Българите одобряват тол-системата

61% от българите одобряват въвеждането на тол системата и електронната винетка, 30,9% не могат да преценят, а 8,1% са против.

Обратно в новината

Коментари - Българите одобряват тол-системата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички градове с население над 100 000 жители трябва да въведат ТОЛ такси за всички превозни средства с ДВГ. Градския транспорт трябва да е безплатен. От ТОЛ такса трябва да бъдат освободени елекрическите автомобили.

По-опашата лъжа не бях чувал!

Герберската глутница пак се опитва да направи стадото на повече плиткоумно от колкото е.

парите, които се събират от системата, ще бъдат изпапкани от силните на деня, които са червени боклуци.

Не само от тях,всички по върховете ще се облажът,а ние .....супата.

Всички по върховете на държавата са червени боклуци.

61% от българите не знаят какво е ТОЛ система, но пък им звучи добре, за това са съгласни!

Минимум 90% не знаят какво е това!

е извършвано запитването? Кой са питали? Някой лобист? Някой депутат? Мен защо не са ме питали?

само доказва,че 80%(ако не и повече)са идиоти,изобщо си нямат на иде какъв им се готви,но като агнетата вървят към кланицата,мислейки,че ги очаква нещо хубаво,но после пак някой друг ще им е виновен за това,че нямат мозък

ТОЛ системата е такса за камиони и автобуси. Как 61% са за въвеждането и, като 99% не могат да рачетат трите букви. Ако някой знае да разшифрова буквите Т О Л.

Бойко да праща два джугана с качулки да тарашат червените вертепи в драгалевци,сараите и позитано,костоваците и комунягите са фрашкани с московско злато- по 25 сопи в участъка на голо всеки докато не пропее и майчиното си мляко!

МРРБ лъжат като дарти цигани. 61% одобрявали ТОЛ системата. Гаоранция че поне 90 % от населението не могат да кажат какво е ТОЛ система. Господа министри, може и трябва да се въведе системата, но защо трябва да ни мислите за дебили. Стига лъжи. Има една госпожа Лъжа, сега има и министерство Лъжа.

ЩЕ ВИ ИЗТРИЯ ВСИЧКИ С ГЪЗА СИ :))

полицайте са против защото ще им се наложи за личните автомобили да плащат винетната такса а не както досега да минават метър с поздрав колега и да му показват картата си

тол-тол-намирисва на ,,нитротолуол,,...!!! явно ще имаме ,,албански,, преход...!!!

И това проучване ли успяхте да фалшифицирате! Българите били съгласни....те не са съгласни на 2.90 такса при лекар, камо ли да дават пари за нещо което е пълна измама. Първо е лъжа, че ще плащат само камионите, много скоро след камионите ще започнат да таксуват и колите! И второ, трябва да си пълен идиoт, че да повярваш, че пътищата ще станат по-хубави ! Това си е чист рекет!

Де цензора , де ;)))) Какво като триете като гламави ?!!! Одобряват я толкова , колкото страстно любят цялата разноцветна ,политическа , прокълната пасмина ! Макс . 0.061 % ! Ама вие си пишете фък новини , не ни пречите :)))

децата на ,,работническо дело,,...затова трият...!!!

А така, трябва да се краде не само от правене на пътища, а и от използване на пътищата.

На мазохизма на българите. Защо винаги се радват,когато ги ограбват,или вече свикнаха. Това е поредното жестоко ограбване с уверението,че парите ще отиват за подръжка на пътищата. Наивници. С парите,които ви ограбват за данъци и винетки,къде отиват парите. Блъскате се в дупките и коловозите в асфалта и се радвате на разнообразието на пътя. НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ПЪЛНИТЕ АЛЧНИТЕ ГУШИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТА ТЕ СА ЧЕРНА БЕЗДЪННА ДУПКА,КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПЪЛНИ.... ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!!!

А ти бе отворко не си ли анонимен???

Iivanov84

:D

Ако въведат системата за платени магистрали за тежкотоварните автомобили, до няколко години след това ще я въведат за всички автомобили. И ТАКА БРАТЯ БЪЛГАРИ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ СОФИЯ БУРГАС И ОБРАТНО ЩЕ ВИ СТРУВА 30-50 ЛВ. ЗА МАГИСТРАЛИТЕ ПОСТРОЕНИ УЖ С ЕВРО-ПАРИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НИЕ ПЛАЩАМЕ КАТО РАЗПРАНИ ДАНЪЦИ И ВИНЕТКИ НА ВОЖДА ВИНЕТУ (ПАРДОН БОЦЕ) !

И какви данъци плащаш като разпран? 20 лева за голфа на година. Общо с винетките събираш 300 милиона. Австрия събират 2 милиарда. Празни приказки

половината от цената на горивото са данъци

Друго е да са известни тъпаци като тебе, които нямат комплекси и са направо за психиатрия

Българите одобряват да ги бръснат на сухо, да ги ... на сухо, всичко одобряват т.н. митични българи в платените от организираната престъпна група политици изследвания. Кой нормален човек ще одобрява да му прибират пари, които да се харчат безотчетно от червените клептомани.

Постоянно се опитват да ни сравняват по цени с други европейски страни - добре, хубаво се да се сравняваме, но дайте и да вземем пример от тях. Ето в Германия няма винетки и тол такси за автомобилите и за товарните до 7,5 тона и нямат дупки - от къде вземат пари тези немци да се чудиш?!. Обаче нашите управляващи - които ние сме избрали /уж/ яко крадат и се пъчат колко километра пътища са направили... направили и след първия дъжд стават на кори за баница.

Iivanov84

нема дупки що немецо трамбова земята три пъти и слагат яка скала от долу и се слага ТРИ ПЛАСТА АСФАЛТ по 20см дебелина,а тука слагат само на хартия спестяват пари от материали и т.н.

Iivanov84

и във филца се слага повече битум за да слепва по яко да нема дупки...еех едно време имаше асфалтови бази държавни сега има тикви..

деер

Те и 60% от българите в България и 2млн българи по чужбината одобряват управлението през 28 години демокрация, щом не изклали депутатите, нали?

а по-полека с "одобренията", някъде в съчинението сте изпуснали "не"-то.Достатъчно данъци ви наливаме,трябва да стигат и за пътища И за здравеопазване И за строителство като при соца,там бяхме само с един данък И с него покриваха всичко.

Така , така ти и платена любов най вероятно би предпочел.....защото е хубаво ;)

Iivanov84

то е хубаво да се събират пари от едрия бизнес ама като сложат през 100км бариери на магистралата трябва да спирам три пъти до Бургас,поне така е в Гърция...

...ма яаа си берете лаиката !!!...одобрявали били балгарите ?!?...да ви дефекирам на проучванята еврогеиски !!!....я направете референдум и да видите за какво иде реч !!!...на някои много му се стреои Toll система...имного иска да вземе едни пари....а от балгарите ще се вземат още едни пари дето ще изтекат наван...защото Toll системата ще е отдадена на концесiя !!!...нищо реално няма да се подобри с тази система ...само ще се вземат още едни пари от населението !!!...чудя се досега как сме живяли без Toll система ?!?...направо ума ми не го побира !!!

Значи ще плащаме винетки, тол такса, данък от 1000 евро за автомобил над 5 години, данък за паркиране пред блока. И ми публикувате колко са подкрепящите този кърджалийски грабеж! Вие наистина искате да ни изгоните от тук, явно това ви е поставената задача. Българи да не останат! И добре я изпълнявате, а на одобряващите желаем успех.

100% от българите искат "нормални" пътища по международни стандарти. След като има магистрала с ТОЛ такса , трябва да има и първокласен път както е в ЕС!

Много си наивен бе. Защо се сравняваш с европата, като са ти жълти гащоте отзад? Австрия събира от винетки и данъци 2 милиарда. Общата дължина на пътищата е по малка от тази в БГ. Ние не можем да съберем 300 милиона, а искаш да се сравняваме с тях. Няма как да стане. Коректно е да се сравняваме със страни със сходен БВП като нашия. А там определено сме в челото. Бай Ганьо с гол гъз иска пътищата да са му като в Германия, ама да плаща 20 лева данък за голфа си.

Iivanov84

за магистралите и главните пътища е ясно,,а какво правим за селските пътища,,

деер

Сега, да уточним-от кои държави граде Австрия? После от кои България ... и дръпни калема Байчо!

На леките кой ще плаща сметката? Кой ще плаща разходките на мутреските кифли до морето в събота и неделя, на виладжиите?

Платете на такива (анонимни всъщност) "изследователи" и българите ще "одобрят" и туберкулозата.

Охооо чакаме я с нетърпение Тол системата да ни доощави. Мен никой не ме е анкетирал. От всички изказали мнение тук се чудя дали има поне един който да е бил анкетиран по един или друг начин и да е включен в тези цитирани проценти или някой пак се изказва от името на хората...

Аз одобрявам ТОЛ Системата , но тя трябва да се разшири .Трябва и да се плаща Застраховка Живот .Трябва да има и таксуване на всеки пътник в лека кола - един вид билетче от 1,6 лева .И понеже Държавата е Лош Стопанин трябва да се продаде на Частна Фирма която да се обяви като Инвеститор Номер 1 и фирмата да не плаща Данъци , Акцизи , Осигуровки на Наетите Лица . Даже може този Модел да се разшири в цяла България - Частна Фирма с Бариери и Будки на всеки път .

в тоалетните на домовете ни също...!!! на ,,жена ми ,, на таковата и ,и там ,,бариера,, със ,,служител,, и ,,тол-такса,, за да сме защитени от ,,и.к.,,!!! ,,прелетните птици,,...и те...!!! рибите в черно море ...и те...!!! транзитните самолети над ,,земята,, ни...!!! ,,сателитите,,...??? червеите под земята...!!! абе от всякъде можеш да изкараш ...пари...!!! когато си вадиме някои документи от общините, на които плащаме и те са наши нали и там ,,плащаме,, тол-такси,,...!!! свикваите... кои ви каза че за да ,,живееш,, е безплатно???

И фирмата да е на Гинка от Пазарджик !!!

Апък в Германия няма винетки и тол такси за автомобилите и за товарните до 7,5 тона. И за това имат малък и среден бизнес. И дупки немат.

Вече надминахме и комунизма по лъжливи проучеания.

Овча работа....Все сме първа писта с туба вазелин в ръка

така.... ще ни скубят тройно: за ползване на пътищата ще плащаме едновременно винетка,данък и ТОЛ. А,и да не забравя -застраховка

Изумен съм от робската психика на българите!? Няма магистрали, няма пътища, но има такси, данъци....и има доволни българи - 61%. Не съвпадат с онези 80%!

80% е преувеличено. може би около 60% е реалното число.

80% не, но 90% е по-близко до истината!

Аз доколкото знам има дублиращ път между София и Ботевград или между София и Пазарджик, но и двата пътя не са в цветущо състояние. Първо да ги ремонтират, а после да искат ТОЛ такси.

Спомням си, че веднъж по новините казаха: "Обмисля се въвеждане на тази система у нас в деня, в който Германия я отменят като недостатъчно справедлива....."

Нямало да има бариери, а камери ще следят трафика. Хубу, ама токът спира когато си иска.

пак ни набутват измислени анкети!

като се печели толкова от ,,транзитът,, защо не направихме ,,набуко,, или ,,южен поток,,...???

ТОЛ-система се изгражда само на магистрали, при условие че има паралелен път. За категоризацията да се поканят германски и шведски експерти, които да категоризират пътищата в нашата мила родна страна. След това да се види какъв ще бъда обхвата на ТОЛ-системата.

Това не е вярно. Може би собствена измислица? Ако се загледате "преброителни пунктове" с камери има по всички пътища. Те ще следят движението на товарните автомобили. Допълнително ще има и автомобили с монтирани подвижни снимачни установки.

Тия от министерството съвсем ни вземаха за дебили.

И като усвоим тези 200 милиона на българския данъкоплатец, ще преминем към централизираната европейска ТОЛ система, която струва на цяла Европа - 80 милиона евро.