Тютюнопроизводители ще протестират на 3 гранични пункта

Националната асоциация на тютюнопроизводителите организира на 24 януари протести на 3 гранични пункта. Днес хиляди блокираха пътя Гоце Делчев-Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Тютюнопроизводители ще протестират на 3 гранични пункта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера как в условията на пазарна икономика някой ще гарантира едни цени. Също не разбирам как за постигане на едни или други цели се изпозват брутално и нагло децета /учениците/. Държавната агенция за закрила на детето защо спи. Налице е грубо нарушение на правата на детето. Аферим .............

ЕТОЗА ЩО РЕВАЛИ- ДА ИМ ДАДЕМ ЕДНИ 160 МЛН. НА МАНГАЛИТЕ!

На 100 пункта ако искат да протестират. Не пуша и не подкрепям отглеждането на тютюн или други отрови в България. Ако искат да садят домати, картофи или да се изселят в Афганистан.

Един частен бизнес (като отглеждането на тютюн) щом не може да се самоиздържа преминава във ФАЛИТ, човека си взема петте лева от некадърния опит и продължава нататък. Който гледа тютюн бял ден да не види!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

а да бе тези си скарват прехраната с това производство *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е верно, че това са платени протести и тези 200 човека се борят за 160 милиона! Те няма да вземат толкова! Остатъка е за Глиган Пеевски.

А на мен вече не ми е изгоден жилищния кредит!!!! Може ли държавата да ми го изплати и да си почивам?

обаче пък никой не се сеща да им каже, просто да си направят тютюна на цигари и да си ги продават по улиците. Това е справедливото и логично решение, което си струва да се отстоява. Докато това не се случи, потенциала на тези хора ще бъде употребяван от едни или други - точно както се случва сега.

Съжалявам ги тези хора, но това е свободната и пазарна икономика. Не може, когато ни е изгодно, да искаме да бъдем частници и държавата да не се меси в това, какво , на кого и по колко продаваме, а когато нямаме изгода - да ревнем , че държавата е длъжна да ни изкупи продукцията и да ни субсидира.

Айде спрете с тъпите клишета "съжалявам ги тези хора". Заради подобни "съжаления" сме все надупени и подминаваме всякакви простотии с друг тъпизъм - "кво пък толкова". Що не се опитат да отглеждат нещо друго! - Свикнали са да им изкупуват тъпия тютюн на преференциални цени. При положение, че в ЕС тютюна е една от малкото земеделски продукции, за които не се плащат субсидии. В Гърция и Турция на по-лош климат, почва и природни дадености за земеделие правят по 3 реколти на година от даден продукт. А нашите "много работни", но средновековно закостенели правят по 3 ръце НИСКОКАЧЕСТВЕН тютюн.

Браво! Много точен коментар.

Асоциацията вместо да организира протести да търси пазари навън - Турция, Гърция, Македония, Сърбия... Русия. Държавата не е длъжна да изкупува тютюн.

В случая даже не е държавата изкупвач- искат държавата да нареди на изкупвача да им купи тютюна скъпо. А той че е нискокачествен, не ги интересува. Все едно някой дати нареди да купиш долнокач. стока за висока сума. Отделно има и държ. субсидии от 160 млн, а за пчеларите и останалите- няма. Излиза, че електоратът на ДПС,който не говори български и има само 7-8 кл. образование, хем печели от частните купувачи, хем от нашите данъци. И аз искам така- хем шефът дами плаща, хем държавата. Неведнъж им беше казано- бъдещето е в етеричните масла и билките, но там се иска труд, няма ДПС, няма 160 млн субсидии и хода без образование надала и ще седнат да четат за билки

САМО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ИЗКУПВАЧЕСКИТЕ ФИРМИ И ДА ОТИВАМЕ ПРИ ПУТИН

Да отиват да блокират Сараите на Душман Доган в Бояна и да оскубат брадата на Местнчо, а за Варадеро те си знаят, Съсела е ясен

Протести,ли? Ами,да ги докарат пак в София,за да видят,как се целуват Станишев и Местан!

Ако коментарите чете някой от тези протестиращи имам въпрос: Защо държавата трябва да ви даде даром тези 160 млн. лв? На база на какво ви се дължат тези пари?

На база развитие на селските райони програма, европарите по която ще бъдат спрени преди да бъдат откраднати от шайката на Орешарски

А дали се полагат средства по тази програма на производителите на опиум, ганджа и т.н.? Щото имам една нива и се чудя картофи ли да садя или нещо друго?

Искаш да ми кажеш, че тютюнопроизводството е приоритет на ЕС и като такъв получава субсидия от ЕС!? Така ли? С други думи 50% от тези пари трябва да даде ЕС и 50% трябва да даде българското правителство, така ли? Дали не се опитваш нагло да ме излъжеш в момента, а!?

ЕК не отпуска ни едно евро за тютюн и заяви, че това може да стане само от бюджетите. Само България дава такива субсидии, по полит. причини и затова ядем гръцки, турски плодове и зеленчуци.

Аз смятам да започна свой бизнес в България - смятам да произвеждам опиум. Аз настоявам за изкупни цени на опиума по високи от тези в Афганистан и субсидии от ЕС и от България. В противен случай, аз няма да пращам своите деца от 1-та жена в медресето/от другите така и не ходят/ и ще поканя още беженци от Сирия и Афганистан.

Протести на тютюнжиите?! МНОГО ШУМ ОТ БОСИ КРАКА!

Шест годишни деца ставали в два през ноща и ходели да работят на нивата с тютюн. Това си го признаха по тв-то. НЯМА ЛИ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ КОИТО ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ДЕТСКИ ТРУД? ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО КЪДЕ Е ? ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ДЕЦА ДА СТАЧКУВАТ ?

Горките хора.. , така и не разбраха за кого гласуват, кого подкрепят, кой сега им върти номера с изкупните цени на тютюна ..че и даже със спиране на детските ги плашат. Приятели, оня вашия човек със порциите - с камъни трябва да го благославяте. Не е грях да си неграмотен, грях е обаче да ограбиш бъдещето на децата си!

Ало, производителите на тютюневи наркотици! Вие произвеждате продукт, за който не само че няма вече толкова голямо търсене като преди, но и който е вреден. Никой не е длъжен да поема вашите загуби! Научуте се да произвеждате нещо полезно и търсено, например рози. Или картофи. Билките също са добра идея.

Такива тъпанари като теб бол.Бъкани сте с идеи .Много си слушкал вожда си. Само едно не разбирам ? Защо изобщо коментират разни келешчета , които не знаят за какво става въпрос???

Ми щото към момента тези "келешчета" са основните данъкоплатци, които генерират парите за всичко. Остналите сте хрантутници на държавна ясла или драпате да бъдете такива.

Я по леко с думите, резняк! Става въпрос за това, че някои произвежда продукт, който: 1.е вреден, както за ползващия, кака и за околните 2.за който търсенето намалява Производителите на въпросния продукт вместо да почнат да произвеждат нещо което се търси и не е отрова, искат държавата да им изкупува стоката на посочени от тях цени. От де на де? Никой не им е длъжен - ако не им харесва тук - да си ходят в Гърция или Турция, границите са отворени сега.

"Разните келешчета" са тези, които плащат масрафа на цялата кочинка, вкл. и на тези, които не знаят и дума български, но определят съдбата на България, и които сега странно защо, искат нещо от същите тези "келешчета", вместо от вожда си - виден мислител, философ и хидроинженер.

Значи правеха сравнения с Гърция, къде се купувал 2 пъти по-скъпо. Ами да го продадат в Гърция. Да се договарят предварително с купувача. В момента в който тръгнат да го продават на други, онези ще вдигнат предлаганите суми. Това е конкуренция и капитализъм. Трябва да се ориентират на пазара. А най-добре да зарежат тютюна.

Няма какво да протестират - тютюня на гръб и в Гръцко-нали там е 5 евро!