Заседанието на Еврогрупата за Гърция приключи без резултати

Заседанието на Еврогрупата за Гърция приключи на практика без резултати, тъй като Атина не представи предложения за реформи и антикризисни мерки.

Обратно в новината

Коментари - Заседанието на Еврогрупата за Гърция приключи без резултати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъй като става въпрос за заседание на ЕВРО ГЕЙ ГРУПА резултат не може и да има или ако има той ще е няколко съдрани ЕВРОзадника!!!

Заплатата върви. Кой ти гледа резултатите!

Какво прави на практика Еврогупата: 1. Одържави кредите, дадени от части банки на Гръдското правитество. Това е недвусмислена държавна помощ за часни банки. Те прехвърлиха задължението на Гърция върху данъкоплтците си, като измаиха собсвените си народи. За частите банки осигуриха безметежно трупане на печалби. 2. Предлагат на Гърците да станат роби, с което те естествено не са съгласни. 3. Реално тези министри работят само в интерес на часните банки и никак не ги е грижа за интересите на собсвените си избиратели. 4. Това тяхно поведение обезмисля ЕС.

Състоянието на Гърция от където е да го погледнем е ИЗДЪНКА НА ЕС. Щом членка на този съюз достигна до това критично ниво на икономиката си и социалната политика, значи този ЕС НЕ Е ЕФЕКТИВЕН. Той създава работа на бюрократи и прелива от пусто в празно ЗА СМЕТКА НА МИЛИОНИТЕ ЖИТЕЛИ НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ. ИСКАНЕТО ЗА НАПУСКАНЕ НА СЪЮЗА ЗА ХОРАТА Е РЕЗОННО, НО ЗА ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ЕСТЕСТВЕНО НЕ Е. КЪДЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ТАКАВА БАНИЦА НА АВАНТА?

С един единствен ъперкут на Владимир Путин и дъртата Блудница Европа е просната в калта.

в която е затънал до шия самия Путлер........

СЯ, я поясни, за еврогейски, еврейски или соросойдни ценности става въпрос? Нещо почнаха да ми звучат банално. Що не поискал малко да ти дигнат заплатата, че да вкараш малко пресен материал. Скука иначе за мен, а ти се пениш все за нищо.

че не са сложили някои от нашите тук пишещи тролове на върха на ЕБ. Щяхме да ги опраиме за нула веме. Та ние разбираме от всичко и сме супер компетентни, само че още за нещастие не са ни открили.

Все същата стара история. Ако дължиш на банката няколко хилки имаш проблем, но ако й дължиш няколко милиона банката има проблем. Гърция не трябва да бърза. Нека Ципрас се срещне и с Моди и господин Си. Вкрайна сметка ес няма какво повече да предложи като развитие и за 25 години след 89 не можа да измисли нищо, а само заталачи другите народи. Да го кажем така - какво е Евразия? Това понятие обвхваща всичко от Лисабон до Владивосток и Шанхай. Какво е Европа? Това е задната част на Евразия. А в скоро време Европа ще стане кенефа на Евразия.

за бг всички знаят каква е ,но за западна европа само ти си "просветен" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е да, за вас посерковците кенефите са нещо необходимо!

Ей го сценария-Гърция обявява дефолт,излиза от Еврозоната,Азиатската банка за инфраструктурни проекти дава на гърците з0 млрд долара,от които онези с дръпнатите очи гледат всячески да се отърват,щот знаят,че всеки 100 $ не са нищо повече от от 7 цента боя,ток и памук.Гърците хем спират да плащат хем обаче имат з0 милиарда.МВФ и Светоната банка духат супата,Китай почва да печата драхми за гърците.Обаче същевременно Китай и Гърция минават на разплащане помежду си с юани.Идва октомври и Китай на поредното заседание на Световната банка получава решението юанът да стане нова световна резервна валута.Рашаните и така вече удариха едно рамо на Ципрас като подписаха договорът за продължаването на турски поток.Сега могат и те да дадат 5-10 млрд в замяна на едно пристанище по островите.Колкото там да се флагманът на ЧЕрноморския флот "Москва" и 3-4 подводници от онез новите дет почнаха да ги пускат преди 3 месеца..Гърция ще стане нещо като Сталинград на финансите.И след това янките окончателно се плъзват надолу като голямата работа. Абе кво става с тез шисти бе ? Нищо вече не се чува за тоз венец на технологиите .Това да не би да е щото рублата стана 200 за долар вчера Изобщо какво казват там в НПО-то "Америка за БЪлгария" ? Ами вземете кажете какво ви пишат на листчетата там де !

300 000 000 а не 30 000 :)

Да ама не-баш са си 30.Щот никой няма да връща 300.И без туй от тез 300 на Европейската банка и МВФ са 240

Ама си много тъпо ПАРЧЕ шъ знаиш

Мдаа чукча не чете. Чети бе чукча, чети. Китайците отдавна имат огромно търговско пристанище в Гърция, а руснациет официално казаха сори, нема мангизи.

Остава Русия да почне да финансира подред страните от нато. Виж ако Гърция излезе от нато както вече го е правила при атаката на Турция срещу Кипър, тогава може да се говори. Всеки случай сега най-важното е какъв ще е новият световен ред и това ще се разбере на срещата в Уфа. Разбра се, че ШОС няма да има мандат за операции извън границите на своите членове, но според мен трябва да има и военнен съюз. Ще видим дали могат да се обединят трите организации - БРИКС, ШОС, Евразийски съюз.

Вместо да отпуснат на Гърция официален кредит, Голдман Сакс предлаг един специален финансов инструмент т. нар. валутен суап. Вариантът, който Голдман Сакс предлага на Гърция и Италия, обаче съдържа един специален момент използването на фиктивни обменни курсове. Така при конвертирането десет милиарда евро стават единадесет, вероятно и повече, но по надписаните милиарди ще се появят чак много по-късно. По този начин държавният дефицит е бил занижен и това е една от причините за тежката криза, дължаща се на катастрофалното натрупване на дългове. Естествено това не става просто така, само комисионната на Голдман Сакс за 2009 е 300 милиона Евро. Естествено имаше разследване на ЕЦБ, но познайте кой е директорът на ЕЦБ и кой е бил директор преди това в Голдмън Сакс? Един и същи човек - Марио Драги.

Положението на Гърция е дървено. То е толкова дървено, колкото и на онези, които се набутаха заради гърците. За всички е ясно, че гърците ограбиха Запада и сега се замазва положението с фалиралата комунистическа гръцка икономика щедро изхранвана от капиталистите, които подкрепяха свой съюзник от две световни войни. Ние като победена, унизена, лишена от територия с прогонени граждани страна можем тихо да си пием биричка и да ги гледаме как са се увъртели в собствените си лъжи. Сега, през 2015 година България е победител от две световни войни, а всички- французи, германци, испанци, англичани, чак до финландци имат да взимат едни 313 млрд, а вече изгубиха други 120 млрд. Без война алчните гърци поставиха всички в Европа едновременно в смешна и жалка позиция и нищо не може да скрие срама от това. С всяко изявление европейците изглеждат жалки, а гърците престъпни. От тук натам за отношенията на Гърция и ЕС може да се говори само с една дума- катастрофа. Всички икономически постулати вече са сринати, всички икономически, политически и културни претенции не струват 5 пари, защото едни хора ограбиха труда на всички европейци и никой не е в състояние да ги застави да плащат или да ги санкционира с адекватен инструмент. На всичко отгоре, гърците се изгавриха с осветения в розово шадраван с форма на пенис, пуснат да подскача пред парламента в Атина вечерта след референдума. За гърците може да е неясно какво означава отказът, но за европейците отказът е онова, от което всички се страхуват, защото трябва да постъпят строго и жестоко или точно толкова, колкото струват 450 млрд евро. Изглежда никой в ЕС не е готов да изрече необходимите думи и да извърши необходимите фрази. Пораженията, които нанася Гърция се равняват на тежки вреди от една война с много унищожено имущество и убити хора. Сега е ред на репарациите за пострадалите.

Да можеш да чакаш Да знаеш да чакаш Да плащаш и да чакаш Ей това е Любов! --- Да караш някой да ти стой мирно и да крещи Ъес!, Ъес! Ей това е омраза!!! ---

Движение на дългът на Гърция и дефицита. 2011 - 355.977 млрд евро 2012 - 304.714 млрд евро 2013 - 319.178 млрд евро 2014 - 317.094 млрд евро Миналата и тази година са с първичен излишък 2011, 12, 13 дефицита на Гърция е е съответно -10.2 -8.7 -12.3 и едва 2014 г. го смъкват на 3,5% Тази година дори Варуфакис се похвали с увеличен първичен излишък. Тъкмо бяха тръгнали да се оправят леко гърците макар и с недостатъчно темпо. И насириза усмърдя всичко. Това са фактите, а инак гнусните путлерасти могат да си лъжат кното ки искат.

колко е бил гръцкия дълг? Преди да се намеси "спасително" Гейгрупата през 2010-та? На неолиберастчетата лъжите ви са по плитки и от гьол, ма ви се хвърляте вътре сякаш е море дълбоко и после питате що ви боли носа.

дългът е скромните 2 млрд. Тогава Гърция влиза в ес и за няколко години става над 30 млрд. И до днес само расрте главоломно.

цял свят се бъзика с илюминатите - кинтаджии

еее , и тия ги заболя ку ку ру за от сбирки , ай сиктир вече , дай да отиваме на масаж при русата

.. я светни форума - ко ша рече - ЖИЗАСТ ?

jizast

Какво малоумие шета из форумите. Гледам един се е титулувал "България" и изтипосал очите на Путлер за аватар. О, свещена простотоа!

Американските подметки ЕС и НАТО се провалиха. Путин ги просна в нокдаун !

Леле... вече и сополанковци пишат тука мечтите си

Днес се създаде новият МВФ ! Началото на края на Империята на мафията-САЩ !

Вместо да изтипоса Сорос, той на Путин очите а? Поне на Роско ухилената като пача физиономия или поклона му пред Кери, а то на Путин, цъ, цъ, цъ.

Подобни мурзили има доста тук. Типични БГ тъпунгери.

Мърльоу, я ти сега като си много умен краварски тъпоумец ни осветли като как така хем някои са мурзили, хем са и БГ? Или едното води до другото и обратно?

.. я светни форума - ко ша рече - ЖИЗАСТ ?

пред окончанието "...аст"

Хаха, вече чувам музиката... Ставай страна огромная... ееее, сега другаря Ципрас ще му направят един мавзолей и...гърците ще се нагладуват и ще запеят Let it be, до 5 години максимум!

след кратко и безсмислено функциониране,евросъюзчето се ориентира към логичен и очакван край.

Капитализмът загнива и комунизмът е близо. Това го учехме в училище. Гениите от АОНСУ нямат свършване.

вече с тия тавтологии.

svetoslav11111@abv.bg

новото е,че саудитска арабия се ориентира към Русия. как ти се вижда,протестър?

от мантри за "рИформи" и "солидарност", които водят само до батака ама вие си ги повтаряте като грамофонни плочи нали?

Тези мантри ги повтаряше и СССР малко години за САЩ докато след краткото си съществуване самата тя не се разпадна...

Що не разкараш тая крива мутра от аватара си? И какво общо има България с тва вредно комунде?

ти като безродник и родоотстъпник кво си се загрижил за общото на България?

Путе, ти ли си? Що пак тролиш дир-а кът ханъма, бе? Ми покажи са бе, джанъм! Ципрас само тебе чака! От 2 месеца сте гаджета на фейса. Путя и Ципрас форевер, искам да кажа навсегда!

На всички им е било ясно, че тези данни са преиначени.

Тогава що са давали?

да ти отговори протестърче. Нали ще го афоресат веднага, че се е продал на Путин и гръцките комуняги. Ще мълчат като комсомолец на разпит.

Защото оценките са направени от голдмън сакс . а те били американци , никога не лъжат . смях .

Цитат от съседната тема в Дира от 21.37 ч. Гордите гърци се молят на ръководството на ЕС. Гърция моли партньорите си от еврозоната за временно решение за нуждите й от финансиране, което да покрива оставащата част от месец юли, докато се търси дългосрочно споразумение, заяви гръцки правителствен източник, цитиран от Ройтерс. "Предложението на Гърция е за договорка за до края на месеца, за да се подготви голямата, жизнеспособна сделка през този кратък период", заяви гръцкият представител.

Европейския гаранционен фонд и Европейската централна банка. Платиха го на американските, френски, немски и английски частни банки и разните "инвестиционни" фондове регистрирани в Люксембург и Лихтенщайн. До грош им го платиха.

Всички отдавна го знаят като изпечен лъжец. Това, че не са му го казали в очите все още е от уважение, понеже е официален представител, засега, на държава от ЕС, засега.

какви са? Къде са уж "рИформите" срещу, които са продължили пет години да наливат пак сега изведнъж се оказа, че ги няма? Или искаш да кажеш, че те така наливат щото са им казали и обещали само? И кой Ципрас лъжеца ли това?

избирателите си, че ще реши проблема с дълга, а сега продължава да лъже и тях и партньорите си от ЕС с някакви смешни, неграмотно списани предложения, дадени винаги в последния момент.

За да влезе Гърция като партньор в БРИКС трябва да закупи акции и да внесе поне 2 млрд. презряни долара, после да чака поне една година банката да събере 100 млрд за да и разгледат молбата за кредит. Не може да разчита на кредит от Русия за турски патак, защото капацитета на тръбата ще бъде не 64 млрд куб.м, а 32 - колкото и трябва на Турция, т.е. патока ще си остане в Турция ( справка Газпром ). Е и откъде гордите ще вземат пари ? От презряните европейци ? Гърци не се принизявайте - давайте гордо по-надолничещо в които сами се докарахте.

смея да оспоря частта по отношение на 2 млрд за да влезе в банката гърция трябва да закупи поне една акция а познай от първия път ако гърция закупи поне една акция драхмата към какво ще бъде превързана тъй че топката е в умуващите в момента замразяват дълг или не

Кога направиха вълшебната пръчка дето замразява дълга. Или са хванали златната рибка. Като вземете да си измисляте..... коя държава си е замрази к а дълга? Ескимосите ли?

Съгласен, но ако закупи само една или десет акции какъв партньор ще бъде? И към какво ще бъде привързана драхмата ? Към долара - да може, но всичко това е в пространството и времето - след една година. Дотогава Гърция ...

Глупости, вече е борба на живот и смърт. Израел ще срине и подчини останалата част от света или обратното, БРИКС не 5 а 500 милиона ще дадат, така или иначе върви процес за демонтиране на долара, наказанието за евреите който извършваха невиждан геноцид върху останала та част от човечеството ще е жестоко.

БРИКС в каква валута търгуват ? В каква валута ще са влоговете ?

16 от 18 страни в Еврозоната не искат да помагат повече на Гърция. Хех, 80% от развита Европа отряза южните мангали :)

Евала на гърците!! Тъпата Европа ПАК ще налива ПАРИ в кацата без дъно - а ТЕ ще пляскат сиртаки!!!САЩ няма да позволят Гърция да излезе от ЕС, иначе НАТО губи около 30-35 % от бреговата ивица на Ср. море и 2 000 острова!!!!Колкото и ПЛЮЕМ по гърците , те ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ още ПАРИ!!!!

да наистина интересно се получава докат есвро зоната не може да вземе елементарно решение да замрази дълговете на свой член на който в момента банките не функционират на другия край брикс днес пусна в действие своя обща банка с капитал 1/3 от гръцкия дълг контрасти в един и същ ден

Типичен комунистически подход: ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ. Цялата статия само ЩЕ. Както Русия ЩЕ построи мост до Крим. Или ЩЕ построи флот ЩЕ направи рублата във валута, а не тапет. ЩЕ ще ще ще....

И никога не са си написали домашното. Все не разбрали. Все закъсняли. И все се молят за още един шанс. Като типичните мърди във всяко училище.

ес изживява в момента своя край.

goose

Само в мечтите на мързелите, които разчитат другите да ги хранят.

Кой ти е дилъра и аз да си взема.

КЕФ

Лисабонският договор забрани референдумите по общоеврогейски въпроси.

ли не може да кажа как така от 120-150 милиарда евро дълг след пет години на реформи, съкръщаване на държавните разходи, намаление на пенсии и заплати, отпускане на спасителни траншове дългът стана 320 милиарда евро?

Тези въпроси в еврогей системата са забранени, следва обвинение във водене на асиметрична война. Важното е евреина да печели.

какви по-точно реформи са правени и икономии ? Спали са с 10 минути по-малко ли? Къде са реформите които са правили ? В кой сектор ? В държавния ? Лишили се от допълнителни измислени заплати и възнаграждения ? Пълна бутафория.

статистиката точно на същата тази Еврогрупа с колко са намалени пенсиите - над два пъти, например, държавната администрация е намалена с над 300 000 души, с колко години е вдигната възрастта и стажът при пенсиониране, с колко са намалени заплатите в държавния и даже и в частния сектор, извънреден поголовен данък върху имуществото въведоха и прочие "рИформи", от които ефекта не е даже нула, а грамаден минус.

за ...найсти път. Гърците не си спазиха обещанията и не се реформираха достатъчно. Затова им спряха и последния транш от 7.2 млрда и така и не го получиха щот са горди паразити. Примерно, ако са обещали да намалят пенсиите със 150 евро, те са ги намалили с 50 и т.н. Половинчати реформи е по-лошо от никакви.

години дългът нараства двойно. Не енти усурнайсти път ще питам, докато ви гледам как се гърчите с мантрите и лозунгите за "рИформи". Няма тука нищо общо с рИформи, проста математика - от 120 милиарда, милиардите стават 320 защо се увеличават бе? Без достатъчно "рИформи" кой даде 100 милиарда и те къде отидоха най-вече? Пак за пенсии ли? Дето макар и със 50, а не със 150 са намалени, а не увеличени?

Еврогрупата, МВФ и ЕЦБ да ти признаят, че пет години умишлено има наливане в една каца без дъно, за да може някои отново да си напълнят тайно сандъчетата ли?

2008 великите рейтингови агенции понижават рейтинга им . нищо че на глава от населениети бвп е над $26000 . до този момент лихвата по дългът е 2% . започва една въртележка на препродаване на дългът от банка на банка . съответно комисионни , печалби ...лихвата им достига близо 20& та ако някой ми обясни как се наваксват тези проценти ще го призная . ако процента скочи на 6% вноската става двойна , ти прави аритметиките . лошото е ,че и нас ни зарибяват по същия начин . сега било изгодно . а утре ?! Най-много ще пострадат дойчебанк и BNP . те са се полакомили най-много . та такива мити работи .

В дивия капитализъм или робовладелчески строй, не мога да дам точна дефиниция за света, това е вън от всички официални теории. Един библейски народ с печатане на долари от нищото и умела пирамидална стратегия подчини една голяма част от човечеството. Те не са толкоз много, не повече от 50 милиона разпънати по света и в основната държава, а искат да господстват над света. Борбата я започнаха Китай и Русия, впоследствие БРИКС, оформиха свободна зона, неподчинена на тази геноцид структура и са над 3 милиарда. Гърция може да се окаже прелома на експанзията и обрат към освобождаване на поробената част на света. По един или друг начин нещата ще приключат в следващите 2 години.

ХО

Според мен гръцкият референдум си беше чисто порно.

Чисто порно - ама Референдум!!? А при нас - без порно , ама Рефарендум -уй!!

понятието държавен дефицит се формира след плащането на лихви по външни заеми или преди плащането на лихви по външни заеми?

Разбирам, че много искате да я спамите тази опорна точка, но това не може да се реализира. Европа няма време за референдуми. Пазарите се лашкат от несигурността и трябва бързо проблема да се реши по един или друг начин.

пазарите ще се успокоят. Както и в момента няма такива движения за които някои мечтаят.

Таша.к си правите тука, а гръчките баби реват за пенция, а банкоматът не дава.

А нашите не висят пред банкоматите - щото нямат и пенсия!?

бяхме крали като тях, щяхме да имаме и ние. Помисли си ?

ама предполагам че и да отпуснат нови пари на гърция срещу реформи, условията на които ще се съгласят гърците ще са по лоши от тия, които бяха до края на миналия месец. и това ще е вследствие на далновидната политика на "великия политик" ципрас

Прометей скъса веригите. Ганьо си сложи още един чифт!

почнаха да говорят за отписване на 57 милиарда, нещо за което допреди седмица не даваха да се издума?

преди референдума. Днес Лагард отряза Ципрас - не можело, казала, по правилата на МВФ да се отпуска нова помощ на неизряден длъжник. И Ципурко увехнал кат препикано мушкато.

Гордите гърци свършиха евро парите и затвориха банките, после "демократично" затвориха сейфовете на гордите граждани, сега чакат хуманитарна помощ от мръсните европейци, на опашка заедно с народа на Сомалия, който между впрочем не е прахосвал десетки милиарди европейски пари. Това е "гордата" Гърция.

Манго, посмали.

си ти. Дай си "демократично" парите на правителството да ти ги съхранява и тогава ще си говорим.

Гърците трябва да направят отстъпки и намалят обедната дрямка от 3 часа на не повече от 2 часа.

+++

Така така. Кажете им какво се очаква от тях, и им зачислете двама холандци да им го напишат. Де се е чуло и видяло грък да работи извънредно ???

.. За Обеднена Европа ли ,агалар?

Марио Драги той нали е голям специалист и фокусник както е направил от 120 милиарда за пет години дългът им да стане 320, да пробва сега обратно. Или той е спец само в едната посока, в Голдмън Сакс не са го учили как се намаляват дългове, а само как се увеличават?

По време на заседанието Юнкер е играл Змията хапе на нокията. Когато всички му направили забележка, казал че чати с Ципрас...

Ма що не, те нали така и вярвяха на ПАСОК и НД, че гръцкия дефиц я има два, два и половина процента.

Че, ние дължим ли нещо за да представяме предложение??! Да кажат колко ще ни дадат този път!... За Бог да прости!

Нашите комуняги години наред се мъчиха докато съсипят булгаристан а на Ципрас му бяха необходими само 6 месеца за да унищожи Гърция. Няма как да не му се възхити човек.

От италиански предател -акъл не щем!!

Ципрас в Гърция всичко беше не доре, а направо шест. Ама на доде той и я съсипа. Така ли?

Ясно е кой ще плати сметката, но Гърция в лицето на Ципрас единствена се опитва да каже на световния банков капитал, че е време да преразгледат алчната си политика целяща получаване на свръх печалба.

Целта е отнемане на сувренитета на държавите който става чрз финасовата политка на тези финасови институции и съучастие на политиците в техните схеми. Така набедените финасови "експерти " до един са от тяхнот котило.

се опитва да си осигури нови безплатни обяди и издръжка за следващите 2-3 години, засега без успех.

ОТ КАК СТАНА ПРЕМИЕР ЦИПРАТА НАЛЯ ГУША И ПОНАПРАВИ БУЗИ, ХАХАХА

Шалчето на Варуфакис струва 450 евракис а тръгнал да се бори за справедливост

Моторът му е 100 хил.

На две смени ли работиш тук?Колко ти плаща на простотия?

На тези им дреме на уя за елините!!!

Как може такова нещо?? Трийте това!

Успокой се! Ти няма да заченеш непорочно!