”Алфа Рисърч”: За първи път след 20 години - оптимизъм

Българите очакват новата 2018 година със своеобразен исторически рекорд по оптимизъм. 55% очакват по-добра година, срещу едва 9% по-лоша.

Обратно в новината

Коментари - ”Алфа Рисърч”: За първи път след 20 години - оптимизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хей дирче, не разваляй оптимизма ми!!!!

Само забележете, щом Алфа Рисърч отчита в доклада си повишение за подкрепата на БСП за три месеца с повече от 2% пункта и нарастване на рейтинга на Корнелия Нинова с над 3% пункта, това означава, че краят на това престъпно управление наближава! А като се има предвид и че тази агенция по принцип е една от верните на сегашното управление, то нищо чудно процентите на БСП и рейтингът на Нинова да са далеч по-високи.

Гледайки тази статия, на придворната социологическа агенция на ГЕРБ - въпреки всичките стъкмистики и алабалиситки, цифрите пак са ужасни за управляващата ШАЙКА: 21 % одобрение за правителството, следователно 79 процента не са доволни! 33 % одобрение за пРиМиТиВиЕрО 18 % одобрение на най-успешния му министЕр Ама като махнем гласовете на циганите, като отчетем че около 50 % от хората не гласуват .... нещата стават страшни и добиват връзка с реалността..... колко и покупните Алфа рисърч да ги стъкмистват !!!!

Хахахахахахахахахахахаха, Не, не е платена тая статия ама грам!!! Ххахахахахахахахааха

Статия за оптимизъм....... а ни занимавате със проценти за политици !

... ОПТИМИЗМА Е ПОДКРЕПЕН С ФАКТИ : ... - БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА НАМАЛЯ 2017 С 70 000 ДУШИ ЗА 1 ГОДИНА - УМРЕЛИ ... - ОБАЧЕ ОПТИМИСТИЧНОТО 50% ОТ БЕБЕТАТА СА СИГАНЧЕТА ... - А МУТРИТЕ СТАНАХА ПО-БОГАТИ ДОРИ БЕЗ ЕВРОФОНДОВЕ ЗА МАГСТРАЛИ :))

Туй на мен се случи, баба Тодорка, и, ако не ме истрие Администртора, ще Ви рскажа това Чудо, как стана: Моя Кауфланд е новия на Тотлебен чехли, прас, и зеле купих онзи ден Прибрах се, скочих в чехлите 43 и слет 3 крачки, един пръс смазан! После още Три, и разбах че разсеян катаец е сложил Номера, погрешен! На сутринта, въздуха пак е мръсен, но тръгнах с Фиата си към Кауфлан Младо момче, туркинче, с любезен глас ме запита, имам ли касов бон Ревнах, като ранен в сърцето кон: Дете,боклуците не кътам, ох Аман Тя се обади на Меринджия, свестен като нея, и, след 30 мин. приведен останал без дъх, намерих моя 44 N Благодаpих, на туpски, pазвален, а в колата си намеpих касовия бон От вчера и там Жърто чери 12лв/кг Пак, при туркинчето, а пак , Аман ! То пак звъня, и, към касата, бегом! След 5 мин. ми носи 2 лева и 90 ст. От тогава Оптимизма ми е в еpекция и се моля за Упpавляващата паpтия! Тодоpка, учителка, 200 лв. пенция.

Доре, и моят (оптимизъм) таковата е в ерекция. На месеца 1 път (кат дават пенциите), ама държи около една вечер (в близката бира-скара). Дедо Бончо - 250 лева пенция, но все още без деменция.

Паралелната вселенна пак е се обадила- честито! Толкова сме "добре", че скоро ще ни отнемат последното място в Европа- просто вече и за там не можем за се класираме. Виж, Бойко и Ко са добре и са оптимистични и причината е само една- матряла спи дълбоко и безпробудно, засега, а значи- оптимизма е оправдан и така окриляващ!

Каквото и да прочета по медии винаги го преценявам през призмата на 109тото ни място по свобода на словото. Място достойно за мутренска тоталитарна феодална антидържава. НАродът мре и бяга, те оптимисти. Ам да - една година по-малко мъки ни остава до смъртта. Само това може да ми е оптимистичното. Махайте се мутри крадливи, подслушвачи, калинки, кауни, гуменки, свинетки и сие боклуци.

Ти от 109-то място ръсиш екскременти от устата, като че ли си но 1-вото място? И никой досега не те е спрял?

Абе да ви кажа като прочетох само името на статията и се засилих да пиша коментар. Обаче като изчетох всиките ви коментари дотук просто разбрах че нямам какво да добавя повече и само се присъединявам!

И аз така. На подобни статии чета само заглавието и после - коментарите.

То затова сигурно в Германия само за една година са емигрирали 40 хиляди българи и още 30 хиляди във Великобритания. Щото има голям оптимизъм от развитието на България. А и раждаемостта спада всяка година. Пак заради оптимизъм.

Драги, българите сме европейци и местенето от една европейска страна в друга не е емиграция! 8 милиона туристи от Европа, които ни посещават всяка година, също ли ги броиш емигранти! Не по 40 хиляди, а по 667 хиляди на месец!

И какво? Осем милиона пенсионери на евтинкия (за тях) олинклузив, алкохолендери - на евтинкото менте, гейове и секс туристи и всякакъв отпадък, който не може да си позволи Миконос и Ибиза. Нито им стиска да шутират там персонала в главите.Пълнят гушите на мутраците един месец и си ходят да си получават помощите в техните страни. Къде е просперитета на българите и оптимизма тук, че не разбрах? Колко закъсали гърци , например дойдоха да пасат овце и да слугуват у нас? Колко швейцарки станаха камериерки по морето? Е това като го видя, ще стана оптимист.

"Алфата" на практика е последната дупка в политическите прогнози!Ето и сега наредили Бойко Борисов на трето място!Това е явна подигравка с настроенията на хората в България!Типичен пример на ухажване и подмазване на силните на деня!Борисов очаквано ще се срине следващата година , ако не предприеме драстични мерки за повишаване стандарта на живот в страната!Но , тъй като до сега се е показал, като злобен , дребнав и несправедлив човечец , надали ще направи такава голяма крачка!Банкянска шушумига - търчи лъжи!

Е т'ва е ВЕРНАТА агенция .... Дир не ви ли е срам да публикувате подобни цинизми ???! Къде ги тези усмихнати и радостни хора къде преливащият от щастие бизнес ??? Малко останала средна класа с горди крачки скоро ще се присъедини към работещите бедни . Образование ,Здравеопазване , Правосъдие ,Икономика и Демография всичките са отдавна под нулата . Малко то останало от социализма се до изстисква . Във всяка държавна институция освен неграмотни и нагли к*рви ,слагачи и наши хора друго няма . Ако не изметем продажна и крадлива измет наречена политическа класа , елит, общественици , те просто ще унищожат държавата и останалият в нея народ в близките 10 години .

Как няма да има оптимизъм, след като за 20 години, от времето на Жан, минималната работна заплата нарастна от 1$ на 307$! Няма друга такава страна в света, където заплатите да растат с такива темпове! Даже и Сингапур, дето заплатите за 20 години са нарастнали само 20 пъти!

Гласът на ехото: а ценитеееее? а ценитеееее? а ценитеееее?

По-тъп въпрос не можа ли да измислиш? При Жан 1 кило банани струваше 1$, защото за толкова се внасяше от Перу! Днес 1 кило банани струва пак 1$, защото пак за толкова се внася от Перу! Ако си завършил 3-ти клас, сметни колко банани можеха да се купят при Жан, и колко днес при Бойко! Апропо, аз съм вегетарианец и се храня предимно с банани, но 10 кила на ден са ми прекалено много!

Ма как да не съм оптимист! Ми оптимист съм! Ето: тая година не отидох нито веднъж на Таити, но догодина ще ида по-малко пъти.

тОВА Е ВЕРНАТА АГЕНЦИЯ, другите да се ЗАКРИЯТ СЪС ЗАКОН. А тези дето много лаят срещу НАЩЕ по телевизорите, разни професори там да се НАТИКАТ В ПАНДЕЛАТА.

Вие луди ли сте, къде видяхте този оптимизъм? Аз виждам само угрижени ,неусмихващи се хора ,които не се вълнуват от предстоящите празници. Наистина има и оптимисти ,но те са от съвсем друго тесто и простолюдието не ги интерисува. Те целогодишно са оптимисти и почиват и празнуват на който си поискат остров.Ако визирате тях при вашите изследвания ,може и да сме станали оптимисти нищо ,че сме доста отчаяни.

Пак новини от кривия макарон! Ама тая година в декември умира и оръжейния бизнес и на дядо боко ще му лепнат прозвището "втори лъжлив дедо" като хвърлят март месец кърпа и "Арсенал" и "ВМЗ" и "Аркус" и иииииииии хрантутниците от частните заводчета и големия хрантутник в София- Кооооонтекс! А честита НОВА ГОДИНА! И да си платите на винетка за дупките още на 1 януари! И да поработите малко до края на май за здравето и щастието на манго булхарски, че и той иска луканка, иначе откъде силици да развъди 10-12 парчета високоинтелигентен трудов колектив за поддържане на работна сила 2018! Щото юни идват германските бабички да плюскат "всичко включено" и да пийват биричка! А септември 2018 ще продадем многото конфискувани биткойни и ще се оправим /оф, забравих да спомена, че биткойна септември 2018 ще е по 1 лев парчето/, а не въздушен като сега по 19000/. Специално за Софиянци- дишайте, дишайте, дишайте сега, че след Нова Година започваме да раздаваме почти безплатно /по 200 лева парчето/ противогази та да дишате! Или пратете някоя фандънка /абе я по-добре 10-20 парчета или един самолет делегацийка/ на обмяна на опит в Китай! На "Бета рисърч" пожелаваме 2018 много здраве и по-точни резултати от типа- 49% са против, 61%- са "за"!

АЛОО, КАКЪВ ТИ ОПТИМИЗЪМ БЕ ? ОНЗИ ДЕН ИЗЛЕЗНАХА И СЕ ИЗЦЕПИХА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЧЕ ЛЕКАРСТВА НЯМА ДА ИМА ЗА УМИРАЩИТЕ ЩОТО ЩЕ УМИРАТ! ТВА КАЛКУЛИРАХТЕ ЛИ ГО ИЛИ ПОДОБНО МНЕНИЕ НЕ ВЛИЗА ЧЕ ЩЕ РАЗВАЛИ ОБЩАТА ИЗМИСЛИЦА! 80% ДЕБИЛИ ИМА В ТАЯ ДЪРЖАВА, ДЕБИЛА СЕ РАДВА И НА ПОКАЗАН СРЕДЕН ПРЪСТ БЕ!

Най-отвратителното в потъналата в песимизъм и отчаяние България е, че всичко се плаща, - правосъдие, медии, стъкмистика, социологически розови сънища и пр. През целия си съзнателен живот не съм срещала човек, до който да са се допитали за мнението им за каквото и да е било, но цвъкат ли, цвъкат ли лъжите си, без да се притесняват за всеобщото недоверие и презрение, нали има кой да плаща от нашите пари, щедро обогатяващи със субсидии икономическите групировки, нарекли се партии за благозвучие.

Алоуууу, рисърчърите! Колко ви платиха да го измислите този оптимизъм, бре? Аз не виждам ни един оптимист покрай себе си- в магазините, по спирките, на работа, хората говорят, че сега е по-зле от всякога, бедни са и тези, които бяха нещо като средна класа, не познавам човек без кредит или да може да върже от заплата до заплата без да иска пари назаем. Сметките и цените растат от ден на ден- вече стигнаха европейската ниво, че и го минаха. Заплатите пълзят или са замразени , пенсиите растат с 5-10 лв на година. Младите бягат, ако останат я карат ден за ден, вече не се и женят, камо ли да раждат, старите мрат като мухи. Къде го оптимизмът, бе лъжци? В парламента и правителството само. И в платените ви слугински пасквили.

да живея като българите и аз ще съм оптимист,не работиш,но получаваш петцифрена сума в евро като заплата,после съответнои космическа пенсия,ток,вода не плащаш,крадеш си ги,за данъци не си чувал,обикаляш света,всяка година купуваш нов имот,никойдруг народ не живее така охолно и безгрижно както българите,очеизвадно е,че господ е българин,но ЗАЩО,защо му е да помага на тези паразити,недоразвити подчовеци,наистина не разбирам

Няма икономика, няма образование, няма здравеопазване, всеки с малко по-високо IQ се спасява в чужбина, престъпността и посредствеността са издигнати в култ. Всеки работещ изхранва едно дете, един пенсионер и един циганин. Но, спете спокойно деца, бъдещето е пред нас.

карата на IQ е горе-долу следната: - държави с точкова система - макс. IQ. (австралия, Н.Зеландия, Канада) - държави с лотария - средно IQ. (америка) - лесно достъпни близки държави, в обхвата на wizzair - IQ под нулата + цигани и румънци. те това е картата на българите в чужбина по IQ

так е разбира се и все пак се държим нали. Мутрите са временно зло.

Да, но при съсипано образование и ценности, които възпитаваме, ако хипотетично започнем промяната днес, то тя най-рано ще започне да настъпва след 20 г., а ще има траен ефект след 30 г.

Оптимизма идва само от усещането, че мутро-калинките губят всякакво усещане вече и си мислят, че като свалят Корнелия ще си удължат кражбите, Напротив - точно обратното ще стане. Мина ни живота в мизерия, как да не сме оптимисти. Кога да стана оптимист - като взема 200 лева пенсия и съм тотално болен ли? Не сега е момента. Да паднат мутрите и да живее българския народ.

Ще паднат мутрите когато паднат на коча мъ ди те , стой пред компютъра и чакай.

Е как пък така нито един от моите познати не очаква нищо добро от това управление?

това управление беше доста успешно за мен, в личен план. Така да се каже. С идването на бб навласт през 2009, започнах да се оптимизирам. през 2010 започнах, през 2012 завърших процеса по емиграция. Благодарение на бойко! ако не беше той, още да мизерствам в бг. Оптимизъм му е майката

Герб лъжат всички, за всичко , при това доста време вече. Това е невъзможно, както е добрте известно. За дълго можеш да лъжеш например само герберски калинки, но целия народ и целия ЕС да лъжеш, че сме добре няма как да стане. Въпрос на малко време е. Бъдете оптимисти и не се хващайте лесно на имотния балон и нисколихвените заеми за да не ви спретнат пак едно КТБ или пукнибалон за изпроводяк. А със здраве и весели празници.

Ти си живото доказателство, че средностатистическият оптимист е пословично наивен, да не кажа направо глупав. Весели празници.

Реално аз спечелих пари при кризите 96та-97ма и след 2009та. Затова съм оптимист. Мен не ме мисли. Виж резервирай си килия в ЦСЗ отсега, че да не ти е кофти после като сдадете властта.

Придворната агенция Алфа, изхърли протуберанси от поклонничество към цар Мутра.

Всички черти на тоталитарна държава: - Един лидер от десетилетие; - Избран на партиен конгрес без опозиция; - Държи медиите; - Държи митниците; - Подслушва масово; - Използва социологически агенции и казва на черното бяло за да ни убеждава колко хубаво било у нас; - Манипулира статистиката; - Приоритети са му приоритетите на всеки един диктатор: стабилност и признание отвън. Добре дошли в Европа.

През лятото на 1988 година в Москва, под егидата на жидът Михаил Сергеевич Горбачов се е провел таен конгрес на "Световния еврейски конгрес". Днес стават явни неговите конкретни решения записани в "ПРОГРАМАТА МУ ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Въпреки мълчанието на медии и политици по реализацията на тази програма, "РЕЗУЛТАТИТЕ" са на лице и са повече от катастрофални. Всички тези "РЕЗУЛТАТИ" са и повод за оптимизъм, защото "С БОЖИЯТА ПОМОЩ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЕЧНО!". Вече са видими и действията на Правителството за преодоляване "прилагането" на ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД, дебилизацията ... като последното е резултатът в правоведения референдумът в Генерал Тошево. (96,91% от гласувалите в референдума против добива на газ в община Генерал Тошево са отговорили с "ДА" на въпроса: "Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив на газ.")

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Всички нормални хора знаят, че когато населението бяга и застарява и намалява, когато над половината инвестиции са в София, когато се краде и усвоява с безсмислени проекти, когато само избрани софийски фирми печелят поръчки, когато няма съд и сигурност и т.н. няма никакво място за оптимизъм. Имаше няколко години оптимизъм след 1989та, но от 25 години е само на зле работата. Изключвам един къс период при Станишев, който ние не можахме да оползотворим пълноценно въпреки инвестициите тогава - пак с далавери, заменки и обръщи провалихме нещата. Хората им мина живота в мизерия , затова отчаяно се пишат оптимисти, а младите .... ами те нито социализъм са виждали, нито демокрация, за тях тикварската мизерия на герб е нещо добро. Всеки ден им втълпяват, че имало по-лошо, например в Северна Корея , където населението за 20 години е нараснало с 15 процента, а у нас за 20 години е намаляло с поне тоолкова. Аз също съм оптимист - знам, че лъжата герб ще свърши, въпреки прескъпата цена на упадъка и мизерията, която платихме. То живота ни мина в едни долни уйдурми сеени еземинутно от крадипишмандемократи.

Проблемът ти лесно би могъл да се реши, другарю - емигрираш в Северна Корея и живееш нормално! Никой не те спира... Русия също е опция за теб! Червени отрепки!!

Нямам нищо общо с никакви червени, ното с някоя партия. Просто виждам как герб крадете и как всички институции са ваши и ви прикриват далаверите. Северна Корея расте с доста добри темпове по население. Хайде да ви видя гробарите и гробарките кога ще направите нещо такова и у нас. Мога да дам примери и с други държави, които вие обичате да плюете, но най-обичам гробарски миндилки и калинки да ги базикам със Северна Корея. Не, че и Русия не расте по население вече де. Само ние се топим от гробарски геноцид.

е, не може всечки да сме софийски курви,като тебе...

Споко бе народе... оптимизмът идва от надеждата, че червените отрепки и ДПС ще дойдат пак на власт... Много огладняха горките... особено Кирчо Добрев!

ти да не си някаква евроиусвоителка, че се кефиш толкова. 109то място по свобода на слово за европредседателя. Последно масто по БВП в ЕС. Ами то толкова сме зле, че даже неук да хванеш от пътя, ще ни подобри класирането само да не краде като ваз гробаро-патриотарите.

Кирчо Добрев няма как да е по-зле от гуменката Цветанов. Направо забрави сравненията ако ще хвалиш герб. Просто ще се биеш само по точки.

Нещо не ми е ясно- Правителството повиши МРЗ, повиши пенсиите на милион и двеста, икономиката и бюджета белеижат ръст, а рейтинга на правителството пада. Нинова е обявена от всички за хайдушка приватизаторка, а рейтинга и се повишава. Писна ми от поръчкови созиолози.

да каже кое е наред ?! Кое бе ??? Напротив, всичко е съсипано и се доунищожава. Това е голата истина.

светът е широк! добрият живот дребне отвсякъде НАВЪН

сутринта я слушах, много зомбирана бе, чак и си вярва, направо твърдо убедена, че икономиката имала ръст, растеж, цвят и скоро щяла да върже, имало оптимизъм, а то всъщност е пълен дебилизъм, но жената си ломоти без изобщо да се замисля и да си дава сметка че лъготи. На фона на цялата разруха вместо да кажеш истината, че ГРОБарите унищожават народ и държава, ти да облъчваш че всичко е розово и оптимистично, значи си тотално сбъркан като човек.

И кого залъгвате с поредните си фантазии за този оптимизъм че не разбрах къде е и как се изразява в реалността..

Блажени са вярващите!

Може ли да ни спестите брътвежите на някакви софийцки хора, моля?!?! Докато тази страна се управлява от американски мекерета, няма как да има оптимизъм, това е!

Другарки и другари, светлото бъдеще е на хоризонта! Да ни е честита новата 2018! Странно как хората не си дават сметка, че номенклатурата от преди 10-и управлява и днес. Преди под червеното знаме на СССР, днес- под "звездите и ивиците" на САЩ. Преди- като политическа каста, днес- като икономическа такава /именно каста- бизнесът, или както те го трактуват- "баницата", е само за определени хора/. Народът е едно заспало стадо, което се готви да емигрира, вместо да се събере пред НС и да им потърси сметка на г-да управляващите/управлявалите. Хубава година ще е, наистина- дебилите ще си отидат, тук ще останем само старците и твърдия електорат на маймуните.

ДОБРЕ ИНФОРМИРАН ОПТИМИСТ !!! В ТОЗИ СМИСЪЛ, БЪЛГАРИНЪТ-ОПТИМИСТ, ВЪОБЩЕ НЕ Е НАЯСНО КАКВО ГО ОЧАКВА !!!

Оптимизъм за Гербаджиите за пенсионерите ад. Абе тая Румяна няма ли кой да я опрас.а ? Подлизурщина.

Да не би д уг да поема кормилото та очакват нещо по добро?!

А от дъното, и от Искъро, по-глибоко, нема, а като нема, бленуваш Суджуко Пена-Теодора Вутева

Пр. Цъфнал ГЕРБ, цъфнал ГЕРБ, цъфнал... Get away! Мамицата Ви на Вас..... Всеки ни се смей. Хей! х2 Бойко шампион. Бойко е на кон. В приказна страна, цялата в л..на. Всички сме овце и едно прасе за Коледа ще е курбан, но иде и Байрам! Пр. х2