Проверката на бетонното безумие по морето продължава в общините

Според ДНСК използваните разрешителни и екооценки от 2007 година днес са неприложими

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора до кога ще слушаме тези глупости. Особенно най-горемия старателен крадец " Главболгарстрой " Както откраднаха Главболгарстрой , така сега искат да забравят народа ,че укрепват брега. А тези фундаменти ,колони и бетонови стени те какво открехват ВЯТЪРА Българино спасявай се докато можеш. Всичко е измама. След 10 дни ще се забрави и " кучето лае кервана си върви" Не знам кого заблуждават. Пълни нещастници и измамници са всички .

Както се вижда от снимковия материал, строежите тук не са започнали вчера??? Какво е пречело да спрат всичко още през първия ден?

Ако се загледате в ,,Хавай 50'' или ,,От место престъплението-Маями''ще видите много огромни хотели до плажната ивица.Защо ли са ги построили ,,глупавите'' американци този ,,бетон'' !!!

Човече там строят но с планиране. Не като тук безразборно. Ако там направиш нещо извън закона просто си свършен като бизнес.

Всяка година сме свидетели на проверки на строежите по плажовете..... които се възобновяват на следващата година и така докато се застрои последния плаж!

Винету,цвъки и цацата къде са,кой управлява държавата, мафията ли или тя?

Няма страшно всичко ще приключи ,както си му е редът . Кой колкото си е платил...........

В тоя район има толкова много бетонни недовършени бункери най много и тази да се добвят към тях. Нашето черноморие съм го отписал много от отдавна.

Аре бе, цаца, кво мълчиш още като мушната гайда;) Прокуратурата може да се сезира И по медийни публикации, а Биволъ ви ги публикува И от два дни виси на сайта им ;) Я виж там нещо за една китна къщичка на първа линия в Созопол, на един благ и имотен тъст... ей, случиха някои хора на къщи и тъстове и тъщи;)

Тия проверки трябваше да са преди 20г. Въпреки че само се вдига пушилка за 3 дни колкото да се претендира че се прави нещо. Сега вече е мноооого късно. Няма по грозно крайбрежие от нашето. Всичко е безкраен кич и идиотщина от страна на местните велможи раздаващи разрешителни за строеж. От най на север до най на юг всичко е огромен кенеф

Има ли забрана на 100 метра от морето по цялото крайбрежие.Ако има,очертава се линията всичко се събаря,както правят с циганските къщички.Разликата е че циганите остават без покрив,а другите са безнаказани.

Защото откраднатите европари, гепеното ДДС, печалбите от пушкала и бело..... трябва да се влагат някъде, а на запад не може щото ще ги арестуват.

Вижте по филмите красотата на бразилските плажове,свободни от строителство. А и не само там. А тук на всяка педя хотелче до брега. Защо...

да има осъдени законотворци в лицето на председател на парламент, председател на комисия и др. допринесли за премахването (ако е премахнат) на закона,според който на 200метровата плажна ивица край морето няма право никой да строи.Икономическата санкция би следвало да се плати от касата на управляващата към него момент партия.А тогавашния президент да бъде медийно разкритикуван за бездействието си,конституционният съд също,а ако е възможно да бъде санкциониран,че не са се намесили.

И какво значение имат тия проверки, като се правят от корумпирана и страхлива власт? А, драги ми смешници?

Никакви строежи по морето. Свободни пясъчни ивици. Референдум. На 100м.от морето само обекти и то без бараки.

В проверките да участват и граждански съвети Да се провери цялото Черноморие.

Недейте така де, ще срутите икономиката като не щете да леем бетон по плажовете и в горите!

никой не може да устои на моща на паричните извори,всеки иска пари,моного пари,вечно и непрестанно да текът,защото парите дават чувство за значимост и божественост над другите! след като има кой да им прави оборот на обектите които строят,значи бетонът ще победи,кръв ще се лее за пясъци и дюни,закони ще се препраявт,само и само да е алкохолно парти за лятото!

Ще тупкаме топката до изборите.

ПатрЕотите ще внасят промени в закона за защитените територии. Да се строи по-лесно. Да не си помислите друго. ГЕРБ, БСП и ДПС ще ги подкрепят с охота. Пак да не си помислите друго. И ще настане едно развитие, едно облагородяване, да не си помислите друго!

Преди не разбирах приятелите ми, които ходят на море в Гърция със семействата си. Викаха ми, че един път да отидете там с децата и няма да стъпите повече в български курорт. Е, прави бяха. Сега ме е яд, че не се усетих години по-рано. Там и морето е море - топло, чисто, спокойно. И курорта е курорт, и почивката е почивка, а цените са същите. Без мутри с чантичка на кръста, без платени паркинги и бариери, без бетон до шия. Прекрасно отношение към туристите и клиентите.... абе Почивка с главно П. Няма база за сравнение със родните изживявания.

Те ти сега още един недолюбван. Човека пита къде е Нено - министъра на бетона,ДИР-а и него го трие.Май триенето най ви се удава.

Смешници, и какво като ще ги проверявате. Боровете са изсечени, дюните затрити, бетонът излят...

Шефа на проверяващите (ДНСК) с подарена къща на първа линия в Созопол. Не той де, зет му. Много хубави и разбрани хора, затови им подаряват вилички на първа линия.

Така и така са почнали, защо не направят проверка на цялото черноморие. От Свети Влас например, до Слънчев бряг, са си посипали буни през 15-20 метра!!!! Почти пред всеки хотел.

Защо ме недолюбвате ДИР? Нищо не съм казал против.........сещате се кой и пак ме триете. Що ли пък,ако бях казал!

Просто питам къде е Нено, псевдо-министъра на екологията? Реално министър на бетона, пачките под масата, офшорките и лъжите. Зает е да развива Пирин и Банско - да си съперничат със Слънчев бряг по брой жилищни блокове, молове, сергии, платени паркинги и чалготеки.

Къде е министъра на екологията? Аааа да зает е да мисли как да влязат багерите в Пирин. Цялото му същество трепери как Банско да съперничи с БщБлагоевград по брой блокове.

Продължавайте да строите глупацииии....не ви стига бетона който изляхте до сега,но почнахте да бетонирате и пясъците...никой няма да ви стъпи на морето...

Много би ми се искало, ако някой има снимки от преди 30 години на тези места да ги публикува. Както знаем, цялото крайбрежие го изкараха частни ниви, лозя и т.н. Нека видим така ли е било....

Сега ще им узаконят тихомълком бетона, така както по препоръка на Цацата, министерски съвет узакони грабежа на Пирин. Цеко Жирардели надвишил концесията със 100% - няма проблем даже още ще му дадем. Пито- платено. Но пробвайте вие да посадите едно дърво на общинска или държавна земя - ще ви съсипят. Онази министърката с клюна и шалчето е безкомпромисна с младежите на палатка - увреждали екологията и местообитанията. Целта е да се вкарат всички по бетонените комплекси на мутрите и къмпингар да стане синоним на клошар. За всичко да са виновни. Нищо, че има страшно заможни хора, които просто предпочитат да почиват в контакт с природата и нарочно бягат от бетона и мутрите. Това не им го побира акъла на кафевите хотелиерчета и псевдо-бизнесмечета. Аз лично съм зачеркнал някога хубавото и спокойното българско Черноморие, както и Банско - който му харесва нека да си троши отпуската, парите и нервите там. Въпрос на принципи, философия за живота и не на последно място на морал и гражданска позиция.

Само диктатор националист може оттук нататък да възстанови справедливоста и върне заграбеното през последните 20 години.Останалото е само пълнене на джобовете на адвокати и всички по веригата от които зависи"точния документ"

Да нямаше хотели, барове, кръчми и дискотеки по 10 на плаж - разбирам да строят сега. Но при положение, че всичко е бетонирано и прилича на Ж.к. Люлин, да искаш да изореш, отсечеш, ликвидираш последните природни кътчета... да оправдаваш унищожителите и да хулиш любителите на природата.... Какъв увреден изрод трябва да бъдеш? Какви интереси защитаваш?

Много ми е чудно,кой извършва проверката?Крадеца вика,дръжте крадеца.

Да превърнем 4ЕРНОМОРСКИ БРЯГ- в линиа МАЖИНО /фр./ , BETON- HOLIDAYS .BG.

Дир БГ са избрали чудесно заглавие на статията си-"бетонно безумие".То казва много,но за нас. За тези,които го"творят",означава голяма кешовица,разпределима по хоризонтала и вертикала. Означава бетонна алчност,наглост и безочие спрямо природата на България и в крайна сметка-удар по обикновените потребители на ваканция по Морето.Както и прогонване на малкото останали ентусиасти,решили да почиват на море в БГ сънародници през лятото.

От колко години има демкрация в България,нали тази година ще станат 30?,и какво излиза,че в онази другата комунистическа България ,е била толкова изостанала,че даже не се е сетила да разоре едни дюни,които са и били останали в наследство от Буржоазната България,или излиза че и онази и предната България е имала едни закони които са спазвани,а сегашната прави закони за едни смешни бизнесмени и даже тях не спазва,ако тирана(недейте бърка думичката със столицата на Албания-това уточнение е за апологетите на ГЕРБ) не е казал ,че трябва да се спазват.

Строежи по плажовете е едно. "Бетон по морето" е съвсем друго. Първото е мутренска работа и подкупни държавни служители, дали разрешителните за строежите. Второто означава цивилизация. Означава да не газиш само из пясъци, кал, пръст и прахоляци. Означава възможност да съчетаваш ходене на плаж с добра чистота и хигиена на почивката си като цяло, облечен като бял цивилизован човек. Обратното е някакви си чешити на палатки, опънали въжета с прането, дърт таралясник с дините в багажника за красота до палатката, плажа го смятат за своя собственост, забиват разни дървени колчета, ограждат си периметри, опъват чаршафи за завет, палят огън на пясъка и пекат собственоръчно извадените миди на изкривени ръждясали тенекии. Избелелите парцалки по тях едва ли виждат пране веднъж в месеца. Робинзон Крузо в действие. Такива се опитват да изкарат цял месец на морето с 15 лв и разбира се са върли противници на всякакви наченки на цивилизованост по морето. Само че освен тези съвременни диваци, има и други хора, които искат почивка на море. Представете си туристите от един 8-етажен хотел с 300 стаи да бъдат настанени в палатки. Сами разбирате каква огромна площ ще бъде заета от тях. Тоест дадена хубава и дълга плажна ивица, в хубав залив ще бъде окупирана от палатките на хора, които иначе биха се събрали в един единствен хотел. И другият мит - България била евтина дестинация. Глупости! По цени се доближаваме до Палма де Майорка. Има си буукинг ком, гледайте и сравнявайте цените. В Турция е чувствително по евтино от тук. И третият мит - по морето ни развалени кебапчета и чалга само (и бетон). Отседнете в приличен хотел (а такива са болшинството от хотели на север от Бургас), платете си 300 лв за нощувка, което е умерена цена, няма да чуете ни чалга, ни ще видите кебапче.

1. Бетон си имаш и вкъщи. И честно казано въобще не ми е ясно защо изобщо е нужно да сменяш една кутийка с друга и ездин мравуняк с друг. В крпаен случай отиди на хотел или си наеми квартира в някой крайморски град, не е нужно да се жертва крайбрежието заради това. Ценно е съчетанието пясък, гора, море и места за относително усамотяване, а тъкмо това се унищожава 2. И 3000 лева да плащаш съседната дискотека пак ще си дъни. Няма как да принудиш звука да те заобикаля - не можеш да го набиеш. И няма как да накараш собствениците да не ти дават от останалите боклуци. Ти за тях си разход, който те искат да минимизират 3. Диваците са тези, които бетонират крайбрежието като го превръщат в урбанизирана зона, тоест в нищо особено.

Да, никой нормален човек не харесва това къмпингуване с разхвърляни каравани и палатки, развяти гащи и чаршафи.Да, трябва да има край морето нормални места за нощуване и отдих, но защо да бъдат хотели с размер на жилищни блокове и да няма дори свеж полъх заради нагъчкани сгради?Едно е да имаш терен от декър и да застроиш 200 квадрата с малки, спретнати вили, а останалото да озелениш и да е място за разходка и отдих, а друго на този декър да плеснш един 5 етажен блок на 900 квадрата и да оставиш 2-3 пътечки за "разкош".Вярно, при ниско строителство и по-малки вили не можеш да събереш 1000 туристи, но и защо трябва да са толкова?Всяко място си има капацитет и като се надхвърли става навалица, неприятна за понасяне, а никой нормален не отива на почивка, за да се навре в гъмжило и да няма простор, въздух.По-добре по-малко на брой легла и добре заплатени, доволни от природа и уют почиващи, отколкото лудница на ниски цени и със съмнително качество.

Случайно едни пичове ми казаха, че всичко по морето го дъражт бсп и герб като изключим техните наместници оъ тим. Колко е вярно, не е ясно, но няма как да е друго като се види как унищожиха Слънчев бряг, всеки квадратен метър , който им се даде го опустошават. Всичко българско се превръща в адски шит. Грозно безформено и отблъскващо. Няма да казвам за Хърватия или Гърция, но там комунитите нямат думата и нещата са по- добре. Дори в една шибана Сърбия хората мислят с главите си, а нашите свине ебават майката на всичко. Няма и 100 км от тук и всички предлагат истинска храна в не толкова нова база и умните българи просто не стъпват тук. Сякаш българското черноморие е за руска маса, която яде пластаса и не е виждала истинска храна. Ние предлагаме боклукът на Балканите и се самонаграждаваме, като по- най 0 нагъл начин се хвалим с пари от продажбата на заместителите на храна. Защо такива да не продължават да унищожават? Скоро рибата ще избяга и през зимата от морето ни, но нали баровците не ядат риба и не им пречи. Все някога безумието трябва да спре, а тия самохвални простаци да бъдат разкарани. А вие продължавайте да отглеждате кадрите на бкп- "важни сте!"

Без значение дали идват избори или не , кого си мислите че заблуждавате с тези ''ПРОВЕРКИ'' вече !!! Никой няма да тръгне да налива милиони кубици бетон и пари , ако не са му опечени документите и разрешителните , за които пак няКОЙ е получил тлъсти пачки и никой нищо не знае !!!! Тези ''укрепващи'' свлачищата комплекси , НЕ се строят от хора спестили от мин. работна заплата , и не са нещо което е Незабелязано , затова поне не харчете пари за ''проверки'' , които НИЩО няма да докажат !!!! Ще си биете главите в този бетон , когато хората спрат да ви ходят на съсипаното черноморие , а и това ще стане защото , не е единственното море на света !!!!

па нема за оти да се дръляме у Форумо, секи един от управниците си ги туриа по джебовете иляди и милиони суа пара и бетонираха черноморието, а по итрите се уредиа с по некой и друг хотел. питате дека е дръжавата, контролнете органе, гЛдниот ни дебел прокурор…. спокойно, никой нема и дръжавата я нема….. оти всичко е пито платено и че остане в историята…. нема защо за те теквие неща да се косиме оти че ни мине…..

Българската алчност погуби и погубва природата и екосистемата.Вече е късно и поговорката ни - ,,По-добре късно ,отколкото никога " не важи за българското Черноморие.То е яко бетонирано от плажната ивица в дълбочина към сушата с нищожни плажни ивици и морска вода замърсена с фекалии,петролни деривати и боклуци .Показателно за замърсяването е изчезването на някои видове риби и намалялата популация на делфина.Наши приятели и познати любители на Черноморието се отказаха ,защото всеки път се връщаха с вирусни инфекции. За същите пари даже някъде и по-малко за 7 дни може да си отпочинеш нормално на великолепни плажни ивици и чиста морска вода в Гърция,Турция,Испания и на други места.

Ей, опитвам се да ги разбера собствениците на имоти по морето, защо и как?Логично, имат имот и искат да печелят от него, но защо така варварски?Защо са тези огромни сгради с миниатюрна свободна площ, та кой турист иска да почива в бетонен блок?Бе, правете вили по на 2 етажа или еднофамилни бунгала с красивите обли покривчета, оставете повечко място за озеленяване и разходки, плажа да е чист и свободен.Да, няма да имаш 100 легла, ще имаш 20, но ще са пълни и добре заплатени.От лакомия сами си режат клона.

"Според ДНСК използваните разрешителни и екооценки от 2007 година днес са неприложими". А какво правиха Министерство на околната среда и водите, МРРБ и ДНСК цели ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ. Супер експертите им да не би 12 години да не са получавали заплати. Или само като им разпореди министър-председателя ББ се задейства системата и започват едни констатации, едни анализи, едни решителни стъпки. Ако ББ трябва наистина да ги ПОДРЪЧКВА те за ЧИЙ хахаха..... са получавали възнаграждения. Трябваше ли да БЕТОННОТО БЕЗУМИЕ да стане факт, за да се хванат за работа? Някой не требваше ли да се самосезира?

Абе, къде беше това българското черноморие???? Да не е оная бетонна строителна площадка, дето се вижда от самолета докато пътувам за Гърция?

Колко подобни безумия тихомълком се легализираха във времето??? Защото у нас няма държава, а мафия. И мафията командва парада. Но алчността погубва - и това ще е омертата!

Цацара що спи? До кога ще имплащаме заплатите?

Не са виновни тези дето строят, виновни са тези дето съм им разрешили.. те са кауша, че тази корупция край няма в тази държава, за жалост..

100 метра от морето по цялата дъежавна граница -никакво строителство ! Ако има закони и власт!

Па добре,че не са изкарали някое разрешение от тошово време. Тия от спецпрокуратурата да не се ослушват, а да слагат прангите на кметовете и в кауша.

Чудя се на българите, които ходят по нашето перноморие и така подпомагат мафиотите, които унищожават на природата ни!