Психиатър: 3% от българите са хазартно зависими

Най-вече това са млади хора между 18 и 30-годишна възраст, обяви психиатърът д-р Светлозар Василев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е малко по-страшно от COVID-19 - тотална забрана за хазарт!

Казват, че в Израел бил забранен хазарта?! Явно има защо?

не ми се вярва да са цели 3%...

Залозите за надбягвания с хрътки на ЦЕКИТЕ, що и дума не обелвате бе ЧерепоФОБИ???

Аз ако не изтъркам поне 10 талончета (от 5 лв), не ми върви деня. Това прави ли ме зависим?

Най-голямата зависимост е властта. Заразят ли се политиците от вируса на властта, няма оттърване. С изкл. на Ж. Виденов и Орешарски - дори не си правят труда да опровергават простаците. Наказват ги с абсолютна тишина.

Имам зависимост към красиви жени.....

Че къде има красиви жени, то в България само кифли останаха...

Тези, "зависимите", съвсем не са зависими, а са пределно ясни алкохолици, наркомани, ку..и, ку....ри,, и др. и др., за които Държавата трябва да отвори ново Белене. КОЛКОТО ЗА ПЪЛНАТА ЗАБРАНА НА ХАЗАРТА У НАС. БЕЗАПЕЛАЦИОННО И ТВЪРДО =ДА=.

А децата , баба ти и дядовците които търкат картончета в тези 3% ли са ?!

В държави, където процента е не 3, а стигне 0,5 % забраняват хазарта на момента и най-болните ходят в други държави да играят, а у нас тези 3 процента са пандемия и сигурно не са и 3, а повече предвид броя казина на глава от населението.

Проблема не са казината , а търкащите картончета !

Държавно предприятие "Български спортен тотализатор" ще осъществява дейността с нает от него персонал в собствени или наети пунктове, които са обособени и обозначени като пунктове за лотарийни игри./ КОЙ ли ще е собственика ? или майка му ?

Ами ... тя моята зависимост да не би да е по-добра? Търкането на талончета май е за предпочитане.

Като психотерапевт с дълга практика в чужбина и у нас...и като играещ хазарт,1 път на седмица...бих казала,че процентите са много повече....И какво от това....Има зависимост от здравословно хранене..зависимост от търсене на внимание..зависимост от това,онова..да не ги изреждам...В момента се търси и дава трибуна на известни и неизвестни...Това също е вид зависимост..да си прочетеш името повече от веднъж някъде си...Имам пациенти със зависимости,които са толкова странни,че няма да повярвате...Но,тук темата е за Г-Н Божков..май....Всячески да бъде очернен,като че ли е единствения грешник в тази държава...Нали тя го създаде..и му помагаше до сега....Значи неговите 'авери',,са светци,,,Брееее....Късмет Г-Н Божков..

-3%!!!-Най малко 30%.Виждал съм баби, дядовци,млади хора да копуват от един до десет картона за търкане? А сме уж най бедните!!?

Навсякъде по света такончета търкат най-бедните. Документирано е отдавна

Сигурно си прав/а с процентите,но има и хора с късмет да си кОпят някой печеливш талон.

Държавата ни мрази затова ни взе и последната надежда за по-добър живот! Сега ще ни и ограби, курса на еврото ще е 1:5, обръщайте и теглете парите си докато не са затворили банките. Мръсниците искат да ни вземат всичко. В замяна на еврото ще приемат милиони африканци и афганситанци иначе няма евро.

Твоята или на В.бошков??

Продавам Евро за Лев - курс 1- 2 , ако имаш интерес ми пиши на лични , за контакти *

Като чувам колко е богат Божков, бих казал че оценката на експерта тук не е точна. Търкането на билетчета и лотариите не са ли хазарт ? Според мен 80% от останалото "население" във Територията е зависимо от хазарта. Преди да ми избълвате хейт, тръкнете по едно билетче, може да ви донеса късмет и да сте по-благосклонни :)

Валерката заминал за САЩ, ще им преработва закона. Ще закрива Лас Вегас. После и през Монте Карло ще мине.

Комунизма не си е отишъл. Ако младите имаха къща, жена, деца, работа и заем за 30 г който да плащат....нямаше да имат време и да помислят за хазарт.

Ами това, което описваш е комунизмът!

така е в САЩ. В едно семейство не се виждат понякога цяла седмица а чак в уикенда. Защото се работи на 1 и на 2 работи. Ако не си платиш данък-недвижимости, който за 1 къща в квартал на средната класа е между 5000.00 и 10000.00 долара годишно....местният шериф ти продава къщата на търг за да вземе данъка на държавата. В САЩ НЯМА бързи заеми и частни съдебни изпълнители. Заем ще получиш след години изграждана кредитна история и не в брой а в сметка за плащания към банка. Всичко това е за да няма свободни пари в брой изкушаващи към хазарт и дрога. Само в Русия и България можеш да заложиш апартамент в бърз заем за мобилен телефон и да отидеш надрусан в казино.

Но рекламата няма да забраним....

Тука май съм съгласен

Не психиатър, а психопат!!!

Хазартната зависимост е развитие на хазартната податливост, която се оказва вродена. При определени обстоятелства, включващи случайност или планирано действие от други индивиди, човек може да изпусне желанията си за лесно забогатяване и да попадне в хазартна зависимост. Това е по принцип, но лицемерното в цялата сага е, че както борбата с тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол, всичко е с цел монопол и огромни печалби за определени лица. Когато считаш, че си цар на определена територия, можеш и държавата да сложиш на топа на устата, уж с добри намерения.

Ами точно толкова са и зависимите от хазарта в САЩ, ако се приемат за неродавни изследванията (както и предполагах и писах): “ What percent of US adults develop problems with gambling? Approximately two to three percent of Americans meet the criteria for problem gambling. That's around 6 million adults and about a half million teens. Всъщност за САЩ дават между 2 до 3 процента. Разликата е, че българите са много по-бедни и някои от тях харчат пари, които им трябват за нужди от първа необходимост!

Мен лично ротативките ми влияят добре. Като съм ядосан ходя да разтоварвам. Всичко с мярка е полезно.

Познавам приятел, който залага всичките си доходи на хазарт и ни моли за заеми от 20 лв за хазарт. Мобилните си телефони ги залага в заложни къщи. Особено обикаля казината, където харчи всичко което изкара. ХАЗАРТА Е ВИД наркотик много силен при това и за това са виновни- ГРОБ къде е ГРОБ ИМА СМЪРТ И РАЗОРЕНИЯ?

Бях свидетел как бащата на мой приятел, човек с добър бизнес и бих казал доста заможен, успя благодарение на хазарта, да си затрие и фирмата, и имотите и колите, че в процеса да си загуби и семейството. Ужасна работа е това.

В Англия само румънци и българи кибичат в букитата

Защото са мързеливи. По-мързеливи от българите са само гърците.

Да, преди да идат българите и румънците, букитата са били250 години на фотосинтеза. Не се изказвай неподготвен!

Странни птици са българските психиатри... Що не каже нещо за лечението? Диагнозата си я знаем.

3?! Пробвай пак с 30 поне!

Колегата е голям оптимист

Какво е това бе? Народа на такива им вика комарджии! Такива "професионалисти" са равностойни на наркоманите бе! Ако први комарджиите няма зависимост.....здраве му кажи.

Статистиката е като банските: показвай много, но скрива най-важното. Така че зависимите са доста повече, иначе нямаше да натрупат някои милиарди...

Този ли точно си дава мнението, фен на ЦСКА-София?!

По презумпция психически увреден, демек.

"Според последните проучвания 3% от населението в България има хазартна зависимост..." Я пак?! То не остана здрав индивид в тая държава, бре?!

Тоя па. Със сигурност са повече.

Колко процента е при другите народи, ДРУГАРЮ ЗАЩИТНИК НА ГЕРБЕРАСТКИТЕ КРАЖБИ?