Протести в Монтана и Велико Търново срещу фотоволтаичните централи в яз. "Огоста"

Гражданите блокираха ключови пътища и кръстовища, включително и главния път Е-79

Обратно в новината

Коментари - Протести в Монтана и Велико Търново срещу фотоволтаичните централи в яз. "Огоста" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идиот до идиота майно льо, кретен до кретена...нямало било в Германия такива...как ше няма бе некадърници...четете и проверявайте преди да дрънкате глупости....

Ще бъдат открити много работни места... (цели девет) и няма да натовари ценовия микс по простата причина, че ще отива направо в Швабско

Евала, най-чистата енергия е досегашната, която не заема хиляди квадратни метри площи... тезата, че емисиите от човечеството е катализатор за глобално затопляне са пълна глупост, всички вариации в температурата са естествени и ако се вземат данни отпреди 100 години, а не 30 ще се види, че края на18в е имало по по-високи температури отколкото сега, вдигане на морското ниво с 2.5см на десетилетие е нещо нормално и просто трябва да се вземе предвид при строежите по крайбрежието... В общи линии политиците създават от нищо проблем и после решавайки имагинерния проблем си приписват заслуги, а и на всичкото отгоре ограбват обикновенния човек с безмислени данъци и квоти... Единствено независимост от ОПЕК и по чисти коли в големите градове би имало плюсове.

като напишиш"заловиха мрежи в язовир огоста" излизат десетки статии за този язовир и бракониерите му! та затова сега тия квичат, щото има ли там фотоволтаици риболов ще си има, ама бракониерстване с мрежи няма да има!

В Бг територията става все по застрашително.

Водоемите са публична държавна собственост. Ако принудят управляващите да сложат централа във водата предлагам веднага да се разглоби и раздаде на гражданите.

А тая риба кой я лапа?

тъпи, язовира, този точно, щото има и частни и общински и ведомствени, шъ знайш, та този язовир е държавен! ще рече на държавата а не на някакви скапаняци от северозападвалата монтана, та държавата може да прави с него каквото си иска! като за начало може да забрани достъпа на такива изроди като тебе, дето бракониерствате,мърсите природата, и искате да казвате държавата какво ще прави с имотите си!

региона има повече перспектива без тази централа... Ако е това супер, защо подобна няма в Германия или Швейцария? Примерно на Бодензее или някъде в Алпите...

Енергийната мафия е силна. Ако реши да си сложи фотоволтаик в двора или на покрива за собствени нужди го засипват от становища разрешителни и няма да връща ток в мрежата за да може такива фирми да му продават скъп ток от отровената му вода която пие от язовира. Та управленска наглост няма край. Който иска фотоволтаик да си купи земя и да си построи на нея.Като се скапе фотоволтаика кой ще чисти фирмата ще обяви фалит . И гражданите с отровена вода жадни и мрасни-не изпрани. Рибата е най-малкия проблем.

Никола Стоянов вече го виждам как го духа вятъра и се клати окачен на електрически стълб.

Почнаха ли ви аз отга ви казвам че соларните лайна освен че не произвеждат никакъв ток заемат огромна площ и единстврно служат Германция да ви събира парите докато отварят поредната въглищна мина

На тебе ли да вярвам или на банковото си извлечение?

в монтана са бедни и заради това са станали са тъпи! следствие на това, че са станали тъпи, са още по бедни!

Много малък, но много тъп народ.

Комунисти, сър.

Инвестиционното намерение ще се осъществи на друг водоем,а Баце от Монтана ще стои на свещи, защото един човек е казал на един друг човек, че това е опасно.Само тия от Монтана не ползват климатик в колата, че харчи повече.

Ако е това супер, защо подобна няма в Германия или Швейцария? Примерно на Бодензее или някъде в Алпите...

Защото не четете...точно в Германия има...във Франция има...в Англия има, нищо че вече ме са европейци...

Инвестиция е когато инвестираш в нови раб.места,осигуряващи устойчив доход.А не да пльоснеш едни панели под слънцето,да сложиш едни камери и да продаваш ток.И парите в чужбина,а пък щетите за туземците от България.Между впрочем същите са инвестициите в производството на литий и зелен водород.Абсолютна природна и териториална колонизация.

Да не ти казвам колко печеля от такава инвестиция, че ще се комплексираш.

Само в Монтана постоянно се оплакват, че са бедни и когато дойде някой инвеститор,го гонят защото са неуки и прости и такива ще си останат. Глупав човек и силен вятър нямат спиране.

Инвестицията е само за инвеститора...

Аман от неуки типове което води и до лесноманипулируемост !

И аз не съм против соларки и перки, но искам аз да ги произвеждам и изграждам на чужда земя в други държави ,дето има тъпаци съгласни да си съсипят земята, а аз да печеля от изграждането им и тока от тях.

Кой те спира? Знаеш ли колко компоненти от конструкцията са вносни? Започни да ги правип и ще спечелиш.

А кога братята хамериканоси ще дойдат да правят фракинг и той бил безвреден ...дори полезен за подпочвените води

Сега е факинга, а фракинга ще е после...

Ти от космоса ли си водоснабден!? Знаеш ли какво пиеш, немалко отрови има във водата, когато не е от водопровод.

Това е хитро...после ще Ви продават дзилената енергия на тройна цена...уж дзилена и уж по евтина ...а тя се продава по скъпо

Това не само че няма да пречи на популациите, ами ще направи и водата по чиста и загубата и по-малко. Необразовани и прости хора.

прооозз...винаги влияе...първо ще намали слънчевата енергия която достига до водата...това автоматично ще намали температурата и т.н. то така ако беше в пещерите в които има вода щеше да бъка от риба

Има ли такива централи в Германия? Или в Швейцария? Примерно на Бодензее... Там имат няколко големи язовира, защо не ги използват за това? Щели да дадат 20млн за ремонт на стената и после да инвестират 1млрд. Сигурна ли е технологията? Ако започнат с този язовир, то после ще стане подобно и с другите.

Затова в България няма да дойде нито един инвеститор и да отвори работни места ,а когато стената се пропука и залее всичко по пътя си викнете тия шаранаджии да се оправят

Там може да се развие туристически бизнес от който да печелят много повече хора. И то местни. Като печалбата остава при тях. Язовира е голям, красив и има потенциал за това. Наблизо има висока планина, туризъм. Това най-много да даде 20 работни места и то може да не са за местни хора.

Какъв бизнес? Йедене, пийене и пцуванье. До мандръсанье не се стига. Ходил ли си в местна кръчма да ги видиш какви са услужливи местните?

Ходил съм и зависи къде си попаднал. То и в София не е по-добре. Но трябва да се гледа в перспектива...

Онова комунде Георги Кадиев плаща на протестиращите, че жена му държи 90% от фотоволтаиците в Северозападна България и не иска конкуренция!

Браво на риболовците, но къде са зелените дебили... или те действат само, когато им натиснат копчетата в плиткоумните кратуни...

Уникални хора сме, честно! Няма такива идиоти като нас никъде по света.

Доказателство е, че никой не разбира кого защитаваш, но ти цъкат плюсове.