НЗОК няма да плати 1,5 млн. лева на болници заради нарушения

След извършени планови проверки до април НЗОК обяви, че заради нарушения няма да плати 1,5 млн. лв. на болниците.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК няма да плати 1,5 млн. лева на болници заради нарушения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В навечерието на изборите всички сили и средства да се мобилизират за спечелването на изборите.

Sm3hurk0

Вкараха пари в здравеопазването съсипаха всичко...., че даже и корупция се разви. Махнете парите от здравеопазването и всичко ще си дойде на място. Ако искате да съсипете нещо, вкарайте пари, банки, агенти, комисии и съсипията е гарантирана.

деер

Глупости!! Не да не се платят , а де се отнемат лицензи!!! Цяла нация цигани с бял цвят на кожата източват касата в комбина с лекари и управители на частните болници с измислени диагнози за хоспитализиране за 3 дни!!!! Какво стана с лекарствената мафия? Ами с парите на зъболекарите по НЗОК и по програми за разваляне на зъбите на децата? Там кой носи отговорността за съсипаното здраве?

Ненаситни в кражбите и далаверите са социалните хигиенисти, които с тройки от следването се намърдаха в здравната администрация и които имат една грижа - да срутят държавните болници и укрепят паразитите като Токуда - чиста, любезна и крайно зловредна за вашето здраве. Там повелята е пациентът да се добута до мозъчна операция, макар и с деменция, в краен случай да се сложи стент. Насторват хиляди бели и който оцелее, тича по други болници.

Крадене и пак крадене знаете в тая дьржава.Сигурно искахте по-голямо парче от баницата,но сте закъснели.Тия преди вас ометоха всичко.Сетили се те проверки да правят!

Какооо, тъпа ни е здравната система и не работи в полза на пациента, ма! Ето ти поредния тъп чиновнически бюракратизъм в действие: свекърва ми е на 80 г. и едва ходи. Получава някакви лекарства чрез НЗОК. И понеже тя едва се движи, търчим ние с мъжа ми. Отивам вчера при ОПЛ с книжката, чакам, влизам, за да ми напишат заветната рецепта. Хуквам към аптеката, чакам - там ми сервират, че "пропуснал да изпишат някакъв код" и без този код не може. Връщам се обратно при джипи-то, пак чакам, пак хуквам към аптеката.... Аз, междувременно, съм на работа, щото ако трябва да си спазя раб. време ще изтърва пък това на джипи-то. И така... представете си, ако тези кръгови движения трябваше да ги прави тази жена на 80 години... А някои ги правят, щото няма кой да търчи ...

Гадове мръсни са тези от касата-партийни хрантутняци или несбъднати лекари / некадърници/ .НА всеки 23 месеца предприемат " наказателни акции" наречени проверки и си взимат обратно дадените пари от джоба на данъкоплатците / които пък съвсем не бързат да се осигуряват здравно / .Най-лошата практика беше въведена от злия гений на прехода / циганина Костов / , който превърна касата в спестовна каса за всякакви партийни нужди - В последствие тази практика беше продължена от другия българоубиец Дянков .

И довършена - от сегашните управляващи.

И каква излиза работата, здравната каса до сега спала и като се събудилса веднага открила хиляди безобразия. А парите не стигали. Май ще излезе, че ако здравната каса си върши работата парите може да стигнат за здравеопазване , че и да останат.

Трябва да се проверяват частните лекарски кабинети, там никой не издава касова бележка, НИКОЙ! А аз ако продам кило картофи без бон, ще ми съдерат кожата.

На мен за кило картофи никога, ама никога, ама съвсем никога не са ми давали касова бележка. Да не говорим, че и да дадат, то със сигурност количеството картофи което получавам надали ще надвиши 950-960 грама. Хайде сравнете скъпите помещения за кабинети, болниците със сто човека персонал около вас и всички скъпоструващи уреди с картофи... БРАВО!

Какво точно сравнение! Точно така се чувстваме пред лекарските кабинети и по болничните отделения - като картофи.

Направете проверка как стоматолози източват НЗОК.Отчитат на деца, че са работили по листове и компютър, а реално не са работили. Проверете стоматолози които работят на няколко места.

Ама направете проверка колко струват доставните материали за една пломбичка на дете и колко заплаща НЗОК. После обяснете с какви клизми ги плащат на зъболекарите и въобще обяснете де. А вие колко осигуровки платихте тази година уважаеми "неизвестен"? Стигат ли според вас за четири манипулации + преглед на детето ви? А също така и за лечението ви в болница, за изследванията на вас и жена ви? Колко мислите, че сте платили за една година? Аз ви гарантирам, че не стигат. Със сигурност не стигат. Защото материалите на зъболекарите се пазаруват на европейски цени, а НЗОК плаща не жълти стотинки а нещо далеч под тях на зъболекарите. Като искате проверки защо не вземете първо да проверите тези дребни нещица....

в бг, всички се правят че работят и доктори и всички други професии, както и всички ценят само собственя си труд(чуждия труд е винаги за без пари) и наи успелите са тия които са прецакали състемата и които могат наи много, това е българката мечта на която се учат децата

Със сигурност не стигат. Затова доплащаме солено в зъболекарските кабинети и не само там! А като ни писне да сме второ качество - отиваме на частно. А парите от осигуровките - кучета ги яли, пардон - изкрали!

Здравната каса изведнъж се активизира. От години се държи като благодетел, на когото трябвя да сме благодарни, че ни лекува безплатно, а всъщност най-безотговорно харчи парите ни. Функцията на касата е да контролира изразходването на парите и това, че сега прави тези проверки само разкрива, че досега не си е вършила работата. Сега е точният момент преди избори да се покаже колко грижовна е властта, но нали видите "лошите" лекари какво правят. Решението е във демонополизиране на касата. Така пациентът ще знае на кого да се оплаача ако не е доволен, ще има избор да смени фонда. Всичко друго са политически манипулации.

Аз искам служителите на НЗОК да проверят нормално ли е един лекар да прегледа 60 човека в рамките на една своя смяна! Е това искам да знам. И после искам да обявят заплатите, които се плащат на същите тези лекари, за да се посмее целия български народ на мизерията в която не живеят, а съществуват нашите лекари.... Иначе правете си проверки колкото си щете! Обяснете обаче как да се избият разходите по лечението на един куп здравнонеосигурени????????? И после обяснете защо болницата е между чука и наковалнята - хем не може да ги връща, хем не й плащат за безплатния труд и материали! ЕМИ ОБЯСНЕТЕ ДЕ! Иначе проверките и ПР-а си вървят, а народа тъп та вдлъбнат та си мисли, че лекарите са по-добре от тях. ПОЗОР!

А също така защо не вземете най-накрая да вдигнете заплащането на лекарите? Поне като търпят това идиотско поведение спрямо тях и от двете страни, та поне да има за какво. Дайте им поне пари за да преглъщат всичката помия, дето и двете страни изливат. Еми като искате да се спазват правилата и наредбите - къде са ви условията на труд? Къде са материалите, които болните заслужават да бъдат използвани за тях? Къде е подходящата инфраструктура и уреди? Хубаво народа плаща осигуровки, ама НЗОК и Министерството за какво ги влагат? Защото заплати не давате! Експлоатирате най-безмилостно лекарите! Експлоатирате и най-безочливо и пациентите, като ги ограничавате от ползване на услугата за която са платили! НЕ ПОЗОР, А ГОЛЯМ ПОЗОР!

Между самите лекари разликата е голяма. Да си лекар в болнично отделение например, не е като да си "джи пи". Да вземем моето "джи пи" - записал е при себе си половината циганска махала на града, където живея. От тогава си построи къща за чудо и приказ, не знам колко коли отпред + кемпер. Лятото ходи с кемпера на море в Гърция, през зимата е на ски в Швейцария, през пролетта - на Палма де Майорка. А пациентите - натъпкани в тясната чакалня, изнервени - да се карат помежду си. А на персонала - минимална заплата, че как иначе ще останат пари за Швейцария? Та да се върнем на думата: от лекар до лекар си има разлика.

Темата обаче е за лекарите в болниците. Според мен там всъщност се случва лечението и точно в това е голямата идиотщина, защото точно там заплати за лекари и медицински персонал са под заплатите на секретарките и продавачките в частния сектор. Който не вярва може да провери! Аз обаче ще се радвам от НЗОК да се похвалят колко точно пестят от заплати на лекарите. Пък после народа реве, че някой лекар му поискал рушвет... Те нещата винаги са били свързани! Аз лично на тенекеджията плащам редовно и по много, а на лекар не помня да съм плащала. Ето това е смешното и невероятното във Вулгария!

Темата е за начина, по който се дои "здравната" каса. И за дейността, която се симулира с подобни "проверки". На това му се вика "Да търсиш под вола теле".

И какво като имах направление.Специалистът ми заяви ,че няма направления за изследвания за уточнение на диагнозата. Всичко беше до там.40 г. съм плащал осигуровки.Нямаш пари-умираш.Имаш пари-никаква гаранция.Остава Бог,но той -далече и не чува.

И СПРЕТЕ ДА ЛЕКУВАТЕ МИЛИОН 'ЦИГАНИ', КОИТО 1 ЗДРАВНА ВНОСКА НЯМАТ ВНЕСЕНА ПРЕЗ ЖИВОТА ИМ!!!!!

ако , след дълго чакане , най-сетне получиш направление, то специалиста те посреща с кисела усмивка , че дори не дава възможност да попиташ, какво ти е състоянието. След което,отиваш и си плащаш и получаваш що-годе добро лечение/ако ти се предпишат правилните лекарства/. Иначе казано, можеш да си умреш без да знаеш от какво. Всички са в комбина: НЗОК, лекари, аптекари, НОИ и т.н. Жалка картина

От всеки коментар има зрънце истина!Ако всеки има личната си сметка за здраве на собствен влог и всеки сам решава при кой лекар да се лекува,няма да я има тази огромна армия от чантаджии-чиновници!Богатите хора не чакат цял ден пред джи пи,пи и си отиде,а си заплащат!Те солидарно лекуват бедните,а не Държавата!Отдавна има в бившите соц, страни работещо електронно здравеопазване,но у нас и парите за такава реформа се крадът!Идва клиент,носи рецептурна книжка,а информацията за неговото здраве,я няма,потънала е в тонове хартия,прехвърлящи се от джи пи,пи и си отиде и специалиста!

Според мен въвеждането на електронна здравна карта може да реши много проблеми. Поне тези, които работят с компютър, в случай, че са ползвали болнична помощ или само след посещение при личния лекар, ще могат да проверяват кога, за какво и как са били лекувани. Това е добра форма на контрол. Познайте защо не се въвежда, макар, че за това се говори от доста време.

Нямат интерес от електронна здравна карта. За това ясно министърката каза, че никой до сега не е работил по този въпрос.

То и сега може да се провери и какво от това? Преди време отидох до Здравната каса, взех си персоналния код и когато си влязох в здравното досие с ужас установих как е източено едно мое направление (страшно звучащи диагнози и специалисти, които не познавам) и какво от това? Нищо. Просто вече ще търся друг лекар, било и за платен преглед, защото на този му нямам вече доверие. И какво от това? С вноските ми по здравна каса ще се лекуват циганите и пак някой ще ги открадне...

само така проверки по болници

Поздравления за проверката ! Една от основните причини за тежкото ни материално и здравословно състояние е ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ! Масова практика е да се жодят на болнично лечение хора, които са си у дома, та даже и такива, които не са на територията на съответната МБАЛ/а някои даже са и извън страната!!!/ .Отчитат се и процедури и манипулации, които не са извършили, но се заплащат от здравната каса. Да започнат такива внезапни проверки и ж другите сфери. В община от селски тип една машинописка/техн. сътрудник/ получава по- висока заплата от един миниор за написването на компютър на 200-300 страници за цял месец!!! Големи отпуски, уредени болнични за да изкарат нещо допълнително в чужбина и всички лични работи -в работно време!Комунизъм!!!

Май най-добре ще бъде тази бездънна каца, наречена НЗОК, да бъде пратена в историята. Така и така винаги си плащаме, по-добре да направят здравеопазването платено от "а" до "я". По този начин ще са прекратят злоупотребите, няма да има проблеми със здравните вноски, далаверите с фармацевтичните фирми и т.н. Плюс здравна застраховка за тези, които пожелаят. А тези, които искат да не плащат, но да ползват благинките на "безплатното" здравеопазване, просто ще издухат супата. Ще кажете - трябва да има солидарност - ОК, но и тя има някаква мярка - а и в крайна сметка води повече до пълненето на нечии гушки, а не до по-добър краен резултат. Знам, че веднага ще бъда оплют, че е жестоко и т.н. - и донякъде противниците на идеята ще бъдат прави. Но просто не виждам друг начин за излизане от блатото, в което нашите супер "мъдри" управляващи бавно, но сигурно ни натикват вече 25 години!

Всичко точно - АМА ЗАЩО САМО ПО ПРАЗНИЦИ СЕ РАБОТИ?!?! ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЕЖЕДНЕВИЕ И ЦЕЛОГОДИШНО!

Здравната система ще е добре, когато видите лекар, жена му, шурето му, бадженак му, балдъзата му, сестра му и прочие роднини да излизат от аптека със закупени от тях лекарства и медикаменти. Същото се отнася и за мед. сестрите.

Как не ти е неудобно да пишеш простотии? Хиляди левове дадох до сега за себе си, оперирана от рак, за децата си, за съпруга си.... А 40 години съм лекувала хиляди такива като тебе без пори - за 180 лв. на месец. Грях ти на душата.

Извинявам се г-жо д-р, но и Вашите пари не стигат да напълнят ЗК.

как не ви е срам да дрънкате глупости,давам непрекъснато голяма юаст от мизерните пари които ми дават като заплата за лекарства.имам малко дете на което непрекъснато купувам ВСИЧКО от аптеката.досега не е лежало в болница и не е лекувано венозно(каквите са лекарствата в болниците).явно пипето ви нестига за да се сетите че тези медикаменти не са приложими за домашно лечение а ние се лекуваме така,защото нямаме време да лежим и боледуваме!засрамете се и млъкнете!освен това всички сме здравноосигурени,аз нямам ли право според вас да се възползвам нормално от болнично лечение,за какво безплатно говорите?

Токуда кога ще я проверят?

Защо? Там понятието "безплатно" не съществува - ако не платиш, духаш супата...

Токуда, като всички други паразитиращи болници на гърба на НЗОК, не развива само "платено здравеопазване". Минаваш с направление от НЗОК за съотв. интервенция и си доплащаш под формата на "дарение" съгл. техния ценоразпис. Ако по здравна каса ти се полага болничен престой от 4 дни, те изписват на втория /казват ти, че си ОК и няма смисъл да стоиш повече там/. Плащаш си за престоя от четири дни, а дефакто потребяващ два. Това ми се случва за втори път там, като миналата година щях да умра от кръвоизлив, следствие от претърпяна операция /отново ме изписаха на втория ден/. След като ме приеха по спешност и спасиха живота ми, ми тикнаха да подписвам документи, които изобщо не съответстваха на повторната ми операция, с мотива, че "да знаем, ама от Касата ни ги изискват..." Отделно, не ми се коментира какви неща ми наприказваха докторите - естествено, че вината за кръвоизлива беше моя... Та в крайна сметка може и да са ми направили "бъбречна трансплантация.

Здравната система, представлява добре смазана машина за източване на здравната каса. Не мисля, че има по-неефективна структура ( освен може би, съдебната сиситема)

Другарката сестричка прави Ленински съботник, за да си разпределят бонуси в касата. Инак ни болниците се оправят, ни докторите се връщат от чужбина, ни разкриват здравни пунктове в малките градчета.

Добро утро, другарко. Сега разбра ли, защо Дянков им оряза парите? Здравната система е каца без дъно - колкото й налееш, толкова изчезва. Краде се не като за световно, а като за вселенско.

Уважаеми съграждани и платени драскачи, айде да спрем да коментираме и да сведем глави за последно сбогом за Другарите от БКП и бившите ДС-функционери, който не трябва никога повече да управляват България. Това е нашата страна, а те я фалираха! ОТНОВО! Спират парите на общините по ОПОС и им налагат финансови корекции, спират парите към болниците: В ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ! Честито на пенсионерите, които след саможертвените символични дарове за април, може в края на гдината дя няма какво да ядат!

Елено моме Елено, сигурно си убаво, ама дваж по глупаво!!! За да има ред в една държава трябва да има КОНТРОЛ!!! и при измами наказани, иначе парите все си отиват на вятъра и държавата затъва. без значение, червени, зелени или пембени управляват!!!!

Трябва да чакаме дълго появата нови хора. Всички, които са на възраст да управляват сега, по един или друг начин са свързани с БКП. У нас никога не е имало истински, изстрадали убежденията си дисиденти, както беше в други страни. Има хора обидени, че не са успели да се доберат до желаните позиции... най-често заради липса на качества. Тези "реформатори" - сини, червени и др. ни доведоха дотук - последни в цивилизована Европа.

Всички тези "проверки" откриват топлата вода. И да ви кажа - не се правят, за да вкарат болниците в ред, а за да имат повод да сменят непослушните им шефове, които не пренасочват "отчисленията" от това финансово каналче към правилната партийна касичка. Цялата тази показност не е заради нашето здраве, а за да се маскират истинските цели на операцията. Но да им кажа, че ако крадат от хората здравето и живота им, то ще им бъде върнато с лихвите точно там.

А кой ви е казал, че лекарите лекуват? Големи наивници сте, ако си мислите че някой ще ви лекува изобщо! Целта е да се НАМАЛИ стадото и това се реализира най-добре със медицински средства.

Отдавна лечебните заведения в България не се занимават с лечебна дейност. Първостепенната им функция и източване на милиони от здравната касачрез какви ли не схеми. Всеки опит да се въведе ред и контрол завършва с вой на болници и доктори, че през месец Х им свършват парите и спират да приемат пациенти. Надига се обществено недоволство и държавата се принуждава към откраднатите милиони да дава нови пак за крадене. Ако трябва да ни насочат към здравеопазването на съседни държави, но този батак някак си трябва да се оправи - не може на фона на цялата мизерия в държавата да има прослойка, която официално да се занимава с източване на държавни средства и рекет над пациенти.

Браво, много точно !!!

Аз ще коментирам като пациент!От 14-15 год, наблюдавам как се правят нарушения,но мен кой ще ме чуе?!Парите оправят всичко!Та да споделя:имах лични неблагополучия,пратиха ме при определен психиатър,той ми предложи много хубави за мозъка лекарства,но защото са скъпи,ми написа диагноза F31.6,издаде ми протоколи,за да ги взимам безплатно!Та аз едва не умрях от тях,едва ме спасиха!Ето още едно източване на касата от фирмата,която е дала на този доктор 100 точки,разбирай 100 лева!Така се създава лъжлива статистика,че България полудява!Скоро попаднах на Citizens commissions on Hyman Rights,разбрах цялата истина! И ако някой се интересува и провери,ще се спре с убиването на хора,лъжливи данни и източване на касата!

Имаш лош късмет. Моят психиатър ме лекува и излекува срещу лекарства за по 15 лева на месец. И аз като всички имах проблеми, но тя буквално ги изтри само с един преглед и подходящи лекарства. Не чакай да те изпращат където и да било, а се поинтересувай САМ кой е добрият лекар!!!

Да отидат да видат в Пловдив в Еврохоспитал как за един преглед с ехограв те водят 5 дена в болница,накрая те карат да си платиш и болничния престой без да си стоял и един ден там. След това трябва да идеш след няколко дни за диагноза и епикриза и когато най-накрая се добереш до доктора той да мънка и да не ти казва нищо конкретно - нито какво ти е нито как да се лекуваш. Веднаж пипнат ли направлението и вече изобщо не си им интересен на специалистите.

С ехограВа е скъпо и бавно ! Виж, с ехограФа е къде-къде по-бързо

Поздравления за инициативата ! Дано подействува на тази самозабравила се глутница от лекари-лешояди, които не ти казват добър ден, а те гледат само в ръцете и ако са празни тежко ти...От болница в болница, докато прегърнеш букета...

А като няма какво да ядеш в хлебарницата как те гледат? Подаряват ли ти хляба?!

Но като си излезнеш с празни ръце от хлебарницата никой не дава на хлебаря пари по пътека нали! А това са нашите пари!!!

Нещо неизвестно за клиентите на касата:една консултация при специалист е с време 20 мин,,ако трябват повече,за да си свършиш работата като лекар и пациента /клиента/ остане в кабинета повече време,това е подарък за здравната каса,тоест тя ни плаща само 20 мин, престой!Ако трябва да продължиш да го лекуваш амбулаторно,ще му дадат направление след 6 месеца!Та това лечение ли е,или отбиване на номер!?Кое такси ще те вози 1 час,например,а ти ще му платиш 20 минути?!

на лекарите да плащат редовно както на депутатите и да им дават по 2 бона на месец представителни,а ако нема пари,то какъвто процент са гласували,такъв процент и да влизат депутати в парламента,например гласували 50%,депутатите да бъдат 120 на брой,а когато гласуващите са 100% да са 240 на брой.

Ако щат да дават на болниците. ЗАПЛАТЕТЕ на лекарите достойно за труда им, защото без тях няма да можете и да крадете, като ви накаже Господ за кражбите от здравето на електората.

а в правителствена болница как се лекуват комунистите

ти още ли си зад желязната завеса и стената в главата ти не е паднала а се е добетонирала? там вече се лекуват всякакви хора!!!

В Бг има една Здравна каса,2 милиона неосигурени,като 25% от бюджета на Касата е за лекарства.За сравнение-във франция е 7%.10 болници харчат 90% от парите за болнична помощ,във София по здравна карта болниците трябва да са наполовина.В развитите държави се дават повече пари за профилактика,тука за лечение,което е в пъти по-скъпо.Правилата са абсурдни-20 мин. се попълват документи и 3 мин. за преглед!Е,лекарите ли са виновни?Нали по закон са търговци?Къде са индивидуалните партиди за здраве?Ако ги имаше,кражбата на 1.5 милиарда от резерва на Касата нямаше как да стане...

Тази и сестра и са едни от крадците довели ни до това дередже!!

Доказателства имаш ли? Много сте ми смешни всички, които ръсите такива определения по адрес на хора, които сте виждали само на снимка. Ако имате нещо черно на бяло излезте и го кажете, заведете дело или спрете да плямпате, защото нергументираните ви думи струват колкото прахта по улиците на София.

Така е за съжаление....НО е изключително трудно и унизително да се блъскаш 10 години да следваш и после заплащането ти и труда ти да са смешни и трагични....За това и в скоро време няма да има и кой да ни лекува,защото всичката гилдия ще избяга в нормалните вържави..

където също ще бачкат като умопобъркани, а ще вършат и работата на колегите си от местния контингент, и ще се оплакват един на друг под сурдинка, за да не ги чуе някой. Също така както и у нас ще намерят начин да лъжат здравната каса на съответната държава по един или друг начин и то с активната помощ на местните им работодатели.....чак толкова идеализъм не е здравословен.

по не се прави реформа , за да може да се краде

Много ясни,че се краде след като има предпоставки и занижен контрол.Здравеопазването ни е батак,който скоро няма да се оправи поради липса на инициатива от управляващите.Аз питам,защо досега не ни беше направена индивидуална здравна карта с която да може да се проследяват нещата?Щяха да се спестят много разходи,пък и недисциплинираните граждани може би щяха да влязат в прав път. Но.......!!!!!!Понеже живеем в нашата мила родина където кражбата и изнудването са издигнати в култ няма как да стане,защото няма да е изгодно за ограбващите ни.Единствени потърпевши ще сме самите ние които плащаме и не смятам,че нещо ще се промени.

Че се Краде Поголовно в Здравеопазваето - Ясно ! Че у Нас е не здравеОпазване, а - ОпазванеОтЗдраве - хептен ! Имаме Лекари ! Имаме Финансисти ! Имаме Фискалисти ! Имаме И Мрежата ! => ха да Започваме да Създаваме Модела за Здравеопазване, Българ(к)и !!!

Докато не въведат електронна здравна карта нещата няма да се оправят.Друго си е по всяко време да можеш да си провериш по интернет здравния картон - кой ,къде ,как и защо те е лекувал

То и сега може и какво от това? Преди време отидох до Здравната каса, взех си персоналния код и когато си влязох в здравното досие с ужас установих как е източено едно мое направление (страшно звучащи диагнози и специалисти, които не познавам) и какво от това? Нищо. Просто вече ще търся друг лекар, било и за платен преглед, защото на този му нямам вече доверие. И какво от това? С вноските ми по здравна каса ще се лекуват циганите и пак някой ще ги открадне...

Ама вие сега ли разбирате че докторите крадат.Че те да не са по глупави от останалите.Когато в една държава краденето е норма на поведине какво искате.И всичко е почнало през декември на 1947г когато кражбата е била идигната в ранг на правна норма,в ранг на закон("закон" за национализацията).А след 89г пак същите си "взеха"(откраднаха) всичко дето си искаха и сега те са собственици(както преди 89г) а вие го духате.

опитаха се и ЕРП-та,ама не мина,а да какво опитаха ли,ами това което правят постоянно - държавата да бави плащанията към съсловия,фирми по обществени поръчки и т.н.,а и от ЕРП-та искаха да им плащат,без да са им платили,само дето ЕРП-та са и те великани,не като тази или онази болница,и не могат да бъдат тъпкани чрез административна принуда.

Tака трябва, твърда ръка.

Трябва твърда ръка, но след като преди това е била справедлива!

с нещо друго.

Е, Тодорова , не е луд този, дето изяжда зелника, нали? След като болниците си го позволяват, значи контрола е занижен! И кой, Тодорова, е отговорен за занижения контрол?;о) Ако всеки пациент си има персонална здравна карта, много по-отговорно ще следи как се харчат парите му за здраве! А сега - орташката кобила, вълците я яли... пък и , Тодорова, не ви отърва да имаме ПЗК - иначе отдавна да сте ги въвели. Но пък нямаше да можете да ни харчите парите за здраве за чиновнически простотии!

2000г. юни месец , може би седмици след като се въведе здравна каса, лични лекари, специалисти ползвах услугите за доста тежка настинка по веригата- личен лекар специалист. След прегледа и медикаментите ми казаха за възможността за контролен преглед в рамките на месец . Поради заетост успях едва в рамките на крайния срок. Голямото ми учудване беше , че сестрата ми даде попълнена вече бланка за направен такъв преглед , не помня дали не бяха ме и подписали. Та всичко това стана само след месец от въвеждането на реформата, след това колко ли са се доошлайфали.. Прави ли ви впечатление , че след този период стандарта на лекарите се повиши рязко за кратък период от време , не както при ЕТ и дребните бизнесмени. Всеки който може да лъже от държавата го прави - лекари , и работодатели с осигуряване и двойни заплати , и всички участници по веригата с европейските програми и тн..

само в "Александровска " болница всичко е наред - директора е незаменим и трябва да се предлажи за мастото на д-р Андреева и за да оправи здравеопазването в Бг.........................................................................................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Те повечето доктори отдавна се превърнаха в кебапчии - мисли най-вече как да изкара пари, а не как да те лекува ! Грозно е да се краде и да се източва НЗОК с измислени пациенти ! За тези нарушения трябва да има строги наказания, защото крадците обикновено са страхливи !

след като в края на всеки месец има приходи-разходи=остатък.% от остатъка=заплати.

Заради тъпите правила на т.н. "здравна каса" ни държаха с малката в ИСУЛ 5 дни след като беше оздравяла при положение, че не искаха да ни приемат в други болници, когато беше в критично състояние. Само да отбележа, че с мъжа ми и работодателите ни внасяме всеки месец в този държавен монопол-рекет над 500 лв. и се налага да си плащаме за да получим нормално обслужване. Не е много трудно да се направят няколко здравни каси. Да видим тогава дали ще режат от парите за болниците тези мошенници.

Съпругата ми беше оперирана от рак на дебелото черво и благодарение на химиотерапията разви двойна бронхопневмония. Цял ден обикаляхме от болница на болница в най-големия студ с висока температура и навсякъде след като разбираха от какво е оперирана казваха, че нямат свободни легла! Това е българското здравеопазване!

в отделението,в което беше проведена химиотерапията?