Референдумите за или против ЕС са популярни сред европейците

Почти половината европейци искат референдуми за членството на страните си в ЕС според социологическо приучване, цитирано от Ройтерс и агенция "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Референдумите за или против ЕС са популярни сред европейците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една лисица видяла, че нещо се клати на овена от зад. Ще падне, си рекла. Още ходи след овена.

Референдумите са трън в очите на слепите от ЕК,ЕС, Меркел, социалистите и зелените. Казано по друг начин - Няма Референдум - няма проблем... за върхушката заседнала във властта от Н-години насам. Попитайте другаря Юнкер от кога е във властта. Точно както едно време при "комунизъма". Като не става вече за нищо, другаря го местят на друга ръководна.. пърдон, исках да кажа го "избират" на друга ръководна длъжност в чужбина, защото е слушкал много добре, а както добре се знае, който не слушка, не трябва и да папка! :-))) Лека нощ, деца! :-) П.П. Ако някой каже, че днес ЕС не е чужбина, ще му отговоря, че за огромна част от хората в ЕС вече е. Дори мащеха, но не само по отношение.

НЕКА БОРИСОВ ДОКАЖЕ НА ПРАКТИКА,ЧЕ Е ДЕМОКРАТ,КАТО ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС!!!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СИ ОСТАВА СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕОДАЛ!!!

От Ес ще излязат най -богатите страни и в него ще останат такива като нашата .После всичко ще се срине.....На хаир да е...

"Референдумите за или против ЕС са популярни сред европейците" Дааа, дааа, най-вече сред рускоговорящите европейци, нали?

Ако за другите държави от източна Европа излизането от ЕС ще се отрази незначително, то за нас ще е катастрофално! Ще се случат две взаимоизключващи се неща и ще ни изучават в учебниците. 1. Ще се понижат доходите. 2. Ще се повишат цените! И това ще е само финансовият резултат. Мафия, корупция и престъпнаст ще разцъфтят!

То пък сега щото са увехнали!

НЯМА ДА СЕ ПЛАШИМ С БАБА ЯГА!!!

се провалиха Франция с революцията, после некви републики,колониални завоевания, ФАщ , СССр,Евр.союз и пактове колко искаш нато мато оон фива фафа и фуфа. Има нещо сбъркано в тиа демокрации ама какво е явно луканката не им се получава чоджум!

Интересно. Всички комунисти / бсп/ и разни русофили говорят и обичат СССР, сега Русия, но те и техните деца и внуци , и самите те ходят в лошите САЩ и ЕС, не в Русия, или Св. Корея.

Комунисти никога не е имало няма и няма как да има - не можеш ли да проумееш това. В най добрия случай има хуманисти.

Не ги знам какви са в действителност, ама знам че те самите се наричат комунисти, под това име взеха властта, под това име ни държаха в държава-концлагер, и под това име си живяха аристократично като разправяха, че се борят за равенство и социална справедливост. Мерси, достатъчно видях, нямам нерви да тествам и истинските ''комунисти''. Животът е кратък, искам да изживея колкото ми е отредено както аз смятам за добре - а не според волята на поредния партиен секретар.

ще ме убеждават те че мерцедеса бил по добър от москвича по добър ама друг път

По този метод за сравнение, сигурно и Германските домати са по-хубави от Българските, а за Германките по сравнение с Рускините изобщо не говорим... Имаше един лаф за оная работа на камилата и дръжката на магарето, ама няма да го цитирам, сам се сещай. Определено Руските космически кораби са на светлинни години пред Германските, нали?

са на светлинни години едни от други така си е, едните на Кентавър другите на Проксима. Ти кажи българските кораби де са на Бургас или на Панчаревското езеро?

Определено съветската и руската космически програми са проектирани и реализирани от немски инженери и конструктори другарю!И след тях съвеЦката и особено руската космически програми са капут.Финансирани отАмериканци по същество извършват таксиметрови и тиварни услуги срещу заплащане!

Е как ще си "осведомен"? Точно обратното, Вернер фон Браун /ако го знаеш кой е/ се е предал на американците и той им прави космическата програма. А всичко това, което е работел за Германия, се разделя по същество сред съюзниците. Ама руснаците, дори без немски инженери, успяват първи!

Знаменитите Катюши с които се изстрелвали залпово ракетни снаряди и от които са се страхували хитлеристите са съветско/руско/ изобретение а не немско на Вернер фон Браун.

Лично аз не помня някой да е казвал че москвичите са по добри от мерцедесите. Даже и руснаците никога не са казвали това. Метафорично обаче ако имаш впредвид е спорно.Демек искам да кажа че в соц времето се живееше доста по-добре от сега е не можеше да викаш че бай Тошо е гол,но пък другите работи бяха сносни.Нямаше циганския башибозук например,имаше лекарска помощ,работа имаше,образованието беше на световно ниво..Трудно е да се твърди че сега е по-добре,не виждам какво му е по-доброто.Съвсем честно.

За голямо съжаление и аз не искам та се присъединявам към такава ЕВРОПА. А едно време ... , ама едно време. Прави ще излязат GB да искат да излизат от ЕС.

Амикога ще се проведе референдум за влизането ни в Евразийският съюс?Чакаме с нетърпение да се влеем в мощният съюс на путин и да ходиме да усвояваме Коми АССР или да воюваме с нечестивците Украйна,Грузия и който още враг ни посочи великия стратег,икономист и с най ,,голям"рейтинг другар путин. п.п и музикант и музикант също

Започна парада в Москва. Гледайте първи руски канал или след малко директно и по АЛФА.

Да се знае:ЕС ако е трапеза на която са седнали богатите то ние сме мръвката на масата им.

Ние сме прислугата.

деня на ПОБЕДАТА НАД ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ. За което днес да се чува нещо? А ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ МЕДИИ тръбят за деня на Европа - като че ли Европа щеше да я има ако не беше Съветската армия и 20-те милиона жертви. ПОЗДРАВЯВАМ ЕВРОГЕЙЦИТЕ ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА С ФИЛМА СПИСЪКА НА ШИНДЛЕР - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

а в сръбско Воислав Шешел!

Повечето европейци са за съюз,но не са за превръщането на страните им в колонии на ционистките терористи от САЩ.Да имаме едно на ум за референдумите,все пак в тях имат право да "гласуват" и емигранти,които изобщо нямат нищо общо с Европа.Пример:референдума в Щотландия.

ЕС се проваля, защото управляващите го поставиха в подчинение от САЩ. Типичен пример - Ангела Меркел. ЕС бе превърнат в инструмент за борбата срещу Русия за сдържане на нейното икономическо, политическо и социално развитие. За целта се използват като мюрета такива ,,велики" еврппейски сили като България, Литва ... и др, които бяха изправени на първа бойна линия. За това бе направен и Майдана в Киев, като на украинците бе обещано бързо пеиемане в ЕС и НАТО България. Това, естествено не може да се случи ... и т.н. ...

да ти плюя на луканката.Ти си за 9 кръг на ада.Едно време луканка ,ама луканка .А сега ГМО и сол и вода.Да ти е сладко и дано не виждаш по-далече от луканката.Тъп и зъл.

платен трол провокатор е , не се пали толкова защото точно това му е целта

В този си вид ЕС не, не, не. Скъпоплатена администрация и бюрокрация.

Гледайте сега по АЛФА на живо церемонията по поднасяне на венците пред паметника на незнайният войн , защото после продажните български медии ще ви предават как плевела вдига измисленото знаме на ес.

Аз лично ще гледам военният парад от Москва

Разбира се . Обезателно и безсмъртните полкове , по света , в Русия и тук у нас .

Вие троловете гледате парада, но някои вече работят, а други след малко тръгваме. Причтно гледане на парада и по-малко емоции да не стане някой сакатлък.

Ако не е ЕС, китайците ще ни купуват на килограм както в магазините за дрехи на старо...

русия и турция няма да позволят това!

И Русия ще я купят :)

ссср нито ни анексира, нито ни разори! нито отвлече хора! ес ни анексира и ни разори! и отвлече 2 милиона души! това са престъпления срещу народа ни и срещи човечеството! да се спрат и накажат!

Аз съм невинен.Вие искахте НАТО и еврогейци.

Тия 2 милиона се изнесоха много преди да влезем в ЕС.

не са 2 ами са поне 4 и се изнасят още.България са я определили за тяхна си територия.

Това всички го знаем и коментираме от години. Управлението на ЕС е една никому ненужна клика от маргинали, провалени политици в собствените им страни, пратени в Брюксел да си напълнят гушките, като за последно. Ако тези хора си бяха на мястото, нямаше да създадат такива проблеми в Европа, най-малкото е да си посипят главите с пепел и да се прибират кой от където е дошъл.

След създаването на този измислен ЕС първо пенсионерите в първите три страни, скоро след това - шест, после 12 основни, а след това по ред всички останали, които се "приемат" - разбирай: набутват в това раково образование от корумпираните си политици, купени от международната олигархия! - та, пенсионерите първи, а след тях и всички трудови хора, деца, старци ... понесоха удара от понижаване на стандарта на живота, повишаване на всички цени чрез умножение при вкарването на еврото, все по-голямата разлика между парите на "богатите" (малка шепичка наследствени богаташи англо-сакси!) и мизерните, вечно недостигащи доходи на бедните, наред с изчезването на средната класа ... Вечно се измислят някакви безумни проекти, ужким общи и насочени към "общото благо", а на практика - от огромните общи пари се финансират дейности, от които се обогатяват единици, а страдат и броят стотинки милионите! И населението се ошашавя с новите им извратени идеи за "ювеналната юстиция", за гейско-лесбийските права и привилегии, за приемането сега на бежанци, които ужким да им оправят демографията, но с много криви сметки, както се вижда - защото тези, които идват, не желаят да се "вливат" в евро-културите, а искат да си запазят своите традиции и начин на живот, но да се възползват от социалните системи на приемащите държави! И съвсем не желаят да работят така, както това си го представят англо-саксонските им меринджеи ... УВИ! Евро-атлантическите бюрократи ще трябва да се сблъскат с истината - можеш да лъжеш някакви хора за известно време, но не можеш да излъжеш всички завинаги! Настъпва в един момент часът на истината! Дори и в тая зомбирана Европа!

Аз да попитам . Не трябваше ли тази Европа да въведе визи за САЩ и Канада на 12 04 2016 г? Може би те са отменили вече визите за нас и румънците.

Естественно , чче ЕС може да се реформира - Да се закрие Европарламента - абсолютно ненужен е, а и ще се спестят бая пари! Еврокомисията да е съставена от министър-председателите на страните членки и да си избират един за шеф! Общата валута не е лошо нещо, но само , когато икономиките се поизравнят в производителносста(далечно бъдеще).

Ей, едно време при Бай Тошо веднъж седмично в кварталната бакалия пускат луканка. Чакаш два часа да ти дадат две щафети. Прибираш се вкъщи - НАРОДЕН ПРАЗНИК! Всички режа тънко, тънко да стигне до следващия път. Сега отиваш в магазина луканки висят наляво и надясно, че чак от Испания и Италия има дори... мъка, мъка... празник вкъщи - няма!

Има и по-лошо, преди ако се наложи и в чужбина те пращаха на лечение на държавна издръжка, сега нямаш ли пари отиваш за ... аутопсия

да ама на село няма нито прасета, нито кокошки, нито овце.. нито хора! еи това е страшното. а без датска луканка си можем! тука си я правим по-убава! и без евро-презервативи можем!

Ами отивай на село - гледай овце, кокошки, прасета!!! Те сами няма да се гледат, да станат на луканки и буркани!

О и това, което забравих да кажа, че тогава сме имали при Бай Тошо, такава ама огромна луканкодобивна индустрия, такива огромни заводи за луканки, а не като сегашната - мижава, мижава...

В всеки окръжен град , месокомбинат Родопа , консервен комбинат , апк във всяко кътче на земята и в най_затънтеното село и пак всяка седмица камионите изкупуват агнета /не баба им / телета , пилета.......

A-a-a, който не живееше в панелка, си имаше животни, които отглежда преди и след работно време. По-добро месо ти никога не си ял и сега нямаш и шансове да ядеш. Луканки, е не сме правили повече от 200-250 но пък всички ЕКО. Сега няма да им смятам цената, че ще ти потекат лигите...Гладно детство си имал май. На мързеливи родители вероятно.

Eх, селски, де всики като вас преди работни и след работно време работят, а през работно спят. Викаш хирургът като се върне от часове операция да почне да мята на прасетата, ама преди туй трябва да ожъне нивата! Ех, соц крадлива идилия!!!

Само за сведение, ти ял ли си от онази луканка, за която се чакаше два часа на опашка, и опитвал ли си сегашната, дето я продават навсякъде. За сведение, аз бих чакал не два, а четири часа на опашка за луканка със същото качество като едно време.

Да не пропуснем само, че едно време луканката беше луканка, а сега са боклуци, пълни с отрови, черва, жили и старо гадно месо. Аз не знам как някой може да ги яде.

при Бай Тошо имаше всичко и истинско , а сега само чужди гмо _ та

В други държави из Европа тогава са били толкова бедни, че с години не са яли месо! Тук е било като рай спрямо тях. Това че не си запознат е друг въпрос. Сравнявай ни тогава с тогавашните други държави. Съотношението е било много по-добро от сега. Няма нужда да ми говориш за смартфони например, защото и западняците не са ги имали.

Едно врем луканката беше на подкови(петала) ве пръднюх!

едно време салама беше салам, доматите бяха домати, храната беше вкусна и здравословна - не някакви ГМО шашми, и хиляди други химикали. Във всеки по-голям град имаше родопа - кога салама е бил проблем, кога месото е било проблем. Сега яж бракуваното месо от южна америка пълно с хормони и да ти растат циците.

Да, както и храната в цял свят. По онова време, де. ГМО-та, хормони и боклуци започнаха да се слагат през последните десетилетия. Гледай стари филми от западния свят - не само актьорите, но и всички хора в кадър са слаби и стройни. Просто времената тогава навсякъде бяха по-здравословни - по-малко технологии, повече работа.

луканката си я правехме сами и на село и у градо!

..Референдумите за или против ЕС са популярни сред европейците. --- ес трябва да се забрани като наи- страшната терористична организация създавана досега! грабежи, отвличания, осакатявания, изнудвания убийства, геноцид... и още много други!

Какво си пушил снощи - та пишеш такива глупости тази сутрин бе .

ЕС възникна като идея за общо демократично пространство, с благоденствие на гражданите, спазване на общохуманните ценности, бърз технологичен напредък и т.н. В момента той се е превърнал в класическия СССР, който се крепи на диктат, заповеди, неравенство и мизерия в страни като България. Сегашните български политици надминаха в раболепието и предателството си към новите господари всички комунистически величия от миналите епохи - тогава те целуваха уста в уста съветските величия, а сега направо.................... В същия дух НАТО все повече заприличва на Варшавския договор. Ако не се направят сериозни промени, и двете организации, поне в Европа, са обречени. А носталгията по връзките с Русия ще се засилва все повече.

Интересно дали от сайта ще се сетят да пуснат статия за деня на победата 9-ти май. Отбелязват какви ли не глупави американски празници, а този с огромно значение за историята на Европа, могат и да го пропуснат. По някакво стечение на обстоятелствата на същия се води и деня на Европа. Може би тогава бе първото миньорско споразумение между Франция, Германия, Белгия и Холандия, което води началото на ЕС. Вероятно датата е умишлено избрана тази.

Не "вероятно", а напълно умишлено е избрана тази дата, за да се подмени смисъла, който 9-ти май носи в себе си. А тук ще се сетят да напишат нещо едва към обяд и то ще е свързано с парада на Червения площад.

Няма как новите фашисти да пуснат статия за победата над старите фашисти.

Аз предлагам Русия отново да си свърши работата и отново да освободи Европа от корумпирания Четвърти германски райх. Повече не се трае тая мафия, по-лошо е от фашизъм. А будалите не ги слушайте - будали, продаващи душите си за сребърници, винаги е имало. Русийо, заповядай!!!

Още 50 години мракобесие и комунизъм? NO thanks.

....и България на първите места в СВЕТА по много показатели , а не като сега на последно.

Комунизъм е в С.Корея. В Китай се справят добре с една партия и частна собственост.

Що не ти дадат виза от руското посолство и не си заминеш за обичната ти Русия и не ни оставиш на мира?

Отново дядо Вазов _ Здравствуйте , братушки !

ЕС капут!

Естествено, хората да искат да се проведе референдум!! КЪМ момента, Гейсъюза е само един воденичен камък на шията на европейските народи!! За къв чеп всички въпроси се решават само от Германия, Англия и Франция а?! Подлогите на Краварника! Нито Баба Меркел Фередже Хабиб, нито елена Олан, нито Зоофила Камерънн ги е грижа за интересите или волята на източноевропейските народи! Дори вече не зачитат волята на собствените си народи! Кой кара тая малоумна Бабуля Меркел да ни тръсва 2 милиона емигранта мюслита и Джихади Джота на главите а?! Никоя страна в Източна Европа не ги искаше! Но европедалите от Германия, Франция и Британия го решиха вместо нас!! Гейсъюза е за кофата със смет! Не сатава за нищо! Щом не е съюз на равни държави, където всеки глас е от значение- значи е едно измислено образование, без право на съществуване!!! Докато Гейсъюза е подлога на Краварника, няма право на съществуване! ОСОБЕНО КАКТО СЕГА ИСКАТ ДА НИ НАБИЯТ ГЕЙАТЛАНТИЧЕСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ, С КОЕТО ИСКАТ ДА НИ ЗАСИПАТ С КРАВАРСКИТЕ ГМО БОКЛУЦИ И ОТРОВИ!!!

Само в България не ни допускат до референдуми, за да не объркаме плановете на някой...

Заспалите българи никой не ги пита за НАТО и ЕС

Още от самото начало се виждаше, че този Европейски съюз е "ялова работа". Очакванията на "стратезите" за създаването му се оказаха погрешни. Негативите, като че ли са повече от ползите, специално за богатите, силни държави..." Затова и те първи реагират. Насила хубост- не става", казва народът ни. Проблемите все повече и повече се задълбочават. Няма да го бъде, това е повече от ясно. Колкото по-бързо се разпадне, може би ще е по-добре и за нас, българите! Стига да се стегнат нашите крадливи управляващи... Имаме си красива природна даденост, трудолюбив народ, какво пречи тази България, която привлича очите на всички да бъде превърната в едно райско кътче на Балканите? Но затова се иска една мъдра и зряла държавна политика, с почтени политици, които да мислят за целия български народ, а не само за себе си.

Европейския съюз, въпреки проблемите си е добър за европейците, особенно за страни като нашата. И дава възможност на източна Европа да се измъква от "браската" прегръдка на Русия!:)

И да се гмурне в "прегръдката" на корпорациите в САЩ и техните ГМО продукти

Стигат ни 45 години прегръщане с мечката!:)

Да се гмурне към САЩ, но задницата му да е към Турция. ЕС - кво да го праиш?

Къде виждаш Русия да ни обръща някакво внимание? А се правиш на ударен за "мирната" многохилядна американска мисия в страната ни - "съветници" в посолството, Корпуса на мира, фондациите, американските военни бази...

Ти и гредата в окото си няма да видиш:)

Европа може да бъде едновременно обединена, силна и свободна. Единната валута също е силно оръжие срещу долара. Нужно е само сегашните кукли на конци да си тръгнат (заедно с екипите си) и да се появи отново лидер подобен на генерал ДеГол. Българската колониална администрация - нея изобщо нея коментирам.

Никога двойностандартник, никога американски васал, никога безбожник и сатанист, никога бюрократ, никога педераст и третополов толераст, никога изнудван от турци, никога гражданин на оглозгана и опоскана България, никога против Русия заради кефа на САЩ, никога жертва на амбициите на нов германски Райх, следователно НИКОГА ЗА Е.С.!

9 МАЙ . ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА !

9 май - Ден на Европа! Ден на победата е в Русия!

Ако я нямаше СССР сега щеше да се празнува деня на Третият Райх

Ти ако си гей, празнувай си измисления ден на Европа! Аз празнувам деня на победата над фашизма!

Да ви е честит шибания 9 Май . От конграс на нов конгрес.

9 май - ден на победата! Победа не само на оръжията, това е победата на ДУХА на руския народ! Именно този дух беще решаващ за разгрома на фашисткото нашествие! И именно този дух е трън в очите на днешните диктатори на световния ред, затова правят всичко възможно зада го ниглежират, принизят и обезличат /защото духът не може да се унищожи/. Така както се разпениха да принизяват ролята на Съветския съюз за разгрома на Хитлер. И в този момент медиите заливат с помия всичко що е руско и не могат да си обърнат езика за една добра дума! Но въпреки тях, днес е ден на победата на доброто над злото!

Дреме ми за Съюза, както преди и за - Лагера!? Зад нас твърдо са Турция или Русия!? ..Край!!!!

Пак ... Ураааа!

И ние сме преди всичко за ...регионалното сътрудничество ..тука!

Не виждам нищо европейско в ЕС. Това е на практика един обединен васал на Америка на друг континент, което си е геополитически нонсенс отвсекъде. Американски ЦРУ-проект, който унищожава изконната европейска култура, религия, идентичност. Закривай!

Снощи гледам по ТВ - питат едно младо Нюйоркчанче - колежанче, кой е победил във WW2? А то отговаря: "Амии, май ...САЩ, Англия и Япония!!!" Това са резултатите от т.н. "хибридна война" срещу собствения народ! Така е и в България, когато в навечерието на 9-ти май вместо по националната ТВ да излъчват примерно "Бащата на войника" или "Ела и виж", промиват можъците на младите с измислици като "Спасяването на редник Райън"!? А иначе на всички форумци: Честит ден на победата! И гледайте истински парад от 11.00 по руския Първи канал.

Гледах ги и аз и половин час им споменавах майките и роднините по женска линия, но го отнесоха и наште журналя . Как само представиха новините честванията и безсмъртните полкове вФранция. Никой нищо не разбра от бъртвежите им. Не споменаха дори за грандиозните чествания в Австрия , Чехия , в десетина градове в фащ. О , неразумни третополови искате или не светът се пробужда.

Интересно защо, народите на Европа бяха излъгани и по най подъл и бандитски начин бяха включени в аншлуса. Това стана и в България, група социалисти сега всичките скрили се като депутати , зад гърба на народа , въвлякоха България в евроаншлус , който неизбежно ще катастрофира, и обрича народа на бедност и мизерия,- територия второ качество или както казват американците - фронтова територия.

С нетърпение го чакам тоя референдум. Аз по принцип не гласувам на избори, защото е безсмислено. Но с най-голямо удоволствие бих отишъл да пусна бюлетина с "НЕ" за тоя колониален, корумпиран, гейски съюз.

Засукани гейчета , Кончити..!! Ох ,мамо?

Излизайте , бе! Нали Покрайнските циганяги ша съ намъкнат - 50 милиона!

Ей, затуй не ни вдигат визите за САЩ и Канада, защото 50% от българите, тоест младата част - ще се омете за Северна Америка. ФАКТ!

Ти ще останеш -патриот!

ХИЛАРИТО му каза на БАЦЕ га ша ни дигнат визите... ГА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН..

сверете си часовника с частичните избори в Англия и Шотландия... ДЕЙВИДЧО губи яко.. В ШОТЛАНДИЯ - националистите отново печелят.. Пък си проверете как след посещението на негърчето Хюсеинчо, привържениците за излизане от ЕС от 43% станаха над 51%..

Който иска да напуска, ще яде германското желязо - ПАК!

ти ще ядеш българския ...

Белите българи сме с Германия!

Ще яде в твоята глава. Германия е бита карта. Населението си не може да опази, на другите юмруци ще раздава. Най-много да започне третата световна и да я загуби. Така са орисани тъпите шваби.

Vive Charlie - issue 26.. Да ти светне как го виждат БРИТАНЦИТЕ туй немско УЖ желязо.. В чий гъ.. се е свряло..

Да не се повтори днешната дата но този път не до Берлин а до Брюксел?Те германците желязо имат но вместо военни паради правят гейпаради.

А бе, бийте си лафа тука , щото зад гърба ни е Падишахът и Ръшата- има на кого да се опрем!?!?- неоспорима историческа истина!

Това ни е трагедията! Обичат ни и от Север и от Юг!?

Ако сенилната баба не беше се подложила така усърдно на турция и фащ, картината щеше да е друга. Заслугата да това е само и единствено на Мелкел и останалите, усърднво подложили гръб на фащ.