Деси от протестите съди България в Страсбург

Пловдивската асоциация за правата на човека подава жалба срещу България в Европейския съд в Страсбург от името на Десислава Николова и родителите й.

Обратно в новината

Коментари - Деси от протестите съди България в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туй дете да си учи уроците. Да не се размотава насам - натам и да прави революции. За революциите си има хора. Трябва да са с поне минимален житейски опит, за да може да съобрази чрез опита кое е лъжа, кое е истина. Не че някои хора с опит го умеят, ама нейсе.

Профилът на форумците според мен се дели на 2 категории: - защитаващи Деси, вероятно били на жълтите павета, са същите никове защитаващи "антитерористичните" акции в Украйна. - против Деси, същите никове защитаващи сепаратистите в Украйна. Явно сме народ от раздвоени личности, които не им изнася да носят отговорност за действията си. Тогава за каква законност и справедливост се напъваме?! спазкаква и затова никога ням

Да съди баща си, че не я е озаптил на време да не ходи по протести. Ако в тарапаната някой я беше изнасилил, пак държавата ли щеше да е виновна? Татенцето да държи здраво юздите и да не прехвърля отговорността върху други.

Кутевчетата пак се вихрят неудържимо. За жълти стотинки по заповед на Кутев- един от главатарите на БСП- хулят всичко и всеки във форумите които са за България и народа, за законност и сигурност. Затова хората протестират срещу липсата на закони, срещу държава без справедливост и сигурност. А к. хулят ли хулят. За повече информация- сайта "Биволъ".

Показаха ги и по НТВ, бащата и тази кукличка дадоха безценни съвети на другите родители как да възпитават децата си, как да си знаят правата, как да се борят със законно избрано правителство ... истински народни будители. А другите деца, които се мъчат да решават задачи, езици, пеят, свирят на музикални инструменти, тренират здраво... не са интересни.

Всяко дете е различно, лошо няма нито в пеенето, нито в народните будители. Както казваше един колега - на толкова умници трябва по един тъп да ви дава акъл щото вие на 2 магарета сено не може да разделите..

Има нещо по нашенски демократично в цялата тази история. Пловдивската асоциация за правата на човека подава жалба срещу Агенцията за закрила на детето: "15-годишната Деси е била тормозена от държавните институции в лицето на СДВР и Агенцията за закрила на детето. Разпитвали са я защо ходи на митинги без придружител, след като е непълнолетна" . Излиза,че Агенцията за закрила на детето тормози децата! Защо ли нищо не ме учудва? Просто зависи от коя страна го погледнеш. Затова и коментарите по казуса са в зависимост от това от коя страна го гледат, от лявата или от дясната-всеки вижда различно. Агенцията за закрила на детето би могла например също, да разпитва и младите ромки защо ходят да се таковат без придружител, след като са непълнолетни? А пардон, забравих, че там вече нещата са от ранга на културните традиции на един етнос и неговите етнически права. Та тежко й ако я усетят хората от асоциация за правата на човека.

Мойта баба пита детето скъпа ли е таа боя, и стига ли и за насекъде, Но това не било по темата, зер само за страданието на пиклата да питаме ? Абе я си...! Владимиравич Путин, само ТОЙ ша ви управи !

Господи боже, какъв булшит... "Репресирани" били. Е...х го и в протеста, е..х го и в нефелната ви "революция". Безсилна, истерична работа. И дай сега да плащаме на жалките смехурковци, дето някой в тълпата ги настъпил, репарации за полицейски терор. Лякс.

ДОКАТО СА НА ВЛАСТ ОТ 70г. ПЛАЩАМЕ!

По -жалък си и от "смехурковците"... А кои са те, а?

Мнооого си безпристрастен - като комунист!

Прокуратурата и органите за защита на детето да се самосезират и да подведат родителите под отговорност! Законите трябва да се спазват!

НЯМА ЛИ ЗАКОНИ ? КОЙ ОПОРОЧИ ИЗБОРИТЕ? КОЙ ?

За какво да подведат родителите под отговорност, след като момичето е изразило мнението си, включително и със знанието на баща си?

Точно защото е със знанието на баща си трябва да бъде приведен случая в прокуратурата. Ако аз отида и кажа на баща ми, че искам да обера банка ще ми бъде ли позволено? Според законите в тази страна е забранено на малолетни лица да участват в политически настроени мероприятия. Малката трябва да получи задочна присъда до навършване на пълнолетие, а бащата да плати обезщетение на държавата за неспазване на законите. П.П. незнанието на закона не е оправдание!

КОЯТО РАЗВЪЛНУВА СВЕТА УПЛАШИ "ПОЗИТАНСКИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТА" И ТЕ ВДИГНАХА МИЛИЦИОНЕРСКАТА МАША ЙОВЧЕВ И ПРОПАГАНДНАТА ТРОЛСКА МАШИНА СРЕЩУ ЕДНО ДЕТЕ КОЕТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ НОРМАЛНО !

Pycku!

То детето си живее много добре, политиката не го интересува, нито му пречи на училищната работа.

ЕДНО ДЕТЕ ДА СТРАДА ОТ КОМУНИСТИ И ДА НЕ СЕ ВЪЛНУВА ! НЕ ЧЕ НЕ СТЕ ТЪПИ !

При такова "засилено" полицейско "присъствие" не виждам каква опасност може да има за момичето /освен самите полицаи разбира се/

През втората световна война, малолетни, ставаха партизани, терористи, обучавани да убиват!! По време на соца от 9 клас, започваха да ни обучават да боравим с оръжие (ако се наложеше да убиваме "врагът")А днес "позитановските моралисти" са възмутени че едно 15 годишно момиче, протестира!

БОРИ СЕ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ КОЕТО КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ДА ОТКРАДНАТ!НЕКА И ДРУГИТЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ТЕЗИ РОДООТСТЪПНИЦИ!КАТО СИ ПИЯ КАФЕТО И ГЛЕДАМ СЛОВОБЛУДСТВАТА НА ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТАТА СИ МИСЛЯ ГОРКИТЕ ДЕЦА ОЩЕ КОЛКО ПРОСТОТИИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕЖИВЕЯТ !

Pycku!

Децата да си стоят в къщи и да оставят тази работа на мама и тати ;] ;] И стига сте намесвали комунизма, ставате смешни (не че не сте) ;] ;] ;]

ЕДНО ДЕТЕ ДА СТРАДА ОТ КОМУНИСТИ И ДА НЕ СЕ ВЪЛНУВА ! НЕ ЧЕ НЕ СТЕ ТЪПИ !

Майната им на тези, които вместо да си седят у дома и да работят упорито за страната си, всяват раздори, невиждано нахалство и слободия, каквато на Запад не са и сънували!

До колкото знам за да стигнеш до Страсбург трябва да минеш през българските инстанции....или за десито това не важи зер "сълзи проля детето"...

Детето изглежда доста умно !А вие дето я плюете сте едни мишлета!Трябва да ви е срам че децата ни са по площадите да спасяват малкото останало от държавата!

Има си олимпиади, състезания, реферати, тестове ... където се доказва дали си умен или не. Ти обаче с един поглед на снимка веднага разбра :)

В РАБ ФАКА НА ОЛИМПИЯДИ ЛИ ХОДЕХТЕ ?ЗА ТОВА СТЕ ТОЛКОВА УВНИ !

Аз съм от поколението, когато отмениха историята на бкп като дисциплина. Един беше написал реферат и му писаша 6, няколко имахме 3 и останалите 2. Съжалявам, че съм си бил изгубил времето да уча тъпизмите на идеологията бкп.

Pycku!

Грамотно писане level Pro Idiot ;] ;] ;] Както каза друг потребител - има си олимпиади, тестове и други! "Детето" да навърши 18, пък после да си чупи главата.. ;] ;]

"РУСКИИИ" НЕ Е ЛИ "ФАШКИИИ"

Бе като и гледам лицето, сигурно има опит като на 25 годишна кво ши кажете аааааааааааааааа!!!!!!!!!

Проблема на родителите е, проблема ее, той еее, чеее Там , в Страст брег требе да до- кажат на съдийте, че детето си обува гащички, като излиза да лута по диско-теки и портести ----------------------- 1, баба Тодорка

ами за ПЕЕВСКИ како ше кажеш, а?

ГУЕМ ТАШАК ! Стиги ли ти, или искаш и двата, тамм, около гз

От 15 годишна тръгнала да прави муцки с охраняващ полицай за пред камерата. Нищо добро няма да излезе от нея, да не казвам по силни думи.

Е, ТО НАЛИ ОТ ПЕЕВСКИ ИЗЛЕЗЕ! - не се коси за нея!

"Провдифска асоциация за правата на човека" ? Ама това са онези , лелките, от кв.Коматьово, с торбите, Дето взеха правата ТОЧНО на Шефката на Съдийския съюз , защото ей-така им беше наредил, другаря Цвятко- герберс тъп и мил # баба Тодорка, хигиениска в Офиса на бТТВ"Трътките"

Това "дете" на 15 години защо е със боядисана коса? Според действащите закони е непълнолетна и родителите носят отговорност за действията му и поведението в обществото. Чий го дири на протестите и защо родителите са разрешили подобно нещо?

Вместо "непълнолетна" да се чете малолетна!

Дири да вземе някой лев от държавата.

НЕ СЕ КОСИ, СЕГА СЪДЪТ В СТРАСБУРГ ЩЕ КАЖЕ КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ :)))

БОРИ СЕ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ КОЕТО КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ДА ОТКРАДНАТ!НЕКА И ДРУГИТЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ТЕЗИ РОДООТСТЪПНИЦИ!

Тя ако знае за какво е протестирала щеше да е добре !

Позаинтересувай се кои са родителите, баба й и дядо й и после говори! Ще ти го кажа - Комунягииииии!

Ауууу, скриха ми коментара, защото съдържал цинизми. Брях, брях. И какви бяха цинизмите?

Та предполагайки какви са ми били "цинизмите" да повторя: В европейска държава спазваща законите това дете щеше да бъде отнето от родителите му. Останалото ще го спестя, за да не излязат пак цинизми :-)

МНОГО СТЕ БЕДНИЧКИ ЗА ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, А И БОЛНИ КОМУНДЕРСКИ МОЗЪЧЕТА :)))

Накърних доброто име на малката пиклуша, и ма истриват, защото съм била със грозно име ? Тц тц тц...! Ми то, по-добре, Владимир Владимиравич Да дойде!! Тук не може да се дьйша вече ат "УСА- сарасаит"? -,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,- баба Тодорка, хигиенистка в Офиса на бТТВ"Трътките"

Не тя да съди държавата,а държавата трябва да осъди родителите защо непълнолетно момиче, присъства на такива сбирки,та тя е на 15 години .На запад това ще е проблем с родителите ,а не с държавата.Престанете да се занимавате с такива неща. Деси трябва да си гледа училището ,а не да си прави фотосесий. Родителите трябва да се срамуват вместо да се занимават със съдилища.Как ще покажат на това дете ,че има закони в държавата,като не ги спазват.Медийте също не трябват да подкрепят това действие на Деси-те също знаят,че е в нарушение на законите.

Откакто сме в ЕС всички имаме права, включително и децата!

Знаеш ли значението на термина "права"?

Непълнолетна става на 16 години, а по това време е била на 15 което означава, че е малолетна - още по-лошо!!!

МИ ДА ПРОБВА ДЪРЖАВАТА - ЩЕ И ОЛЮЩЯТ ТОЯ ПЪТ 100 ХИЛКИ ЕУРО :) мноо си тъп бате :)

При такова "засилено" полицейско "присъствие" не виждам каква опасност може да има за момичето /освен самите полицаи разбира се/

Впечатлен съм от ЦИНИЗМИТЕ с които тук се "грижат " за детето!

Аз вече изобщо не се впечатлявам от методите на комунистите. БЪЛГАРИЯ ненавижда комунистите и комунизма и те много добре го знаят. За целта използват репресии и всички останали начини за вкопчване във властта, които им подшушва КГБ.

Абе какво прави тая мърла там. Няма ли си уроци да учи. Пък и цигара налапала. Един як бой баща й да й спретне, а не да подават жалби, за да печелят пари. За какво мислите подават жалба - за пари.

и престъпници започнаха да съдят държавата. Естествено подтиквани от разни НПО, които са чужди агенти и получават финансиране от чужди държави, служби и посолства. Западни, естествено. Това се прави с цел дестабилизиране и саботиране на държавата. Всичко е демагогия и лъжа, за да бъде държана страната в колониална зависимост.

Докато подобни на теб комуноидни идиоти преобладават, ще бъдем в колониална зависимост, защото не сме заслужили свобода.

Не разбирам за какво ще съди България, първо е на 15 години и не мисля, че едно 15-годишно момиче разбира от политика, за да ходи само на протести. И второ - всички знаем, че определени партии, най-вече ГЕРБ, обикаляха училищата и даваха по 50 лв на ученик за участие в протестите. И вместо да се засрами, че от малка участва в такива неща, тя съди България в Страсбург. Просто нямам думи...

и детето ти има право на мнение, как се грижиш за него!

Има право на мнение по неща касаещи социалното му положение!

Ами като си го видяла всичко това, защо не отиде да докладваш в полицията. Нали си примерна гражданка. Щяха да те "наградят" я с екскурзия до Турция я с нещо друго. Значи си съучастник в този случай.

"За какво съду БГ ..."- не 4ете ли статията??? Моралните съждения /твоите/ са лично твои и некасаещи другите, юрудическите такива са ОБЩИ и се решавт в съда! и в ЕУ има закони, а органите за права на децата НЕ са за да репресират децата, както е в нейния случай.

Гледах профила на Деси,която уж е на 15години във фб и другото нещо което ми направи впечатление, освен че няма протест без нея, е че почти на всяка втора снимка е с цигара. Може би бащата трябва да се замисли за друго преди да съди България.

Ти по примерен ли беше на нейните години? Светец ли си или ангел?

В интерес на истината. Пройно, на нейните години, а и досега спортувам доста усилено и до сега нямам изпушена и една кутия цигари, не че претендирам нещо. Но да се върнем на въпроса - според теб отговорно ли е от страна на баща й да й позволява да пуши, да ходи по нощите на протести и да прави циркове. Предполагам таи надежди след няколко години да се намъкне в политиката, или поне да стане нещо като един блогър, дето е известен с това че не ходи по нощите да боядисва паметници

предлагам всички живеещи на територията на България да подадем колективен иск в Страсбург и да осъдим тая държава да ни изплати заемите,които сме теглили.

59 ( нерегистриран ) 17.04.2014 08:57 - Ако България е "съветска република" или Русия - Пуситата седяха 2-3 години в затвора. - Ако България е Хамериканска република - октомври 2013 г. - заблудила се млада жена в кола беше догонена и разстреляна пред белия дом от полицията, нищо, че с нея е бебето и. Нещо да кажете соросоидите ?! Що не съдите Обонго или той ви плаща заплатите ?

Жената се беше побъркала и това беше единствения начин да не пострадат други хора. Затова пък в България безмозъчните началници на полицая от снимката не им пука какво ще стане с него.

МИ ко да ти кажа - най-големата грешка бе, че не ви изтребихме овреме :)

Какво да се прави другари особено тъпи, католическите майнички срещу православието, в Украйна - католици срещу православието, у нас Бареков католика от гр.Баня където царя си продава имотите. Война на религиите, но после да не бъдете всички таковани от ислямистите.

Типиично за една грозотия,която не може да направи впечетление с друго...

Деси да заминава по бардаците на Европа,па там да съди сводниците си

Eeee. бате, дека съм я, дека си ти...само мое да мечтаеш за моя сфинктер....

Препоръчвам на Деси да осъди и лично, Станишев за лъжите му че вече няма кой да ни страхува?

"...кой да ни страхува" По неграмотността им ще ги познаете! Как кой? ГЕЙберастите!

Само за информация, това е цитат на Делян Пеевски, така че не сте съвсем прав за "ГЕЙберастите"

Ало, еничарите на служба на Сорос. Законите са за всички. Това са поредните долни манипулации. А детето като навърши 18, да ходи да гласува за кой си иска. А щом има и проверка за наркотици, работата започва да се изяснява. То соросовите протестираши на Майдана се оказаха здраво напомпани с дрога.

с'я като ти ожулят 15-20 хилки в евро, ше гризеш дървото още една година, навместо да си чукнеш тиквата и да разбереш защо си на това положение и да се позамислиш преди да гласуваш!!!!!!!!!!!!!!!

"а ти си само 8-ми клас, а какви ми ги въртиш", ... "ако зне баща тиии/твойте секси игриии. Най-накрая българската държава да си свърши работата и веднага писъци. Има ли 15-годишен право да гласува, да кара автомобил, да живее сам/ да създава семейство ... по законите на ПБ и ЕС ? Запитайте се защо и тогава пишете простотии.

Много противна тая Деси-прилича на траверс...

е, тя не се предлага на ДЕПУТАТ, просто съди българия :)

е заради такива буклуци като тая кифла държавата е скапана

ДА БЕ, НЕ ЗАРАДИ ДЕПУТАТИТЕ! мноо си готин вееее :)

за какво по точно ще съди България,че правителството не си е дало оставката или какво?

стани съдия в Страсбург и ще прочетеш жалбата :) лесна работа - кво? :)

Абе какво прави 15 годишно момиче там?! Вместо родителите да се заемат с нея, тръгнали да съдят държавата!

ми т'ва прави - снимат я и после съди държавата - не видя ли? :) като е калпава държавата и прости държавниците и държавните служители - к'о да праим :)