Протести в цяла Шотландия срещу съдебното решение за референдума

Организаторка на демонстрациите изтъкна, че шотландците са в капана на съюз, от който не могат да се измъкнат по законен път

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цяла Шопландия е солидарна със Шотландия :-)

Много добре ще е Шотландците да обявят независимост,после и Уелс може !

Защо бе, дИмукратите не щете референдуми, а?

Защото, ние дИмукратити искаме, дИмукратичнъ диктатуръ !!

Столтенберг не е ли "обезпокоен"? Да изпратят умиротворяващ контингент в Белфаст и да разположат ПВО "с нападателни елементи" там? Лондон - санкции нещо?

Белфаст. Седни си слаб две!

Белфаст е в Ирландия умнико .

Да пробват като Косово. Само трябва да намерят някой да бомбардира Лондон с демократичен обеднен уран и графит. Може и като Крим, ама трябва да има чижди военни бази и армия и да намерят къде да се присъединят. А иначе, ами да четат Корана: булката може да иска развод, но само със съгласието на мъжа. Ха да им е честито и да се намажат добре с вазелин.

Референдуми през няколко години. 98% хората, които са гласували за оставне през 2014 година са живи, така че следващ такъв след 70 години.

бяха повечето от гласувалите против. След ковид, колко да са останали ? Затова няма да допуснат референдум

Значи мандалото хлопна за референдуми, а? Защо бе, дИмукратите не щете референдуми, а?

Да са гласували когато е трябвало. Сега да си берат плодовете.

Ами да помолят някой да им помогне!! Както направиха ДНР и ЛНР НАЛИ ОТ ТАМ ТРЪГНА ВСИЧКО ЗАЩО САЩ НАТО ЕС. ЛЪЖАТ ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВОЙНАТА с РУСИЯ

Винаги първо гледам нашия си двор. КЪРДЖАЛИ,ВАРНА БУРГАС?????? 100 Г МИНАХА КЪДЕ СА СЕВЕРНА ДОБРУДЖА И ЗЕМИТЕ КЪМ ТУРСКО ,СРЪБСКО И ГРЪЦКО????

Скоро Северна Ирландия и Уелс. И вижте как американците си продават футболните клубове, а от тях правят милиарди (или препират по-точно).

Е, че те са си колония на ингилизите, кво искат? А и как така референдум????? Щом в Украйна не може - значи и при тях не трябва да може! Каквото за едните, такова и за другите.

Искат да се отделят от тежката прегръдка на кралство Великобритания. Както и Каталуния иска да се отдели от Испания, ама кралят не дава!

Шотландия си е анексирана от Лондон територия и трябва да бъде освободена!

Няма кво да ревът.Преди няколко години имаха легитимен референдум одобрен от британския парламент и 54% си дадоха гласа да не се отделят от обединеното кралство.Да не са пили по пъбовете по време на референдума а да са гласували.Мандалото хлопна

Когато бе референдума ги шантажираха с ЕС. Ако се отделът и край. Е сега нито едното нито другото. ЕС не пожела да са независими, защото след това бяха Испания, Франция, Белгия....

Абсолютно сте прав - 2015 година беше. а аз следях и се ядосвах тогава, защото обичам Шотландия, като родна страна!

Веднага ЕС да наложи санкции на Англия, а САЩ да бомбардират Лондон!

Референдум за ЕС е мръсна думичка на джуджето Путин. Направо референдум си е терористична атака срещу Брюкселската демо крадция.

ДГД Англия, свобода за Шотландия. 5 века англичаните са грабели и убивали света.

А Евразийският проект на Пипи парясаното педерасче къде е?

Тия шогландци, като потисната нация им симпатизирам. Ама тия реферндуми популистки ли са или ще има икономическа изгода? Че не ми е ясна много ситацията там. Ако ще има келипир за местните хора - да се цепят.

И тия не проумяха, че с такива протести никога няма да постигнат исканията си при такава ''демокрация'' която търпяха и те и останалите да се налага ...

според мен трябва да си пуснат отново филма "Смело сърце" на Мел Гибсън и да видят Уилям Уолъс и прадедите им с големите мечове как са провели референдум с англичаните тогава. Е това да го гледат по два пъти:))))))))) "Битката при моста Стирлинг се състои на 11 септември 1297 г. като част от войните за независимост на Шотландия. При нея шотландските войски, под ръководството на Андрю Морей и Уилям Уолъс, разгромяват англичаните, ръководени от Джон дьо Уорен."

Крайно време е Шотландия да скъса английския синджир и да поеме по пътя на незевисимостта!

по англосаксонски. Иначе не спират с наглостта си да обясняват на останалите народи и държави как да живеят.

Свобода на Шотландия от тези саксончета....

Ако народа иска, а съда и закона не дава, тогава се сменя закона. Защото всяка власт следва да произлиза от народа. Съдебната власт си е вид власт.

Ама закона е английски, не шотландски.

тжки и дълги години на свиване в ъгъла очакват джуджето Англия превърнато и без това в бананова лодка без гребла.

Демокрацията не гледа с добри очи на... референдумите ;)

Отделяне от ЕС = Отделяне от САЩ

Отделяне от Пешо означава свобода.