Протестите на сърбите в Косово не стихват, няма ранени българи рейнджъри в Звечан

Вучич заяви, че не военните на Кейфор пречат на сърбите, а специалните части на косовската полиция РОСУ и албанските кметове на общини и обяви серия от дипломатичски совалки за днес

Обратно в новината

Коментари - Протестите на сърбите в Косово не стихват, няма ранени българи рейнджъри в Звечан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

протестите на србите в косово звучи като протестите на турците в България!

Косово винаги е било сръбско, дори в исторически план, шиптъри никога не са живели там! За неграмотните ще поясня, че битката на обединените сили на Княз Лазар /вкл. българите на Иван Шишман/ и султан Мурад I, през 1389г. се е състояла на Косово Поле!

Защо е толкова важно на ФАЩ да има война на Балканите?

Кво са, копейките ще почнат да обяснват какви приятели са ни сърбежите, колко са прави и как трябва да ги подкрепяме, нали?

Хубаво е да се спазват правата на малцинствата! Но сърбите се сещат за това само когато се касае за сръбските малцинства. Несръбските общности винаги са били дискриминирани (малко или много), дори и в най-либералния период, Титова Югославия! А най-дискриминирани са били винаги българите!!! Та се обръщам към путинотролчетата по-долу, които бършат сълзи и сополи с думите - Не ви ли срам за стотинки да предавате и България, гадове!!!

Щото Тито беше хърватин... но личен авер на Уинстън Чърчил, не случайно Титовите партизани са обявени за част от британската армия и Чърчил младши става офицер за свръзка между тейко му и Тито, то и затова Сталин правеше циркови номера за да върне Титовата държава в "правия"път.

През 1999 последствията за Сърбия трябваше да са далеч по-сериозни, за да се изключи изцяло възможността, някога в бъдеще, отново да си помислят, че Косово им принадлежи. Грешката на НАТО е, че действа прекалено меко с такива националистично настроени диваци. Това е правилно, от чисто хуманни съображения, но не и от практична гледна точка.

Една държава разделена от модерните фашисти "Световни полицай".

Не е приятно да го кажа, но това се решава само с война! Сърбия обаче няма да го направи защото е обкръжена и няма кой да и помогне. Ако албанците бяха сами, ясно е че сърбите нямаше да се замислят и да ги избутат в Албания. Но зад албанците седи САЩ и пионките от НАТО, а зад сърбите никой който да може да им помогне. Китай и Русия са далече. България нямаше интерес от Югославия, така че хубаво се разпадна. Но България няма интерес от Косово и начина по който то бе създадено. Понеже сме съседи, по време на войните там с Босна, Хърватска и прочие, България трябваше да е неутрална, но по казуса Косово, трябваше твърдо да сме със сърбите!

_stankow

>>>военен контингент, участващ в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово Стабилизиращи, ама най-вече окупационни. Не помним ли уроците от войната 1941-ва на Германия през България срещу Югославия ? Не помним ли окупацията на части от Сърбия, не българските покрайнини, не Македония, а точно части от Сърбия от българската армия ? Как свърши всичко това ? Пак с германците окупираме Сърбия ? Колко пъти настъпваме мотиката ?

А вие защо обявихте война на България на 5.9.1944 и я окупирахте а сега правите същото и в Украйна,дорогой трол? А по-добре пиши това във "Военное обозрение",там ще ти повярват....

Българо-съветската дружба изигра лоша шега на днешна Русия. Разни псевдо-демократи продължават да ни проглушават ушите с комунистическата пропагандна басня че България не е воювала срещу СССР и се е правила на неутрална. На първи Март, 1941 година, Българския Военно-морски флот е предаден на подчинение на Немското командуване и до Септември, 1944 година, изпълнява немските заповеди за охрана на немските конвои плаващи от Босфора до Констанца от атаките на Съветския Черноморски флот. Едновремено с това за нуждите на Вермахта, за да не плащат добавките за военнен риск на моряците ни, е мобилизиран и Гражданския ни флот, дадени са летища за ползване от Луфтвафе(затова още в първият ден на войната руснаците бомбардират немците на летището в Добрич), по Черноморието са изградени немски радионаблюдателни постове, във Варна са построени 80 десантни кораба за немците, у нас също така се ремонтират немски бойни кораби, въвежда се нарядна система за осигуряване на храна и дрехи необходими за бъдещата инвазия на немскат армия в Русия, към 1944 година немците имат 420 военни обекта у нас, като освен обслужващият ги персонал у нас са дислоцирани и два немски пехотни полка, а когато нещата се затягат на наша територия немците правят концлагери за руски военно-пленици. И тъй като официално не воюваме за успехите им при потопяването на руски военни кораби „само” 104 български моряци (35 офицери, 69 подофицери и матроси) са наградени с немски бойни ордени, включително и с Железен кръст, и медали,и тук трябва да отбележа че летците от морската авиация са наградени за това че потопяват съветски подводници извън териториалните ни води а летците-изтребители за защитата на нашите градове от англо-американските бомбардировки(така че те не са включени в споменатите 104 герои). Историята обича иронията, примерно нашия Флот, по време на Междусъюзническата война, се спасява като се крие в Севастопол, а корабът „Варна”, през Втората световна война, е потопен по пътя към Евпатория докато превозва както немски и румънски войски така и боеприпаси за воващите в Крим немци. Все неща които противоречат на изискванията на Хагската конвенция към „неутралните” държави и характеризират воюващата държава... пък иди после питай що са ни окупирали-)

_stankow

През 1944-та година съветското правителство изпраща две ноти до българското да спре да дава бази на германците във Варна и Бургас. През ноември и декември 1941 между Бургас и Варна са потопени три съветски подводници, през март идната година – още една. Българският бряг е база и отправна точка за немската авиация и хидроавиация. Българската хидроавиация също участва в търсенето на съветски подводници. В българските пристанища се формират конвои, които превозват войски и военни товари за фронта. В операциите участват и български самолети. Такова нещо не се прощава - 4 бойни кораба с общо 300 души мъчително загинал екипаж ! Един даже потопен кораб е повод за война. На морските карти точката с координати 42 град. 53 мин. 8 сек. сев. шир. и 28 град. 03 мин. 6 сек. изт. дължина (позиция N 28), над потъналата Щ-211, е означена като място за отдаване на воински почести в памет на екипажите на подводните лодки С-34, Щ-204, Щ-211, Л-24, загинали при действията на комуникациите на противника в западната част на Черно море в годините на ВСВ. Общо 300 моряци и офицери. На мястото, където са намерени телата на двама моряци от C-34, има поставен паметник. На 9-ти септември немците потопяват 50 кораба, които са в пристанищата Варна и Бургас. Ей такъв "неутралитет", с цели 50 чужди кораба в пристанищата. После - ама защо Червената армия навлязла в България, какви лоши, вероломни руснаци. Пиша това, защото сега е абсолютно същото. Предоставяме бази на страна, която воюва с Русия. Летища, "учебни" полигони, "координационни центрове", разузнавателна информация. Чужди войски, които прииждат и прииждат. Чужди самолети, които прихващат руските. Антируска военна пропаганда. Изгонване на дипломати, търсене на "шпиони" и "пълна подкрепа" на враговете на Русия. Участие в антируски военни съюзи - преди Оста, сега НАТО. Изпращане на оръжия и боеприпаси. Трябва да се чете историята. И да се помни. После да не питат някои "ама защо, ние бяхме неутрални".

Формулата е много просто...ако си силен си наречен окупатор, ако си слаб, викаш че си окупиран. Нищо не се е променило за милиони години природни закони, освен реториката. Както е казал римският философ "Силните ще направят каквото могът а слабите ще изтърпят каквото трябва".

Вучич какво чака?? да си спомни 1992 г. и да изпраща сръбската армия в никому неизвестното и непризнато Косово. сърбите са пичове! btw с военнопрестъпника Хашим Тачи к,во стана???

От където и да го погледнеш от двайсетина години се води война на религиите. Може и като трета световна да се води.

Това: "избирателна активност 3,5 процента" Говори достатъчно. Какво търсят наши "рейнджъри" там? Ааа пари.

Да оценят къде какви са повече и да цепнат Косовото, като тези повече със сърби си отидат към Сърбия. Но трябва да се наложи и изискване Сърбия да признае Косово, а Албанците да не закачат сърбите при тях.

Преструващите се на сърби хора от "вагнер" продължават да воюват с НАТО....