Проверяват бавят ли се дела в Софийски градски съд

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет ще проверява продължителността на делата в Софийския градски съд (СГС) за последните две години.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват бавят ли се дела в Софийски градски съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо над съдиите няма контрол от нас избирателите? Нека да е както в САЩ- ние чрез гласуване да си избираме съдиите.

Пред очите ми се извърши предумишлено убийство. Вече две години делото се точи, а убиеца е на свобода и идва с такси на дело. Никой не му търси отговорност. И това ако е правосъдие, здраве му кажи. Така че ДА бавят се делата.

Не знам на СГС, ама на СРС, 39св. чакам насрочване на едно дело от 2г., сега ноември се навършиха ... та да Ви таковам и инспектората ...

Абеее...ВСЯКА ГОДИНА в началото и в края на текущата календарна година има бавене на дела- т.е. делата не се насрочват примерно месец и половина след предявяване на исковата мола в съда, а след 3 до 4-5 месеца след това...Понякога има обективни причини- ако ищецът е посочил не един, а няколко ищци- напр. при съдебна делба. Или ако на топлофикация изведнъж й скимне, че 3годишният давностен период изтича и трябва спешно, ама много спешно, да образува заповедни производства, част от които в последствие преминават в искови производства за съществуване на вземане. Спомням си, че преди няколко години, СРС беше затрупан с по 1000 искови молби на месец от топлофикация софия....

а няколко ищци- т.е. няколко ответници- грешката е моя....

Най-опасни за обществото и държавата са корумпираните съдии,а след тях на второ място са мързеливите.Когато има съчетание между двете - става СТРАШНО. Заведох НЧХД в СРС срещу един ПроЗтак за писания срещу мен до министъра Цветанов. И знаете ли какво стана?Шест години сага. Накрая - прекратяване поради изтичане на абсолютната давност. Благодаря на съдиите:Костов и Г.Лазарова за за възтържествуването на законността и справедливостта ! Дай Боже и на тях такава справедливост!

Не само там ами в цялата страна се проточват максимално, за да се гушат съдии, адвокати и всякаква измет! На всички е ясно, но сме в будна кома а властта само ни влива животоподдържащия минимум! До кога ли?!

Глупости- единствено в дискрецията/ правомощията/ на съдиите е да се насрочват делата! Адвокатите нямаме такива права- ние сме пълномощници на страна в процеса, а само съдията е арбитъра в процеса!

ИСКАМ ДА КАЖА НА ТАЗИ Г-ЖА ЮЛИЯ КОВАЧЕВА ЧЕ 2 ГОД. и 7 МЕСЕЦА ЧАКАМ СЪДИЙКАТА ДА ДАДЕ РЕШЕНИЕТО СИ ПО МОЕТО ДЕЛО. ПО НЕГО НЕ СЕ ЧАКАТ НИКАКВИ НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. НЕ ЗНАМ КОЙ МОЖЕ ДА НАКАРА СЪДИИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА???????????

Аллах.Само той е над Тях.