Сайтът на НИМХ пусна протестен надпис

Инвестицията в науката гарантира бъдеще за България.

Обратно в новината

Коментари - Сайтът на НИМХ пусна протестен надпис | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите трябва да им стигнат за боб! Хвърлят го и познават времето - за вчера! Баба ми познаваше по-добре прогнозата за времето!На тези сегашните от НИМХ-на баба им фърчилото!!!

докато се приема бюджета ,всички службички са се изучили да КАК пищят

Преди време и с по голяма територия България се е управлявала от един цар Симеон примерно сега имаме над 50хиляди души в общини министрества областни и тн значи е можело и сега може

и от тия нищо не става.

В БАН ОТДАВНА НИЩО НЕ СЕ РАБОТИ. ПО-ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗАКРИЕ И НАУКАТА ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ.

Както е в САЩ.

И не само в сащ.

ей, освен от чалга имате ли нещо в главата? Ученият е човек, който създава нови знания или обогатява съществуващите. Творчеството не се яде, нито се вижда с очите. Но резултатът от него е технологичния свят и напредъка в медицината. За да разбере за какво иде реч, научната дейност трябва да се оценява. В България след премахването на ВАК няма орган , който да оценява работата на учените. Нагласуваха си някои хора титли и сега е пълен прогром. Законът за миним алните изисквания за научната работа събира прах в НС вече четири години, свидетел съм бил на думите: дай да взимаме титла, че ще влезе законът за минималните изисквания и няма да можем да взмем титли. Та така. Те хубаво искат, ама дали отсяха плявата от зърното. При капитализма, за да получиш, трябва да дадеш. БАН храни паразити и хора, използващи властта за лични цели. Не може да оцелее такава организация.

Те не участват ли на свободния пазар и не печелят ли от него достатъчно, че искат държавата да им плаща сметките? Що не погледнат колко частни сайта има, където учени от цял свят печелят кинти и не се оплакват? Що не си спомнят как преди валутния борд комунистите ограбиха банките и стопиха парите?

Седнали и написали 48 страници, продукт на учените от БАН, помпозно озаглавен "ВЪЗГЛЕДИ, ЗА ОСНОВНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЦЕЛИ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ". Положих героически усилия и прочетох всичките 48 страници, които по никакъв начин не ме накараха да сменя тезата си, написана по-горе - социализъм, социализъм, социализъм и нищо конкретно. Общи лафове, като при Тодор Живков. За мен БАН е СТАТУКВО, СОЦИАЛИЗЪМ В НАЙ-ПОШЛИЯ МУ ВИД - ПАРАЗИТИ, КОИТО ЖИВЕЯТ НА НАШ ГРЪБ, БЕЗ ДА ДОПРИНАСЯТ С НИЩО ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА СТРАНАТА НИ. ДОРИ И ЕДНА СТРАТЕГИЯ НЕ МОГАТ ДА НАПИШАТ КАТО ХОРАТА, А УПРАВЛЯВАТ ИМУЩЕСТВО ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ. ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ, КОИТО САМИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА АКАДЕМИЯТА СА ОПИСАЛИ, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАКАРА ДА ОБВИНЯТ КОЕТО И ДА Е ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В СТРАНАТА. КАЗИОННА НАУКА, СЪЩАТА, КАТО КАЗИОННАТА ЖУРНАЛИСТИКА..ПЛЪЗГАТ СЕ ПО ПОВЪРХНОСТТА НА НАУКАТА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАКАРА, ДА ПОТОПЯТ ГЛАВА ПОД ВОДАТА, ЗА ДА ВИДЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА.

Какво ни дава БАН? Наука, която не е полезна на практиката?БАН получава 11 милиона лева от сътрудничеството си с практиката. Всичките останали 125 милиона лева трябва да ги плати или българският данъкоплатец или европейският или някакви незнайни, чудни фондове, програми и програмки. За мен е пълна боза с мирис на социализъм. Усвояват пари, нищоправейки... Чудя се какви ли аргументи изтъкват служителите от БАН, за да получат финансиране от бюджета. Нещата си вървят така, както е било при социализма. Изливат се едни пари и толкова. Файдата никаква я няма. Не е ли по-добре ясно и точно да се прецизират тези дейности и да се види, кое е полезно за обществото и кое не е. Да се види все пак какъв продукт ни дават БАН и трябва ли ни наистина този продукт. На мен БАН ми прилича като Кремиковци - социалистически мастодонт със спорна финансова, производствена, екологична и научна репутация.

Прави са хората. Без наука, без армия, без собствена централна банка, без национален капитал - няма държава.

За какво им обясняваш , най_големото престъпление на т.н. демокрация е пълната деградация на обществото.Какво ви стана бе хора , българи , за 27 год. се превърнахте в тъпи , немислещи същества, нямащи потребност от наука , от култура от ......НИЩО

Това не мога да разбера, да си учил толкова много и накрая 460 лв заплата?!?! В същия момент кретенчета дето имат висше, но казват, че 1х1=2 взимат 5 пъти по-големи заплати, а девойките разчитат на френските си умения да се крепят на работа където никаква работа не вършат, а тези хора използват уменията си и постоянно се развиват, но в същия момент пляк 460 лв. заплата!

пишеш такива ГЛУПОСТИ значи никога не си и стъпвал в БАН - аз работих там (шест) месеца и искам да ти кажа , че това са едни ТЪРТЕЙ , които в повечето случай дори и на работа не ходят , а само се разписват за присъствие и за заплата .

Скотовете нямат нужда от наУка. И за чий им е - мозъкът им е кат айце. Дай им да натумбат гайдата с помия, лъскав китайски строшляк, дънкач маде ин Туркия и да си паркират кашончето на тротуаря. А най-голямото радост за скота - да го връткат комунисти, турци, араби, алтайци, а па он да пържи себеподобните тарикат-балъчета.

Най-негодните за нищо са българските синоптици!! Да се въведе японското заплащане-колкота са познали от прогнозата за деня-толкова пари, а щом не са познали-значи не са работили, в Япония за не работене не плащат!! Да се въведе веднага у нас!!!

Тия па, о но нема леп, они сакат наука Па да си я ядат ба

Не бих нападал хората от науката, те са нац. богатство.

тия са богатство - не завиждам на тая държава .

Писна ми от БАН.Някои от тия идиоти наричащи се ""учени"", тръгнали да пишат че "" нямало Турско робство в България"". А Българите(Христо Ботев, Левски), преди Освобождението, сами са си казали как са живеели- ""в робство, иго""... Щом тия боклуци са почнали да ЛЪЖАТ за историята на България, нека се махат от България... Не ни трябват псевдо-учени, готови да се продадат на всеки( Ахмед Доган, Местан), който им предложи пари за да пишат ЛЪЖИ за България. Нека стоят гладни или да се махат.

Боже, боже, каква простотия! Не е истина! наистина ли в България има толкоз прости хора като теб, бе? Е да са ви честити бежанците! Те ще ви пооблагородят!

Какво ти пречат бежанците на науката бе?

Тия учени са най-тъпите хора, честно Бойко го няма, на кого се жалвате, бе, нещастници мързеливи Ходете се жалвайте на Генерал Радев

А защо не протестирате против огромните заплати на 90-годишните Ви сенилни началници - в скоби и в кавички академици?

Внесете хора от вън, който да свържат бизнеса с науката. Щом тук няма такива.

На ме ми се обаждаха от Индия, да ми предлагат работа в София. И те така.

Първо, БАН да даде отчет за работата си детайлно. Второ, как е решен въпросът с финансирането на научните изследвания в страните от ЕС?

РЕШЕН Е ТАКА: ОТПУСКАТ СЕ МИЛИОНИ ЕВРО ЗА КОНКРЕТНИ ПРОЕКТИ - ПРИЛОЖНА ИЛИ ФУНДАМЕНТАЛНА НАУКА. ИМА ЗАЛОЖЕНИ КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА НА ПРОЕКТИТЕ, СФОРМИРАТ СЕ ЕКИПИ ( СВЕТОВНИ), УЧЕНИТЕ ПОЛУЧАВАТ НЕ ПО 420 ЛВ, А ПО 3-4-5-6-10-15 ХИЛЯДИ ЕВРО МЕСЕЧНО. ИМА МНОГО МЛАДИ КАДЪРНИ БЪЛГАРИ В ТЕЗИ ЕКИПИ. ТАКА СЕ ПРАВИ. У НАС - АКАДЕМИЦИ СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ СЕ ВКЛЮЧВА КОМПЮТЪРА...

ще ти обясня подробно. в ЕС страните се отпускат кинти за публикации, материали и всякакви необходими неща за работа. Плащат се и заплати, които са доста добри, над средната за страната. Проекти се пишат основно за закупуване на големи и скъпи апаратури, както и за финансиране на нови идеи, но това е допълнително към вече осигурените възможности за работа. освен това, никъде не се правят атестации, не се броят цитати и Хирш фактори при хабилитиране, гледа се къде, в кое издание е публикувал човека. и други неща мога да ти обясня, но надали ще ме рабереш....щото тия са големи хрантутници, не си рабират от работата, и искат нормални условия за работа, нали така?

Умнико, къде да те намеря да ти дам отчет? Ако имаше малко мозък щеше да намериш детайлния отчет на БАН, който е публичен, година за година и лев за лев. Ама как да го намериш като нямаш мозък. Колко по лесно е да философстваш и да се изкажваш компетентно по всички въпроси.

ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА АМЕРИКАНСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ? НЕ СТЕ? АМИ, НЯМА ТАКАВА. ГОЛЯМАТА НАУКА ОТДАВНА СЕ ПРАВИ ВЪВ ВОДЕЩИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ ПРЕДИМНО... САМО НИЕ ТУК ХРАНТУТИМ ЕДНИ ЯЛОВИ ПСЕВДО-УЧЕНИ...

Това че ти не си чувАл, не значи че няма. А и в България в кой университет по-точно да се прави наука??

Айдеее, още един всезнайко!

А ти да си чувал за наука в САЩ направена от американци, а не от прикоткани и отмъкнати от цял свят учени?

българия, отдавна я няма и затова не и трябва наука! всички професори и доктори в панделаta!!!

Ти си достоен български продукт.

Защо в развитите страни науката се прави в университетите, от млади надъхани хора, а в България си държим научените във фризера на БАН да не се разпаднат?

а ти наясно ли си колко изследователски института има в Германия? аман от тъпаци! а то в университетите те студентите сами се обучават, да.... там няма стари мухлясали професори, нали? Разликата е, че към тях се отнасят с уважение, а не като у нас!!!

Кой ти каза това бе, умнико? Каква представа имаш от наука и как е организирана в другите страни. Айде да не дрънкаме глупости наизуст!

аз поне произвеждам продукт и плащам завидна сума данъци, че да има и ти какво да ядеш. Ти какво полезно си създал през мизерния си животец?

БЪЛГАРСКАТА НАУКА ОТДАВНА Е ТРУП. ПОНЕ ОТ 25 ГОДИНИ. ТАМ ДРЕМЯТ ЕДНИ НАИСТИНА "СИНОДАЛНИ СТАРЦИ", КОИТО ИЗНУДВАТ КАДЪРНИТЕ МЛАДЕЖИ С ПО 1000 ЛЕВА ЗА РЕЦЕНЗИЯ, ЗА ДА ВЗЕМАТ НАУЧНА СТЕПЕН. ЗА КАКВО ИМ Е НА МЛАДИТЕ ПИ-ЕЙЧ-ДИ? ПРОСТО Е. ЗА ДА ЗАМИНАТ НА ЗАПАД В ИСТИНСКАТА НАУКА И ДА ВЗЕМАТ ПО 4-6-10 ХИЛЯДИ ЕВРО ЗАПЛАТА. ДА МИ КАЖЕТЕ ЕДНО НАУЧНО ПОСТИЖЕНИЕ ОТ 25 ГОДИНИ? НЯМА ТАКОВА. И НЯМА ДА ИМА. НИВОТО НА БАН Е БЛИЗКО ДО ТОВА ВЪВ ФАКУЛТЕТА.... РЕЦЕПТА? ИЛИ ЗАКРИВАНЕ ИЛИ ПЛАЩАНЕ САМО ПО СМИСЛЕНИ ПРОЕКТИ С РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ. ИМА КАК ДА СЕ АТЕСТИРАТ И ОЦЕНЯВАТ. ИМА КАК...

добре би било да се вземат такива заплати в науката на запад! само дето не са такива. 5000 евро получават само професорите!!! PhDtata започват на много пониски заплатки....после докато станат асистенти, ако станат на заплата към университета, някои трябва да се издържат само на проекти....

толко смотан сайт не бях виждал от 15 години. дори и надписа им не се показва целия - ужас и некадърност!!

Държавата да снася пари за наука и да не пита за резултатите!

пенсии,където нямат занимания,сега корнелия ще ви оправи душевно.

че са морални победители. това им стига.

Участие на научни форуми или безплатни разходки из цял свят и плащане на маса пари, вместо стол пари за публикациите от тези форуми?

Ти си един полезен идиот. Едва си успял да научиш три букви от азбуката и вече се възприемаш за гений. Като твоя чорбаджия, комуто лижеш за... Тойпоне знае що е това наука, за разлика от паплач като теб.

Обади се личн шефа на Института по Боба и Лещата на БАН. Каква чест!

Крайно време е парите в България за наука да се определят от отчисленията на 3.5 млн., а не както беше по рано на 6.0млн. Т.е. трябва да се намалят пропорционално на намалението на хората. Това трябва да стане за всички сфери. Да не говорим че от тези 3.5млн. в извънбюджетната сфера са заети около 2 млн. На първо време за да се освободят средства всички навършили пенсионна възраст трябва да напуснат държавна работа. Така може да се закрият специалности във вузовете от които никой няма нужда , а държавата само харчи от оскъдния ресурс.

Бат Бойко като премиер с подхвърлена оставка вече ще ни казва какво е, е било и ще бъде времето над България. На него ще му го казват от метереологичната станция в Брюксел, пълна с бивши политици в оставка. Ген. Радев пък ядосано ще излита с полско-американско-руският ни Миг-1968 да прогони някоя буря

Във Фермата показват плеймейтка не знае кой е Вазов. Ами как да знае, като я показват нея , а не Вазов. Пари за наука ще има и ще изчезнат, но ако медиите, които се държат от сатанисти, продължават да опростачват народа, това ще са едни загубени пари.

Медиите с епревърнаха в канализация за интелектуалния отпадък на нацията ни, който явно за две поколения комунизъм се натруап в изобилие. Та днес дава и плодове семето на низостта и глупостта. На тези, които ще твърдят, че по комунистическо хората били по-въузпитани и културни, ще упомена следното: комунизмът наследи поколение, отгледано в здрави традиции, ценности и култура от царска Бългаиря. Учителите, лекарите и инженерите бяха респектиращи кадри, внесли култура отвън и намерили почва в България, в която вече се е зародила аристокрация. Тези кадри бяха ползвани поколение и половина от комунистическата диктатура. Когато в икономиката влязоха обаче работническо-селските "интелигенти", опитали да учат в Москва и в нашите вече изтървани към 70-те години вузове, тогав анастъпи за по-млако от две десетилетия пълната разруха. Комунистическите кадри се оказха негодни, некултурни, цинични и уродливи дори, повечето от тях. Ето това днес намира своя зенит, в отрицателна величина. Защото днрес 90% от социално активните българи са възпитаници на именно пошлата диктатура. Те го предават на децата, защото са освен обща среда, също и родители, и учители. Комунимзът не прощава, той биологически избива интелекта и дава сила на посредствеността, номинирайки я като най-вярна на Партията и на Идеята. Прости хора се управляват лесно по прост начин и резултатът е простотия. Трудно се гради обратно бързо разрушеното. За две поколения е унищожението, сигурно поне 4-5 ще трае измъкването от интелектуалното блато.

Егати простотията , що не се самозастреляш и освободиш света от присъствието си , няма да е никаква загуба.

Спокойно! Скоро ще забрянят и НАПРЕД, НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ! и всичко ще си дойде на мястото-територия с население -слуги!Да живее демокрацията и най-вече последствията от нея за българското общество!

Работил съм в БАН над 7 години при соца. Сега също имам професионални контакти с много от т.нар. "научни институти". Какво дава БАН на България?! Как се уплътнява работното време там и колко време се работи за своя сметка - "часпром" до дупка! Каква е реалната полза от безбройните "научни" публикации и псевдодокотрски дисертации?! Как се използва ооооооооогромната сградна база на БАН?! Какво прави напр. Инст. по бълг. език за запазване на РОДНИЯ ни език?! Защо рутинна прогноза за времето се прави от "научни сътрудници"?! Кой прави прогнозата в авиацията, в армията изобщо - н.с. д-р инж. СЕРЖАНТ Иванов?! Т.нар. "академици" получават малко, НО - дават още по-малко до нищо на тая бедна държава!!!

Парите за наука и образование са жизнено важни за малка България. Първо трябва чистка в БАН и навсякъде във висшсто образ. Ченгетата, връзкарите некадърници, тюфлеците на хранилка, алкохолиците, педеругите, откровените крадци , всички вън. Това са над половината от състава. Лека полека изчистване , назначение на млади, определени чрез специален механизъм от български учени работещи по целия свят и некомпрометираните млади наши кадри. Само така става.

Ти ли ще правиш чистката? То най-сложното е да се прецени кой какъв е, а ти вече си готов с над половината. Остава само да уцелиш коя половина е добрата.

laplandetza

Не е трудно , важно е успеваемост да е над 66 процента, останалото косвени жертви, както е модерно да казват в едни полицейски институти...........

Пич най итдавна си завършил и не си видял за какво иде реч. Разложението в университетите е огледален образ на разложението в държавата.

Забрави да споменеш,за некадърните професори,които са на над 80 години и са все още на яслата и взимат професорски заплати,но никой не смее да го каже,че си отива.Хора покажете,че сте нещо,направете нещо и народа,а и политиците ще повярват,че заслужавате мнооого пари,но ги заслужете.

pompai

Използват когато е нестабилна държавата .Браво

А бе за какво ни е наука като с еврофондовете си построихме шадарвани и по селата, кръчми и магистралки еднодневки! Нали така Бочка и Томиславе!

А с тези за наука направихме проекти за чудо и приказ, задръстихме нета със сайтчета с отчети . Що ни бяга студентите? Супер сме!

Ти пък какво разбираш от наука бе охлюв!

pompai

и чешми преди това за 100 000 лева

Нормално е простите байганьовци да не разбират какво правят в БАН и защо ги има. Към младите учени един съвет - при първа възможност навън - без значение на запад или на изток. Само да е далеч от простотията тук.

Само не ги пращайте в германия! Имаме семеен приятел, който работи по иновативни проекти там, завъършил е вуз и докторантура в германия и е двоен българо- германски гражданин. Човекът е изумен от завистта, подлостта и некоректните отношения между учените в германия - крадат си резултатите от изследванията и опитите си проекти; много често срещано явление е плагиатстването на научни трудове от други учени и т.н.....

опитите си проекти -т.е. опитите си по различни проекти

Пълен комунизъм е в науката - който иска работи, който не може да работи прави проекти.

Така е, от Аристотел насам няма нищо ново, а от Паисий насам всичко се преписва;)

А тези, които разбират, бягат N пъти по-бързо.

Стартираната в Европа ОП се нарича "Иновации и Конкурентоспособност" и е за периода 2014-2020. Колкото по-малко са "хабилитираните" и научните организации, толкова по-малко са възможностите за успешно класиране в тази надпревара за Европейски пари. Г-н Горанов явно не знае, че за участие в текущите конкурси се изисква "иновация, научна организация и хабилитирани лица, носители на иновативната идея, за да се прескочи "административното съответствие". Г-н Горанов явно иска националния бизнес да НЕ МОЖЕ да кандидатства. Това е изискване на ЕС - Брюксел, евроатлантически ценности и пр.. С неговото CV проект НЕ МОЖЕ да мине (освен под масата) - трябва да го знае и да му се повтаря, както и с това на г-жа Менда Стоянова. Правила на ЕС!! Това е малката разлика на ВЕЛИКИТЕ АДМИНИСТРАТОРИ и обикновените професори. Така искат от ЕС и Брюксел. Евроатлантически и НАТО-вски принципи. Просто искат да говорят с ХОРА, А НЕ С ЦИГАНИ.

Имам готов приложен научен продукт. Мога да оценя точно колко злато изнася Дънди Прешъс под формата на концентрат от находище Челопеч, каква е реалната печалба от това и какъв данък следва да плаща на България съответно. Този мой продукт се предлага на България и моите скъпи сънародници напълно безплатно! Просто намерете правителство , което да поиска продукта ми и нямате проблем! Безплатен е!

Само правителство на националистите би се заинтерисувало от твоя продукт! Останалите ги интересуват само рушветите, предлагани от Дънди Прешъз и останалите корпорации!

Тук се задава въпрос от различни хора с какво е полезен БАН. Ето, на тези хора аз казвам какво имам за тях с което могат да се върнат откраднати пари от всички тях. И то много! Питам те дали се интересуват и ако да, следва да поискат това от своето правителство, независимо какво е то. Нали те си го избират!

Говори ни като на хора де - кажи, че имаш готов полезен резултат. Продукти продават в магазините за хранителни стоки. "Продукти" стана паразитна дума в икономиката, като "позиция" в спортната журналистика.

Novae

БАН заслужава окончателен бан от социалния ни организъм.

Да, на вас талибаните наука не ви трябва!

Спокс! Споко бре Профи!! Нали има пари, за новите дупетатски мерцедеси и бемвета!! това е най-важното! нашите народни селяндури и шафрантии да си возят гъзовете на немски лимузини, за по 100 000 евро едната!!!

Страхотни учени :) Дори не умеят да сложат надписа на сайта си така, че изображенията да не го закриват :) Опитали са се, ама пустата наука html е сложна работа :)

как е Сверигето, брачед?

Четирима българи намират място в класацията на в. "Файненшъл таймс" - "Новите 100 на Европа", съобщи изданието. Това са Антон Ценов и Николай Андонов основатели на Start It Smart, менторска програма за начинаещи предприемачи; Атанас Киряков основател и изпълнителен директор на компанията Ontotext, която развива семантични бази данни; Стефан Стоянов зам.-кметът на Пловдив, в чийто ресор попадат образованието, бизнес развитието и международното сътрудничество. От три години насам в. "Файненшъл таймс" заедно с базирания в Полша научен журнал Res Publica, Google, спонсорирания от Чехия, Унгария, Полша и Словакия Вишеградски фонд подбират 100-те души в Централна и Източна Европа и организациите, които "променят обществената, политическата и бизнес атмосферата в региона" чрез иновации, предприемачество и свежи подходи към проблемите. Те са разпределени в секциите "Общество и политика", "Бизнес", "Медии и култура", "Наука". Стефан Стоянов е спечелил в категория "Общество и политика" и е описан като "млад, амбициозен и способен политик", който стои зад "големи и смели инициативи на бързо напредващия" Пловдив, включително въвеждане на система за обучение "Монтесори" в държавните детски градини. Технологиите, развити от Ontotext на Атанас Киряков (отличен в категория "Бизнес"), се ползват от BBC, Британския музей, правителствени агенции във Великобритания и Канада, посочват авторите на класацията, а самият той е водещ експерт в семантичните бази данни. Start it Smart е най-големият проект на Антон Ценов и Николай Андонов, но тяхно дело е и компанията MindMapping, която развива креативното мислене на ученици и студенти в България. Сега те развиват начинаещата фирма Join the Players, която анализира и води статистики за действията на футболните играчи на терен. Освен България в класацията участват още Армения, Беларус, Чехия, Естония, Хърватия, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Украйна.

всички българи да станат зидари и да ходят да работят "на запад" и тогава ще цъфем и ще вържем

синодалните старци измислиха плакат.... арбайт махт фрай бе! По-добре НИКАКВА БЪЛГАРИЯ, ОТКОЛКОТО ВАШАТА, НАУЧНА БЪЛГАРИЯ. НА САПУН!

Сит търбух за наука глух!!!!

Така е!!!!!

Бе то наука, наука, но с мерка. Много наука не мое. Кой ше бъде електорат тогава.

Представете си учен зциганин. Кой ще избира нашите политици тогава. Секи Зиганин - професор.

Голю босев, объркал си формулата на Маркс. Тя не е "пари-стока-пари" а е "пари-стока-пари'(прим)", т.е. принадена стойност. Не се изказвай неподготвен!

pompai

Ако си от водещи сили разбирам , като не си -Стани.

Смешна работа е това, на тези хора БАН трябва да им дават поне 1500-2000лв средна заплата, а за да се намерят тези пари данъците на другите заплати трябва да се дигнат с 1-2% и всичко ще се оправи. Чащото неможе учени доценти и професори да взимат такива обидно ниски заплати.

pompai

зада им дават на тях заплати от 2 000 на мен миньора трябва ми дават 4 000 за да и платя заплатата.

Пич седай да учиш и да си впрегаш мозъка. Или мислиш, че е леко наистина да работиш с пипката си? Верно е , че сред тях има много тунеядци и интриганти, но аз познавам от БАН фантастични математици.