Коментари - Противотанкови ракети и радари: САЩ с нов пакет военна помощ за Киев за $2,6 млрд. | Днес.dir.bg

Противотанкови ракети и радари: САЩ с нов пакет военна помощ за Киев за $2,6 млрд.

Боеприпасите ще помогнат на Украйна да предприеме пролетна офанзива срещу руските сили

Обратно в новината

Коментари - Противотанкови ракети и радари: САЩ с нов пакет военна помощ за Киев за $2,6 млрд. | Днес.dir.bg

Коментари

вижда се паниката от това че Русия ще победи :)

САЩ ДОСТАВЯ ОРЪЖИЯ ЗА МИЛИАРДИ НА УКРАЙНА - ПЛАЩА РУСИЯ Войната е най-печелившият легален бизнес в света, но определено не е за руски дебили. Най-впечатляващата врътка в случая е, че Русия плаща с парите си за собственото си унищожаване. Големият победител във войната обаче, ще е Китай. Китай обнародва карта на Русия с китайски названия на градовете на Изток от Урал - орките и светът да привикват с произношението :)))

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Гнусно нарича безродния русофил, всеки който не е като него: Дебил! Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Има култ към мавзолея и МОЧА на окупаторите и счупената плоча. Милее за старата номенклатура. Още си иска червената диктатура. Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. За лилипутин от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, катилната орда! Опиянени днес от смърт и разруха Невинната кръв не видяха, не чуха Готови да бутнат надолу по склона И наш'та страна таз пета колона. Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа и атома. Оставете ни на мира! Възмездие скоро помнете ще има! С мегадело в Хага за тая пасмина. Мунчо също така го чака зандан. Иде край за русоробската сган.

САЩ колко пари дадоха за пострадалите от земетресения в Турция и колко пари дадоха за смърт в Украйна?

Пакети от банките,народа плаща!

Pampersi daim pratyat

До Михаил: Името на Путин идва от това което има майка ти между краката.

А ти да не си създаден на този свят като Исус Христос посредством непорочно американско зачатие

Всички от Израждане са в чата.

и България ще помагаме на Украйна до пълна победа.

война до последният жив укропитек !

Противотанковите Снаряди с Обеднен Уран(155мм)ще са Българско производство Вече се строят 4 нови Завода в България. Така ще се ускори РАДИОАКТИВНОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ на териториите на Славянските Държави - България, Русия, Украйна и др. от региона. Вече бяха използвани такива снаряди във войната в Сърбия,където ще са необходими около 1 МИЛИОН години за да се изчисти РАДИАЦИЯТА по естествен път. Друг съществен принос на България за ескалиране на войната ще е увеличените доставки на Дизелово Гориво за украинските танкове от Лукоил. Сащ са уредили доставката на специални камиони- Цистерни, които ще бъдат зареждани с български дизел и изпращани на украинския фронт.

Ти си най-обикновен платени идиот.

Пришива България към монголоидната северноазиатска раса. Кви славяни кви глупости . 7% имаме общо с онези уроди според генетично изследване. Никакви славяни не сме. Комунистическа измишльотина повтаряна 100 години.

ами да, руси и синеоки "монголоидни уроди" като Путин, а славяните са като зеленски - черни и брадати

Обедненият уран не е по-радиоактивен от оловото, червен тъпак!

Не радиоактивен, но е силно ТОКСИЧЕН и КАНЦЕРОГЕНЕН ако знаеш какво означава това.

Вие сте сложили на червения площад мумията на най-известния почитател на еднополовата любов и всяка година му се кланяте-пак ще ми говориш за джендъри и други подобни. Вашият брежнев публично налиташе да целува всеки че и език пускаше-ти ще ми говориш, че не си бил кадировска булка. Двамата ви най-велики комунистически и доли са германски шпионин и масов убиец. Ленин и сталин. Всичките ви управници откакто болшевиците се докопахте до властта винаги след това ги обявявате за врагове и предатели. Не се ли усещаш колко си жалък?

В Коми обикалят промоутъри от Вагнер да агитират да се включват в групировката. Арееее, всички, които са били в Коми и са довели жени оттам да се записват немедленно, заедно с децата си и жени вземат в армията за полеви жени на руските командири - готвят, чистят и за секс.

Ти вместо да тролиш защо не заминаваш за окопите при укросвинете? Днес в Бахмут паднаха 15 см сняг и фашистите вият като вдовици. На всичко отгоре американските Humvee засядат в калта на грундове и изчезват едно по едно след ударите на руснаците.

Нищо не разбира от военна техника. Още втората световна война американските джипове и камиони доказано са се справяли прекрасно в калта в русия.

Ние не сме украинци, които се крием в България и призоваваме, Украйна да дойде да я окупира. Вие обаче сте руснаци, които се криете от мобилизацията в България! Отивайте си при Путин! Тук не сте желани!

Агент МИнджев, агент Академика, Пастирката, Пасито, Кремчето, Боцко и Цецко, Кирчо и Бойкикев да заминават ДА МИРООПАЗВАТ Украйна! Не бива да се чупи хатърът им.

че перемогата чака,без тях няма да стане:)))))))))))))))

Геювете ,защо се криете и не сте в окопите да се гушкате с кадировци и братушки?

Путинопитеците,русофилистиците и останалата московийска сган реват като бити педераси от яд. Бу ха ха

Така трябва

Ще има ли и обеднен уран, както в Югославия, Сирия ...? Така е, войните оправят на САЩ финансите и икономиката

Споко бе, безаналоговите ще извадят един Кинжал, Сърма или Сатана и всичко ще се оправи. :)))

А може и свръхзвукови сърпове и чукове да извадят орките:)))))

Тъкмо новите 150к орки ще дойдат на фронта и бам, пак стават на слънчоглед.

С тези пари, българските военни заводи произвеждат много снаряди, бомби, гранати, мини и патрони за Украйна!

Шефа (нерегистриран) "А ти облизваш ли на Путльо портрета?" За разлика от теб, аз не съм педераст и облизвам само лъжици. Но пък вие многополовите (в сащ 36, в англия 72) лижете каквото си поискате в изродените ви общества.

Най много лезбийки има в Русия, сега се увеличиха щото 200 000 вдовици хванаха паяжина

Трансджендърите формират душата на американската нация. каза Байдън и обявяви 31 март 2023 г. за Ден на видимостта на транссексуалните. Как, че друм към хамерика да оближеш членовете!

Какво прави на червения площад в мавзолей мумията на хомосексуалист?

Защо никой не споменава че утре ще има референдум "Да се присъедини ли Украйна към САЩ"

По-скоро утре ще има опит за държавен преврат в България. И последвалото поставяне на власт на соросоидните партии на войната. А за после се знае, отново национална катастрофа с последвалата загуба на изконни български земи. Както и при предишните две световни войни. НЕКА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДРУЖНО ДА "БЛАГОДАРИМ" НА НАШИТЕ ОКУПАТОРИ ЗА ВОЙНАТА В КОЯТО ЩЕ ВЛЕЗЕМ.

Фамилията Путин произлиза от стар Царски род - Путий , Батий, Батоя Страшни

Инстикта на руснаците да убиват, идва от монголската им кръв. На 800 години те нападат Европа. 422г Атила - 1222г Батий - 2022г Путин!

Я по-добре си кажи как придоби инстинкта да лапаш американски пишки! Или ти е вменено от родител1 и родител2, да си педераст?!

А ти облизваш ли на Путльо портрета?

В междупериодието управляват в ханства, като едно от тях е България и Русия

България и Русия бяха империи, които държат славяните в подчинение

Когато България изчезва се появява Русия със същите титли, език и религия

Тук е корена на русофилството! Нещо като Тамплиерството

Нека да пратят и на нас флакони с червена боя - за паметниците. И един медицински хеликоптер.

Украйна става длъжник на САЩ за вечни времена.

Украйна става САЩ чрез референдум

Неее, на САЩ не им трябват разрушени държави. Те разпалват войни далече от тях, /включително и тази/източват ресурсите и това е. Разбира се тук има значение границата с Русия, но едва ли.

От друга страна, ако руснаците разположат ракети на границата с Мексико, какво ли ще стане.

Името на Русия идва от Урус Джучи - Златна орда

Това УРУС го има на всички карти до 17 век

Тъй, тъй... И изведнъж монголците станали руси православни християни, говорещи славянски език...

С тази помощ ще настане един мир и благоденствие у украйна...направа ще си запазя билет да не изпусна далаверата

500 години под турско робство ама кой знае защо ние българите не бяхме съгласни.

Тръгнали на война с чужда армия до последният украинец :)) Явно викингите както по долу ги наричат малоумниците ще бъдат рязко редуцирани! Кефффф на душата!

Като имаш инструмент (или ти е даден) защо да не го използваш?

Накрая ще дойде Чичи Сам с големата тояга и от Русия нищо нема да остане !

ОТ СИГУРНО !

Какво го спира сега? Шубето е голямо. Американската армия е само реклама. Не са воювали наистина.

Не само не са воювали, но и след ВСВ, Нямат никаква победа. Корея Виетнам Сърбия Ирак Либия Афганистан Сирия Украйна ......

2023-04-01 12:09:32 Михаил (нерегистриран) Руските безбожници и комунистите ще горят в АДА ------------ ТАМ Е ЗАДУШНО, ВЕНТИЛАЦИЯТА Е СЛАБА..ДЪЛГО НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ В ТАЯ ПЕЩ ...ЩЕ ТРЯБВА ДА ДА ИЗЛЯТА ...И ДА ПОПАДНАТ В ЗИМАТА ...И ТОГАВА ШЕ ИЗПУКАТ , КАКТО ПУКАТ ГНИДИТЕ НА ВЪШКИТЕ ...

Браво, само така- бий руските фашисти докато мърдат !

2023-04-01 12:09:32 Михаил (нерегистриран) Руските безбожници и комунистите ще горят в АДА ------------ ВЗАИМНО ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ, КОГАТО НЯМА ДА ИМА КОГО ДА "УПРАВЛЯВАТ", ЩОТО ДРУГИТЕ ЩЕ СА В РАЯ ! И ТЕ ТОГАВА ЩЕ НАСТАНЕ ИСТИНСКИЯТ АД ЗА "КОМУНИСТИТЕ" И И БЛЯДОВЕТЕ - БРАТ, БРАТА ЩЕ ЯДЕ !

Какви претенции може да има Москва към Украйна, когато едните са монголци, а другите са Викинги

В Русия няма славяни. Те са в Украйна, Беларус, Чехия!

СА ВАРЯГИ ...ВИКИНГИ ! РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО, ДАЖЕ ВИЗУАЛНО, ТЕ ИМОТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОБЩО С ФИНИТЕ И С ШВЕДИТЕ, ОТКОЛКОТО С КИЕВСКОТО КНЯЖЕСТВО, ПОЛША И ЧЕХИЯ ! БЕЛОРУСИТЕ - ТОВА СА МОСКАЛЧЕНИ МЕНТАЛНО ПОЛЯЦИ !

Москалите са монголци

Е па как го сметна, че точно укрите са монголци? Щото руснаците СА викинги.

Ще има ли Трета Световна Война?

Някой задава ли си въпроса от къде идва титлата Цар на Русия? В коя държава преди това е имала тази титла ЦАР.

Това не са помощи, правилно се нарича финансиране на война с прокси армия.

И коя чужда държава е нападнала тая прокси армия? Според твоята платена логика червената армия е била прокси армия на щатите.

Ако не ставаше дума за война, която Кремъл започна и ако не се водеше на територията на нападнатата държава, сигурно щеше да може и така да се погледне. Ама в случая...

Не. Финансиране на война чрез прокси армия се нарича това, което Русия прави с ЧВК. Затова и отговорността на Путин е лична и за военните престъпления по международните закони и за незаконно финансиране на частна незаконна по руските закони армия с държавни средства. Промениха конституцията за да му осигурят доживотна власт, но все пак не са паднали до там да го напишат собственик на държавата или че е над руските закони.

От 1471 московията не е спряла да окупира и убива. Това са 550 години

А пък за 5-6 години USA съсипа 18 държави. И в тях има райони в които вече не може да живее нищо.

Не може да се отрече на САЩ, че външната им политика е последователна. От времето на Рузвелт насам принципно е същата. Кога успешно, кога не толкова подпомагат борбата на народи или страни срещу някакъв вид кръвожаден тоталитаризъм. Най-големият компромис в това отношение им се наложи да направят точно с Кремъл, че и точно на Рузвелт, просто защото кремълската диктатура тогава изглеждаше по-малкото зло в сравнение с Хитлер, а и беше нападната от него. Доста държави и народи, включително и ние, платихме висока цена заради този компромис.

1233 Битката при завоя на Самара, наричана също Овнешка/Овча битка или Битка при Кернек, е първата битка между Волжка България и монголците. .... ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРСКИЯ ХАН ГАБДУЛА ЧЕЛЕБИР РАЗБИВАТ МОНГОЛЦИТЕ УБИТИ 80 000 МОНГОЛЦИ .... В резултат на битката се пленени 4000 войници (според китайски източници всички татаро-монголи са избити, но историята казва друго), които кан Габдула Челбир заменя за 4000 овена (от тук идва и името на битката „Овчата битка“). Временно Европа е спасена давайки време на европейците и Руските княжества да се приготвят за по нататъшните военни конфликти с татаро-монголи. В историята това остава като единствената загубена битка на Чингис хан докато той е жив.

Разбити са бъдещите руснаци

Запада ще захранва Украйна но Московия до кога ще издържи? И след войната пак Украйна ще бъде строена на ново а Московия ще трябва да се възстановява на ново. Сама.

Когато сащ и слугите от ЕС построят наново Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, тогава и до украйната ще стигнат. Смешки.

За първи път Москва е ограбена и изгорена по време на монголското нашествие в Русия, много преди градът да стане столица на страната. Средно голям град на Владимирското княжество по онова време, Москва е обсадена от монголците през 1238 година. При петдневната обсада московчани дори правят успешна атака срещу врага. Разгневени, монголците завладяват и изгарят града, като буквално нарязват на парчета командира на местния гарнизон. Кампанията на хан Тохтамъш Снимка със свободен достъп Въпреки че победата на московския княз Дмитрий Донски над монголците в битката при Куликово през 1380 г. е значителна стъпка в руското освобождение от монголското владичество, крайната победа все още е далечна възможност. Монголците продължават да са мощна сила, с която другите трябва да се съобразяват, и те доказват това две години по-късно. През 1382 г. монголският хан Тохтамъш нахлува в руските княжества и бързо и неочаквано стига до стените на Москва. Най-големите руски войски, водена от княз Дмитрий, по това време са извън Москва и градът изпада в паника. Монголците измамват московчани, като им предлагат да преговарят и да пратят свои представители. Когато те преминават портите на града, основните монголски сили бързо ги последват, проникват в града и започват истинско клане. Опустошението е огромно. Монголците вземат всичко ценно и изгарят града. Когато Дмитрий Донски се връща в Москва, той е шокиран от гледката на градските улици, осеяни с трупове. Нападението на Девлет Герай Апполинарий Васнецов/Костромски държавен исторически архитектурен и художествен музей-заповедник Към VXI в. мощната монголска държава - Златната орда - вече е потънала в забрава, а бързоразвиващата се руска държава трябва да се справи с нейните остатъци - многобройни ханства и орди. Тези малки държави обаче все още са в състояние да извършват единични наказателни акции. През 1571 г. Русия се оказва въвлечена в Ливонската война (1558-1583 г.), а повечето руски войски са мобилизирани в борбата с шведските и полско-литовските сили в Балтийско море. Кримският хан Девлет Герай решава, че това е отлична възможност да ограби руските земи. Той спокойно потегля към Москва и изгаря близките села и покрайнините на града. Пожарът се разраства и достига самата Москва. Девлет се отказва от плановете си да нападне Кремъл и след като взема десетки хиляди пленници, се връща в Крим. Вдъхновен от този успех, ханът дори предлага османският султан Селим II да завладее руската държава. Тези планове обаче пропадат, след като общата кримско-османска армия претърпява колосално поражение в битката при Молди, недалеч от Москва през 1572 година. Полско-литовската интервенция "Гоненето на поляците от Кремъл", Ернест Лиснер Политическата криза и върлуващият глад в началото на VII в. водят до т. нар. Смутни времена в руската държава. Страната е разкъсана от различни политически групи и движения и страда тежко от интервенциите на чужди нашественици. Най-успешната чуждестранна сила в Русия е Полско-литовската държава (Жечпосполѝта). Полските войски се включват активно във всички граждански конфликти, като подкрепят и използват различни претенденти за трона. През 1610 г. поляците разгромяват войските на руския цар Василий IV, който скоро е свален. Руските боляри предлагат трона на полския княз Владислав Ваза. Без да срещнат каквато и да е съпротива, полско-литовските войски, водени от Станислав Жолкевски, влизат в града и превземат Кремъл. Въпреки че поляците обещават да не включват Русия в Полско-литовската държава и да не накърняват православната вяра, те започват да действат като завоеватели и скоро предизвикват голямо обществено недоволство. Антиполското движение обхваща цялата страна. Полският гарнизон е обсаден в Кремъл и след като опитите да се пробие блокадата не успяват, той се предава през 1612 година. Освобождението на Москва обаче не означава край на войната, която продължава шест години. А Владислав Ваза се отказва от претенциите си към руския трон едва през 1634 година. Великата армия на Наполеон влиза в Москва "Пожарът в Москва през 1912 г.", Виктор Мазуровски Отмъщението на поляците, които напускат Москва, идва 200 години по-късно. Полските войници от 5-и корпус във Великата армия на Наполеон са сред първите, които влизат в Москва през 1812 година. Руските командири решават да напуснат Москва след тежките жертви, дадени от войските при Бородинската битка. Когато на 14 септември Наполеон влиза в града, той го намира почти напълно изоставен. Френският император очаква инициативата за преговори да дойде от руската страна, но вместо това руснаците подпалват по-голямата част от Москва, унищожавайки големи части от града. Французите отвръщат с масови екзекуции и грабежи. Само след един месец, давайки си сметка какви биха могли да бъдат перспективите през зимата, Наполеон решава да напусне града и да се оттегли. Без да постигне каквото и да бил,о Великата армия започва дълго и мъчително пътуване до дома, което на практика води до разпадането ѝ. Потопи се и в тези 5 руски панорамни исторически музея, които ще те върнат назад във времето!

Към VXI в. - това каква римска цифра е, че не разбрах. За един преАтел питам.

Златната орда (на тюркски: Алтын Орда, Улус Джучи; на монголски: Зүчийн улс) е държава с център в Долното Поволжие. Основана е през 1243 г. от монголския хан Батъй (1237 – 1255, известен и като Бату) – син на Джучи и внук на Чингиз хан. По време на най-голямото си териториално разширение Златната орда включва по-голямата част от земите между Кавказ и р. Днепър, на изток с обширни територии от Сибир, а на юг границата ѝ се оформя от Черно море. Великото московско княжество е средновековно руско държавно образувание, просъществувало от 1263 до 1547 година. Московските земи, управлявани от княза на Москва, се превръщат постепенно в център и териториално ядро, около който се изгражда Руското царство в североизточните древноруски земи. През 1380 Дмитрий и неговите съюзници побеждават златната орда в битка край Рязан. Същата година се провежда куликовската битка, в която князът разгромява армията на Мамай. Две години по-късно хан Тохтамиш опожарява Москва, но войската на ордата бива разбита от армията на Владимир Храбри. В крайна сметка Дмитрий се съгласява да плаща данък и в замяна получава Владимиро-Суздалското княжество. През 1396 Ордата е разгромена от тимуридите, които разграбват и Москва. В началото на 15 век Златната орда се разделя за 3 ханства. През 1425 година тронът е наследен от племенника на княз Василий I – Василий Слепи. Това среща недоволството на аристокрация и така започва борба за власт между Василий и династията Юревич. Князът е пленяван на 2 пъти и дори е ослепен. През 1471 Иван III Велики започва поход срещу Новгородската република. Московските войници тероризират населението и извъшват грабежи. На 11 август 1471 е сключен мирен договор, според който Новгород плаща на Москва 16 000 рубли. Присъединяването на Новгород към Москва. Картина от Алексей Кившенко. През октомври 1477 Иван III отново напада Новгородската република, заедно с Тверското княжество и Псковската република. Новгород пада под обсада и на 15 януари 1478 официално е присъединен към княжеството. През 1480 Москва окончателно става независима от Златната орда след битката при река Урга.

Е кво, лошо ли е? Ще имат с какво да си пуцат ВСУ по орки. Проблемът, е че в украинските полета почти няма камъни и руснаците няма много с какво да отвърнат.

В градовете руснаците поне си берат тухли и там не са съвсем беззащитни, проблемът е извън населените места.

И продължаваш... Само гледай да не се оригнеш, че ще разпръскаш генетичния матриял дето си го гълтал снощи.

Понеже няма камъни руснаците ще бият храбрите укри както досега - с лопати.

Урсулката щяла ДА СЕ КАНДИДАТИРА за ШЕФ на НАТО. :) Първоаприлска шега ли е?!

За съжаление поредната простотия на гейропа.

братушките!

В устите

Защо лъжат руските тролове? Ще гният в Ада

Твоите руснаци имат повече общи корени с британците или по-точно с норманите, отколкото с българите. И понеже си тъпичък- провери в интернет какви са норманите и какви са руските варяги.

Веднага - едните са романизирани датски викинги, а другите не се знае дали са шведски или норвежки

Нямат нищо общо. Варягите са в Киев, а в московията са от Златната орда

Пример за окупирана държава е Беларус

Кои са тия англосаксонци моето момче? Защото последно тия с саксонски корени са малцинство в англия. Пък тия дето са с английски корени са абсолютно малцинство в америка.

Коментари - Противотанкови ракети и радари: САЩ с нов пакет военна помощ за Киев за $2,6 млрд. | Днес.dir.bg

Противотанкови ракети и радари: САЩ с нов пакет военна помощ за Киев за $2,6 млрд.

Боеприпасите ще помогнат на Украйна да предприеме пролетна офанзива срещу руските сили

Обратно в новината

Коментари - Противотанкови ракети и радари: САЩ с нов пакет военна помощ за Киев за $2,6 млрд. | Днес.dir.bg

Коментари

вижда се паниката от това че Русия ще победи :)

САЩ ДОСТАВЯ ОРЪЖИЯ ЗА МИЛИАРДИ НА УКРАЙНА - ПЛАЩА РУСИЯ Войната е най-печелившият легален бизнес в света, но определено не е за руски дебили. Най-впечатляващата врътка в случая е, че Русия плаща с парите си за собственото си унищожаване. Големият победител във войната обаче, ще е Китай. Китай обнародва карта на Русия с китайски названия на градовете на Изток от Урал - орките и светът да привикват с произношението :)))

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Гнусно нарича безродния русофил, всеки който не е като него: Дебил! Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Има култ към мавзолея и МОЧА на окупаторите и счупената плоча. Милее за старата номенклатура. Още си иска червената диктатура. Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. За лилипутин от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, катилната орда! Опиянени днес от смърт и разруха Невинната кръв не видяха, не чуха Готови да бутнат надолу по склона И наш'та страна таз пета колона. Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа и атома. Оставете ни на мира! Възмездие скоро помнете ще има! С мегадело в Хага за тая пасмина. Мунчо също така го чака зандан. Иде край за русоробската сган.

САЩ колко пари дадоха за пострадалите от земетресения в Турция и колко пари дадоха за смърт в Украйна?

Пакети от банките,народа плаща!

Pampersi daim pratyat

До Михаил: Името на Путин идва от това което има майка ти между краката.

А ти да не си създаден на този свят като Исус Христос посредством непорочно американско зачатие

Всички от Израждане са в чата.

и България ще помагаме на Украйна до пълна победа.

война до последният жив укропитек !

Противотанковите Снаряди с Обеднен Уран(155мм)ще са Българско производство Вече се строят 4 нови Завода в България. Така ще се ускори РАДИОАКТИВНОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ на териториите на Славянските Държави - България, Русия, Украйна и др. от региона. Вече бяха използвани такива снаряди във войната в Сърбия,където ще са необходими около 1 МИЛИОН години за да се изчисти РАДИАЦИЯТА по естествен път. Друг съществен принос на България за ескалиране на войната ще е увеличените доставки на Дизелово Гориво за украинските танкове от Лукоил. Сащ са уредили доставката на специални камиони- Цистерни, които ще бъдат зареждани с български дизел и изпращани на украинския фронт.

Ти си най-обикновен платени идиот.

Пришива България към монголоидната северноазиатска раса. Кви славяни кви глупости . 7% имаме общо с онези уроди според генетично изследване. Никакви славяни не сме. Комунистическа измишльотина повтаряна 100 години.

ами да, руси и синеоки "монголоидни уроди" като Путин, а славяните са като зеленски - черни и брадати

Обедненият уран не е по-радиоактивен от оловото, червен тъпак!

Не радиоактивен, но е силно ТОКСИЧЕН и КАНЦЕРОГЕНЕН ако знаеш какво означава това.

Вие сте сложили на червения площад мумията на най-известния почитател на еднополовата любов и всяка година му се кланяте-пак ще ми говориш за джендъри и други подобни. Вашият брежнев публично налиташе да целува всеки че и език пускаше-ти ще ми говориш, че не си бил кадировска булка. Двамата ви най-велики комунистически и доли са германски шпионин и масов убиец. Ленин и сталин. Всичките ви управници откакто болшевиците се докопахте до властта винаги след това ги обявявате за врагове и предатели. Не се ли усещаш колко си жалък?

В Коми обикалят промоутъри от Вагнер да агитират да се включват в групировката. Арееее, всички, които са били в Коми и са довели жени оттам да се записват немедленно, заедно с децата си и жени вземат в армията за полеви жени на руските командири - готвят, чистят и за секс.

Ти вместо да тролиш защо не заминаваш за окопите при укросвинете? Днес в Бахмут паднаха 15 см сняг и фашистите вият като вдовици. На всичко отгоре американските Humvee засядат в калта на грундове и изчезват едно по едно след ударите на руснаците.

Нищо не разбира от военна техника. Още втората световна война американските джипове и камиони доказано са се справяли прекрасно в калта в русия.

Ние не сме украинци, които се крием в България и призоваваме, Украйна да дойде да я окупира. Вие обаче сте руснаци, които се криете от мобилизацията в България! Отивайте си при Путин! Тук не сте желани!

Агент МИнджев, агент Академика, Пастирката, Пасито, Кремчето, Боцко и Цецко, Кирчо и Бойкикев да заминават ДА МИРООПАЗВАТ Украйна! Не бива да се чупи хатърът им.

че перемогата чака,без тях няма да стане:)))))))))))))))

Геювете ,защо се криете и не сте в окопите да се гушкате с кадировци и братушки?

Путинопитеците,русофилистиците и останалата московийска сган реват като бити педераси от яд. Бу ха ха

Така трябва

Ще има ли и обеднен уран, както в Югославия, Сирия ...? Така е, войните оправят на САЩ финансите и икономиката

Споко бе, безаналоговите ще извадят един Кинжал, Сърма или Сатана и всичко ще се оправи. :)))

А може и свръхзвукови сърпове и чукове да извадят орките:)))))

Тъкмо новите 150к орки ще дойдат на фронта и бам, пак стават на слънчоглед.

С тези пари, българските военни заводи произвеждат много снаряди, бомби, гранати, мини и патрони за Украйна!

Шефа (нерегистриран) "А ти облизваш ли на Путльо портрета?" За разлика от теб, аз не съм педераст и облизвам само лъжици. Но пък вие многополовите (в сащ 36, в англия 72) лижете каквото си поискате в изродените ви общества.

Най много лезбийки има в Русия, сега се увеличиха щото 200 000 вдовици хванаха паяжина

Трансджендърите формират душата на американската нация. каза Байдън и обявяви 31 март 2023 г. за Ден на видимостта на транссексуалните. Как, че друм към хамерика да оближеш членовете!

Какво прави на червения площад в мавзолей мумията на хомосексуалист?

Защо никой не споменава че утре ще има референдум "Да се присъедини ли Украйна към САЩ"

По-скоро утре ще има опит за държавен преврат в България. И последвалото поставяне на власт на соросоидните партии на войната. А за после се знае, отново национална катастрофа с последвалата загуба на изконни български земи. Както и при предишните две световни войни. НЕКА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДРУЖНО ДА "БЛАГОДАРИМ" НА НАШИТЕ ОКУПАТОРИ ЗА ВОЙНАТА В КОЯТО ЩЕ ВЛЕЗЕМ.

Фамилията Путин произлиза от стар Царски род - Путий , Батий, Батоя Страшни

Инстикта на руснаците да убиват, идва от монголската им кръв. На 800 години те нападат Европа. 422г Атила - 1222г Батий - 2022г Путин!

Я по-добре си кажи как придоби инстинкта да лапаш американски пишки! Или ти е вменено от родител1 и родител2, да си педераст?!

А ти облизваш ли на Путльо портрета?

В междупериодието управляват в ханства, като едно от тях е България и Русия

България и Русия бяха империи, които държат славяните в подчинение

Когато България изчезва се появява Русия със същите титли, език и религия

Тук е корена на русофилството! Нещо като Тамплиерството

Нека да пратят и на нас флакони с червена боя - за паметниците. И един медицински хеликоптер.

Украйна става длъжник на САЩ за вечни времена.

Украйна става САЩ чрез референдум

Неее, на САЩ не им трябват разрушени държави. Те разпалват войни далече от тях, /включително и тази/източват ресурсите и това е. Разбира се тук има значение границата с Русия, но едва ли.

От друга страна, ако руснаците разположат ракети на границата с Мексико, какво ли ще стане.

Името на Русия идва от Урус Джучи - Златна орда

Това УРУС го има на всички карти до 17 век

Тъй, тъй... И изведнъж монголците станали руси православни християни, говорещи славянски език...

С тази помощ ще настане един мир и благоденствие у украйна...направа ще си запазя билет да не изпусна далаверата

500 години под турско робство ама кой знае защо ние българите не бяхме съгласни.

Тръгнали на война с чужда армия до последният украинец :)) Явно викингите както по долу ги наричат малоумниците ще бъдат рязко редуцирани! Кефффф на душата!

Като имаш инструмент (или ти е даден) защо да не го използваш?

Накрая ще дойде Чичи Сам с големата тояга и от Русия нищо нема да остане !

ОТ СИГУРНО !

Какво го спира сега? Шубето е голямо. Американската армия е само реклама. Не са воювали наистина.

Не само не са воювали, но и след ВСВ, Нямат никаква победа. Корея Виетнам Сърбия Ирак Либия Афганистан Сирия Украйна ......

2023-04-01 12:09:32 Михаил (нерегистриран) Руските безбожници и комунистите ще горят в АДА ------------ ТАМ Е ЗАДУШНО, ВЕНТИЛАЦИЯТА Е СЛАБА..ДЪЛГО НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ В ТАЯ ПЕЩ ...ЩЕ ТРЯБВА ДА ДА ИЗЛЯТА ...И ДА ПОПАДНАТ В ЗИМАТА ...И ТОГАВА ШЕ ИЗПУКАТ , КАКТО ПУКАТ ГНИДИТЕ НА ВЪШКИТЕ ...

Браво, само така- бий руските фашисти докато мърдат !

2023-04-01 12:09:32 Михаил (нерегистриран) Руските безбожници и комунистите ще горят в АДА ------------ ВЗАИМНО ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ, КОГАТО НЯМА ДА ИМА КОГО ДА "УПРАВЛЯВАТ", ЩОТО ДРУГИТЕ ЩЕ СА В РАЯ ! И ТЕ ТОГАВА ЩЕ НАСТАНЕ ИСТИНСКИЯТ АД ЗА "КОМУНИСТИТЕ" И И БЛЯДОВЕТЕ - БРАТ, БРАТА ЩЕ ЯДЕ !

Какви претенции може да има Москва към Украйна, когато едните са монголци, а другите са Викинги

В Русия няма славяни. Те са в Украйна, Беларус, Чехия!

СА ВАРЯГИ ...ВИКИНГИ ! РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО, ДАЖЕ ВИЗУАЛНО, ТЕ ИМОТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОБЩО С ФИНИТЕ И С ШВЕДИТЕ, ОТКОЛКОТО С КИЕВСКОТО КНЯЖЕСТВО, ПОЛША И ЧЕХИЯ ! БЕЛОРУСИТЕ - ТОВА СА МОСКАЛЧЕНИ МЕНТАЛНО ПОЛЯЦИ !

Москалите са монголци

Е па как го сметна, че точно укрите са монголци? Щото руснаците СА викинги.

Ще има ли Трета Световна Война?

Някой задава ли си въпроса от къде идва титлата Цар на Русия? В коя държава преди това е имала тази титла ЦАР.

Това не са помощи, правилно се нарича финансиране на война с прокси армия.

И коя чужда държава е нападнала тая прокси армия? Според твоята платена логика червената армия е била прокси армия на щатите.

Ако не ставаше дума за война, която Кремъл започна и ако не се водеше на територията на нападнатата държава, сигурно щеше да може и така да се погледне. Ама в случая...

Не. Финансиране на война чрез прокси армия се нарича това, което Русия прави с ЧВК. Затова и отговорността на Путин е лична и за военните престъпления по международните закони и за незаконно финансиране на частна незаконна по руските закони армия с държавни средства. Промениха конституцията за да му осигурят доживотна власт, но все пак не са паднали до там да го напишат собственик на държавата или че е над руските закони.

От 1471 московията не е спряла да окупира и убива. Това са 550 години

А пък за 5-6 години USA съсипа 18 държави. И в тях има райони в които вече не може да живее нищо.

Не може да се отрече на САЩ, че външната им политика е последователна. От времето на Рузвелт насам принципно е същата. Кога успешно, кога не толкова подпомагат борбата на народи или страни срещу някакъв вид кръвожаден тоталитаризъм. Най-големият компромис в това отношение им се наложи да направят точно с Кремъл, че и точно на Рузвелт, просто защото кремълската диктатура тогава изглеждаше по-малкото зло в сравнение с Хитлер, а и беше нападната от него. Доста държави и народи, включително и ние, платихме висока цена заради този компромис.

1233 Битката при завоя на Самара, наричана също Овнешка/Овча битка или Битка при Кернек, е първата битка между Волжка България и монголците. .... ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРСКИЯ ХАН ГАБДУЛА ЧЕЛЕБИР РАЗБИВАТ МОНГОЛЦИТЕ УБИТИ 80 000 МОНГОЛЦИ .... В резултат на битката се пленени 4000 войници (според китайски източници всички татаро-монголи са избити, но историята казва друго), които кан Габдула Челбир заменя за 4000 овена (от тук идва и името на битката „Овчата битка“). Временно Европа е спасена давайки време на европейците и Руските княжества да се приготвят за по нататъшните военни конфликти с татаро-монголи. В историята това остава като единствената загубена битка на Чингис хан докато той е жив.

Разбити са бъдещите руснаци

Запада ще захранва Украйна но Московия до кога ще издържи? И след войната пак Украйна ще бъде строена на ново а Московия ще трябва да се възстановява на ново. Сама.

Когато сащ и слугите от ЕС построят наново Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, тогава и до украйната ще стигнат. Смешки.

За първи път Москва е ограбена и изгорена по време на монголското нашествие в Русия, много преди градът да стане столица на страната. Средно голям град на Владимирското княжество по онова време, Москва е обсадена от монголците през 1238 година. При петдневната обсада московчани дори правят успешна атака срещу врага. Разгневени, монголците завладяват и изгарят града, като буквално нарязват на парчета командира на местния гарнизон. Кампанията на хан Тохтамъш Снимка със свободен достъп Въпреки че победата на московския княз Дмитрий Донски над монголците в битката при Куликово през 1380 г. е значителна стъпка в руското освобождение от монголското владичество, крайната победа все още е далечна възможност. Монголците продължават да са мощна сила, с която другите трябва да се съобразяват, и те доказват това две години по-късно. През 1382 г. монголският хан Тохтамъш нахлува в руските княжества и бързо и неочаквано стига до стените на Москва. Най-големите руски войски, водена от княз Дмитрий, по това време са извън Москва и градът изпада в паника. Монголците измамват московчани, като им предлагат да преговарят и да пратят свои представители. Когато те преминават портите на града, основните монголски сили бързо ги последват, проникват в града и започват истинско клане. Опустошението е огромно. Монголците вземат всичко ценно и изгарят града. Когато Дмитрий Донски се връща в Москва, той е шокиран от гледката на градските улици, осеяни с трупове. Нападението на Девлет Герай Апполинарий Васнецов/Костромски държавен исторически архитектурен и художествен музей-заповедник Към VXI в. мощната монголска държава - Златната орда - вече е потънала в забрава, а бързоразвиващата се руска държава трябва да се справи с нейните остатъци - многобройни ханства и орди. Тези малки държави обаче все още са в състояние да извършват единични наказателни акции. През 1571 г. Русия се оказва въвлечена в Ливонската война (1558-1583 г.), а повечето руски войски са мобилизирани в борбата с шведските и полско-литовските сили в Балтийско море. Кримският хан Девлет Герай решава, че това е отлична възможност да ограби руските земи. Той спокойно потегля към Москва и изгаря близките села и покрайнините на града. Пожарът се разраства и достига самата Москва. Девлет се отказва от плановете си да нападне Кремъл и след като взема десетки хиляди пленници, се връща в Крим. Вдъхновен от този успех, ханът дори предлага османският султан Селим II да завладее руската държава. Тези планове обаче пропадат, след като общата кримско-османска армия претърпява колосално поражение в битката при Молди, недалеч от Москва през 1572 година. Полско-литовската интервенция "Гоненето на поляците от Кремъл", Ернест Лиснер Политическата криза и върлуващият глад в началото на VII в. водят до т. нар. Смутни времена в руската държава. Страната е разкъсана от различни политически групи и движения и страда тежко от интервенциите на чужди нашественици. Най-успешната чуждестранна сила в Русия е Полско-литовската държава (Жечпосполѝта). Полските войски се включват активно във всички граждански конфликти, като подкрепят и използват различни претенденти за трона. През 1610 г. поляците разгромяват войските на руския цар Василий IV, който скоро е свален. Руските боляри предлагат трона на полския княз Владислав Ваза. Без да срещнат каквато и да е съпротива, полско-литовските войски, водени от Станислав Жолкевски, влизат в града и превземат Кремъл. Въпреки че поляците обещават да не включват Русия в Полско-литовската държава и да не накърняват православната вяра, те започват да действат като завоеватели и скоро предизвикват голямо обществено недоволство. Антиполското движение обхваща цялата страна. Полският гарнизон е обсаден в Кремъл и след като опитите да се пробие блокадата не успяват, той се предава през 1612 година. Освобождението на Москва обаче не означава край на войната, която продължава шест години. А Владислав Ваза се отказва от претенциите си към руския трон едва през 1634 година. Великата армия на Наполеон влиза в Москва "Пожарът в Москва през 1912 г.", Виктор Мазуровски Отмъщението на поляците, които напускат Москва, идва 200 години по-късно. Полските войници от 5-и корпус във Великата армия на Наполеон са сред първите, които влизат в Москва през 1812 година. Руските командири решават да напуснат Москва след тежките жертви, дадени от войските при Бородинската битка. Когато на 14 септември Наполеон влиза в града, той го намира почти напълно изоставен. Френският император очаква инициативата за преговори да дойде от руската страна, но вместо това руснаците подпалват по-голямата част от Москва, унищожавайки големи части от града. Французите отвръщат с масови екзекуции и грабежи. Само след един месец, давайки си сметка какви биха могли да бъдат перспективите през зимата, Наполеон решава да напусне града и да се оттегли. Без да постигне каквото и да бил,о Великата армия започва дълго и мъчително пътуване до дома, което на практика води до разпадането ѝ. Потопи се и в тези 5 руски панорамни исторически музея, които ще те върнат назад във времето!

Към VXI в. - това каква римска цифра е, че не разбрах. За един преАтел питам.