”Медиана”: 86% не знаят нищо за съдебната реформа

86 на сто от българите казват, че не знаят какво представлява съдебната реформа. Близо половината допълват, че не се и интересуват, сочи проучване на "Медиана".

Обратно в новината

Коментари - ”Медиана”: 86% не знаят нищо за съдебната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трбва ни честен и почтен Главен Прокурор, а не корумпиран тип като Цацаров. Цацаров е доказал, че обслужва интересите на Пеевски и хората около него. Всяко действие на прокуратурата и ВСС в момента е спрямо интересите на Пеевски. Ако имаше действаща и не корумпирана Прокуратура нямаше има фалит на банка, разграбване на активите на КТБ, афери като Костинброд, корупция по високите етажи на властта и т.н и т.н!!

ТА ИМА ЛИ ТАКАВА ,А ??????? Никой не може да изреди 5СТЪПКИ ,които трябва да се направят ,пълен хаос ,каша !!!!!!!!!!! така е ,защото управляващите ГЕРБ не желаят тази реформа ...!

По-скоро БСП и ДПС спряха реформата в съдебната система миналият мандат. Тя са основни противници на каквато и да е реформа там и е ясно защо!!

въх съдебна реформа.. аз питам защо ще увеличават цигарите!!!! народа не иска.. аа и парното ми е скъпо..

как да не знаем?? всички знаем! съдебната реформа е също като реформата в образованието и здравеопазването!

българчето, иначе всичко знае, но най-разбира от медицина, право и футбол, не било наясно какво е съдебна реформа. На всичкото отгоре искало и зависим съд. Ами както вървят нещата с предложенията на пишман юристите на Б.Б., може скоро и това да стане. Тогава ще се върнем в 80 години на миналия век за радост на червените бабички. Дано все пак българчето се събуди, погледне по-далече от собствения си нос и да почете малко повече, ако все още си спомня как се прави това.

Каква реформа? ПосРаника извика Боцко, издърпа му ушаците и го смъмри и реформата е мираж.

А има ли реформа ??

Кво ни е на съдебната система? Работи си и ни обслужва перфектно! Плебеите няма какво да разбират, само да се наслаждават. Все по-хубаво ще става.

а той е , първият арест за изчезнали 2млн. беше на касиерката на КТБ, нищо, че управителят носи отговорност. За 21млн. откраднати от Алфабанк крадецът е пуснат с мярка подписка и след като избяга, е осъден. Да не говорим за болните престъпници, които вместо да се лекуват в затворническия лазарет, съдиите ги пуснаха вкъщи. А нечитавите прокурорски обвинения, предназначени да оневинят престъпника пред съда. Всичко това е не вследствие на лоши закони или организация, а в това че съдиите и прокурорите от старото комунистическо котило още са там, в съда. Трябват много нови хора, а дотогава супервайзери от страните в ЕС, с които имаме договор за правна помощ. И с тия закони, ако дойдат прокурори и съдии от чужбина, престъпниците ще бъдат до един в затвора. ИСТИНАТА Е В ГОЛЯМАТА МЕТЛА.

Защо не се въведе проверка за лоялност към закона и периодични изпити /като тези за младши съдия, прокурор и следовател/ на всички магистрати. Тези, които не покриват изискванията да се отстраняват от системата. Това да се прави на всеки 2 години за да се поддържа професионалното и моралното ниво на магистратите. За изпитните комисии могат да се намерят честни и компетентни преподаватели от десетките ВУЗ-ове, подготвящи юристи.

Боже, опази! Изпити от честни и почтени преподаватели от ВУЗ-ове?!?

След като конкурси се "печелят" от. невчастници с оценка от изпитите 3,67 - "вервайте" че ще има реформи, ама на кукуво лято:)))

abasador

не е, страшно, че 86 % от обществото ни не знае какво представлява "Съдебната реформа". От 27 години Законодателната власт в България прави опити да реформира Съдебната власт, но най-големият парадокс е, че 100 % от представителите на двете власти, не знаят какво е точно реформират в "Съдебна реформа"! По-важно е да се обяснява на обществото т.е. народа ни, че "Съдебната реформа" непрекъснато се реформира. Да не си помислите, че изкам да кажа, че който я хване той я.... реформира. Е то е ясно, че при този подем на реформи, Изпълнителната власт стои от страни, потрива ръце, гледа сеир и чака да види какво ще стане. Е да се нядявам (на принципа, надеждата крепи шашкънина), че съм едни от тези, които знаят за какво става реформа. Лек ден.

Проблемът е не че 86% не знаят каква е съдебната реформа, а че "реформаторите" са от тях. 27 години празни приказки. Обгрижване на престъпниците и защита на правата им. Колко чудно, че открадналия 21 млн го няма. Че за тези пари и гравния прокурор барабар с председателя на Върховния съд ще го закарат до която точка на света иска.

не може да се прави реформа от същите свиненяма нов бардак със стари курви.

без това всичко е.....

Излиза, че 14% са наясно със съдебната реформа. Това е абсурдно, при положение, че 95% от българите са леви, и само 5% могат да мислят.

Това е и целта на заниманието. Иначе няма я да има "диктатурата на простите". В карайна сметка Простият е на власт. Трябват му маса прости, за да го поддържат. Всичко що има образоователен ценз заминава на запад. Тук няма перспектива. Простият отлично го е пресметнал. Който не му харесва, да се маха. Така и става.

това за "на който не му харесва да се маха" съм го чувал многократно вече, като заповед от многоизявлени "демократи". обикновено ми предлагат да се насоча към сибир.

Че какво има да знаят, то съдебна реформа няма!

Точно, кратко, ясно !!!

някои хора просто ми чуват мислите. :-)). тъкмо това щях да напиша и аз, само с добавката, че процентът е твърде по-голям. а колко ли процента вярват в т.нар. "съдебна риформа"? аз до сега не се сещам за нещо, което да е било реформирано и след това то да работи... освен само за определени, тесни кръгове, обръчи, съзвездия и среди.

Хората не са прости и виждат добре че съдебната власт не прави нищо и е без никакъв контрол и почти всички които работят в нея са корумпирани предатели! И не само че нищо не правят, а дори правят обратното на това което се очаква от тях и пускат престъпниците, а задържат невинните като Перата и Динко! Крайно време е съдебната власт да се постави под контрол! Щом има разделение на властите, тогава най-лесното е както се избира законодателната власт, така да се избира и съдебната власт и така да са независими една от друга!

REZIL W EWRO -STIL

мен пък ме интересува кои е поръчал и платил за това изследване. да интервюираш 1000 човека не е никак евтино. краино време е агенциите да започнат да представят тази информация.

ти от статистика вдяваш ли, я кажи на какви условия трябва да отговаря подбора на анкетираните, ... и понеже едва ли си в състояние да го напрвиш, затваряй си човката нерамотна

ами аз това работя - пазарни проучвания, за които изготвям статистическия анализ. на това основание вярвам, че съм компетентна да коментирам. а ти какво работиш, че да имаш право да ме определиш като неграмотна? ако намекваш за правописа, от липсата на кирилица е. грубянското отношение изобщо няма да го коментирам.

Това 86% от магистратите ли имате предвид. Те ако става на въпрос и от право и правораздаване си нямат понятие....

Вижте ги тия продажници-еничари ББ и ЦвЦв днеска, каква я свършиха! Заради едно изказване на накакъв смешен бюрократ отвъд океана и посещението на посланникът им при тоя ПРЕДАТЕЛ бб, са решили да махнат ограничението за спонсориране ( разбирай легални подкупване) на магистратите ни!!! И с цялото си нахалство заявяват, че щяло да има правителство Маризов 4?!? Е имайте късмета и тогава да ги нагласите... То бива нахалство, ама кой нагляр ще има очи да продължава да се натиска да "управлява" при положение, че все се дъни и хората го гонят по един или друг начин. Зорлян се мъчи да накара хората да изкъртят жълтите павета...

гнидо болшевишка, свиквай с това че власта ви се изплъза от ръцете

власт и то кои ръце? Или трябва "вса власть НПО-тов?" Тъпанар на хранилка.

мизерията е майка на мафията и нейните олигофрени . мафията иска права ,без задължения . ес иска мафия,защото от нея печели всичко ! ние,българите (условно !)сме роби на домашната ,европейската и световната мафия .смятам,че който не изпитва поне малко срам от констатацията има проблеми със разума и достойнството си като чов.същество ,но преди всичко с произхода си !

Никой не се интересува от измислените ви реформи, хората ни интересуват само резултатите, а не хората, които ще ги постигат и начините за постигането им, а както всички добре знаем резултатите са плачевни, липсва всякаква справедливост, държавност и законност.

По принцип всички тези ,,реформи "за която и система да се отнасят са чудесни дъвки от които медиите правят големи балони а след това ги пукат и започват отново.Достатъчно е човек докато си върши друга работа да слуша националното радио програма ,,Хоризонт"за да е наясно ,че нищо не е ясно и всеки си пее както му дойде.Хиляди и хиляди безценни часове програмно време изразходват медиите за да преливат от пусто в празно .Всъщност не е трудно да се досетим ,че за заинтересованите е най-добре нищо да не се променя съществено но да се демонстрира решителност и тежка трудова дейност уж в името на по-доброто функциониране на системата.Докато не се промени личната заинтересованост на магистратите защото работата и цялата им кариера ще зависи от тези за които работят -тоест избирателите си не можем да чакаме от тях съвестна и справедливо правораздаване.Смятам ,че основното е в това магистратите да са с определен мандат и да бъдат избирани ,чрез преки избори в съответния район в който е техния съд.Тогава ще се интересуват какво е тяхното ,,лице "пред хората а не как да си напълнят джоба ,да израстнат в ерархията тоест повече влост -повече и по-големи подкупи.

Аз съм една от тези, дето не знаят какво отбиване на номера ни готвят под гръмкото наименование "съдебна реформа". Може ли да ми кажете къде е публикувана обществено достъпна информация по въпроса? Да не се окаже, че никой и не иска да знаем и затова нищо никъде не може да се прочете? Освен това не зная има ли държава в света, където да се е случвала случката "тефтерчето на Красьо Черния"? И, ако случайно има, какво са били последствията? Самият факт, че такова нещо се случи в България, показва, че не сме за реформа - както се казва с хапчета няма да стане, нож трябва да играе. Каква идея искате да имаме за разделението на властите, като в момента единствената "полза" от това, е възможността да си прехвърлят отговорността една на друга, поради абсолютно липсващ контрол. Например, когато една съдийка е станала неудобна, ни казват, че я уволняват, защото 10 години бавила 200 дела - затова искат хората "твърда ръка", за да може тя (твърдата ръка) да забележи още на първата година и 5-6 дела и да изхвърли от кошницата тази гнила ябълка.

Как могат хората да знаят какво е това чудо "съдебна реформа" след като тези които са я "започнали" не знаят? Всички чакат да дойде Годо, ама той по нашите географски ширини нито е идвал нито някога ще дойдел

Никой не ни обръща внимание, нещо там си се назначават, спорят, съдят, свалят и подменят - и какво? От това няма да станем по-демократични и да уважаваме отделния човек. Сега ще му вземат и последните стотинки за класовете и хептен ще цъфнем и вържем. Не е работа на народа да знае всичко за всичко .- затова си е "избрал" представители, да го обслужват и защитават! Поне на хартия е така. Не разбираме и от полицейщина, и от военно дело, и от макроикономика, че и от ядрена физика и метафизика...Не е нужно, за всичко си има специалисти. На този хал сме, защото сме една шепа всезнайковци и всеки бачка това, за което не е учил.

То е ясно, че не знаят хората за какво става въпрос, защото ако знаеха, щяха да са против прословутата "съдебна реформа", даваща власт на НПО над прокуратурите и съдилищата. Но авторите на този напън и постоянно каканижещите за тази реформа журналисти всъщност не казват нищо конкретно, именно с цел хората да не знаят. Впрочем безкрайните реформи на всичко и всички се точат в България от 30 години. И резултатите са очевидни - държавата е пред изчезване. Странно защо само парламента и МС не са подложени на реформи ...

Кънчовците са прави, то ние сме ориенталоазиатски комуноиги, защото не можем да различим доброто от злото и хубавото от грозното...но все пак мисля, че българинът не е такъв и ще си остане на опашката на европа, но все пак в европа..

е как ще различат доброто и злото като 70 години идеолозите на Партията им набиват в главите материалистическата мантра че всичко е въпрос на гледна точка, ако в хората имаше останала капка вяра в доброто държавата нямаше да е такава кочина ... надежда всяка забрави

Какво е това и има ли то почва у нас? Простите народи се управляват с твърда ръка, с много санкции, глоби и т.н., но трябва да има кой да ги събира, прилага без да е корумпиран и пак стигнахме до Сталин - " Има човек - има проблем.....

Те щото управляващи и магистрати знаят ...

медиано,скрий се и не ни прави на малоумни.

Не е страшно, че 86% от българите нямат представа от съдебна реформа, страшното е, че най малко такъв процент от политиците, които ще я правят, също не са наясно.

каква реформа бе? те и бая от практикуващите юристи не знаят нищо за нея, щото няма такава.

Със старите кypви нов бърдак е тази реформа.

99% от съдиите са за изхвърляне от съдебната система. Пресен случай, 68 умножено по 2 е равно на 197 според една съдийка в районен съд. Жалка картинка. Най-голямата подигравка с българския народ беше ПУЦ-аджийството на Тодор Живков. Напълни съдебната система с неграмотници.

провинциалните вузове също без да имат какъвто и да е било капацитет

"Всеки шести одобрява идеята съд и прокуратура да минат на пряко подчинение на Бойко Борисов" Ма, Кънчо бе, кого точно сте питали, че да постигнете такъв смразяваш резултат?!;))

Убедена съм, че повечето българи смятат за нормално, та дори и за законно съдебната система да бъде на пряко подчинение на правителството. При толкова много хора, следвали право. Нали се гордеем с това, че имаме над 50 университета, и всеки с юридически факултет.

въпроса е бил за правителството по принцип, но платените тролчета се опитват да манипулират хората и да им вменяват вина като по този начин протестърчетата падат на нивото на кънчо и бсп

В реформата предвижда ли се смъртна присъда за жестоки убийци,и убийци на деца? Предвижда ли се до живот без право на замяна за убийство? За убийство на пътя10 години затвор? НЕ. Изобщо не става дума за правосъдие над престъпниците в т.нар съдебна реформа.

От Медиана изглежда искат да ни внушат, че ако затворим очи, проблемът ще изчезне, или поне ще престане да ни тревожи. Но зрелите хора не управляват делата си по този начин, а търсят решения.

прав сте но зрели хора почти няма за съжаление има хитри тролове които сами си пишат плюсове за повече пари предполагам

Как може да знаеш за нещо, което го няма.

една от най-тъпанарските тълпи!Главната И част се състои от прости хора и от много на брой откровени простаци! Учили-недоучили или изобщо не учили, нищо не разбиращи, какво става около тях и не желаещи изобщо да погледнат истината за себе си, в очите!?Гледат вечер да се доберат до ракийката и салатката, като основна и върховна наслада и да зачапрастят с псувни и обиди по всеки, който им се мерне на екрана на телевизора!?Като предварително обаче в годините, телевизионни водещи и страховито изглеждащи, често канени политици, строго са им определили, по кого ще плюят и по кого не!? Които са избиратели от тая българска тълпа, гласуват главно за размахващи бухалки престъпници, правещи се на политици!?Защото само от тях имат страх!?И за продънени, налудничави лъжци, сред тези политици!? Защото предишния комунизъм на това ги научи, повечето от българите!?Да вярват на най-дебелите лъжи и на налудничави, гибелни идеологии!? И да чакат да дойде "светлото бъдеще", което било е-е-й там, съвсем наблизо!?Тъкмо, зад хоризонта!? И като гласуват за най-отявлените престъпници да ги управляват и видят, че става все по-страшно, хукват да бягат някъде навън, по света!?Не можейки да отърпят и страхувайки се от резултатите, докарани от идиотското им гласуване!?Изобщо, безнадеждна картинка!

Грешка сте , едно време вестниците струваха 4 стотинки и четяхме и знаехме всичко ! 99,99% не знаят нищо за съдебната Реформа , какво представлява , бяла , черна или пембяно - бозова ??? Също не знаем какъв текст ще подписва България с Македония ???

Ха, че то такава няма ! Само празни приказки за баламосване на гражданите !

Реформа НЯМА, докато за убийство се дават дори и условни присъди, а за три откраднати кебапчета - 2 години ефективна присъда. Няма да има и докато мафията си има държава и си избира нейните ръководители, в това число и законодатели.

за да има съдебна реформа трябва съдебна система, а има само лъжи, лъжци и идиоти, които още не са го разбрали. това, на което му викат "съдебна система" е мутрокомунистическата организация, която осигурява протекция за мутробанкерите, мутроюристите, мутрополицаите, мутробизнесмните, мутрополитиците...

Повечето си мислят, че полицията вкарва в затвора, а премиерът командва всичко, вкл. пенсиите. Кофти матриал, беше казал ББ.

Най-сигурният начин широката общественост да разбере, че има съдебни реформи, е като види резултатите от действаща съдебна система. Докато оправдателните и условните присъди на ДОКАЗАНИ убийци, крадци и пр. престъпници са така масови, значи няма никаква реформа.

Кака да знаят като реално нищо не се прави

Това е порока на демокрацията: всички имат равен глас, независимо дали става въпрос за университетски преподавател или клошар.

образованието не е гаранция а възпитанието, лошото е че е невъзможно да възпитаваш в поколението качества които сам не притежаваш

.... да не би наистина да се прави такава реформа ?!?!?!?!???