Проучване показа, че българинът не вярва в живота след смъртта

Страната ни на предпоследно място в Европа по процент хора, които вярват в това

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проучването показа че българина и в други глупости не вярва....

Иначе умните българи 60% вярват,че Земята е плоска,самолетите пръскат ковид,Бил Гейтс иска да чипира Ганьо от Голтупан за да го следи,колко кисело зеле направи тая година и кара ли голфа на 2 ракии.

Не е обвинително, напротив, другарката от Нов български университет със задоволство заключава, че българите са супер хора, съвременни, просветени, щом не вярват в живот след смъртта. Още е рано за антихристиянска пропаганда затова за момента "животът след смъртта" върши работа. Като му дойде времето ще бъдат заклеймени като просто, назадничаво, ретроградно, общественоопасн и християнството. Пише го в Свещеното Писание, в последните времена ще има и последно гонение срещу християните. А кой ще ги гони то е ясно, такива като тези сатанински синове в Давос, Шваб и компания, които проповядват голямо зануляване, четвърти пети и енти индустриални революции, трансхуманизми и прочее издевателства над човешкия род. Бог ще им тури чертата при Второто Си Пришествие.

Много хора отдолу са написали че Българина вече не вярвал живота преди смъртта пък камо ли за живот след смъртта.... Добре де мики Българчета от къде точно очаквате да ви дойде тази вяра? Как точно си го представяте - седиш пред телевизора и ти идва вяра? Или ходиш на почивка и ти идва вяра? Или режеш салатка и си сипваш ракийка и ти идва вяра? А????? Много ясно че няма да имате вяра за нищо смислено! Библията ви го казва! Вярата идва от СЛУШАНЕ! Като не слушате думи на живот НЯМАТЕ ВЯРА ЗА ЖИВОТ! Нито в този нито в другия живот! Слушате атеизъм и закона на джунглата - получавате атеизъм и закона на джунглата! Как очаквате да живеете ако в главата ви всичко е относително и на случаен принцип? Каква точно е целта на живота ако ВИЕ сте резултат от случайни процеси във вселената? От къде точно ше ви дойде вярата, надеждата и любовта??? Всеки втори с висше образование, питаш го за какво живее ...... той не може да ти разбере въпроса .........

За съжаление българинът вярва само в ракията и шопската салата. И туршия евентуално.

Много обвинително сте го написали заглавието? Защо да вярваме в нещо което не съществува, няма как да съществува и е самозаблуда, масова заблуда и средство за контрол? Кой ви плати да го представите това в такова негативно отношение? За мен пък всички които вярват в това са изключително прости хора на които не може да се има доверие за правилна преценка.

Това което не съществува е псевдо свободата проповядвана от фанатизираните комунета и либерале! Човека се ражда с ясното разбиране за духовния свят и поради тази причина цял живот ТЪРСИ информация и връзка с него! Докато комунетата сте същите като фашагите идолопоклонци кланящи се на собствените си ръкоделия и словоблудства! И много важно да се отбележи комунизЪма се проваля всеки път на всички континенти във всички народи! Ето това са фактите!

Той и фашизЪма се проваля, и нацизЪма, и либерализЪма също, и още един куп фанатични "изЪми". Защото баща им е един и същ - Сатаната - баща на лъжата.

Сигурно за тФа на всякъде и а хороскопи и всякакви врачки и гледачки строят палати....

То българите вече не вярваме и в живота преди смъртта. А след смъртта - не е известно.

То няма живот и преди нея.

Отвъд материалния свят има духовен. Там отиват духовете след разпада на тялото. От неговата енергия е създадена Вселената, която обитаваме в материална форма. Така че, съществуване след смъртта има. Но то не е в познатата ни форма. Влизането и излизането в/от материалния свят е по определени закони на духовния свят. Аз съм виждала мъртвите насън. И те са ми казвали неща, които после са се случвали, неща които нямаше как да знам. Виждала съм и неродените преди да се родят. И после те изглеждаха така както бяха в съня ми. Е, аз не мога да отричам, че няма нищо в отвъдното. Опитът ми показва друго. казвам го за да го знаят всички - отвъдно има. Но не мисля, че някоя точно религия го описва добре. Може би, най-близко по описание са будистите. Душитре наистина отиват и се връщат пак там. И този кръговрат прекъсва когато енергията им стане съответна на духовния свят. Тогава спират да се раждат в материалния.

Това са проекции в съзнанието . Изводите са неверни .

Няма дух. Това е продукт на съзнанието. В момента в който умреш съзнанието спира да съществува - то е продукт на сложната организация и химически процеси в мозъка. Момента в който умреш си храна - готов енергия и е изключително егоистично да не споделиш тази котова енергия със съществата които остават след теб и са все още живи - неее, ако си вярващ ще се балсамираш с изключително отровни и неразградими химии и ще се сложиш в неразградим ковчег, също импрегниран с невероятно отровни за животе същества химикали. Щото чакаш да се върнеш .... ооо Няма как да се случи - ти си само спомен в съзнанието на тези които остават - хора и животни. Същите тия животни които дебелата книга твърди че нямали съзнание и не можели да мислят, нешо което е демонстративно невярно, и същите животни които имаш право да убиваш да принасяш курбан на разни несъществуващи неща. Когато искаш да ядеш, искаш енергия - признай си - ще те убия и изям защото ти си енергия, готова за консумация. Няма нужда да ми го прикриваш под леки форми на заблуда които да го направят по-лесно за съвестта ти - акта е един и същ - прекъсвал един живот за да продължиш своя, този на децата си, приятелите и така нататък. Това е, невероятно е сложно да се разбере колко е просто.

А какво е съзнанието? А къде е то? А къде е центъра на паметта в мозъка? Или май си неграмотен и недочел? И не знаеш че нобелови лауреати нямат отговор на елементарни въпроси свързани със живота? Само наш промит ганьо може да отгатне всички тайни в науката и само в дир БГ!

Какво е съзнанието - продукт на организацията и химичните процеси в мозъка. Това е способността на мозъка да формира памет, да извиква по желание моменти от нея, да прави създания и заключения. Съзнанието е продукт на мозъка и се създава с растежа на мозъка в момента в който количествените натрупвания го позволят. При повечето хора съзнанието започва да функционира между третия и лестия месец след раждането и е формирано около средата на третата година. Това е механистичното създаване на съзнанието от невроните в мозъка и от стимулите на околната среда. От средата на третата година и нататък съзнанието е така да се каже пълно, и трупа спомени и обработва все по-големи и по-големи количества информация от които извлича какви експерименти да направи или как да промени поведението или как да се насочи към търсене на нова информация която да влезе в началото на процеса. И в момента в който умреш, мозъчната структура започва да се разпада. Може и да те реанимират, но не си "ти", а в зависимост от разпада може да не си изобщо. Съзнание не може да се прехвърля, копира, мести и Т.н. То е тясно свързано в физическата организация на мозъка в триизмерното пространство. Единствения начин да преместиш съзнание е да трансплантираше мозъка в друга глава или цялата глава върху друго тяло. Първото не става защото гръбнака и нервите които излизат от него дефакто са една малка но неразделна част от мозъка и части от един мозък отказват да се свържат химически с части от друг. Така сме се развили, всички животни. И животните също имат съзнание, някои повече, някои доста по-малко. Работя с животни които комуникират, но не са насила научени от хората. Самите животни в тяхното си съзнание достигнаха до методи които са достатъчни така че хората да могат да разбират достатъчно ясно. И това не са рефлексни дъги а истинско съзнание. Това е нещо което вярващите в души и подобни глупости в своята гордост и високомерие отричат.

Всичко се върти във вселената,всичко е кръговрат.Същото е с живота и смърта.

Бих искал да се свържа с вас евентуално. Моля оставете някакви данни..

Може би много хора не са били сигурни как да отговорят". Може, който не знае, не отговаря. Но защо в статията се посочва, че според едни така, според други инак, тоя въпрос е сериозен и не бива проучвателите да се отнасят така лековато към него, още повече да предразполагат някаква принадлежност към определен отговор, понеже сме българи, значи всеки ще вярва в това, което партията/църквата му нареди. Нека всеки си изследва въпроса сам.

То преди смъртта нема живот. Камо ли след...........

Да не си брат на Гео Милев

На прости хора не трябва да им се обяснява нищо. В Библията е казано не давай непотърсена помощ.

точно чрез непотъсена помощ се е наложила. Колко века са били забранени всички книги, та да четат само библията Това ако не е непотърсена помощ !

Така е, но стадото има нужда от контрол и църквата е вършила не толкова лоша работа доста векове. Заместителят към който отиваме е приучването на хората да спзават правилата защото очакват от всички останали да ги спазват и защото не могат да ги нарушават вече скришом; разбира се докато отидем там има доста да походим :).

Кое е так НЕГРАМОТНИЦИ ТАКИВА и двамата??? Кога е това време когато са забранени всички книги и само Библията се е четяла???????? През времето за което говорите неграмотници БИБЛИЯТА Е ЗАБРАНЕНА и са се четяли всякакви други книги!!! Четенето на Библията е разрешено и достъпно заради реформацията която всъщност дава достъп на НАРАДА до свещените писания!!! След което идва свободата, просветлението и ренесанса в ЕВРОПА! Тотални неграмотници! Ние имаме БГ език заради ХРИСТИЯНСКИТЕ МИСИОНЕРИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ И ТЕХНИТЕ УЧЕНИЦИ ХРИСТИЯНИ И АПОСТОЛИ! И 10 века по-късно знаещите да пишат и четат но НЕГРАМОТНИ юруди по форумите дрънкат глупост след глупост, че пак и се аргументират,........

я кажи колко века ,,са били забранени всички книги,,?

Да, Исус обаче обясняваше и на простите тайните на Божиета царство с притчи, със случики от живота и с нещата от природата и те Го разбираха е приемаха. При умните обаче често срещаше противопоставяне, омаловажаване, отхвърляне. Постоянно е наблюдаван от хитри и лицемерни хора. Шпиони следят неотклонно стъпките Му, за да Го хванат в нещо, което казва, та да го използват да създадат предразсъдъци срещу Него. Отново и отново се опитват да Го обвинят в нещо погрешно. Има случаи, когато Му поставят капани, задавайки въпроси, чиито отговори се надяват да предизвикат хорското осъждане спрямо Него. Но при всеки опит са заставени да се откажат от греховните си усилия. Действията им се разкриват в тяхната истинска светлина от отговорите на Христос. Та и ние можем да преценим по действията си от кои сме.

те мисионерите с конквистадорите са дали слово божие на едни дето не го щели много-много. Пък и в на други места. Но те са били нецивилизовани диваци и е трябвало за тяхно добро малко зорлем да им дадат непотърсеното познание.

Така и нас Кирил и Методий се опитали да ни направят хора "насила"....... дали ни език....... но ние повече от 10 века (1000 години) по-късно сме си същите непросветлени диваци! И най-важното все някой друг ни е виновен!

Българинът не вярва в живота. По принцип. Принципно той е един ходещ труп. Има много извисени хора в България, но те само потвърждават правилото, че българинът не е жив, той некъв некромансер.

явно ти си такъв и правиш заключение за другите по себе си.

в България и Албания няма християни, няма мусулмани, няма будисти, всички са атеистващи комунисти, и образованието им се дължи на учители атеисти-комунисти.

не вярват на мошениците и на измишльотините. Ти ако не вярваш на телефонните измамници, значи ли, че си комунист? Но за тях си "мръсен комунист" естествено, щом не се хващаш на лъжите им по телефона и не оставяш пари където те ти кажат. Не вярваш на тях. Атеист си значи.

Крадеца вика дръжте крадеца!

И какво, православни братя, вярваме ли, че: 1. Ако едно дете не го кръсти "наш nравославен" поп и почине преди това, ще иде в ада като некръстено? Въпреки, че е плод на кръстени християни, с православен брак? Щото, за разлика от католиците, ние не вярваме в "Чистилище", което е точно за такива случаи. И други. 2. Всички некръстени ще идат в ада? Примерно населението на Папуа - Нова Гвинея, между Рождество Христово и моментът, в който първият мисионер е цъфнал там, кръстил е десетима, и е бил изяден? 3. Всички които не са християни ще идат в ада? Дори мюсюлмани и юдеи, които пак са авраамистични религии? Но не признават Христос за пророк, какво остава за Син Божи? Ясно е, че хиндуисти, будисти и т.н. нямат особен шанс. 4. Всички неопяти починали наши близки, които изрично са поискали опело, ще идат в рая? Защото им е нарушена волята да има такъв ритуал? 5. Всички наши починали близки ще отидат в рая, ако ги опе поп, въпреки че са били атеисти? Щото сме им го натрапили попа? Библията на тези въпроси, конкретни и изрични отговори не дава. Дава общи. Вие как мислите? За Господ това имат ли значение, според Вас? Има ли истина извън Евангелията? Или всеки глава на Църквата си е съчинявал както му е удобно?

Религията е път за постигане на духовно извисяване . Всеки ще бъде съден според делата и то сега в настоящето . Който прави добро , ще живее дълго и ще види добро . При кръщението , човек получава "ангел" хранител . Просто трябва да бъдем добри .

А защо загинаха онзи мъж с малкото дете при ужасната катастрофа с колата им, на връщане от манастира, където мъжът е кръстил детето си. Господ не можа ли да отклони, да бутне леко леката кола и тя да не се забие челно в другата кола при разминаването? Това стана съвсем наскоро! То какво беше виновно, че да умре? При това се връща от кръщене, похвално дело, богоугодно.

^ Проблемът ви е във възприятието за бог . Това е съвкупност от много висши невидими същества . Те не стоят до всеки един човек , да му бъдат пъдарин . Човекът има свободна воля и понякога върши неправилни неща . Освен това нещастни случаи винаги се случват .

"Това е съвкупност от много висши невидими същества " Това, което пише е ЕРЕС, за многото невидими същеста. За такава ерес са изгаряли на кладата в Западна Европа.

^ Ти ли ще ме изгориш или "Бог" с когото говорих !? Който ти не познаваш , макар , че от Тях дух си получил .

За каква "свободна воля" бръщолевиш? МОЖЕ БИ МАЛКОТО ДЕТЕ Е ИМАЛО СВОБОДНАТА ВОЛЯ ДА УМРЕ В КАТАСТРОФА? За която дори не е виновно? И това става пред бога всемогъщ, който всичко вижда и всичко чува. Но бездейства за да спаси живота на малкото дете, тоест той се държи като един престъпник.

^ Проблемът е в представата ти за нещата . "Бог" не е карал колата ! Повече е безсмислено да обяснявам .

Но бог е могъл със своите свръхестествени способности (да припомням ли, че само за 6 дни е "сътворил" цялата вселена?) да отклони леко колата в критичния момент. За него това е било фасулска работа. И да спаси детето. А той се е държал като престъпник. Със своето бездействие в тази трагедия. А по презумпция той всичко вижда и всичко чува, което става на земята.Че нали заради него са загинали мъжът и детето. За да му угодят и кръстят детето?

Ако вярваш във възкресението на Господа, проблемът не е смъртта, тъй като тя е само момент на сън. Главният въпрос е съдът какво ще определи.

А колко дявола се събират на върха на една игла? Щото поповете през Средновековието са обсъждали и този дълбокомислен и важен въпрос.

Който много вярва в Христос,да отиде в Афганистан и да каже на талибаните,че няма Аллах ,а има само Христос.

Да твърдиш, че единият го има, а другият не е най-нелепото нещо. Вървят в комплект - или ги има и двамата или ги няма и двамата.

А преди тях е имало Зевс, Юпитер в Рим, Амон Ра, Озирис. АКО БОГОВЕТЕ СА БЕЗСМЪРТНИ, КАКВО Е СТАНАЛО С ТЯХ, ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН? Древните народи са вярвали, че това са истинските богове. Ако с хипотетична машина на времето се пренесеш в древна Гърция, Рим, Египет и оспориш техните богове, а кажеш че Христос или Алалх са истинските богове. ЩАХА ДА ТЕ УБИЯТ ПО НАЙ-ЖЕСТОКИЯ И БЕЗМИЛОСТЕН НАЧИН. КОЕТО ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДОКАЗВА, ЧЕ БОГОВЕТЕ СА ИЗМИСЛЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ХОРА, НЕВЕЖИ И ПРОСТИ, НЕОБРАЗОВАНИ. Да оставим Гърция и Египет. Какво е станало с нашите Тангра и Перун? Та те са били "истинските богове" за слявяните и прабългарите векове наред.

Аллах е измислица на папството с цел манипулация на масите,мюсюлманството е прокарано доста по късно от християнството,като цяло религиите нямат много общо с Христос,а самият Христос е най големия противник на религиите...

Бившият президент Рейгън изобщо не знаел, че някога е бил президент на Америка. Защото тази болест уврежда мозъка. А той е всичко! Може да бъде сложено изкуствено сърце на някого. В бъдеще може и изкуствено тяло да получават болните хора. Но няма как да бъде сменен мозъкът. Това е самият човек. Религиозните наричат мозъка "душа". Защото в древността не са имали никакви представи за биотокове, електрически импулси, неврони,синапси, аксони и прочее. Не са имали ЕЕГ, компютърна томография, ЯМР. Не са имали дори чукчето на невролога с което се проверяват нервните пътища и рефлекси. Опитват се вас, хората от 21 век да ви зарибяват с някакви суеверия НА ДРЕВНИТЕ ХОРА ЖИВЕЛИ ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ. КОИТО ВИЕ ДНЕШНИТЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТЕ ВЪВ ВСИЧКО, СТОКРАТНО. И В ИНТЕЛЕКТ И В ОБРАЗОВАНИЕ И ИНФОРМИРАНОСТ. Но някой ви пробутва вярванията на древните прости, невежи малокултурни, безпросветни и неграмотни хора. Пита се щом Рейгън е умрял без да помни, че е бил президент, то "душата" му дали знае кой е той? Ако аз имам 10 диоптъра КЪСОГЛЕДСТВО, на онзи свят "душата" ми ще "вижда" ли? Като не носи очилата ми?

Дущата на масона Рейган отдавна у била връбете ва Луцифер/Сатаната

Е лошо ли му е? Не ми разправяй врели-некипели, че го пържат в казан и дяволи го ръгат с вили.

Прабаба ми, лека и пръст, и тя последните години много работи не помнеше, включително собствените си внуци. А беше хрисима и добродушна жена.

Има Бог. И рай. И ад. И съд. И прошка. От себе си знам. От моя си живот и опит. Всеки, си живее и мисли както реши. Негова си работа. Насила хубост не става. Но аз знам в какво вярвам. Знам защо и живея. Знам защото точно така живея. Дай Боже и да умра, както искам да умра - с чело вперено във вечността - както са живеели и нашите предци - старата българска дума за човек е человек - т.е. ние сме единствените същества на земята, които са вперили челото си - т.е. живота си към вечността. И да кажа, че Бог не съществува, е все едно да изтрия стотици случки от моя живот. Което за мен е невъзможно.

Думата "чело" едва ли е съществувала в българския преди векове. По-вероятно славянското "лоб" или нещо подобно. Правиш връзка на две неща, между които няма никаква такава. Съвсем закономерно и логично за суеверните хора.

Ама ти не знаеш ли старата дума "чиляк" ?

Той Байдън и сега не знае:)))

Мозъка не е всичко но е важен като проводник на съзнанието, душата и духа! Прочети малко повечко преди да се изказваш. Няма център на паметта в мозъка. Има хора с половин мозък си живеят без особени проблеми МЕДИЦИНСКИ ФАКТ! Също и с огромни поражения на мозъка. Дори медицината добре го определя, просто една нервна система. Но съзнанието и паметта не са в мозъка! Също медицински факт известен на науката от поне средата на 20-ти век. Най-вече когато започва сериозно практиката с мозъчните операции!

Защо манипулираш? Първо - има зона на паметта в мозъка. Спомени които имаш след изрязване на части от тази зона ги губиш, но общо взето се запазва способността за създаване на нови. Нека да ти обясня - мозъка не компютър - няма твърд диск. Процеса на запаметяване променя физическата структура на мозъка. Всяка минута мозъка ти стриктно геометрично погледнато е доста различен на ново разположение на единичните молекули в пространството. Има зони както казах, но вътре в тях тече постоянно репрганизация, изграждане на връзки или премахване на стари ако старите са кодирали информация която е несъществена. За това и паметта ти не е фотографска а помниш с концепции и обекти, и О! Чудо - едни и същи неврони и техните връзки могат да кодират събития които са много сходни дори и станали в различни периоди. И ако се изрежат тези връзки - забравяш едновременно всичките.

ТО МНОГО БЪЛГАРИ НЕ ВЯРВАТ И В ЖИВОТА ПРЕДИ СМЪРТА

Просто казано: 70000 пр.н.е водят населението на Земята под 15 хиляди. 10000 пр.н.е. водят населението на Земята около милион. 1 век около 200 милиона. Вече сме към 8 милиарда. Та от къде е разликата ако се прераждаме? ;)

Хуваби сметки, а колко ще са хората 3000г? Едва ли ще са повече от 0.

Както има материал за тялото , така има и за "душата"

И какво представлява тази прословута душа? Опиши ни я. Не ни оставяй в незнание!

Пуснах си душата. Бая мирише.

Духът е енергия , трудно мога да го опиша . Но при контакт се усеща

Е, щом е енергия. Енергията няма вещество, тя е безплътна. Как тази енергия тогава има очи, уши. Или айде телевизионни камери ако щеш? Как ще вижда и чува? Все едно клечката кибрит или запалената цигара (в тях има енергия) да виждат и чуват какво става около тях.

Който търси намира. Може да се потърси православното значение на душата. Примерно Архиеп. Лука Войно-Ясенецки дава следното кратко описание: "Какво представлява душата и какво наричаме дух? Душата в най-простият й вид – при животните, представлява комплекс от органически и чувствени възприятия, мисли и чувства, както и следи от спомени, обединени от самосъзнанието. При по-усъвършенстваните видове расте и тяхната духовност, като към диханието им на живот се прибавя и начатък на ум, воля и чувства. У човека душата е много по-висша, защото духът, който участва в нейната дейност е несравним с духа на животните. Духът у човека има способността да придобива даровете на Св. Дух, които св. прор. Исаия описва така – „дух на премъдрост и разум, дух на съвет и крепост, дух на знание и благочестие” (Ис.11:1-3)."

ами според някои модерни секти това са извънземни които така идват на земята. Всякакви приказки за лека нощ може да се измислят, важното е да имаш желание, или както е било при шехеразада - дори и от принуда.

"Аз съм Пътят, Истината и Животът" - Исус Христос. Място което не царува Бог, царува злото, покаварата, корупцията и всичко нечисто - никога няма да се оправим. Винаги съм желал да живея сред по-култерен и християснки народ. С този копнеж ще си отида от този свят.

този въпрос за безсмъртието на душата е главен за възникване на всякакви ама незнам си колко си мнения и т.н. Не случайно се повдига ден след празника на Съединението, за да можем всеки да си изложи различното мнение и се скараме и разединим. Със сигурност има ЕДИН верен отговор, но нещата не са толкова прости и трябва познание по Писанията и изследване на въпроса, за да се даде обоснован отговор.

Той и в живота преди смърта много не вярва...

сякаш е правено от британски учени.;)

така, както е написано, звучи много условно. Но пък пропагандатата върви още от заглавието.

Бог е мъртъв. Ницше Но възкръсна, а Ницше е мъртъв. Бог Правите ли разлика между ВЯРА и СУЕВЕРИЕ /празна вяра/? И какъв е смисълът на вашето съществуване? НЕОСПОРИМ ФАКТ е, че Христос възкръсна. И това е отговаря има ли живот след смъртта или няма.

А защо се крие от хората щом е възкръснал Христос? Това най-малкото е неморално и неетично! Да не кажа по-силни думи. Един благороден, възпитан човек няма защо да се крие от хората, все едно е извършил криминално престъпление и се срамува да се покаже пред света

1. Бог не е човек. 2. Никой човек не може да издържи да види Бог (с телесните си очи, както очаквате). Нима може една капка да побере цялото слънце? А калко по-ограмна е разликата между Бог и човека? 3. И все пак Бог, Исус Христос, ни е казал - "Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога". А кои са чистите по сърце, има православни тълкувания и всеки може да си прочете и разбере.

Ама хубаво де! Преди почти 2000 години хората са можели да виждат Христос, да разговарят с него без нищо да им стане на очите, та дори са го разпънали на римски кръст. А сега не могат да го видят, същия този Христос. Айде моля ти се! На кого ги разправяш тия? Това е несериозно. Сега Христос се крие като издирван от полицията апаш. Не се показва пред хората. Защо ли?

Заглавието е некоректно зададено

И вярата и суеверието не се обосновават на факти и доказателства. И двете са вяра, само че когато аз вярвам А а ти !А аз казвам че вярвам а ти си суеверен а ти твърдиш точно обратното за мен. Вярата се поражда лт алчност и гордост, от необходимостта ти да си прав а другите да не са. А това се поражда чисто и просто от едно допаминово надрусване, така че и горделивост и чревоугодие можем да добавим в основата на вярата. Колко станаха - май че 4 от 7 (за всичките седем можем да се съгласим че са психопатични и асоциални изяви), а? Добре е нали?

Аз искам да виждам и чувам. Не ме интерсува какво правела някаква безплътна "душа". все едно да си отрежа косата или ноктите на краката. И те нали, могат да останат векове след моята смърт. Косата на Левски е доказателство. И какво от това, че косата ми ще остане векове след мен? Чрез нея ще мога да виждам, чувам, дишам земния въздух? Ям каквото ми е вкусно? Същото е с хипотетичната измислена душа. Дори да съществуваше, това не сме ние. Както косата е моя, но това не съм аз. Вадят ми зъб, но аз оставам жив. А когато мозъкът умре, умира личността. Всичко свършва. Обаче няма как да виждам без очи. И няма как да чувам без уши. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ИЗГНИЛИ. Не ме устройва безплътна душа, която нито вижда, нито чува. Цялата ПОСТАНОВКА ЗА ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ Е ЕДНА МОШЕНИЧЕСКА ИСТОРИЯ. Подобно на телефонните измамници. Има си и религиозни измамници. А те са в комбина с мафията. И имат интерес да внушават на хората глупости и нелепости. За да не се бунтуват, че живеят зле, тук и сега. "Ами, вие живеете зле, ние ви ограбваме, ама след като умрете бог ще ви възнагради. Там на небето ще имате от пиле мляко, ще живете при всякакъв комфорт. В охолство и изобилие.". МОШЕНИЦИ, ДОЛНИ МРЪСНИ! ИЗМАМНИЦИ ГНУСНИ!

Дъщеря ми на 13 като беше, ги блещеше същите. Религията не е вяра. Точка. Религията са опитва да институцилизира и експлоатира вярата и божието слово. Все пак без слово просвещението ще е невъзможно. За да има слово, трябва да има религия. Но трябва да се осъзнава, че религията като всяко нещо създадено от човека, е земна и греховна. Но вярата не е религия. Религията е само средата в която вярата по-лесно се разпространява. Ако се замислиш истински и дълбоко. Нещата са прости, тряба да се отхвърли материята. Дори собственото си тяло трябва да отхвърлиш, в края на краищата при смъртта точно това се получава. Дали това е осъзнат акт или се случва насила е всъщност разликата дали някой има вяра или не. Всъщност 3динатяеното нещо което реално съществува и е реално е божията любов. Освен божията любов няма друга реалност, няма друга истина. Тя е единствения абсолют.

Ти можеш да ВЯРВАШ ВЪВ ВСИЧКО! В МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, В МАРСИНАЦИТЕ ДОШЛИ ДА НИ ПОРОБЯТ. Да това е ВЯРА. Ти вярваш във всичко КОЕТО ИСКАШ. комунистите вярваха в комунизма. Дори вапцаров написа "Вяра". Капиталистите вярват пък в капитализма. ХОРАТА, КОИТО СА ЗАИНТЕРСОВАНИ ТИ ДА ВЯРВАШ, НЕ СЕ ИНТЕРСУВАТ ОТ ТАКИВА ВИДОВЕ ВЯРА (КАТО МАРСИАНЦИТЕ, ВЪРТЕНЕТО НА СЛЪНЦЕТО ИЛИ ПЛОСКАТА ЗЕМЯ). Тези хора се интерсуват ДАЛИ ТИ ВЯРВАШ В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ НЕЩА!!! Като Христос, Аллах, Буда, Йехова. Никой не го интерсува дали ти си вярвал в извънземните или не.

Погрешната ти е представата за човека. Тялото е тленно, а душата - БЕЗСМЪРТНА. И вижда и чува много по-ясно и по-добре, когато се освободи от тялото. Освен мозък имаш и сърце. И е грешка да се осланяш само на ума, а чувствата да игнорираш. Душата е безценна - не може да я замениш за нито един телесен орган.

Правени са свръхподробни аутопсии. Имаме вече скенер и ядрено-магнитен резонанс ЯМР, чрез които тялото се сканира атом по атом. Никъде не е открита никаква душа. Тя е измислица на вас мошениците, за което ви плаща мафията! Хората трябва да вярват в измислици, за да не се бунтуват срещу грабителите и разбойниците.

Най-вярващите в Бог и христянството и вярващи в библията са управляващите и парламента. От всички в момента Путин и обкръжение са най вярващи и спазващи библията. ЧЕ ИМА СИЛА СЪТВОРИЛА ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗПОРНО. ЗА НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ЛЮДЕ СВЕТТА Е ТОВА КОЕТО ВИЖДАМЕ И ДОПИРАМЕ, НО ТОВА НЕ Е ВСИЧКО........................ЦЯЛАТА РЕЛИГИЯ Е СЪЗДАДЕНА ДА ПОТИСКА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИТЕ НА управляващите...........................

за която говориш е изопачена, не е Христовата, само така се нарича.

Живата материя е по-висшата форма на материята. Разлика няма между двете, материята си е материя. В живата материя протичат биологични процеси, които ги няма в другата. И в двете форми действат природни закони които в живата материя са ги нарекли душа. Спрат ли биологичните процеси, живата материя става просто материя. Казано е в католицизма при погребението и то много точно, от пепелта си произлязъл и там отиваш отново.

Не си произлязъл от пепелта. А от живи родители и техните полови клетки. Но след смъртта ставаш ОТ ОРГАНИЧНА МАТЕРИЯ НА НЕОРГАНИЧНА МАТЕРИЯ. Каквито са и камъните на египетските пирамиди и изобщо камъните в целия свят. НО ОТ КАМЪК НЕ СЕ РАЖДА ЖИВО СЪЩЕСТВО, врабче, котка, пеперуда, човек! САМО ОТ ЖИВО СЕ РАЖДА ЖИВО. КАМЪНИТЕ НЕ РАЖДАТ ЖИВИ СЪЩЕСТВА! ПЕПЕЛТА СЪЩО!

Живата материя се е зародила в топлите води. Не случайно живите организми са вода, 80 %. Започнало е от простото към сложното, от клетката към живия организъм и върхът му човека.

То ние живот и преди смъртта също нямаме. Не виждам за какво са тези тъпи проучвания.

върви пропагандата, че българите са такива и онакива

Според международно изследване, никой не вярва на подобни изслезвания. Факт.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, ЧЕ РЕЛИГИОЗНИТЕ КНИГИ, които ви обещават задгробен живот са писани преди 2 000 години и повече. В зората на човечеството. По времето на римските легиони. Когато е нямало никаква наука, а за истинска медицина въобще да не говорим. Хората са смятали,че огромного Слънце, тоест звездата ни се върти около земята. И дори ако човек кажел обратното го изгаряли на клада като ДЖОРДАНО БРУНО. ТОЕСТ ТЕЗИ КНИГИ СА ПИСАНИ ОТ ЕДНИ НЕГРАМОТНИ, БЕЗПРОСВЕТНИ ХОРА ВЯРВАЩИ ВЪВ ВСЯКАКВИ СУЕВЕРИЯ. Да припомня ли, че през цялото Средновековие са били живи горени жени на Запад? Защото "набожните" ги обявявали за вещици. "Дяволът" се бил вселил в тях. Нека да кажем цялата истина за религията. За нейните ИСТОРИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Не само да я цензурираме и поднасяме съвременния очистен вариант, като захаросан бонбон. ТОЕСТ ВИЕ ВЯРВАТЕ В ЕДНИ НЕЩА, КОИТО СА ПИСАНИ ОТ ХОРА ПРЕДИ 2 000 ГОДИНИ. кОИТО ХОРА ВИЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТЕ СТОКРАТНО, ПО ИНТЕЛЕКТ, ПО ЗНАНИЯ И ИНФОРМАЦИЯ. Но заблудите на древните хора днес продължават да се разпространяват от заинтересовани мошеници.

Свещеното Писание е слово Божие, писано от боговдъхновени мъже - апостоли и пророци, а твоите умозаключения са обидни за предците ни. И не намесвай Инквизицията и Бог. Римокатолицизмът е ерес, отпаднала от едната свята вселенска и апостолска Църква още през 11 век, римокатолиците са си еретици, т.е. извън Църквата.

Ти, ако беше казал преди няколко века,че Римокатолицизма било ерес, щеше да изгориш жив на кладата. А преди това щяха да те подложат на жестоки мъчения. Това, ч при нас не са ставали тези неща, го дължим на ОСМАНСКОТО ИГО. Ако не бяхме завладени и при нас щеше да има същите истории като на запад. ВПРОЧЕМ ИДИ КАЖИ В ИСПАНИЯ ИЛИ ЛАТИНСКА АМЕРИКА, ЧЕ РЕЛИГИЯТА ИМ Е ЕРЕС. Не съм сигурен дали ще останеш жив. Всяка религия смята, че тя е правата, а другите са ЕРЕСИ. КОЕТО Е НАЙ-СИЛНОТО ДОКАЗАТЕЛСТСТВО,ЧЕ РЕЛИГИИТЕ СА ИЗМИСЛИЦИ НА ДРЕВНИТЕ ХОРА. ТО И ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ СА ВЯРВАЛИ В ЗЕВС, А ЕГИПТЯНИТЕ В АМОН РА И ОЗИРИС.

НАЙ-големия номер на Дявола е за ви накара че ВИ съществува Отидете в кината и гледайте филма " 3000 години очаквания " модерна мерсия на Алазин и Джина от вълшебната лампа Подобни Джинове(Демони) съществуват с тях общуват ислямски Имами,ходжии,вакъфи и аласси шейхове кокто и еврейски равини С помоща на подобни Джинове(Демонични сили) евреска цар ва Юзея Соломон е построил огромни величествени храмове С помоща на Дяволски сили и Джинове е построен мегаполиса ДУБАЙ(където глупави крадриви богаташи от цял свят изнадят кразения си кеш ца за строят о-ви и нецостъргачи в пустиняна,и всичко нма под мъздеюстмие на Арабска черна магия и помощ ва Джинове) Джиновете(Демоните) и призоваващите ти имами ,равини и шейхове могат да МАНИПУЛИРАТ големи маси от хора и събития-ВОЙНИ,финансови печалби,кризи,пандеми и др Но трябва да обещаят и предоствят ЖЕРТВШ,крбан и кървави убиъства на хора(като в Ирак където са убити над1 милион )Афганистан,Сирия,Кюрдистон и др или Онгоънг конфликт в Руанда-3 милиан жертви,Белгийско конго,Генозида в Камбоджа и разбира се 2те Световни войни с 80милиона жертви

най-голямата джамия - в москва, най много убиват московците

marketor

гадни соросоидни лъжи и манипулации

Защото в България толкова добре се живее, че на никой после не му е и дори и за задгробен живот.

И какво, най-логично мислещите хора в Европа били албанците и българите! ;) И искат да кажат, че 35% вярват в това? За да вярваш в нещо, трябва да имаш основание. Основанията на вярващите са пълен абсурд. Дори да има нещо, ние трудно ще го знаем. И едва ли би било човешко описанието. Може например да сме част от компютърна игра. Някой споменаваше, че се счита за доказано, че една система не може да разбере себе си. Тоест човек никога няма да знае, що е то човек наистина. Каквото и да е, ние не знаем! Дори тези които са преживели нещо близо до смъртта, те са бъкани с вярвания и оформят фантазиите и интерпретации. Твърди се, че навремето индианците наблюдавали морето за нападение с лодки от там. И като дошли корабите с белите, те не могли да осъзнаят какво е това, все едно не ги виждат и реагирали супер бавно. Нещата може да нямат нищо общо с нашите представи и разбирания. Трябвало някой да създаде света. И кой е създал създателят? И над формално Бог, да няма друг Бог, после още и така до безкрайност. И защо в човешка форма? Толкова е примитивно. Най правилният отговор е, не знам. Но няма никакво основание, да се вярва в това.

Вярващите са една шепа хора. Не случайно в Свещеното Писание са посочени като "малко стадо".

"Всяка къща е строена от някой ." Ти къща строил ли си ? Ако да, ще ти кажа , че природата ти построи къщата ! Разбираш ли разликата , като знаеш колко пари за материали и майстори си дал и колко труд си хвърлил ?

Отговори ми на въпроса, кой е създал Бог? Природата ли? ;) Освен това ти казах вариант да сме част от компютърна игра. Пак със създател(и). Които пък кой знае кой или кои са ги създали. Ние гледаме от нашите възприятия, схващания и представи. Един добре го описваше, че това което възприемаме е интерфейс. Като да пишеш имейл. Не знаеш какво стои зад това, софтуера, хардуера, електроните. Всичко е като прецедено за теб. Как ще обясниш на човек който никога не е виждал, що е то да вижда. Човек един вид знае относителни неща. Може всичко да е вярно, но реално друго. Дори се оспорва що е то знание. Епистемология ли му викаха. Човек един вид сигурно доказва, това в което вече вярва. Атеистът е пълен с вярвания. Дори да си пълен гений, за общото си нищо, с 0 шанс да разбереш истината. Та като човек не знае нищо, как ще си прави такива заключения?

Нашите учители от НПО-тата явно не се интересуват от тази тема, иначе досега щяха да са ни спуснали опорки. Само Роско Плевнята спомена, че си спомня за предишния си живот като ирландска пастирка, ама това е според латентната му хомоориентация. Останалите нищо не казват по въпроса...

Аз искам да виждам и чувам. Не ме интерсува какво правела някаква безплътна "душа". все едно да си отрежа косата или ноктите на краката. И те нали, могат да останат векове след моята смърт. Косата на Левски е доказателство. И какво от това, че косата ми ще остане векове след мен? Чрез нея ще мога да виждам, чувам, дишам земния въздух? Ям каквото ми е вкусно? Същото е с хипотетичната измислена душа. Дори да съществуваше, това не сме ние. както косата е моя, но това не съм аз. Вадят ми зъб, но аз оставам жив. А когато мозъкът умре, умира личността. Всичко свършва. Обаче няма ка да виждам без очи. И няма как да чувам без уши. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ИЗГНИЛИ. Не ме устройва безплътна душа, която нито вижд, нито чува. Цялата ПОСТАНОВКАЯ ЗА ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ Е ЕДНА МОШЕНИЧЕСКА ИСТОРИЯ. Подобно на телефонните измамници. Има си и религиозни измамници. А те са в комбина с мафията. И имамт интерес да внушават на хората глупости и нелепости. За да не се бунтуваят, че живеят зле, тук и сега. "Ами, вие живеете зле, ние ви ограбваме, ама след като умрете биг ще ви възнагради. Там на небето ще имате от пиле мляко, ще живете при всякакъв комфорт". МОШЕНИЦИ,ДОЛНИ МРЪСНИ! ИЗМАМНИЦИ ГНУСНИ!

Лошото за теб и тези като теб е, че трети път няма. Или вярваш в нетленността или не вярваш. Проблемът твоя е много сериозен, след смъртта ти, ако продължиш да мислиш че си само тленен, такъв ще си останеш във вечността, което е много гадно занимание. Опитай се да си го представиш. Няма да успееш, разбираемо е. Но все пак ако ти просветне какво значи да си тленен във вечността, ще имаш шанс да се измъкнеш от капана в който си влязъл.

Първо да повярва в живот преди смърта...

За съжаление - станали сме народ от безбожници и езичници...

за радост, все още имаме свобода да четем Библията и се молим и говорим по тези въпроси. Има шанс да се запознаем и опознаем Баща си.

за да приключа с темата, глупава като автора и, ще напиша още нещо на планетата живеят почти 8 000 000 000 души обаче досега умрелите са стотици, хиляди пъти повече! и всяка секунда стават все повече! понеже всичко о се роди, и излюпи де, умира! някой веднага, друг след ден, след месец,месеци или години или десетилетия! едосега никой не се е върнал от другия живот! просто заото няма от къде да се върне! ана ония с Библията ще пиша! човече, в Библията пише, че в денят на страшния съд, Господ ще тегли душите ни на кантар! ако душата ти е по лека от гълъбово перо, отива в рая, ако не, в ада! но хипотетично душата ти, а не ти! което идва да покаже, че и ада и рая са празни, понеже Второто пришествие не се е състояло, и Господ не е произнесъл присъдите!

Е уоиtube има видеа на нялко десетки хора умирали и връщали се от отвъдното. Има книги написани за това. Даже в Нетфликс имаше документален филм. Най интересно беше, като едно дете почва да разправя нещо с голе детайли за живота на някой който е живял преди 100 години. Историите са покъртителни. Едната жена в отвъдното и казали че сина и ще умре като стане на 20. Тя имаше 5 деца. Ами така е станало, момчето загина при инцидент със ски.

в тубата има и няколко стотици клипчета, и филми, как рамбо избива цели армии с лък и стрела! има и клипчета, и филми, как едни жълтурковци ловят за секунди 50 килограмови риби в една педя вода! има и клипчета как украините избиват руснаите, и съответна как руснаите избиват уткаинците! в тубата има всичко, ама само наивниите се позовават на клипчетата от тубата! и глупаите де!!

Лука 16 глава 19 Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон, и всеки ден се веселеше бляскаво. 20 Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му, 21 като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха и лижеха раните му. 22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан. 23 И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. 24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък. 25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. 26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас. 27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом; 28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място. 29 Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях. 30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

зайко, книгите на Библията са много, дуцио заека, и вътре е като в супермаркет! може да намери каквото си иска, и да го ползваш както си стеш! може да си купиш сабобръсначка, и с нея да си прережиш вените, вместо женати да си обръсне краката! може да си купиш нож, и с него да си нареже салама! може да си купи скариди, да преядеш, да повърнеш в сънят си и да умреш! можеш каквото си искаш да ползваш както си искаш! това не се отнася само за Библията, а и за корана, торите на евреите, книгите на будистите и капитала на марск и енгелс! това са доктрини създадени в нужното време, за да манипулират обществото в нужната посока! зайко, живей тъй, както си искаш ти, спазвайки само един принип! не прави на другите това, което не искаш те да правят на тебе!

Господ да ти покаже милост , както показа на мен . И аз бях кати теб .

Като попитали Христос за божието царство , той им отговорил " Божието царство е сред вас!"

Ам Христос е бил истински ли? Йешуа бин Йосеф ?

В мюсюлманската религия такова нещо като живот след смъртта няма. Който не вярва - да провери.

Абе бай Онзи, какво значи живот след смъртта бе, в мюсюлманската религия също има рай, което си е де факто живот след смъртта. Що се мъчите да преиначавате и ИЗОПАЧАВАТЕ нещата?

Джаанет-на орабски РАЙ В оригиналния Коран е било написано ч праведния мюсилмн ако следва завета ваАалах след смрна ке попадни в място пълно с ЛОЗИ от който ще пие живот Но коварните имами от Мекка пжд давления на Шейтана(Дявола) излъгали мюслманите като разместели точките над арабските йероглифи и така променили свещения текст че РАЯ място с 72 девици които го чакат А нещо почти същото де казва във Билията че РАЯ-Ган Едон (ва арамейски Райската градина) е място където няма плач,вяма няв а ЛОЗЯ с живжт вечен и който пие от тях ще има живат вечен (виното НЕслучайно е Христовата кръв в Хлистиянските церемонии) Христос е ЛОЗЕТО което дава еликсир ца вечния живот

Да вдигне ръка този който е умирал поне веднъж, че иначе тук пак ще се напълни с остроумни и категорични мнения

Българинат и на други глупости не вярва, не само на живота след смъртта. А и ако се замислим, то самото заглавие е някак си глупаво ...."животта след смъртта". Смятам, самият автор можеше да измисли по смисленно заглавие или поне аз така си мисля.

Хора има рай но има и ад .... Четете Библията , всичко написано е истина ! А от къде знам , че има ад ? След като в казармата се разболях от двойна пневмония и вирусен менингит и умрях , бил съм в кома преди това . Душата напуска тялото , виждаш друга реалност , аз не разбирах , че съм умрял . Господ Исус Христос е жив и Той се смили за мене , прости греховете ми и ме възкреси (върна душата ми в тялото). Благословен да е Господ , единствен Той е Спасител .

Хайде пак да го повториш. Че истината се ражда само в експерименти, повторени, с потвърдени резултати!

Един ден всеки ще го види иска или неиска. Всеки роден умира . Човек е дух , душа и тяло . Тялото се връща в пръстта , духът при Бог който го е дал , душата отива в рай или ад .

бе ти да не си Исус Христос бе?? що си губиш времето тук? веднага иди да свестиш лазар!

Адът и Раят не са физическо място , а състояние на духа ! Христос е пратен от представители на 2та големи клона на нашите велики Създатели . Слава на Тях !

Ще се отречеш от мнението си . Слепеца не вижда , но усеща , че има мещо ,

Социализма ОТДАЛЕЧИ направи хората атеисти и ги отдалечи мноого хората от БОГ,Христос и Светата Православна църква Коварния преход на Демокрцията хвърли неистите в лапите на ГРЕХА пороците,наркотицине и трупането на вещи и пари и така ги отдалечи още повече от БОГ Задгробен живот ИМА Има БОЖИЙ СЪД където всеки ЩИ бъде съден за делата си и според тома добър иле лош е бил и колко грехове е имал ЩЕ изе м АДа или в РАЯ Има и ангели и дяволи За да получи представа КАКВО го чака обикновения човек и особено ПОЛТИК добре да прочете ДАНТЕ "Божествена Комедия" къзето е описана кой в ккой от 9те кръга ва АДа отива ако е ил лъжец,крадец,некръстен,атеист,убиец,нацижвален предател,масон вещер,езичник,сектант После да разглеза Йоан Лестник описание за стълбата с човешки души соито се изкачват към Вебето и дяволите които свалят грешниците от стълбата иги водят в АДа И разбира се всеки да прочете Библията където е писано:НЕ трупай ботатства коино ги яде молец и ръжда,а трупай блага на НЕБЕТО(молитви към БОГ,Христос,светите Богородица,сълзи на покаяния) Защото къзето е ботатството тм е сърцено. Тоес ако имаш много пари и богатства след смърта ДУШАТА НЕ може да де откъсне от тях-от земното и постояно кръжи в-у богатството измъчвайки се Но ако преди да умреш от болести старост РАЗДАДЕШ всичко на бедни,вдовици,болни,страдащи или роднини ЩЕ имаш живот вечен защото НИЩО вяма да те свързва със земното и душата леко ще зостигне някое о 7небесни вселения където заедно с ангели вечно ще слави триединия БОТ-Отец,Син и Свети Дух

Предлагам ти да идеш да провериш и да се върнеш с доказателства. Иначе има и зелени/пембени/лилави/розови/сиросинкяви човечета - извънземни, с по една, две пет осем, глави. Абе направо седмоглав петохуйник.

темата ме подсети за един стар като мене виц нане и пена на екскурзия в япония водят ги в едно гробище, съо като парижаните! вървят по алеята и нане чете- куросава 1018г- 2018г- живял 3 години накемуро - 1901г -2000 г живял 4 години вика на преводача абе вие японците сте умни хора, пък неможете да смятате не е тъй,отговаря ония, ние в япония броим само щастливите години от живота на човека, затова там пише тъй! умълчал се вуте, и като се прибрали в хотела, казал на пена пено, я кат умра, да пиете на камико: тоя се роди умрел! те това е вярата на българина в живота след смъртта! апропо, след смъртта няма нищо! нищичко!!

Ти пък откъде знаеш бе? Да не си умирал? Че и колко категоричен. Баба ми получи инсулт, който преживя и ми е разказвала невероятни неща. Беше в кома няколко денонощия, между живота и смъртта. Не вярвам да си е измислила или съчинила в това състояние небивалици.

Човек с болен мозък (инсулта какво е? освен болест?) може да "види" и "чуе" всякакви неща.

30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

След смъртта човек се разлага и става на пръст. Мозъкът (софтуерът) е унищожен. Какъв живот, какви пет лева? Един компютър може ли да работи без софтуер, че и хардуера го няма, изгнил е в пръстта. Ако пъхнеш в огъня един CD-диск или видеокасета, каква информация можеш да възстановиш след като са станали на пепел?

Като те слушам сигурно правиш секс с компютъра :))))

За да повярваш трябва да минеш отвъд тези неща човек. Само с хардуери и софтуери не става. Душата е безсмъртна и се връща при нейния Създател Бог.

Бегай при него и не се връщай без доказателства. Апропо, не знам някой да се е върнал...

пашат ти минуси, ама си прав! но не съвсем! ето например чичко ленин не са го изяли червиите, мозака му си плува в голям буркан, ама чувашоевреина е по мъртъв от тутанкамон, който също червеите на са го гризали! тъй че смъртта си е смърт, от където и да я гледаш

Вижда че си прост Вероеятно IT специалист атеист Човешката ДУША е БЕЗсмъртна Човек е умалено копие на БОГ Човека има ДУША това е Божествена енергия която машините и диска НЯМАТ

Аз искам да виждам и чувам. Не ме интерсува какво правела някаква безплътна "душа". все едно да си отрежа косата или ноктите на краката. И те нали, могат да останат векове след моята смърт. Косата на Левски е доказателство. И какво от това, че косата ми ще остане векове след мен? Чрез нея ще мога да виждам, чувам, дишам земния въздух? Ям каквото ми е вкусно? Същото е с хипотетичната измислена душа. Дори да съществуваше, това не сме ние. както косата е моя, но това не съм аз. Вадят ми зъб, но аз оставам жив. А когато мозъкът умре, умира личността. Всичко свършва. Обаче няма ка да виждам без очи. И няма как да чувам без уши. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ИЗГНИЛИ. Не ме устройва безплътна душа, която нито вижд, нито чува. Цялата ПОСТАНОВКАЯ ЗА ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ Е ЕДНА МОШЕНИЧЕСКА ИСТОРИЯ. Подобно на телефонните измамници. Има си и религиозни измамници. А те са в комбина с мафията. И имамт интерес да внушават на хората глупости и нелепости. За да не се бунтуваят, че живеят зле, тук и сега. "Ами, вие живеете зле, ние ви ограбваме, ама след като умрете биг ще ви възнагради. Там на небето ще имате от пиле мляко, ще живете при всякакъв комфорт". МОШЕНИЦИ,ДОЛНИ МРЪСНИ! ИЗМАМНИЦИ ГНУСНИ!

До сега си мислех, че сме населени от бивши православни комуняги, станали верващи в ценностите на доносниците от БПЦ, а то се оказа, че съм живеел с чисти животни, комуняги от панелните ни коптори. Еба ти. Тиквата все за началника говнорише, а то ще се окаже, че е говорел за торните червеи.

Бе, то приживе няма живот, хеле пък след това...

Българинът не само в това не вярва, той в нищо и в никого не вярва. За 70 процента от българите животът е като живот на едно прасе - пари,коли, апартаменти, жени, 20 процента са в чуденка и 10 процента са наистина страхотни хора. Познайте дали тези 10 процента имат някакво влияние върху мощните 70 :)

в коя ЧУЖДЕНКА СА?

Човека е написал ЧУДЕНКА, не ЧУЖДЕНКА. Чети внимателно и тогава се прави на интересен.

jingiby

Всъщност безбожниците Господ често ги наказва. Обикновено са на опашката по всичко. Всяка прилика с действителността е случайна....

докажи си думите :) Що аз зна много религиозни заселили се преждевременно на измисленото ви място след смъртта!

Колкото наказваш децата си като ме слушат. Господ никого не наказва, пуснал ни е тука да умираме в тази материална мизерия, гледа всячески да ни помогне, само че ние се възгордяваме.

Животът след смъртта е езическо вярване, което е произлязло от неразбирането на съня от неандерталците. За съжаление със смъртта всичко приключва. Get used to it!

Ти колко пъти си умирал? :)

Ейй, тая се е успокоила, че религиозни няма и си е приключила доволна "проучването". Много такива заблудени души има. Заблуждават се, че този свят и този живот им принадлежи, но той принадлежи НА БОГ. Ще се изненадат много след последния удар на сърцето.

Точно така си е, мхм, и освен това по Коледа, дедо Мраз носи подаръци на послушните деца, като за целта минава през комина. вЕрвайте ми! Щото звездите ми го говорят.