Проверяват училищен автобус, минавал през бариера на жп прелез

През железопътния прелез ежедневно преминават десетки автомобили

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А проверка на бариерите и предваренията с които ги пускат?? Ако ги свалят 30 мин преди влака, нормално е да минават на спуснати бариери шофьорите.

какво има да го проверяват, няма и не може да има оправдание за нарушаване на правилника за движение по пътищата

той автобуса може да е бил училищен но сигурно е бил по лични задачи а може и алкохол да е употребил

Те бързащите ги изпровождат с китки и свещи!!! До сега имах някакво съчуствие към блъснатите на прелези!!!Но да УБИЕШ деца по този начин??? Абе ей ахмаци има ЗДП който не го спазва най-често има мраморна снимка!!!

Бариерите ни са като подлезите ни. Хем ги има хем са нефункциониращи. После ползвателите виновни.

Кога ще проверите корумпираните пътни полицаи в КАТ Варна ? Трябва да ги снимам с камера ли за да се задействате ?

Изходът е един - тези измислени и излишни ЦЕНТРОВЕ да се ЛИКВИДИРАТ! Безполезни са!

Ми то това е теснолинейката Велинград-Добринище . Разписанието е публично. Влака минава 4 пъти в едната посока и 4 пъти в обратната. До колкото си спомням там има спирка на влака. Така че няма как да стане колизия освен ако машиниста не е изпил две дамаджани Мелнишко вино.

Тъпо, та чак вдлъбнато оправдание, за да минеш на спуснати бариери. Ами ако минава ремонтен влак? Ами ако редовния влак е закъсал и му пращат втори локомотив, ами ако просто местят състав от една гара в друга, ами ако са забравили да отразят промените в разписанието, ами ако влака е закъснял поради някаква причина? Може да има десетки "Ако"...... и няколко чугунени тикви, дето си мислят, че държат Господ за шлифера! И за това през месец - два четем как Байчо от Горно Уйно се размазал във влака..... или ако е минал на късмет, как е тръгнал в насрещното на магистралата за по-напряко. Що'т за него правила, знаци и бариери не важат и "книжката не кара колата"......

Ух не бе има една сюрия знаци, че е прелез има и една сурия правила как се минава през ЖП прелез когато бариерата е развалена. Не се кибичи пред нея до залез Слънце. Тя затова и бариерата е половина. Защото е не охраняема. Няма на място човек който да се грижи за нея. От училището искат обяснение от шофьора дали е спрял , ослушал, огледал и ако няма влак е преминал? Да той го спази. Единствената забележка, е че захадика предния водач със мигане и свирене. Този предния може да се паникьоса и да даде газ без да се огледа. Чичката с автобуса трябваше само да го заобиколи да спре да се ослуша да се огледа и да мине прелеза ако няма влак.

Карай да върви там, нали е на помощно у-ще и не са наште деца. Майната им на другите. А така. То веднъж ще стане каквото ще става и тогава всички ще заврякат и ще се вайкат ау-у-ууу, горките и т.н.! Може и от парларемента да додат даже за цвят и съпричастност. У тази дръжавица треба некой да го сгазат за да се тури ред или да начертаят една пешеходна пътека!!!!

Шофьорът на автобуса ще си пусне брада и всичко е точно. Ако бариерата е била повредена колко от заобиколите я е подал сигнал на 112 преди да я заобиколи?

Ко има да му проверяват? Когато има несъответствие м/у светлинна сигнализация, пътни знаци и реална обстановка се действа по следния начин. Спри! Ослушай се! Огледай се! И премини! Във Варна в момента правят ремонт да възлов булевард, ами 90% от светофарите светят червено 24 часа. Обаче над и под тях си има пътни знаци. Единствено които не спазват знаците са едни пишман шофьори с регистрация тоалетна хартия ТХ. На които идеята им е да посетят първия МОЛ и после да направят поне една катастрофа преди да направят обратен завой и поемат към Добруджа.

Ами ако проблема е в БДЖ ? КОЙ може да гарантира , че бариерите не са били спуснати без нужда , което е напълно възможно при днешното състояние на иначе Държавната ни средновековна структура ??? Лично аз съм висял по повловин час и повече на такива селски прелезчета , и докато си висях зазяпан в нищото , няколко братя Роми се опитаха да ме нападнат ! Добре , че колата сама включва централното заключване при потегляне , иначе не ми се мисли какво можеше да стане ...

Не обръщай внимание на тези, дето хулят шофьора. Те просто НЕ ЗНАЯТ за какво става въпрос. Причината да се заобикалят бариерите е у самите бариери. Толкова са зле регулирани, че са дразнещо опасни, когато хората, съвсем основателно, ги заобикалят.

Къде е вътрешния министер Радев и цялото МВР-ско войнство?? Май не им дреме много. че цял автобус деца могат да се изтрепат! Важно е после на някоя конференцийка да ни обясняват статистиката.

Шофьорите на училищни микробуси системно и напълно спокойно си ги ползват за лични превозни средства на семействата си и може да се каже, че ни най малко не се притесняват от това защото явно няма абсолютно никакъв контрол, а освен това най спокойно си пият биричка през обедната почивка но сигурно и това е разрешено защото не им пука за последствията.

Този примат е директно за съд и за затвора. Ако разбера че моето дете е било карано по този начин тежко му и горко ! Надявам се да бъде затворен за дълго !

Боже, разпнахте човека, бре! Вие някога минавали ли сте през НАШИТЕ, БЪЛГАРСКИ, прелези с бариери? Висели ли сте по половин час на спусната бариера, ден след ден, всеки ден, щото на идиотите от БДЖ-то им е кефнало вместо детектор за идващ влак да сложат прост часовник, който да спуска бариерите половин час преди влака? Не сте ли? Ми тогава не съдете хората! За всичко си има причина!

Пука ми, защото утре някой селски тарикат може да затрие ТВОЕТО или МОЕТО дете.

Евразийски бг-стан! Само простотия в държавата дето управляват балканските рубладжии!

Батак,пълен батак е всичко в тази измислена държава... никой не спазва закони и изисквания.

Не е държава, а територия...

какво ще проверяват бе! ??? тоя е за затвора ! има няма влак, длъжен е да не минава

Съгласен съм! Обаче този човек минава всеки ден през този маршрут и времето му е броено. Ако децата закъсняват всеки ден за училище кой пак ще е виновен? Най лесно е да съдим простия шофъо, а БДЖ?

Нпма значение дали е повредена. Може да се обади и сигнализира. Не може на собствено усмотрение, без официално лице, да преминава през спусната бариера! Ние затова сме на тоя хал. Защото всеки всичко знае и прави неяата на своя глава!

Вместо да даваш акъл, вземи се обади и провери, защо тази бариера се заобикаля!

Е кво има да му проверяват?!?! Не е ли очевАдно, че минава на спусната бариера? Да го онодят родителите на децата...

Тая бариера е повредена и е била спусната дълго време поне 20 минути Блак има само два пъти през целия ден сутрин и следобед Няма как през деня бариерата да трябва да се спусната. Тоя където е снимал мислел е че прави сензация а то излиза заяждане .

И случайно минава товарен влак, който не в разписанието...

Там товарни от години не минават.

Гледах клипчето! Да не говорим, че пред автобуса имаше и друга кола, която си чакаше да се вдигнат бариерите, АВТОБУКА НАЙ-НАГЛО И СВЕГЕШЕ С КЪСИ -ДЪРГИ- аре кво чакаш......много глупав, безотговорен и нагъл. Ако човекът от колата отпред беше отказал да мине през спуснатата бариера, сигурно най-Малко псувни щеше да отнесе! Българина си е тарикат, няма оправия!

... и още нещо - защо тъпите бариери препречват само на половина пътя? Защо няма ЦЕЛИ бариери, да няма от къде да минат тъпите говеда??????????

Министерството на пропагандата не дава...

Ззащото не познаваш нормативите. Ако попадне между две спуснати цели бариери, какво правим?

За да питат такива като теб. Ако бариерата е наистина повредена и свалена к'во пра'йме, а... А ако идва линейка с някой, който не може да чака в нея...

Какво има да му проверяват на автобуса? Да хванат и за завържат шофьора на влаковете линии!

хубава работа, що не назначат шофьор на тоя автобус, ами го пращат сам та да проявява своеволия!?