Стотици животновъди излязоха на протест

Няколкостотин животновъди се събраха на протест на изхода на Димитровград в посока към Хасково. Те изляха прясно мляко на пътя.

Обратно в новината

Коментари - Стотици животновъди излязоха на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

спрете да продавате, като не ви изнася цената. спрете да продавате за 6 месеца - ще видите, че мандрите сами ще вдигнат изкупните цени

Много Саше в България:))) Животните се доят два пъти дневно,какво ще правиш 6 месеца с това мляко??????????

Затва ли, чадо, чуехме дружно блеене по пато? А куде го леят тва пусто млеко, да идем и да си наточим или поне да си локнем манечко, че съм умрела отглади с 53 лева пенция от старецо.

Отворковци елате на село и ме сменете за един месец пък аз ще ви гледам отстрани как ще се справите с 0,35 лв за литър и без субсидии пък аз може и да отида на почивка защото не съм ходил от 30 години

да си учил - да ходиш на почивка. мрункач! като вдигнат цената на краставиците - аз спирам да купувам, а вие "простите" започвате да купувате 1 ден преди увеличението да се презапасите

String

По машините и в Брюксел, пред Евро-парламента! Да ги питат, защо за полските фермери може, а за българските НЕ МОЖЕ! Ако не знаят как да стигнат до Брюксел, да питат френските фермери, онези не само ще ги заведат, ами активно ще се включат, те са винаги готови за бой с брюкселската бюрокрация!

Едно време всички работеха, сега всички реват за субсидии!

бях на 20,сега съм на 60.....

Да го бяха дарили на хора в нужда, на някой детски дом! Има хора, които гладуват в тази държава, те разливат...

Какво са запротестирали тези наши т.н. "фермери",т.е.-кравари.Като не им отърва да се занимават с друго.но не,рева си е рев/всички реват,и те също/,но келепиреца си го бива явно,лъскави коли,големи скъпи къщи, това не е от зор и недоимък,но алчността пусто няма мяра!

светна малко,едно женско теле се разгонва на година....до тогава храниш и чакаш...никакви приходи,само разходи....после ..не съм много сигурен 9 месеца бременност...като се роди теленце започваш да доиш майката....кеф от всякъде....не им завиждайте на тия хора,купувам мляко лев/литър.

не вземеш да станеш фермер по американски образец и да им покажеш на нашите какво се казва напредничав скотовъд и проспериращ земеделец?! Слушай сополанче, я върви там от където си се пръкнало на този свят и най-добре ще е повече никога да не не се показваш, а покажеш ли се поне не "ръси мозъци" за неща които не са ти ясни. И знай, че млякото което пиеш или ядеш не расте по дърветата или по рафтовете на магазините. И още нещо, научи се да разпознаваш истинскот мляко от това, което ти се продава в разните му лъскави опаковки, но като го купиш и го дадеш на някое животно и то няма да го яде.

Крадлива мафиотска ДС-арска държава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива мафиотска ДС-арска държава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Във Франция субсидиите за крава са по-ниски. Така че трябва да се намалят и в Б-я. А може и да няма изобщо. Достатъчно е животновъдите да се научат на ефективност, работа и качество.

Да се забрани вноса и да слагат цени, каквито поискат. Да им се увеличат субсидиите и да не плащат данъци. И още, каквото се сетят. Е, това е живот и построяване на комунизъм.

Крадлива мафиотска ДС-арска държава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

от 89 г тръгна един преход и не моее а се спре цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов. богаташчетата и ток крадът , а на бедните слагат електромери които вартят двоино за да се избегнат голями загуби

Дайте парите на ветеринаррите

искали 80 стотинки на литър... хаиде на направим една проста сметка: една крава дава 20 литра мляко на ден. 20х0.80=16 лева на крава. 3 крави (което явно е средната "ферма" в българия) по 16 лева на ден = 1440 лева на месец. през лятото те ходят на паша което струва нула лева (в повечето села хората се сменят да пасат стадото) и фуража през зимата я стигне 100 лева на крава, я не. така че българският "фермер" иска да гледа 3 крави и да получава министерска заплата...ами незнам как да стане този номер.

Много си далеч от иситната да ти кажа. Средният добив на крава в БГ е около 10 л/ден или малко по малко. Ферма с 20 крави дои средно по 200 л/дневно. Друго нещо, което не знаеш (явно) е, че за да ги дава тези литри кравата трябва да яде и през лятото фураж - тревата мляко не дава. Също така лятото може да пестят от фуража, но им се налага да съберат пари за фураж за зимата. Както искаш го смятай - една крава трябва да яде около 40 кг/ден общо. През лятото имаш и разход за пастири. Имаш разходи за ветеринар, ток, вода, подръжка на сграден фонд и какво ли още не. Да не говорим, че хем им изкупуват млякото на безценица, хем не им го плащат с месеци. Много ме "кефят" специлисти-финансисти като тебе - с калкулатора на бюрото смятат и пресмятат кой колко изкарва. И още нещо да допълня - животновъда няма отпуска - тея животни всеки ден искат да ядат и пият... На чужд гръб и 100 тояги са малко...

Тая крава, която дава по-малко от 10 литра мляко на ден да не е коза?

Ти крава виждал ли си???? Направо сте уникални като вземете да пишете подобни тъпотии.100 коча 200 м....де. Вземи погледни някое ръководство по животновъдство или поне питай какво яде една крава за да даде 20 л мляко.Виж състава на млякото и се опитай да сметнеш колко трева трябва да опасе за да направи сухото в-во дето не белтък,мазнини и въглехидрати и още маса неща за да го направи пълноценна храна.

Българските крави са уникални. Те са най-лошите в ЕС. Само ядат и не дават мляко. Затова на селяните им трябват субсидии. Френските крави са добри и дават много мляко. Да не говорим за разходите. Там всичко е без пари, а тука трябва да се плаща. А и френските фермери са непретенциозни хора, а нашите са андрешковци. Искат държавата /данъкоплатците/ да ги издържа.

Ела да ти подаря две крави, и да ти гледам сеира след това. Ще пратя с кравите и един от работниците ми да ти обасни от коя страна се дой кравата, че види ми се си много неграмотен тел:0888 81 82 82 - и банкнотоброячна машина ще ти организирам, ама да си я платиш от субсидиите.

Хем тъп, хем неграмотен !!!

в германия нито една ферма за животни не мерише ! дори когато си вутре при животните ! а в бг може да разбереш каде има краварник от километри преди да си го видял !!!

Прав си.Ела да видиш как мирише около парламента и министерския съвет.

Без държавна политика и в сектор, в който "оцеляване" е равно на "мечта" е така - животновъдството ни е на ниво на развитие от 1920-та година. Поне масовата му част...

що блокирате пътя бе селяни гнусни? нали субсидиите ги договаря правителството? блокираите парламента !

Министерски съвет да блокират. Правителството не в парламента!

Той от къде да знае - до 8-ми клас не учат за 3-те власти в държавата. По повод субсидията - не е достатъчно само евросубсидията - трябва и стабилни национални такива, че и политика в сектора. Но за начало да си изясним приоритетите ни в земеделието.

А пък тези фермери, дето само реват са ми напълно ясни. Баща ми е общински ветеринарен лекар и има доста работа с тях. Слага марки на животните, срещу които фермерите взимат пари от субсидиите. Подписва пътните листве за животните за износ. Та от него знам какво се върши там- тия взимат по 12 евро на година на овца. Кравефермите вимат и до 60 на крава, в зависимост от породата. В нашият район има фемери с по 2000 овце. Това са 24 000 евро на година ей така, дадени им без нищо. Иначе те пак си продават агнетата навън и си прбират парите. И къде отиват парите, мислите? Как къде? Всичките фермери карат Q7-ци.

Не смятам, че си прав - Q7-ците се карат от зърнарите. С малки изключения животновъдите са зле с парите. Субсидиите, които реално получават са по високи от описаните от теб. Ти 2000 овце виждал ли си? Имаш ли идея колко работа и грижи са това? А колко работници ти трябват? Колко според теб трбябва да изкарва един животновъд с 2000 овце? Да ти кажа за инфо - един овцевъд (ако гледа добре животните и има спорна година) ТРЯБВА (евентуално) да изкарва по 100 лв НА ГОДИНА от овца - друг е въпроса, че с остарялото (като метод, хранене и т.н.) отглеждане на животни, че не изкарват толкова. 2000 овце са си средно голям бизнес. В София средно голяма фирма (примерно с 30-60 човека персонал) колко изкарва на собственика? Дали не са ПОНЕ 200 000 лв на година? Дали шефа не кара Q7? Или за него може, а за хората в, които са по цял ден в лайна не могат...

Ми нали си гласувахте селяни чорбаджии измислени окрали половината евро фондове да ви управляват що да не се возят в джипове и да не шибат безплатно жени край собствените си басейни дока народа мизерува и бедней?Прост народ кво да се прави иска кат европеец да живей на кредитна основа но с български заплати?

ако не са 100%, поне 99 от политиците ни лъжат докато седнат на стола и после им гледай сеирите! сериозни и честни политици в BG не виреят, да не се наложи и тях да внасяме от някъде ... упс , то навсякъде е почти същото !с малки изключения, всички ги хваща Aлцаймера много бързо...

По-добре е милионите ,които им се дават да се пренасочат към здравеопазването, след като толкова години тези животновъди не могат да си нормализират бизнеса. Освен пари се иска и акъл.

за гледането на овце не се иска толкова акъл. А ти си болен защото имаш "много" акъл и пиеш "мляко" от крава, гледана в химическа раборатория

в северна америка е забранено да се продава истинско мляко, ядем само гмо. всичко се контролира, за да може човек да копува и консумира само техните боклуци, няма нищо истинско. това ли искате да стане и в бг. дайте на хората -фермери пари, те акъл имат как да гледат животни. По цял свят нашето мляко е известно. просто искат да съсипят и този сектор в селското стопанство.

А защо пазара е залят с турски и гръцки домати краставици и селскостопанска продукция менте можете ли да ни кажете, и защо СИНЯТА ИЗМИСЛЕНА ЕВРО ДЕМОКРАЦИЯ ЗА КРАДЛИВИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ СЪСИПА РОДНОТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ПРОКАКРА БАНДИТИТЕ НА СЕЛО И ВКАРА ТУРСКА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ-Турци ни изкупуват и земеделската земя на безценица за ДА СТРОЯТ ХОТЕЛИ БЪРДАЦИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И ДА КАРАТ РУСКИ КОМУНИСТИ НА ПОЧИВКА-ПИТАМЕ ДОКОГА?

докато сте наведени-дотогава или в превод завинаги ! хахахах

Така както те изпоилзваха учениците и студентите за техни лични цели и изгоди и си настаниха дебелите задници в парламенту с оставки палаткови лагери и окупации и некви си дни по нареждане на Хамериканските бандити дето същото правят и в МАКЕДОНИЯ-ВИКАЙТЕ ВИКАЙТЕ ЗАЩОТО И НИЙ ИСКАМЕ ДА КРАДЕМ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ДОКОГА САМО ЦАР БОКО И КОМПАНИЯ ЩЕ КРАДЕ?25 ГОДИНИ НИ КРАДАТ СТИГА СИНЯ ДЕМОКРАЦИЯ стига безобразия СТИГА КРАЖБИ ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА ИСКАМЕ ДЖИПОВЕ И ТО СЕГА И ХУБАВИ КЪЩИЧКИ КРАЙ СОФИЯ С БАСЕЙНЧЕТА НЕ СЛЕД СТО ГОДИНИ САМО НА ТЯХ ЛИ ИМ СЕ ПОЛАГА?ИЗМИСЛЕНИ ФАЛШИВИ СИНИ ЧОРБАДЖИИ.

а като добавяте урина в млякото за да качва плътноста добре ли ви е боклуци ?

Оставка,оставка, оставка, оставка ууууууууууууууууууууууууууууууууууу да свалим БОКО И КОМПАНИЯ ОТ ВЛАСТ докога мутри корумпирани крадльовци доказани на евро фондове които присвояват за личните си задници БИВШИ СИНИ КОМУНИСТИ ОЩЕ ПО БИВШИ ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ ще ни управляват и досъсипват.САМО ТЕ ЛИ ЩЕ КРАДАТ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ИСКАМЕ И НИЕ?ДА КРАДЕМ ЕВРО ФОНДОВЕ И ДА БОГАТЕЙМ И ДА КАРАМЕ ДЖИПОВЕ?

АМА НЕ, ПРИЗОВАВАМ, ДА СЕ ВЪРНЕ СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО, КАТО ПО ТОШОВО ВРЕМЕ, НО СЕГА НЯМА ОПРАВДАНИЕ, ИМАШ ЛИ ЛИЧНА КАРТА, МОЖЕШ ДА ПЪТУВАШ В ДРУГИ СТРАНИ, А НЕ ДА "ПРОТЕСТИРАШ" КАТО "ОНЕПРАВДАН", ТА ХЕМ ДА ИСКАШ "ТОШО", ХЕМ ДА НЕ ИЗПОЛЗВАШ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ТИ ОТ Л.К.

1.8 Милиарда за нашите братя в Киев а за Вас тъпи говеда един БОЛШОЙ УЙ

Изкупна цена за краве млеко- 1литър -00.39лв!?!?!? Продажна цена в магазина-02.25лв.!?!?!!! При КОЙ остава разликата????В тази СКАПАНА държава ЗАКОНИ има ли???? КОЙ ще ги спазва???

бако като не ти изнася цената не продваи !

Глупак!!!! Явно в този живот НИЩО не си сътворил , освен да влизаш в тоалетната!!!

Преди година по това време изкупната цена в БГ беше около 0.75 лв/л. В момента е 0.35-0.4 лв/л. Да е паднала в този период цената на мляко/сирене/кашкавал по магазините? Всеки да си направи сметката кой на гърба на кой прави маса пари?

Тогава започвай да купуваш мляко и да го продаваш на по-ниска цена (пак на печалба). Така ще си осигуриш клиенти (всеки иска по-евтино - ще купуват от теб) и ще печелиш пари. Така се действа при пазарна икономика. Видиш ли някъде възможност - следва да се възползваш. Така ще падне и цената. Обаче проблемът е, че като се опиташ да го направиш се оказва, че разходите за счетоводство (една заплата месечно), търговски обект (където продаваш стоката), преработката (ако правиш от млякото кашкавал), преодоляване на бюрократичните спънки и спазване на законите, регулиращи производството и търговията с храни (плаща се на адвокати или специалисти, които се занимават само с четене на законите и съдействат за прилагането им)... Какво беше началото на изречението? А, да. Тези купища разходи те ограничават на каква цена да продаваш. За да си на печалба надценката трябва да ги компенсира.

викаите им на тия боклуци дето останаха в българия -наведените- !!!

България е обречена на мизерия. Вече дори не сме суверенна държава. Казват ти, че от утре немците могат да продават мляко в България и толкова. Не можеш да сложиш мито, не можеш да сложиш квото. ЕС е решил и точка. Ама, че немците (примерно) получават субсидии 10 пъти над тези, които получават БГ производителите.. това са подробности. ЕС в този му вид служи, за да могат западняците без война да колонизират Източна Европа.

Квотите в ЕС се определят от размера на населението.

Наскоро квотите за мляко отпаднаха НАПЪЛНО. Точно затова тези хорица са пред фалит. Реално те нямат никакви шансове, както 90% от малките и средни предприятия в България. Тиквата и Дянков поставиха началото на геноцида на малките БГ фирми, сега ГЕРБ 2 ще ги довърши.

излезте от еврорсъюза и продаваите млякото си на евреите xaxaxa

ТРЪГНИ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ИЛИ И ДРУГИ ГРАДОВЕ, ВСИЧКИ РЕСТОРАНТИ И КАФЕНЕТА ЗАПЪЛНЕНИ ДО "ДУПКА", Е ТЕ ТОВА Е ГОЛЯМА МИЗЕРИЯ, А И ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ИДВАТ КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ ОТ ДРУГИЯТ КРАЙ НА ЕВРОПА НА ПОЛОВИН ЦЕНА ОТ РОДНОТО, БЕЗ ДА ОТСТЪПВАТ НА КАЧЕСТВО, НО НАЛИ СЪМ СИ "ПРОСТ" НЕ МОГА ДА СИ ГО РАЗБЕРА

Продукти идват, но "качествени".... Идват боклуците, които иначе биха изхвърлили.

Крава = 500 лева?! Ами че то повечето българи струват по-малко, бе! Особено безработните и пенсиноерите! Та те и 150лева не струсват щото ако струваха толкоз, то държавата щеше им ги дава!!!!!

и закривайте тъпите си ферми! Няма ли жандармерия да очисти пътя? Кухи са като водоноски! Продават на 40 ст. и при това положение чуджото ги срива, понеже е по-евтино . Е как като от 40 ст . направите 80 ще се преборите с чуждото бе кретени?!?!

Няма ли полиция, която да арестува тези нагли селяни? Като не са доволни, да се ориентират към друг бизнес!

Ами те се ориентираха бе мозък, станаха министри

Положението в селското стопанство не е непоносимо тежко, ами си е направо отчайващо! С правните си норми ЕС създаде условията за приоритетно изкупуване от големите търговски вериги на земеделската продукция от производителите от Централна и Западна Европа и чрез ембаргови и други санкции ни лиши и от руския пазар и другите пазари в които селскостопанската ни продукция имаше завоювани позиции. Всичкото това разорение и лишаване от конкурентно способност на земеделските ни производители започна с 4връщането собствеността на земите в реални граници" при което не само че се извършиха крупни кражби на продуктивни земи, но и цялото земеделие бе раздробено на такива дребни площи, че и да искаш не можеш да им приложиш рентабилна механизирана обработка, а обработката им с ръчен труд и животинска тяга не може да те направи конкурентно способен. От една страна банките поставят непосилни условия при кредитирането на земеделските производители, а от друга страна европейските програми са с такива изисквания и срокове, че обикновените хора и да искат не могат да се ползват от тях. С други думи в земеделието ще успееш ако имаш "вуйчо владика" който да те вреди или "да си нечии човек" който ще получава пари и може да търгува продукцията си, земи и животни, но и трябва да пълни нечии джобове и партийна каса.

За да сме на това положение сме си виновни и ние самите, защото се водим по акъла на разните хитреци, които наричат себе си политици и държавници, а в същото време умишлено и целенасочено ни разделят по верски и етнически признак и ние като последните глупаци се делим и караме помежду си, а те си осигуряват и бъдещето си пребиваване във властовите структури и си пълнят джобовете от нашия труд и нашите разпри и не на последно място и от усвояването, чрез подставени лица, на средствата от държавните субсидии и евро фондовете. Нищо няма да се промени докато не вземем нещата в свои ръце и когато отиваме да гласуваме да гласуваме не по верски, етнически и идеен принцип, а по това кой каква икономическа платформа ни представя и от нея какво наистина може са направи. Време е да спрем с равнодушието си към ставащото, защото никой друг не ние крив че такива са ни управниците, които ние сами си избираме било тичайки и гласувайки като луди по цветови признак на партиите или по лъжливите думи в предизборните надлъгвания на политиците или било то и с неучастието си в изборите.

Прави са хората!! На безценица изкупуват качественото им мляко, а боклуците ги продават за 2,00 лв за килограм!! Преди месеци откриха, че така "прекрасната" фирва Верея ни трови с излишни мазнини и сухо мляко в направеното от тях масло-но не я закриха!! Млекото на верея и Данон няма нищо общо с нормалното мляко-дори и в пустиня да го сложиш то не вкисва! Истинското мляко вксива на 2 ден! Техните "млека"-не свичко друго, но не и мляко!! Цялата им продукция е отровна-тъпкана с стабилизатори, сухо мляко, кокосово масло и Бог знае какво ли не още!! Тия отровители на народа трябва да бъдат уничтожени!!

Нещо си се изнервил. Я хапни едно натурално кисело мляко от магазина и ще ти мине.

Покупателна способност. В България за хиляда лева си купуваш 333 килограма банани, а във Великобритания за 1000 лири - 2000 кг.

Прави са производителите - 35 ст. за литър, а Данон взима 2 лева за литър и то обезмаслено и разредено, само мътеница. Каква е тази верига, каква е тази принадена стойност, какви са тези норми на печалба ? Каква е тази пазарна икономика, какви са тези субсидии, защита на потребителя, защита на конкуренцията и т.н. В крайна сметка децата ни пият нещо като мляко.

А печалбата на въпросната фирма къде отива и къде отиваше едно време печалбата на Сердика?

БРЦК

Ми да се кооперират и да затворят производствения цикъл. И да си направят по 1 магазин в големите градове. По магазините цените са по 2-3лв литъра. Да произвеждат качествена продукция на добра цена - няма да могат да смогнат щото търсене има.

Именно - докато произвеждат суровина ще мизерстват и зависят от някого. При краен продукт ще намалят веригата на прекупвачи и т.н. и ще живнат малко. И един прост пример - ферма с 20 крави в близост до голям град и с добив от 200 л сурово мляко на ден - вместо да го дава на мандра на 0.35 лв/л (70 лв на ден) и да им го плащат след 1-2 месеца, да закупи млекомат (държавата миналата година поемаше до 50% от стойността му) и да го сложи на оживено място в големият град. Слага цена 1 лв/л сурово фермерско мляко и започва хем да определя сам цената, хем да прибира парите си всеки ден, хем да стига до краен потребител - стои 1 месец през деня до млекомата да си прави реклама, да показва как се работи и след това няма да му стига добива на мляко от фермата му. Колко обаче се сетиха за това - в София се броя на едната ми ръка най вероятно.

Прависа че искат по-високи цени............... мандри и производители просто да станат по-малко алчни примерно вмедто 10 000 000 ще спечели 100 000 другите не му трябват ;)

Големия проблем на България са прекупвачите спекуланти, които разчитат основно на народопсихологията от комунизма, че всичко е сезонно, а вноса е само от Корекома. Ама това отдавна не е истина и вече целогодишно има почти всичко, което може да се достави от целия свят. А цените са доста евтини. И така, когато внасят дини от държавата X, където там в момента е сезон, те ги пускат в България на луди цени, защото знаят как мисли редовия българин. Така се процедира с всичко. Освен това има държави, където всичко се отглежда в парници целогодишно. Истината е, че българина масово си живее още в комунизма!

Затова и бананите целогодишно във Великобритания са по 50 пенса, а в България по 3 лева. Затова във Великобритания МРЗ е над 1000 лири, а в България 340 лева.

Млекото е доказано вредно! Какво ми е на мен кравата че да ме кърми? А и е безалкохолно... Иначе ако трябва сериозно да се отнесем към проблема...земеделието и животновъдството са индустрия,и ако искаш конкурентно способен трябва да имаш нужните познания и техника а също така да управляваш бизнеса си! Нашите фермери са в по голямата си част бедни хорица без познания което обуславя ниски добиви! Отделно на това и държавата не взема мерки да озапти прекупвачите...

ВСИЧКИ ПРОСТАЦИ И АЛКОХОЛИЦИ ТАКА ГОВОРЯ ЗА ВОДАТА-ТИ СИ ОТ ТЯХ, САМО, ЧЕ ПЛЮЕШ МЛЕКОТО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ГАД, КАТО ТЕБЕ , С МЛЕКО Е ОТГЛЕДАНА!!

гледам тези наши животновъди. Едни яки, охранени. Това в обор не е влизало, от джипа не е слизало, само на маса е седяло.

не говори така за ББ.

само ги рекетират!!! А от снимката се вижда, че са отрудени хора, каквото и да говорите

тия на снимката други са работницте на животновъдите. А старецът със знамето и това вече не е. за някоя кутия цигари са го извели и са му дали знамето.

От утре пинчерът ми става вегетарианец.

И как точно държавата ще принуди млекопреработвател да купи тяхната продукция на по-висока от пазарната цена!? И няма ли това да оскъпи крайната продукция до нива тя да стане непродаваема!? Няма ли това да доведе до фалити на млекопреработвателите!? И кой тогава ще им купу продукцията на млекарите? Разбрах ме, че по света тя е ПО-ЕВТИНА. Защо ли те не протестират да им бъде внедрена международната практика на производство, в т.ч. контрол на качеството, заплащане на заплати и т.н.!?

И като ви дадат пари какво правите с тях?Купувате си коли ,санирате си къщите ,а животните ви в постройки без покрив и през зимата газят ли газят калта.Вие за нищо не ставате .

Тук някои крещят, че това било конкуренцията и животновъдите били глупаци. Ама пазарът на земеделски, млечни и месни продукти в ЕС не е конкурентен, а регулиран, драги зрители. Регулира се от ЕК/ЕП чрез правителствата на всяка една държава. Регулира се с квоти и субсидии, които се одобряват ЕС. Ха сетете се кой договори смешните квоти и нищожните, в сравнение с Полша, Унгария, Чехия, Хърватия, Франция и Испания, субсидии! Помощ от приятел - договори ги един министър с крива уста и очила.

зрител на глупостите си ти. И у нас се регулира. От държавата. Ама де немски, белгийски и френски фермер-!!!, где наш селяк. Той си го кара по старому. Нищо старо не е забравил, нищо нова не научи. само едно знае- дай, дай, дай.....

да ти дам една крава да издоиш и после ще приказваме, ама сигурно си мислиш че вимето и някъде къде рогата ?? хайде малко по умната.

Ти четеш ли, какво съм написал, или ти е трудно? У нас правителството регулира в изпълнение директивите на ЕК. Какво повече да ти напиша, за да схванеш, че със субсидията, ОДОБРЕНА ОТ ЕС, полският фермер може да си продава млякото на 10 цента и да печели, докато със събсидията, ОДОБРЕНА ОТ ЕС, българският фермер трябва да продава на цена минимум 40 цента.

бях във Франция. На Монмартър-бърз поглед- чудесни домати за 1.79 евро. киви за 1.50 евро. Фр. сирене 300 гр. за 2 евро.

Бърз поглед от България. Домати - 3.60 - 5 лева. Киви - 4 лева. Българско сирене - 10 лева. Български заплати, 20 пъти по-ниски от френски.

ете за това говоря! Ама защо? Защото произвеждаме скъпо. И си мислим че като сме частници трябва обезателно да станем милионери. С малко труд и пари от държавата!

"Протестираме, защото искаме помощ от държавата и от Европейския съюз" ЕС ако помогне на тях, кой ще помогне на немските производители? Всичко е за сметка на някой друг. Не може и вълкът сит и агнето цяло. "На среща със земеделския министър Десислава Танева вчера протестиращите фермери получиха обещания" Нагледах се на празни обещания през целия преход. От обещания България е стигнала до тук.

немците работя, не са строите текезета и не са научени да крадат. И пари да им налеят на нашите овчари като нямат ум пак нищо няма да родят.

Щом работят, тогава да им спрат субсидиите, защото работещите нямат нужда от такива, нали.