Пушенето може да изчезне до 2050 г.

Да внимават инвеститорите, които влагат парите си в акции на тютюневи компании: според анализ на Citigroup, до 2050 г. в развития свят пушенето може да изчезне като навик – пише британският The Telegraph.

Обратно в новината

Коментари - Пушенето може да изчезне до 2050 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забраните не са довели до нищо хубаво!А може ли примерно Америка(САЩ) и Западна Европа да се разпаднат преди тоталната забрана за тютюнопушене!

Като толкова много реват да ни отказват да пушим , защо не забранят производството на цигари и тютюневи изделия!!! Полудяли са да забраняват и да санкционират .... и то потребителите !!! Ама нали цигарените фабрики са ваши ... а с лицензии и акцизи си изкарвате и заплатите ... за това си траете !

А котенцето пепър като спре да пуши какво ще стане?

Как да стане? Тютюна съпътства човечеството и се употребява повече от 1000г. Това е продукт на природата, който е минал през изпитанието на времето, както хляба, виното и други. И не е навредил толкова. Явиха се тартори, които искат да управляват душите ни, сърдцата ни, за да нахранят собственото си его. А защо? Защото, като пуши човек може да измисли нещо умно и полезно. Може и да не измисли нещо. А ако се нагълта с хапове, въобще не може да мисли. Е такива им трябват.

а бе нека British tobacco да вземат бизнеса в целия свят,пък нека пушенето да не е модерно

Да не мислят за здравето ми като ми забраняват това и онова ами да вдигнат стандарта на живот в страната, да намалее стреса а от и здравето ще се подобри.

Пушенето може да изчезне до 2050 г., а България - до 2049! Светът пък може да се гътне още в края на 2012-та... Кой превари - той завари! ;)

Мили патенца! Ако мислите, че някой се грижи за вашето здраве и го прави от безкористни подбуди сте в голяма заблуда, породена от много гледане на ТВ и много малка мозъчна активност. В крайна сметка целите са най-малко две - увеличаване печалбите на здравните фондове и увеличаване печалбите от производството на цигари! Не споря, че цигарите вредят на здравето на хората - зависи как точно вреди. Но в крайна сметка това е личен избор! Утре могат да ни забранят да ядем мазни храни или от каквото пресметнат, че могат да печелят. В различните страни процентът на пушаите е различен, но в крайна сметка той е в границите на 30-70%, което е твърде голям процент спрямо наркоманията, която вероятно е в границите на 1-3%. Всеки пушач средно пуши по 1 кутия или 20 цигари. Ако въведат тая забрана в ЕС съвсем логично ще разцъфти контрабандата! А това означава двойни и тройни цени, нулеви приходи в държавата, увеличение на престъпността и куп други последици, които не са полза на обществото, а на определени хора и фирми. И в крайна сметка това е другата основна цел - контрабанда на цигари!!! Колкото и странно да ви звучи - това е основната цел!!! Никоя забрана никога не е довела до нещо добро! ТОВА Е ПОСТУЛАТ. Така, че независимо дали пушите или не не вземайте прибързано решения, защото може да ви засегне далеч по-тежко.

Така е и да добавя- някой има интерес хората да се противопоставят едни на други- ЗА и ППРОТИВ за да се отвлича вниманието от други много по- важни неща!

Жалко, че това ще стане след толкова време. Цигарите трябва да ги забранят !!!

По скоро такива като вас трябва да спрат да ръсят тесногръдите си коментарчета. Цигарите, уважаеми "европеецо", са начин човек да изрази себе си и да се отличи от другите. Но щом искате да се сливате с общата сива маса, помислете за кой строй сте!

Ало, специалния, много на широко и цветно го даваш! Като си такъв отворко, защо не си извадиш 1 око или си отрежи пръстите на ръката, с която пушиш - знаеш ли как ще се отличаваш!Ама то в Син Сити и Гранда трудно можеш да блеснеш без да си тъпанар на годината! Как пък Моцарт или Айнщайн не изпъкнаха с пушене? Дано до 2050 олигофреникато теб да ги отсее естественият подбор! Да са ти живи и здрави дробовете!

Ти по това ли се различаваш от сивата маса? Голям отличителен знак, няма що! За твое сведение, пушенето те отличава само от безсловесните твари и само по себе си не е някакъв особен повод за гордост. Ако пушенето беше хубаво нещо и животните щяха да пушат. Помисли си само за децата, които щат-нещат дишат пушека, който ти отделяш само и само да почешеш своето его и да задоволиш никотиновия си глад. А сивата маса не е отличителна черта само на един конкретен обществен строй, за който ти намекваш, драги.

Пушенето мои мили "идеалисти" е признак на това, че имаш някакви потребности, че можеш да мислиш и да се отличаваш от обикновения гражданин, който иска да е "като всички други". Това че пушиш вече казах, обикновено те прави по - интелигентен от твоите колеги и по желан за компания на купон. Така, че недейте плю пушачите, не те са ви виновни за неуспехите житейски.

Като ГО видите на ренгена ... всички ги отказвате и си сменяте приоритетите

Всичко е толкова относително и индивидуално.

ами да това е целта да се мине на трева.а пак не сам сагласна за клошарите.всеки може да стане клошаредин ден.не знаеш на каква измама ше попаднеш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може да изчезне пушенето,но не и в България

Какво искате? Отдавна е ясно, че пушачите са по - интелигентните хора, печелят повече, по - печени са в компания и т.н. Това, че на непушачите, които една цигара нямат смелост да изпушат, това не им изнася, си е техен проблем. Бил съм по цял свят и на всички летища се пуши навсякъде! - проумейте го. С една такава статийка няма да откажете хората да пуша.

Ако по пушенето се съди кой е по интелигентен то цигани и клошари взимат първо място,а щом и вие мислите така -сам се определете!

Аз да съм казал, че пуша? Просто споделям житейския си опит, но явно всеки, който знае малко повече от масата се възприема като "циганин илл клошар".

Кажи едно летище, дето се пуши на воля, пътешественико! Личи си колко си пътувал по света. Пушеше се преди 20 - 25 години. А се опитай да запалиш цигара в чакалнята на което и да е летище, в която и да е държава и ще видиш какво ще ти се случи. На всякъде, буквално във всички летища, е забранено да се пуши и пушачите пушат или извън сградата или са навряни на кучето в г..а, драги ми смехурко. Примери- Париж, Франкфурт, Лондон, Мадрид, Вашингтон, Хюстън, Токио, Сеул, Сингапур.....

На 99% от летищата има стаи и места за пушачи - достатъчно добре обозначени и организирани. Лондон - Хиитроу пушалнята се ползва масово и от персонала на летището, Париж - Шарл де Гол е такава свинщина, че не можеш да си представиш - пуши се ДОРИ в ресторанта/кафето на второ ниво, Франкфурт - стая за пушачи, Токио - няколко стаи за пушачи, Сеул - пуши се дори в някой от заведенията. По Афрките - на повечето места се пуши почти навсякъде. И, не ставай смешен - обиколил съм 35-36 страни и то последните години... Ааа, за Шарл Де Гол - на първо ниво има няколко ултра мизерни барчета - на всичките е забранено да се пуши, НО всички пушат БЕЗ никакъв проблем... И нищо не им се случва.

Ако дотогава не изчезнат самите пушачи. Но дайте първо да "изчезнем" търгашите и снабдителите, ако ще си говорим за здраве!!

Каквото и да говорят, пушенето няма да изчезне и пушачи ще си има още много дълго време. Малко известен факт е, че първият който се е опитвал да въведе забрани за пушене и да изкорени този навик е бил Адолф Хитлер. Та, щом той не е успял, не виждам кой ще успее. Във германската армия - Вермахта, е било невъзможно да накарат войниците да не пушат по разбираеми причини. Но поне сред неговото лично обкръжение тази забрана е имала известен ефект. Говори се, че в момента в който в бункера в Берлин обявили че фюрерът е мъртъв, всички въздъхнали, и веднага извадили цигари и запалили!

аз пак хте пуха цигари а като ги дигнат охте веднаж минавам на трева от нивата на бабами и тогава да видим )))))

Каква е разликата между тютюневия наркоман и хероиновия наркоман? Първият не си признава и си вярва, че е модерен и трябва да се съобразяват с него.

Ти не си наркоман,но когато седна да си изпуша цигарката ми е отвратително да гледам дебел опулил се в цигарката ми алкохолик! Купи си барокамера или противогаз!

Ами сега ? Какво ще прави Дянков без акциз ? :)))

ПУШЕНЕТО Е ПОРОК НА БЕДНОСТТА

Абе Пеше - стига си се приемал толкова на сериозно бе пич. То не бяха реплики - не беше чудо. Разбирач си по всички въпроси . От вредата от тютюнопушенето - до правото да решавам АЗ как да живея. Падат самолети - да спрем да летим ли ? Автокатастрофи - да забраним автомобилите и камионите? То не знам дали си наясно но живота си е болест само с летален изход....Комплексар си Пеше - това е проблема пич....

Много си прав!Колкото непушачи познавам,все за болести и лекарства говорят.

Ей комплекс!!!! Не излизай по улиците, че там има изгорели газове, не си отваряй прозорците да се проветрява, че там може и да има смок!!!!!! То и животните в природата, далеч от човека, мрат от всякакви тумори без да са вдишвали цигарен дим.... и т.н.!!!!! А за пророка: за да си позволиш да пушиш не е бедност, а обратното!!!

Абсолютно си прав ,Пешо.Богатите пушат пури.И шмъркат кока.

ква полза като сега ни е..т мамата с тея отрови и смрад

Мили Пешо иди некаде в балкана да пасеш овчици там въдуха е чист и нема да дишаш смрад/е освен като пръцкат овчиците ама то не е толкова страшно защото те си хапват само еколкогично чиста тревица/

Следвайте САЩ - влагайте в опиум и хероин!

НЕ ЯЖ ТОВА, НЕ ЯЖ ОНОВА, НЕ ПИЙ, НЕ ПУШИ, НЕ ХОДИ ПО МЪЖЕ ИЛИ ПО ЖЕНИ! АМА, ДА УМИРАМЕ ЛИ ТОГАВА?

добре е че позваш шаблонни изрази, да не си износваш мозъчето :)

Пешо, като си неграмотен защо се лепиш за всеки коментар като студена лепенка,а?

ТВОЕТО МОЗЪЧЕНЦЕ НЕ МОЖЕ ДА СЪТВОРИ И ШАБЛОННИ ИЗРАЗИ, ЗАЩОТО Е НИСКОГРАМОТНО!

Цигарите и алкохола убивали бавно - ама Вие на къде сте се разбързали ???Още 40 години ехеее......

Да, бе, да... човечеството пуши от хилядолетия и сега само за 40 години този навик ще изчезне...хе,хе... не вярвам това да стане :-) ..пушенето си е зависимост и не се отказва лесно...а пък в България ще се пуши повече и това си е...

Да, ще се пуши повече и то от по-младото поколение и децата,защото колкото е по- скъпо и забранено едно нещо,толкова повече е по- привличащо.Възможно е с раздухването на темата пушенето забранено да се цели обратен ефект- за контрабандата да не става дума.Пуши се всякакъв боклук,с неясен произход и съдържание.

баба ти пуши от хилядолетия.... тоя идиотски порок е донесен тук след откриването на америка и е доизменен... там индианците са пушили лулата на мира по специални поводи, и тютюна е бил само една от съставките.... в началото в Eвропа пушенето е било възприето като варварски маниер но като всеки лош пример, и този става заразителен

Е, има още време да попушим значи! Впрочем, нали знаем, че и животът на Земята може да изчезне! И то под въздействието на далеч по-вредни неща от пушенето!

И мен ме устройва! Само нашите да не вземат да определят и домовете ни- дом за пушачи,дом за непушачи!Омръзна ми да се грижат за собственото ми здраве! Нали всичко друго ни е наред-здравеопазване,образование та опряха до пушенето!

ниската ти здравна култура си личи :)

Смърт за тютюневите конгломерати, не съм пушил и нямам намерение да започвам никога. Не искам да финансирам мошеници и корпоративни ===и да плащам за помия и боклуци.

Ами след като не си пушил никога ти никога не си ги и финансирал дори и с 1 стотинка, къв ти е зора ?

зора е в това че на димилниците не им пука за хората около тях, някои не се замислят дори и деца да има около тях

Мдаа, значи ще се увеличат болните от паркинсон.

А нещо за болните от рак на белия дроб да споменеш?

Ако забелязваш, никъде не се говори за намалял брой на заболелите. Причината е, че от рак на белите дробове боледуват и много непушачи и не може да се направи еднозначна зависимост с пушенето. Ако заболелият е бил пушач, казват от това е...

Не се заяждам. Аз сум непушач, каквито бяха баща ми, и двамата ми дядовци. Те имаха паркинсон в лека форма. Значи, очаква ме и мен. Гени - какво да се прави...

Не на пушенето ! Влагайте свойте пари в новите демократични навици-педе===ия,===ия,л===и йство и дрога !

Оу йес!И най- важното- наблягайте на алкохола и плюскането! Те са по- безвредни!

аман от пубери

Аман от пешовци!

не само пушенето може да изчезне като навик - сексът също. така че който инвестира в секс индустрията да му мисли.

Ти пък! Напротив! Плющат се много и от рано!

От употребата на алсохол загиват доста повече хора и деца...защо никго не обвинявяте,да не говорим за оловото което всички дишаме...Кога къде сврши толерантността?