ЕК дава на съд България заради ветропарк ”Калиакра”

Европейската комисия предявява пред Съда на ЕС иск срещу България заради ветропарк "Калиакра", който е на миграционен път и място за почивка на силно застрашени биологични видове.

Обратно в новината

Коментари - ЕК дава на съд България заради ветропарк ”Калиакра” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДИР, защо не си коригирате заглавието? Защо ЛЪЖЕТЕ читателите си - от немарливост или от некомпетентност?

delly

Какво Ви притеснява?

ВЕП "Калиакра" няма нищо общо с ВЕП "Смин". Собствениците са различни, местоположението им е различно, мощностите им са различни, турбините им са различни. Това Вас не Ви ли притеснява?

Без да преувеличавам, тази статия може да доведе до жалба за клевета от страна на собствениците на ВЕП "Калиакра" - Мицубиши Хеви Индъстрис и Инос 1. Изцяло във Ваш интерес е да проверявате информацията, която публикувате.

За всички неразбрали и подведени от неграмотните журналисти. Процедурата е срещу ВЕП "Смин", а не срещу ВЕП "Калиакра". Двата парка нямат нищо общо. Собствениците са различни - на Смин е консорциум от няколко софийски и варненски фирми, а на Калиакра - Мицубиши и Инос. Пак повтарям - НИЩО ОБЩО. Светелина Бориславова няма нищо общо с двата парка, Корумбашев няма нищо общо с двата парка.

Кучето в този случай е заровено в ЕРП-тата и по-специално EVN. Те също имат ветропаркове и по закон са задължени да изкупуват зелената енергия на ветропарковете на доста високи цени. Защо да го правят, след като си имат техни ветропаркове? Явно сега включват натиска от Европа. Колко са загрижени за българските птици ! Между другото съвсем скоро EVN заедно с българската организация за защита на птиците проект за опазване на Царският орел. Тези си плетат схемата подло и отдалече! Нали никой не си мисли,че от EVN Австрия на някой му пука за българският орел!

Гербаджийското назначение на директорката Радилова, която преди това била депесарско ни натресе да плащаме за далаверите им.

Да се осъди тя да ги плати, ама няма. нали партията я пази докато им изнася

Малоумник!!!!!

А къде е нашата правораздавателна система????Аз отказвам да си плащам данъците ако Брюксел ни осъди и народа плаща за това!!!Няма да ПЛАЩАМ ДА Е ЯСНО!!!

Ясно къде е. Защитава крадците от БСП и ДПС.

Същата тази съд.система събори решението на Крадажова и узакони строежа.Караджова издаде заповед против строежа на парка ,но собственкът обжава и съдът уважи неговата жалба и отхврли заповедта на министъра. Не чакай правосъдие от съда-зарадисъдени решения плащаме по дела и в Страсбург, и ЕК

Жан-Кристоф Камбаделис, Вице -президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) поиска обяснения от Сергей Станишев, заради съюзяването му с крайно дясната партия Атака и реставрирането на комунизма и Държавна сигурност в България. Това разкрива в днешния си брой авторитетното френско списание за политика Нувел Обсерватьор (виж ТУК оригинала на статията). Преди две седмица журналистът от медията Жан Баст Нуде публикува цяла страница за зреещите проблеми в България

Юруш е крайно лява, а не крайно дясна и освен това протурска!

"...софийска фирма, ще засажда плодни дръвчета..." - ниц де!Софийската фирма ще усвоява или по-точно ще присвоява евросубсидии,до като следващото правителство не ги даде на прокурора.

Прав си приятел. То на Калиакра и на румънските вълци им е студено, те плодни дръвчета!!!

А и Моника ще помогне с някое евро......

Ветропарк Калиакра бе открит през 2008год. с музика и фанафари лично от японският посланник. Да махат перките а Станишев да плаща неустойките.

Който е виновен - той да плаща, ако трябва и в затвора (МОСВ, инвеститор, община и т.н.). Откъде накъде най-бедната държава в ЕС ще преизпълнява, и то предсрочно квотата за зелена енергия и народът ще плаща по-скъп ел.ток.

Тъпите БОКО-БОКЛУКОВЦИ ! Още 100 години ще им сърбаме помиите !

При Бойко се атакува в съда този вертопарк. Ама червения съд реши да го остави....

И БОКО-БОКЛУКОВЦИТЕ продължиха да лапат кюфтаците ....

Все Брюксел ни давал на съд, пък все българи ни осъждат. Май тези новини си ги изсмукват от пръстите нашите новинари.

Е пак ли че ручаме жабетата???!!

Ветропарка "Калиакра" е дело на ГЕРБ! По-специално на кмета на Калиакра Цонко Цонев и шефа на Инос 1 ООД Георги Петков! На него между впрочем Фандъкова даде ремонта и на Женския пазар! Видиш ли гербер - бой, бой, бой...

В едно изречение казахте всичко! Плевнелиев само пропуснахте, но сме сигурни, че и той е виновен!

Споко, държавата ще плати а нашите приятели ще продължават да си прибират парите от ветропарка от всички нас. Така че един вид - плащаме 2 пъти.

Вие всички сте една герберска пасмина и никога няма да разберете основния принцип на българската демокрация - "Извършените от Партията престъпления са в полза на държавата!"

kuha leika

има един много прост и ефикасен метод на борба с комунистическата енергиина мафия, които ще намали цената на електрическя ток поне 2 пъти. това е поголовното чупене на ветърните и фотоволаични генератори, докато не остане и един. на зла круша - зъл прът

другарите комунисти-капиталисти не бръснат хората, та какво остава за някакви си животни. лошото е, че те, дебелогъзите комунистически посерковци от енергиината мафия няма да плащат глобите, а това ще прави целокупния български народ, които въпреки грабежите и униженята на които бе подложен от комунезите, продължава упорито да ги избира да го ръководят. такъв народ заслужава да плаща за глупостта си, но ще плащат и тези, които мразят комунезите. а комунезите ще си свиркат и ще продължават да грабят на воля робите си

Хайде, сега, Станишко, който РАЗРЕШИ СТРИТЕЛСТВОТО на ветропарка, през времето на първия мандат на Тройната коалиция - да бъдат така добри, да ПОЕМАТ ВСИЧКИ РАЗХОДИ - на държавата по делото (в т.ч. - и санкцията, на която ще ни осъдят). Публична тайна е и на кого разрешиха да си строи перките на Калиакра (и Вагинин също да не се ослушва)

А в гр. Българово - Бургаски район, разорават де що има синор, черен път, защитни пояси и дерета на реки! Важното е очевидно, да се получи колкото може повече "орна" земя! Нали има субсидийки...

ори, копай, унищожавай де що има оцеляло, майната й на държавицата ни! Ако искаме да гледаме природа, ще гледаме "Нешнъл джиографик" или пък "Шаш и пеш"-френската ловна програма!

другарите комунисти-капиталисти не бръснат хората, та какво остава за някакви си животни. лошото е, че те, дебелогъзите комунистически посерковци от енергиината мафия няма да плащат глобите, а това ще прави целокупния български народ, които въпреки грабежите и униженята на които бе подложен от комунезите, продължава упорито да ги избира да го ръководят. такъв народ заслужава да плаща за глупостта си, но ще плащат и тези, които мразят комунезите. а комунезите ще си свиркат и ще продължават да грабят на воля робите си

ветропарка на Калиакра е на Цветелина Бориславова! Престани да лееш дрисни, без да си се замислил поне малко!

Важното е кой е разрешил!!!

Не е неин. На кръга около Вагинин е - първа дру(ъ)жка на Стабишко.

"комунезите"- каква титанична мисъл да се "измисли" такъв термин!Вероятно се опитва да направи асоциация с "ирокези"! Но пък ирокезите са били едни от най-благородните индиански племена, които са станали жертва на "демократичното" нашествие на европейците!

Аз не съм избирал да ме управляват комунези, ама какво да направя като циганите, турците и пенсионерите са повече по мислещите хора в тая държава ? И забелязвам напоаследък, че все повече пенсионери са започнали да се усещат че ги лъжат.

Не разбрахте ли, че нов бардак със стари к-ви не става. Трябва ви едно 7,8 по Рихтер със затихвщи трусове.

Демократичните мерки на Европа са ялови и това може да доведе до разпадане на ЕС. Не може точно определени лица и групировки и партии да погазват грубо закона, докато са на власт, а после глобата да се плаща от Българския народ! Излиза, че Брюксел пощрява престъпността, за него е важно да прибере парите от глобата, а не да накаже преките виновници !

Какво ни пука ,..в Бг си имаме кинти ,..колко да е една глоба ? Най-много да лишим още, за няколко години от пари ---ПЕНСИОНЕРИТЕ ,МАЙКИТЕ С МАЛКИ ДЕЦА ,ОНКОБОЛНИТЕ ,.....

Думата "Мафия" е италианска и означава семейство, а в нашия случай, семейство или организация. А дали е престъпна тази организация го казва единствено съдът. Според вас може и площадните лумпени да се окажат мафия или престъпна организация понеже са организирана група с тартор знае се кой. Докато не употребявате правилно думите заинтересованите все ще ви употребяват и затова ще бъдем най-бедните в света.

Какво култово изказване! Я ся оди пий едно в SIN CITY!

Аз пък си мисля , че семейство на италиански е "familia" .Думата "мафиа" идва от "ma figlia" - в превод "без дъщеря ми".

Сега не държавата т.е. народа да плаща глобите, а партиите, които са били на власт и вън от парламента. Такова безогледна корупция няма по света. Юдомасонска ръжда е прояла държавата.

червеногушата гъска...ех червени и предатели къде отиваме...Европата

Ние сме по ,...РЕТРО-ПАРКОВЕТЕ !

КОйто е разрешил на фирмата да строи там ветрогенератори-има документация,печати,подписи,а също и самата фирма-тя е на някои от тия дето са от много дълго на власт-да плащат всички глоби и да се измитат от екопарка!Не съм от Зелената партия,но не искам аз или други като мен да плащат глоби и скъп ток!

А кой предложи "Дънди Прешъс Метълс да добива на злато и други ценни елементи от недрата на нашата земя срещу 1.5% от печалбата, които по царско време падат на 0.75%?! (Отговор: Иван Костов)

"Дънди Прешъс Металс" - канадска минна компания, с проекти за златодобив в Челопеч и Крумовград по начин, вреден за околната среда и за здравето на хората - добив с цианиди. Предоставила при проучванията на находищата неверни данни, ощетяващи държавата. Плановете на фирмата не са съгласувани със законите в България. Престъпните действия се изпълнявани с помощта на правителството на Сергей Станишев, а след това и с помощта на Нона Караджова - министър от правителството на Бойко Борисов. На 8 февруари 2011 г. канадската компания "Дънди прешъс метълс" е получила положително становище от екоминистерството за златодобив в Крумовград.

правляващата партия ГЕРБ извърши поредното си национално предателство, след като разреши на канадската фирма Дънди прешъс метълс (Dundee Precious Metals) да разкопае златното находище Хан Крум край Крумовград при възможно най-неизгодните за България условия. Управляващите буквално продадоха родопския град на канадския консорциум срещу 27 млн. долара, колкото държавата ще прибере от концесионни такси за златодобива в региона.

Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД е българска компания с предмет на дейност добив и преработка на медно-златни руди от находище Челопеч. Компанията разработва медно-златното находище от 2004 г. Добивът на медно-златни руди от находището се извършва по подземен способ; краен продукт от преработката на добитата руда е медно-златен концентрат.

Дидо,доста си глуповата,за всичко Костов ти е виновен,няма други.Не четеш не мислиш не сверяваш.

Ех, да може Европейската комисия да подхване и ветропарка в района на Бузлуджа!!! Там ЦЕЛИЯ билен район на Бедеците е унищожен от пътищата до всеки ветрогенератор.

Вижте ся.Вии от герб сте виновни щото заради вас дето ни докарахе това европейско мислене ние се подлъгахме и решихем да мислим европейски и сгафихме.Виновни!

--Кой предложи Пеевски? --Кой открадна сиренето и кашкавалЪ? --Чии е ВЕТРОПАРКА ? Май че е ,...все един и същ !

НЕКА ДА ВИДИМ.... ,ЧИЙ СА ? Нека да ги премахнем ,за да се види ,...КОЙ ЩЕ ИЗРЕВЕ ? Дали не са ,на комшиите ?

За да се строи трябва предварителна оценка за въздействие на околната среда.Преди още да се започне проектирането.Пуснат е на база на тази ОВОС.Тъй,че за 2010 да прощаваш.виж кой кога е издал ОВОС.Той е за трепане.

Д Е М О Н Т А Ж !! ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ И ДА ПЛАЩА ТОЗИ НА КОГОТО СА!

Странна реакция от Европа.Да хвърлим поглед към Виена например.Един изключителен и подреден град.Наоколо е гора от ветрогенератори а на самия вход на града се намира една огромна рафинеря с централа за ток.За какви нормативи говорим.За какви птици и за какъв ОВОС.Това е поредната платена акция на Зелените системи в подкрепа на нечии интереси.Да помислим за кои?Ами това правителство дойде с ясна цел.Да построи АЕЦ-Белене.Колкото и това да струва на българина.В момента всички неправителствени и правитеслтвени организации работят в посока задоволяване на олигархични-руски интереси.До кога ще вярваме на тоз и оня а не си отворим очите и събудим разума в главите.Докога ще търпим да ни управляват мутри,кратуни и хора без никакъв стаж.Докога ще се съгласяваме с това дето ни казват.Всичко е една лъжа.Господ да пази България и всички българи.

Казано е: Помогни си сам , за да ти помогне и Господ!...

Бг-държава ---''ГЕЙТ''!

' на моника монтерейска или наши ?!?!? " Нашите потенциални приятели от Сименс докараха там събрани отвсякъде машини втора употреба, напълниха земята с бетон и произвеждат скъп, никому ненужен ток, за който всички плащаме. А вие си се дърляйте кой бил червен, кой - зелен, а кой на ивици."

Аз като българин и българки гражданин декларирам:Винаги съм бил против тези паркове разположени в райони през които минава прелета на птиците и по тази причина опасни за живота им и разтройващи прелета им .Разрешението което е дадено за построяване и използване на тези паркове не е съобразено с моето мнение и за това отказвам да отговорям солидарно за последиците.За това безобразие си има конкретни виновници които трябва за бъдат призовани и разследвани от прокуратурата а не вината за техните действия или бездействие подпомагащо престъплението да бъдат стоварени на българския нород и в частност на мен!!!

Тази част на Добруджа е съсипана. Масово измиране на прелетни птици. На 10 км в Румъния няма и един ветрогенератор. Късно се усетиха ЕС, но се шашнаха от наглостта и корупцията в БГ. Демонтаж на генераторите и съд за всички издали разрещенията.

кои се крият зад винд енерги да ги видиме.и коъ е разречил даваъте имена. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Другарю Корумбашев ,елате да си платите имотите в ЮАР!

Моля най-настоятелно ДИР.БГ да махне тази антиПартийна новина и да посвети първата си страница изцяло на поредният провал на Кръволока Борисов да свали Експертното Правителство!

Какво си се разкудкудякал, лижи си раните и целуни лика на Вожда. Но за последно!

ДАЛАВЕРИТЕ в Бг,до тук водят ! Няма ДЪРЖАВНОСТ --24г. Отново---КОЙ! Как кой ,..лица,олигарси,престъпници,крадци ,от ---ДПС/БСП ! В случая е --г-н/другаря/Корумбашев ,от БСП !

ВЕРНО ЛИ?! 90 % от ВЕИ са на Бориславова и оня с П.!

---2008г.,КОИ БЯХА НА ВЛАСТ,ДРУГАРЮ??

--28.07.2008г.

Е, щом е на другаря Корумбашев може , за другарите може

Ами много сте прав! Социалистите за толкова години са единствените, за които Съда няма доказателства!

Нещо си позабравила Мавъра, май? А?Сега си е жив и здрав, щото и за него не се намериха доказателства и даже се занимава с някакви политически прогнози, след като избирателят не даде субсидийки за папкане на партийката му! Ако го слушат за тях, да видят резултатите в българската икономика и пак да си помислят! Пък в добавка и ББ, и ЦЦ, каквото и да означава това!

Сега който е разрешил да се строи да плаща и да го разкарат тоя скапан ветро парк от там.

Знае е ли се собствеността на тези ветропаркове?