Проверката на бетонното безумие по морето продължава в общините

Според ДНСК използваните разрешителни и екооценки от 2007 година днес са неприложими

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята на Валерко с релсата не е лоша, може да излекува доста алчност по родното крайбрежие.

е ,,бетонно беумие" каква проверка? Веднага спиране и възстановяване на терена.Ясно е ,че е далавера,не ни будалкайте с проверки,комисии,оставки,болнични и високо кръвно.

В казармата на тази "проверка" казвахме партенка! Тоест всичко, що прявят гербавите" е само прах в очите на хората. От 30 години държавата се плечкосва от всички правителства и най-много от гербавите.След тази "проверка" тихомълком бетонирането на Черноморието ще продължи, дори ще бъде ускорено!

Французите вече направиха комедия от идиотизмите по черноморието ни - Premières vacances. Станахме за смях като Борат..

Чалгоморието ако искат до Одеса да го застоят! Него съм го задраскал като възможност за почивка! ИНТЕРЕСНО Е КАК СЕ СЛУЧВАТ НЕЩАТА В бОКОЛАНДИЯ! Едни лемури вземат пари от някой наричащ себе си предприемач и му дават някакво разрешително за нещо си! Ако по някакъв начин се разчуе защото друг е платил на журналята,Боко насъсква други лемури да проверяват! Като африканско племе сме! ВСИЧКО ВОЖДА РЕШАВА!

Освен нарушители на местно ниво-мутри, псевдо бизнесмени, корумпирани кметове и общинари има и такива на правителствено ниво. Такъв беше В.Симеонов, министъра който с всички сили съсипваше Пирин и Черноморието и логично не се задържа.

Хем шум,а почивай де.Това предлагат мутрите

ЧИНОВНИЦИТЕ В ЗАТВОРА

Тия ,които строят,те и проверяват ! Като изключим пушилката,друг резултат няма да има !

Стига ве смешници В община Бяла Варненско схемата преди Х години беше следната. В най-студените месеци назначават две момчета с бели ризки, вратовръзки и костюми. Дрес кода на останалите служителки е вълнена плетена жилетка. Всички документи за земи, скици имоти на първа, втори и трета линия минават през тях и само тях. След като правят новия кадастър изчезват дим да ги няма и следващия сезон почва масово строителство между Бяла и Обзор. Другата схема е на Крупните земеделски производители. Хората имат договори оре се сее се и се жъне и накрая като трябва да ти платят едни 100-200лв за 6 декара общинската комисия ти отговаря ями парите ги няма защото бизнесмените още не са си взели субсидиите от ЕС. След 4 месеца когато субсидиите вече са им преведени ново двайсет фирмата фалирала. Така 5 година. Хората трудно могат да се борят за тия пари защото разходите да ги търсиш не се оправдават. В това време Купните Земеделски стопани карат Майнаебах.

Аре заливайте с бетон всички плажове, разкопайте дюните и тях залейте, изсичайте горите и тях бетонирайте ... и да се приключва с тази драма! После може и никой да не стъпи по хотелите, ама пък цените на имотите ще се повишават до безкрай, така че ще ставате още по-богати ... нали?

Веднъж да направят магистрала Струма и не виждам, кой нормален софиянец ще ходи на българското море. Тогава тези вилички можете да си ги наврете в жалките алчни задчета

ЗАЩО ПРОВЕРКИТЕ ЗАПОЧВАТ,СЛЕД КАТО ВСИЧКО Е РАЗПАРЧАТОСАНО..........КАКВО Е ТОВА ШОУ ????????

Пак започват дежурните периодични спорове и дискусии на всички нива в държавата, вкл. най-високите, когато спорадично се надигне твърде силно хорското възмущение, върху нерушимата дилема що е дюна, гора, дърво, пясък, бряг, как изобшк се мери разстояние (отстояние - в България това много зависи КОЙ и за КАКВО, и бай-вече за КОГО го мери). Сега ще започнат високо научни спорове по министерства и общини, в правителство и парламент дървото дърво ли е, гората гора ли е, дюната дюна ли е, плажът плаж ли е и брегът - бряг ли е, и дали 70 метра разстояние от брега могат да минат за 100, 120, 150, а защо бе и за километър!

Много злоба и завист има в българите. Ами тези обекти ще разкрият нови работни места и ще плащат данъци за да имат по добри заплати учителите лекарите и всички държавни служители. Ще дойдат туристи които по харчат парите си в месната община и т.н. С такива пополисти държавата все ще е бедна.

Морето всеки го вижда. При нас ако знаете какво става - ще плачете всички.

Всяка зима карам по 1400+ километра (и още толкова на връщане), за да карам ски в Австрия или Италия. Лятото пътувам пак толкова, за море в Хърватия. Това го правя със семейството и няма недоволни от пътя, защото почивката си заслужава. А само с мъжка компания паля мотора и пак пътувам хиляди километри, за да си начешем крастата и да покараме из Алпите по 10-на дни всяко лято. А българският туристически "бизнес" се оплаква от нивото на туристите ... ами проблемът си е ваш! С цените си изгонихте бедните българи, които по инерция си ходиха всяка година по две седмици на море. С липсата на качество изгонихте и богатите, които са склонни да платят, но имат и изисквания. Бетонирахте всичко, така че и чужденците с възможности няма за какво да идват - просто няма какво да видят. Сега се наслаждавайте на чалгализираното и наркоманизирано поколение български и чуждестранни отрепки. А аз ... след 3 години децата ми завършват гимназия, живот и здраве - ще учат в чужбина. Досега отлагах местенето, за да им спестя стреса, но вече няма причина за отлагане. А щом те са там, мен нищо не ме задържа тук. Планирам да си взема малка къща в Словения и ще съм съвсем наблизо до любимите си места, а и хората там са много приятни.

Абе селянин, иди виж къде по света хората застрояват на плажа, дори до водата масивни постройки и леят бетон, и то масово, и пред очите на всички и със престъпното бездействие на държавата, бе кретен! И не в Анерика, Канада или друга високо развита страна - иди и в бедните държави и виж, бе тъпак! Който и да е чужденец, ако е вменяем и възрастен ще ти каже, че това по Черноморието ни е лудост, варварщина и самоубийство, бе тъпанар! Природата и морето, брегът не са само за пълненето на търнуха ти, за изхранване, а и за много други неща, и за идните поколфния, бе чукундур! Може много неща да се правят по принцип, но трябва да се правят умно, както трябва, с мисъл и морал, к респект и към другите, и към природата, и към закона, а бе като кръгли патологично егоистични и себични кретени и идиоти, като онзи “бизнеснен@, дето унищожи вековна дюна за да можел олигофрена да има по хубава гледка от караваната си и дори имаше наглостта публично да се изцепи това човекоподобно, че той какво бил направил не било работа на журналистката и на хората!?!? Къде се раждате такива пълни кретени и идиоти бе ми е ясно!

Над Аспарухово мангалите продължават да секат гората. После що целия склон тръгнал в морето.

какви пари ще падат в "месната" община, а то от този "пополизъм"...

Точно така е. Всичко, което толкова добре си написал е истина! Аз страшно много обичах Черноморието и като дете изкарвах по няколко месеца там, с татко плувахме километри навътре... С приятелите от отбора и тренъора ходехме на риба. ... Незабравими моменти. От това, което гледах през последните двайсет и няколко години когато не живея в България ми се късаше сърцето. За цялото това време се реших да ида да погледна само веднъж, преди 4-5 години заради жена ми, семейството и наши приятели, обиколих го от юг нагоре към Балчик и се хванах за главата! Десетки милиарди са препрали мутрите в някаква наистина безумна перверзна олигофренска вакханалия! Жалко за морето ни, за природата ни, за хората, за България! Но истината е, че в България човекоподобните победиха човвците и унищожиха и природата ни с много бързи темпове!

гражданино от Чапръчане,заради такива като теб България е в това плачевно състояние.

Проверката е направена и всчко е законно както винаги.ГЕРБ-видими резултати

Мдаа, всяко лято ще се изсипват нова доза английски и скандинавски пияници и наркомани, които ще бият камериерките ... които пък ще са от Молдова, Украйна, може и от Виетнам, защото българските работници са твърде скъпи за "бизнеса". Колкото до данъците ... ти вярваш ли си?

За толкова години съм се наслушала на всякакви закани и проверки. И досега не съм видяла никакви реални мерки, за да спре тая дивотия ... Несторов, нагледа ли си имота на първа линия в Созопол или не ти остана време от " проверки"? Да се забавите свине алчни!

И ние сме така ... но детето вече замина в Англия. Успех и на Вас ... ние оплаквания - нямаме:)

Проверка на Контрола на безумието...:(((

Бойко ви каза да да ги правите хитро далаверите, да не се разбира. а глеи кво стана сега

Абе защо само за някакви си сгради край морето плачете бе.Наистина побесняват хората от това вандалско строителство, дето метър бряг неосран не остана, обаче в градовете Бургас и Варна е ужас застрояването на кварталите.Преди коледа ходихме до "ДЖЪМБО" и до наши колеги в "Кайсиева градина"-майко мила това е някакъв ужас-всичко разкопано-полагат труби за парно, а всеки свободен терен е превърнат в кооперация.На излизане от комплекса една дупка до самия блок.Как не е паднал блока, неми е ясно.Така е и в "Меден рудник", "Изгрев", "Зорница" и навсякъде.Там кога ще проверявате, кой и как е станал собственик, кой разрешавада се наблъскват комплексите , строейки пред прозорците на панелните блокове.Кой,КойКой.

Кметът на гр. ЦАРЕВО каза, че всичко е "6" и няма проблем да се строи.

Сигурен съм , че ще дойде денят в ,който морето ще възстанови недоразумението .

са ти фантазийте!

"фантазий"?

Щом ГЕРБ са на власт , всичко което се прави е Имитация ! Как да вярваш на ГЕРБ когато имат Менте Депутат и сега следващото Правителство , трябва да Отмени всички Закони приети от този Парламент ! Борисов да си дава Оставката !!!!

гати репликата..много добре

Чудя се на българите, които ходят по нашето перноморие и така подпомагат мафиотите, които унищожават на природата ни!

Па добре,че не са изкарали някое разрешение от тошово време. Тия от спецпрокуратурата да не се ослушват, а да слагат прангите на кметовете и в кауша.

100 метра от морето по цялата дъежавна граница -никакво строителство ! Ако има закони и власт!

Не са виновни тези дето строят, виновни са тези дето съм им разрешили.. те са кауша, че тази корупция край няма в тази държава, за жалост..

Цацара що спи? До кога ще имплащаме заплатите?

Колко подобни безумия тихомълком се легализираха във времето??? Защото у нас няма държава, а мафия. И мафията командва парада. Но алчността погубва - и това ще е омертата!

Абе, къде беше това българското черноморие???? Да не е оная бетонна строителна площадка, дето се вижда от самолета докато пътувам за Гърция?

"Според ДНСК използваните разрешителни и екооценки от 2007 година днес са неприложими". А какво правиха Министерство на околната среда и водите, МРРБ и ДНСК цели ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ. Супер експертите им да не би 12 години да не са получавали заплати. Или само като им разпореди министър-председателя ББ се задейства системата и започват едни констатации, едни анализи, едни решителни стъпки. Ако ББ трябва наистина да ги ПОДРЪЧКВА те за ЧИЙ хахаха..... са получавали възнаграждения. Трябваше ли да БЕТОННОТО БЕЗУМИЕ да стане факт, за да се хванат за работа? Някой не требваше ли да се самосезира?

Ей, опитвам се да ги разбера собствениците на имоти по морето, защо и как?Логично, имат имот и искат да печелят от него, но защо така варварски?Защо са тези огромни сгради с миниатюрна свободна площ, та кой турист иска да почива в бетонен блок?Бе, правете вили по на 2 етажа или еднофамилни бунгала с красивите обли покривчета, оставете повечко място за озеленяване и разходки, плажа да е чист и свободен.Да, няма да имаш 100 легла, ще имаш 20, но ще са пълни и добре заплатени.От лакомия сами си режат клона.

Българската алчност погуби и погубва природата и екосистемата.Вече е късно и поговорката ни - ,,По-добре късно ,отколкото никога " не важи за българското Черноморие.То е яко бетонирано от плажната ивица в дълбочина към сушата с нищожни плажни ивици и морска вода замърсена с фекалии,петролни деривати и боклуци .Показателно за замърсяването е изчезването на някои видове риби и намалялата популация на делфина.Наши приятели и познати любители на Черноморието се отказаха ,защото всеки път се връщаха с вирусни инфекции. За същите пари даже някъде и по-малко за 7 дни може да си отпочинеш нормално на великолепни плажни ивици и чиста морска вода в Гърция,Турция,Испания и на други места.

па нема за оти да се дръляме у Форумо, секи един от управниците си ги туриа по джебовете иляди и милиони суа пара и бетонираха черноморието, а по итрите се уредиа с по некой и друг хотел. питате дека е дръжавата, контролнете органе, гЛдниот ни дебел прокурор…. спокойно, никой нема и дръжавата я нема….. оти всичко е пито платено и че остане в историята…. нема защо за те теквие неща да се косиме оти че ни мине…..

Без значение дали идват избори или не , кого си мислите че заблуждавате с тези ''ПРОВЕРКИ'' вече !!! Никой няма да тръгне да налива милиони кубици бетон и пари , ако не са му опечени документите и разрешителните , за които пак няКОЙ е получил тлъсти пачки и никой нищо не знае !!!! Тези ''укрепващи'' свлачищата комплекси , НЕ се строят от хора спестили от мин. работна заплата , и не са нещо което е Незабелязано , затова поне не харчете пари за ''проверки'' , които НИЩО няма да докажат !!!! Ще си биете главите в този бетон , когато хората спрат да ви ходят на съсипаното черноморие , а и това ще стане защото , не е единственното море на света !!!!

Случайно едни пичове ми казаха, че всичко по морето го дъражт бсп и герб като изключим техните наместници оъ тим. Колко е вярно, не е ясно, но няма как да е друго като се види как унищожиха Слънчев бряг, всеки квадратен метър , който им се даде го опустошават. Всичко българско се превръща в адски шит. Грозно безформено и отблъскващо. Няма да казвам за Хърватия или Гърция, но там комунитите нямат думата и нещата са по- добре. Дори в една шибана Сърбия хората мислят с главите си, а нашите свине ебават майката на всичко. Няма и 100 км от тук и всички предлагат истинска храна в не толкова нова база и умните българи просто не стъпват тук. Сякаш българското черноморие е за руска маса, която яде пластаса и не е виждала истинска храна. Ние предлагаме боклукът на Балканите и се самонаграждаваме, като по- най 0 нагъл начин се хвалим с пари от продажбата на заместителите на храна. Защо такива да не продължават да унищожават? Скоро рибата ще избяга и през зимата от морето ни, но нали баровците не ядат риба и не им пречи. Все някога безумието трябва да спре, а тия самохвални простаци да бъдат разкарани. А вие продължавайте да отглеждате кадрите на бкп- "важни сте!"

Строежи по плажовете е едно. "Бетон по морето" е съвсем друго. Първото е мутренска работа и подкупни държавни служители, дали разрешителните за строежите. Второто означава цивилизация. Означава да не газиш само из пясъци, кал, пръст и прахоляци. Означава възможност да съчетаваш ходене на плаж с добра чистота и хигиена на почивката си като цяло, облечен като бял цивилизован човек. Обратното е някакви си чешити на палатки, опънали въжета с прането, дърт таралясник с дините в багажника за красота до палатката, плажа го смятат за своя собственост, забиват разни дървени колчета, ограждат си периметри, опъват чаршафи за завет, палят огън на пясъка и пекат собственоръчно извадените миди на изкривени ръждясали тенекии. Избелелите парцалки по тях едва ли виждат пране веднъж в месеца. Робинзон Крузо в действие. Такива се опитват да изкарат цял месец на морето с 15 лв и разбира се са върли противници на всякакви наченки на цивилизованост по морето. Само че освен тези съвременни диваци, има и други хора, които искат почивка на море. Представете си туристите от един 8-етажен хотел с 300 стаи да бъдат настанени в палатки. Сами разбирате каква огромна площ ще бъде заета от тях. Тоест дадена хубава и дълга плажна ивица, в хубав залив ще бъде окупирана от палатките на хора, които иначе биха се събрали в един единствен хотел. И другият мит - България била евтина дестинация. Глупости! По цени се доближаваме до Палма де Майорка. Има си буукинг ком, гледайте и сравнявайте цените. В Турция е чувствително по евтино от тук. И третият мит - по морето ни развалени кебапчета и чалга само (и бетон). Отседнете в приличен хотел (а такива са болшинството от хотели на север от Бургас), платете си 300 лв за нощувка, което е умерена цена, няма да чуете ни чалга, ни ще видите кебапче.

От колко години има демкрация в България,нали тази година ще станат 30?,и какво излиза,че в онази другата комунистическа България ,е била толкова изостанала,че даже не се е сетила да разоре едни дюни,които са и били останали в наследство от Буржоазната България,или излиза че и онази и предната България е имала едни закони които са спазвани,а сегашната прави закони за едни смешни бизнесмени и даже тях не спазва,ако тирана(недейте бърка думичката със столицата на Албания-това уточнение е за апологетите на ГЕРБ) не е казал ,че трябва да се спазват.