваляне на животно в покой или животно по време на бяг. Дозата се различавала понякога в 4 пъти,като метаболитните продукти на разпада при мускулната активност водели до усвояване на голяма част от токсина като гориво. Голяма работа е биохимията. Същият тип бягаше 2800 метра за малко под 9 минути и веднага след това палеше цигара-беше на 35 години тогава ;-).

Шило

Лелеее, после нямало тролове?!!!!

ОТ ПЕТЪР ВЕЛИКИ РАШЪНИТЕ СЕ МЪЧАТ ДА НАСТИГНАТ ЕВРОПА, МОЖЕ НЯКОГА И ДА УСПЕЯТ.

русия винаги е вървяла по стъпките на европа а по-от скоро и по сръпките на сащ но с десет години закъснение а русофилите искат да се движим дори след русия

СТО ГОДИНИ Е ЗАКЪСНЕНИЕТО

Това горното беше факт само по времето на Елцин. Сега се очертава да премахнат последните две вреди от времето на този некомпетентен пияница. До няколко месеца се очаква да внесат изменения в Конституцията си /писана е под явна американска диктовка и е твърде либерална към чужди влияния в държавата/, а може би още по-скоро ще направят и реформи в Централната си банка.

АКО БЕШЕ САМО ЕЛЦИН ПИЯНИЦАТА, МОЖЕШЕ ДА СИ ПРАВ. САМО ЧЕ ЦЕЛИЯТ НАРОД РОССИЙСКИ СЕ Е ОПИЯНДУРЧИЛ, ХАХАХА.

СРАМ, ЕВРОГЕЙОВЕТЕ И ХАМЕРИКАНЦИТЕ НАЛАГАТ ПОРЯДКИ В РУСИЯ, ХАХАХА.

БЕГЕЕЦ ДО КОГА

сега остава и водката да забранят и тогава ще има революция модел 1917 г.

Ivan Nenov

БЕГЕЕЦ ЗНАЕШЛИ КОЛКО Е ЧАСЪ В ДЕТРОИТ

Навсякъде по цивилизования свят се забранява пушенето на обществени места, в това число и България, само че у нас живее добитък, който си мисли, че винаги е над закона и не го интересува нищо. Въпреки, че има забрана няма дискотека в която да не се пуши. Никой няма да ни помогне, при положение, че не можем да спазваме един елементарен закон, какво е очаква за някой по-сериозен. Слаб народ, слаба държава!

С пушенето Путин може да се опита да направи нещо, но с пиенето няма начин. А и рисковано е.

СЕНЗАЦИЯ!!!!!

ГОРБИ СЕ ОПИТА ДА ГИ НАКАРА ДА ПИЯТ ПО-МАЛКО И ГО СВАЛИХА.

ЩЕ СЕ ОТКАЗВАМ ОТ РУСОФИЛСТВОТО, РУСИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ ГЛЕДА КАКВО ПРАВИ ЕВРОПА.

С ИСТЕНСКАТА ИСТОРИЯ СИ ЗЛЕ

А ТИ СИ ЗЛЕ с истИнската, хахах

ВСЕ ВВРОПА ИМ Е В ГЛАВАТА НА МОСКАЛИТЕ, ВСЕ СЕ МЪЧАТ ДА Я ИЗКОПИРАТ И ВСЕ НЕ ИМ СЕ УДАВА, ХАХАХА

А водката няма ли да се забрани?

Нали Европа била гейска бе , защо я копирате бе руснаци?

Леле на тази ще им се срине туризма!!!

Ти пък, само ние българите и чужденците от най-ниската прослойка на обществото ходят на туризъм за да пият и пушат, така че няма проблеми.

Явно не следиш медийните изцепки на председателя на хотелиерите и ресторантьорите, а те щом го търпят с глупостите му или никакъв председател не им е или и те толкова са професионалисти.

МОСКАЛИТЕ ГЛЕДАТ КАКВО ПРАВИ БОЙКО БОРИСОВ.

кажи ми моля те ако знае къде се намира НОВИЯ ЕРОСАЛИМ КОИТО СЕ ОПИСВА ОТ БИБЛИЯТА В 16 ВЕК

За гербера има само едно свято място за поклонение- Банкя!;-)

Трябва да се приеме със закон всяко заведение да има помещение за секс, а не както е сега в тоалетните, а другите да се напикават!

АМИ СЕГА - ПУТИНОИДИТЕ БЯХА ВЪРЛИ ЗАЩИТНИЦИ НА ПУШЕНЕТО, СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ВЪРТЯТ ДИРНИКА НА 180 ГРАДУСА, ХАХАХА.

МИКОТИНА СТИМУЛИРА НЕРВНАТА СИСТЕМА , А УМНИ ХОРА НА ОЛИГАСИТЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ НЕ ИМ ТРЯБВАТ :)) Когато пушиш цигара , никотин-богатата кръв преминава от белите дробове в мозъка в рамките на седем секунди и веднага стимулира освобождаването на много химични пратеници като ацетилхолин , норепинефрин , епинефрин , аргинин вазопресин , серотонин , допамин , и бета-ендорфин . Тази секреция на невротрансмитери и хормони е отговорно за повечето от психоактивни ефекти на никотина. Никотинът се използва за подобряване концентрация и паметта поради увеличение на ацетилхолин . Изглежда също така повишава бдителността поради увеличението на ацетилхолин и норепинефрин . възбуда се увеличава с увеличаването на норепинефрин . Болката се намалява с увеличение на ацетилхолин и бета-ендорфин. тревожно се намалява с увеличаване на бета-ендорфин . Никотинът удължава продължителността на положителните ефекти на допамин и увеличава чувствителността на бонус системи в мозъка. Повечето цигари (в дима вдишване) съдържа 1 до 3 милиграма никотин

явно си пушач . ще умреш млад и умен .

Повечето е вярно,но с важното уточнение,че като всеки наркотик той не повишава чувствителността на рецепторите към допамина /"бонус системите",както си написал/, а ги притъпява. Ако първото беше вярно,нямаше да има ефекта на увеличаването на дозата /количеството изпушени цигари дневно/. В същото време мога да добавя един пропуснат от теб плюс- голямото количество никотин предпазва от дегенеративни съдови заболявания като атеросклерозата например. И все пак мразя цигарите ;-)

Баси какъв неподозиран елексир на красотата, работоспособността и умността се оказва тютюно пушенето ...!?!? На господина сигурно тютюн му е изпил мозъка, за да величае всичко написано от него, Фактите са, че пушенето води до изразено изменение на вътрешните органи. Най-често се засягат органите, свързани с дишането, сърдечно-съдовата система, храносмилането и др. Редовните пушачи боледуват от рак на белите дробове много по-често, отколкото непушачите. За основен причинител се приемат канцерогенните съставки на тютюневите смоли (катрани) - радон, безпирен и нитрозамин. Никотинът не е канцерогенна съставка. Пушенето увеличава вероятността за поява на рак на храносмилателните органи и на устната кухина. Рискът от инфаркт е по-висок от този на непушачите. Смята се, че пушенето увеличава значително риска от Алцхаймер и ДЕМЕНЦИЯ (Деменция, Детройте, Деменция). Во кратце мога да касифицирам цигарите като Лайна с Говна, без извинение ...!!!

Путин прецака собствените си депупати в българския парламент. Сега червените другари ще трябва да измислят супер абсурдно обяснение защо да разрешат пушенето, което да не е в разрез с повелите на господаря от Кремъл.

За разлика от бг в русия забраната се прима нормално. Там държавата не се управлява от кафеджии, бармани, бензинджии и тн.

Добре,че рейтингът на Путин е към 86%- ако беше като на Обамата при такъв декрет щеше да има нова революция ;-). Между другото обаче няма да има ;много голям отзив- в ресторантите им отдавна е прието мъжете да излизат за по един фас навън /или в пушалня/,колкото да си кажат по някоя мъжка приказка встрани от половинките си.

В Москва отдавна на обществените места има така наречените "КУРИЛНИЦИ" и не само там ;)

Защо определени индивиди и индивидки злобеят за щяло и нещяло, щом стане въпрос за Русия? Какво толкова - естествено е модерна Русия да забрани тютюнопушенето, така както направиха повечето държави по света. Ако не бяха го направили, отново тези индивиди и индивидки щяха да заливат форума със злоба... Престанете да се вторачвате в сламката в чуждото око, вижте гредата във вашето.

Дано и нашите комунисти да разберат,че не трябва да се пуши в заведенията. Дано най-после да им дойде акъла, като виждат,че и при братушките важат тези правила!