Много заведения трябва да затворят за пушачи

В началото на септември изтича срокът, в който правителството трябва да приеме документ за изискванията за пушене на обществени места.

Обратно в новината

Коментари - Много заведения трябва да затворят за пушачи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dо EC директива! Bсичко е вредно! Hо тука има и "тънка сметка". Oт цигарите печалбата е много по-малка отколкото "загубата"... а от всичко останало парите буквално "текат"... Tука е трагедията и поредния ф а л ш!!! Hашата нация е една м н о г о жалка нация... Dокога ли?

Пушенето е вредно за здравето. Забранява се! Полезни са алкохолът, наркотиците, педерастията, ГМО-тата, пестицидите. Да се прилагат масово!

10х от мен

Hаложиха ни и у с п я х а!!! а заведенията са п р е п ъ л н е н и! Kойто иска да си седи у тях и да пуши-ами свободен си е-но не и в завeдение!!!

Човек, като палне цигара и му мине ядът. Спестява си казването на някоя глупост. Винаги съм мислила, че непушачите в някакъв смисъл са ограничени хора. Но пък, че са толкова истерични, не допусках. Като хвърлих поглед на коментарите, какво да видя - треперещи от злоба брадички, хвърчащи плюнки, вой и скърцане. И си палнах цигарата, та да не кажа някоя глупост. :)))))))

Докога ще има преходни периоди? Колко години ще продължава това извръщение със здравето и живота на хората?! Толкова са опушени кръчмите; вонящи, гадни... Но шибан народ, шибано отношение заслужава. И такова получава от кръчмарите.

Да се забранят също алкохола,газираните напитки, захарта и кафето! И те са страшно вредни. Да се спре автомобилния транспорт, ТЕЦ-овете, АЕЦ и др. замърсители.Така ще имаме шанс да доживеем до 65 години. Да вземем поне по една пенсия.

Да прибавим и това, че няма да инкриминират употребата и разпространението на наркотици. Защото те са полезни за здравето. И за нечии банкови сметки. Аз се чудя на непушещите мрънкала във форума - те наистина ли вярват, че тази забрана е продиктувана от грижа за здравето?

Като чета мненията все едно съм на ринг- всеки напада някой, обижда, злобее...я поспортувайте малко да си изхабите отрицателната енергия... :) А тук се събраха само непушачи...странно от къде като по улиците, кафетата, ресторантите, дискотеките и т.н. е пълно с хора захапали нервно цигари... Аз съм пушачката, но съм ЗА забрана, щом искам да си се тровя не е необходимо да притеснявам хората, които не пушат, особено в заведения за хранене :)

Хм. А от какво ли умират хората в модерния непушещ свят?

Къде е сега Андрей Слабаков да докаже ползата от пушенето?

Чудно защо все в България практически не може да влезе нито един закон. Даже и един обикновен закон какъвто е този за забрана на пушенето на обществени места. Явно, че има нищо сбъркано в чипа на нацията!

Аз пуша от 15 години и твърдо съм за това да се забрани пушенето в заведенията.В Германия и Италия, когато бях в заведенията ми беше приятно,че не се пуши.

Не лъжи! Няма консуматор на нещо, който да се радва, че му забраняват да консумира.

Всичко това е много хубаво и дано стане, да не ми показват по телевизията разни депутати и министри, които си пушат по време на срещи, заседания.

Господин Борисов нагледно показва, че трябва да има ред навсякъде - и то има, което се вижда от всички и само саботьорите на тройната коалиция могат да отречат явния възход на страната и осезаемото подобряване на благосъстоянието на народа!

Само мога да Ви съжелявам! Щом според Вас- забраната за пушене в заведенията изразява благосъстоянието на нацията!Това провокира мисълта ми да си спомня отколко години не съм си позволявала да посещавам ресторанти или сладкарници, и това ,че някой пуши на мен не ми вреди! И понеже засягаш червените,ще ти кажа ,че и по време на социализма имаше сладкарници,кафенета и ресторанти в които не се пушеше и съответно имаше кафе-аперитиви и ресторанти в които се пушеше! Дали червените или криворазбраната демокрация изроди старите порядки? За много неща от соца ще се сещате и ще искате да ги връщате!

Права е жената! Някога, всеки си знаеше, че в сладкарница не се пуши. Ядеш паста, пиеш боза, но без цигара. Който иска кафе с коняк и цигара, отиваше в кафе-аперитив. Точно за това, учителите бяха длъжни да обикалят по аперативи и барове, за да ловят средношколци и гимназисти, дали не пушат и не слушат упадъчна музика. И нито сладкарниците, нито аперативите бяха празни.

Направих грешката да заведа детето си на сладкарница. Вътре беше толкова опушено и никой не се съобразяваше с факта, че там има деца! ГЕРБ е подлога!

Да се забрани пушенето на обществени места е едно, а друго е да се посочат конкретните пространства за забрана. В нощен клуб или бар защо да не се пуши. Или изрично да се укаже с табела заведението е за непушачи. А извинения от сорта няма къде да ходя с децата, ами иди на сладкарница. Какво ще правят децата в нощните заведения..

Ей, селянин, ходи си на село и си развявай простотията колкото искаш!

В по-глямата част от кафетата и сладкарниците се пуши, за съжаление.

Прав си, коко! Една табела на вратата на заведението е достатъчна. Тия дето грачат, че "така е по цял свят" не си дават сметка, че безкрайните ограничения водят до масови неврастенни отклонения. Включително и содомия.

В Италия - цивилизована европейска държава, навсякъде е забранено да се пуши по заведенията. А те преливат по шевовете. Защото вътре те посрещат възпитани хора, сервират ти вкусна храна, улиците са чисти, има забележителности за разглеждане. Има толкова много неща за правене, че на никой не би му хрумнало да се трови с цигари. А и кой ли би общувал с такъв смрадльо?

смръдлите сте вие.. дето висите по кафетата в италия.. ама това е друга тема..

БРАВО!

Ей това е някаква простотия. Цяла Европа забрани пушенето, дори в Ориента го забраниха, само тук мутрите надделяха. Нищо де. Борисов да не мисли, че тези неща не му се трупат на сметката?

Примерно 15 год. пушех. Не много, но редовно. Отказах ги. Няма нищо страшно. Въпрос на воля е. Реших да си променя живота донякъде и цигарите бяха част от плана. За здраве, за тест на волята. Много добре се развиха нещата. Ето криза е и тя няма да свърши скоро и лесно. Използвайте я. Променете нещо у ваз за по добро и нека цигарите са само част от тази промяна. Аз го направих преди години, направете го и вие. Една цигара е една акция. Мислете за вас , за децата си и за бъдещето си. Една акция на ден ви гарантира бъдеще ако сте хора с воля. УСПЕХИ.

Цяла Европа не се пуши в затворени обществени заведения. Защо все ние сме изостаналите?!

Моля ???!!! В луксозните някъде да но не е лошо първо да пообиколите из вътрешността на Италия, Испания, Гърция, Франция. Някой решил и написал нещо което е чел по вестниците и всички трябва да го приемем като вярно. Да ама не. И не бъркайте виенската сладкарница с нощен бар. Ако не се лъжа още пещерните хора са пушили, но сега вече сме много отворени и ще променяме света след 3000 години. Нещастни комплексари

Нещо грешиш. Миналото лято бях в Атина. В бистрото се пушеше, но имаха добра вентилация. В ресторанта вътре не се пушеше, но там масите бяха празни, всеки предпочиташе да е навън под чадър и там си имаше пепелници. Е, да в хлебарницата, където продаваха и курабии и кафе нямаше пепелници.

Пълна забрана за пушене на обществени места-това е решението.Който му се пуши-вън на тротоара.Никой не е длъжен да им диша гадния пушек.

Така, така. Хайде да правим разлика между "ресторантьорски" бизнес и "кръчмарски" бизнес. Не е лошо да замре кръчмарският бизнес - абсолютно непродуктивна ниша за обиране на излишните хорски пари, както и тютюневата "индустрия".

ПЪЛНА забрана за тютюнопушене на обществени места има в повечето европейски /и не само/ държави. И се спазва, защото има ЕФИКАСЕН контрол. И българите, пребиваващи в такива страни спазват законите там, защото са наясно, че нарушенията се санкционират. Докато депутатите умуват какви ВРАТИЧКИ да оставят в законите, така че хем да имаме закони, хем нищо да не се промени, ще си останем АБСУРДИСТАН! И колкото и подписки да правим против членството на Турция в ЕС, те пак ще са много по-напред от нас, и не само по дискутирания въпрос!

Пълно е с идиоти по тези форуми. Така наречената "Демокрация" е много по-страшна от Комунизма. Тя е безпогрешна и всички решения са безспорно правилни. А ако не ги изпълняваш ти съдират кожата. За мен това е една страшна дискриминация, както за пушачите, така и за бизнеса. Защо не се направи едно нещо справедливо - а именно, който ресторантьор реши да обяви заведението си само за пушачи и ако бирниците намерят някой непушач в него, тогава да го глобяват. И за да няма провокации аз например ще пускам в заведението клиенти само с цигара в ръка на входа и след като са дръпнали 3 пъти и глътнали дима.

и ти си живо потвърждение, че е пълно с идиоти по форумите

не си в ред - още ли си носиш зелените чорапи - ходи в корея да градиш комунизъм

Аман от тези пушачи...само се оплакват колко са онеправдани, а в същото време не се съобразяват с хората около тях. Аз работя в офис, в който по цял ден се пуши, въпреки протестите ми...вечер се прибирам смърдяща на цигари, а да не говорим, че докато чакаш автобуса поне 2-ма пушат в близост до теб....е хайде стига - който иска да трови себе си, а не хората около него.

Докато чакаш автобуса вдишваш много по-вредните изгорели газове от автомобилите, но цигарите ти пречат....

Ти си бил много запознат бе, селски! Знаеш ли че повечето коли карат на газ?

Цигарите не само пречат, те убиват! Колкото до вредните газове, докато купуваме автобуси 2-ра ръка, така ще е!

Имате ли представа какво е предназначението на акциза върху тютюневите изделия? За какво се използва е друг въпрос. Някакво "МИМИ" ако не се лъжа споделя по-долу, че в заведението в което работи залата за непушачи стои празна и в същото време иска пълна забрана на пушенето?! Аз не пуша от две години но не ми пречат пушачите. Много добре разбирам хората които пушат и не мисля, че трябва да бъдат дискриминирани със закон.

Хиляди европейци умират всяка година от пасивно пушене! Айде кажи ми кой е дискриминиран сега!

Е, как умират от пасивно пушене, след като в ЕС никой не пуши?

Пълни пардухали са депутатите. В името на собствените си печалби са способни на всичко. Просто нямат никакви задръжки. Да не говорим за онази от ГЕРБ, дето не може да се събере на нито един телевизионен екран и в Народното събрание разшириха входните врати.

Нека забранят изцяло пушенето в заведения, това ще е най-цивилизованото решение. Как може в други страни да работи и пушачите да се съобразяват само при нас отново нещо не е както трябва и непушачи се съобразяват с пушачи.

НИКОГА НЯМА ДА СТЪПЯ В ЗАВЕДЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!! И БЕЗ ДРУГО ТАМ СЕ ПРЕДЛАГАТ БОКЛУЦИ ПРИГОТВЕНИ ОТ ИЗМИСЛЕНИ "ГОТВАЧИ" И МЪРЛЯВИ СЕРВИТЬОРКИ НА БЕЗБОЖНИ ЦЕНИ!!!!

То вече в цял свят ще ги забранят, само нашите "умници" решават, че ще се отразяло на бизнеса. Ако в България има 2,5 милиона пушачи, то останалите 5000000 са НЕПУШАЧИ. Така че г-да управляващи, защитете интереса на хората, а не вашият, тъй като и вие сте част от народа, който ви е избрал да защитавате неговите интереси. Аз затова не ходя на заведения на закрито, щото после мириша на прасе от тия цигари. И много са като мен, така че бизнеса губи не по-малко, отколкото ако забранят пушенето.

Ами преди да забраним пушенето трябва да забраним колите! Една кола отделя за пет минути толкова вредни вещества, колкото един пушач (20 цигари на ден) за една седмица! Ама и тук става въпрос за пари, като при цигарите. Лицемери! Ще си карам и ше си пуша!

НЕ ЗАВЕДЕНИЯТА, пушачите да се затворят!

А дано ама на дали

Дето се вика: Всичко Мара втасала, до цигарите стигнаха. Смешници. В заведенията триабва да има много добра вентилация - и през зимата, когато пресния въздух трябва да се затопля преди да се вкара в помещението, и през лятото да има климатици. Тогава няма кой да се оплаква че видиш ли, понеже стой на 5 метра от пушач, догодина ще хване рак.

И на 10 метра да е, не ща да им дишам смърдливия пушек на димозависимите

Много добра вентилация за да не се чувства дима от пръцкането под масите хахахаха. Напваро да спрат пушенето в заведенията кой ще ти купува климатици, който иска да пуши да го прави на извън заведението или в не затворени пространства.

Съгласен съм с теб - имам заведение и съм инвестирал около 20 хил. лв в аспирация за да може да не се омирисва на цигари. А и защо пушачите да са най-дискриминираните хора на света?!?!?

до кога ще тарпим да ни тормозят с тези зигари - в което и кафе да влезеш зеля се омирисваш и трябва след това веднага да се переш и капиш - как може зяла америка която е в криза да отмени пушенето в заведенята , както и македоня която още не е в европеъскя сауз да забрани а ние да гледаме ресторантиорите и да ги ялим - не е ли по-важно здравето на балгарина - повече пари се дават за лекарства на пасивните пушачи отколкото пари влизат в хазната ни - краъно време е бб да се замисли и да помисли за гражданите си - нали за това гласувахме за него - да ваведе ред наи-после в тази дарява или и тои като другите управнизи ще се поддаде на изнудванята на ресторантиорите - вазмутително *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да ви споделя, че най-много и тежко се пуши не в заведенията, а....в училищата!! Даскалиците барабар с директорите си се крият по разни хранилища, стаички, мазета и по коридорите с часове се носи гъста мъгла и мирис на пепелник. Същите после четат правилника на децата, включително и че е забранено тютюнопушенето в и около сградата.....Пълна порнография!

В доста Европейски държави пушенето в заведенията е тотално забранено. Ресторантьорите казавт, че забраната изобщо не е понижила посещаемостта на заведенията. Това с кризата, и от сорта, са чисти политически трикове, обслужващи определени лица и интереси. Забрана и толкоз.

Наистина е така - искат да събират парички от хората! Просто трябва да се приеме отново закон за забрана на пушене на обществени места - така както го изисква и европейския съюз, така както е и във всички нормални държави! Стига с тия лобистки закони и наредби!

Няма да има никаква полза от забрани. На входа на заведенията ще стои надпис "частно парти" и купона продължава!

Dо всички шефове на заведения.... Bие мислите само как да печелите парички.... Hо има статистика, това което отива за болни, лекове и т.н...... а и "осакатените" от дима е много,много повече от печалбите! 3 а т о в а е това решение. A то не е само в страната ни! Hе е "специално" за да глобяват точно г о с п о д и н а (?) благой рагин!!!

прав си но тоя рагин цял живот са го рагали от червената партия и сега не знае кво да прави

Работя в ресторантьорския бизнес и за всички ще бъде по добре да се забранят цигарите изобщо.Ние имаме две отделни зали,но в заведението непушачи почти не идват и залата за непушачи от 40 места стои празна а ние връщаме клиенти пушачи защото тяхната зала е пълна.....тъпа работа,така губим.Ако напълно се забрани е нещо друго всеки ще се съобрази и ще пуши навън и ние няма да губим клиенти,но всяко чудо за три дни,ще се юрнат да ни проверяват и глобяват,ще изпозатворим заведенията пък да видим тогава кой ще проверяват и как ще пълнят хазната,целта на всички проверяващи е да съсипат бизнеса,тези безконечни проверки ни дойдоха до гуша,или да ни оставят на мира или да забранят заведенията този тормоз е ужасен-през ден проверки.

Ако напълно се забрани пушенето заведението ще е толкова пълно колкото сега е пълна залата ти за непушачи.

ДА ПРЕЧАТ МИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЦЯЛ ДЕН СЪМ ДИШАЛА ПО ПРИНУДА НА РАБОТНАТО СИ МЯСТО!

явно никога не си бил в чужбина селянино щом говориш такива идиотизми.

Крайно време е димящите с противните си цигари и пури да бъдат изгонени от заведения и офиси! Който иска да пуши - само вкъщи и не пред деца! И цигарите да поскъпнат тройно. За продажба на цигари на непълнолетни - умопомрачителни глоби!

ти наред ли си? виж в кой век живееш, тошо живков умря отдавна

Точно в правилния век живее , ти си го объркал (друг въпрос че наистина го няма бай тошо) А за най-лесно и да не се объркват всички - тотална забрана на обществени места ... и няма да има вече под еди колко си м2, с вентилация , без вентилация, ама с еди каква си , ане друга ...

да, наред е, и аз също подкрепям изцяло ПЪЛНА забрана за тютюнопушене на обществени. Аман от димящи наркомани-касички които дори не се усещат как им е промито съзнанието

При Тошо се пушеше навсякъде. А сега навсякъде в света забраняват пушенето.

наред е, щото вижда по далеч от носа си. вижда, че навсякъде може, само при нас толкова "страшно" става за интересите на въпросния бизнес. предлагам непушачите като им се допърди да ходят при пушачите, на тях така или иначе нищо никога не им мирише.

Дръ, дръ, че пляс - през устата! Кой е луд да убива златната кокошка?

е твае балканеца прост с претенции - хората ти казват на тези места на се пуши и точка !ти трагваш да вадиш от 1000 кладенци вода и след това защо не сме нормална държава -това заслужаваме да сме турски кенеф !