Българите по света искат вето за Изборния кодекс (снимки)

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви до дни дали ще наложи вето на спорните промени в Изборния кодекс. Продължава протестната акция на българи от целия свят.

Обратно в новината

Коментари - Българите по света искат вето за Изборния кодекс (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еех че сме несериозни, бееее! как може да не можем едни избори да направим както трябва!

Тема за комичен разказ!

не са разбрали проблема. А той е ясно дефиниран от ПФ.В 147 секции в турция на последните избори има протоколи на избиратели и те са хиляди, които не знаят български и не знаят че има избори. Просто имат български паспорт. Всички паспорти по торбите се записват като гласоподаватели за една партия. Ето това трябва да спре, откриването на безконтролно много секции в чужбина, в които не се спазват българските закони. Те се спазват само в територията на България, посолството и консулството.

Ейййй, не нареваха се тия в чужбина. Повечето от тези, които реват не са стъпвали с години в БГ, децата им не знаят български, а и те самите говорят с акцент, ама зор те да ми определят управниците! Явно зора е турчолята да гласуват.

Най добре е тези в чужбина да не гласуват или да гласуват само по пощата. Така ще е най евтино за държавата!

Ние емигрантите ако желаем да сме част от България следва да гласуваме там. Правилно пишат че ние не можем да определяме нещата ако системно живеем някъде. Аз съм над 20 г навън , никога не съм гласувала , защото колкото и инфо да имам аз съм далеч.За тези 26 г много неща променени искат корекция , принципно а не да обслужват интереси.Защо имаме двоино гражданство- защо изселените турци които нямат връзка ще дават своя глас - грешка. Защо българите в чужбина които раждат деца , не знаят български , нямащи намерение да се връщат ще определят живота на други.Стига сметки . Да се решат проблемите не е решение от бягане в чужбина а връщане , работа за един по добър живот на децата на България.Именно ние които имаме друг манталитет , има умни млади хора , които със своя опит ще са полезни.стига родителите да насочват децата си да бягат - малко са тези които се реализират по специалност -НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ -НИЕ СМЕ ЧУЖДИ А И КАМЪКЪТ СИТЕЖИ НА МЯСТОТО - минаха доста години за да прозрем това ,

ДОЛУ ГЕЙБЕРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ ДОЛУ плEVNелиев!!! КОЙ от комсомолец стана капиталист? Роско. КОЙ има офшорни фирми, които внасят данъци в чужбина, а не в България? Роско. КОЙ има вила до Черно море в забранената зона? Роско. КОЙ се среща в потайни места по тъмни доби с шефовете на ЕРП-тата? Роско. КОЙ чете от листче, дадено му от американското посолство? Роско. КОЙ се опълчи първи срещу възвръщането на Крим в Русия? Роско. КОЙ подстрекава за война с Русия? Роско. КОЙ към четирите американските бази у нас: Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос предостави на НАТО и базите Корен и Шабла? Роско. КОЙ превърна България в окупирана територия на янките? Роско. КОЙ единствен от Европа отиде на коронясването на турския фанатик Ердоган, който претендира за български земи? Роско. КОЙ не смее да каже, че сме се освободили от турско робство? Роско. КОЙ дарява народни пари за киевските престъпници, а не дава пари за българските деца? Роско. КОЙ работи срещу интересите на България? Роско. РЕФЕРЕНДУМ ЗА СВАЛЯНЕТО НА плEVNелиев!!!

ЕТО Я ПРОСТАТА СМЕТКА : 7 МИЛИОНА В БГ-ТО - 5 МИЛИОНА С ПРАВО НА ГЛАС 400 000 РОМЛЯНИ 500 000 ТУРЦИ - ТУРЦИТЕ И ТЕ ИМИГРИРАХА :) ЗНАЧИ !!!! ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ 4.1 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ .... И ДПС - КОАЛИЦИОННИЯ ПАРТНЬОР НА ГЕРБ ОСТАВА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА :)))) ..... ЗАТОВА ПИЩЯТ БЕЙОВЕТЕ И МУТРИТЕ :)))

всичките ми приятели забегнаха навън, основно в щатите. масово нямат валични български документи, защото са вече с чуждо гражданство (по-точно двойно). не желаят да си вадят български документи. децата на повечето не са и с български имена и дори нямат (!!!) българско гражданство, защото са раждани навън и тук не са ги записали, че са родени. може да са ми приятели, но няма да позволя на такива да определят моята съдба! пари не пращат, а само подаръци, които са купени нейде си. това по никакъв начин не стимулира икономиката тук, а някъде другаде.

Не мога да разбера тези, които са напуснали страната ни да имат претенции да определят управлението и съдбата на тези които останахме независимо от трудностите . Като толкова ги е грижа за изборите да вземат да се върнат и да участвуват активно в живота на страната ни.

тези работи не са за теб, не се напъвай да ги разбереш.

Протестиращите са вероятно около 10 човека от ,, проституиращата мрежа ,, на геновчето и цона общата.

Аз съм Българин в чужбина и смятам че законът е много добър. Протестните мрежи и зелените съм ги виждал как агитират по събиранията на българите в чужбина с разни тънки сметки - ако минеме бариерата щяло еди какво си да стане. Тези протести са също изкуствено организирани от тях и представени по значително увеличен начин в България.

Не знам какво искат българите в чужбина, наистина се чудя! Аз съм родена в Чехия и направих своя избор да живея в БГ и да работя тук! Какво могат да искат тези, които са направили избора си да живеят в чужбина и децата им да не говорят български и да не плащат данъци тук, и да не влизат в нашите болници, и да не карат по нашите пътища, и да не учат децата им по нашите учебници, и да не живеят по нашите закони! Не, против съм всички извън БГ да гласуват, те живеят по други закони, а се правят на интересни за България! ТЦЦЦЦ

явно до там можеш - само да се чудиш...другото са глупости.

СТАТИСТИКА : ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ГЛАСУВАЛИТЕ В ЧУЖБИНА СА ОКОЛО 130 000, ПЛЮС-МИНУС 20 000 !!! ЗА ТОВА ЛИ Е ТОЗИ РЕВ ?! ТОВА ЛИ СА СТОТИЦИТЕ И МИЛИОНИ ЛИШЕНИ ОТ ПРАВО НА ГЛАС ?! А И ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ МИ ИЗБИРАТ ТЕ УПРАВИТЕЛНИТЕ ОРГАНИ НА ДЪРЖАВАТА МИ ?! ТОВА СА ПАК СОРОСОИДНИ АКЦИИ !!!

Не знам защо плюете президента, и той не е идеален като всеки от нас - по-добре ли е президент да е агент "Гоце"?, тогава сигурно щеше да има секции само в Турция и Русия. Не можете да очаквате някой, който от 5-6 години живее в САЩ или Австралия да познава партиите, кандидатите и обстановката в България. Мое лично мнение че трябва да гласуват хора , които са прекарали поне 6 месеца в БГ и плащат данъци тук. Другите са направии своя избор. А за самите избори - докато ги прави бай Ганьо все ще е така.

Когато т.нар. Президент отстои собствено мнение, различно от това на Борисов, в интерес на държавата и нейните поданици, в разрез с интересите на САЩ или друга велика сила, тогава ще се извиня за казаното по негов адрес. П.П. И си погледни правписа - преди "и" не се пише запетайка, а след "?" се започва с главна буква.

Българите по свата могат мнго неща да искат, но никой не ги ебава за нищо! От искането до моженето, разликата е огромна!!!

да, тях никой не ги ебава за нищо, а живущите в България ги ебват както си искат...

В БЪЛГАРИЯ Е ВАЖНО САМО КОЙ И КАК БРОИ ГЛАСОВЕТЕ .... И КАКВО СЕ ОТЧИТА ОФИЦИАЛНО; ВСИЧКО ТРЕПЕРИ , ОСОБЕНО В ПРОВИНЦИЯТА !!! НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ДЖАНКАТЕ!

Когато гурбетчиите почнат да си плащат данъците, осигуровките и таксите тук, както и да посътворят нещичко за Родината (освен да помагат на родата си), тогаз да искат права за гласуване. Нещо не чувам дори да протестират с/у това, че ЕС не прави нищо за подобряване на положението ни, а само констатира !

когато такива като тебе си извадят главата от задника и проумеят какво се случва в България, ще се оправим!

И какво ти пречи на теб лично желанието на българите в чужбина да гласуват?! Защо си мислиш, че на тях не им пука за България, или че са избягали в чужбина от много хубаво? Или е по-лесно да плюеш, заради завист или злоба, без да си даваш сметка Боко и компания защо не искат да ги допускат до урните!?!

ПИСАХ ВИ ДАННИ ЗА ГЛАСУВАНЕТО!!

Българите по света първо да се върнат в България...

когато променинм системата за гласуване за да се оттървем от политикоолигархията

Колко удобно, друг да "опере пешкира" .

Проблемът не е проблем, ако няма предатели на власт в тази изстрадала държава ! Просто, крайно време е, да се забрани на лица с двойно гражданство да гласуват. Защо такиве, които милеят повече за друга държава, трябва да определят съдбата на българина ? Изключение, ако са с двойно гражданство с втора страна - членка на ЕС.

И САЩ...

Българите са в БЪЛГАРИЯ!!!!!

сигурен ли си?

да благодарим на Борисов, че ни дари с този умопомрачителен прецедент!

женският полов орган, обмислял:)

Тази личност отдавна е доказала, че не може да мисли. Още повече самостоятелно. Срам и позор... Или позьор. То все тая.

Вижте тази карикатура на снимката, тоя въобще може ли да мисли, нямали сме по-невзрачен, тъп, прост и зависим президент от тази амеба!!Какво ще обмисля, това нищожество, нали лично Мутрата ги е одобрил тези промени, а над него-небе, както се изразяваше Големанов, е не само и господарите му от ул. Козяк и приятелите Ахмет и Реджеп!!

prosto kaput

ДА РАЗБРАХ ,по е лесно да се prikazwa,от колкото доказва.

Пълни глупости са това! Този "протест" с великденски яйца тръгна от Дневник и хората около Капитал. Всичко на всичко сигурно "протестират" най-много 100 човека. Аз съм Българин в чужбина и НЕ ПРОТСТИРАМ! Спрете с медийните внушения инманипушации!

Така де, за какво ми е адвокат като си имам съдия? Избори и кодекси и закони. Глупости. Сталин си го е казал в прав текст: важното е кой ще брой гласовете. А те се запритеснявали дали ще им дадат право да гласуват. И да не ам дадат, пак техните гласове ще се броят. Както например при посленните избори. Имало Х българи регистрирани ама гласовете преброени били Х+У

Mrazq tipi hora ,ako ste takiva laite se i se karaite .Iskate li hubawi nehta i dobri pravila ,zaplata ,uvajenie respekt ,togava me chuite i ne pluite. Taka sym go namisll ,no bez vas ,ne,moga.

Срам , махнете го тоя ...............нешастник !!!

Pedal ide mi da te izqm,ama sega postq....

Mislis li ,`che nqkoga bez da iskash moga da te sreshna ,,aaa togawa Ste ti izqm UHiTE TYPI Pedallll.

Ше се допиташ тъпанар такъв. Какъвто си мухльо не ти завиждам как ше ти дърпа ушетат твоя тиквен шеф. Аман от измислени глупендери. Така ше станат нещата, явно само диаспорите в чужбина могат да бъдат мотор на промени в тая изстрадала българиика

pederas i maloymnik si..

Вече не се купуват гласове, а направо комисиите! Спомнете си какво стана на последните избори как хората бяха заключени в Арена Армеец ! Никакво гласуване няма да разкара тази паплач от НС! Отворете си очите! Защо вече да купуваш гласове, като си купуваш комисията?! Само циркове се случват в България, а ЕК си трае! Какво стана със заключените хора в Арената? Нито се пише, нито говори, но винаги преди изборите правят некви измислени скрити камерки на циганин който можел да предостави 300 гласа. А бе каква работа вършат 300 гласа? Смешна работа за балъци!

Електрическо гласуване му е майката...

и ти се иzhвърли

Ал

Плащаш данъци - гласуваш. Не плащаш - не гласуваш. LOLMAN, вие споделихте идеята, а аз я подкрепям напълно! Който плаща - той поръчва музиката!

незнам за какви данъци говориш при положение че имигрантите вкарват повече пари в страната от всички други знаини и незнаини инвеститори.

Ал

Вкарват, да точно 1/100 от БВП. Орицата от БНБ са ги премерили.

велик си ,името ,ал ти подхожда

Нямам намерение да влизам в разговори - явно идиотите тук произвеждат цунами от дебелоочие и късогледство. Не съм виждал държава по света да си мрази така диаспората в чужбина. Безумници и патриотари в стил Бай Ганьо - жалки сте! Какво си мислите, че ще постигнете със задължително гласуване? ДПС извън парламента? По-скоро може и да ударят 30% - Турция е на един хвърлей разстояние. Освен това сега гласовете на необразованата маса ще тежат двойно, т.е. който има парички ще може направо да си пазари парламент и правителство. Да ви е честито царството на платените популисти, лумпените и олигархията!!

Само електронното гласуване може да оправи нещата!

само електронното гласуване ще гарантира фалшификациите.

Я кажи къде има електронно гласуване, да видим как е!

Шайка продажници протестират. Елате тук бе И живейте и гласувайте тук. Нещастници

Българите по света да почнат да плащат данъци в БГ и тогава да реват! Само тези които живеят в ЕС и плашщат данъци имат право на претенции. Другото е демагогия!

света! Като толкова милеят за България да се върнат тук, а не да ни натрисат тикви, догановци, местани, седерасти и пр. политическа сволоч дето разпродава България! Или мислете за българите в България или ще ви се разплачат мамиците!

ти си сволач и наи-вече говедо

Аз се отказвам от правото ми на глас, защото децата ми са свързали живота си със САЩ. Бъдещето им е свързано с друга държава, не с родината. Следователно, аз нямам моралното право да се меся в живота на българите, които са в България и търпят всички мъки и несгоди! Жалко, но това е факт - България умира с всеки един от нас, който я напусна. Нека поне тези, които са там да ОСТАНАТ, За да има България, която ми е скъпа. А на родителите ми пращам пари, зашото са ми родители.

ти пишеш от москва овцо

Напълно подкрепям. България умира с всеки един българин, напуснал страната. Останалите следва да определим бъдещото правителство, президент и представители в ЕП. За съжаление изборите се манипулират.

Росен Плевнелиев е достоен, интелигентен и начетен президент. Браво, браво на този уважаван човек!!! Трябва и ще бъде избран още един мандат от българския народ!!! Успех!!!

Правото да избираш е конституционно право и няма значение къде живее човек. Щом човек има български паспорт, значи е български гражданин. Това, че човек живее в България с даден момент не го прави повече българин от тези извън границите на страната. По тая логика и Ботев и Раковски не са били българи. Промяната в България е идвала от вън. Има страшно много хора, които са навън и ги интересува какво става. България.

Живея в Австрия и ми е през ... дали ще гласувам в България. Гласувайте си, чешете си езиците по форумите, псувайте на по ракийка и салатка всяка вечер. Чета новини от БГ веднъж седмично и ми е предостатъчно да не се върна никога. Веселе празници с напиване и наяждане!

А ЗАЩО ТОГАВА ПИШЕШ ПИСМА ДО Т.НАР. ПРЕЗИДЕНТ И СЕ ЖАЛИШ, ЧЕ НЯМАШ ИЗБОРНА СЕКЦИЯ ВЪВ ФИТНЕС САЛОНА, КЪДЕТО МИНАВАШ?ОТ 100 000 БЪЛГАРИ В АВСТРИВ 1000 ГЛАСУВАТ, НО ТИ ИСКАШ СЕКЦИЯ НА 5 МИН РАЗСТОЯНИЕ.

Абе човек, не гледаш ли, че една шепа хора от чужбина мрънкат, на другите не им пука. Сметни само ако ние (гадните гастарбайтери), предателите на родината, спрем да изпращаме пари към БГ за 1 месец. Ще запеете всички много друга песен. Ама нейсе, и това време ще дойде. До тогава - живи и здрави да сте! Че на мен плановите операции са ми покрити, а вие си ги плащате.

Изми ли чинийте в ресторанта ?

От злоба сте смешни чак. Въпреки, че работя доста добре платена работа за международна фирма, бих казал че 1000 пъти предпочитам да мия чинии в чужбина, отколкото да ви гледам завистливите, изморени и нещастни физиономии в България.

Ако представата ти за живота в България се свързва само с гореизброеното - това говори по-скоро за твоите роднини и познати, отколкото за българите, като цяло. Весели празници и на теб - ако изобщо някой те покани на гости извън дома ти.

Избягалите... мийте чинии там и не гледайте в нашата! Ако, толкова ви пука - върнете се и се борете, ако не става с глас - има други начини!

Изобщо не ни пука за БГ. Не ги слушай другите. Всички сте много силни да се борите по интернет ама като опре ножа до кокала сте жалки мишки. Ето защо се махнах от България!

Браво, прадядо ти, умрял в Балканските войни, опълченец в Освободителната война или най-малкото трудещ се българин, съхранил вярата, езика и културата си ще се радва да те види. Каква гордост е внукът му! Изкарва евра! И изобщо не му пука.... Срам, духовно и морално падение, меркантилност, суета...

вие двамата-обзалагам се-сте били ташака на компанията

на нито една дума на комсомолеца Плевнелиев.

Не желая хора, живеещи извън България да определят кой да ни управлява!!!

Това не е концерт по желание! Има си конституция в която ясно се казва кой може и кой не може да гласува!

Абсолютно!

ЕТО Я ПРОСТАТА СМЕТКА : 7 МИЛИОНА В БГ-ТО - 5 МИЛИОНА С ПРАВО НА ГЛАС 400 000 РОМЛЯНИ 500 000 ТУРЦИ - ТУРЦИТЕ И ТЕ ИМИГРИРАХА :) ЗНАЧИ !!!! ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ 4.1 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ .... И ДПС - КОАЛИЦИОННИЯ ПАРТНЬОР НА ГЕРБ ОСТАВА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА :)))) ..... ЗАТОВА ПИЩЯТ БЕЙОВЕТЕ И МУТРИТЕ :)))

ПРИ ТОВА НЕ АГИТИРАМ ЗА ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПАРТИЯ :)) ЧИСЛАТА САМИ РЕЖАТ ДПС :))

Не разбрах какво режат числата. По твоите схеми 20% са турците и циганите. Това прави 48 депутата от съответната дпс подобна партия. Отчайващо е.

Прости злобни ченгета като боко , каракакчан, първан, валери и воленка не могат да защитят правата на българите за чиито защитници се представят, те са безпомощни да се справят ,въпреки че имат в пъти повече гласове от дпс в парламента. В безпомощоността си правят точно обратното на това което пропагандират, те лишават българие от глас. Това е свидетелство за имбецилност на българския националист и пълната неспособност е елементарна политика. с. Това са жалки мозъци , които се опитват да компенсират с присташки национализъм от малоумен тип. Не могата да се справят с 10 процентния електорат на дпс. Жалко е хора на които си дал 90 процента от парламента да се оправдават с 10 процента различни и да не могат да се справят с тях. Нормални политици даже биха биха привлекли и турски гласове. Родните малоумници няма от какво да черпят ресурс освен от оправдание с десет процентно малцинство в борбата, с което да се легитимират и в некадърността си лишават българите в чужбина от глас и още сигурно милион, които не само няма да гласуват, но и ще отпаднат от списъка поради безумието на ченгетата.