Протестът се разраства: И работниците от ВМЗ Сопот застават до миньорите

"Ние ще сме до вас, когато и където е необходимо", заявяват синдикатите от военния завод. Работещите от Мини Перник се присъединяват към дупничани на "Струма"

Обратно в новината

Коментари - Протестът се разраства: И работниците от ВМЗ Сопот застават до миньорите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

я блокирайте държавата че и без тва с нея и без нея е се тая.... а колкото до плана за справедлив преход, ми тий си е справдлив... само не се уточнява за кого....

Ако бяхме Народ, а не мърша, до сега ВСИЧКИ да сме излезли!... Но за съжаление, няма да стане...

Абе българи всичко вече е продадено САЩ ни купиха ТЕЦ ВЕЦ АЕЦ *ЦЯЛАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЗЛАТОТО ОТ КАНАДА ВОДАТА ОТ ФРАНЦИЯ БУКЛУКА ОТ ИТАЛИЯ ГЪРЦИЯ РУСКИЯ ГАЗ ОРЪЖИЕТО УКРАЙНА ЗЕМЯТА ТУРЦИТЕ СТОКИТЕ ОТ КИТАЙ ЕС Е КАКВО ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ САМО КРАДЦИ ПРЕДАТЕЛИ ДУПЕДАВЦИ И РАБОТЕЩИ БЕДНИ ДА ВИ ПЛЮЯНА ЛЪЖЛИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ С КОЯТО РАЗРУШИХТЕ БЪЛГАРИЯ И УНИЖИХТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Жандармерията да влиза с водните оръдия и да изчисти асфалта от боклуци до блясък! А оръжейниците да работят докато имат работа и да кътат за черни дни, че после ще пращат пак колети с лук на ББ. Забравиха гладните години и те, но колелото се върти!

Ти гледай и жандармерията да не реши че и те искат нещо от правителството и да не седнат на пътя че тогава на тези на жълтите павета ще им се изкриви физиономията.

Пълна подкрепа за протестиращите! Сега е хубаво да излязат на протест и работниците от Лукойл, от железниците, Напоителни системи и към тях да се включат полицаи, лекари и всички, които попадат в категорията работещи бедни, а ова е голяма част от народа. Тези нещастни американски курви инсталирани в кабинета доубиват и малкото останало от България. Не трябва да им го позволяваме! Спрете тока, спрете транспорта, спрете снабдяването с горива и те ще си отидат, а жалките ДБ тролчета няма да могат да пишат глупости щото няма да има с какво и къде!!! ОСТАВКА и съд за предателите! Чудно ми е само защо военните търпят тези гаври с тях от години. И защо Радев се е покрил, а не се покаже сега в такъв важен момент. В такива моменти се вижда кой е мъж и лидер!

...всички да се вдигат и да ги изритат тези боклуци !!! Вече не се търпи !!!

Най-накрая народа да прогледне как тия продажници доунищожиха България.

Все по-ясно е, а и някои от протестиращите го заявиха в прав текст, че всъщност крайната цел е да бъде съборено правителството. Въпреки, че изобщо не е ясно, как това ще реши проблемите на тези хора. Убеден съм, че протестиращите не са помислили за това. Убеден съм, че и организаторите на протестиращите не мислят за това. Не ги интересува всъщност. Сигурен съм, и че протестиращите не мислят, ако падне това правителство, какво ще последва. А най-интересния въпрос е какво мислят организаторите на протеста по този въпрос. Защото е сигурно, че за това са помислили и това им е целта. А аз мисля, че правителството и некоалицията са отвратителни и твърде компромисни и съмнителни. Само че на фона на двегодишната спирала от избори и политическо безвремие изглежда по-малката злина.

Трябва всички да ги подкрепим! Стига слугинаж! Даже Полша вече отстоява националните си интереси. Спореха зърното, оръжията, подкрепата за бежанците от Украйна. Сега Словакия е на ред. Да не говорим за Унгария. А ние кога?

Няма нищо с енергийната сигурност на България и няма нищо общо с останалите хора в България. Единственото общо е, че всички останали хора ще плащаме за да имате тези работа.

Като бяхме на режим на тока не управляваха другари подчинени на Москва. Когато бяхме на студ и глад не управляваха другари подчинение на Москва. Що така бе другарю???

Сглобката скърца. народът са сабуждъ. Ужасът.

И защо управляващите се страхуват от "народната любов" и не отидат при протестиращите?

Жълтопаветната сган която се възмущава от протеста на енергетиците използва субсидиранота от народа топлофикация София .... да се закрие и да ги видим колко ще са наежени тогава.

Какъв си?

36 заплати ще видят кога Лукойл си плати данъците.

Ми да ги избираме синдикалните лидери и техните придворни за министри и да решаваме проблемите. И ние всички останали искаме двойни на сегашните заплати и тройни пенсии. Синдикалистите да стават политици и да започват да "оправят" нещата. Жалкари. Ще се връщаме десетилетия назад в човешката история с подобни измислени протести.

Браво събуждай се народе..

...и , после хладилника празен и само стъкло парцуца, деба и ...

То пък едни миньори. Да не би да работят под земята. Открит въгледобив с багери и специални комбайни.

Ще постоят още някой ден и ще ги залъжат с нещо да отстъпят, както винаги става! Продажно правителство, чуждопоклонни!

Да смешниците, които им пречат протестиращите енергетици и въглищари, дали няма да се разпищите неистово ако посред зима тока спре, мине на режим или стане петорно и повече по-скъп? Лесно е да квичиш пред монитора ама ако няма ток и не го заредиш ще е интересно как ще си леете логореята словесна

Щом още не са спрели да работят ТЕЦ-овете значи може и без тая шайка кюмюрджии, които пречат на всички останали хора с малоумните си блокади ! Уволнявай наред !

Всички участници в тези блокади, които са явен терористичен акт да бъда лишени от космическите обезщетения в размер на 36 заплати !!! Никой друг не се ползва с такива привилегии !!!

А господин Сополан Пусито какво ще изминджа по въпроса?

Кабинетът на академиче Мрънколай си отива до броени дни...Колос на глинени крака... Мрънколай се оказа пълен профан и некадърник!! Само сапун знае да прави и да гледа умно умно иззад опилцата. Долен продажник, тарикат, въшльо..

Плана за съжаление е елементарен- пълна деиндустриализация на България и колонизиране на населението. Организаторите и изпълнителите търсете по масонските ложи. Както се казва: Продължаваме Промяната.

Има един масон от Пловдив, работи на Дондуков 1

How The Bulgarian Mafia Makes 7 Billion A Year Moving Cocaine https://m.youtube.com/watch?v=FkRjvSeF_3s&t=302s&pp=ygUuSG93IFRoZSBCdWxnYXJpYW4gTWFmaWEgTWFrZXMgNyBCaWxsaW9uIEEgWWVhcg%3D%3D

Все пак дори западни СМИ виждат някаква надежда за промяна в България (подобно на Словакия), погледнете този въпрос на европейски СМИ: "Излиза ли България от американския сектор?" https://cutt.ly/ewb9tXCS "Хората в България също започват да осъзнават, че правителството действа срещу националните интереси и работи само в интерес на ЕС и НАТО. В България също се води „културна битка“ в това отношение. Освен това непрекъснато изкуствено се създават антируски настроения, дори хората да нямат намерение да се адаптират към тях. Има ясно разделение в обществото, с корумпирани елити в правителствените дворци и обикновени хора по улиците. Основна роля в протестите играе и борбата на „Новото отворено общество” срещу църквата и традиционните семейни ценности. По тези причини България е една от страните от ЕС и НАТО, които най-вероятно ще напуснат американския сектор."

Какъв сектор ще напускаш бе глупак , това с енергийният сектор е решение на ЕС където Баце прилежно се е подписал ...няма се учудя ако последното искане е оставка на Тагарев!

Да пратят жандармерията да разчисти!

Джендърмията първо при майка ти гей долен

гей е зализания Цонко

Наскоро имаше протест и в български пощи. Спомняте ли си, щото аз вече го забравих.

Я,марш на работа! Шушлюпки нещастни, кой ще ви плаща осигуровки за стаж и пенсия, а ? На майка ви .... А " болничните", а? Ами отпуските? Нали сте подписали трудови договори и колективни, къв го търсите по пътищата? Хуювците , дето се вземат на сериозно, да събират парцалите и обратно на обекта, айде!

Тия пичове от Сопот носят ли мостри от продукцията? Ей тъй да се изфукат. Щото полиция и жандармерия могат да решат да пушат. Тогава евано. И все пак освен да висят по пътищата наминат към Софето. Като ония жълтопаветници и пътем отупат всички дупедати, министри и т.н. отсреща-браво.

Денков ще запомнен , като невзрачен мухльо.

А мислех, че Плевенлиев е ненадминат.Уви.

Които виждат еъв всеки протест Русия: проверявайте всяка вечер под леглото,че не се знае кой е там!;))) Лека нощ;))

Ти нали провери за Сорос под твоето, щото САЩ не могат да се поберат... :))))

Съдейки по активността точно по това време и 1 и 2 часа назад от българското идва да покаже, че се включиха и много ганьовци-гастарбайтери от ЕС. Ганьовци обслужващ персонал като: 1). Миячи, 2). Чистачи, 3). Клозеточистачи, 4). Готвачи(и сервитьори), 5). Общи работници по строежите, 6). ОБщи работници по кланици, месарници, колбасарници и птицеферми из целия ЕС, 7). Берачи на: ягоди, сливи маслини, лимони, портокали, круши, ябълки и други плодове и зеленчуци, 8). Гледачи на дъртаци в ЕС и бърсачи на бабешки и дядешки насрани задници, 9). Обслужващ персонал в туризма - камериерки, камериери, работници в пералня, пиколата и т.н, 10). Санитари по болници и старчески домове, 11).Общи работници по складове, 12). Разносвачи на пици за 6 евро на час, 13). Улични чистачи, хигиенисти и боклуджии в "Чистотата", Общото и взаимосвързващото между всички тези твари е: 1). Всички те са с основно образование и по-ниско - ходили на училище максимум до 7-ми клас, 2). Възпитаници на помощни училища, 3). Всички те се чувстват горди и щастливи да бъдат изтривалки и нищожества в ЕС, 4). Всички те са скъсаняци, сдуханяци и мега бедняци - живеят по 10-20 човека в една стая за по-евтино и да си дялкат наема. И се хранят с храна за кучета и котки - пак за по-евтино, 5). С кански мъки и ултра мизерия и оскъдица успяват да спестят максимум между 200 и 300 евро месечно, Абе жалка работа, много жалка...

Съдейки по простотиите, които си написал, може спокойно да се залееш с туба бензин и да си запалиш последната цигара . Успех!

70 процента от себестойността на тока от тецовете отива за джендърския данък за емисиите - къде отиват тези пари? В джендърските фирми - крадат се, никой не бори никакво затопляне защото такова няма. Човешката дейност не може да затопли земята дори с половин градус. Погледнете снимки на айфеловата кула от преди 30 години - нивото на водата долу е същото и до днес, няма дори сантиметър повишения. С други думи шибаняците соросоиди умишлено фалират тецовете за да наливат пари в техни фирми затова заслужават смъртни присъди - до един.

Като не им отърва - да напускат. На други места ще ги вземат и на по-големи заплати. Ние, които им плащаме скъпия ток и които ше плащаме още по-скъпия ток от ТЕЦ-овете в бъдеще с какво сме им виновни. Те са искали да работят в такъв отрасъл. И не защото са осъзнали, колко важно и полезво за държавата е това, а защото там заплатите са космически, спрямо други райони и отрасли в страта. Може ли някой да каже каква е средната заплата в ТЕЦ-овете и Марица -Изток. Имате ли представа каква е минималната заплата там?. От години Борисов ги дондуркаше - и тях и синдикатите и сега реши да се възползва. Най-големият подръжник на Руснаците е борисов. Те го спасиха от Сретен осич чрез техните приятелски служби в Сърбия. А за това Борисов до гроб ще им бъде роб.

Какъв скъп ток плащаш бе мамицата ти и боклук мръсен - тока е скъп заради зелените енергии и затова, че педеругите затворихте четирите реактора на аеца

Първо, тия тумбаци, не са никакви Енергетици, а оператори на лопата, тоест лопатари. Второ, като са толкова стратегически, тези самовари. Защо просто не започнат стачка и да останем без ток, всички а? Ааааа сетих се, защото ще блесне че царят е гол, тоест не са толкова стратези и може и без тях. Айде у лево к на лево!

и утре всички на работа. На който му дават 36 заплати, да не мисли много, да сгъва кинтите и беж да го няма.

На едните работодател е Украйна, на другите - " посолството" . Я, познайте път първия път, докъде ще стигнат тези протести....точно до кривата круша.

Заради тези хорица, което протестират, всяко семейство в България плаща по 300 лева в повече сметка за ток годишно, какво трябва да направим, за да накареме тези хора да се преквалифицират - между другото 90% от тях прехвърлят с една лопата падналите въглища от лентата

ами това е матриала, даже и не иска да помисли, че може да работи нещо друго

ами защото всички тези протестиращи работят в държавно предприятие

Да си вземем държавата и бъдещето,братя!

За затварянето на тези централи се знае от години. Този протест сега е абсолютно измислен и не на място.

И Ко ша правите после - свирки. И тия от Раднево и другите от Сопот.

Тези синдикати са пропити кремълски подлоги! Шефовете им вземат милиони, за да изкарат нищо не подозиращите хора да стачкуват. Появяват се от време на време и пледира пред обикновените хорица, че ако викат уууууу, ще са по- добре! Напротив помагат на русофилите да смачкат България... Просто милионите ще отидат при шефовете на синдикатите...

И всичката центаджийска измет,ще се крие в мазето на Козяк.Щом и Тиквата се усети ,че няма да дочака "Ротацията".

нормално,Сватбарите да си стягат багажа.

ще се разраства все повече и все повече! Българинът се събуди от летаргичния си сън и е готов и кръв да лее за майка България! Както и за децата на България! За три месеца бе национално предателство, след национално предателство, и чашата на търпението преля! Сега сме на бойна нога - Свобода или Смърт! И достойните българи избират Свободата! ОСТАВКА и ЗАТВОР!!

Никой не ви подкрепя, мекерета. Освобождавайте пътищата и се крийте по дупките откъдето ви изкараха руските гъзолизци.

От вас зависи бъдещето на България.

Ама, големи глупости!

Не им пука, докато не се случат някакви сериозни протести ...