Проверяват училище за сексуално насилие на дете с аутизъм

Полиция и МОН започнаха проверка по сигнал на родители на дете с аутизъм от Перник, че е било сексуално малтретирано.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват училище за сексуално насилие на дете с аутизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лошото е,че всички в училището ще отричат докрай и родителите ще си останат ужасени, наранени и отчаяни!

Повръща ми се от съчувствие и омраза.

Естествено че трябва да се докаже. Но трябва да има механизъм за разследване, за да може да се провери обективно. Не може един директор на училище да каже че си "предубеден и няма смисъл да разговаряме повече" . Ако това на мен ми го кажат, при следващата среща ще съм с адвокат и ще алармирам съответните институции. Това са направили и родителите, много естествено.

Таткото е известен функционер от ГЕРБ. Тая история е миризлива не се доверявайте на медиите те са продажници: Пак съдят зам.-кмета на Перник за подкуп Добавено: Сряда, 28 Март 2007г гледана: 272 пъти. Наказателната колегия на Софийския апелативен съд отмени присъда на Софийския градски съд, с която зам.-кметът на Перник Симеон Симеонов е признат за невиновен и връща делото за ново разглеждане. Симеонов и лидерът на областната структура на партия Българска социалдемокрация Велко Горолов и ексзам.-кмет на Перник бяха подведени под отговорност съответно Симеонов за получаване на подкуп, а Горолов за посредничество при получаването му. Делото е върнато на прокуратурата за ново разглеждане заради процесуални нарушения в досъдебното и съдебното производство. Симеонов и лидерът на партия Българска социалдемокрация Велко Горолов бяха задържани от Икономическа полиция към ДНСП и НСБОП с белязани 1500 лв., които били поискани от шефа на превозваческа фирма "Апипи-транс" ООД Ангел Гайдаров на 27 май 2005 г. Гайдаров извършвал специализирани превози от Перник за София и до селата Кладница и Рударци. За времето от август 2004 г. до 26 май 2005 г. на различни места в Перник, Рударци и квартал "Владая" на София Симеонов е приемал суми в лева на обща стойност 11 090 лв. от Гайдаров, като подкупът е в големи размери и е извършен чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение. Оправдателната присъда е протестирана от Софийската градска прокуратура, като в протеста се твърди, че съдът е приел една изопачена фактическа обстановка, изцяло основана на обясненията на двамата подсъдими и при пълно игнориране обясненията на свидетелите Гайдаров и Дечев. Решението на Апелативния съд не подлежи на касационна жалба и протест.

С тази реплика "зам.-кметът на Перник Симеон Симеонов" искаш да кажеш, че баща на детето е зам.-кметът на Перник ли? Или е съвпадение на фамилии?....

хора,как така трудно сте го остановят. да се закара детето на лекар(съдебна медизина) и да получат удостоверение.ако трябва под пълна упоика,може да се вземе матерял. директорката да бъде уволнена ( бих лично пратила хора да я пречукат), тогава все някои сте проговори. да разпитат чистачките и другите учители. та детето сигурно е викало за помост или всички са се гаврили с него.на учителя виновник да бъде повдигнато обвинение и да бъде уволнен. намерил тои с кои да се гаври,измет мръсна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

При добро желание, има и начин. Я да арестуват всички свързани със случая, като преспят едно денонощие в ареста с бандюгите да ги вържат към детектора на лъжата и да видите, как всичко ще лъсне наяве. Кой е блудствал и кой не, всичко ще се узнае. Ама не - няма да го направят, защото са мързеливи и корумпирани, просто нямат далавера от това. Колкото и да се отрича онзи бай-Тошовския строй, и при него си имаше положителна страна, поне в разкриваемостта на престъпленията, а също и в присъдите. За подобно престъпление в нормална държава ще настане невиждан скандал, ще заключат на минутата всички свързани с това, пък после да обясняват какво са правили и какво не.

По бай Тошово време такива деца ги затваряха далече от очите на "нормалните" хора .

Да,така беше.Сега тези деца посещават детски градини и училища ,за да се интегрират в обществото,но...в една многобройна група в детската градина или в училище...тези деца се отглеждат и възпитават много трудно поради липсата на персонал и ресурсен учител,който идва 2 пъти седмично за половин час.Такива деца се нуждаят от асистент нонстоп.За това е виновна държавната ни политика.В Германия ако в групата има аутист ,другите деца са максимум десетина.И има двама педагози,психолог,логопед и отделно помощен персонал.

Ако не беше вдигнала жеата шум в медиите и нета познайте как щяха да се занимаят институциите със случая.

Децата с аутизъм не са инвалиди.Те просто живеят в свой собствен свят и се нуждаят от много грижи,специално отношение,диета и индивидуална работа със специалисти.Много от тях са изключително умни.Аутиста се облича и съблича сам дори още в детската градина.Педофили има навсякъде ,знайни и незнайни.Закони трябват и при доказана вина да се спазват.

изрод - да се намери и осъди. дано бог даде някякво облекчение на родителите за поруганото си дете а на детето пожелвам живота да му поднася ситуации в които се чувства комфортно.

Предлагам да съберем 3-ма циганина и да ги пратим да свалят бельото на директорката няколко часа...Измет долна!

Трудно се доказва това, особено ако няма други сигнали...

В образованието е пълно с добре платени педофили!?

Говорите пълни глупости!

Повечето педофили си търсят работа точно където има деца - в училища, детски организации и т н. Дори нищо да не направят, пак на там клонят... Не гледайте наивно, защото сексуалното насилие се случва по-често отколкото ВИ се ИСКА или отколкото се чува. Най-често остава между жертвата и извършителя

Оправете си заглавието на първа страница. Пише се сигнал, а не игнал!

Още Станишев , по време на стачката им, трябваше да опраска всички даскали и да минем на самообразование и ..естествен подбор!? .. Как може да драскате такива абсолютни простотии, бе джанъм??!

Този учител само ВИНКЕЛА ще го оправи, нищо друго.

Лоша работа,да ли да не си направят частно разследване.да разберат наистина какво се е случило,като по филмите нали,пример Хорейшо. Трябва да се накаже този човек,ако се докаже че е виновен,минимум 30г затвор във най строг режим.

Преди да кажа,че изродите не свършват(като чичкото),искам да ТИ кажа,че се пише"институцИИте",а не"институциЙте",ти махленска клюкарка ли си,или журналист?

Мам..а му мръсна на тоя изверг.

Прокурори и милиционери си траят, а гъ-зове като Мустаки - дращят В това време педофилите вилнеят безнаказано

Нареждат ги всичките от персонала и детето ще го разпознае....ако аз съм бащата хващам копелето и снимам клипче с обръщание след което му режа главата по джихадиски....ще го лежа не ми дреме....ама следващия път следващия педофил учител ще се замисли преди да прави таквизи неща.

чак пък главата... По-добре се концентрирай върху други части на анатомията! По-възпитателно ще е.

Много е прав Кокала, такъв изверг и да го кастрираш пак не е гаранция че няма да посегне на друго дете, да го убие - ей така, от яд че нищо друго не може да му направи. Такъв трябва да го умъртвиш по толкова жесток и мъчителен начин че да послужи за назидание и предупреждение към всички останали изверги. Това аз разбирам под "превенция" и "превъзпитание".

Той имаше предвид долната глава :)

Защо да работят всички тъпанари от горе цитираните институции, нали си получават заплатките от нашите данъци. За всички несвършили си работа дисциплинарно оволнение!!!!!

Ако това е вярно, нека дадат този чичко на нас - майките, за да му покажем колко може да го боли.

и татковци ще се присъединят.

В нашите "училища" всякакви перверзии са в нормата и са законни...

Да го разследват. В момента нищо не може да се каже.

Една майка се съмнява че са насилили детето й. МОже да е така, но може и да не е. Нека не говориме реди да се изясни каква е истината. Защо трябва на нея да вярваме на 100% и защо и за малко да не помислим че може да няма и какпка истина от това което е казано. И защо да не помислим че може и да е имало някакво насилие ама да не е от Учител а да е от Съученик. Много са неизвестните, а пповечето коментари са....

Защото, както изрично е упоменато в статията, тези деца би трябвало да са под непрекъснато наблюдение.